nefra-farmako_400

Οι προοπτικές του εν λόγω φαρμάκου είναι τεράστιες και δεν αποκλείεται να θέσει τέρμα στην ανάγκη για αιμοκάθαρση και να περιορίσει την ανάγκη μεταμόσχευσης οργάνων για όσους έχουν πρόβλημα με τα νεφρά τους.

Το νέο φάρμακο, που παρασκευάστηκε από επιστήμονες του πανεπιστημίου Μελβούρνης, του νοσοκομείου St Vincents και του Ινστιτούτου Bio21, έχει τη δυνατότητα, όπως ανακοινώθηκε, να εμποδίζει την ανάπτυξης της ίνωσης (Fibrosis) που πλήττει ανεπανόρθωτα ανθρώπινα όργανα με αποτέλεσμα να προκαλούνται θάνατοι από καρδιακές παθήσεις, ανεπάρκεια νεφρών, πνευμονικά προβλήματα και συκώτι.

Η νέα ανακάλυψη, που ονομάστηκε FT-11, ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο, παγκοσμίως, φάρμακο κατά της ίνωσης και έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον. Ήδη η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιδότησε με τρία εκατομμύρια δολάρια τους Αυστραλούς ερευνητές για να επιταχυνθεί η εμπορική αξιοποίηση του φαρμάκου το οποίο είχε 100% επιτυχία στα έως τώρα πειράματα και εντός των προσεχών μηνών θα δοκιμαστεί σε 30 ασθενείς στη Μελβούρνη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το νέο φάρμακο εκτός του ότι έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα δεν έχει και παρενέργειες. Οι επιστήμονες εκτιμούν πως το φάρμακο αυτό, μόνο στον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας του, θα κάνει πωλήσεις άνω των δυο δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως.

Σε πρώτη φάση το φάρμακο θα αναπτυχθεί για να θεραπεύει όσους έχουν πρόβλημα με τα νεφρά τους και στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες παθήσεις.


http://www.pame.gr/ygeia/nefropatheia/farmako-nefra-aimokatharsi.html