Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Facebook:: Γκρουπ αντάλλασε απόψεις για ομαδική αυτοκτονία

Υπόθεση αποτροπής ενδεχόμενης αυτοκτονίας μέσω Διαδικτύου έγινε σήμερα γνωστή από την Αστυνομία.Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ασφάλειας Αττικής, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκε στο Διαδίκτυο ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) μέσα στην οποία είχε δημιουργηθεί από Έλληνες χρήστες του Ίντερνετ ένα γκρουπ που αντάλλασε απόψεις για ομαδική αυτοκτονία.

Η ιστοσελίδα έχει έδρα στο εξωτερικό, ενώ ο διαχειριστής του γκρουπ που είχε σχηματιστεί μέσα σε αυτήν είναι άτομο νεαρής ηλικίας που διαμένει σε περιοχή κοντά στην Αττική.

Στο γκρουπ συμμετείχαν ενεργά ως μέλη 64 χρήστες του Διαδικτύου, ενώ σε κεντρικό σημείο της σελίδας τους είχαν αναρτημένο ως τίτλο: «Για όσους βαρέθηκαν τη ζωή τους και θέλουν κάτι διαφορετικό».

Ο κεντρικός διαχειριστής και δημιουργός του γκρουπ ζητούσε από τα μέλη να του προτείνουν καλούς τρόπους αυτοκτονίας με σκοπό να εμπλουτιστεί με τέτοιο υλικό η σελίδα τους.

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητήθηκε η συνδρομή ψυχολόγων της οργάνωσης «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδος με σκοπό να διερευνήσουν επιστημονικά τα μηνύματα απόγνωσης και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Αφού μελετήθηκαν και αξιολογήθηκαν τα συγκεκριμένα μηνύματα, καθώς και τα ψευδώνυμα των μελών του γκρουπ, εντοπίστηκαν ψηφιακά τα στοιχεία του διαχειριστή, ο οποίος δήλωνε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Κλιμάκιο αστυνομικών μαζί με ψυχολόγο μετέβη στο σπίτι του ατόμου που είχε δημιουργήσει το γκρουπ και ενημέρωσε τη μητέρα του.

Όπως προέκυψε, ο δημιουργός του γκρουπ είναι ιδιωτικός υπάλληλος και βρισκόταν σε απόγνωση λόγω σοβαρών γεγονότων που είχαν συμβεί στη ζωή του τον τελευταίο καιρό.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών Ιωάννης Σακελλάκος και παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία που θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος και θα αποφασίσει τι θα γίνει από νομικής πλευράς.
ΑΠΟ Hellenic Business

Τους πιάσανε με μεγάλη ποσότητα κάνναβης στην Καστοριά

Συνολικά 56 κιλά και 400 γραμμάρια κάνναβης είχαν στην κατοχή τους, ένας 28χρονος Έλληνας και ένας 29χρονος, υπήκοος Αλβανίας, που συνελήφθησαν, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στο όχημά τους Αστυνομικοί, στο δημοτικό διαμέρισμα Καλοχωρίου Καστοριάς.

Οι δράστες, που είχαν τοποθετήσει να ναρκωτικά μέσα σε ταξιδιωτικούς σάκους, αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Καστοριάς.
ΑΠΟ Hellenic Business

Ρομπότ-τσούχτρα!!


Ενα υπεροχο βιντεο.Εμπνευσμένο από ένα από τα πιο παρεξηγημένα ζώα του θαλάσσιου κόσμου -τις τσουχτρες.

O TYXEΡΟΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!


'Αν έχεις τύχη διάλεξε και ριζικό περπάτει' Αυτή είναι η παροιμία η αλήθεια όμως είναι στη φωτογραφία πραγματικά δεν ξέρω αν είναι μοντάζ,αλλα αν είναι αληθινή τι μπορεί να πει κανείς για αυτόν τον ανθρωπο.Θα του έλεγα 'αστο ρε φίλε αστο'

Η Επιστροφή του Montauk Monster;





Ένα άλλο παράξενο τέρας, παρόμοιο με το φημισμένο Montauk Monster, εκβάλλεται στη παραλία του Long Island.Aνακαλύφθηκε από ένα ζευγάρι τη νύχτα της 6ης Μάη.Δεν ξέρουν τι είναι, αλλά είναι τουλάχιστον νεκρό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΚΟΥΣΤΕΤΟ !!!


Πολύ σοβαρα την πήραμε την γριπη ώρα είναι να της κάνουμε και λίγη πλάκα.

TETOIA TΟΥΜΠΑ ΟΝ ΚΑΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ!!!ΔΕΙΤΕ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ!!


Μετά απο πάρα πολλά χρόνια αρρωστος και εξαρτημένος από αυτή την αηδία το κάπνισμα,
είμαι νομίζω ο καταλληλότερος να το δυσφημίσω.Καθαρός εδώ και δυόμιση χρόνια και υγιείς πλέον σας λέω ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΦΘΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ!!Πάρτε την απόφασει και κάντε το, αξίζει τον κόπο.

Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΗΣ ΤΑΜΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕ...



Σιγά ρε συ Πέτρο Καρσιώτη μην παρασύρθηκε ο αδερφός της Τάμτα και έκλεψε. Έκανε 4 ληστείες και είχε σουφρώσει όλη την περιοχή. Θα μας τρελάνεις; Βγαίνεις και λες στο δελτίο ειδήσεων ότι ...παρασύρθηκε; Πως; Με ληστεία και όταν έχει φορτωθεί και άλλες...


διαρρήξεις και ληστείες;
Και εμείς την συμπαθήσαμε την Τάμτα αλλά να μας συμπαθάτε ήρθε στην Ελλάδα, την φιλοξενήσαμε την βοηθήσαμε, το κέρδισε με το σπαθί της αυτό που κάνει και σε τελική δεν φταίει για τον αδερφό της. Αλλά μην τον βγάλουμε λάδι. Δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη σε αδικήματα. Ανθρώπινο είναι και μπορεί να τύχει στον καθένα. Αλλά να τον αντιμετωπίσουμε όπως όλους. Ούτε άγρια, ούτε μαλακά. Όπως του πρέπει.

Η Θεσσαλονίκη έκανε Ρεκόρ Γκίνες στο καθισιό

Περισσότερα από 80 άτομα μπορούν να καθίσουν αναπαυτικά στον μεγαλύτερο καναπέ του κόσμου, αυτόν που στήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην παραλία της Θεσσαλονίκης και πήρε μία θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Στην τελετή απονομής της πιστοποίησης της ένταξης του Μεγαλύτερου Καναπέ στον Κόσμο στο Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness παρευρέθη και απηύθυνε χαιρετισμό ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, εξαίροντας τις πρωτοβουλίες που κάνουν τη Θεσσαλονίκη ακόμα πιο γνωστή στο διεθνές προσκήνιο. Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELEXPO A.E., κ. Θέμης Καρτσιώτης, ο οποίος επεσήμανε το στοιχείο καινοτομίας που η HELEXPO επιδιώκει να χαρακτηρίζει τις Εκθέσεις που διοργανώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας EUROHOUSE Mobile, κ. Γεώργιος Καπουσίζης, ο οποίος τόνισε τη συνεχή ανοδική πορεία της εταιρείας και τα σχέδια της για μελλοντική επέκταση στις αγορές του εξωτερικού (Ευρώπη και Βαλκάνια).

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από πλούσιο live πρόγραμμα αναψυχής για το κοινό από τον Διογένη Δασκάλου με τους Monie Monie Conniente και τη θεατρική ομάδα Dada Art. επίσημος εκπρόσωπος τη

Στην 31η FURNIDEC συμμετέχουν 130 εκθέτες από την Ελλάδα και άλλες οκτώ χώρες (Αίγυπτο, Βουλγαρία, Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία-επίσημη συμμετοχή Ελληνο-ιταλικού Επιμελητηρίου, Ισπανία, Πακιστάν και Τουρκία).
Hellenic Business

1540 ΑΤΟΜΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας (03-09/05/2009), από τις Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α , συνελήφθησαν συνολικά -1504- άτομα και ειδικότερα:

· Eκατόν είκοσι οκτώ (128) άτομα για παράβαση του νόμου ΄΄περί Ναρκωτικών.

· Εκατόν είκοσι (120) άτομα για κλοπές – διαρρήξεις.

· Είκοσι (20) άτομα για ληστείες .

· Πενήντα τρία (53) άτομα για παραβάσεις του νόμου ΄΄περί ηθών.

· Τριάντα πέντε (35) άτομα για απάτες - πλαστογραφίες .

· Έξι (6) άτομα για παράβαση του νόμου ΄΄περί ‘Όπλων΄΄.

· Εκατόν τριάντα έξι (136) άτομα για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λ.π)

· Ένα (1) άτομο για παράβαση του νόμου ΄΄περί Αρχαιοτήτων΄΄.

· Πενήντα οκτώ (58) άτομα για παράβαση του νόμου ΄΄ περί Αλλοδαπών΄΄.

· Δεκαεπτά (17) άτομα για παράβαση του νόμου ΄΄ περί Παιγνίων΄΄

· Οκτακόσια εβδομήντα πέντε (875) άτομα για διάφορα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Κ.Ο.Κ σε βαθμό πλημμελήματος, κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας κ.λ.π.).

Κατασχέθηκαν συνολικά :

  • Κάνναβη : -114.184,5 - γραμμ.
  • Ηρωίνη : -3.538- γραμμ.
  • Κοκαΐνη : -342- γραμμ.
  • Zυγαριές ακριβείας : -6-
  • Ναρκωτικά χάπια : -528- δισκία
  • Όπιο : -47,8- γραμμ.
  • Πιστόλια : -2-
  • Αεροβόλα όπλα : -5-
  • Φυσίγγια πυροβόλων όπλων : -32-
  • Αυτοκίνητα : -7-
  • Παιγνιομηχανήματα – Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές : -111-
  • Χρηματικό ποσό: 71.056 Ευρώ και 401 Δολάρια Η.Π.Α
  • Κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι ( Cd - Dvd ): -3880-
  • Εκατόν επτά χιλιάδες εκατό (107.100) Ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα των εκατό (100) Ευρώ και δύο χιλιάδες εξακόσια (2.600) Ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα των διακοσίων (200) Ευρώ.
  • Διάφορα κλοπιμαία (τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα κ.α)

ΕΝΑ ΡΟΜΠΟΤ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ!!!ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ!!


3 νόμοι της ρομποτικής:
Πρώτος νόμος: Το ρομπότ δεν πρέπει να βλάψει άνθρωπο ή να αφήσουμε αυτό το ανθρώπινο ον που εκτίθενται σε κίνδυνο.
Δεύτερος νόμος: Ένα ρομπότ πρέπει να υπακούει εντολές που δόθηκαν από τα ανθρώπινα όντα, εκτός εάν τέτοιες εντολές, είναι ασυμβίβαστες με τον πρώτο νόμο.
Τρίτοs νόμοs: Ένα ρομπότ πρέπει να προσπαθήσει να προστατεύσει την ύπαρξή του, στο βαθμό που η προστασία αυτή δεν συγκρούεται με την πρώτο ή τον δεύτερο νόμο.

Μουσείο ναρκωτικών στο Mexico-ΕΔΩ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ (ΖΩΝΤΑΝΟ) ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ



Τα “λάφυρα ”του πολυετούς πολέμου με τα καρτέλ των ναρκωτικών εκτίθενται σε κοινή θέα πλέον στο μουσείο της πόλης του Mexico.


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ










Ασυνείδητος οδηγός εγκατέλειψε τραυματία...


Την Κυριακή (χθες)10 Μάιου και 17.15 με 17.30 επί της Λεωφόρου Μαραθώνα στο ύψος της Αγίας Μαρίνας ασυνείδητος οδηγός με αυτοκίνητο μάρκας Suzuki Vitara σκούρου χρώματος ( Πράσινο ή Μαύρο- μάλλον το παλιό μοντέλο όχι το τρέχον ) χτύπησε και εγκατέλειψε μοτοσικλετιστή κινούμενο στην δεξιά λωρίδα κάνοντας επικίνδυνο ελιγμό για να αποφύγει την κίνηση. Ο μοτοσικλετιστής (29 ετών) βρίσκεται βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Παρακαλούμε όποιος γνωρίζει ή είδε το συμβάν οτιδήποτε στοιχείο που μπορεί να μας βοηθήσει σας παρακαλούμε να επικοινωνήσει στο giannis@freenetsa.gr ή στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα.
Βίβιαν Μεταλληνού
vivmet@hotmail.com

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ





ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΒΓΑΛΑΜΕ ,ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΙΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ,ΑΥΤΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ... ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΨΩΡΑ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΨΩΡΑ ΘΑ ΑΡΩΣΤΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ http://laikoyra.blogspot.com

ΧΑΘΗΚΑΝΕ ΤΑ ΑΡΝΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ-ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΡΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ


Εκτύπωση


50.000 αρνιά ζωντανά εως 50 κιλά το καθένα , ζητούν οι αραβικές χώρες απο τους Κρητικούς Κτηνοτρόφους για το Ραμαζάνι τόνισε πριν απο λίγο στο Agroschannel ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου του Ηρακλείου κ. Κώστας Καράτζης . Δυστυχώς μας λέει δεν υπάρχει διαθέσιμη παραγωγή αφού το μεγάλο κόστος των ζωοτροφών τα προηγούμενα χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα αυτή την ώρα να μην υπάρχουν αρνιά στην Κρήτη . Μετά βίας θα μπορέσουμε να μαζέψουμε μια ΄΄καραβιά΄΄ περίπου 5000 αρνιά στους Νομούς Ηρακλείου , Ρεθύμνου , και Λασιθίου επισημαίνει .... Μπορεί να ακούγεται περίεργο μας είπε αλλά υπάρχει έλλειψη στο αιγοπρόβειο κρέας , και ήδη ετοιμαζόμαστε να ζητήσουμε απο τον ΕΛΟΓΑΚ να καταγράψει το ισοζύγιο εισαγωγών και κατανάλωσης αφού υπάρχουν οι ενδείξεις για παράνομες ελληνοποιήσεις μας είπε . Το θετικό για μας είπε ο κ . Καράτζης είναι οτι μπορούμε απο φέτος να προγραμματίσουμε για του χρόνου αφού άνοιξαν οι αγορές .
http://www.agroschannel.com/

Περί σεξουαλικής αγωγής


Τι θα διδάσκεται στο μάθημα της Σεξουαλικής Αγωγής; Είναι ένα βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε πριν συμφωνήσουμε ή διαφωνήσουμε με την εισαγωγή του στα σχολεία. Από όσα μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά είναι σαφές πως η εισαγωγή του μαθήματος στοχεύει στην αποφυγή εκτρώσεων, ανεπιθύμητων εγκυμοσύνων, σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων στα παιδιά. Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι προβλέπεται ενημέρωση των παιδιών για το σώμα τους και τη λειτουργία του, διδασκαλία για τη χρήση αντισυλληπτικών μέτρων (προφυλακτικών, αντισυλληπτικών χαπιών κλπ), ενημέρωση για τα σχετικά νοσήματα.
Πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο μάθημα όχι μόνο δεν θα πετύχει το στόχο του αλλά μάλλον θα συμβάλλει περισσότερο στην εκτράχυνση των ηθών της νεολαίας μας, θα αυξήσει την άκαιρη και εφάμαρτη σεξουαλική της ζωή και θα οδηγήσει σε βάραθρα αμαρτίας, της οποίας ο καρπός είναι ο πνευματικός (και κάποτε και ο βιολογικός) θάνατος.
Ένα μάθημα Σεξουαλικής αγωγής (τέτοιου προσανατολισμού) στρέφεται...
κατάφορα ενάντια στη χριστιανική ζωή και διδασκαλία. Οι αρετές της παρθενίας και της αγνότητας (με την αποφυγή των προγαμιαίων σχέσεων), η μοναδικότητα του προσώπου και η καταξίωσή του εντός της αγαπητικής συνύπαρξης του ευλογημένου από την Εκκλησία γάμου, η ασκητική οδός της ζωής της παρθενίας (μοναχικό πολίτευμα) παραθεωρούνται ολοκληρωτικά. Δεν καταβάλλεται καμία προσπάθεια να απομακρυνθούν οι νέοι από τις πορνικές προγαμιαίες σχέσεις και το μόνο που φροντίζει ένα τέτοιο μάθημα είναι να πορνεύουν οι νέοι με «ασφαλή» τρόπο για τη σωματική τους υγεία. Πλήρης αδιαφορία για την πνευματική υγεία των νέων, την διατήρηση της παρθενίας τους, την σωματική και ψυχική τους καθαρότητα που θα οδηγήσει σε ευλογημένους εγγάμους ή σε αγωνιστές μοναχούς.
Ο προσανατολισμός της παιδείας που θέλει μάθημα Σεξουαλικής αγωγής είναι αντιχριστιανικός. Παραβλέπει τη διδασκαλία του Κυρίου Ιησού για τις σχέσεις των ανθρώπων και κινείται σε πλαίσια σαρκικής ακολασίας. Η οδός της ασκήσεως των αρετών αντικαθίσταται από την οδό της «ασφαλούς» εφάμαρτης διαβίωσης.
Δεν θα επιτρέψουμε την αποχριστιανοποίηση της παιδείας και την αντικατάστασή της από μια παιδεία της ανηθικότητας και του πανσεξουαλισμού.

σχόλιο paideia-gr: Θεωρούμε απαράδεκτη την επιβολή τέτοιου μαθήματος σε μαθητές της Ε΄ Δημοτικού! Πρόκειται για σαφή προτροπή στην έναρξη σεξουαλικής ζωής, καθώς δεν γνωρίζουμε μαθητές που σε αυτήν την ηλικία να έχουν σεξουαλικές σχέσεις! Ένα τέτοιο μάθημα θα έπρεπε να συζητηθεί για το Λύκειο, όχι να επιβληθεί στο Δημοτικό! Ο Αρούλης βαδίζει σταθερά στα βήματα της Γιαννάκου: δεν θέλει να στείλει στα σχολεία το βιβλίο Ιστορίας του Κολιόπουλου, αλλά το βιβλίο σεξουαλικής αγωγής του Ασκητή! Είδε ο γύφτος τη γενιά του... που λέει και η παροιμία!
http://paideia-gr.blogspot.com

ΜΠΡΕΙΚ-ΝΤΑΝΣ!! Η ΓΑΤΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ

ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΓΩ ΨΩΡΑΣ


Μετά από απόφαση του Νομάρχη Αθηνών, Γιάννη Σγουρού, κλειστό θα παραμείνει αύριο και μεθαύριο, για προληπτικούς λόγους, το 17ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας (Λασκαρίδου 37), μετά από κρούσμα ψώρας που εμφανίστηκε σε μαθητή του σχολείου.

Η Διεύθυνση Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής, Νότιου Τομέα, της Νομαρχίας Αθηνών, ενημερώθηκε σήμερα από τη Διεύθυνση του σχολείου σχετικά με το ...

κρούσμα και αμέσως απέστειλε αναλυτικές οδηγίες στο σχολείο, προκειμένου να ενημερωθούν, τόσο οι δάσκαλοι, όσο και οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών για τα μέτρα που πρέπει να λάβουν.

Ο Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός δήλωσε: «Για καθαρά προληπτικούς λόγους πήραμε την απόφαση να μείνει το σχολείο κλειστό για τις επόμενες δυο ημέρες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, αφού όπως διαβεβαιώνουν οι γιατροί, η νόσος θεραπεύεται πάρα πολύ σύντομα, με τη χορήγηση της απαραίτητης αγωγής για λίγες ημέρες. Πρέπει όμως να έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοιες περιπτώσεις, ώστε να μην υπάρχει πανικός».

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η ψώρα είναι μεταδοτική νόσος και οφείλεται στο ακάρι της ψώρας, το οποίο ζει και πολλαπλασιάζεται μόνο στο ανθρώπινο δέρμα. Υπολογίζεται ότι περίπου 300 εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται κάθε χρόνο από το ακάρι της ψώρας και νοσούν. Η ψώρα προσβάλλει όλες τις φυλές, όλες τις κοινωνικές τάξεις, σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη. Η ψώρα εξαπλώνεται, όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως σε στρατώνες, γηροκομεία, νοσοκομεία, σχολεία κλπ. Τα συμπτώματα της ψώρας είναι:

 Χαρακτηριστικός έντονος νυκτερινός κνησμός

 Δερματικό εξάνθημα που δημιουργεί το ακάρι. Συχνά εμφανίζονται οζίδια τα οποία αργούν να υποχωρήσουν. Το εξάνθημα εντοπίζεται στα δάκτυλα των χεριών στους καρπούς, αγκώνες, στα πόδια, τις μασχάλες, γλουτούς κλπ

 Χαρακτηριστικές δριφάδες (γδαρσίματα στο δέρμα μετά τη φαγούρα)

Η επίσκεψη στο δερματολόγο θα θέσει τη διάγνωση της ψώρας, ο οποίος θα δώσει και την κατάλληλη αγωγη

Η δίκη γιά έξωση της Ελληνικής Κοινότητας Στοκχόλμης!-ΟΧΙ ΑΠΟ ΣΟΥΗΔΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα, 05/05-2009 άρχισε η δίκη που ξεκίνησε ο Καστρινάκης και η παρέα του ενάντια στη Κοινότητα Στοκχόλμης, την οποία απειλούν με «ΕΞΩΣΗ».

Ο έκπτωτος μετά τη μομφή και τη καθαίρεσή του στις 02/05-2009 Καστρινάκης παρουσιάστηκε άοπλος στο δικαστήριο, το οποίο του εζήτησε να έρθει το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου με στοιχεία που του ζητήθηκαν.

Επίσης η πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε επνανειλημμένα το «άπρεπο» να φτάνει στο δικαστήριο μία τέτοια υπόθεση μεταξύ Ελλήνων και με το μισό συμβούλιο αντίθετο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συνέπειες και επί πλέον στα τεράστια έξοδα της δίκης , που μπορεί να φτάσουν σε υπέρογκα ποσά και να τα πληρώσει η Στέγη.

Ο Καστρινάκης απάντησε ότι είναι βέβαιος ότι θα κερδίσει τη δίκη.

Η απάντηση της δικαστίνας ήταν «με μία δόση ειρωνίας»: όλοι αυτό πιστεύουν!

Οι σύμβουλοι της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας της Στέγης τάχθηκαν εναντίον της ανθελληνικής προσφυγής Καστρινάκη στα δικαστήρια για την ιστορική 47ετή Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης με την 19ετή στέγασή της στους χώρους του ιδρύματος στην Idungatan 4.

Οι δε αιτίες πρέπει να αναζητηθούν αλλού, εφ΄όσον ήδη έχουν εκδιωχθεί δύο (2) χορευτικά συγκροτήματα καθώς επίσης και η 20-μελής χορωδία.

Η δικαστής ολοκλήρωσε την ομιλία της λέγοντας ότι την ενοχλεί πολύ ότι πρέπει να γίνει δικαστήριο για αυτό το ζήτημα, που μπορούσε να είχε λυθεί με άλλο τρόπο.

Ζήτησε επίσης τις υπογραφές των συμβούλων της Στέγης που λένε ΟΧΙ στην ΕΞΩΣΗ, θεωρώντας τες προφανώς σημαντικές.



Η συνέχεια το φθινόπωρο…

Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στο κέντρο της Βεργίνας


alexandros_copyΤο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα στήσει στην κεντρική πλατεία της Βεργίνας η δημοτική αρχή. Στα πλαίσια της ανακατασκευής της πλατείας, ο κ. Παπαποστόλου και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να παραγγείλουν ένα επιβλητικό άγαλμα που θα κοσμεί την πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ήδη ο δήμαρχος και συνεργάτες του δημοτικοί σύμβουλοι επισκέφθηκαν τον γλύπτη στην Αθήνα και είδαν το σχέδιο του έργου, το οποίο τους εντυπωσίασε. Το άγαλμα θα στηθεί σε υπερυψωμένη κατασκευή και το καθαρό του ύψος θα είναι 4,60 μέτρα. Θα απεικονίζει τον Μ. Αλέξανδρο πάνω στο άλογο, κρατώντας στο υψωμένο χέρι του μια Σάρισα.

Το τυρί...ο αλλοδαπός....οι χρήστες....



Σε ένα στενό πίσω από την Βαρβάκειο έξω από ένα υπόγειο με σιδερένια
μπάρα και χωρίς ταμπέλα ένας αλλοδαπός έχει ανοίξει ένα βαρέλι
με τυρί φέτα και βγάζει κάποια κομμάτια με γυμνά χέρια και τα πλαίνει
έξω στον δρόμο με ένα λάστιχο που είναι στο πεζοδρόμιο.
Έχει βάλει ένα νάϋλον κάτω από "σεβασμό προς την καθαριότητα"
και ακουμπάει επάνω τα τυριά.
Το εσωτερικό του βαρελιού έχει μούχλα χωρίς το τυρί να είναι...ροκφόρ.
Όταν τελειώνει την μπουγάδα των τυριών αδειάζει στον δρόμο
την σαλαμούρα βάζει μέσα στο βαρέλι τα τυριά τα πλυμένα και συμπληρώνει
με το λάστιχο νερό.
Κλείνει το βαρέλι και σε λίγη ώρα περνάει ένα μικρό φορτηγάκι
που έγραφε στο πλάϊ "ταβέρνα" το φορτώνει ο οδηγός με την βοήθεια
του αλλοδαπού και φεύγει.
Ανοίγει την πόρτα του υπογείου μετά και βλέπω πολλά βαρέλια
γεμάτα και άδεια από τυριά.
Μαζεύει το λάστιχο ο αλλοδαπός κλειδώνει και φεύγει από την ανώνυμη
αποθήκη της βρώμας.
Στο ίδιο σημείο που είχε ξαπλώσει τα τυριά ο φίλος μας στο πεζοδρόμιο
του ήσυχου στενού μετά από λίγη ώρα καθισμένοι κάποιοι τοξικομανείς
κάνουν χρήση ηρωϊνης με τα σύνεργα απλωμένα σαν τραχανάς
στο σημείο που ήταν .....τα τυριά.
Καλή μας όρεξη...
"...ωραία ταβέρνα πολύ καλά περάσαμε και είχε
και μια πικάντικη φέτα που θύμιζε ...ροκφόρ βρε παιδί μου!"
Αθηναίος

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ



Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στη πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 29χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τρεις (03) αλλοδαπούς, στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, η οποία διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω φορτηγό όχημα.Επίσης, συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας 27χρονος αλλοδαπός άνδρας, στερούμενος νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.Προανάκριση διενεργείται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1990 ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ

ΒΡΕΧΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΑ ΜΟΥ!!!


EΓΩ ΝΑ ΔΕΙΣ



Υποκρίνεσαι


Διονυσιου Στρατος βρεχει φωτια στην στρατα μου


Ο ΤΑΞΙΤΖΗΣ

ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑ-7 ΗΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ



Το πείραμα που εφαρμόσθηκε στους μαθητές της πρώτης Λυκείου στο Shannon Meyers στην πολιτεία της California των ΗΠΑ θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί κομβικό,για τους περισσότερους τουλάχιστον . Εθελοντικά για την περίοδο μιας εβδομάδος παρέδωσαν στην διεύθυνση του σχολείου τους όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια... τις μικροσυσκευές και κινητά τηλέφωνα τους ,με την υποχρέωση να καταγράφουν καθημερινά τις δραστηριότητες και τις σκέψεις τους σε ένα ημερολόγιο το οποίο μετά το τέλος τους πειράματος θα διάβαζαν από κοινού στην τάξη .Κοινό χαρακτηριστικό όσων ανεγνώσθησαν από τους μαθητές είναι οι περιγραφές τύπου στερητικού συνδρόμου όμοιου εκείνων που θα “απείχαν” από το ποτό το τσιγάρο η ακόμη και τα ναρκωτικά.”Oι πρώτες ημέρες ήταν σκέτη κόλαση, ξυπνούσα μέσα στην νύχτα ιδρωμένη και στην έλλειψη του τηλεφώνου μου χτύπαγα το κεφάλι μου στον τοίχο” περιέγραφε μια μαθήτρια, ενώ ένας συμμαθητής της “ήμουν σαν χαμένος στην έρημο χωρίς στάλα νερού, ήταν ότι πιο απαίσιο έχω ζήσει έως τώρα ,ένοιωθα σαν να πέθαινα ”χαρακτηριστική είναι η ανακάλυψη μεγάλης μερίδας μαθητών ”ανακάλυψα πως έχω αδέλφια και ξεκίνησα να τους μιλάω” για άλλους τα πράγματα ήταν λιγότερο επώδυνα “απλώς έκανα υπομονή να περάσουν οι ημέρες και καθάριζα καθημερινά το δωμάτιο μου” σημείωσαν μερικοί .Το μόνο σίγουρο είναι πως το πείραμα βοήθησε, ανεξαρτήτου αποτελέσματος τους μαθητές να ανοίξουν ένα παράθυρο μέσα στο μυαλό τους και να δουν αυτά που από καιρό βρισκόταν εμπρός στα μάτια τους και δεν είχαν χρόνο να προσέξουν.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΠΡΩΙ..

11 May 09 ..Sri Lanka: Τουλάχιστον 408 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους χθες όταν στρατιωτικές δυνάμεις επετέθησαν με μαζικά πυρά σε αντάρτες Ταμίλ, ενώ οι στρατιωτικοί αρνήθηκαν την έναρξη της επίθεσης, λέγοντας ότι έγινε χρήση μόνο μικρών όπλων στην προσπάθειά τους να εξαφανίσουν τους μαχητές. Ενώ άλλα περίπου 1.100 άτομα πιστεύεται ότι έχουν τραυματιστεί στην τελευταία αυτή επίθεση!...ΚΑΜΠΟΥΛ - Οι γιατροί εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα "ασυνήθιστα" εγκαύματα σε αφγανούς χωρικούς που τραυματίστηκαν σε αμφιλεγόμενες μάχες μεταξύ Αμερικανών και Ταλιμπάν, και η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσε την Κυριακή ότι διερευνά το ενδεχόμενο χρήσης λευκύ φωσφόρου!.. Santa Barbara, Καλιφόρνια - Την περίπτωση εμπρησμού μελετούν ειδικοί της πυροσβεστικής για την φωτιά που έκαψε τα πάντα σχεδόν σε μια έκταση 13 τετραγωνικά μίλια και κατέστρεψε δεκάδες σπίτια στους λόφους πάνω από αυτό τη γραφική παράκτια αυτή !...GILBERT, W.Va. - Η Εθνική Φρουρά βοηθά τους κατοίκους στη Δυτική Βιρτζίνια να αποκαταστήσουν τις ζημιές από τις πλημμύρες του Σαββατοκύριακου όπου καταστράφηκαν τουλάχιστον 300 σπίτια!...MEXICO CITY - η κυβέρνηση του Μεξικού κάλεσε την Κυριακή την Κίνας να έχει ίση μεταχείριση των πολιτών της και κατέκρινε την απαράδεκτη συμπεριφορά της απεναντί τους για την γρύπη των χοίρων! ενώ δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε μια εμπορική έκθεση στη Σαγκάη διαμαρτυρόμενη για τα μέτρα που θεσπίζονται εναντίων των Μεξικάνων από το ασιατικό γίγαντα!...Μπογκοτά Κολομβία επτά κολομβιανοί στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις τραυματίστηκαν σε ενέδρα αριστερών ανταρτών στα νοτιοδυτικά της χώρας!... Τεχεράνη, Ιράν (CNN) - Ο δικηγόρος φυλακισθείσας ΑμερικανοΙρανής δημοσιογράφου Roxana Saberi δήλωσε την Κυριακή ότι το δικαστήριο θα εκδώσει την ετυμηγορία του επί της προσφυγής την προσεχή εβδομάδα!...AMMAN, Ιορδανία (CNN) - Ο Πάπας Βενέδικτος ο XVI ζήτησε μεγαλύτερο σεβασμό απένατνι στις γυναίκες την Κυριακή σε μια ιστορική Μαζική παρουσία πλήθους στη Μέση Ανατολή!..(CNN) - Πέντε άτομα τραυματίστηκαν όταν ένας αγωγός φυσικού αερίου εξερράγη στην νοτιοδυτική Μόσχα νωρίς χθες Κυριακή, στέλνοντας τις φλόγες μέχρι και 300 μέτρα στον αέρα, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο!..
Αναρτήθηκε από DIAPORON-BL

Τρεις μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βέροιας ανέδειξαν την φρίκη στην Τάφρο 66

Είναι το ποτάμι-τάφρος που δέχεται απόβλητα τα οποία αντιστοιχούν σε μια πόλη 600.000 κατοίκων, στα νερά του ανιχνεύθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις χαλκού και χρωμίου, διαπιστώθηκαν αλλοιώσεις στο ήπαρ και τους νεφρούς βατράχων, οι μαζικοί θάνατοι ψαριών είναι συχνό φαινόμενο, οι συνέπειες για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής είναι ολέθριες.
Αυτός είναι ο κόσμος της Τάφρου 66, της πΤρεις μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βέροιας σε μια αποκαλυπτική μελέτη -που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχες ειδικών ερευνητών- για το περιβάλλον, καταγράφουν την κατάντια του ποταμού που διασχίζει την Ημαθία και την Πέλλα, φέρνοντας στο προσκήνιο τα πολλαπλά προβλήματα που προκαλούν τα αστικά και βιομηχανικά απόβλητα, προτείνοντας μέτρα και πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να γιατρέψουν τις πληγές του ευρύτερου οικοσυστήματος. ιο υποβαθμισμένης, μετά τη λίμνη Κορώνεια,

1000 KAI ENA ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΗΠΩΣ ΜΟΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ?

L'homme 100 têtes by JUL&MAT All rights reserved from Julien Lassort on Vimeo.