Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΓΩ ΨΩΡΑΣ


Μετά από απόφαση του Νομάρχη Αθηνών, Γιάννη Σγουρού, κλειστό θα παραμείνει αύριο και μεθαύριο, για προληπτικούς λόγους, το 17ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας (Λασκαρίδου 37), μετά από κρούσμα ψώρας που εμφανίστηκε σε μαθητή του σχολείου.

Η Διεύθυνση Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής, Νότιου Τομέα, της Νομαρχίας Αθηνών, ενημερώθηκε σήμερα από τη Διεύθυνση του σχολείου σχετικά με το ...

κρούσμα και αμέσως απέστειλε αναλυτικές οδηγίες στο σχολείο, προκειμένου να ενημερωθούν, τόσο οι δάσκαλοι, όσο και οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών για τα μέτρα που πρέπει να λάβουν.

Ο Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός δήλωσε: «Για καθαρά προληπτικούς λόγους πήραμε την απόφαση να μείνει το σχολείο κλειστό για τις επόμενες δυο ημέρες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, αφού όπως διαβεβαιώνουν οι γιατροί, η νόσος θεραπεύεται πάρα πολύ σύντομα, με τη χορήγηση της απαραίτητης αγωγής για λίγες ημέρες. Πρέπει όμως να έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοιες περιπτώσεις, ώστε να μην υπάρχει πανικός».

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η ψώρα είναι μεταδοτική νόσος και οφείλεται στο ακάρι της ψώρας, το οποίο ζει και πολλαπλασιάζεται μόνο στο ανθρώπινο δέρμα. Υπολογίζεται ότι περίπου 300 εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται κάθε χρόνο από το ακάρι της ψώρας και νοσούν. Η ψώρα προσβάλλει όλες τις φυλές, όλες τις κοινωνικές τάξεις, σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη. Η ψώρα εξαπλώνεται, όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως σε στρατώνες, γηροκομεία, νοσοκομεία, σχολεία κλπ. Τα συμπτώματα της ψώρας είναι:

 Χαρακτηριστικός έντονος νυκτερινός κνησμός

 Δερματικό εξάνθημα που δημιουργεί το ακάρι. Συχνά εμφανίζονται οζίδια τα οποία αργούν να υποχωρήσουν. Το εξάνθημα εντοπίζεται στα δάκτυλα των χεριών στους καρπούς, αγκώνες, στα πόδια, τις μασχάλες, γλουτούς κλπ

 Χαρακτηριστικές δριφάδες (γδαρσίματα στο δέρμα μετά τη φαγούρα)

Η επίσκεψη στο δερματολόγο θα θέσει τη διάγνωση της ψώρας, ο οποίος θα δώσει και την κατάλληλη αγωγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου