Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

100.000 διαβητικοί στον... αέρα

Χωρίς φάρμακα αναμένεται να μείνουν περίπου 100.000 ασθενείς που λαμβάνουν θεραπεία για το διαβήτη και θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης, μετά την απόφαση της φαρμακευτικής εταιρίας Novo Nordisk να αναστείλει τη διάθεση των προϊόντων της στην Ελλάδα, λόγω των υποχρεωτικών μειώσεων των τιμών τους...




...Τα στελέχη της Novo Nordisk τονίζουν ότι η αναστάτωση που θα προκληθεί στο χώρο της υγείας οφείλεται στις μειώσεις των τιμών στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση και οι οποίες καθιστούν ασύμφορες τις νέες τιμές.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, «οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή, ως αποτέλεσμα της έκδοσης του νέου δελτίου τιμών. Αυτό υπαγορεύει μια μέση μείωση των τιμών των προϊόντων της Novo Nordisk στην Ελλάδα της τάξης του 25%. Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου απαξίωση των προϊόντων της, δεδομένου ότι οι τιμές της στην Ελλάδα ήταν ήδη μεταξύ των χαμηλότερων στην Ευρώπη και έτσι, η Novo Nordisk Ελλάς ΕΠΕ, θα πρέπει πλέον να λειτουργεί με ζημία, γεγονός που δεν την καθιστά βιώσιμη.

Η Novo Nordisk είναι πεπεισμένη ότι τόσο το δελτίο τιμών όσο και ο τρόπος που υλοποιείται δεν είναι σύννομα με την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία και σύντομα θα ανακληθεί. Για το σκοπό αυτό προχωρά σε όλες τις νόμιμες ενέργειες».


Τα φάρμακα της εταιρίας στα οποία θα παρατηρηθούν ελλείψεις είναι:


1. ACTRAPID PENFILL INJ.SOL.FL 5x3ml x 100iu/ml

2. GLUCAGEN HYPOKIT

3. LEVEMIR INJ.SOL. 100u/ml FLEXPEN x 5PF.PEN x 3ml

4. MIXTARD 30 PENFILL INJ.SOL FL 5x3ML

5. MIXTARD 40 PENFILL INJ.SOL FL 5x3ML

6. MIXTARD 50 PENFILL INJ.SOL FL 5x3ML

7. NORDITROPIN SIMPLEXX 5mg

8. NOVOMIX 30 FLEXPEN 5 PF PENx3mlx100u/ml

9. NOVONORM 0,5 mg 120TABS

10. NOVONORM 1,0 mg 120TABS

11. NOVONORM 2,0 mg 120TABS

12. NOVORAPID 1 VIAL 10ml x100u/ml

13. NOVORAPID INJ.SOL FLEXPEN 5 PENx3mlx100u/ml

14. PROTAPHANE PENFILL INJ.SOL.FL 5x3ml

15. TRISEQUENS FC tabl BT X 28

16. VAGIFEM 25μg

17. VICTOZA IN.SO.PFP 6 mg/ml 2 PF PENS x 3ml


«Μέχρι νεοτέρας και λόγω της ανησυχίας της για τα άτομα με διαβήτη που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της στην Ελλάδα», η εταιρία θα διαθέτει απρόσκοπτα ανθρώπινη ινσουλίνη:

• ACTRAPID,

• PROTAPHANE και

• MIXTARD 30

σε φιαλίδια των 10 ml στις μειωμένες τιμές που ορίζονται από το νέο δελτίο τιμών.

http://www.agelioforos.gr/

Να πώς έδιναν δάνεια οι τράπεζες!



Με τόσα που διαβάζω μένω πάλι άφωνος!!! Απλά δικαιώνομαι

εμενα η citibank δεν ζητησε... ποτε εκκαθαριστικο για τα δανεια που μου εδινε.
Ξεκινησε με 3000 ευρω το 2006 και με δικη της πρωτοβουλεια εκανε...4 επεκτασεις(μονο με αστυνομικη ταυτοτητα, ελα να τα παρεις χωρις εκκαθαριστικο το τονιζε!!! σε επιστολη της)του ενος δανειου μετα το αλλο, εξοφλουσα το προηγουμενο, και εδινε τη.. διαφορα στο χερι.
Το εκανε αυτο ωστε να παιρνει με καθε ανανεωση τα εξοδα δανειου(180 ευρω),να εμφανιζει ...παραγωγη( νεες συμβασεις δανειων) και φυσικα για μεγαλο χρονικο διαστημα μεχρι να... κρινει εκεινη οτι σταματανε οι επεκτασεις, να πληρωνεις βασικα τοκους ,αφου καθε νεο δανειο εξοφλει κυριως στην αρχη τοκους.
Καθε... μηνα, ναι καθε μηνα ....ακουγεται... απιστευτο εστελνε επιστολες για εγγκρημενη επεκταση(αν αγνοουσες τη προηγουμενη επιστολη, εστελνε νεα με αυξημενο το ποσο του κεφαλαιου που ειχες εξοφλησει το προηγουμενο μηνα!!!)
Με τα πολλα με εφτασε στα 15000 ευρω δανειο,και μου χορηγησε 3 καρτες diners, visa, master με συνολικο πιστωτικο οριο των καρτων 7800 ευρω.
Μετα απο 8 μηνες πληρωμων στο δανειο, ξεκινησα μερικη σταση πληρωμων ,και επειτα απο κανα δυο μηνες ολικη .
Ειμαι σε τετραμηνη καθηστερηση στο δανειο και 2 μηνες στις καρτες και τη δευτερα οπως μου ειπαν πως το δανειο καταγγελεται και ακολουθει διαταγη πληρωμης.
Πεστε μου ρε παιδια ποιος φταιει???
Οπως τους ειπα και σημερα ''αν ο πιστωτης δεν προφυλασει επαρκως τα συμφερωντα του, περιμενετε να το κανει ο... οφειλετης για αυτον?''ΠΗΓΗ

Νέα «φουρνιά» λαθρομεταναστών ΣΕ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ


Του Δ. Γκαρτζώνη

Με διάβημά του προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου, Νίκο Εταιρίδη, ο κοινοτάρχης Αγαθονησίου, Ευάγγελος Κόττορος ζητά να αυξηθούν τα μέτρα αστυνόμευσης στο ακριτικό νησί όπου καταφθάνουν τακτικά πολυάριθμα γκρουπ λαθρομεταναστών.

Εδώ και έξι μέρες βρίσκονται στο Αγαθονήσι 44 Αφγανοί λαθρομετανάστες, οι οποίοι πρόκειται αύριο να μεταφερθούν στον Πειραιά. Ενδέχεται όμως, να παραμείνουν στο νησί σε περίπτωση που προκληθούν προβλήματα στις συγκοινωνίες λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Παρόλο που τα μέτρα φύλαξης στο Αγαθονήσι είναι αυστηρότερα τους τελευταίους μήνες, μετά και την παρουσία του κλιμακίου της Frontex και την περιπολία περισσότερων πλωτών και εναέριων μέσων, εξακολουθούν να αποβιβάζονται παράνομοι μετανάστες και παραμένουν στα νησιά μας πολλές μέρες μέχρι να μεταφερθούν στον Πειραιά, με τα όποια προβλήματα συνεπάγεται αυτό.

«Κάναμε διάβημα στην Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, από όπου ζητήσαμε να επισπεύδονται οι διαδικασίες για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών από το Αγαθονήσι.
Οι αλλοδαποί καταλήγουν πάντα στον Πειραιά, δεν βλέπουμε το λόγο γιατί να παραμένουν στο Αγαθονήσι, που δεν έχει τη δυνατότητα να τους φιλοξενεί, εφόσον υπάρχει τρόπος να γίνει η μεταγωγή τους πιο γρήγορα», δήλωσε ο κ. Κόττορος, ο οποίος υποστηρίζει ότι με την παρουσία των αλλοδαπών στο Αγαθονήσι δημιουργούνται πολλά προβλήματα.

«Οι λαθρομετανάστες καταλαμβάνουν την παραλία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πλησιάσει κανείς ενώ υπάρχει και μικροεγκληματικότητα.

Δεν θέλουμε να μεταφέρουμε το πρόβλημα σε άλλα νησιά, απλά το Αγαθονήσι δεν μπορεί να φιλοξενήσει τους λαθρομετανάστες. Πρέπει να στέλνονται στον Πειραιά άμεσα.

Φοβόμαστε και μένουμε κλειδωμένοι στα σπίτια μας.

Ζητάμε να υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση ώστε να μη γυρνάνε τη νύχτα οι λαθρομετανάστες στο νησί και να ανοίγουν σπίτια. Αν δεν μπορούν να τους μεταφέρουν αυθημερόν θα πρέπει να φροντίσουν να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα αστυνόμευσης», υπογραμμίζει ο κ. Κόττορος.

Πέρα από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι παραμένει ένας από τους δημοφιλείς προορισμούς των λαθρομεταναστών.

Χθες έφθασαν στο Φαρμακονήσι, συνολικά επτά Αφγανοί λαθρομετανάστες, οι οποίοι προήλθαν από τα τουρκικά παράλια. Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία λιμενική αρχή.
proodos.net
infognomonpolitics

Βρήκαν του τέσσερις της δολοφονικής επίθεσης στη Marfin

ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ

Γνωρίζει η αστυνομία τα ονόματα των τεσσάρων της δολοφονικής επίθεσης στη Μαρφίν στη Σταδίου, που είχε σαν αποτέλεσμα να πεθάνουν τέσσερα άτομα. Πρόκειται για δύο Έλληνες (η μία γυναίκα) και δύο αλλοδαπούς. Οι δράστες δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα, όμως αστυνομία θεωρεί ότι είναι θέμα ημερών η σύλληψή τους.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΛΕΝΕ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΛΕΝΕ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΕ
«ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΎΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΌΚΛΗΣΗ ΚΡΊΣΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΊΟ, ΑΛΛΆ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΉΣ ΑΕΡΟΠΟΡΊΑΣ», ΔΗΛΏΝΕΙ Ο...

Τουρκία: Δηλώσεις τού Τούρκου αρχηγού των ΤΕΔ στρατηγού Ιλκέρ Μπασμπούγ : Κάνουμε τις παραβιάσεις για εκπαίδευση και όχι για να προκαλούμε



«Δεν αποσκοπούμε στην πρόκληση κρίσης στο Αιγαίο, αλλά στην εκπαίδευση της πολεμικής αεροπορίας», δηλώνει ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Ιλκέρ Μπάσμουγ, υπογραμμίζοντας ότι αν δεχθεί πρόσκληση, θα επισκεφθεί την Ελλάδα.
Ο κ. Μπασμπούγ είπε πως κατά την κατ΄ιδίαν συνάντηση που είχε πριν από 15 μέρες στις Βρυξέλλες με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο στο περιθώριο της συνάντησης αρχηγών επιτελείων του ΝΑΤΟ, συζητήθηκαν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και τόνισε πως «το μεγαλύτερο ρίσκο σχετίζεται με τις πολεμικές αεροπορίες».
Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ανατολή», ο Τούρκος επιτελάρχης είπε πως «τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, που πραγματοποιούν εκπαιδευτικές πτήσεις, πετούν δίχως οπλισμό» και ότι «οπλισμένα πετούν μόνο λίγα αεροσκάφη που συνοδεύουν» τα πρώτα.
Είπε ακόμη πως ανέφερε στον Έλληνα ομόλογό του ότι «τα ελληνικά αεροσκάφη πετούν οπλισμένα», ζητώντας «να αφαιρέσουμε τα όπλα αυτά και να μειώσουμε το βαθμό απειλής». Σύμφωνα με τον Τούρκο στρατηγό, ο πτέραρχος Γιάγκος απάντησε λέγοντας ότι θα το σκεφτεί.
Ο κ. Μπασμπούγ είπε επίσης ότι «είναι λάθος η αντίληψη περί μείωσης των ωρών πτήσης», αφού «πρέπει να διατηρείται σε συγκεκριμένο επίπεδο η πολεμική ετοιμότητα των πιλότων της πολεμικής αεροπορίας». «Εμείς κρατάμε στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο τις ώρες πτήσεις. Πέραν τούτου, φυσικά και θα πετάμε στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, διότι είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε εκπαιδευτικές πτήσεις και πάνω από τη θάλασσα. Ένα μέρος των πτήσεων πραγματοποιείται στη Μεσόγειο», πρόσθεσε και τόνισε: «Σκοπός μας δεν είναι να προκαλέσουμε προβλήματα και κρίση στο Αιγαίο. Σκοπός μας είναι να κρατούμε σε ένα επίπεδο την εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεών μας και της πολεμικής αεροπορίας».
Τέλος, αναφέρθηκε στα περί επίσκεψής του στην Ελλάδα, λέγοντας ότι είχε σχεδιαστεί η επίσκεψή αυτή, αλλά ματαιώθηκε μετά την αποστράτευση του Έλληνα ομολόγου του και τόνισε πως «εάν υπάρξει πρόσκληση, θα πάω ευχαρίστως και εγώ και οι υπόλοιποι αρχηγοί όπλων».

ΜΑΛΙΣΤΑ! ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ;
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ; ΒΡΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ; ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ
ΤΟΥΡΚΟΙ! ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.......ΓΙΑΤΙ ΚΟΡΟΙΔΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ;
ΘΑ ΦΑΕΙ ΘΑ ΠΙΕΙ ΣΑΝ ΠΡΙΚΓΙΠΑΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ.....ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΑΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ.....ΤΑΧΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ......
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΤΡΑΒΑΤΕ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ !!
ΣΕΒΑΣΤΗΤΕ ΜΑΣ ! ΣΕΒΑΣΤΗΤΕ ΤΟ ΛΑΟ! ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!
ΑΝΑΡΤΉΘΗΚΕ ΑΠΌ DROMEAS

Διεθνές Νομισματικό Ταμείο & Κωνσταντίνος Π. Καβάφης


Τα προφητικά λόγια του Κωνσταντίνου Καβάφη (1928) επίκαιρα όσο ποτέ!

Από το βιβλίο: Ποιήματα 1897-1933

_________________________________________________

Εν μεγάλη Ελληνική αποικία, 200 π.Χ.

Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ' ευχήν στην Αποικία
δεν μέν' η ελαχίστη αμφιβολία,
και μ' όλο που οπωσούν τραβούμ' εμπρός,
ίσως, καθώς νομίζουν ουκ ολίγοι, να έφθασε ο καιρός
να φέρουμε Πολιτικό Αναμορφωτή.

Όμως το πρόσκομμα κ' η δυσκολία
είναι που κάμνουνε μια ιστορία
μεγάλη κάθε πράγμα οι Αναμορφωταί
αυτοί. (Ευτύχημα θα ήταν αν ποτέ
δεν τους χρειάζονταν κανείς). Για κάθε τι,
για το παραμικρό ρωτούνε κ' εξετάζουν,
κ' ευθύς στον νου τους ριζικές μεταρρυθμίσεις βάζουν,
με την απαίτησι να εκτελεσθούν άνευ αναβολής.

Έχουνε και μια κλίσι στες θυσίες.
Παραιτηθείτε από την κτήσιν σας εκείνη·
η κατοχή σας είν' επισφαλής:
η τέτοιες κτήσεις ακριβώς βλάπτουν τες Αποικίες.
Παραιτηθείτε από την πρόσοδον αυτή,
κι από την άλληνα την συναφή,
κι από την τρίτη τούτην: ως συνέπεια φυσική·
είναι μεν ουσιώδεις, αλλά τι να γίνει;
σας δημιουργούν μια επιβλαβή ευθύνη.


Κι όσο στον έλεγχό τους προχωρούνε,
βρίσκουν και βρίσκουν περιττά, και να παυθούν ζητούνε·
πράγματα που όμως δύσκολα τα καταργεί κανείς.

Κι όταν, με το καλό, τελειώσουνε την εργασία,
κι ορίσαντες και περικόψαντες το παν λεπτομερώς,
απέλθουν, παίρνοντας και την δικαία μισθοδοσία,
να δούμε τι απομένει πια, μετά
τόση δεινότητα χειρουργική.-

Ίσως δεν έφθασεν ακόμη ο καιρός.
Να μη βιαζόμεθα· είν' επικίνδυνον πράγμα η βία.
Τα πρόωρα μέτρα φέρνουν μεταμέλεια.
Έχει άτοπα πολλά, βεβαίως και δυστυχώς, η Αποικία.
Όμως υπάρχει τι το ανθρώπινον χωρίς ατέλεια;
Και τέλος πάντων, να, τραβούμ' εμπρός.


Κωνσταντίνος Π. Καβάφης (1928)

Τετραπλάσια κέρδη για το ΔΝΤ. Πού οφείλεται η κερδοφορία του;

Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα, ο διεθνής οικονομικός οργανισμός ανακοίνωσε πως τα καθαρά επιχειρηματικά του κέρδη ανέρχονται σε 534 εκατ. δολάρια, έναντι 126 εκατ. δολάρια της...

...προηγούμενης χρήσης. Η κερδοφορία του ΔΝΤ οφείλεται ταυτόχρονα στα έσοδα από την πιστωτική του δραστηριότητα, η οποία εκτοξεύθηκε μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, από τα κέρδη των επενδύσεών του και τις οικονομίες που απέδωσαν μετά τα μέτρα αναδιάρθρωσής του, που εφάρμοσε τη διετία 2007/09.
Μεταξύ αυτών των μέτρων περιλαμβάνεται και η πώληση 403,3 τόνων χρυσού, ήτοι το ένα όγδοο του αποθέματός του, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο και θα ενσωματωθεί στα οριστικά αποτελέσματα χρήσης τον Ιούνιο.
Το ΔΝΤ έχει επισημάνει πως οι πωλήσεις αυτές αναμένεται να αποφέρουν κέρδος (εν σχέσει προς την υπολογίσιμη αξία που έχει εγγραφεί στον ισολογισμό) 5,1 δισ. δολάρια, έναντι 4,5 δισ. δολάρια που ανέφεραν οι εκτιμήσεις τον Φεβρουάριο, όταν περαιώθηκε η αποκλειστική πώληση στα κράτη μέλη του.
Τρία κράτη μέλη (Ινδίες, Νήσος Μαυρίκιος, Σρι Λάνκα) αγόρασαν τον Οκτώβριο και Νοέμβριο ποσότητες που ισοδυναμούν σε 212 τόνους. Οι υπόλοιποι 191,3 τόνοι διατέθηκαν από τον Φεβρουάριο στην αγορά και καμία από τις συναλλαγές δεν έχει ανακοινωθεί δημοσίως.

O μπάρμπας μου με barcode.....


Μας βάζουν barcode.
Ότι θυμούνται χαίρονται στο Υπουργείο Οικονομικών.
Αφού τα έκανε μούσκεμα ο άπειρος Παπακωνσταντίνου στο εξωτερικό
και μας οδήγησε εκεί που όλοι γνωρίζουμε σκέφτηκε και αυτό.
Θα πηγαίνει o μπάρμπας μου με σαρωτή (barcode) στο μπακάλικο
που ψωνίζει για να καταγράφει τις αποδείξεις.
Τι μυαλό κουβαλάνε οι άνθρωποι;

Χειροποίητη Καραμπίνα/Περίστροφο από την Ταϊβάν.

Το τελευταίο "επίτευγμα" των συμμοριών στην Ταϊβάν είναι
ένα χειροποίητο ρεβόλβερ, καραμπίνα. Χρησιμοποιεί τα κανονικά
12άρια φυσίγγια για καραμπίνες. Έχουν γίνει και στο παρελθόν
προσπάθειες από εταιρίες του χώρου να φτιάξουν κάτι παρόμοιο,
π.χ. η Taurus με τον " Δικαστή", αλλά ποτέ κανένα που να παίρνει
κανονικά 12άρια φυσίγγια. Το όπλο στην φωτογραφία κατασχέθηκε
από ένα 19χρονο μέλος συμμορίας. Η τιμή του στους δρόμους της Ταϊβάν
κυμαίνεται από 7οοο$ έως 9000$.

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΠΟΥ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ


Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ η ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου από τα αιολικά πάρκα που πληρώνουν ενοίκιο στο κράτος το «αντάλλαγμα του μελισσοκόμου»: 50 ευρώ το στρέμμα ετησίως!!!

Αφορμή για την έρευνά μας στάθηκαν οι σφοδρές καταγγελίες τριών Δημάρχων Νοτίου Ευβοίας, οι οποίοι έφτασαν έως τη Βουλή εξουσιοδοτημένοι για να διαμαρτυρηθούν για τη φωτογραφική και αντισυνταγματική ρύθμιση της παρ. 11, του άρθρου 12 του ν/σ της κας Μπιρμπίλη. Με τη ρύθμιση αυτή «θα χαρακτηρίζονται κατά προτεραιότητα ως δημόσιες δασικές, οι εκτάσεις που σχεδιάζονται να εγκατασταθούν αιολικά πάρκα και θα υποχρεούνται όλες οι Υπηρεσίες να ...


αδειοδοτούν τα αιολικά πάρκα , ασχέτως αν υπάρχουν νόμιμες ενστάσεις και δικαστικές προσφυγές από τους ιδιοκτήτες γης».
Αναρωτηθήκαμε ποια είναι η σκοπιμότητα αυτής της άθλιας ρύθμισης, με την οποία κυριολεκτικά θα «κατάσχονται» ιδιωτικές περιουσίες χωρίς αντάλλαγμα για τους ιδιοκτήτες και θα παραδίδονται πλέον από το κράτος στις εταιρείες ΑΠΕ.
Σε επικοινωνία μας με έναν Δήμαρχο της Ευβοίας (που είναι και του ΠΑΣΟΚ) πληροφορηθήκαμε πως αυτή η αντισυνταγματική διάταξη εξυπηρετεί την ΤΕΡΝΑ και τον Κοπελούζο, διότι έχουν αιτήσεις για 100δες ανεμογεννητριες αιολικά πάρκα στη Νότιο Εύβοια. Όπως μας είπε ο Δήμαρχος, οι εταιρείες θέλουν να αποφύγουν να αποζημιώσουν τους νόμιμους ντόπιους ιδιοκτήτες, οι οποίοι τους έχουν ζητήσει ενοίκιο 500-1000 ευρώ ανά στρέμμα. Με αυτή τη φωτογραφική διάταξη, «πετούν έξω τους ντόπιους ιδιοκτήτες» και εξασφαλίζουν να παίρνουν τσάμπα τα οικόπεδα από το Δημόσιο!!! Στην ερώτησή μας «τι εννοείτε τσάμπα», μας παρέπεμψε στο Υπουργείο Γεωργίας για τις λεπτομέρειες , λέγοντάς μας πως έχει στηθεί ένα νομικό γαϊτανάκι αλά Βατοπέδι και πως οι Δασάρχες έχουν αηδιάσει με τις εταιρείες αυτές, αλλά είναι δεμένα τα χέρια τους από τους νόμους και τις Αποφάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Αυτό το «παίρνουν τσάμπα οικόπεδα από το Δημόσιο» του Δημάρχου, μας κίνησε το ενδιαφέρον και ξεκινήσαμε αμέσως έρευνα. Είναι βλέπετε πρόσφατο το Βατοπέδι, όπου το Δημόσιο αντάλλασε εκτάσεις με τη Μονή αντί «πινακίου φακής».
Μετά από έρευνα ανακαλύψαμε ένα σκάνδαλο άνευ προηγουμένου, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου που ουσιαστικά χαρίζει , έναντι αστείου μισθώματος των 50ευρώ/στρεμμα ετησίως (ή 1000 ευρώ/στρέμμα την 20ετία εφάπαξ) οικόπεδα στις ιδιωτικές εταιρείες αιολικών πάρκων. Καλά ακούσατε και όπως αντιλαμβάνεστε η ζημία για το κράτος και το κοινωνικό σύνολο ανέρχεται σε 100αδες εκατομμύρια ευρώ , αφού το 99% των αιολικών πάρκων που λειτουργούν ανά τη χώρα έχει εγκατασταθεί με αυτό το διακομματικό «κόλπο» , που χρίζει Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή!
Δείτε πως στήθηκε το κόλπο από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ & ΝΔ. (καλούμε τον οποιοδήποτε να διαψεύσει εάν τολμά):
Με το Νόμο 2941/2001 επί Υπουργίας Ανωμερίτη, τα αιολικά πάρκα χαρακτηρίστηκαν ως «δημόσιας ωφέλειας» και συμπεριελήφθησαν στη δασική νομοθεσία ως ισότιμα με τα στρατιωτικά έργα. Έτσι επιτράπηκε να εγκαθίστανται νόμιμα σε δημόσιες δασικές εκτάσεις. Ο νόμος αυτός έγινε για να θεραπευτούν Αποφάσεις ΣτΕ κατά πολλών αιολικών πάρκων που είχαν ήδη εγκατασταθεί σε δημόσιες εκτάσεις : με Υπ. Απόφαση του 1998 Βάσως Παπανδρέου και δωρεάν,.. ενώ απαιτούνταν Νόμος και αποζημίωση του Δημοσίου!!!! Ορίστηκε λοιπόν με το Ν. 2941/2001 και η αποζημίωση-έσοδο του κράτους από τις εταιρείες ΑΠΕ, που ανερχόταν σε 1% του προϋπολογισμού του έργου. Για τις λεπτομέρειες της καταβολής του εσόδου από το Δημόσιο εξουσιοδοτήθηκαν οι Υπουργοί Γεωργίας & Οικονομίας για έκδοση Υπουργικής Απόφασης. Αυτή η Υπουργική Απόφαση δεν εκδόθηκε ποτέ!!! Δηλαδή ποτέ δεν πληρώθηκε το κράτος για την παραχώρηση των εκτάσεων, ενώ τα αιολικά πάρκα συνέχιζαν κανονικότατα να κατασκευάζονται χωρίς να πληρώνουν ούτε 1 ευρώ!!! Οι ευθύνες των τότε Υπουργών Ανωμερίτη και Παπαντωνίου είναι τεράστιες.
Με το Νόμο 3208/2003 επί Υπουργίας Δρυ, καθορίστηκε (άσχετα από τις ΑΠΕ) ότι για επεμβάσεις σε εκτάσεις που διαχειρίζεται η Δασική Υπηρεσία , θα καταβάλλεται «αντάλλαγμα χρήσης». Το αντάλλαγμα χρήσης είναι ένα τυπικό αντίτιμο: κόστος αναδάσωσης επί 2 (50ευρω ανά στρέμμα/έτος) και αφορά μελισσοκόμους και κτηνοτρόφους, όπως αποδεικνύει και επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Γεωργίας που παραθέτουμε!
Οι εταιρείες με τα αιολικά πάρκα συνέχιζαν να μην πληρώνουν ούτε ευρώ, ενώ εισέπρατταν κανονικότατα και τις επιδοτήσεις και τα τιμολόγια τους από τη ΔΕΗ, μέχρι το 2006.
Λόγω του ότι οι Υπηρεσίες είχαν αρχίσει να αντιδρούν κατά των εταιρειών που δεν πλήρωναν ούτε 1 ευρώ στο κράτος, με το Ν. 3377/2005 και συγκεκριμένα το άρθρο 19, επί Υπουργίας Μπασιάκου, το σκάνδαλο ολοκληρώθηκε! Τα αιολικά πάρκα συμπεριλήφθηκαν στη σχετική ρύθμιση του Ν. 3208/2003 ώστε να πληρώνουν κι αυτά….το τυπικό «αντάλλαγμα χρήσης του μελισσοκόμου» των 50ευρώ/στρεμμα ετησίως (ή 1000ευρώ εφάπαξ στην 20ετια), το οποίο είναι αστείο μπροστά στο 1% του προϋπολογισμού (που κι αυτό είναι μηδαμινό τίμημα)!
Αυτό το άθλιο καθεστώς σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ισχύει από το 2006 (όπως είπαμε από το 1998 ως το 2006 δεν πλήρωσαν ούτε ευρώ!) έως σήμερα και κανενός πολιτικού το αυτί δεν ιδρώνει, για το αστείο μίσθωμα, παρά το σκάνδαλο του Βατοπεδίου που ανέδειξε την ανάγκη να προστατεύει και να εκμεταλλεύεται το Δημόσιο την περιουσία του .
Για να αντιληφθείτε δε πόσο άθλιες είναι οι εταιρείες των αιολικών πάρκων, διαμαρτυρήθηκαν κιόλας τον Ιαν 2006, ότι το «αντάλλαγμα χρήσης του μελισσοκόμου» είναι υψηλό και ζήτησαν τόσο τη μείωση του τιμήματος, όσο και τον υπολογισμό λιγότερων στρεμμάτων για τα έργα!!! Και για να τραβάτε τα μαλλιά σας, ο κος Περιστέρης της ΤΕΡΝΑ που υπογράφει την επιστολή, καλεί τους Υπουργούς να χαρακτηρίσουν τα αιολικά πάρκα «ιδιαίτερου κοινωνικού χαρακτήρα» προκειμένου να μειωθεί το αντάλλαγμα χρήσης!!! (βλεπε αναρτημένη την επιστολή). Σα δε ντρέπεται ο κύριος που κυκλοφορεί με ελικόπτερο και που 12 μήνες μετά την επιστολή του αυτή, εισήγαγε την εταιρεία του με τα αιολικά πάρκα, στο Χρηματιστήριο αποκομίζοντας μετρητά 300 εκατομμύρια ευρώ! Για ποια ποιον «ιδιαίτερο κοινωνικό χαρακτήρα» ομιλεί; Μήπως θέλει και «επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης»;
Η απάντηση του υπουργείου Γεωργίας (Φεβ 2006) ήταν σχεδόν ειρωνική και αποστομωτική. Του απαντά η υπηρεσιακός παράγοντας ουσιαστικά ότι: «κύριε, αυτό το αντάλλαγμα είναι πολύ μικρό και τυπικό γιατί αφορά μελισσοκόμους και κτηνοτρόφους, ασχέτως που εσείς (με τα αιολικά πάρκα) καταφέρατε να συμπεριληφθείτε»
Είμαστε εξοργισμένοι με αυτά τα αίσχη και την καταλήστευση του Ελληνικού Δημοσίου. Τα 100δες εκατομμύρια ευρώ που στέρησαν και στερούν οι εταιρείες αυτές από το Δημόσιο, με τις ευλογίες των διεφθαρμένων πολιτικών, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επιβίωση χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων που σχεδόν «πεινούν» στις μέρες μας.
Σήμερα πρέπει να ντρέπεται και η Κα Μπιρμπίλη και η Κα Μπατζελή, όχι μόνο γιατί αποκρύπτουν κι αυτές με τη σειρά τους αυτό το σκάνδαλο της τεράστιας απώλειας εσόδων για το Δημόσιο. Αλλά και γιατί με περισσό θράσος διογκώνουν το σκάνδαλο, βάζοντας κρυφά αντισυνταγματική ρύθμιση υφαρπαγής των ιδιοκτησιών φτωχών ανθρώπων, ώστε να πληρώνουν οι μεγαλοεργολάβοι και οι πολυεθνικές, το «αντάλλαγμα χρήσης του μελισσοκόμου» των 50ευρώ/στρεμμα πλέον και στις ιδιωτικές εκτάσεις! Και είναι ντροπή της Κυβέρνησης που δήθεν κόπτεται για τον ελληνικό λαό και τα τιμολόγια ρεύματος και χτυπά μόνο τα φωτοβολταικά υποκριτικά. Τα φωτοβολταικά που τόσο πολέμησε η Κα Μπιρμπίλη και οι σύμβουλοί της και το λόμπυ των αιολικών, δεν εγκαθίστανται σε δημόσιες εκτάσεις για 50 ευρώ/στρέμμα. Οι ιδιοκτήτες φωτοβολταικών πληρώνουν κανονικά και υψηλά ενοίκια για τα οικόπεδα των έργων τους. Και τα οικόπεδά τους είναι 15 φορές μεγαλύτερα σε έκταση, των αντιστοίχου ισχύος αιολικών πάρκων.
«Αγαπητοί» μας πολιτικοί, να την χαίρεστε την πράσινη ανάπτυξη της αθλιότητας, της οικονομικής ζημίας του Δημοσίου και με το νέο ν/σ ΑΠΕ της αρπαγής ιδιωτικών περιουσιών.
ΥΓ1: Κα Μπιρμπίλη, σας προτείνουμε το πρόσφατο μήνυμά σας προς το λαό: «δεν αρκεί μόνο να πολεμούμε το λιθάνθρακα, αλλά πρέπει να αγαπάμε και τα αιολικά πάρκα», να πάτε να το πείτε στους φτωχούς ανθρώπους της Νοτίου Ευβοίας.
ΥΓ2: Κατανοούμε τη δυσκολία επαγγελματιών δημοσιογράφων του ενεργειακού ρεπορτάζ, που μας είπαν πως θα χάσουν τη δουλειά τους αν αναδείξουν το θέμα. Μας αρκεί που συμφώνησαν μαζί μας πως είναι σκάνδαλο μεγέθους Βατοπεδίου.


Διαβάστε περισσότερα: http://heavycharge.blogspot.com/2010/05/blog-post_20.html#ixzz0oThP7qdr

Το γαλακτοϊχθυοπωλείο του ΣΥΡΙΖΑ


Νίκος Σπιτσέρης,


Την ώρα που οι ανανεωτικοί του Συνασπισμού εξέφραζαν με ανακοίνωση την αντίθεσή τους στην απόφαση του προέδρου του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα να μη συμμετάσχει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας με το σκεπτικό ότι «η άρνηση αυτή δίνει την εικόνα μιας αριστεράς που φυγομαχεί, δεν έχει εμπιστοσύνη στις θέσεις της και στην αντοχή τους στο διάλογο», η ΚΟΕ επανέφερε παλαιότερη πρότασή της για τελείως τυπική συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Σύμφωνα με την ΚΟΕ, «οι βουλευτές της αριστεράς πρέπει να καταγγείλουν τη συμπαιγνία, να αποχωρήσουν από τη σκηνή της παράστασης (σ.σ. δηλαδή το Κοινοβούλιο) και να συμμετάσχουν σε μια παλλαϊκή εξόρμηση σε όλη την Ελλάδα για να οργανωθεί η αντίσταση και η αλληλεγγύη». Τόση διαφορά στον τρόπο αντίληψης των πραγμάτων. Τέτοιο αγεφύρωτο χάσμα.

Μα, θα αντιτείνει κάποιος οπαδός της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς συνολικά, συμφωνούν στα υπόλοιπα, που δεν είναι λίγα.

Διαφωνούν αμφότεροι με τη βαθύτατα αντιλαϊκή οικονομική πολιτική που παρουσιάζεται ως μονόδρομος. Στηλιτεύουν από κοινού τη δράση των δολοφόνων, που σκότωσαν εν πλήρη συνειδήσει τρεις εργαζόμενους της Marfin, προβοκάροντας τη μεγαλειώδη διαδήλωση των πολιτών. Την πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων.

Μα, όσο κι αν προσπαθήσει κανείς να βρει τα στοιχεία που ενώνουν τους μεν και τους δε, θα σκοντάψει μοιραία πάνω στον τοίχο που τους χωρίζει και αφορά τον τρόπο αντίδρασης. Η μεν ανανεωτική αριστερά πιστεύει στην ψυχή τε και σώματι συμμετοχή στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και την αυτοδιοίκηση, όταν η ΚΟΕ και οι συνοδοιπόροι της δεν έχουν λόγους να κρύψουν ότι με το ζόρι κατεβαίνουν στις εκλογές και σπαταλούν ενέργεια σε θεσμούς που θεωρούν ότι υπηρετούν το σύστημα.

Για να το πούμε σχηματικά, αν ήταν μαγαζί που επιχειρούσε να επιβιώσει εν μέσω κρίσης, αλλά και να επεκταθεί με την πρώτη ευκαιρία, ο ένας συνέταιρος επιμένει να συνεχίσει να πουλά γαλακτοκομικά προϊόντα στην μία πλευρά και ο άλλος φρέσκο ψάρι στην άλλη. Σα να μην έφτανε αυτό, το μαγαζί είναι μικρό. Κάποιοι προσπάθησαν να τους πείσουν να συμφωνήσουν τι θα πουλάνε π.χ. να το μετατρέψουν σε κρεοπωλείο, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ετσι, επιμένουν να πουλάνε υπό την ίδια στέγη, δίπλα-δίπλα, γάλατα και ψάρια, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Υποχρεώνοντας τους πελάτες να ψάχνουν θέλοντας και μη να βρουν ένα μαγαζί της προκοπής. Κι ας μη βολεύονται αλλού.

Aν είναι δυνατόν: Ο Ολι Ρεν συγκρίνει ένα κράτος, ένα έθνος, με μία εταιρεία...

Διερωτάται κάποιος ποια ελπίδα μπορούμε να έχουμε όταν ο ίδιος ο επίτροπος Όλι Ρεν της Ε.Ε. δηλαδή ο υπουργός Οικονομικών της, στη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρομοιάζει την πτώχευση μιας εταιρείας με την "πτώχευση" ενός κράτους: «Αποφύγαμε μία πτώχευση α λά "Lehman Brothers" σε ευρωπαϊκό έδαφος και θα πρέπει να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα, για να διαφυλάξουμε την οικονομική σταθερότητα και την εύθραυστη, ακόμα, οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.
Τι σχέση έχει ένα κράτος, όπως η Ελλάδα, όπου ζει ένα μεγάλο έθνος, όπως οι Έλληνες, με μία χρηματοπιστωτική εταιρεία που απλά έπαιζε μεγάλα στοιχήματα κι έχασε, όπως η "Lehman Brothers"; Ας συνεχίσουν έτσι, στην Ε.Ε. θα καταλήξουν πολύ άσχημα και όχι λόγω Ελλάδος...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ



Ο χάρτης της ανομίας
Ενας χάρτης που περιλαμβάνει τις ζώνες εγκληματικότητας και ανομίας του αθηναϊκού κέντρου φτιάχτηκε από επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής, με στοιχεία που συγκέντρωσαν από τις καθημερινές τους εμπειρίες. Με το σύνθημα «Η παραβατικότητα έχει όνομα και διεύθυνση», ζητούν από την πολιτεία την ασφαλή διαβίωσή τους.
Ο χάρτης που συνέταξαν οι κάτοικοι με τα σημεία έντονης εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας. Ναρκωτικά, ληστείες, πορνεία, αποθήκες παραεμπορίουΟ χάρτης που συνέταξαν οι κάτοικοι με τα σημεία έντονης εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας. Ναρκωτικά, ληστείες, πορνεία, αποθήκες παραεμπορίου
«Στη διάπραξη των εγκλημάτων συνεργάζονται Ελληνες και αλλοδαποί. Το πεζοδρόμιο (πορνεία) ελέγχεται από Ελληνες», λέει ο Δημήτρης Νικολακόπουλος, συντονιστής της Κίνησης Πολιτών του Κέντρου της Αθήνας (ΚΙΠΟΚΑ). Και εξηγεί πώς έκαναν την έρευνά τους: «Στηθήκαμε έξω από τα μαγαζιά μας. Ο χάρτης φτιάχτηκε από προσωπικές προσπάθειες και στενή παρακολούθηση. Εγκλημα διαπράττεται σε κάθε δρομάκι κι εμείς δημοσιοποιούμε το ελάχιστο απ' όσα είδαμε».

Απευθύνθηκαν στην Αστυνομία και, σύμφωνα με όσα λένε, πήραν την απάντηση ότι για να επέμβουν θα πρέπει να έχουν εντολές και πως οι φυλακές είναι πλέον γεμάτες.
«Στήνονται στις γωνίες, από τις 5 το πρωί. Βγάζουν πιστόλια και παραμονεύουν. Ορμάνε σ' οποιονδήποτε περάσει. Χθες το πρωί, επιτέθηκαν σε εργαζόμενη, της πήραν τη χρυσή καδένα από τον λαιμό. Προχθές, βούτηξαν τις βαλίτσες από τους πελάτες μου. Αυτά αποτελούν καθημερινό φαινόμενο», λέει ο Μανώλης Καρδάμης, ιδιοκτήτης τριών ξενοδοχείων που βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στην Αγ. Κωνσταντίνου δίπλα στο Εθνικό Θέατρο και στην αρχή της οδού Κεραμεικού: «Στο Μουσείο μαζεύονται
έμποροι ναρκωτικών και χρήστες. Αφοδεύουν δίπλα στο υπ. Πολιτισμού. Κατεβαίνουν τουρίστες από τα πούλμαν να επισκεφθούν το Μουσείο και βρωμάει. Δίπλα στο Εθνικό Θέατρο, στήνονται Σομαλοί και Μαροκινοί. Πλακώνονται με χαντζάρες για τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών. Πιέζουν ξένους πελάτες μας ν' αγοράσουν. Από την Ομόνοια μέχρι την πλατεία Βικτωρίας γίνονται επιθέσεις. Κλέβουν ό,τι βρίσκουν επάνω μας. Ειδοποιούμε τους πελάτες που δεν γλιτώνουν όταν τους κυκλώνουν πέντε άτομα. Χτύπησαν εργαζόμενη, τη λήστεψαν. Εμεινε αναίσθητη, μισή ώρα, σ' έναν κάθετο δρόμο της Αγ. Κωνσταντίνου».
«Θα αφανιστώ»
«Στην οδό Μενάνδρου τα μαχαιρώματα μεταξύ μεταναστών αποτελούν μέρος της καθημερινότητας. Χθες τη νύχτα, έγινε καβγάς μεταξύ Αφγανών και Πακιστανών επειδή κάποιος Αφγανός έκλεψε Πακιστανό μικροπωλητή. Τώρα οι Πακιστανοί απειλούν με αντίποινα. Δεν ξέρω πώς θα καταφέρω να φύγω από το μαγαζί», λέει η οπτικός Χριστίνα Λιλικάκη. Το κατάστημά της βρίσκεται στην οδό Μενάνδρου. Το άνοιξε ο πατέρας της πριν από 40 χρόνια. «Για να μην αφανιστώ, πηγαίνω τρεις φορές την εβδομάδα σε γειτονικό ξενοδοχείο και πουλάω τα εμπορεύματά μου στους πελάτες του. Εδώ δεν έρχονται. Πλησιάζουν και τους φωνάζουν "κόκα-κόκα". Για να προσεγγίσω παρακαλώ σεκιουριτάδες και παρκαδόρους να βοηθήσουν. Η Δημοτική Αστυνομία έρχεται ύστερα από χίλια παρακάλια. Κάνει ένα σόου πετώντας εμπορεύματα μικροπωλητών στο διπλανό οικόπεδο. Ούτε οι ίδιοι οι αλλοδαποί δεν αντέχουν εδώ. Καλούμε την Αστυνομία κι απαντούν "δεν έχουμε εντολή..."».
«Κόκα-πρέζα»
Ιδιοκτήτης καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, ο Γ. Μαλαχιάς υποστηρίζει ότι «το πανηγύρι στήθηκε από γνωστούς-άγνωστους "φραγκάτους". Υποβαθμίζοντας, έριξαν τις τιμές, αγόρασαν φθηνά. Ενας κατασκευαστής αγόρασε 75 ακίνητα γύρω από την πλατεία Θεάτρου. Ο,τι έκαναν στο Γκάζι, στου Ψυρρή. Στην Καποδιστρίου και τη Μάρνη προσφέρουν 900 ευρώ το μέτρο "για να φύγουμε τώρα". Μας διώχνουν, αλλά εμείς δεν φεύγουμε...».
Εξηγεί ότι «άνοιξαν τον ΟΚΑΝΑ, "σπρώχνοντας" τους παράνομους αλλοδαπούς στο κέντρο. Αφού ερήμωσε η περιοχή, απομακρύνουν τον ΟΚΑΝΑ, μεταφέροντας ουσιαστικά, τα ναρκωτικά στην 3ης Σεπτεμβρίου. Κατεβαίνοντας σου φωνάζουν "κόκα-πρέζα". Και στη γωνία στέκονται αστυνομικοί». *

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ-ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Π. Καμμένος: "Σπάστε την ομερτά μέσω των blogs"

Άμεση ήταν η απάντηση του βουλευτή Π. Καμμένου στον Πεταλωτή που άφησε υπονοούμενα για φίμωση της ελευθερίας των blogs. Δηλώσεις και υπονοούμενα που ταιριάζουν μόνο σε μη-δημοκρατικά πολιτεύματα. Διαβάστε τι δήλωσε ο Καμμένος:


"ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΜΕ ΦΙΛΤΡΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΖΙΕΜΕΝΣ ΠΑΡΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΚΤΕΝΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΑΡΝEIΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΠΙΘΕΣΗ...


ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΣHΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ.ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΛΟΓΚΣ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΟΜΕΡΤΑ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ"


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ

ΠΟΥ Π.Α.ΜΕ.?


Π.Α.ΜΕ. Θησείο για καφέ???

Μια ζωή τα ίδια...

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!

Κύριοι του Π.Α.ΜΕ. και του Κ.Κ.Ε. οι "Αριστερές" δεν είναι νύφες για να πάει γρουσουζιά...

Για άλλη μια φορά στις δύσκολες στιγμές δείχνετε χαρακτήρα!!!!

ΜΠΡΑΒΟ!!!!

Τα τραπεζάκια του Θησείου γεμίσανε Ριζοσπάστες...




ΥΓ

Πρόταση...
στην επόμενη πορεία δεν πάτε Γλυφάδα να δείτε και θάλασσα?

buzz it!

Οι ψευδό-προφήτες




Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».
Μίλαν Κούντερα
(Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

ΟΤΑΝ η καμπύλη της ιστορικής εξέλιξης ανεβαίνει, η πολιτική σκέψη γίνεται οξύτερη. Όταν όμως η καμπύλη τραβάει προς τα κάτω, η ανοησία κυριαρχεί πάνω στην πολιτική σκέψη.

Στην ανοδική πορεία της ιστορίας η ΜΝΗΜΗ ζωντανεύει, απογειώνεται, φουντώνει. Στην καθοδική συρρικνώνεται, αφυδατώνεται, δολοφονείται, χάνεται…

Στην ανοδική πορεία της ιστορίας ζούμε, (μαζί με την πυροδότηση της αγωνιστικής μνήμης, της σκέψης και των αισθημάτων) και τις πλημμυρίδες των ελπιδοφόρων, αγωνιστικών κινημάτων: Τις εξάρσεις των δυνατών πλευρών των λαών, τις εξάρσεις της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, τις μεγάλες και ηρωικές εκλάμψεις της εθνικής, κοινωνικής και πολιτικής συνείδησης…

Στην Κάθοδο, στις αμπώτιδες της ιστορίας, τα πάντα χάνονται. Εδώ κυριαρχεί η βλακεία, ο νοσηρός ατομικισμός, η διάλυση και η αποσύνθεση, η πτώση των αξιών, το είδωλο του νάρκισσου, όλων των ειδών τα νοσήματα της παρακμής και των διαστροφών…

Σε τέτοιες μεταβατικές και μαύρες σελίδες της ιστορίας ξεφυτρώνουν ποικίλοι και πολύχρωμοι ψευδό-προφήτες, βγαίνουν οι βρικόλακες από τους τάφους τους, οι στρατιές αρουραίων από τους υπονόμους τους…

συνέχεια εδώ


Greekalert