Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

Νέα «φουρνιά» λαθρομεταναστών ΣΕ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ


Του Δ. Γκαρτζώνη

Με διάβημά του προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου, Νίκο Εταιρίδη, ο κοινοτάρχης Αγαθονησίου, Ευάγγελος Κόττορος ζητά να αυξηθούν τα μέτρα αστυνόμευσης στο ακριτικό νησί όπου καταφθάνουν τακτικά πολυάριθμα γκρουπ λαθρομεταναστών.

Εδώ και έξι μέρες βρίσκονται στο Αγαθονήσι 44 Αφγανοί λαθρομετανάστες, οι οποίοι πρόκειται αύριο να μεταφερθούν στον Πειραιά. Ενδέχεται όμως, να παραμείνουν στο νησί σε περίπτωση που προκληθούν προβλήματα στις συγκοινωνίες λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Παρόλο που τα μέτρα φύλαξης στο Αγαθονήσι είναι αυστηρότερα τους τελευταίους μήνες, μετά και την παρουσία του κλιμακίου της Frontex και την περιπολία περισσότερων πλωτών και εναέριων μέσων, εξακολουθούν να αποβιβάζονται παράνομοι μετανάστες και παραμένουν στα νησιά μας πολλές μέρες μέχρι να μεταφερθούν στον Πειραιά, με τα όποια προβλήματα συνεπάγεται αυτό.

«Κάναμε διάβημα στην Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, από όπου ζητήσαμε να επισπεύδονται οι διαδικασίες για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών από το Αγαθονήσι.
Οι αλλοδαποί καταλήγουν πάντα στον Πειραιά, δεν βλέπουμε το λόγο γιατί να παραμένουν στο Αγαθονήσι, που δεν έχει τη δυνατότητα να τους φιλοξενεί, εφόσον υπάρχει τρόπος να γίνει η μεταγωγή τους πιο γρήγορα», δήλωσε ο κ. Κόττορος, ο οποίος υποστηρίζει ότι με την παρουσία των αλλοδαπών στο Αγαθονήσι δημιουργούνται πολλά προβλήματα.

«Οι λαθρομετανάστες καταλαμβάνουν την παραλία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πλησιάσει κανείς ενώ υπάρχει και μικροεγκληματικότητα.

Δεν θέλουμε να μεταφέρουμε το πρόβλημα σε άλλα νησιά, απλά το Αγαθονήσι δεν μπορεί να φιλοξενήσει τους λαθρομετανάστες. Πρέπει να στέλνονται στον Πειραιά άμεσα.

Φοβόμαστε και μένουμε κλειδωμένοι στα σπίτια μας.

Ζητάμε να υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση ώστε να μη γυρνάνε τη νύχτα οι λαθρομετανάστες στο νησί και να ανοίγουν σπίτια. Αν δεν μπορούν να τους μεταφέρουν αυθημερόν θα πρέπει να φροντίσουν να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα αστυνόμευσης», υπογραμμίζει ο κ. Κόττορος.

Πέρα από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι παραμένει ένας από τους δημοφιλείς προορισμούς των λαθρομεταναστών.

Χθες έφθασαν στο Φαρμακονήσι, συνολικά επτά Αφγανοί λαθρομετανάστες, οι οποίοι προήλθαν από τα τουρκικά παράλια. Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία λιμενική αρχή.
proodos.net
infognomonpolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου