Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Ο ΠΟΛΩΝΟΣ Marius Pudzianowski ΑΝΑΔΥΧΘΗΚΕ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ STRONGMAN GRAND PRIX 2009ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Θοδωρής Τενεζός - Τέλος της απεργίας πείνας, όχι όμως και του αγώνα για δικαιοσύνη...


Ο Θοδωρής Τενέζος, ο άνθρωπος που έγινε γνωστός για την διαμαρτυρία του για το καρτέλ του χάλυβα, αποφάσισε να αναστείλει την απεργία πείνας και να συνεχίσει τον αγώνα του με άλλες μορφές διεκδίκησης.

Την εβδομάδα που μας πέρασε έλαβαν χώρα τα τελευταία σκηνικά της φαρσοκωμωδίας που λέγεται επιτροπή ανταγωνισμού.

Στις 8-7-09, ο απεργός πείνας, μετέφερε την διαμαρτυρία του, κάνοντας κατάληψη στο γραφείο του τέως προέδρου της επιτροπής ανταγωνισμού Ζησιμόπουλου, αφού ματαιώθηκε η συνεδρίαση για την ανάκληση της απόφαση για την αθώωση του καρτελ του χάλυβα. Μετά από 6 ώρες αποχώρησε αφού ορίστηκε η συνεδρίαση της συγκεκριμένης επιτροπής για την παρασκευή 10-7.

Στις 9-7-09, ο Θοδωρής καταγγέλει τη συνεδρίαση πριν καν αυτή ξεκινήσει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: "Η διαφημισμένη δήθεν αυτεπάγγελτη έρευνα στόν κλάδο αυτόν αποδεικνύεται "μαιμού".Δέν είναι δυνατό νά προχωρήσει αν δέν ανακληθεί η προηγούμενη απόφαση αθώωσης βασικών μελών τού καρτέλ". Όμως παρά την απόφαση του υφυπουργού ανάπτυξης για πλήρη διερεύνηση όλων των καταγγελιών της IRON TENCO (η εταιρεία του Θοδωρή), το αποτέλεσμα φαίνεται να αποδεικνύει, ότι αυτόν τον τόπο κυβερνούν τα καρτελ, οι εταιρείες και τα λομπι διαφορων επιχειρηματιων.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις ο Θοδωρής Τενέζος, μαζί με το συμπαραστάτη του τον τελευταίο μήνα Γεώργιο Κοσμόπουλο, αποφάσισαν να σταματήσουν την απεργία πείνας και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με διαφορετικές μορφές αγώνα.

Οι δύο αυτοί άνθρωποι με τον αγώνα τους μέχρι τώρα έχουν καταφέρει να βρουν αρκετούς συμπαραστάτες. Συναγωνιστές, ηθικοί, κοινωνικοί και πολιτικοί συμπαραστάτες, ατμομηχανή της προσπάθειάς τους υπήρξε η κοινωνία των blogger.

Στον Τσέλιγκα, προσυπογράφουμε το κάλεσμα των απεργών και δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα που συνεχίζεται, μέχρι την οριστική τους δικαίωση.

"...Πιστεύουμε ότι οι υγιείς δυνάμεις πού υπάρχουν στόν πολιτικό κόσμο καί σέ όλα τά στρώματα της κοινωνίας θά κινητοποιηθούν σέ αυτήν τήν πορεία αναγέννησης τής πατρίδας μας. Μιά πορεία δημοκρατίας,ισονομίας,προόδου καί ευημερίας γιά όλους μας στηριγμένη στό χέρι συναδέλφωσης καί συνεργασίας πού απλώσαμε καί τό οποίο τώρα μετατρέπεται, μέ ευθύνη τών οικονομικά ισχυρών καί τών υπαλλήλων τους, σέ πανίσχυρη πολιτική καί κοινωνική γροθιά."

Θοδωρής Τενέζος, Γεώργιος Κοσμόπουλος

http://tselingas.blogspot.com/

H Φρύνη ενώπιον του Αρείου Πάγου


Όταν ο ρήτορας Υπερείδης κατάλαβε ότι θα έχανε ενώπιον του Αρείου Πάγου την υπόθεση της Φρύνης, της οποίας είχε αναλάβει την υπεράσπιση για το αδίκημα της εισαγωγής καινών δαιμονίων, της αφαίρεσε με μια κίνηση το ένδυμα, με αποτέλεσμα οι Αρεοπαγίτες να την αθωώσουν, έκπληκτοι από το τελευταίο επιχείρημα του Υπερείδη.




Phryné devant l'Areopage, Jean-Léon Gérôme (May 11, 1824 – January 10, 1904)

AIDS στην Πρέμιερ Λιγκ!

http://www.gazzetta.gr/
woman_in_shadow.jpgΣοκ έχει προκαλέσει στην Αγγλία η αποκάλυψη της εφημερίδας «Sun» ότι κοπέλα που έχει προσβληθεί από τον ιό του AIDS, είχε ερωτικές περυπτίξεις όχι με έναν, αλλά με έξι παίκτες που αγωνίζονται σε τρεις διαφορετικές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ! Όπως είναι φυσικό η είδηση αυτή έχει προκαλέσει πανικό με τα ονόματα των παικτών και της κοπέλας να μένουν κρυφά, λόγω νομιμότητας.


Αυτό που απασχολεί όλους είναι αν η γυναίκα ήταν φορές του ιού πριν ή μετά τις ερωτικές περιπτύξεις της με τους παίκτες, κάτι που θα δείξουν οι εξετάσεις. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν ενημερώσει τις οικογένειες τους μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.
Η γνωριμία της συγκεκριμένης κοπέλας με τους ποδοσφαιριστές έγινε μέσα από το φίλο της, και στη συνέχεια όταν χώρισε άρχισε τα ερωτικά παιχνίδια με τους έξι ποδοσφαιριστές και όταν έμαθε ότι είναι φορέας του ιού ΗΙV τότε αμέσως επιχείρησε να ενημερώσει όλους τους παλαιούς ερωτικούς της παρτενέρ.
Θοδωρής Βασίλης

FYROM OUR SLAVIC FELLOW CITIZENS THE TRUTH ABOUT ELLIS ISLAND



http://taxalia.blogspot.com

Η "ΜΙΣ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ"...ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ!!!



ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ, ΨΗΛΗ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ, ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΣΑΡΕΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετακόμισε το 1997 απο τη Ρωσία στο Ισραήλ και ασπάστηκε τον Ιουδαϊσμό.
Πτυχιούχος Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος, αλλά και με σπουδές στα οικονομικά, πέρασε στο χώρο της τηλεόρασης.
Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την πολιτική το 2006 και απέτυχε.
Το κόμμα Israel Brytenu ρίσκαρε και την περιέλαβε στους συνδυασμούς του στην 9η θέση, ενώ τελικά κατέλαβε 15 έδρες.
Σήμερα είναι το πιό πολυσυζητημένο πρόσωπο της Βουλής.
Απέκτησε σε 12 χρόνια 8 παιδιά, αλλά μοιάζει να βγήκε από περιοδικό μόδας.
Είναι κούκλα και μοιράζεται τη ζωή της μεταξύ οικογένειας και Βουλής.
Ανατρέφει τα παιδιά της με πολύ απλό τρόπο, επειδή προφανώς θυμάται τα σκληρά χρόνια του Ρωσικού κομμουνισμού....

Η "ΜΙΣ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ"...ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ!!!



ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ, ΨΗΛΗ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ, ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΣΑΡΕΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετακόμισε το 1997 απο τη Ρωσία στο Ισραήλ και ασπάστηκε τον Ιουδαϊσμό.
Πτυχιούχος Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος, αλλά και με σπουδές στα οικονομικά, πέρασε στο χώρο της τηλεόρασης.
Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την πολιτική το 2006 και απέτυχε.
Το κόμμα Israel Brytenu ρίσκαρε και την περιέλαβε στους συνδυασμούς του στην 9η θέση, ενώ τελικά κατέλαβε 15 έδρες.
Σήμερα είναι το πιό πολυσυζητημένο πρόσωπο της Βουλής.
Απέκτησε σε 12 χρόνια 8 παιδιά, αλλά μοιάζει να βγήκε από περιοδικό μόδας.
Είναι κούκλα και μοιράζεται τη ζωή της μεταξύ οικογένειας και Βουλής.
Ανατρέφει τα παιδιά της με πολύ απλό τρόπο, επειδή προφανώς θυμάται τα σκληρά χρόνια του Ρωσικού κομμουνισμού....

Σαν σήμερα 12 Ιουλίου εκοιμήθει ο γνωστός πανορθόδοξα γέροντας Παΐσιος ο Αγιορίτης‏.


Σ΄έναν τόσο γνωστό πανορθόδοξα - και όχι μόνον, σύγχρονο Άγιο, η ¨πολιτεία¨του έχει μικρή σημασία, μεγαλύτερη έχει ο βίος του [από το βιώνω, βίωμα] . Γεννήθηκε στα Φάρασα Καππαδοκίας 1924, - βαπτίστηκε από τον τότε ιερέα του χωριού του, μετέπειτα Άγιο Αρσένιο Καπαδοκκίας, στρατιωτική θητεία στα 21 του χρόνια, κατόπιν σαν μοναχός στο Αγιο Ορος, για κάποια χρόνια κατόπιν στο Μοναστήρι της Κόνιτσας και στο Ορος Σινά, και τέλος πάλι στο Αγιο Ορος, αρχικά κοντά στη Μονή Σταυρονικήτα και τα τελευταία χρόνια έξω από τις Καρυές στο κελλίο Παναγούδα. Όλη την ημέρα, από...
την ανατολή μέχρι την δύση, συμβουλεύει, παρηγορεί, διώχνει κάθε στενοχώρια, γεμίζει τις ψυχές με πίστη, ελπίδα και αγάπη για τον Θεό, ενώ τις νύχτες διαβάζει επιστολές που κατά δεκάδες του έστελναν καθημερινά και προσεύχεται στον Θεό επί ώρες για τους ανθρώπους που του ζητούν βοήθεια. Ζούσε βιωματικά Τον Χριστό, οι συμβουλές του διαχρονικές, γραμμένες σε πολλά βιβλία, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της ζωής και της ιστορίας αυτού του τόπου. Θα παρακάμψω τις προφητείες, κι ακόμη την ανησυχία του για την εκκοσμίκευση του Αγίου Όρους,- πόσο προφητικός ο γέροντα από τότε, τέλη της δεκαετίας του ΄70, [τα επακόλουθα γνωστά…. ] , αλλά θα σταθώ στις φωτισμένες συμβουλές του για τις προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων, τόσο επίκαιρο στις ¨σκληρές¨ και ¨μοναχικές¨ μέρες πού βιώνει ο κόσμος σήμερα.
Φιλότιμο. Ο Γέροντας διαρκώς ανέφερε ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν και αρχοντική αγάπη. «Ό,τι προσφέρουμε ή κάνουμε», έλεγε «πρέπει να γίνεται φιλότιμα και όχι αναγκαστικά και συμφεροντολογικά. Να μην ακολουθούμε από φόβο αλλά να έχουμε θέληση και καλή προαίρεση, όπως και ο Χριστός όταν ήρθε σε αυτόν τον κόσμο».
Μου λένε μερικοί άνδρες: «Δεν συμφωνώ με την γυναίκα μου -είμαστε αντίθετοι χαρακτήρες. Άλλος χαρακτήρας εκείνη, άλλος εγώ! Πώς κάνει τέτοια παράξενα πράγματα ό Θεός; Δεν θα μπορούσε να οικονομήσει μερικές καταστάσεις έτσι, ώστε να ταιριάζουν τα ανδρόγυνα, για να μπορούν να ζουν πνευματικά;». «Δεν καταλαβαίνετε, τους λέω, ότι μέσα στην διαφορά των χαρακτήρων κρύβεται ή αρμονία του Θεού; Οι διαφορετικοί χαρακτήρες δημιουργούν αρμονία. Αλίμονο, αν ήσασταν ίδιοι χαρακτήρες! Σκεφθείτε τι θα γινόταν, αν λ.χ. και οι δύο θυμώνατε εύκολα θα γκρεμίζατε το σπίτι. Η, αν και οι δύο ήσασταν ήπιοι χαρακτήρες, θα κοιμόσασταν όρθιοι!...»...
Σε ένα ανδρόγυνο ξέρετε τι είπα; «Επειδή ταιριάζετε, γι' αυτό δεν ταιριάζετε!». Είναι και οι δύο ευαίσθητοι. Αν συμβεί κάτι στο σπίτι, και οι δύο τα χάνουν και αρχίζουν: «Ωχ, τι πάθαμε!» ό ένας, «ωχ, τι πάθαμε!» ό άλλος. Ο ένας δηλαδή βοηθάει τον άλλον να απελπισθεί πιο πολύ. Δεν μπορεί να τον τονώσει λίγο «για στάσου, να του πει, δεν είναι και τόσο σοβαρό αυτό που μας συμβαίνει». Το έχω δει αυτό σε πολλά ανδρόγυνα.
Αλλά και στις μέρες μας, ο Γέροντας δεν έπαυσε να βοηθά τους ανθρώπους και μετά την κοίμηση του. Οι άνθρωποι καταφεύγουν στον Γέροντα και ζητούν τις πρεσβείες του, επειδή πιστεύουν στην αγιότητά του. Ο τάφος του στην Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, Σουρωτή, - τηλ. 233960 41320 και 41315 έχει πολλή ευλογία και χάρι. Συγκεντρώνει τους πονεμένους και παρηγορεί τους θλιμμένους. Θεραπεύονται ασθενείς και γίνονται πολλά θαύματα. Και το Κελλάκι του στο Άγιον Όρος έγινε επίσης προσκύνημα. Καθημερινά περνούν επισκέπτες που είχαν γνωρίσει τον Γέροντα και ευεργετήθηκαν, για να τον ευχαριστήσουν ή άλλοι για να δουν που ζούσε. Τα θαυμαστά γεγονότα που κάνουν οι Άγιοι, εμφανίσεις και θεραπείες, τα βλέπουμε και στον Γέροντα και μετά την κοίμησή του. Εμφανίζεται και σώζει πολλούς από τροχαία δυστυχήματα. Πολλοί ασθενείς τον είδαν μέσα στα Νοσοκομεία. Διάφορα προσωπικά του αντικείμενα θαυματουργούν και εκπέμπουν άρρητη ευωδία…

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ

Το Παγκύπριο Συλλαλητήριο θα διεξαχθεί στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας στις 20 Ιουλίου.στις 20:00. Θα προηγηθεί ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ πορεία η οποία θα ενσωματωθεί στην συνέχεια με αυτό.

Αντικατοχική πορεία τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009, ημέρα μνήμης της παράνομης εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής του Αττίλα στην Κύπρο.
Αφετηρία η πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία ώρα 18:30 και κατάληξη στο σημείο-σύμβολο της Κατοχής,το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας.Φορούμε μαύρη φανέλα ως ένδειξη πένθους.
Στο συλλαλητήριο που θα ακολουθήσει της πορείας, θα συμμετέχουν πολλοί ομιλητές από προσφυγικά σωματεία και παγκύπριες κινήσεις πολιτών,καθώς και συγκροτήματα που θα ερμηνεύσουν αντικατοχικά τραγούδια.

Περισσότερες Πληροφορίες εδώ

http://egersis.blogspot.com/2009/07/antikatoxikh.html

Παραλίγο να πνιγεί με κανό ο Γ.Παπανδρέου! - Όλο το περιστατικό

Tο περιστατικό είναι αληθινό. Ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε στον Μαραθώνα με έναν φρουρό του για να κάνει κωπηλασία-κανό. Είναι από τα αγαπημένα του. Μπήκε μέσα και έφυγε αλλά δεν γύρισε ποτέ! Χάθηκε και παραλίγο να πνιγεί. Ο φρουρός του ανησύχησε και κάλεσε το λιμενικό ενώ κάποιες πληροφορίες λένε ότι ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός αφού ο Παπανδρέου είχε φθάσει με το κανό μεταξύ Ραφήνας-Ευβοιας. Σύμφωνα με...


την εφημερίδα "Παρόν", ένας ψαράς τον βρήκε και όταν ο Παπανδρέου του είπε:

- Βοήθεια είμαι ο Γ.Παπανδρέου

ο ψαράς του απάντησε:

- Ναι καλά σιγά μην είσαι ο Παπανδρέου!

Ο Ψαράς τον βοήθησε και τον περιέθαλψε μέχρι την ακτή ενώ υπάρχει και άλλη εκδοχή που λέει ότι τον περισυνέλεξε τον λιμενικό σώμα. Το θέμα σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα κρατήστηκε πετασφράγιστο μυστικό για ευνόητους λόγους!


Αναρτήθηκε από troktiko

Πολεμικό σκηνικό στην Πάτρα

Υπο έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε πρόχειρο καταυλισμό Αφγανών οικονομικών μεταναστών, στην οδό Ευρώτα στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγη ώρα αφότου η αστυνομία σε συνεννόηση με τον δήμο είχε προχωρήσει σε απαλλοτρίωση του καταυλισμού, στον οποίο διέμεναν περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι.

Το πολεμικό σκηνικό στην Πάτρα δημιουργήθηκε την Κυριακή το πρωί, σε καταυλισμό Αφγανών επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου.


Καθ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, σημειώθηκαν εμπρησμοί αυτοκίνητων στην πόλη, γεγονός που εκτιμαται ως κίνηση αντιπερισπασμού απο ομάδες αντιεξουσιαστών.

Συγκεκριμένα μεταξύ 5:30 με 6:30 το πρωί, άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια σε κρατικό όχημα που βρίσκονταν κοντά στον καταυλισμό με αποτέλεσμα να σημειωθούν σημαντικές ζημιές.

Επίσης ακόμη ένα όχημα που βρισκόταν στο σημείο όπου διεξάγονταν η επιχείρηση παραδόθηκε στις φλόγες όταν άγνωστοι το πυρπόλησαν με στουπί εμποτισμένο σε βενζίνη.

Την ίδια ώρα σημειώθηκε έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Πάτρας με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικρές υλικές ζημιές.

Στόχος επίθεσης έγινε και το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πάτρας, όπου εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούμενος από γκαζάκια, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρής έκτασης υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, αρκετοί αφγανοί πρόσφυγες έχουν καταφύγει σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για την αποφυγή και την αποτροπή επεισοδίων.

απο το θεμα
Αναρτήθηκε από laikoyra.blogspot