Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Θοδωρής Τενεζός - Τέλος της απεργίας πείνας, όχι όμως και του αγώνα για δικαιοσύνη...


Ο Θοδωρής Τενέζος, ο άνθρωπος που έγινε γνωστός για την διαμαρτυρία του για το καρτέλ του χάλυβα, αποφάσισε να αναστείλει την απεργία πείνας και να συνεχίσει τον αγώνα του με άλλες μορφές διεκδίκησης.

Την εβδομάδα που μας πέρασε έλαβαν χώρα τα τελευταία σκηνικά της φαρσοκωμωδίας που λέγεται επιτροπή ανταγωνισμού.

Στις 8-7-09, ο απεργός πείνας, μετέφερε την διαμαρτυρία του, κάνοντας κατάληψη στο γραφείο του τέως προέδρου της επιτροπής ανταγωνισμού Ζησιμόπουλου, αφού ματαιώθηκε η συνεδρίαση για την ανάκληση της απόφαση για την αθώωση του καρτελ του χάλυβα. Μετά από 6 ώρες αποχώρησε αφού ορίστηκε η συνεδρίαση της συγκεκριμένης επιτροπής για την παρασκευή 10-7.

Στις 9-7-09, ο Θοδωρής καταγγέλει τη συνεδρίαση πριν καν αυτή ξεκινήσει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: "Η διαφημισμένη δήθεν αυτεπάγγελτη έρευνα στόν κλάδο αυτόν αποδεικνύεται "μαιμού".Δέν είναι δυνατό νά προχωρήσει αν δέν ανακληθεί η προηγούμενη απόφαση αθώωσης βασικών μελών τού καρτέλ". Όμως παρά την απόφαση του υφυπουργού ανάπτυξης για πλήρη διερεύνηση όλων των καταγγελιών της IRON TENCO (η εταιρεία του Θοδωρή), το αποτέλεσμα φαίνεται να αποδεικνύει, ότι αυτόν τον τόπο κυβερνούν τα καρτελ, οι εταιρείες και τα λομπι διαφορων επιχειρηματιων.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις ο Θοδωρής Τενέζος, μαζί με το συμπαραστάτη του τον τελευταίο μήνα Γεώργιο Κοσμόπουλο, αποφάσισαν να σταματήσουν την απεργία πείνας και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με διαφορετικές μορφές αγώνα.

Οι δύο αυτοί άνθρωποι με τον αγώνα τους μέχρι τώρα έχουν καταφέρει να βρουν αρκετούς συμπαραστάτες. Συναγωνιστές, ηθικοί, κοινωνικοί και πολιτικοί συμπαραστάτες, ατμομηχανή της προσπάθειάς τους υπήρξε η κοινωνία των blogger.

Στον Τσέλιγκα, προσυπογράφουμε το κάλεσμα των απεργών και δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα που συνεχίζεται, μέχρι την οριστική τους δικαίωση.

"...Πιστεύουμε ότι οι υγιείς δυνάμεις πού υπάρχουν στόν πολιτικό κόσμο καί σέ όλα τά στρώματα της κοινωνίας θά κινητοποιηθούν σέ αυτήν τήν πορεία αναγέννησης τής πατρίδας μας. Μιά πορεία δημοκρατίας,ισονομίας,προόδου καί ευημερίας γιά όλους μας στηριγμένη στό χέρι συναδέλφωσης καί συνεργασίας πού απλώσαμε καί τό οποίο τώρα μετατρέπεται, μέ ευθύνη τών οικονομικά ισχυρών καί τών υπαλλήλων τους, σέ πανίσχυρη πολιτική καί κοινωνική γροθιά."

Θοδωρής Τενέζος, Γεώργιος Κοσμόπουλος

http://tselingas.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου