Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΡΑΣ ΜΑΣ!!!-ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟI ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ INDYMEDIA



H Εθνική στο μουντιάλ; ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΚΟΥΦΑΛΕΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ

για τον φτωχό, πλην τίμιο αγωνιστή του indymedia, που "εύχεται να χάσει η εθνική" (γενικώς, αφού είναι ελληνική να χάνει), όσοι χαιρόμαστε με τη νίκη της ποδοσφαιρικής ομάδας, είμαστε "φασίστες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες"
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ !
Υ.Γ. Α, Κύριε Ηρακλείδη μας, μπορούμε τελικά να αποκαλούμε "Εθνική" την ομάδα, ή γινόμαστε "εθνικιστές" και θα μας κόψετε το νερό απ΄τ' αυλάκι;
(α, ξέχασα να ζητήσω συγνώμη, που χρησιμοποιώ μπλέ γραμματοσειρά !)

Καλύτερο τραγούδι της Eurovision (00's) το "Die for you"



... σύμφωνα με μια ψηφοφορία που διεξήχθη διαδυκτιακά για τους fans της Eurovision! Η συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision το 2001 ως Antique, κατέλαβε την 1η θέση με 1848 πόντους, ενώ η Έλενα Παπαρίζου ως solo καλλιτέχνις κατέλαβε την 8η θέση με το νικητήριο τραγούδι του 2005 "My number one" έχοντας 1533 πόντους!

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α μαζί με το Indymedia.........



Έβγαλε όμως την κουκούλα και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α που έσπευσε να στηρίξει τους πρυτάνεις ...


Quote
Για ωμή παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών και πολιτική δίωξη κατά των πρυτανικών αρχών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κάνει λόγο η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας την ποινική δίωξη σε βάρος του πρύτανη και των αντιπρυτάνεων του ΕΜΠ .

Αφού σημειώνει ότι η δίωξη ξεκίνησε μετά από ερωτήσεις των βουλευτών του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου και Ηλία Πολατίδη, η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει πολιτική δίωξη εναντίον των πρυτανικών αρχών για την εμμονή τους να υπερασπίζονται το πανεπιστημιακό άσυλο και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

«Η ενόχληση από τη διάδοση ιδεών και απόψεων, που δεν συνάδουν με τις κατεστημένες αντιλήψεις», επισημαίνεται, «δεν μπορούν να αποτελούν το πρόσχημα για την υλοποίηση προληπτικής λογοκρισίας και καταστολής, προσαρμοσμένης μας υποδείξεις και την κυρίαρχη ιδεολογία ακραίων πολιτικών κομμάτων».

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να πάρουν σαφή θέση για την «απαράδεκτη -όπως αναφέρει- ενέργεια που συντελείται σε βάρος των ακαδημαϊκών ελευθεριών στη χώρα μας».
UnQuote

Σημείωση Αντίλογου:

Τους ΣΥ.ΡΙΖ.έους δεν τους ενδιαφέρει η νομιμότητα ούτε η δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα μας.
Το μόνο που τους νοιάζει είναι η εκλογική τους πελατεία.



Ας "τσοντάρουν" λοιπόν και αυτοί τους πρυτάνεις να νοικιάσουν μία οπτική ίνα για τους κολλητούς τους.
Ο Έλληνας φορολογούμενος ΓΙΑΤΙ να πληρώσει;;;




Κοιτάχτε τι φάνταζε αδιανόητο, δέκα χρόνια πριν...



Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Που να φανταζόταν ο Κώστας Γεωργουσόπουλος που θα καταντούσαμε όταν έγραφε το κατωτέρω καυστικό άρθρο του το 1999, για την νεοοθωμανή, κτλ. Άννα Φραγγιουδάκη˙ την αναχωρούσα για την Κύπρο με πρόσκληση, των παρά τον νεοταξικόν, τέως Ανανιακόν και νυν κρυπτοανανιακόν, <<κομμουνιστή>> Πρόεδρο της Κύπρου (δυστυχώς για την Κύπρο που τον εμπιστεύθηκε), στελεχών του.

Που να φανταζότανε ότι θα επικρατούσε κατα κράτος ο Σόρος των Φραγγιουδάκηδων στη χώρα μας και θα γινόταν επίσημη κυβερνητική πολιτική η κατάργηση της λέξης <<Εθνικής>> από το υπουργείο το <<πώς σήμερα λέγεται>>.

Και έπεται συνέχεια φαίνεται στην Κύπρο που <<υποδέχεται>> τη μεγάλη φωστήρα του έθνους, συγνώμην λάθος, των <<παγκοσμιοποιημένων λαών>> της υπό εκκόλαψη Νέας <<Οθωμανικής αυτοκρατορίας>>.

Επιτρέψτε μου να πω ότι αξίζει πολλές φορές διάβασμα το κατωτέρω άρθρο του Κώστα Γεωργουσόπουλου, γραμμένο το 1999 για τη νεοοθωμανή που πηγαίνει στην Κύπρο για να <<αφελληνίσει>> τους ελληνοκυπρίους.



Ντροπή κύριε Χριστόφια!!


Ζήτω τα γιούχα

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4056333

Του ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 1999

Η κ. Άννα Φραγκουδάκη στο άρθρο της, στα «ΝΕΑ» του προπερασμένου Σαββάτου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Θύμωσε μάλιστα πολύ διαβάζοντας πως ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζοσπέν επικαλείται την ιδέα της πατρίδας και προτρέπει τους Γάλλους να προσέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τις ακμαίες παραδόσεις του έθνους τους.

Η κ. Φραγκουδάκη θεωρεί πως κάθε αναφορά σε πατρίδα, πατριωτισμό και έθνος είναι συντηρητική, δεξιά και, σχεδόν, φασιστική πολιτική. Επειδή η ορθή αντιμετώπιση ανάλογων κινδύνων και στον τόπο μας έχει ανάγκη από τέτοιες επισημάνσεις και επειδή η πρόληψη είναι η αρίστη μέθοδος, κάνω έκκληση στους υπεύθυνους πολιτικούς, κρατικούς, δημοτικούς φορείς και στα κέντρα αποφάσεων να σπεύσουν να προλάβουν κάθε ενέργεια, κίνηση, συνωμοσία που σκοπεύει στην πατριωτική και εθνική έξαρση που μπορεί στα ξαφνικά να μας προκύψει.

Έτσι, καλό θα είναι να απαλειφθούν από τα σχολικά βιβλία όλα τα ποιήματα, τα διηγήματα και τα δοκίμια που αναφέρουν με θετικούς χαρακτηρισμούς τις έννοιες «πατρίδα» και «έθνος».

Έτσι θα χρειαστεί να σβήσουν από τους «Πέρσες» του Αισχύλου οι στίχοι από τον παιάνα της Σαλαμίνας «Ίτε παίδες Ελλήνων, ελευθερούτε πατρίδα... κτλ.». Η μελέτη τέτοιων φανατικών ιδεοληψιών είναι δυνατόν να οδηγήσει τους ανώριμους μαθητές σε τίποτε κουτουράδες, και να θολώσει το μυαλό τους και να αρρωστήσουν από την ασθένεια του πατριωτισμού.

Πρέπει ευθύς να αφαιρεθούν από τα σχολικά εγχειρίδια όλες οι αναφορές που υπάρχουν στο έργο του Σολωμού και ιδίως στον πατριδοκαπηλικό «Ύμνον εις την Ελευθερίαν» στις έννοιες Πατρίδα και Έθνος. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει πάραυτα ο Ζακύνθιος ποιητής να μην προσφωνείται Εθνικός. Αν δεν γίνεται αλλιώς, να καταχωνιαστεί η «Ιστορία του ελληνικού έθνους» του Παπαρρηγόπουλου, καλό θα είναι να καεί.

Οπωσδήποτε όμως θα πρέπει να καεί και, μάλιστα δημοσίως, το φασιστικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα «Για την Πατρίδα». Να εξοβελιστούν τα δεκατετράστιχα του Παλαμά «Πατρίδες», εκτός αν τον παμπόνηρο αυτόν γέροντα τον σώσει η κραυγή του Γύφτου του «Γιούχα και πάλι γιούχα των πατρίδων».

Η κ. Φραγκουδάκη δεν είναι ούτε μόνη ούτε πρώτη. Έχουν ήδη προηγηθεί δύο άλλοι επίσης πανεπιστημιακοί, οι οποίοι σε βιβλία και άρθρα τους χαρακτηρίζουν φασίστες τον Ελύτη, τον Εγγονόπουλο και τον Εμπειρίκο γιατί μιλούν για πατρίδα και ελληνική γλώσσα και εθνικιστή τον Σεφέρη!

Επειδή όμως η λέξη έθνος, αυτή η βόμβα στα θεμέλια του Λαού, υπάρχει, δυστυχώς, στο πρώτο άρθρο του Συντάγματος θα πρέπει, νομίζω, να προβλεφθεί η εξάλειψή του κατά την προσεχή αναθεώρηση του θεμελιώδους Νόμου της Πολιτείας.

Εντός σύντομης προθεσμίας πρέπει να αλλάξουν όνομα η ποδοσφαιρική ομάδα «Εθνικός», το «Εθνικό Θέατρο», η εφημερίδα «Έθνος», το «Πατριωτικό Ίδρυμα», το «Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών», το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Εθνική Λυρική Σκηνή και για να προληφθούν παγκόσμια δεινά ο «Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών»!

Αλλά και οι φίλοι μας Γάλλοι, αν πληροφορηθούν την οργή της κ. Φραγκουδάκη, οφείλουν αμέσως να διορθώσουν τον πρώτο στίχο του «Εθνικού» τους Ύμνου, που ένας φανατικός επαναστάτης και φασίστας εθνικιστής συνέθεσε μέσα στα χαρακώματα της Γαλλικής Επανάστασης: «Αλόνζανφαν ντε λα πατρί»!

Οι προειδοποιήσεις της κ. Φραγκουδάκη θα πρέπει να φθάσουν και στα αυτιά ορισμένων παρασυρμένων αριστερών και σοσιαλιστών, οι οποίοι συμπαραστέκονται στους Κούρδους και τους Παλαιστίνιους οι οποίοι, θύματα εθνικιστικών φανατισμών, επιμένουν να διεκδικούν μια πατρίδα εν ονόματι της εθνικής τους ιδιαιτερότητας.

Πάντως, η κ. Φραγκουδάκη θα πρέπει με συνεχή τεκμηριωμένα άρθρα να ενημερώσει τους παραπλανημένους Γάλλους, Γερμανούς, Άγγλους, Ιταλούς κ.ά. σοσιαλιστές που κυβερνούν στη χώρα τους πως δεν φθάνει να μην επικαλούνται πατρίδες, έθνη και άλλα ηχηρά παρόμοια, όσο συνεχίζουν να μιλούν και να γράφουν τη γλώσσα τους και να έχουν όνομα. Είναι άκρως επικίνδυνο να είναι κανείς Γάλλος, Γερμανός, Έλληνας, Ισπανός, γιατί και μόνο η εκφώνηση του ονόματος προκαλεί εθνικά ρίγη. Οφείλω, πάντως, να ομολογήσω πως διαπιστώνω και κάποιες αντιφάσεις στα πολιτικώς ορθά άρθρα της κ. Φραγκουδάκη. Ενώ κόπτεται, εν ονόματι του δικαιώματος κάθε λαού να επιλέγει ελεύθερα το όνομά του, να ονομάζονται Μακεδόνες οι Σκοπιανοί και Τούρκοι οι Μουσουλμάνοι της Θράκης, αρνείται στον Γάλλο πρωθυπουργό να ονομάζει έθνος τη χώρα του και πατρίδα την επικράτειά του.

Πληροφορούμαι, εξάλλου, πως η κ. Φραγκουδάκη επιδοτείται με 1 δισ. 750 εκατ. δρχ. για να εκπονήσει μαζί με τους συνεργάτες της πρόγραμμα εκμαθήσεως της ελληνικής γλώσσας για τους Μουσουλμάνους της Θράκης. Αυτό που ομοϊδεάτες της κ. Φραγκουδάκη, όταν έγινε για τους σλαβόφωνους της Μακεδονίας, το ονόμαζαν εκστρατεία εξελληνισμού των μειονοτήτων.

ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΙΔΕΩΝ ΤΟ INDYMEDIA ΛΕΕΙ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ-ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ?

βάρος τους για τη λειτουργία της ιστοσελίδας


«Το Πολυτεχνείο για μια ακόμη φορά βρίσκεται στο επίκεντρο συντονισμένων επιθέσεων για τις θέσεις που εκφράζει και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το χρέος του απέναντι στην υπέρτατη αρχή της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Αυτή τη φορά η...



αφορμή δόθηκε απο επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο. Οι ερωτήσεις αυτές ενεργοποίησαν σειρά παρεμβάσεων αρχικά απο την ΟΤΕ Α.Ε. Οι οποίες στη συνέχεια κατέληξαν στη σημερινή ποινική δίωξη των πρυτανικών αρχών από την εισαγγελική αρχή που διεξήγαγε προανακριτικό έλεγχο για παράβαση καθήκοντος και παρότρυνση υφισταμένων σε ανοχή».

«Tο Πολυτεχνείο, ως εκπαιδευτικό και ερευνητικό ίδρυμα, επιφυλάσσει αποκλειστικά σε αυτό, όπως κάνουν και όλα τα άλλα ΑΕΙ, την κρίση για το τι συνιστά τους "εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς" και το πώς αυτό συνδέεται όχι μόνο με την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, αλλά και την καταγραφή τους. Δεν προβαίνει σε ενέργειες προληπτικής ή κατασταλτικής λογοκρισίας ανεξάρτητα από το ιδεολογικό και πολιτικό χάσμα που μπορεί να το χωρίζει από τις απόψεις που εκφράζονται».

Απίστευτη ιστορία μιάς Αγγλίδας, δημοφιλούς blogger. 34χρονη, γιατρίνα, εκδιδόταν γιά να χρηματοδοτήσει τίς σπουδές της....

Γιατρός ήταν το κολ γκερλ του ηλεκτρονικού ημερολογίου
Η διάσημη μπλόγκερ εκδιδόταν για να πληρώσει τη σχολή της


Επί έξι χρόνια κράτησε την ταυτότητά της μυστική. Όμως την Κυριακή το μυστήριο λύθηκε. Στην πρώτη σελίδα των «Σάντεϊ Τάιμς» και στο μπλογκ της, μία επιστήμονας από το Μπρίστολ αποκαλύφθηκε ως η Ωραία της Ημέρας, η Βelle de Jour που υπέγραφε στο Ίντερνετ το «Ημερολόγιο ενός Κολ Γκερλ του Λονδίνου».




Η 34χρονη δρ Μπρουκ Μανιάντι, ειδική στον παιδικό καρκίνο, είπε πως αποφάσισε να αποκαλύψει ότι είναι η Ωραία επειδή το στρες από την προσπάθεια να κρύβει την ταυτότητά της ήταν εξουθενωτικό. «Δεν μπορούσα να πάω ούτε στο πάρτι για την παρουσίαση του βιβλίου μου», είπε. Το ενδιαφέρον για την ταυτότητά της αυξήθηκε όταν το εν λόγω βιβλίο με τις αναμνήσεις της από τη δουλειά της ως κολ γκερλ έγινε τηλεοπτική σειρά.

Το μεγάλο μυστικό
Η δρ Μανιάντι εξήγησε πως άρχισε να εκδίδεται για να χρηματοδοτήσει το διδακτορικό της, καθώς χρειαζόταν μια δουλειά που να της αφήνει αρκετό χρόνο για να μελετάει. Είπε στους «Σάντεϊ Τάιμς» πως εργάσθηκε ως πόρνη από το 2003 έως το τέλος του 2004 και πως έβρισκε τη δουλειά αυτή «πολύ πιο ευχάριστη» από τις βάρδιές της στην άλλη της δουλειά, ως προγραμματίστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών. «Δεν ήθελα να κουβαλάω άλλο αυτό το μεγάλο μυστικό», είπε στην εφημερίδα, ενώ φοβόταν επίσης πως ένας πρώην φίλος της μπορεί να αποκάλυπτε την πραγματική ταυτότητα της Ωραίας της Ημέρας (το ψευδώνυμό της είναι από την ταινία του 1967 «Βelle de Jour» του Λουίς Μπουνιουέλ με την Κατρίν Ντενέβ). Η «Γκάρντιαν» ανέφερε χθες ακόμη έναν λόγο- ότι η «Ντέιλι Μέιλ» ήταν έτοιμη να δημοσιεύσει ένα θέμα γι΄ αυτήν.

Η Ωραία της Ημέρας. Η δρ Μπρουκ Μανιάντι είναι  ειδική στον παιδικό καρκίνο και δηλώνει πλέον  ανοιχτά πως άρχισε να εκδίδεται για να πληρώσει το  διδακτορικό της



Μία οργάνωση κατά της πορνείας την κατηγόρησε ότι με τις δηλώσεις της προσδίδει γοητεία σ΄ ένα «φρικτό εμπόριο». Ωστόσο μερικές εκδιδόμενες γυναίκες καλωσόρισαν την αποκάλυψή της ως απόδειξη ότι δεν είναι όλες οι πόρνες θύματα και χρήστες ναρκωτικών. Η δρ Μανιάντι είπε στους «Σάντεϊ Τάιμς» ότι ως κολ γκερλ έκανε σεξ με «δεκάδες ώς εκατοντάδες άνδρες» και πως ήταν «πολύ τυχερή» γιατί δεν της έτυχαν κακές εμπειρίες. Χρέωνε 300 στερλίνες (340 ευρώ) την ώρα για τις υπηρεσίες της, οι 200 από τις οποίες ήταν δικές της για να καλύπτει τα έξοδά της όσο έκανε το διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ. Σταμάτησε να εκδίδεται στα τέλη του 2004, αφού κέρδισε αρκετά χρήματα από τις συμφωνίες για το βιβλίο και την τηλεοπτική σειρά. Σήμερα εργάζεται για την πανεπιστημιακή Πρωτοβουλία του Μπρίστολ για την Έρευνα της Παιδικής Ηλικίας (ΒΙRCΗ). «Αυτή η πλευρά του παρελθόντος της δρος Μανιάντι δεν αφορά τον σημερινό της ρόλο στο πανεπιστήμιο», ανακοίνωσε χθες το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ σχετικά με τις αποκαλύψεις της ακαδημαϊκού.

Δεν τις εξέπληξε
Η «Γκάρντιαν» σημειώνει πως μέλη οργανώσεων εκδιδομένων γυναικών δεν φάνηκαν να εκπλήσσονται από το γεγονός ότι μια μορφωμένη γυναίκα όπως η Μανιάντι εργαζόταν ως πόρνη. «Πολλές που εργάζονται στη βιομηχανία του σεξ είναι ακαδημαϊκοί- η μόρφωση είναι μια πολύ ακριβή συνήθεια», λέει η Κάθριν Στίβενς, ακτιβίστρια της Διεθνούς Ένωσης Εργατών του Σεξ, η οποία εκδιδόταν επί 10 χρόνια. «Στο μπορντέλο στο οποίο δούλευα, νομίζω ότι ήμουν η μόνη που δεν έκανα διδακτορικό».http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4546405&ct=2

Η ΠΙΟ ΓΛΥΚΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΤΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΟΥΣΕ...

...βάζουμε και ωραίες ιδέες για μερικές με άπιστους φίλους.


Girlfriend Poisons Boyfriend With Ex-Lax - Watch more Funny Videos

Όξυνση σχέσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ιράν για την κατάσχεση τζαμιών


Οι αρχές των ΗΠΑ κατάσχεσαν τέσσερα τζαμιά στη Νέα Υόρκη και έναν ουρανοξύστη στο Μανχάταν υπό την ιδιοκτησία ενός μη κερδοσκοπικού Μουσουλμανικού οργανισμού με την υποψία ότι έχουν μυστικές διασυνδέσεις με το Ιράν. Σε ό,τι θα μπορούσε να αποδειχθεί ως μια από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις αντιμετώπισης της τρομοκρατίας στην ιστορία των ΗΠΑ, οι ομοσπονδιακοί πράκτορες συμπλήρωσαν μια πολιτική καταγγελία την Πέμπτη ψάχνοντας για πρόστιμο περισσότερων από 500 εκατομ. δολάρια για την ακίνητη περιουσία του οργανισμού, τονίζοντας ότι ο οργανισμός Alavi βρισκόταν υπό υποψίες για μεγάλο διάστημα, καθώς, όπως υποστηρίζεται από τις αρχές, έστελνε παράνομα χρήματα στην Ιρανική κυβέρνηση. Η περιουσία του οργανισμού περιλαμβάνει τραπεζικούς λογαριασμούς, τα Ισλαμικά κέντρα, τα οποία αποτελούνται από σχολεία και τζαμιά στη Νέα Υόρκη, την Maryland, την Καλιφόρνια και το Χιούστον, περισσότερα από 40 εκτάρια στην Βιρτζίνια, και ένα 36ώροφο γυάλινο πύργο γραφείων στη Νέα Υόρκη. Το συμβούλιο των σχέσεων Αμερικής – Ισλάμ σε δήλωσή του, εξέφρασε ανησυχίες για την κατάσχεση των τζαμιών.
Ο οργανισμός Alavi ,κατηγορείται ότι διαχειρίζεται τον πύργο γραφείων για λογαριασμό της Ιρανικής κυβέρνησης και σε συνεργασία με μια εταιρεία με την ονομασία Assa Corp, έστελνε παράνομα, εκατομμύρια από εισοδήματα ενοικίων στην κυβέρνηση του Ιράν που ανήκουν στην τράπεζα Melli. To 2007, οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την τράπεζα Melli ότι παρείχε υπηρεσίες για τα πυρηνικά και βαλλιστικά προγράμματα πυραύλων του Ιράν και έθεσε την τράπεζα στην λίστα με εταιρείες των οποίων η περιουσία έχει παγώσει. Ο John Winter δικηγόρος του οργανισμού, υποστήριξε ότι ο οργανισμός θα υποστηρίξει την υπόθεση, προσθέτοντας ότι συνεργάζεται με τους ερευνητές για σχεδόν ένα χρόνο. «Προφανώς ο οργανισμός είναι απογοητευμένος καθώς η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή την ενέργεια» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.
Η κατάσχεση έρχεται σε μια στιγμή όπου οι σχέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν είναι τεταμένες, καθώς επικρατεί πόλωση εξαιτίας του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν και της σύλληψης τριών Αμερικανών πεζοπόρων.

Aljazeera

XAΡΕΙΤΕ ΤΗΝ "ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ" ΣΑΣ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ . 80.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΤΡΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ "ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ;"


Νέα περίπτωση Ρεπούση στο υπουργείο Παιδείας

«ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ πολιτική» ήταν η Επανάσταση των Ελλήνων το 1821 ενώ η ελληνική εθνική ταυτότητα είναι στηριγμένη σε μύθους και «ενισχύεται αποφασιστικά από την αποσιώπηση σημαντικών ιστορικών πληροφοριών» αναφορικά με το μεγαλείο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!

Δ-Ο-Ξ-Α-Σ-Τ-Ε Τ-Η-Ν !!

ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΓΑΛΑΝΗ manolisgalanis@protothema.gr Αυτές οι εθνικά επικίνδυνες απόψεις δεν ανήκουν σε κάποιον Τούρκο
ιστορικό-δεκανίκι των ανθελληνικών επιδιώξεων της Αγκυρας, αλλά εκφράζουν απόλυτα την ειδική γραμματέα Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων, κυρία Θάλεια Δραγώνα, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της στο υπουργείο Παιδείας την περασμένη εβδομάδα! Η απόφαση του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου να διορίσει την πρώην βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ (τη διετία 2007-2009), γνωστή για τις «προοδευτικές» ιστορικές ιδέες της, επικεφαλής του σχεδιασμού και της χάραξης της εκπαίδευσης των Ελληνόπουλων, γεννά έντονα ερωτήματα και επαναφέρει στη μνήμη μέρες του ανιστόρητου βιβλίου Ιστορίας της κυρίας Μαρίας Ρεπούση. Οι απόψεις της τέως γραμματέως του Τομέα Παιδείας του Κινήματος και καθηγήτριας Κοινωνικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφορικά με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι διαχρονικά σταθερές, στην προαναφερθείσα κατεύθυνση, επιτείνοντας τον προβληματισμό γύρω από το σκεπτικό της επιλογής της. Βασικός άξονας της επιχειρηματολογίας της κυρίας Δραγώνα για την εκ βάθρων αλλαγή των σχολικών συγγραμμάτων είναι ότι διαμορφώνουν στους Ελληνες μαθητές μια «ψευδαισθητική και απατηλή ταυτότητα», προβάλλοντας το μεγαλείο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και τα ανδραγαθήματα των προγόνων μας (!), ενώ αυτή η «στρατηγική παρέκκλισης» στηρίζεται στην «αποσιώπηση της σημασίας, της τεράστιας δύναμης, της έκτασης και του κύρους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»! Από τις πραγματικά πρωτοφανείς θέσεις της ειδικής γραμματέως Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων προκύπτουν σοβαρές ενστάσεις για τα κριτήρια βάσει των οποίων στελεχώνονται νευραλγικές θέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, καθώς και αυξημένο ενδιαφέρον για τη μεταρρυθμιστική πλατφόρμα που προτίθεται να προωθήσει στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας. Ενδεικτικό του εκπαιδευτικού και ιστορικού πλαισίου στο οποίο κινείται η κυρία Δραγώνα είναι το βιβλίο που επιμελήθηκε σε συνεργασία με τον Τούρκο καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Μπογάζιτσι της Κωνσταντινούπολης, Φαρούκ Μπιρτέκ, με τίτλο «Ελλάδα και Τουρκία - Πολίτης και Εθνος-Κράτος».Το βιβλίο αυτό, το οποίο εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2006,είναι αποτέλεσμα διεπιστημονικού διαλόγου μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων κοινωνικών επιστημόνων, στον οποίο πρωτοστατεί η ίδια ήδη από τα μέσα της περασμένης δεκαετίας. Βάσει της επιστημονικής προσέγγισης της κυρίας Δραγώνα στην ενότητα «Πώς οι Ελληνες και οι Τούρκοι μαθητές αντιλαμβάνονται την ιστορία, το έθνος και τη δημοκρατία», απαιτούνται άμεσες αλλαγές στα σχολικά βιβλία της Ιστορίας, της Γλώσσας και της Γεωγραφίας, αφού παρουσιάζουν το ελληνικό έθνος να έλκει την καταγωγή του στην αρχαιότητα, κάτι που για την ίδια δεν ισχύει! Η νέα ειδική γραμματέας Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων δικαιώνει απόλυτα τους ανθελληνικούς ισχυρισμούς των Τούρκων υποστηρίζοντας ότι η απεικόνιση του ελληνικού έθνους στα σχολικά βιβλία της χώρας μας «ενισχύεται αποφασιστικά από την αποσιώπηση σημαντικών ιστορικών πληροφοριών» (σελ.334). Η συστηματική διαστρέβλωση της Ιστορίας από το ελληνικό κράτος, κατά την κυρία Δραγώνα, υλοποιείται με την παρουσιαζόμενη «πολιτισμIκή ‘‘καθαρότητα’’» των Ελλήνων, μέσω της άρνησης «των επιδράσεων, με δεδομένο τον εθνικό μύθο της πολυχιλιετούς πολιτισμικής ‘‘διατήρησης’’, πριν απ’ όλα αρνείται να αναγνωρίσει τις οθωμανικές και τουρκικές επιδράσεις» (σελ. 336). Το μεγάλο «παράπονο» της νέας ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας είναι η άνιση και άδικη μεταχείριση που επιφυλάσσουν τα σχολικά μας βιβλία στους Τούρκους, σε αντιδιαστολή με την «επεκτατική εθνική πολιτική κατά τον 19ο και 20ό αιώνα» των Ελλήνων! «Η διεκδίκηση εδαφών, για παράδειγμα, αναφέρεται συστηματικά ως μέρος των ‘‘εθνικών δικαίων’’ των Ελλήνων και σαν αθέμιτη επιθετικότητα για όλους τους ‘‘άλλους’’» (σελ. 332). Η κυρία Δραγώνα φαίνεται να ενοχλείται ιδιαίτερα και από τον ηρωισμό του ελληνικού έθνους. «Οι στρατιωτικές νίκες αποδίδονται στον ηρωισμό των Ελλήνων και οι αντίστοιχες ήττες είτε δεν ερμηνεύονται είτε αποδίδονται στο πλήθος ή στην αγριότητα των κάθε εθνικότητας aντιπάλων» (σελ. 332), ενώ χαρακτηρίζει «ανιστορική και συναισθηματικά φορτισμένη μονομέρεια» την αφήγηση της Σφαγής των Ελλήνων στη Σμύρνη το 1922! «Τα μόνα δεδομένα στα βιβλία αφορούν τις συγκρούσεις των δύο κρατών, από το 1922, που περιγράφεται με ανιστορική και συναισθηματικά φορτισμένη μονομέρεια» (σελ. 339). Στο μεταξύ, η έντονη ενόχληση της κυρίας Δραγώνα με το γεγονός ότι στα σχολικά βιβλία οι Ελληνες «εμφανίζονται ‘‘ηρωικοί’’, ‘‘μεγαλόψυχοι’’, ‘‘αποφασισμένοι’’, ‘‘άφοβοι’’, ‘‘έτοιμοι να θυσιαστούν για την πατρίδα τους και την ελευθερία’’» (σελ. 89) είχε ήδη γίνει γνωστή από το 1997 στο βιβλίο «Τι είν’ η πατρίδα μας;»,το οποίο είχε επιμεληθεί με ην καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Αθηνών, κυρία Αννα Φραγκουδάκη. Οι ίδιες απόψεις και για τον «εθνικισμό» της Επανάστασης και την ασυνέχεια του ελληνικού έθνους. «Ο λόγος των σχολικών βιβλίων για το έθνος, την κουλτούρα, την πολιτισμική ομοιογένεια και την εθνική συνέχεια από την αρχαιότητα εμφανίζεται να παραμένει εγκλωβισμένος στους μύθους και τις αντιφάσεις ενός εθνικισμού του 19ου αιώνα» (σελ. 16). Εν κατακλείδι, η ελληνική εθνική ταυτότητα που καλλιεργούν τα σχολικά βιβλία είναι «μια ψευδαισθητική ταυτότητα». «Αυτή η απατηλή ταυτότητα έχει ανάγκη από μύθους (όπως αυτοί που συναντάμε στα σχολικά εγχειρίδια αλλά και στις κυρίαρχες κοινωνικές αναπαραστάσεις), που εκτρέφουν τη φαντασιωτική σημασία της» (σελ. 88)!

Το «κερασάκι»

Ως βιβλίο-«παράδειγμα» έχει χαρακτηρίσει η ειδική γραμματέας Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων, κατά το πρόσφατο παρελθόν, το βιβλίο «Το βάσανο της Ιστορίας», το οποίο πρότεινε μέσω της προσωπικής ιστοσελίδας του ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και κατέβασε ύστερα από σχετικό δημοσίευμα του ΘΕΜΑτος». Η κυρία Δραγώνα στο τεύχος Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2008 του περιοδικού «Σύγχρονα Θέματα» αναφέρει ότι το βιβλίο αποδίδει «μεγάλη σημασία σε τέτοιου τύπου εγχειρήματα», καθώς το συγκεκριμένο «αποτελεί παράδειγμα», χαρακτηρίζοντας μάλιστα την Επανάσταση του 1821 «ελληνικό εθνικισμό που ήταν συνδεδεμένος με αλυτρωτισμό και επεκτατισμό»!
Μια Παλιά Ιστορία.Περιγράφοντας την Ελλάδα σαν εκτροφείο ρατσιστών!
Οι ανθελληνικές τοποθετήσεις της κυρίας Θάλειας Δραγώνα δεν περιορίζονται στα προκλητικά της βιβλία. Φαίνεται πως η νέα ειδική γραμματέας εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων προσέβαλε τους Ελληνες και σε εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε και, μάλιστα, ακόμα και μπροστά σε εκπροσώπους ξένων χωρών. Χαρακτηριστική -και έντονα χαραγμένη, ακόμη και σήμερα, στη μνήμη των ξένων διπλωματών- ήταν η παρουσία της στο κλειστό συνέδριο της βρετανικής πρεσβείας, τον Οκτώβριο 2005, στην Υδρα. Η κυρία Δραγώνα ήταν μια από τους 40 επιλεγμένους καλεσμένους-ομιλητές της «μυστικής» συγκέντρωσης που διοργάνωσαν οι Βρετανοί με τη βοήθεια του ΕΛΙΑΜΕΠ. Αντικείμενο της τοποθέτησής της, τα δικαιώματα των μειονοτήτων» και η «πολυπολιτισμικότητα». Οταν έλαβε τον λόγο, φέρεται να εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Ελλάδα, περιγράφοντάς την περίπου σαν ένα εκτροφείο ρατσιστών. Συγκεκριμένα, ενώπιον του τότε Βρετανού πρέσβη κ. Σάιμον Γκας, πλήθος διπλωματών αλλά και δημοσιογράφων των «Financial Times», του BBC και του «Economist», κατηγόρησε σύμφωνα με πληροφορίες τους Ελληνες δικαστές ότι στοχοποιούν τους μετανάστες και τα ελληνικά media και τους δημοσιογράφους πως δεν χάνουν την ευκαιρία να κατηγορήσουν τους αλλοδαπούς για ό,τι στραβό συμβαίνει στην Ελλάδα. Φέρεται, μάλιστα, να έφτασε στο σημείο να «προτείνει» στα ευρωδικαστήρια να επιβάλουν πρόστιμα στην Ελλάδα για τη ρατσιστική συμπεριφορά των πολιτών της. Ο «πύρινος» λόγος της κυρίας Δραγώνα δεν πάγωσε μόνο τους υπόλοιπους Ελληνες συμμετέχοντες αλλά και τους ίδιους τους Βρετανούς. Ο ίδιος ο τότε Βρετανός πρέσβης ένιωσε την ανάγκη να τοποθετηθεί αμέσως μετά και να αναφερθεί σε αντίστοιχα περιστατικά που καταγράφηκαν στη χώρα του, προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις εις βάρος της Ελλάδας. Γ. ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Έντονη δράση βούλγαρων πρακτόρων στα Σκόπια


Ο τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων "Kanal 5", μετέδωσε στις 16 Νοεμβρίου αποκαλύψεις σχετικά με τη δράση των Βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών στην ΠΓΔΜ.
Ειδικότερα, οι δημοσιογράφοι του σταθμού αναλύοντας πληροφορίες που πήγαζαν και από τα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης, Der Spiegel και Deutsche Welle, ονομάτισαν δύο μυστικές επιχειρήσεις των Βούλγαρων στη χώρα, με τις κωδικές ονομασίες "Lake" και "Octopus".
Περαιτέρω, αποκαλύφθηκαν οι κωδικές ονομασίες βουλγάρων πρακτόρων που συμμετείχαν στις παραπάνω επιχειρήσεις και αποκαλούνταν, "Slavey", "Posrednik" και "Beglets".
Ακόμα, σχολιάστηκε η γενικότερη δράση των πρακτόρων της εθνικής υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας και πληροφοριών της Βουλγαρίας (DANS) και αναφέρθηκε ότι υφίσταται στα Σκόπια 69σέλιδη αναφορά όπου εμπεριέχονται ονόματα Σκοπιανών που συνεργάζονται με τις Βουλγαρικές υπηρεσίες, καθώς και οι υπάλληλοι της Βουλγαρικής πρεσβείας στα Σκόπια που ενέχονται σε διάφορες "δράσεις" εντός του Σκοπιανού εδάφους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τα ΣΚοπιανά ΜΜΕ, ένας υπήκοος της ΠΓΔΜ, με την κωδική ονομασία "The Farm", παρέδιδε στοιχεία σχετικά με τις αλλαγές στις Σκοπιανές υπηρεσίες ασφαλείας οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Πρωθυπουργού της χώρας Γκρουέφσκι και του ευρύτερου συγγενικού του περιβάλλοντος.
Τέλος οι Σκοπιανοί δημοσιογράφοι εκτιμούν ότι υπάρχει πολύ υψηλή κατασκοπευτική δραστηριότητα των Βούλγαρων στην επικράτεια τους και συνάγουν το συμπέρασμα ότι η Βουλγαρία ως κράτος απειλεί την εθνική τους ταυτότητα και έχει επεκτατικούς σκοπούς εναντίον τους.ΠΗΓΗ

Η Απάντηση του Θεοδωράκη στους "Πυρήνες"





ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

"Λεβέντες μου σας καμαρώνω! Είστε οι συνεχιστές του Κολοκοτρώνη , του Ανδρούτσου και του Άρη σε σύγχρονη εκδοχή. Και γιαυτό η τελευταία ελπ΄΄ιδα του προδομένου λαού μας. Με τηνγενναία σας δημόσια αποκήρυξη μου, μου ανοίξατε τα μάτια. Ομολογώ,έστω κξαι καθυστερημένα ότι υπήρξα ένας ελεεινός και σιχαμερός προδότης-συνεργάτης...

της χούντας και της αντιλαικής δεξιάς και τώρα μετανοιωμένος αναζητώ την δίκαιη τιμωρία μου. Το σπίτι μου βρίσκεται σε μικρή πάρροδο της οδού Γαριβάλδη και Επιφάνους 1 και καθώς είμαι ξαπλωμένος , έχω απέναντι μου την πλαγιά του Φιλοπάππου, απ'όπου σας είναι πανεύκολο να με κάψετε ζωντανό και να με λυτρώσετε από τις τύψεις που με ζώνουν. Προς τούτο έχω ορθάνοιχτα τα παράθυρα μου για να σας διευκολύνω με κίνδυνο να πάθω γρίπη. Όμως ποιος λογαριάζει τέτοιεςψ λεπτομέριεες όταν έχει να κάνει με terroristes-τιμωρούς όπως εσείς;"
Je vous remercie
Μίκης Θεοδωράκης

Υ.Γ. Καημένε Παπαδόπουλε που είσαν να καμαρώσεις την σπορά σου

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ AIDS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3ΕΤΙΑ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ




Αύξηση των κρουσμάτων AIDS, από 15-20% ετησίως, καταγράφηκε την τελευταία τριετία στην Ελλάδα. Ωστόσο, τα νέα φάρμακα δίνουν αισιόδοξα μηνύματα, καθώς εξασφαλίζουν από 10-30 χρόνια επιβίωσης σ' αυτή την κατηγορία των ασθενών, ενώ το AIDS, από θανατηφόρα νόσος έχει μετατραπεί σε χρόνια.
Αυτά επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS, που θα πραγματοποιηθεί στις 20-22 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.
Συνέπεια της αύξησης της επιβίωσης είναι, οι ασθενείς με AIDS να παρουσιάζουν πλέον νοσήματα και προβλήματα υγείας, που εμφανίζονται σε μεγαλύτερες ηλικίες, όπως καρδιαγγειακά προβλήματα, αρτηριακή υπέρταση, παθήσεις των νεφρών, εκφυλιστικές αλλοιώσεις μυοσκελετικού κ.λπ.

Αν και τα νέα φάρμακα εξασφαλίζουν καλή ποιότητα ζωής, δεν υπάρχει -προς το παρόν- κάποια εξέλιξη στη δημιουργία εμβολίου κατά του AIDS. «Χάρη στα νέα φάρμακα, οι φορείς του ιού του μπορούν να αποκτούν πλέον παιδιά, που δεν είναι θετικά στον ιό. Μάλιστα, τον τελευταίο χρόνο γεννήθηκαν 15 υγιή παιδιά από οροθετικούς γονείς», ανέφερε ο καθηγητής παθολογίας-λοιμωξιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, Παύλος Νικολαΐδης.
Ο αριθμός των πασχόντων και των οροθετικών στην Ελλάδα, τον Οκτώβριο του 2008, ανερχόταν σε 9.229. Από αυτούς, 60% ακολουθούν αντιρετροϊκή αγωγή, ενώ οι υπόλοιποι παρακολουθούνται, χωρίς να παίρνουν αγωγή.
Ο αριθμός των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα ανέρχεται, σήμερα, στους 800, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα, στο Κέντρο Αναφοράς AIDS Βόρειας Ελλάδας έξι άτομα βρέθηκαν θετικά στον ιό HIV.

Τα νέα περιστατικά οροθετικών, φέτος, αναμένεται να υπερβούν τα 200, ενώ πέρσι ήταν 160-180, ανέφερε ο διευθυντής του Κέντρου Αναφοράς AIDS Βόρειας Ελλάδας Νίκος Μαλισόβας, επισημαίνοντας πως τα νέα αυτά περιστατικά αφορούν περισσότερο άνδρες, που είχαν ομοφυλοφιλικές σχέσεις, ενώ τελευταία παρατηρείται αύξηση του AIDS και στις γυναίκες.
Ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος, Παναγιώτης Κολλάρας, επισήμανε από την πλευρά του ότι ένας στους τέσσερις, στους οποίους διαγιγνώσκεται AIDS, δεν το γνώριζε, και πρόσθεσε ότι από αυτό το στοιχείο προκύπτει πως ο αριθμός των φορέων είναι κατά 25% μεγαλύτερος από αυτόν, που έχει καταγραφεί.
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου υπογραμμίστηκε ότι ασθενείς με AIDS θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά της νέας γρίπης. Τέλος, ως ιδιαίτερο πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία επισημάνθηκε η αδυναμία πρόσβασης των ανασφάλιστων στη θεραπεία του AIDS.

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

Ποιοί είναι οι εξαγωγείς;

1) Εμφανίζονται με τη μάσκα του φιλόζωου και για κάλυψη της δράσης τους, μερικοί από αυτούς, ιδρύουν «φιλοζωικά» σωματεία. Δρουν σε χώρους όπου συχνάζουν αδέσποτα ζώα, συνήθως τα φωτογραφίζουν, τα περισυλλέγουν δήθεν για να τα φροντίσουν και στη συνέχεια τα εξάγουν σε συνεργασία με Γερμανούς, Άγγλους κ.ά., στη Γερμανία, Δανία Oλλανδία κ.α., παραβιάζοντας κατάφορα το Ν. 3170/2003 και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 998/2003.

2) Επιδίδονται σε πρακτικές κατασυκοφάντησης και τρομοκράτησης όσων αντιδρούν στις ενέργειές τους. Αποπροσανατολίζουν τους ανυποψίαστους φιλόζωους με το φαινομενικό ενδιαφέρον τους για τ’ αδέσποτα.

Τι τα κάνουν τ’ αδέσποτα;
Ισχυριζόμενοι ότι τα αδέσποτα βασανίζονται στην Ελλάδα, τα στέλνουν όπως λένε «για υιοθεσία σε καλά σπίτια στην Ευρώπη». Έτσι από τη χώρα μας εξάγονται περί τα 8.000 σκυλιά ετησίως προς 300-350 ευρώ το καθ’ ένα, σε χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης.

Πρόσφατα συνελήφθησαν στην Πάδοβα της Ιταλίας δύο Γερμανοί, που με το φορτηγό τους μετέφεραν 39 σκυλιά από την Κέρκυρα για Γερμανία και Oλλανδία. Τ’ ανυπεράσπιστα αυτά ζώα μεταφέρονταν στιβαγμένα, χωρίς αέρα, χωρίς εμβόλιο, αφυδατωμένα και χωρίς ηλεκτρονική ταυτότητα.

Το ιταλικό δικαστήριο διέταξε την παρακράτηση των σκυλιών στην Ιταλία, για να υιοθετηθούν και να μην επιστρέψουν στην Ελλάδα, όπου «καταστρατηγούνται οι νόμοι για την προστασία των αδέσποτων»!

Στα παραπάνω ας προσθέσουμε ότι όπως προκύπτει από δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου και από ιστοσελίδες φιλοζωικών ευρωπαϊκών σωματείων, η τύχη των αδέσποτων αυτών είναι δραματική.

Χρησιμοποιούνται:
Ως πειραματόζωα

Για γούνες (τα γδέρνουν ζωντανά για να είναι καλύτερη η γούνα)
Για καλλυντικά από ανάλογες βιομηχανίες Ά Ως κινούμενοι στόχοι από βιομηχανίες όπλων Για μεταφορά ναρκωτικών (αποθηκεύουν την ουσία στο στομάχι του ζώου και στη συνέχεια την αφαιρούν και πετούν τ’ άψυχα κουφάρια)!

Τι ζητούν
Oι εξαγωγείς αδέσποτων ζητούν την ουσιαστική κατάργηση του Ν. 3170/2003, ώστε ανεμπόδιστα ν’ ασκούν τη «φιλοζωική» τους δράση, κερδοσκοπώντας σε βάρος των απροστάτευτων θυμάτων τους.

Τι πρέπει να γίνει
Να εφαρμοστούν πιστά ο φιλοζωικός νόμος 3170/2003 και οι αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις. Να συμπληρωθεί ο Ν. 3170/2003 ώστε να προβλέπει συγκεκριμένες και αυστηρές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες του.

Να ενταθούν οι έλεγχοι σε όλα τα σημεία εξόδου από τη χώρα (λιμάνια, αεροδρόμια κ.λπ.).

Καλούμε Τη Βουλή, την Κυβέρνηση και τα κόμματα να προβούν άμεσα στις προτεινόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις. Τους γνήσιους φιλόζωους να βοηθήσουν την προσπάθεια για τη σωτηρία των αδέσποτων.
Όλους τους πολίτες να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους για τη ζωή, τη δημιουργία και την πατρίδα μας, που τ’ όνομά της διασύρεται στο εξωτερικό από τη δράση των εξαγωγέων αυτών.

Τέλος, τους κοινωνικούς φορείς και την Εκκλησία να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας.

Φιλοζωικές Oμάδες Αθήνας Τηλ. επικοινωνίας: 6972854477, 6977127416

Γερμανικό πακέτο....με "αγάπη"....




Aπό την Γερμανία μας στέλνουν πακέτο 1.800 λαθρομετανάστες
που έφτασαν στην Χώρα τους όπως λένε από την Ελλάδα.
Δεν παίζουν οι Γερμανοί.
Εμάς παίζουνε όλοι οι άλλοι.
Έχουμε στείλει εμείς και πόσους πίσω στην Τουρκία
από όπου καταφθάνουν κάθε μέρα εκατοντάδες;
Βγήκε πάλι ο Προστασίας και δήλωσε ότι θα τους
δίνουν " ένα καλό μεροκάματο 1.000 ευρώ" για να
επαναπατρίζονται....με δικά μας ναύλα.
Άλλα έξοδα αυτά!
Μα όταν έρχονται από Τουρκία γιατί να μην τους ξαναστέλνουμε
χωρίς "μεροκάματο";
Μας περισσεύουν;

Αθηναίος

ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ-ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ...

Ερώτημα:«Τα λεφτά υπάρχουν;» … Απάντηση:«ΝΑΙ υπάρχουν»!


Μέσα σε λίγες μέρες έχουν ανατραπεί τα πάντα στους δείκτες της ελληνικής οικονομίας.
Πλασματικά φυσικά και προς το χειρότερο γιατί έτσι θα περάσουν ευκολότερα η καταιγίδα φόρων της κυβέρνησης. Το έλλειμμα οδεύει στο 12,5% με ένα απλό τρικ. Φουσκώνοντας τις δαπάνες του τρέχοντος Προϋπολογισμού, ακυρώνοντας εισπρακτικά μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης και μεταφέροντας εισπράξεις στον επόμενο Προϋπολογισμό!
Οι Βρυξέλλες έχουν (έτσι ακούγεται) εκνευριστεί πάρα πολύ με τα τερτίπια της Ελλάδας. Αυτοί ξέρετε δεν βλέπουν Πασόκ ή ΝΔ. Βλέπουν Ελλάδα. Τελικά η προεκλογική υπόσχεση για αναδιαν
ομή του πλούτου, αναβάλλεται και προβλέπεται φοροκαταιγίδα.

Άρα τα λεφτά υπάρχουν ……. Στο βαλάντιο των εργαζομένων, των μισθωτών και των συνταξιούχων. Εκεί «υπάρχουν τα λεφτά»!!! Και από εκεί θα τα πάρει ο Γιώργος ο πονηρός. Ούτε από τους πλούσιους, ούτε από τις αναδιανομές, ούτε από περικοπές στο δημόσιο όπως έλεγε προεκλογικά….

ΟΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ

animal8