Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

KYΡIAKATIKO ΚΥΡΥΓΜΑ!!

Ενας παπάς αποφασίζει, οτι μια επίδειξη θα έδινε άλλη βαρύτητα στο κυριακάτικο κήρυγμα, γι αυτό έβαλε 4 σκουλήκια σε 4 μπουκάλια.

-Το πρώτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε οινόπνευμα
-Το δεύτερο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε καπνό
-Το τρίτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε σπέρμα
-και το τέταρτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε καθαρό νερό.

Στο τέλος του κηρύγματός του ο παπάς δίνει τα αποτελέσμα της διαδικασίας αυτής:

- το σκουλήκι που τοποθετήθηκε στο μπουκάλι του αλκοόλ, πέθανε
- το σκουλήκι που τοποθετήθηκε στο μπουκάλι του καπνού, πέθανε
- το σκουλήκι που τοποθετήθηκε στο μπουκάλι με το σπέρμα, πέθανε
- αυτό μόνο που τοποθετήθηκε μέσα στο καθαρό νερό έζησε.

Ο παπάς απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ρώτησε: "Ποιό είναι λοιπόν το ηθικό δίδαγμα, από αυτήν την παραβολή;"

Και μια γριούλα από το βάθος της εκκλησίας αναφωνεί:

"Όσο πίνουμε, καπνίζουμε και πηδάμε δεν θα πιάσουμε σκουλήκια!"

ΟΛΕΣ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ!!!

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΜ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ









Με εκπληξη διαπιστώνω ότι οι Αμερικανοί διατηρούν σε καλή κατάσταση το παλάτι του ΣΑΝΤΑΜ μετά από τόσα χρόνια ομολογουμένος δεν το περίμενα ειδικά το γυμναστήριο είναι όλα τα λεφτα
Πάντως ο Σαντάμ καλά πέρναγε οι υπόλοιποι λίγο διαφορετικά.......

ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΕΓΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΤΙ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ!!!

Γιατί το γέλιο είναι ένα από τα καλύτερα φάρμακα;

Γιατί το γέλιο είναι ένα από τα καλύτερα φάρμακα;

Το γέλιο ενδυναμώνει το σύστημα άμυνας του οργανισμού και μειώνει το στρες.

Τα άτομα τα οποία γελούν εύκολα και έχουν την αίσθηση του χιούμορ, σε αντίθεση με αυτούς που θυμώνουν εύκολα, φαίνεται σύμφωνα με έρευνες να παρουσιάζουν λιγότερα καρδιακά επεισόδια.

Ακόμη και η αναμονή ενός ευχάριστου γεγονότος το οποίο θα συνοδευτεί από πολύ γέλιο, δημιουργεί αλλαγές στον μεταβολισμό του οργανισμού, που είναι ευεργετικές για διάφορα όργανα του σώματος και για τα αιμοφόρα αγγεία.
Η προσδοκία για ένα καλό γέλιο, ακόμη και μέρες πριν από το γεγονός που θα προσφέρει το γέλιο, αυξάνει στο αίμα τις ενδορφίνες, μειώνει τις ορμόνες που έχουν σχέση με το στρες, αυξάνει ορμόνες που σχετίζονται με τη χαλάρωση και την ευχαρίστηση.

Οι ορμονικές αλλαγές που δημιουργούνται ακόμη και από τη προσδοκία για το γέλιο, μελετήθηκαν σε 16 εθελοντές άντρες, σε έρευνα που έγινε από επιστήμονες του πανεπιστημίου Irwin της Καλιφόρνιας.

Στο αίμα των εθελοντών μετρήθηκαν ορμόνες όταν οι άνδρες αυτοί περίμεναν από 3 μέρες πριν, να δουν ένα ευχάριστο γεγονός που αναμενόταν ότι θα τους προκαλούσε πολύ γέλιο.

Οι μετρήσεις έδειξαν:
Πτώση κατά 39% των επιπέδων της κορτιζόνης στο αίμα, η οποία είναι ορμόνη που σχετίζεται με το στρες

Πτώση κατά 70% της αδρεναλίνης, η οποία είναι η κατ' εξοχήν ορμόνη του στρες

Αύξηση κατά 27% της ενδορφίνης, η οποία είναι ορμόνη που παράγεται από τον οργανισμό, ανάλογη της μορφίνης και η οποία κάνει το άτομο να νιώθει καλά

Αύξηση κατά 87% της αυξητικής ορμόνης. Η αυξητική ορμόνη έχει θετικές επιδράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα που είναι το σύστημα άμυνας του οργανισμού .

Το άγαλμα του καλύτερου παίκτη του στοιχηματος !!

Η χρονιά τελείωσε οι παίκτες του στοιχήματος τα πήραν χόντρα όποτε τώρα μπορούν να ξεκινήσουν να σκέφτονται που θα πήγαιναν διακοπές αν είχαν καταλάβει ότι οι μπουκ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ.Ετσι και μείς σε αυτούς τους ήρωες του τζόγου απονέμουμε το μνημείο του άγνωστου κουβά!!

Τελειώνει θετικά του Ντάρμπισιρ


Το πράσινο φως για την αποχώρηση του Ματ Ντάρμπισιρ φαίνεται πως άναψε ο προπονητής της Μπλάκμπερν, Σαμ Αλαρντάις. Κατόπιν τούτου, η υπόθεση της απόκτησης του Άγγλου περνάει πλέον στα χέρια των ερυθρολεύκων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Setanta Sports, ο τεχνικός της Μπλάκμπερν άνοιξε τον δρόμο για την μετακίνηση του Ματ Ντάρμπισιρ στον Ολυμπιακό.
Ο Άγγλος επιθετικός των "Ρόβερς" κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Πειραιά. Οι ερυθρόλευκοι έχουν καταθέσει ήδη επίσημη πρόταση και απέμενε η συγκατάθεση του τεχνικού της αγγλικής ομάδας.
Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, ο Αλαρντάις είπε στον Ντάρμπισιρ πως δεν υπολογίζεται την νέα σαιζόν και μπορεί να ψάξει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.
Πλέον, απομένει μόνο το ποσό με το οποίο θα μετακινηθεί ο ταλαντούχος στράικερ στην ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια.
bet-gr.blogspot.com

ΕΒΑΛΑΝ ΦΥΛΑΚΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!ΜΠΡΑΒΟ

Αν αυτό δεν είναι καραμπινάτο προεκλογικό νταλαβέρη τι είναι?
Για να εξηγούμε σε λίγες μέρες τα σχολεία σταματούν λόγω καλοκαιριού για να είμαι ακριβής σε 13 μέρες με τα Σαββατοκύριακα.Σε ένα σχολείο στα ΠΕΤΡΆΛΩΝΑ λοιπόν σήμερα είδα με μεγάλη μου έκπληξη ότι έβαλαν φύλακα για τα παιδιά.Έίμαι σίγουρος ότι αυτό έγινε και αλλού.ΟΛΟ το χρόνο που ήταν οι φύλακες?Έχετε πολύ πλάκα τελικά,όλα για την ψήφο λοιπόν?Υπ' όψιν είμαι εκεί κάθε μέρα και ξέρω τι λέω!!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ




Όχι στην διπλή ονομασία τον Σκοπίων είπε ο Παπανδρέου στην Βεργίνα,επίσης είπε θέλουμε την γείτονα χώρα στην Ε.Ε άλλα να βρεθεί κενοί αποδεκτή λύση .....
http://laikoyra.blogspot.com

Aγοράζουν...στου Ψυρρή και στο Μεταξουργείο...

Στην περιοχή του Ψυρρή υπάρχουν περίπου 110 εγκαταλελειμμένα σπίτια
και 210 στο Μεταξουργείο.
Η υποβάθμιση της περιοχής είχε ρίξει τις τιμές και πολλοί επώνυμοι
είχαν σπεύσει να αγοράσουν.
Ο Λαζόπουλος στου Ψυρρή, ο Λαλιώτης στο Μεταξουργείο κ.λ.π.
Τα μπαράκια ειδικά στου Ψυρρή άρχισαν να ανεβάζουν τις τιμές
αλλά όχι σημαντικά.
Τελευταία ακούγεται το μάντρωμα στον Ασπρόπυργο των
περιθωριακών στοιχείων της περιοχής με αποτέλεσμα κάποια
γραφεία μεσιτικά να δραστηριοποιούνται και να "συμβουλεύουν"
τους πελάτες τους να προχωρήσουν σε αγορές πρίν ανέβουν
κι άλλο οι τιμές.
Ο Δήμος της Αθήνας θα μπορέσει να διασώσει και να αναπαλαιώσει
κάποια από αυτά
τα κτίρια σε συνεργασία με το Πολιτισμού;
αναρτηθηκε από Αθηναίος

Ένοπλη ληστεία με τραυματισμό στο πρακτορείο Τύπου "Άργος"

Ληστεία με τραυματισμό στο πρακτορείο διανομής Τύπου "Άργος", που βρίσκεται στην οδό Εμμανουήλ Παππά 3, στο Αιγάλεω, έγινε λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι.
Στο πρακτορείο εισέβαλαν πέντε ένοπλοι κουκουλοφόροι. Αφού χτύπησαν με τη λαβή του όπλου τον υπάλληλο του καταστήματος, άδειασαν το ταμείο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με τρεις μοτοσικλέτες.
Κατά τη διαφυγή τους, οι δράστες πυροβόλησαν πέντε φορές στον αέρα για εκφοβισμό.
Hellenic Business

Τι ανακαλύψαμε? το μεγαλύτερο Κ Λ Α Ρ Ι Ν Ο στον κόσμο!!Να λοίπουν τα σχόλια!!

ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΞΙΖΕΙ!!







Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής σας θα είναι όταν κόψετε το τσιγάρο πιστέψτε με αξιζει η προσπάθεια που θέλει δύναμη, και στόχο, ο στόχος πρέπει να είναι ένα αγαπημένο σας πρόσωπο.Ετσι έκανα και γω είπα να ζήσω παραπάνω με τα παιδιά μου, να τα δω να μεγαλώνουν,και το κυριώτερο να μην έχουν την είκονα του πατέρα να καπνίζει.Αυτά με έκαναν και σταμάτησα απλά τα έβαλα μέσα στο μυαλό μου στη θέση της νικοτίνης.Ετσι απλά.θΑ Σας το λέω κάθε μέρα να το κάνετε.Αφού το έκανα εγώ μετά από 3 πακέτα την ήμερα μπορούν όλοι...

Εισαγγελέας για τη διαρροή θεμάτων στις Πανελλαδικές


Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο εισαγγελέας Καλαμάτας, για τη διαρροή θεμάτων στις Πανελλήνιες εξετάσεις που σημειώθηκε σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και εξεταστικό κέντρο της Καλαμάτας.
Ο εισαγγελέας διέταξε να διερευνηθεί αν έχουν βάση τα καταγγελλόμενα, αν δηλαδή καθηγητές του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου «Φώτιος Μπουγάς» είχαν τοποθετήσει στο υπόγειο του εξεταστικού κέντρου το μηχάνημα, μέσω του οποίου γίνεται η λήψη των θεμάτων από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στο σύνολο των εξεταστικών κέντρων της χώρας, και προσπάθησαν να πάρουν στα χέρια τους θέματα των υπό εξέταση μαθημάτων.
Στο θέμα παρενέβη πριν λίγες ημέρες και η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, η οποία με ανακοίνωσή της ζητεί «την ολόπλευρη και σε βάθος διερεύνηση του περιστατικού» και καλεί τον «διενεργούντα την ΕΔΕ να αποδώσει δικαιοσύνη».
Hellenic Business

Eθιμο Μουσουλμάνων στη Δυτική Ινδία!!!Για δείτε


Πετάνε παιδιά από δεκαπέντε μέτρα ψήλα κοιτάξτε πόσο ζαλισμένα είναι.Οι 'άνθρωποι αυτοί ισχυρίζονται ότι αυτή η πτώση από ψηλά κάνει τα παιδιά στην υπόλοιπη αν 'υπάρξει' ζωή ισχυρά.Ε Λ Ε Ο Σ!!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ TO 1964 O ΓΙΑΣΕΤ ΑΡΑΦΑΤ ΙΔΡΥΣΕ ΤΗΝ P.L.O ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ


ΑΡΑΦΑΤ
Ο Γιάσερ Αραφάτ γεννήθηκε το 1929 στο Κάϊρο.
Το 1969 ανέλαβε την ηγεσία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και ηγήθηκε του αγώνα για την δημιουργία κράτους στις αυτόνομες παλαιστινιακές περιοχές.

Το 1993 υπέγραψε με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Γιτζάκ Ραμπίν τις συμφωνίες ειρήνης του Οσλο με τις οποίες καθοριζόταν το πλαίσιο για τη σταδιακή αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων απο τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και την ίδρυση της παλαιστινιακής αρχής.

Για το επίτευγμα αυτό το 1994 του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ για την ειρήνη το οποίο μοιράστηκε με τον Γιτζάκ Ραμπίν και τον ισρηαλινό υπουργό Εξωτερικών Σιημόν Πέρεζ.

Τον ίδιο χρόνο επέστρεψε στη Γάζα ύστερα από 27 χρόνια εξορίας, και δύο χρόνια αργότερα εξελέγη Πρόεδρος της Παλιστινιακής Αρχής στις πρώτες παλαιστινιακές εκλογές.

Ο Γιάσερ Αραφάτ ήταν νυμφευμένος και πατέρας μιας θυγατέρας εννέα ετών.

ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΝΑ ΔΡΟΣΙΣΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΙΣΙΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!

Τα σχόλια περιττά για αυτό το θέαμα ίσως όταν έργαψα η μεγαλύτερη δεν είχατε φανταστεί κάτι τέτοιο σίγουρα!!!

BIG POOL from Nicolas Rupcich on Vimeo.

Κινδύνεψε αεροπλάνο της Ολυμπιακής στη Θεσσαλονίκη

Λαχτάρισαν οι επιβάτες της χθεσινής πτήσης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, όταν κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» σμήνος γλάρων χτύπησε τη «μύτη» του αεροσκάφους. Πρόκειται για την πτήση 902, από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη.
Η ψυχραιμία του πιλότου, που προσγείωσε το αεροπλάνο αποδείχτηκε σωτήρια. Αμέσως μετά την αποβίβαση το αεροπλάνο μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο προκειμένου να εξεταστεί από τεχνικούς, ώστε να εξακριβωθεί η σοβαρότητα της βλάβης που υπέστη.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σμήνος γλάρων «επιτίθεται» σε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στο οποίο εγκαταστάθηκε πρόσφατα λογισμικό βιοακουστικής για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου φαινομένου.
Hellenic Business

Πρωϊνή Ματιά στον Κόσμον Όλον!!

ΠΑΡΙΣΙ / Rio de Janeiro (Reuters) - Αεροπλάνο της Air France εξαφανίστηκε μετά από το χτύπημα θυελλώδους καιρού πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό, τη Δευτέρα με αποτέλεσμα να αγνοείται η τύχη των 228 επιβαινόντων!...SEOUL (Reuters) - Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Kim Jong-il σηματοδότησε το χρίσμα του! Ονομάζοντας τον νεότερο γιο του ως κληρονόμο της εξουσίας του με απόφαση της οικογένειας του!..ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ (Reuters) - Όμάδα πακιστανών φοιτητών και το προσωπικό μιας στρατιωτικής-σχολής που απήχθησαν από τους Ταλιμπάν μαχητές στα βορειοδυτικά της χώρας απελευθερώθησαν την Τρίτη,αυτό δήλωσε στρατιωτική εκπρόσωπος!...UNITED NATIONS (Reuters) - Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Ban Ki-moon, τη Δευτέρα αρνήθηκε αναφορές ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχει κάλυψαν πολιτικά τον θάνατον κατά την διάρκειαν των αιματηρών συγκρούσεων στην τελική φάση του πολέμου της Σρι Λάνκας κατά των ανταρτών Ταμίλ Τίγρης!..
αναρτηθηκε απο http://diaporon-bl.blogspot.com

2/6/1971 Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΤΟ ΓΟΥΕΜΠΛΕΙ


Σαν σήμερα στις 2/6/1971 ο Παναθηναϊκός έπαιξε στον τελικό του ποδοσφαιρικού Κυπέλου Πρωταθλητριών Ευρώπης (σε επίπεδο συλλόγων) της περιόδου 1970 - 1971, εναντίον της ανερχόμενης υπερομάδας του Άγιαξ, της ομάδας του Γιόχαν Κρόϋφ, του Νέεσκενς, του Κάϊζερ, του Σουρμπίρ, του Χουλσόφ, του Κρολ, του Μπλάκενμπουργκ, του Άρι Χάαν, του Βαν Ντάϊκ και των άλλων ''ιπτάμενων Ολλανδών''.

Η ΤΕΛΕΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

8.15 Ξύπνημα με χάδια και φιλιά .

8.30 Ζυγίζει 2 κιλά λιγότερο από την προηγούμενη μέρα.

8.45 Πρωινό στο κρεβάτι με φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι και κρουασάν.
Άνοιγμα δώρων διαλεγμένα από τον ευγενικό σύντροφο.

9.15 Ζεστό μπάνιο με αρωματικό λάδι.

10.00 Ελαφριά γυμναστική με ωραίο προσωπικό γυμναστή με χιούμορ.

10.30 Περιποίηση προσώπου, μανικιούρ, πλύσιμο μαλλιών, πιστολάκι.

12.00 Μεσημεριανό με την καλύτερη της φίλη σε in-εστιατόριο.

12.45 Χάζεμα της πρώην του συντρόφου συνειδητοποιώντας ότι έχει πάρει 7 κιλά.

13.00 Ψώνια με φίλες αγοράζοντας πανάκριβα πράγματα, καλλυντικά και ρούχα.

15.00 Μεσημεριανός ύπνος.

16.00 Παράδοση 3 ντουζίνων τριαντάφυλλων με κάρτα από άγνωστο θαυμαστή.

16.15 Ελαφριά γυμναστική στο γυμναστήριο, ακολουθούμενη από μασάζ από έναν δυνατό
αλλά φιλικό τύπο ο οποίος λέει οτί ποτέ ξανά δεν έχει κάνει μασάζ σε τόσο τέλειο σώμα.

17.30 Δοκιμή ρούχων από ακριβή designer-συλλογή και οργάνωση μικρής πασαρέλας μπροστά από μεγάλο καθρέφτη.

19.30 Δείπνο υπό το φως των κεριών με κομπλιμέντα.

22.00 Ζεστό μπάνιο. (μόνη)

22.50 Μεταφορά στο κρεβάτι από υπέροχο γυμνασμένο άνδρα σε φρεσκοπλυμένα και φρεσκοσιδερωμένα σεντόνια.

23.00 Χαιδολογήματα.

23.15 Αποκοιμιέται στα στιβαρά του μπράτσα.

Η μισή Αθήνα βρίσκεται υπο κατάληψη...Β. Πολύδωρας απο το 2006 προειδοποιούσε

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: EΚΘΕΣΗ - ΕΦΙΑΛΤΗΣ



Β. Πολύδωρας προειδοποιούσε από το 2006 την κυβέρνηση
Ο πρώην υπουργός -χωρίς να εισακουστεί- ζητούσε κοινή δράση όλων των υπουργείων για να αναχαιτιστεί το νούμερο ένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας

Ότι πλέον το πρόβλημα με την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση και τις πολλαπλές παρενέργειές του τείνει να προσλάβει εφιαλτικές διαστάσεις, αποτελεί κοινή πεποίθηση, άσχετα με το αν ορισμένοι (και πολιτικές δυνάμεις) πάνε να το αξιοποιήσουν για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, είτε προς τη μια κατεύθυνση (της αντιμετώπισής του με όρους ρατσιστικούς) είτε προς την άλλη (αυτόκλητοι προστάτες των λαθρομεταναστών).
Οι εντάσεις και οι εκρηκτικές κοινωνικές καταστάσεις που δημιουργεί τείνουν να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο. Τα γκέτο που έχουν δημιουργηθεί αποτελούν εν δυνάμει εστίες εγκληματικότητας, ενώ η Πολιτεία δείχνει να παρακολουθεί ανήμπορη να παρέμβει, επειδή η περιβόητη θεωρία του πολιτικού κόστους καθοδηγεί -εν τέλει- τις κινήσεις της.

Χωρίς την παραμικρή ρατσιστική διάθεση, επιμένουμε ότι αν άμεσα δεν βρεθούν λύσεις σοβαρής αντιμετώπισης αυτού του σοβαρότατου προβλήματος, τότε θα βιώσουμε και βιώνουμε ήδη ως κοινωνία, ως κράτος, κοινωνικά φαινόμενα τα οποία μας παρασέρνουν σε ατραπούς ανεξέλεγκτες. Απαιτείται πολιτική βούληση και συνεννόηση και αγνόηση του πολιτικού κόστους.

«ΤΟ ΠΑΡΟΝ» φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα απόρρητη έκθεση του 2006, απ' τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος είχε από τότε δει την έκταση και τις παρενέργειες, κοινωνικές και πολιτικές, αυτού του προβλήματος.

Περιγράφει με μελανά χρώματα, αλλά χωρίς σε καμιά περίπτωση να υπερβάλλει, την κατάσταση.

Είναι μια έκθεση εξαιρετικά επίκαιρη και σήμερα.

Ο Β. Πολύδωρας επισημαίνει σε αυτήν, μεταξύ άλλων:
- Η μισή Αθήνα βρίσκεται υπό κατάληψη!
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ http://eglimatikotita.blogspot.com/

Χθες το βράδυ στο MTV Movie Awards ο Eminem, είχε την μεγαλύτερη εκπληξη της ζωής του!!για δείτε!!

Προσπάθησαν να επιβιβαστούν στην πτήση της Air France, αλλά δεν τα κατάφεραν

Ακόμη δεν πιστεύουν στην τύχη τους ένας Γάλλος καθηγητής ιατρικής και η σύζυγός του που κίνησαν γη και ουρανό, βάζοντας ακόμη και «μέσο» για να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος της Air France που χάθηκε τα ξημερώματα σήμερα ενώ πραγματοποιούσε πτήση από το Ρίο ντε Ζανέιρο στο Παρίσι.
Ο Κλοντ Ζαφιόλ και η σύζυγός του, παρά τις επίμονες προσπάθειές τους, δεν μπόρεσαν τελικά να επιβιβαστούν στο μοιραίο αεροπλάνο.
«Ήμασταν στην Μπραζίλια και αποφασίσαμε να διακόψουμε το ταξίδι μας και να επιστρέψουμε στο Μονπελιέ» είπε ο Ζαφιόλ. Μια φίλη τους, πρόξενος της Ολλανδίας στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, «έκανε ό,τι μπορούσε για να μας βάλει στο αεροπλάνο αλλά χωρίς επιτυχία, ήταν γεμάτο» πρόσθεσε. Ο καθηγητής έκανε διακοπές στη Βραζιλία αφού προηγουμένως είχε συμμετάσχει σε ένα συνέδριο στο Ρίο.
«Είχαμε πρωτοφανή τύχη» δήλωσε από την πλευρά της η σύζυγός του, Αμινά.
Η εξέλιξη της έρευνας εντοπισμού το αεροσκάφους
Κατά προσέγγιση «μερικών δεκάδων ναυτικών μιλίων» εντοπίστηκε η ζώνη όπου υπολογίζεται πως εξαφανίστηκε το Airbus A-330, σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού διευθυντή της Air France, Πιερ-Ανρί Γκουρζόν.

Ο Γκουρζόν δήλωσε: «Η καταστροφή που μας έπληξε όλους συνέβη στα μισά του δρόμου από τις ακτές της Βραζιλίας προς την αφρικανική ακτογραμμή και η ζώνη που μας αφορά έχει εντοπισθεί κατά προσέγγιση μερικών δεκάδων ναυτικών μιλίων».

Ο γενικός διευθυντής της εταιρίας εξέφρασε τον πόνο που κυριεύει όλους τους ανθρώπους της Air France για το τραγικό δυστύχημα, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να φανούν φειδωλοί στα χρήματα που θα απαιτηθούν για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.

Τέλος, ο Γκουρζόν γνωστοποίησε ότι το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με συσκευές Argos, οι οποίες μπορούν να εκπέμπουν επί πολλές ημέρες και επιτρέπουν τον εντοπισμό τους.

Εντωμεταξύ, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των νήσων Fernando de Noronha στον Ατλαντικό επικεντρώνονται πλέον οι έρευνες για την ανεύρεση του Airbus A-330 της Air France που αγνοείται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, αφού σε εκείνη την περιοχή ήταν η τελευταία επαφή της πτήσης AF 447 με τα ραντάρ, σύμφωνα με τις Αρχές της Βραζιλίας.

Συγκεκριμένα, στις 04:33 ώρα Ελλάδας, τα ραντάρ «είδαν» το αεροπλάνο 354 χιλιόμετρα από τις ακτές των νήσων Fernando de Noronha, ενώ στις 05:14 το αυτόματο ηλεκτρονικό σύστημα του Α-330 εξέπεμψε σήμα βλάβης στα ηλεκτρικά.

Από εκείνη τη στιγμή δεν υπήρξε άλλη επαφή με την πτήση AF 447.

Ένα αεροσκάφος "πραγματικό έργο τέχνης"

Αναπάντητα ερωτήματα αφήνει το περιστατικό με το αεροσκάφος τύπου Airbus A-330 της Air France, αφού τόσο ο συγκεκριμένος τύπος αεροπλάνου, όσο και η γαλλική αεροπορική εταιρία θεωρούνται εξαιρετικά αξιόπιστα και ασφαλή, με σχεδόν υποδειγματικό ιστορικό ατυχημάτων.

Το Airbus A-330 θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα επιβατικά αεροσκάφη διεθνώς, αφού το πρώτο και τελευταίο -μέχρι σήμερα- δυστύχημα με αεροπλάνο τέτοιου τύπου έγινε πριν από 15 χρόνια, στις 30 Ιουνίου του 1994, όταν ένα Α-320 -το αμέσως προηγούμενο μοντέλο της Airbus σε αυτήν τη χωρητικότητα- συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τουλούζης στη Γαλλία, στο πλαίσιο δοκιμαστικής πτήσης.

Τότε είχαν χάσει τη ζωή τους συνολικά επτά άνθρωποι που επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Το πιο σημαντικό περιστατικό με αεροσκάφος της Air France ήταν τον Ιούλιο του 2000, όταν ένα από τα διάσημα υπερηχητικά Concorde της γαλλικής εταιρίας συνετρίβη δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού και ενώ είχε τελικό προορισμό τη Νέα Υόρκη, προκαλώντας το θάνατο 109 ανθρώπων.

Τον Αύγουστο του 2005, ένα άλλο αεροσκάφος της Air France τυλίχτηκε στις φλόγες στο αεροδρόμιο του Τορόντο του Καναδά, ενώ τροχοδρομούσε για να απογειωθεί εν μέσω καταιγίδας. Ωστόσο, σε εκείνο το ατύχημα δεν υπήρχαν θύματα. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι οι πιλότοι σε εκείνο το περιστατικό εκτελούσαν εξαιρετικά δύσκολες μανούβρες που ήταν μέρος της δοκιμής.

«Γενικά το Airbus A-330 είναι ένα αξιόπιστο, πολύ μοντέρνο αεροπλάνο, πραγματικό έργο τέχνης, με σχεδόν αψεγάδιαστο ιστορικό ατυχημάτων», όπως δήλωσε στο CNN ο ειδικός σε θέματα αεροπλοΐας, Kieran Daly.

Χαρακτηριστικό της αξιοπιστίας του συγκεκριμένου αεροσκάφους είναι ένα περιστατικό που έγινε τον Αύγουστο του 2001, όταν ένα καναδικό Α-330 της εταιρίας Air Transat που εκτελούσε πτήση από τον Καναδά προς την Πορτογαλία έμεινε από καύσιμα με αποτέλεσμα να σταματήσουν να λειτουργούν και οι δύο κινητήρες, αλλά ο πιλότος κατάφερε ακόμα και υπό αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να το προσγειώσει ασφαλώς στην περιοχή Azores, «πλανάροντας» στον αέρα χωρίς προώθηση για 18 ολόκληρα λεπτά.

Τέλος, πέρυσι, ένα ίδιο Airbus της εταιρίας Quantas που πετούσε από τη Σιγκαπούρη προς το Περθ της Αυστραλίας πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Αυστραλία, ύστερα από απότομη αλλαγή υψομέτρου, τραυματίζοντας 74 επιβάτες. Τα ακριβή αίτια του συγκεκριμένου ατυχήματος διερευνώνται ακόμα.
Hellenic Business