Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΠΟ!!!

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ?ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ NELLOS ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ...

....Πόσοι φάγανε ο Abramovich με 5 φίλους του...

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !...


Την πρόθεση της κυβέρνησης για παροχή δικαιώματος ψήφου στους μετανάστες, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας σήμερα στο Παγκόσμιο Forum για την Μετανάστευση και την Ανάπτυξη

Όπως σημείωσε, η Κυβέρνηση στο ζήτημα των μεταναστών θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε δύο άξονες:
«Πρώτος άξονας των παρεμβάσεών μας θα είναι έτσι η εγγύηση της θέσης και της ενταξιακής πορείας των νομίμων μεταναστών στη χώρα μας. Και αυτό απαιτεί την τόνωση της ασφάλειας του καθεστώτος παραμονής τους χάρη στην καθιέρωση απλών και ευέλικτων διαδικασιών αλλά και έγκυρων τίτλων παραμονής. Όχημα της ασφαλούς ενταξιακής πορείας δεν μπορεί παρά να είναι το διαρκές βάθεμα της συμμετοχής των μεταναστών με την ψήφο τους κατ’αρχήν σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και για τις γενιές που γεννιούνται και μεγαλώνουν μαζί μας, με πλήρη δικαιώματα του έλληνα πολίτη.

Δεύτερος παράλληλος άξονας των παρεμβάσεών μας θα αποτελέσει η αποτελεσματική και σύμφωνη με τις προδιαγραφές του Συντάγματος και των διεθνών συμβάσεων διαχείριση του αυξανόμενου πληθυσμού των αλλοδαπών «χωρίς χαρτιά». Από τη σκοπιά αυτή, το κυριότερο θεσμικό μέσο απασφάλισης των κινδύνων για την ένταξη των νομίμων μεταναστών, την ανάπτυξη της χώρας και την ασφάλεια των κατοίκων της είναι η ανάσυρση του σκοτεινού αριθμού των «παράνομων» στην επιφάνεια της κοινωνικής ζωής από το απόλυτο περιθώριο, την ανομία και την εκμετάλλευση».


Από το e-Aftodioikisi

Στο τοπ 10 των καλύτερων τουριστικών προορισμών η Ελλάδα





Η ΕΛΛΑΔΑ περιλαμβάνεται στους δέκα καλύτερους προορισμούς που προτείνει για το 2010 ο γνωστός τουριστικός οδηγός «Lonely Ρlanet». Ο τόμος «Βest in Τravel 2010» με τις προτάσεις του «Lonely Ρlanet» κυκλοφόρησε χθες και μαζί με την Ελλάδα προτείνονται αλφαβητικά στην πρώτη δεκάδα των χωρών, η Γερμανία, το Ελ Σαλβαδόρ, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μαλαισία, το Μαρόκο, το Νεπάλ, η Νέα Ζηλανδία, η Πορτογαλία και το Σουρινάμ. «Αυτή είναι μια συλλογή από προορισμούς και εμπειρίες που εκτιμούμε ότι ο κόσμος πρέπει να λάβει υπόψη του για τον επόμενο χρόνο», ανέφερε εκπρόσωπος των ταξιδιωτικών εκδόσεων. Βρετανικά μέσα πάντως σχολιάζουν ότι η πρόταση για το Ελ Σαλβαδόρ, μιας χώρας με ταραχώδες παρελθόν, θα σοκάρει πολλούς αναγνώστες του διάσημου τουριστικού οδηγού, ενώ επισημαίνουν την απουσία διάσημων τουριστικών προορισμών.
Ανάμεσα στους προορισμούς που προτείνονται στον οδηγό από οικονομικής άποψης είναι η Ισλανδία, μια χώρα που χτυπήθηκε ιδιαίτερα από την παγκόσμια ύφεση, και το Λονδίνο, για το οποίο επισημαίνεται ότι «έχει γίνει αρκετά προσιτό για τους ξένους τουρίστες, καθώς ένας επισκέπτης μπορεί να βρει ξενοδοχείο και να γευματίσει με τα μισά χρήματα σε σχέση με μερικά χρόνια πριν». Στις πόλεις που προτείνει στους ταξιδιώτες για το 2010 o «Lonely Ρlanet» περιλαμβάνονται το Σαράγεβο, το Λέτσε στην Ιταλία και η Κωνσταντινούπολη.

ΤΑ ΝΕΑ

Σκοτεινά σημεία στη διαχείριση κονδυλίων από ΜΚΟ


Της Μαριας Δεληθαναση

Πρόκειται για μια σειρά ατυχών συμπτώσεων ή για μια καλοστημένη απάτη; Στην ιστορία που ακολουθεί εμπλέκονται μια ΜΚΟ (Act-up που δραστηριοποιείται στον χώρο της Υγείας και του HIV/AIDS), ένας κρατικός φορέας (ΚΕΕΛΠΝΟ - Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) και μια δημόσια υπηρεσία (ΥΔΑΣ - Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας). Ολα δείχνουν να ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος της ACT-UP κ. Κ. Καμπουράκης ζήτησε -σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες- από εργαζομένους της οργάνωσης να κατασκευάσουν αποδείξεις προκειμένου να δικαιολογηθούν κενά στη διαχείριση κρατικών κονδυλίων με τα οποία είχε επιχορηγηθεί η ACT-UP.

Την επομένη της άρνησής τους, οι δύο εργαζόμενοι βρήκαν το γραφείο με αλλαγμένες κλειδαριές... Στη συνέχεια, ο εργαζόμενος κ. Σάιμον Ράβιτζ προσέφυγε στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας για το θέμα των εργασιακών του σχέσεων και των οφειλομένων ποσών. Μίση ώρα πριν από την έναρξη της τριμερούς συνάντησης στις 27 Μαΐου 2009, ο κ. Καμπουράκης κατέθεσε μήνυση εναντίον του κ. Ράβιτζ, αρνούμενος ότι είχε υπογράψει σύμβαση εργασίας μαζί του και κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμηση επειδή είχε προβεί σε καταγγελίες στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Με τη σειρά του ο κ. Ράβιτζ μήνυσε το Δ.Σ. της οργάνωσης και περιέλαβε στη μήνυσή του έκθεση της δικαστικής γραφολόγου κ. Μάγδας Καμπούρη, που αποδείκνυε ότι η υπογραφή του κ. Καμπουράκη στη σύμβαση εργασίας είναι γνήσια και όχι πλαστογραφημένη, όπως υποστηρίζει στη μήνυσή του.

Τρία μέλη του Δ.Σ. της ACT-UP διατηρούν εδώ και χρόνια διαφόρων ειδών σχέσεις με το υπ. Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο κ. Κ. Καμπουράκης έχει υπάρξει επικεφαλής του Γραφείου Μελέτης και Αντιμετώπισης Trafficking, σύμβουλος του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Γ. Περρουτσάκου, σύμβουλος του τέως υπ. Υγείας, ειδικός επιστημονικός συνεργάτης Μονάδας Στρατηγικής και Πολιτικών Υγείας. Σε δημοσιεύματα φέρεται ως επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» και γιατρός. Μάλιστα με την τελευταία ιδιότητα έχει διδάξει σε σεμινάρια. Η κ. Χ. Μπότση εργάζεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ από το 1997. Εχει υπάρξει επικεφαλής του γραφείου HIV Λοίμωξης και εργάζεται ως γιατρός πνευμονολόγος στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός». Ο κ. Ανδρέας Γρύλλιας αναφέρεται ως εθελοντής ψυχίατρος στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του ΚΕΕΛΠΝΟ και προσλαμβάνεται σαν γιατρός στον οργανισμό τον Σεπτέμβριο 2008. Τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Καμπουράκης δεν είναι μέλη ούτε του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ούτε του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Τα γραφεία HIV λοίμωξης και ESTHER (επικεφαλής κ. Χ. Μπότση) σε συνεργασία με το Γραφείο Μελέτης και Αντιμετώπισης Trafficking (επικεφαλής κ. Κ. Καμπουράκης) αποτελούν Εθνικό Σημείο Αναφοράς (National Focal Point) για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Δημόσιας Υγείας της Ε.Ε. Ρόλος τους, μεταξύ άλλων, είναι η «ενημέρωση των ενδιαφερομένων φορέων (κυβερνητικών και μη) για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Δημόσιας Υγείας που προκηρύσσονται ετησίως προς χρηματοδότηση». Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα εάν υπήρξε ποτέ ενημέρωση για προγράμματα που ανατέθηκαν απευθείας στην ACT-UP από το ΚΕΕΛΠΝΟ χωρίς διαγωνισμό.

Μάλιστα το πρόγραμμα SIALON (που αφορά τη συγκέντρωση και επεξεργασία γενετικού υλικού από τη στοματική κοιλότητα ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων ανδρών και τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου για την ερωτική τους ζωή) υλοποιήθηκε χωρίς να έχει καν ζητηθεί άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αν και αφορά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Ο χαρακτήρας της οργάνωσης

Η οργάνωση ιδρύθηκε στις αρχές του 1990. Αρχικά, ο χαρακτήρας της ήταν διεκδικητικός και ακτιβιστικός. Τα έσοδα προέρχονται από συνδρομές των μελών, εκδηλώσεις, συναυλίες κ.ά. Στο διάστημα 1995-2002 παρουσιάζεται κενό λειτουργίας. Στις 13/3/2002 πραγματοποιείται τροποποίηση του καταστατικού για την «παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής, επισιτιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας σε αναπτυσσόμενες χώρες» προκειμένου η οργάνωση να εγγραφεί στο Ειδικό Μητρώο της ΥΔΑΣ και να λάβει επιχορηγήσεις. Την ίδια χρονιά γίνονται εκλογές με τους κ. Καμπουράκη και Μπότση να παραμένουν έκτοτε στις θέσεις του προέδρου και της ταμία. Στις εκλογές του Μαΐου 2008 οι κ. Ράβιτζ και Χωριανοπούλου (εργαζόμενοι) φέρονται ως μέλη της οργάνωσης και εκλεγέντα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής. Οπως έχουν δηλώσει, ουδέποτε υπήρξαν μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής... Επίσης, στο Βιβλίο Πρακτικών δεν αναφέρονται οι επιχορηγήσεις της οργάνωσης.

Το 2004 - 2005, η οργάνωση έλαβε από την ΥΔΑΣ 178.155 ευρώ ως προκαταβολή σε εγκριθέν ποσό 320.310 ευρώ για προγράμματα. Δεν έγινε απόδοση λογαριασμού και τον Μάιο 2009 η οργάνωση εκλήθη με δικαστικό επιμελητή να παρουσιασθεί στην Επιτροπή Ακροάσεων της ΥΔΑΣ για έλεγχο. Η ΥΔΑΣ αρνήθηκε να απαντήσει σε αίτημα πολιτών για τα πεπραγμένα της ACT-UP. Εγινε σχετική προσφυγή στον Συνήγορο του Πολίτη, που παρενέβη με τη σειρά του.

ΠΗΓΗ http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_28/10/2009_335153

Κλείνει η τρύπα του όζοντος!!


Οι επιστήμονες λένε πως βρήκαν τα πρώτα πειστικά αποδεικτικά στοιχεία ότι το στρώμα του όζοντος που περιβάλλει τον πλανήτη μας έχει αρχίσει να αποκαθίσταται.

Ωστόσο, λένε ότι δεν θα έχει αποκατασταθεί ολοκληρωτικά πριν περάσουν τουλάχιστον 50 χρόνια.

Οι ερευνητές αποδίδουν τη σημαντική αυτή για το περιβάλλον και την ανθρωπότητα εξέλιξη στις συνθήκες που απαγορεύουν τη χρήση χημικών που είναι επιζήμια για την ατμόσφαιρα.

«Συνθήκη παράδειγμα»

Ομάδα Αμερικανών ερευνητών βρήκε ότι οι ρυθμοί διάλυσης του όζοντος έχουν επιβραδυνθεί σημαντικά, όπως εξήγησε ο καθηγητής Μάικλ Νιουτσέρτς του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα.

«Το όζον μειωνόταν με ρυθμό περίπου 8% ανά δεκαετία για τα τελευταία 20 χρόνια. Τώρα μειώνεται μόνο 4% ανά δεκαετία.»

«Περιμένουμε μέσα στα επόμενα χρόνια να σταματήσει εντελώς η μείωση του», είπε ο καθηγητής Νιουτσέρτς, ο οποίος όμως διευκρίνισε ότι θα απαιτηθούν περί τα 50 χρόνια για να αποκατασταθούν πλήρως τα επίπεδα του όζοντος στην ατμόσφαιρα.

Οι ερευνητές, που μελέτησαν τα δεδομένα που είχαν συγκεντρώσει δορυφόροι και επίγειοι σταθμοί τα τελευταία 20 χρόνια, λένε ότι η αποκατάσταση του όζοντος οφείλεται στην επιτυχία του πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ, του 1987, που απαγόρευσε τα χημικά που καταστρέφουν το όζον.

Οι ερευνητές τονίζουν πως αυτό δείχνει το τι μπορεί να γίνει και με άλλες διεθνείς συνθήκες για το περιβάλλον, και πως μπορούν να επηρεάσουν πιο σοβαρά ακόμα προβλήματα, όπως η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Εύη Ζαχίλα

http://www.enallaxnews.gr/index.php?mode=mnewsview&c=1&nid=69

"Αντιρατσιστές"... με τα χρηματά μας!

Πολλά ειπώθηκαν για την χθεσινή "αντιρατσιστική" συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα. Είναι άσκοπο να επαναλάβω τα γεγονότα για πολλοστή φορά.

Αυτό όμως που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι εχθές στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα υπήρχαν δύο ειδών υπάλληλοι του κράτους:

1) Οι Αστυνομικοί, που είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τις εντολες των ανωτέρων τους, πολιτικών.

2) Οι επαγγελματίες Αντιρατσιστές: Καμιά εκατοσταριά άτομα που επιδοτούνται απευθείας από το κράτος.

Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις : Αρσις, Σπάρτακος, Αντιγόνη (του Τρεμόπουλου), κ.α., και ορισμένοι σύλλογοι μεταναστών χρηματοδοτούνται από Ευρωπαικά προγράμματα τα οποία ανέρχονται συνολικά σε 150 εκ. ευρώ! Στην χρηματοδοτηση συμβάλει κατά εν τεταρτον και το Υπουργείο Εσωτερικών! Σε αυτά τα προγράμματα βέβαια δεν συμμετέχουν μόνο οι "αντιρατσιστικές" οργανώσεις αλλά και ένα σωρό άλλες ιδιωτικές εταιρίες, και όργανα της ... τοπικής αυτοδίοικησης. (Τα στοιχεία θα παρουσιαστούν πιο αναλυτικά σε προσεχές βίντεο).

Οι διάφορες "Nεολαίες ενάντια στον Ρατσισμό", και το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα σπονσοράρονται από την Ευρωπαική Ένωση ήδη από την εποχή του "Διεθνούς Κοινωνικού Φόρουμ".


Στην ουσία, οι ίδιοι άνθρωποι ηγούνται και των διαφόρων κινήσεων πολιτών, με αποτέλεσμα σε κάθε εκδήλωση να συμμετέχουν επίσημα δεκάδες οργανώσεις, αλλά εν τέλει να εμφανίζεται μια χούφτα εκ των ιδίων ανθρώπων. Η αγωνία των διοργανωτών που επεδίωκαν να φανούν πολλοί έιναι έκδηλει μέσα από την λίστα που δημοσίευσαν. Για παράδειγμα:

To "Δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών"και το "Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα" αποτελούν την ίδια οργάνωση.

Η Πακιστανική κοινότητα, η Αφγανική κοινότητα, η Συμμαχία Σταματήστε τον πόλεμο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή» αποτελούν και αυτές την ίδια οργάνωση και ελέγχονται από τον Πέτρο Κωσταντίνου. Αυτόν που δέχθηκε (ακουσον άκουσον) ο κ. Χρυσοχοίδης στο γραφέιο του προ ημερών! Πολυάσχολος αυτός ο κύριος! Δίπλα του είναι πάντα ο κ Σηφακάκης και ο κ. Κούρκουλας.



Επίσης η ίδια οργάνωση εμφανίζεται ως "Κίνηση απελάστε τον Ρατσισμό" και ως "Κυριακάτικο σχολείο Μεταναστών"

Έπειτα έχουμε και 6 "οργανώσεις" και "συνιστώσες" του ΣΥΡΙΖΑ!

Ας μην ξεχνούμε και τους "αφανείς ήρωες" από το "Πολιτικό Καφενείο"!

Έτσι λοιπόν οι φωτογραφίες από την χθεσινή εκδήλωση λένε την αλήθεια: Μια χούφτα άνθρωποι από 3-4 ψευδο-οργανώσεις!


Φυσικά, πέρα από την τεράστια οικονομική ενίσχυση που παρέχει το κράτος σε αυτούς τους λίγους με τις πολλές οργάνωσεις, παρέχει και αστυνομική προστασία σε "δράσεις" που είναι σίγουρο ότι θα πυροδοτήσουν αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία. Αυτό συνέβει με την πρωτοβουλία του κ. Χρυσοχοίδη να παραχωρήσει την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα στους επαγγελματίες αντιρατσιστές. Θα παραχωρούσε άραγε την πλατεία Εξαρχείων στην Χρυσή Αυγή για να διοργανώσει συναυλία; Αμφιβάλω!

Τις αντιδράσεις φροντίζουν να τις επικαλύπτουν τα Μέσα μαζικής προπαγάνδας βαπτίζοντας ως Χρυσαυγίτες και ακραίους, ηλικιωμένους και λίγα ανήλικα παιδιά που "οπλισμένα" μόνο με την Ελληνική σημαία, εκδιώχθηκαν βίαια από την πλατεία!

Η κρατική χρηματοδότηση και οι διασυνδέσεις των επαγγελματιών αντιρατσιστών με τα κανάλια, τις εφημερίδες, αλλά και ακόμη τον ίδιο τον πρωθυπουργό που πρόσφατα προώθησε την προπαγάνδα τους είναι ενδεικτικά του ποιοι πραγματικά τους στηρίζουν και τους υποκινούν!

ΕΨ


"Την αντιρατσιστική συγκέντρωση στήριζαν οι παρακάτω οργανώσεις:* International Assembly of Migrants and Refugees (IAMR) * ATIK-Confederation of workes from Turkey in Europe * MIGRANTE EUROPE * επιστημονικοί συνεργάτες του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ * Γ ΕΛΜΕ Αθήνας (ως παρατηρητής) * Κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή» * Καμπάνια «0% Ρατσισμός – 100% Αλληλεγγύη» * Διεθνής Αμνηστία (ως παρατηρητής) * κοινότητα ACTION-Congo *Ένωση Αφρικανών Γυναικών * Μαροκινή κοινότητα * Αφγανική κοινότητα * Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος * Κίνηση Υπεράσπισης Προσφύγων και Μεταναστών Πάτρας * Συμμαχία Σταματήστε τον πόλεμο * Παγκόσμια Πορεία Γυναικών * Κέντρο ΑΝΤΙΓΟΝΗ * Δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών * ΑΡΣΙΣ* Κίνηση κατοίκων 6ουδιαμερίσματος * Κίνηση “Απελάστε τον Ρατσισμό” * Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών * Νεολαία ενάντια στον Ρατσισμό στην Ευρώπη-YRE *Ένωση Εργαζομένων * Νεολαία Συνασπισμού * Bellaciao* Κόκκινο (συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ)* ΞΕΚΙΝΗΜΑ (συνιστώσαΣΥΡΙΖΑ) * ΔΕΑ (συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ) * ΚΟΕ (συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ) * ΑΝΤΑΡΣΥΑ* ΟΚΔΕ Σπάρτακος* ΑΚΟΑ* ΚΚΕ (μλ)* Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ * Λαϊκές Αγωνιστικές Κινήσεις * Ταξική Πορεία * ΟΚΔΕ/Σπάρτακος *ΣΕΚ* Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών Χανίων* Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης* Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα."

ΠΗΓΗ

Μαρκογιαννάκης: Ο Χρυσοχοΐδης δεν συναντά τον αρχηγό της αντιτρομοκρατικής!


Η είδηση, σοκάρει και από μόνη της αποτελεί απόδειξη σοβαρής αμέλειας του κυρίου Χρυσοχοΐδη απέναντι στην έννομη τάξη, την οποία οφείλει να επιβάλλει στην χώρα και να μην την εγκαταλείψει στις καταστροφικές προθέσεις των ναζί που αυτό-αποκαλούνται «τρομοκράτες»!!!
Χάσμα Χρυσοχοΐδη με την αντιτρομοκρατική, υπάρχει σύμφωνα με τον κύριο Μαρκογιάννη και όπως δήλωσε ο ίδιος (στον τηλεοπτική σταθμό Alter και στην εκπομπή του κυρίου Χατζηνικολάου «Πρόσωπο με πρόσωπο» της 2/11/2009), «ο Χρυσοχοΐδης αρνείται να συναντήσει τον αρχηγό της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας»!… Μάλιστα, ο κύριος Μαρκογιαννάκης συμπλήρωσε, λέγοντας: «Ξέρω πολύ καλά τι λέω…».
Ο κύριος Χρυσοχοΐδης δεν συναντιέται με τον αρχηγό της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, όπως οφείλει, προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη ενημέρωση για να μπορέσει να σχηματίσει εικόνα της πραγματικότητας, αλλά και για να ενημερωθεί σχετικά με τις δράσεις της υπηρεσίας αυτής που σαν μοναδικό σκοπό ύπαρξης έχει την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.
Γιατί όμως αρνείται ο υπουργός Προστασίας του (ξένου) Πολίτη να ενημερωθεί σχετικά με την τρομοκρατία; Για λόγους κομματικούς ή μήπως επειδή ο ίδιος γνωρίζει πολλά περισσότερα (μέσα από ενημέρωση των αντεξουσιαστών φίλων του) από τον ίδιο τον αρχηγό της Αντιτρομοκρατικής ή από τις εκ του παρελθόντος φιλίες με αμερικανούς ειδικούς επί της τρομοκρατίας στην χώρα μας;
Πολλά ερωτηματικά είναι αναπάντητα, αλλά το γεγονός πως κάποιοι ψυχροί δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης δεν συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες, μόνο νέα ερωτηματικά δημιουργεί…
Κωνσταντίνος

ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ-ΗΠΑ VS ΚΙΝΑ

ΤΙΜΩΡΟΥΝΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΗΝ ΝΔ-ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΛΑ

Μηνύματα για τα νέα τέλη κυκλοφορίας



Δηλαδή για ένα corsaκι 1.4cc που πήρα το 2004 θα πρέπει να πληρώσω 252 ευρώ;ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!Δηλαδή όταν πληρώσουμε όλοι μας ΤΑ τέλη ξαφνικά οι δρόμοι μας θα είναι χωρίς λακούβες;χωρίς μπαλώματα;χωρίς σαμαράκια;με φωτισμό;με μπαριέρες;...


Δέ ντρέπεσται λιγάκι;Ποίον νομίζετε ότι κοροϊδεύετε;Καπιλεύεστε τη Δημοκρατία μας και μας ωθείτε να λησμονούμε (αν είναι δυνατόν) άλλες εποχές!Πιο ''Δημοκρατικές'' Υ.Γ. Ένας (από τους χιλιάδες) αγανακτησμένους πολίτες...

-------------------------------
Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου ή άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς. Φύγανε τα γαλάζια παιδιά και ήρθαν τα πράσινα για να συνεχίσουν την ίδια καθαρά φοροεισπρακτική πολιτική που συνεχίζεται στους αιώνας των αιώνων σε αυτή την χώρα. Σας έπιασε ξαφνικά ο πόνος για την παιδεία και τα πράσινα μέτρα που λέγατε τι έγιναν; Σε όλη την Ευρώπη οι πολίτες πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας βάση της εκπομπής ρύπων του οχήματος τους, εσείς τι πράσινη πολιτική ακολουθήσατε κυρία υπουργέ; Άλλο ένα χαράτσι στην πλάτη του έλληνα φορολογούμενÎ! �υ, σαν τότε παλιά θυμάστε; Έναν φόρο της δεκάτης που μας μαθαίναν στο σχολείο; Και να είχαμε και κανέναν δρόμο για να κυκλοφορήσουμε χαλάλι σας, αλλά που.. Κάντε τώρα και μια πραγματικά πράσινη αλλαγή, βγάλτε τον σταυρό από την σημαία και βάλτε τον ήλιο τον πράσινο, βάλτε και πράσινες ρίγες γιατί οι γαλάζιες φέρνουν ρίγος, αλλάξτε και το Ελληνική Δημοκρατία και κάντε το Γιουνανιστάν, γιατί έτσι μας καταντήσατε..


-------------------------------
Τα καινούργια πράσινα τέλη κυκλοφορίας έχουν καθαρά φορο-εισπρακτικό χαρακτήρα και οι όποιες οικολογικές ευαισθησίες που δήθεν υπερασπίζει η κα Υπουργός είναι πράσινα άλογα. Με βάση τα νέα πράσινα τέλη για ένα αυτοκίνητο 1.600 -1.800 κεκ με έτος πρώτης κυκλοφορίας το 1996 ο κάτοχος του πληρώνει 302,00€. Ο κάτοχος ένος νέου αυτοκινητού 2000 κεκ θα κληθεί να πληρώσει 428,00€. Σύμφωνα με την κα Υπουργό αυτό γίνεται διότι τα αυτοκίνητα αυτού του κυβισμού είναι "ενεργοβόρα"! . Ας ενημερώσει κάποιος την κα Υπουργό ότι τα νέα αυτοκινήτα έχουν χαμηλότερες εκπομπές ρύπων από από τα παλαιότερα για 2 κύριως λόγους. Πρώτον διότι ενσωματώνουν νέα τεχνολογία και δεύτερον γιατί από το 1996 έως σήμερα η Ευρωαπαική Ένωση έχει επιβάλλει αυστηρότερα μέτρα στις αυτοκινητοβιομηχανίες για τις εκπομπές ρύπων των νέων αυτοκινήτων που παράγουν. Συνεπώς το μέτρο θα έπρεπε να αφορά τις εκπομπές ρύπων και όχι τον κυβισμό. Δυστυχώς όμως και η νέα κυβέρνηση βαδίζει στα χνάρια των προηγούμενων αφού ενδιαφέρεται κυρίως για τον φορο-εισπρακτικό χαρακτήρα των τελών κυκλοφορίας και όχι για την προστασία του περιβάλλοντος.


-------------------------------
Γιατί ρε παιδιά να βηθήσω (με το φόρο που πληρώνω ) όποιον θέλει να αγοράσει αυτοκίνητο, εμένα ποιός με βοήθησε να πάρω το δικό μου. Γιατί ο φόρος μου πρέπει να πάει στους μεγαλοεισαγωγείς αυτοκινήτων , δεν υπάρχουν προβλήματα σε άλλους τομείς λόγο έλειψης χρημάτων
π.χ. σχολεία.


-------------------------------
Τα πράσινα τέλη είναι καθαρά εισπρακτικά και δείχνουν τεμπελιά και προχειρότητα.Έχω ενα SMART του 2004 700 cc με προδιαγραφές EURO 4,καθαρό μικρό και οικονομικό.
Ο Σουφλιάς αποφάσισε λίγο πρίν πέσει να θεωρήσει καθαρά τα αυτοκίνητα του 2005 και με τιμώρησε αυξάνοντας τα τέλη.Η Μπιρμπίλη και οι σύμβουλοι της έχουν ακριβώς την ίδια άποψη.Τελικά κανένας δεν ενδιαφέρεται για το περιβάλλον!!!Αν δεν ξέρετε τις προδιαγραφές και βαριέστε να ψάξετε,αντιγράψτε από τους Ευρωπαίους που εφαρμόζουν ήδη τα πράσινα τέλη!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΞΕΜΕΙΝΑΝ ΤΑ ΜΠΑΡ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΑΠΟ ΒΟΤΚΑ

Η κ. Κατσέλη αδυνατεί να κατανοήσει το λόγο που απεργούν οι λιμενεργάτες!!! Χα χα χα χα!!!

Αδιανόητη η δήλωση της «Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας» κ. Κατσέλη που αδυνατεί (λέει) να κατανοήσει “τη νομιμοποιητική βάση” της νέας απεργιακής κινητοποίησης της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών στο λιμάνι του Πειραιά.
Μάλλον από τις πολλές αρμοδιότητες αδυνάτησε η μνήμη της ή μας κοροϊδεύει!!! Δεν θυμάται μάλλον τις δηλώσεις οργής του προέδρου Γιώργου στο λιμάνι και ξέχασε τις δηλώσεις συμπαράστασης που η ίδια, προσωπικά εξέφραζε στους «αγωνιστές» του λιμανιού, όταν ήθελαν να παίξουν στο προεκλογικό θέατρο παραλόγου που είχε στήσει το Πασόκ για να υφαρπάξει την ψήφο του λαού με δακρύβρεχτες παρατάσεις μπροστά στις κάμερες των δελτίων της διαπλοκής.
Έσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες. Ή όπως λέει ο κ. Κουμουτσάκος:«έσπειραν λαϊκιστικούς ανέμους για να θερίσουν συντεχνιακές θύελλες». Τώρα αδυνατούν αυτοί που ήταν «έτοιμοι να κυβερνήσουν» και «ήξεραν που είναι τα λεφτά» να μεταβάλλουν μια στρατηγική συμφωνία της χώρας μας με άλλη χώρα. Συμφωνία που αποτελεί διεθνή επένδυση στην Ελλάδα και ούτε το …. Πασόκ, θέλει πραγματικά να …… τορπιλίσει! Καταλαβαίνουμε όλοι ότι θα ρεζιλευτούν τη στιγμή που έχουν πλήξει τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας μας. Ήδη οι ανοησίες τους μας έχουν απαξιώσει ανεπανόρθωτα!

Πέταξε το πουλί!



Άδοξο τέλος είχε η προσπάθεια εμπόρου ναρκωτικών να προωθήσει στην Κρήτη
περίπου 2 κιλά ηρωίνη.
Ο νεαρός Αλβανός έμπορος ναρκωτικών δεν πρόλαβε να αποβιβαστεί από
το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι του Ηρακλείου, λίγο μετά τις 10 το βράδυ
και εντοπίστηκε στη διάρκεια ελέγχου από τους αστυνομικούς της Δίωξης
Ναρκωτικών, οι οποίοι είχαν την πληροφορία ότι κάποιοι πραγματοποιούν
το τελευταίο χρονικό διάστημα τέτοιου είδους μεταφορές.
Οι κινήσεις του νεαρού κρίθηκαν ύποπτες, όταν εκείνος φτάνοντας σε ένα
αυτοκίνητο που προφανώς είχε σταθμεύσει εκεί λίγες μέρες νωρίτερα, άφησε
μέσα σε αυτό ένα χαρτοφύλακα.
Τη στιγμή όμως που οι αστυνομικοί τον πλησίαζαν για να του κάνουν έναν
καθιερωμένο έλεγχο, ο αδίστακτος έμπορος, όχι μόνο δεν παραδόθηκε, αλλά
άρχισε να τρέχει.
Στα παραγγέλματα των αστυνομικών, εκείνος τράπηκε σε φυγή και κατάφερε
να ξεφύγει, αφού οι αστυνομικοί που τον καταδίωξαν δεν μπόρεσαν να τον
ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν. Ο δράστης εκμεταλλεύτηκε
το συνωστισμό των επιβατών που αποβιβάζονταν και εξαφανίστηκε.
Όμως στη διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν
και κατασχέθηκαν έξι ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 1.860 γραμμαρίων,
μέσα στο χαρτοφύλακα που είχε αφήσει ο δράστης, καθώς και μια άδεια
οδήγησης αλβανικών αρχών, αλλά και φωτοαντίγραφο διαβατηρίου
με τα στοιχεία του 23χρονου. Έτσι τα στοιχεία του είναι πλέον γνωστά
και θεωρείται θέμα χρόνου η σύλληψή του.
Κύκλωμα
Όπως αποδείχτηκε από τα στοιχεία, φαίνεται πως ο νεαρός Αλβανός είναι
μέλος κάποιου κυκλώματος το οποίο διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών,
πιθανότατα και προς τα Χανιά. Αυτό στηρίζεται στο γεγονός ότι οι πινακίδες
του αυτοκινήτου του ήταν χανιώτικες, με τον ίδιο να έχει αγοράσει το όχημα
λίγο καιρό πριν από μάντρα έξω από την πόλη της Δυτικής Κρήτης.
«Φαίνεται πως υπάρχει ένας δρόμος με νεαρούς Αλβανούς που μεταφέρουν
τα ναρκωτικά και προς τα Χανιά όπου πήγαινε και ο συγκεκριμένος, ενώ έχουμε
και στην Αμμουδάρα μια δραστηριότητα πάλι του ίδιου ατόμου. Βέβαια στην
προκειμένη περίπτωση δεν πετύχαμε το τέλειο, καθώς όταν υπάρχει δράση,
η εύνοια της τύχης μπορεί να είναι με το δράστη», σημείωσε χαρακτηριστικά
ο αστυνομικός διευθυντής, ταξίαρχος κ. Κώστας Κουζέλης.
πηγή

Τα σύνορά μας είναι ξέφραγο αμπέλι !
Όσο για την Δίωξη δεν έπρεπε να τον χάσουν μέσα από τα χέρια τους.
Για τα στοιχεία που βρήκανε δεν λένε τίποτα γιατί εκτός
από ψεύτικα που μπορεί να είναι ο Αλβανός έχει πετάξει για
Αργυρόκαστρο!
Αθηναίος

ΑΡΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, Ε ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ;




Μας λέει τώρα ξαφνικά ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι δεν θα προχωρήσει το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων, επειδή δεν υπάρχουν λεφτά (προεκλογικά έλεγαν ότι "λεφτά υπάρχουν") και ότι το περιβαλλοντικό όφελος δεν είναι σημαντικό.

Κι εμείς ρωτάμε: 1) Αφού το κράτος δεν μπορεί να δώσει τα 1.500 ευρώ στους φτωχούς ανθρώπους για να αποσύρουν το αυτοκίνητό τους, άρα δεν μπορεί να δώσει και 20.000-25.000 ευρώ για κάθε νέο υβριδικό κρατικό αυτοκίνητο. Έτσι δεν είναι κύριε Παπακωνσταντίνου;

2) Αφού λέτε ότι είναι ασήμαντο το περιβαλλοντικό όφελος από την απόσυρση περίπου δύο εκατομμυρίων αυτοκινήτων (αυτή είναι η εκτίμηση του συνολικού αριθμόύ που θα αποσυρόταν ως το 2012), άρα πολύ πιο ασήμαντο θα είναι το όφελος από την απόσυρση των μερικών χιλιάδων κρατικών. Ε κύριε Παπακωνσταντίνου;

Άρα να θεσωρήσουμε βέβαιο ότι θα ακυρώσετε και την απόσυρση των κρατικών και την αγορά υβριδικών που έχετε ανακοινώσει. Διαφορετικά, όχι μόνο θα σας κυνηγά η διπλή εξαπάτηση που κάνατε τώρα στους πολίτες (το ΠΑΣΟΚ είχε πει ότι όχι μόνο θα συνέχιζε την απόσυρση αλλά θα την έκανε και συμφερότερη για τους πολίτες, με αποτέλεσμα πολλοί να περιμένουν και τώρα να χάσουν την ευκαιρία απόσυρσης) αλλά θα σας κυνηγά και ένα κολοσσιαίο σκάνδαλο. Αν ενώ κόψατε την απόσυρση των αμαξιών του λαού, τώρα συνεχίσετε την απόσυρση των κρατικών για να βολτάρετε με καινούρια υβριδικά, τότε θα είστε κατάπτυστοι στη συνείδηση ολόκληρου του λαού.

Ποιοί είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης;


Ποιές επιχειρήσεις θα πληρώσουν την έκτακτη εισφορά και πόση θα είναι αυτή;
Δείτε τα όλα στους αναλυτικούς πίνακες που ακολουθούν και επιμελήθηκε το salonica press:









http://salonica-press.blogspot.com/
Άψογη δουλειά !

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ-ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΕΝΩΝΟΝΤΑΣ ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ