Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ!!!

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Παράνομες κρίθηκαν από τη Δικαιοσύνη οι κυλιόμενες 24ωρες απεργίες που προγραμματίζουν να ξεκινήσουν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, προκαλώντας μπλακ άουτ στα αεροδρόμια της χώρας Μετά την απόφαση αυτή του δικαστηρίου, οι ελεγκτές αναμένεται να συνεδριάσουν εν νέου, προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση που θα κρατήσουν.

Κατάρριψη αεροσκάφους με Laser-ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ





Το Αμερικανικό Ναυτικό πριν λίγες μέρες παρουσίασε με στοιχεία μια πειραματική κατάρριψη αεροσκάφους με Laser. Πρόκειται για σύστημα που ανέπτυξε το ναυτικό σε συνεργασία με την Raytheon και ειναι εντυπωσιακό αλλά και τρομακτικό

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Αλβανικός Εθνικός Στρατός



δεν "πέρασε και πάει" η ιστορία με τον Αλβανικό Εθνικό Στρατό.
http://archive.enet.gr/online/online...01,id=22179868
Σήμερα χτύπησε ξανά:

Τελεσίγραφο του Αλβανικού Εθνικού Στρατού (Ushtria Kombetare Shiptare-Uksh) προς την Ελλάδα!
9 Ιουλίου, 2010 —

Ο αυτοαποκαλούμενος «Αλβανικός Εθνικός Στρατός» (UKSH – Ushtria Kombetare Shqiptare), σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό News 24 και τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Balkanweb, με ανακοίνωση στο διαδίκτυο, την οποία απέστειλε και στα Μ.Μ.Ε. των Τιράνων, του Κοσόβου, των Σκοπίων, του Πρέσεβο και του Ουλτσίνιε Μαυροβουνίου, ανακοίνωσε, ότι ξεκίνησε τις προετοιμασίες για τις, πρώτες στρατιωτικές επιχειρήσεις με στόχο την ίδρυση… της «Εθνικής Αλβανίας», (δηλαδή της Μεγάλης Αλβανίας, η οποία επεκτείνεται σε αρκετές περιοχές πέραν των σημερινών ορίων του αλβανικού κράτους).




Ο UKSH επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «ήρθε ο καιρός να απαλλαγούμε από τους Σέρβους, σλαβο-μακεδόνες και έλληνες κατακτητές, οι οποίοι ούτε στιγμή δε σταμάτησαν να σκοτώνουν αθώο αλβανικό πληθυσμό που ζει στα πατροπαράδοτα εδάφη του, γι΄ αυτό και ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος

Η απεργιακή άνοιξη της Κίνας

Περί τα μέσα της δεκαετίας του ’80, βιομηχανικοί εργάτες της Ανατολικής Γερμανίας εκμυστηρεύονταν σε Δυτικούς επισκέπτες: «Εμείς εδώ μπορούμε να λέμε ό,τι θέλουμε στην καντίνα του εργοστασίου εναντίον των διευθυντών μας, αλλά δεν τολμάμε να πούμε λέξη για τον Χόνεκερ και το καθεστώς. Εσείς, στη Δύση, μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε δημοσίως για την κυβέρνησή σας, αλλά στον χώρο εργασίας δεν τολμάτε να πείτε το παραμικρό εναντίον των αφεντικών σας».

Άρθρο του Πέτρου Παπακωνσταντινου για την εφημερίδα «Καθημερινή», Σάββατο 03/07/2010

Η χονδροειδής αυτή διάκριση μοιάζει να επιβιώνει, στις μέρες μας, στην πρόδηλη ασυμμετρία ισχύος μεταξύ των εργαζομένων στις δυτικές Δημοκρατίες και σε εκείνους της Λαϊκής Κίνας. Σε χώρες σαν την Ελλάδα, την Ισπανία ή και τη Γαλλία, οι εργαζόμενοι έχουν πολιτικές ελευθερίες και λιγότερο ή περισσότερο ανεξάρτητα συνδικάτα. Ωστόσο, η μαζική ανεργία, η δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης και η οικονομική ομηρία των χρεωμένων νοικοκυριών ασκούν πολύ αποτελεσματικότερη «τρομοκρατία» από τον όποιο πολιτικό απολυταρχισμό. Αποτέλεσμα είναι οι συνδικαλιστικές αντιδράσεις να υστερούν δραματικά έναντι των καταιγιστικών μέτρων δημοσιονομικής «εξυγίανσης».

Αντίθετα, στην Κίνα οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να επιλέξουν κόμμα και τα συνδικάτα είναι κηδεμονευόμενα. Παρ’ όλα αυτά, εδώ και ενάμιση μήνα οι Κινέζοι καταπλήσσουν τον κόσμο με μια αλυσιδωτή έκρηξη «άγριων» απεργιών, οι οποίες, μάλιστα, αποδεικνύονται αποτελεσματικότατες, αποφέροντας αυξήσεις μισθών από 30% έως και 70%.

Επίκεντρο της εργατικής «άνοιξης της Κίνας» είναι οι παράκτιες περιοχές, από τις οποίες ξεκίνησε το οικονομικό θαύμα που μετέτρεψε την τριτοκοσμική χώρα σε βιομηχανικό εργαστήρι του πλανήτη. Ρόλο πυροκροτητή έπαιξε η βιομηχανία Foxconn, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών στον κόσμο, της οποίας μόνο το εργοστάσιο στο Σενζέν απασχολεί 400.000 εργάτες. Οι αλυσιδωτές αυτοκτονίες εργαζομένων προκάλεσαν εθνικό σοκ, αποκαλύπτοντας τη σκοτεινή όψη του κινεζικού θαύματος, με μηνιαίους μισθούς των 65 ευρώ, για εβδομαδιαία εργασία 60 ωρών.

Οι επιτυχίες των απεργών ενθάρρυναν τους συναδέλφους τους σε άλλες πολυεθνικές -Honda, Toyota, Hyundai- να κατέβουν σε απεργίες, εκτός επίσημων συνδικάτων (συντονίστηκαν μέσω Διαδικτύου και SMS), πετυχαίνοντας θεαματικές βελτιώσεις. Η δύναμη των απεργών προέρχεται από την ίδια τη δυναμική ανάπτυξη του κινεζικού... καπιταλισμού, που διψά για εργατικά χέρια (εν μέρει, λόγω και της πολιτικής του ενός παιδιού που ακολουθεί το καθεστώς).

Η αλήθεια είναι ότι το ΚΚ Κίνας έτεινε ευήκοα ώτα στις εργατικές διεκδικήσεις. Το ηγετικό δίδυμο Χου Ζιντάο- Γουέν Τζιαμπάο προωθεί μια πολιτική σταδιακής αλλαγής οικονομικού μοντέλου, έτσι ώστε η Κίνα να πάψει να στηρίζεται κυρίως στα χαμηλά μεροκάματα και να ανέβει τη σκάλα της υψηλής τεχνολογίας. Επιπλέον, η άνοδος των ημερομισθίων και του κοινωνικού μισθού αποτελεί προϋπόθεση για την ουσιαστική αύξηση της εσωτερικής κατανάλωσης, πράγμα που θα οδηγήσει σε μια ορισμένη απεξάρτηση από τις συρρικνούμενες αγορές των δυτικών μητροπόλεων. Την επιτάχυνση των αλλαγών στην κατεύθυνση ενός «κινεζικού New Deal», ζητάει ο Λι Κετσουάν, ο οποίος φέρεται να έχει ήδη επιλεγεί ως ο επόμενος πρωθυπουργός της Κίνας.

Αποτελεί ειρωνεία της Ιστορίας το γεγονός ότι, τη στιγμή που η Αμερική και η Ευρώπη βυθίζονται στη δημοσιονομική κρίση και τη δρακόντεια λιτότητα, ο παγκόσμιος καπιταλισμός ευελπιστεί να βγει από το τέλμα χάρη στους κινητήρες της κομμουνιστικής Κίνας και της αριστερόστροφης Λατινικής Αμερικής. Ακολουθώντας κατά πόδας την Κίνα, η Βραζιλία του παλιού τορναδόρου Λούλα, ο οικονομικός γίγαντας του αμερικανικού Νότου, αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό 7.5% - τον μεγαλύτερο τα τελευταία 24 χρόνια. Αλλά ακόμη και η Βολιβία του αριστερού σύμμαχου των Κάστρο και Τσάβες, Εβο Μοράλες, επιβραβεύτηκε για τη δημοσιονομική ευρωστία της από τη Standard & Poor’s, την ίδια στιγμή που Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία ανέβαιναν τον Γολγοθά τους.

Εν ολίγοις: στην Ανατολή και τον Νότο, η ευρωστία της καπιταλιστικής ανάπτυξης συμβαδίζει με την ανάλογα δυναμική ωρίμανση της κοινωνικής αμφισβήτησης. Αντίθετα, στον μεταβιομηχανικό Βορρά, η κρίση του συστήματος βρίσκει το κατοπτρικό της είδωλο στην όχι λιγότερο δραματική κατατονία των αντιπάλων του. Ωστόσο, τίποτα ακόμη δεν έχει κριθεί οριστικά και τα σοβαρότερα φαίνεται ότι έπονται- για όλους.

Η οδός Στρέϊτ....μια μικρή πιάτσα......




Πρωϊ στον μικρότερο δρόμο της Αθήνας....
Οδός Στρέϊτ στην Πλατεία Κοτζιά βιζαβί και απεναντίας
από την Δημαρχεία.
Αραγμένη μια δίκυκλη μηχανή με το καλάθι για κράνος κ.λ.π.
Την περιτρυγυρίζουν χρήστες και αγοράζουν ανενόχλητοι
την δόση τους από τον έμπορα.
Λευκός ήτανε μάλλον ανατολικός από την προφορά του.
Στον κόσμο τους οι χρήστες πιστεύουν ότι αγοράζουν
κεράσια από την λαϊκή.
Έτσι αδιάφορα....δείχνουν ο ένας στον άλλον σημεία στα χέρια τους
όπου υπάρχει ακόμα περιθώριο τρυπήματος.
Η μηχανή έχει Ελληνική πινακίδα φαντάζομαι αγορασμένη
από το ειδικό μαγαζί της Αθηνάς όπου παραγγέλνεις ότι θέλεις.
Βιδώνεις και ξεβιδώνεις.....
Κλούβα δεν υπάρχει όπως παλαιότερα στην Αθηνάς οπότε
η οδός Στρέϊτ όχι πολυσύχναστη αποτελεί ιδανικό μέρος
πώλησης πρέζας.

Τα επιτελεία της αυτοκρατορίας μιλούν για απώλεια του Αιγαίου



Τα επιτελεία της αυτοκρατορίας μιλούν για απώλεια του Αιγαίου



Ένα άρθρο των «Νέων» πέρασε σχεδόν απαρατήρητο!

Ένα κείμενο «μαύρων σεναρίων» από τα επιτελεία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.


Θα παραθέσουμε ολόκληρο το κείμενο στο τέλος.

Θα προβούμε, όμως, πρώτα σε κάποιες παρατηρήσεις:


Πρώτη Παρατήρηση:

Το κείμενο είναι τρομοκρατικό!!!

Αναμφίβολα υποκρύπτει κάποιους σχεδιασμούς κατά της Ελλάδας, αλλά και σηματοδοτεί και το παιχνίδι που παίζεται στη διεθνή σκακιέρα ανάμεσα στην Αμερική, Ευρώπη και την Τουρκία.

Και η «γνωστοποίηση» του κειμένου από το Συγκρότημα είναι και αυτή ενταγμένη σε αυτά τα παιχνίδια.


Παρατήρηση δεύτερη:

ΟΛΗ η τρομοκρατική λογική του κειμένου έχει ένα και μόνο στόχο: Να αποδεχτεί ολοκληρωτικά η Ελλάδα να γίνει προτεκτοράτο ενός διεθνούς «Νταβά» για να σωθεί!!!

Αν δεν γίνει προτεκτοράτο ενός «νταβά» θα μείνει μόνη της και θα χάσει τα πάντα…

Καθαρά, συνεπώς, σηματοδοτείται τούτο: Αυτός που εγγυάται τη «σωτηρία» της είναι ο πιο ισχυρός «νταβάς: Ο αυτοκράτορας «νταβάς»!!!

Τρίτη παρατήρηση:

Μας λέει το κείμενο:

«Εκτιμάται δε, ότι είναι ζήτημα χρόνου οι Ευρωπαίοι να γυρίσουν την πλάτη τους στην Ελλάδα».

Άλλη τρομοκρατική οβίδα η οποία στηρίζεται στο αναπόφευκτο της κατάρρευσης της ευρωζώνης.

Δεν είναι η Ευρώπη που θα γυρίσει τις πλάτες στην Ελλάδα. Είναι η κατάρρευση της ευρωζώνης που θα οδηγήσει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ στην επιστροφή στα εθνικά νομίσματα.

Οι Αμερικανοί, πάλι εδώ τρομοκρατούν σηματοδοτώντας την άμεση και ολοκληρωτική υποταγή μας στη δική τους ισχύ.

Είναι σαν μας λένε: θα μείνετε χωρίς κανένα «νταβά» και θα χάσετε τα πάντα. Υποταχτείτε στη μπότα μας για να σωθείτε…

Τέταρτη παρατήρηση.

Η ουσία των τρομοκρατικών απειλών:«χωρίς έλεγχο του Αιγαίου απλώς δεν υπάρχει Ελλάδα».

Άμεση απειλή ότι θα χάσουμε το Αιγαίο και θα πάψουμε να υπάρχουμε, αν δεν υποταχθούμε τον αυτοκράτορα «νονό».

Ανοικτά εδώ η αμερικανοί λένε: Θέλουμε το Αιγαίο κάτω από τον απόλυτο έλεγχό μας, μόνο τότε θα υπάρξετε και σαν Ελλάδα.

Διαφορετικά οι Τούρκοι θα σας καταταπιούν, μια και θα είστε έξω και από την Ευρώπη!!!

Με διπλωματική γλώσσα τα επιτελεία της Αυτοκρατορίας διαβλέπουν ότι οι συμφωνίες της Τουρκίας με τη Ρωσία αποτελούν μια απειλή, για τους ίδιους μια και η Τουρκία δεν θα είναι δεδομένη και διεκδικεί το μισό Αιγαίο…

Με τις δωσίλογες δυνάμεις που ελέγχουν πλήρως οι Αμερικανοί σχεδιάζουν και προωθούν τρομοκρατικά τον πλήρη έλεγχο της χώρας μας και την κατάπτωσή της σε ένα νομιμοποιημένο αμερικανικό προτεκτοράτο…

Τελευταία παρατήρηση:

«Το ερώτημα είναι τώρα αν η Τουρκία θα επικεντρώσει τους σκοπούς της στο Αιγαίο ή αντ΄ αυτού θα είναι πρόθυμη να κάνει μια συμφωνία με την Ελλάδα, προκειμένου να επικεντρωθεί σε άλλα συμφέροντα».

«Άλλα συμφέροντα»: Καθαρά υπονοούνται τα «συμφέροντα» των συμφωνιών με τη Ρωσία.

Και αυτά τα «συμφέροντα» έχουν οικονομικά ερείσματα και στην Ελλάδα, όπως «Αλαφούζους» και λοιπούς θιασώτες του δόγματος Νταβούτογλου: δόγμα «ειρηνικής» αποδοχής της κυριαρχίας της Τουρκίας στην περιοχή.

Στη βάση αυτή μπορεί κανείς να εξηγήσει και τους θαυμαστές των οραμάτων Νταβούτογλου: Γιανναράδες και Σία…

ΞΕΧΑΣΑΜΕ: Τις απειλές για "κοινωνική βία", δηλαδή ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αυτή είναι μια πρώτη ανάγνωση του κειμένου. Το παραθέτουμε:

ΤΑ ΝΕΑ 1-07-2010

Τίτλος άρθρου: Κσσάνδρες made in USA
Υπότιτλος: Μαύρα σενάρια από αμερικάνικο ινστιτούτο που προβλέπει ακόμη και απώλεια του Αιγαίου.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αριστοτελία Πελώνη

Χρεοκοπία, έξοδο από την ευρωζώνη, αποσταθεροποίηση, ακόμη και απώλεια του Αιγαίου μέσα στην επόμενη τριετία, είναι μερικά από τα δυσοίωνα σενάρια που περιέχει η έκθεση του Ινστιτούτου Στράτφορ για την Ελλάδα, η οποία προβλέπει μόνο δεινά, τα οποία η χώρα δεν θα μπορέσει να αποφύγει αν δεν βρει σύντομα έναν εξωτερικό προστάτη...

Η μαύρη αυτή έκθεση του γνωστού ινστιτούτου που συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των αναλυτών τής άλλης πλευράς του Ατλαντικού- κατά παράδοση οι περισσότεροι πριν ενταχθούν στο δυναμικό του Στράτφορ έχουν υπηρετήσει σε θέσεις- κλειδιά στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τη CΙΑ και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας- κάνει λόγο για υποβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή και ούτε λίγο- ούτε πολύ υποστηρίζει ότι η χώρα έχει μείνει χωρίς συμμάχους και ότι είναι η πρώτη φορά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους που «είναι πραγματικά μόνη».

Εσωτερική κατάρρευση

Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Οι συντάκτες του Στράτφορ στην έκθεση που τιτλοφορείται «Η γεωπολιτική της Ελλάδας- μια θάλασσα στην καρδιά της» εκτιμούν ότι εντός της επόμενης τριετίας και λόγω της δημοσιονομικής κρίσης, θα σημειωθεί εσωτερική κατάρρευση, κοινωνική έξαρση με βίαιες πρακτικές, αποσύνδεση από τις μεγάλες δυνάμεις- χωρίς τις οποίες η καταστροφή της Ελλάδας είναι προδιαγεγραμμένη.

«Τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι καθοριστικά για την ελληνική Ιστορία.
Το πακέτο των 110 δισ. από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. συνοδεύεται από αυστηρά δημοσιονομικά μέτρα που είναι πιθανόν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα σε σημαντικό βαθμό. Τα μέτρα που εφαρμόζονται στην Ελλάδα με την ιστορία της πολιτικής και κοινωνικής βίας, θα εξασθενήσουν κι άλλο την κεντρική κυβέρνηση και θα υποβαθμίσουν τον έλεγχό της. Η τελική χρεοκοπία είναι σχεδόν βέβαιη από το μέγεθος του χρέους, που σύντομα θα ξεπερνά το 150% του ΑΕΠ», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Εκτιμάται δε, ότι είναι ζήτημα χρόνου οι Ευρωπαίοι να γυρίσουν την πλάτη τους στην Ελλάδα: «Το μόνο ζήτημα είναι το πότε και όχι το αν οι Ευρωπαίοι θα τραβήξουν την πρίζα από την Ελλάδα- πολύ πιθανόν με την πρώτη ευκαιρία, όταν η Ελλάδα δεν θα αποτελεί κίνδυνο για την υπόλοιπη Ευρώπη. Σε αυτό το σημείο, χωρίς πρόσβαση στο διεθνές κεφάλαιο ή σε χρήματα στήριξης, η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την πλήρη κατάρρευση του πολιτικού ελέγχου και κοινωνική βία, που παρόμοιά της δεν έχει συμβεί από την εποχή της χούντας».

Για το Αιγαίο

Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η διατήρηση του ελέγχου στο Αιγαίο είναι αδύνατη χωρίς έναν εξωτερικό πάτρωνα. Οπως αναφέρεται, «το ερώτημα για την Ελλάδα είναι αν θα μπορέσει να αποδεχθεί τη μείωση του γεωπολιτικού της ρόλου.

Αλλά κι αυτό δεν είναι στο χέρι της και εξαρτάται από τη στρατηγική που θα υιοθετήσει η Τουρκία. Η Τουρκία είναι ανερχόμενη γεωπολιτική δύναμη που σκοπεύει να εξαπλώσει τη δύναμή της στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και τον Καύκασο.

Το ερώτημα είναι τώρα αν η Τουρκία θα επικεντρώσει τους σκοπούς της στο Αιγαίο ή αντ΄ αυτού θα είναι πρόθυμη να κάνει μια συμφωνία με την Ελλάδα, προκειμένου να επικεντρωθεί σε άλλα συμφέροντα». Μάλιστα, ιδιαίτερα γλαφυρά αναφέρεται σε άλλο σημείο πως «χωρίς έλεγχο του Αιγαίου απλώς δεν υπάρχει Ελλάδα».

Εντέλει, καταλήγει η έκθεση, «η Ελλάδα πρέπει να ξαναβρεί έναν τρόπο να γίνει χρήσιμη σε μία ή περισσότερες μεγάλες δυνάμεις- απίθανο αν δεν υπάρξει καμία μεγάλη σύγκρουση στα Βαλκάνια-ή να επιδιώξει μια διαρκή ειρήνη με την Τουρκία και να μάθει να ζει εντός των γεωπολιτικών της δυνατοτήτων».

http://digital.tanea.gr/default.aspx

MHNYMATA

Τουρκία: η χώρα που θα διαλύσει την Ε.Ε.



Τουρκία: η χώρα που θα διαλύσει την Ε.Ε.
Του Αϊκούτ Καδήρ
Φοιτητής Νομικής ΔΠΘ




«Αυτοί που σήμερα είναι διατεθειμένοι να πάρουν χρήματα-δάνεια από ΔΝΤ και άλλους, στο μέλλον θα είναι διατεθειμένοι να πάρουν και πολιτικής – στρατηγικής φύσεως εντολές από τέτοια κέντρα» Καδήρ Αϊκούτ

Όραμα Davutoglu : παντουρκισμός και πανισλαμισμός

Ξέρω ότι ο τίτλος του άρθρου σας φαίνεται λίγο προβοκατόρικος. Αλλά οι εξελίξεις που συμβαίνουν τον τελευταία καιρό με την οικονομική κρίση, με τις ζώνες ελέγχου-επιρροής στην Ευρώπη (ΗΠΑ- Βρετανία/ Γερμανία, Γαλλία – Ρωσία/ Ολλανδία και άλλες χώρες οι οποίες σχηματίζουν ένα μπλοκ κρατών κατά της Τουρκίας/ και τέλος μπλοκ φιλο-Τουρκικών κρατών τα οποία κράτη δεν έχουν μεγάλη οικονομική δύναμη). Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ενιαία συμφέροντα για το μέλλον της Ε.Ε. Ο λόγος ύπαρξης αυτής της διχόνοιας μεταξύ των Ευρωπαϊκών κρατών και σχηματισμού κυρίως δύο μεγάλων μπλοκ είναι η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. : μπλοκ που υποστηρίζεται την Τουρκία και μπλοκ που μισεί την Τουρκία. Στο μπλοκ που θέλει η Τουρκία να γίνει μέλος στην Ε.Ε. περιλαμβάνεται η σημερινή Μ. Βρετανία που προσπαθεί να ξανα-οικοδομήσει τις σχέσεις που είχε με τις ΗΠΑ στα πλαίσια των σχεδίων Νέο-Οθωμανισμού, και τα Ευρωπαϊκά κράτη που βρίσκονται κυρίως σε Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη και στα Βαλκάνια, ενώ στο άλλο μπλοκ περιλαμβάνονται κράτη όπως Γαλλία και Γερμανία που λόγω της άνθησης του νέο-οθωμανισμού προσπαθούν να έρθουν σε επαφές σήμερα με την Ρωσία για αρχή μιας νέας εποχής.

Όπως όλοι ξέρουμε η Γαλλία και η Γερμανία (δύο χώρες που ήταν αντίπαλες κατά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο) επειδή δεν θέλουν να χάσουν την ηγετική θέση τους στην ένωση και για να μην αλλάξει το status quo προσπαθούν να βγάλουν εμπόδια στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. και επειδή ξέρουν πολύ καλά την δυναμική της προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με την Ρωσία. Μετά την αντικατάσταση του Ζακ Σιράκ από τον Νικολά Σαρκοζί στη Γαλλία και του Γκέρχαρντ Σρέντερ από την Ανγκελα Μέρκελ στη Γερμανία, η Ευρώπη απωθεί την Τουρκία. Οι Ευρωπαίοι στήριξαν επισήμως την απόφασή τους να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, αλλά έκαναν ελάχιστα για να τις προωθήσουν. Μόνο τώρα που γίνεται εμφανής η κατάρρευση των τουρκοευρωπαϊκών σχέσεων, η Ευρωπαϊκή Ενωση δείχνει ξαφνικά διατεθειμένη να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη διαδικασία. Και αυτό δείχνει ότι πίσω από το αδιέξοδο υπήρχαν πολιτικά κίνητρα. Η Δύση και κυρίως η Ευρώπη δεν έχουν την πολυτέλεια να αποξενώσουν την Τουρκία, διότι η Ευρώπη τον 21ο αιώνα θα εξαρτηθεί σημαντικά από τους γείτονές της στα νοτιοανατολικά.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει σήμερα η συμμαχία Αγγλίας – ΗΠΑ στην οποία οι Άγγλοι για να ανοικοδομήσουν τις σχέσεις τους με τους Αμερικανούς και να πάρουν την θέση τους στην Νέα Τάξη Πραγμάτων υποστηρίζουν την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Πριν από την αλλαγή της κυβέρνησης όμως στην Αγγλία, οι σχέσεις ΗΠΑ – Αγγλίας δεν ήταν και τόσο καλές. Οι Άγγλοι πριν την διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας είχαν σχεδιάσει τον νέο χάρτη της περιοχής (Μ. Ανατολής) υπέρ των δικών τους συμφερόντων και δεν θα ήθελαν όπως είναι λογικό να αλλάξει το status quo στην Μ. Ανατολή. Σήμερα όμως επειδή η Αγγλία έχει χάσει την παλιά αυτοκρατορική της δύναμη και υπεροχή λόγω συνεχών πολέμων και ύπαρξης της οικονομικής κρίσης τα τελευταία χρόνια είναι υποχρεωμένη να ξανά-συμμαχήσει με τις ΗΠΑ. Για αυτό τον τελευταία καιρό όσοι από εσάς διαβάζεται ξένο τύπο θα έχετε δει δημοσιεύματα σε γνωστά περιοδικά και εφημερίδες σχετικά με την Τουρκία, ότι είναι η νέα ανερχόμενη δύναμη, ότι πρέπει να της δώσει η Ε.Ε. την θέση που της αξίζει κτλπ.

Πέρα από αυτά τα κράτη, πλήθος άλλων κρατών όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία που βιώνουν και αυτά την οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια και προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τις γεωπολιτικές τους θέσεις να πάρουν μέρος στην Νέα Τάξη πραγμάτων. Παρόμοια στάση τηρεί σήμερα και η Μεσογειακή Ιταλία του Berlusconi που είναι στενός φίλος του πρωθυπουργού της Τουρκίας. Επίσης πολλά άλλα κράτη στα οποία υπάρχουν Τουρκικές μειονότητες όπως Ρουμανία, Πολωνία, βαλκανικά κράτη της Ευρώπης υποστηρίζουν την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Επίσης και άλλες χώρες όπως Ολλανδία, Ελβετία κτλπ στις οποίες τις τελευταίες μέρες κυριαρχεί η Ισλαμοφοβία δεν έχουν αποφασίσει ακόμα ποια θέση θα τηρήσουν αλλά όπως βλέπω θα πάρουν την θέση υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Καλό θα ήταν να αναφερθούμε και στην θέση της Ελλάδας, η οποία λόγω Θράκης, casus belli στο Αιγαίο και Κύπρου τηρεί θα έλεγα μια ουδέτερη στάση θέτοντας εμπόδια στην πορεία της Τουρκίας. Η χώρα μας είναι από τις ελάχιστες χώρες που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα για την θέση που θα πάρουν μαζί με Δανία, Βουλγαρία, Ιρλανδία και άλλες χώρες.

Οι Ευρωπαία έκαναν ένα μέγα – λάθος με το που έκαναν κάποια μικρά – ανίσχυρα κράτη μέλη της Ε.Ε. Αυτές οι χώρες που είπα παραπάνω στο τέλος θα καταφέρουν να αναγκάσουν την Γαλλία και Γερμανία να σταματήσουν την σημερινή τους στάση και να δώσουν το OK για την ένταξη της Τουρκίας σε αυτήν. Όπως έχω αναφέρει και σε άλλα άρθρα που έγραψα περί Νέο-Οθωμανισμού αν γίνει κάτι τέτοιο όλα θα γίνουν άνω κάτω στην Ε.Ε. Πλέον δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός (κυρίως οικονομικός) με τις ΗΠΑ λόγω συμμαχίας ΗΠΑ – Τουρκίας (που θα έλεγα ότι παίρνει ακόμα την μορφή της ταύτισης συμφερόντων αυτών των δύο χωρών). O σκοπός της Τουρκίας είναι : άσκηση ισχυρής επιρροής στην Ευρώπη, στα Βαλκάνια, στον Καύκασο, στην Μ. Ανατολή και στην Αφρική μέσω ελέγχου της ενέργειας (δείτε τις τελευταίες εξελίξεις για πυρηνικό πρόγραμμα της), των υδάτων, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και τέλος να καταστεί κέντρο διεθνούς εμπορίου όπως ήταν η Κωνσταντινούπολη πριν από την διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας επί αρκετούς αιώνες.

Επομένως, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το εξής δίλημμα: ή να υποστεί την διαφαινόμενη εξέλιξη, που θα σημάνει κατ’ουσίαν το ιστορικό της τέλος ή να αποχωρήσει από την Ενωμένη Ευρώπη, ώστε να αποφύγει τον μέσω Ευρώπης θεσμικό εκτουρκισμό της, αλλά σ’ αυτήν την περίπτωση να χρειαστεί να αντιμετωπίσει μόνη τον τουρκικό επεκτατισμό.


Η Ευρώπη κινδυνεύει να ξεμείνει από χρόνο ακόμη και στην ίδια της τη γειτονιά, διότι η έλλειψη αποφασιστικής ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής είναι οδυνηρά ορατή σε όλες αυτές τις χώρες. Ή, όπως το έθεσε ο μεγάλος πολιτικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, «η ζωή έχει τον τρόπο της να τιμωρεί όσους καθυστερούν».

Του έσπασε ένα μπουκάλι στο κεφάλι για να τον κλέψει -ΘΥΜΑ ΙΣΠΑΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ

22χρονος, έσπασε ένα μπουκάλι στο κεφάλι Ισπανού τουρίστα για να τον κλέψει, στο κέντρο της Αθήνας. Τελικά οι αστυνομικοί βρήκαν τον 22ληστή και τον συνέλαβαν στο άβατο της οδού Αθηνάς.

Ο κακομοίρης Ισπανός που έκανε το λάθος θα έρθει διακοπές στο κέντρο της Αθήνας, πηγε στο νοσοκομείο.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

"Προ μηνός, 5 - δεν υπάρχουν λόγια για να τους χαρακτηρίσω - άνδρες επιτέθηκαν σε συγγενικό μου πρόσωπο,σχετικά μεγάλης ηλικίας, στην είσοδο μιας πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας, μέρα μεσημέρι, και τον γρονθοκόπησαν άσχημα στο πρόσωπο προκειμένου να του αφαιρέσουν χρήματα τα οποία μόλις είχε πάρει από τράπεζα. Τα ζώα δεν μίλησαν καν, δηλαδή δεν του τα ζήτησαν, απλά εν ψυχρω χτύπησαν, άρπαξαν κι έφυγαν...
Η αστυνομία τι ρόλο έπαιξε ίσως αναρωτηθείτε;Κανένα. Και όταν ερωτήθηκαν οι κύριοι αστυνομικοί κεντρικού αστυνομικού τμήματος εάν έχουν ελέγξει την κάμερα του απέναντι κτιρίου που σίγουρα είχε καταγράψει τους τύπους την ώρα που ακολουθούσαν από πίσω τον άνθρωπο, απάντησαν ότι δεν είχε νόημα γιατί περνάει πολύς κόσμος από εκεί. Την συγκεκριμένη ώρα και πίσω από τον συγκεκριμένο άνθρωπο πόσος ύποπτος κόσμος να περνούσε ρε παιδιά; Για πείτε μου τότε πως θα τους πιάσετε (αν ενδιαφερόσασταν πράγματι να τους πιάσετε); Με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος;

Τέτοια σκηνικά συμβαίνουν καθημερινά στην "όμορφη" πόλη μας αλλά δυστυχώς δεν τα πληροφορείται κανείς αν δεν συμβεί στον ίδιο, σε κάποιο συγγενή ή σε κάποιο φίλο, γιατί δυστυχώς τα media ασχολούνται είτε με τα πολιτικά γεγονότα (από τη σκοπιά φυσικά που εξυπηρετεί το κάθε κανάλι) είτε με το να πανικοβάλλουν τον κόσμο με οικονομικής φύσεως θέματα, είτε με το τι κανει ο κάθε φελός κοσμικός. Εδώ στο εξωτερικό έχουν βγάλει χάρτες με τις επικίνδυνες ζώνες της Αθήνας και το ελληνικό κράτος ζει ακόμη στον κόσμο του.

Πραγματικά πείτε μου η αστυνομία τι κάνει; Που είναι; Γιατί δεν μας λέτε κύριε Χρυσοχοίδη τι κάνετε εσείς και οι υφιστάμενοί σας που να δικαιολογείτε τους μισθούς σας(οσοδήποτε κι αν είναι) και την δημοσιουπαλληλίστικη θέση σας; Ή μήπως νομίζετε ότι με το να βγάζετε τα άχρηστα αγοράκια Β, Ζ, Δίας, Ερμής, ή όπως στο δια..λο λέγονται, στα μηχανάκια, μας πείθετε ότι ενεργείτε για την ασφάλεια του πολίτη! Μπούρδες!!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σαφάρι" για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα από τo Επικουρικό



Ουσιαστικές αλλαγές στην λειτουργία και την διαχείριση στο Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων των ασφαλιστικών εταιριών θέτει ο πρόεδρός της διαχεριστικής επιτροπής Δ. Ζορμπάς, προκείμενου να ξεπεράσει τα προβλήματα και κύρια το υψηλό έλλειμμα που εμφάνισε πέρυσι ,που έφθασε στα 608,8 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο σημερινό ΒΗΜΑ οι στόχοι είναι «να τροποποιηθούν ή να βελτιωθούν ορισμένες πρακτικές οι οποίες αφενώς δυσχεραίνουν το έργο του επικουρικού και αφετέρου επιβαρύνουν τον καταναλωτή στις τελικές χρεώσεις» Ειδικότερα αναφέρει οτι το επικουρικό κεφάλαιο για το μέλλον επιδιώκει:

* Μεταφορά του Κέντρου Πληροφοριών από την ΕΠΕΙΑ στο Επικουρικό Κεφάλαιο, γεγονός που θα συμβάλει στον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, στην αύξηση των εσόδων του επικουρικού, στην πρόσκτηση νέων εργασιών για τις ασφαλιστικές και επιπλέον έσοδα για το κράτος.

* Αντικειμενικοποίηση των ζημιών σωματικών βλαβών για τις αποζημιώσεις του επικουρικού κεφαλαίου. Μια ρύθμιση αυτού του είδους θα ορθολογικοποιήσει τα έξοδά μας.

* Οικονομικός έλεγχος σε όλες τις περιπτώσεις εκκαθάρισης εταιρειών που έκλεισαν και επαναπροσδιορισμός του χρόνου και του τρόπου εκκαθάρισης

* Δημιουργία μηχανισμού ελέγχου των αποζημιώσεων που φθάνουν στον τελικό παραλήπτη».

Επίσης σε σχετικά ερώτηση για το πώς θα αυξήσει τα έσοδα ο κ Ζορμπάς αναφέρει στην Εφημερίδα, ότι θα επικεντρωθεί στον εντοπισμό των ανασφαλίστων αυτοκινήτων , στην αντικειμενικοποίηση των ζημιών στον επαναπροσδιορισμός του κόστους του Επικουρικού, καθώς και η εφαρμογή ενός συντηρητικού πλάνου πληρωμών.

Πρωτιά για την Ελλάδα στα κατασχεθέντα προϊόντα «μαϊμούδες»

Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση, μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, στα προϊόντα «μαϊμούδες», που δέσμευσαν τα ελληνικά τελωνεία την προηγούμενη χρονιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και η οποία αφορά τις δράσεις στα τελωνεία της ΕΕ για την καταπολέμηση των ...απομιμήσεων και παραποιήσεων, αλλά και την επιβολή των δικαιωμάτων πνευματικής διανοητικής ιδιοκτησίας, τα προϊόντα «μαϊμούδες», που δέσμευσαν τα ελληνικά τελωνεία την προηγούμενη χρονιά, αυξήθηκαν από 3,6 εκατ. το 2008 σε 21,9 εκατ. το 2009.

Συνολικά για τους «27» δεσμεύτηκαν από τα τελωνεία των κρατών μελών 118 εκατ. προϊόντα το 2009. Το σύνολο εμφανίζεται μειωμένο σε σχέση με το 2008, που ήταν 178, 9 εκατ. προϊόντα. Μετά την Ελλάδα, σε δεσμεύσεις προϊόντων ακολουθούν η Ολλανδία με 17,9 εκατ. αντικείμενα, η Ιταλία με 12,9 εκατ. αντικείμενα και η Βουλγαρία με 11,3 εκατ. αντικείμενα.

Από την έκθεση προκύπτει ακόμη ότι γενικότερα για τους «27», τσιγάρα, ρούχα και επώνυμα είδη είναι τα βασικά προϊόντα, που κατασχέθηκαν από τις τελωνειακές αρχές με την υποψία της παραβίασης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ σημαντικό μερίδιο καταλαμβάνουν επίσης προϊόντα καθημερινής χρήσης, τα οποία εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία των πολιτών, όπως σαμπουάν, οδοντόκρεμες, παιχνίδια, φάρμακα ή οικιακές συσκευές.

Επιπλέον, στην έκθεση επισημαίνεται ότι οι παραβάσεις των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, οι οποίες στο παρελθόν αφορούσαν κυρίως τα είδη πολυτελείας, αφορούν πλέον όλο και περισσότερο προϊόντα, που χρησιμοποιούνται από τους πολίτες στην καθημερινή τους ζωή. Στις κατηγορίες προϊόντων με τα υψηλότερα ποσοστά δεσμεύσεων από τα τελωνεία συγκαταλέγονται τα τσιγάρα (με ποσοστό 19% των δεσμεύσεων), άλλα προϊόντα καπνού (16%), τα επώνυμα προϊόντα (13%) και τα φάρμακα (10%).

Η Κίνα εξακολουθεί να είναι η κύρια πηγή προϊόντων, που παραβιάζουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, με 64% των παράνομων προϊόντων, ενώ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο προέρχονται τα μεγαλύτερα ποσοστά συγκεκριμένων κατηγοριών παράνομων προϊόντων. Όπως αναφέρει ακόμη η έκθεση της Επιτροπής, περισσότερο από 77% του συνόλου των δεσμευθέντων προϊόντων καταστράφηκαν, ή απετέλεσαν, αντικείμενο δικαστικής διαδικασίας για τον προσδιορισμό της παράβασης.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έκθεσης ο αρμόδιος για τη φορολογία, τα τελωνεία, την καταπολέμηση της απάτης και τον έλεγχο επίτροπος Αλγκιρντάς Σεμέτα δήλωσε: «Ο ρόλος των τελωνείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να προστατεύει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας. Απομιμήσεις προϊόντων μπορεί να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών και συνιστούν εξαπάτηση των νόμιμα δραστηριοποιούμενων επιχειρήσεων. Η Επιτροπή και τα κράτη μέλη θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους εμπορικούς εταίρους και τη βιομηχανία σε διεθνές επίπεδο για να εξασφαλίσουν το υψηλότερο δυνατό επίπεδο προστασίας της διανοητικής ιδιοκτησίας στην ΕΕ».

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΕΛΗ

Νέα τέλη κυκλοφορίας φωτιά σχεδιάζει η κυβέρνηση για παλιά και νέα αυτοκίνητα για το 2011. Τις αλλαγές συζήτησαν σε συνεδρίαση που κράτησε πολύ ώρα ο Παπακωνσταντίνου με την Μπιρμπίλη. Και λέμε εμείς τώρα ρε παιδιά δεν τους έφτασαν τόσα που άρπαξαν από τον κόσμο με τα περσινά τέλη; Θέλουν κι άλλα; Καλά δε μπορούν να καταλάβουν πως ο κόσμος δεν αντέχει άλλο;;

Δειτε πως υπολογίζονται...

Κυβισμός Τέλη 2008 Τέλη 2011
έως 300 κ.εκ. 15 ευρώ 18 ευρώ
301-785 κ.εκ. 38 ευρώ 40 ευρώ
786-1.357 κ.εκ. 93 ευρώ 100 ευρώ
1.358-1.928 κ.εκ. 168 ευρώ 180 ευρώ
1.929-2.357 κ.εκ. 372 ευρώ 400 ευρώ
2.358 και άνω 483 ευρώ 550 ευρώ