Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ

Αι γενεαί πάσαι - Στολίζοντας τον Επιτάφιο

ΕΚΤΟΣ Η ΤΣΟΥΜΕΛΕΚΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!

Η Αθανασία Τσουμελέκα περίμενε την επίσημη ανακοίνωση της τιμωρίας της από την IAAF. Αυτό έγινε τη Μεγάλη Πέμπτη, αφού η παγκόσμια ομοσπονδία κλασικού αθλητισμού επικύρωσε την ποινή της «χρυσής» Ολυμπιονίκου της Αθήνας στα 20.000 βάδην. Ήτοι, πως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αναγκαστεί να μείνει δυο χρόνια εκτός αγώνων, εξαιτίας της χρήσης ερυθροποιητίνης.

Η Τσουμελέκα υποβλήθηκε σε έλεγχο, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της στο Καρπενήσι τον περασμένο Αύγουστο και εκεί βρέθηκε πως είχε κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας. Πάντως, ήδη η σταρ από την Πρέβεζα έχει ανακοινώσει την αποχώρησή από την ενεργό δράση.
Αναρτήθηκε από Betgreece

η νηστεία έχει και μεταφορική έννοια, μα φαίνεται πως ζούμε σε παράννοια !!!!

νηστεύω τη σαρακοστή το κρέας δεν αγγίζω
το νόημα ξέρω, μα πολύ, τον άνθρωπο τσακίζω
τις άλλες μέρες με φωνή, οχλοβοή και αδηφαγία
σκοτώνω ότι κέρδισα απ’ της νηστείας την ουσία


έχω παιδιά, τα αγαπώ; καμία δεν έχει σημασία
έχω καρδιά; μα τι να πω, δεν βλέπω να’ χει αξία
νηστεύω τις σαρακοστές και νοιώθω τόση ανία
κατάντησε η νηστεία μου, μεγάλη να’ ναι αμαρτία


τη σπούδασα την άτιμη, στη φειδωλή τη γεύση
όμως βλέπω, πως μέσα μου, έχω τρικυμιώδη πλεύση
καταποντίζονται οι χαρές μου, από τα τόσα κρίματα
μέσα στη φτήνια της ψυχής, που μένει χωρίς χρήματα


έχω ανάγκη λυτρωμού, να διώξω όλα τα πάθη
να σταματήσω να πονώ μέσα στα τόσα λάθη
να μεταφέρω τη νηστεία στο καθημερινό τσουκάλι
να στήσω τρικούβερτο χορό, να πω όλα χαλάλι

Το σουβλάκι νικάει τα Μακντόναλντ στην Αυστραλία


Έκπληκτοι οι υπεύθυνοι της αλυσίδας Μακντόναλντ παρακολουθούν την εντυπωσιακή ανάπτυξη μιας εταιρίας με ..σουβλάκι! Τόσο εντυπωσιακή είναι η ανάπτυξη που όταν πριν από λίγες μέρες άνοιξε ένα νέο εμπορικό κέντρο με εστιατόρια souvlakihut, συγκεντρώθηκαν 60.000 άνθρωποι, γεγονός που προβλήθηκε από τον τοπικό Τύπο.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγες μέρες άνοιξε τις πόρτες του και το έκτο souvlakihut στην πολιτεία της Κουϊνσλάνδης και μάλιστα το πρώτο σε εμπορικό κέντρο στην περιοχή της Χρυσής Ακτής.

Η επιχείρηση των ομογενών Γιάννη και Βασίλη Φωτιάδη που ξεκίνησαν από τη Μελβούρνη με στόχο να βάλουν το σουβλάκι στο πιάτο όλων είναι σίγουρο ότι τα πάει πολύ καλά σε όλη την Αυστραλία. "Όταν ξεκινήσαμε, πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, έπρεπε να γνωρίσουμε το σουβλάκι ως γεύση στον κόσμο. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Χρυσής Ακτής, ήταν άγνωστο. Οι κάτοικοι της περιοχής δοκίμαζαν σουβλάκι μία φορά τον χρόνο στο ελληνικό πανηγύρι της τοπικής Ελληνικής Κοινότητας. Σήμερα, όλοι γνωρίζουν τη γεύση χάρη στα εστιατόρια του souvlakihut, έξι συνολικά στον αριθμό τους" λέει ο κ. Φιλίππου που έφυγε από την Μελβούρνη προκειμένου να "πάει" το souvlakihut της Κουϊνσλάνδης.

Σε όλη την Αυστραλία η souvlakihut διαθέτει πλέον δεκάδες εστιατόρια. Όπως λέει ο κ. Φιλίππου, τώρα πια οι διαχειριστές πολλών εμπορικών κέντρων που βρίσκονται υπό κατασκευή στην περιοχή και σε ολόκληρη την πολιτεία της Κουϊνσλάνδης ζητούν από το souvlakihut να "μπει" στον κατάλογο των εστιατορίων που στεγάζουν.

Τα επιχειρηματικά σχέδια του souvlakihut της Κουϊνσλάνδης είναι ενδεικτικά της -μέχρι στιγμής- μεγάλης του επιτυχίας. "Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια σχεδιάζουμε το άνοιγμα 80 συνολικά εστιατορίων souvlakihut σε κάθε γωνιά της Πολιτείας", λέει ο κ. Χάρης Φιλίππου που έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι η επιχειρηματική επιτυχία των ομογενειακών εστιατορίων είναι εξασφαλισμένη πια.
Hellenic Business

Το εισόδημα του Ομπάμα φτάνει 2,6 εκατ. δολάρια


Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του ζεύγους Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα προήλθε από τα δικαιώματα του βιβλίου του Αμερικανού προέδρου σύμφωνα με τα στοιχεία του Λευκού Οίκου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η πρώτη κυρία Μισέλ είχαν εισόδημα πλέον των 2,6 εκατ. δολαρίων το 2008, σύμφωνα με σχετικά επίσημα έγγραφα που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος χθες Τετάρτη.

Το μεγαλύτερο μέρος των 2.656.902 δολαρίων που κέρδισαν οι Ομπάμα προήλθε από τις πωλήσεις και τα δικαιώματα των βιβλίων του προέδρου, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο.

Το ζεύγος κατέβαλε 855.323 δολάρια σε ομοσπονδιακή φορολογία και 77.883 δολάρια στις φορολογικές αρχές του Ιλινόι. Οι Ομπάμα έκαναν επίσης φιλανθρωπικές δωρεές ύψους 172.050 δολαρίων.

Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε τη φορολογική δήλωση των Ομπάμα την ημέρα που έληγε η προθεσμία για τους πολίτες προκειμένου να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους στο I

Ο αντιπρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ ανέφεραν κοινό εισόδημα 269.256 δολαρίων.
Hellenic Business

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!


Σήμερα ο πρωθυπουργός του σιωνιστικού καθεστώς Benyamin Netanyahu συναντήθηκε με τον George Mitchell, απεσταλμένο του Obama και στις δηλώσεις του ήταν απόλυτα σαφής: «οι Παλαιστίνιοι οφείλουν πρώτα ν’ αναγνωρίσουν το Ισραήλ ως “εβραϊκό κράτος” και κατόπιν μπορούμε να μιλήσουμε για “ειρηνευτικές συνομιλίες”»…
Η ισραηλινή εφημερίδα “Haaretz”, μεταφέρει σήμερα με σαφή διατύπωση τη νέα θέση της κυβέρνησης «Το Ισραήλ αναμένει από τους Παλαιστίνιους την αναγνώριση του Ισραήλ ως εβραϊκό κράτος, πριν συνομιλήσουμε για δύο κράτη και δύο λαούς»! (πηγή: INFOPAL)
Η νέα ισραηλινή κυβέρνηση αρνείται ακόμη κι αυτές τις «προόδους για ειρήνευση» (ας τις ονομάσουμε έτσι… αφού αρέσκονται και πίσω τους κρύβουν τη δουλικότητά τους στις ΗΠΑ και το Ισραήλ οι ευρωπαίοι πολιτικοί…), που προσπάθησαν να επιβάλλουν οι «πολιτισμένοι» με αίμα και βία…
Κι όμως στην Παλαιστίνη ζουν Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι και οι έποικοι εβραίοι…
61 χρόνια απαρτχάιντ, εθνοκάθαρση και σήμερα ο πιο ωμός και χυδαίος ναζιστικός ρατσισμός.
Ποιος ευρωπαίος πολιτικός θα τολμήσει, μετά από αυτές τις θέσεις, ν’ αμφισβητήσει το νόμιμο δικαίωμα ενός λαού στην ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ;
Ποιος θα μπορούσε ν’ αμφισβητήσει, ότι τα λόγια του Γιασέρ Αραφάτ είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε;
ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!
Αναρτήθηκε από σίβυλλα

H MEΓΑΛΗ ΧΕΛΩΝΑ!!!


Αυτή τη φορά, κάθε χρόνο, οι χελώνες leatherback αρχίζουν το απίστευτο ταξίδι 3.700 μιλίων από την ψυχρή αναζήτησης τροφής για την Καραϊβική. Πώς θα βρουν το δρόμο τους κάθε χρόνο είναι εκπληκτικό για μένα.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ


ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΠΟΛΗ Λ'ΑΚΟΥΙΛΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ,ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΟ ΠΙΛΑΤΟ-ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Το συγκλονιστικο αυτο εγγραφο (πιστο αντιγραφο του οποιου βλεπετε στη φωτογραφια αριστερα),παρέμεινε μέχρι το 1309 μ..Χ. τελείως άγνωστο,οποτε βρεθηκε στην-γνωστη σημερα για τον καταστροφικο σεισμο-πολη L'Aquila της Κεντρικης Ιταλιας (κοντα στην οποια εχει ανακαλυφθει η αρχαια ρωμαικη πολη του Αμιτερνο,οπου βρεθηκε το σπιτι του Ποντιου Πιλατου).Το 1381 μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη επί των ημερών του Πατριάρχου Ιερεμίου.Μεταφράστηκε από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Διονύσιο, κατά το έτος 1643.http://hellas-orthodoxy.blogspot.com

One Day Like This!!!


Elbow - One Day Like This from Jeff Straka on Vimeo.
Drinking in the morning sun
Blinking in the morning sun
Shaking off the heavy one
Heavy like a loaded gun

What made me behave that way?
Using words I never say
I can only think it must be love
Oh, anyway, it’s looking like a beautiful day

Someone tell me how I feel
It’s silly wrong but vivid right
Oh, kiss me like the final meal
Yeah, kiss me like we die tonight

- - - - - - - - -

ΕΝΑΣ ΣΥΝΧΡΟΝΟΣ ΣΑΜΟΥΡΑΙ


Ενας από τους μεγαλύτερους σύνχρονους Σαμουράι.Οι δεξιότητες με το σπαθή είναι πραγματικά αρκετά εκπληκτικές, αλλά είναι λίγο ατυχές το γεγονός ότι δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει από το να κόβει σε φέτες τα μανιτάρια και τα αγγούρια στην τηλεόραση βαριετέ ο άνθρωπος!!!!

Βίντεο ενός εικονικού κόσμου Second Life style


Ναι και το βίντεο μοιάζει με το 3D εικονικό κόσμο του Second Life.
Ένα σύντομο βίντεο που λέει ότι μια θλιβερή ιστορία .. όμορφη και με τη μία

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥ


Ποιο είδος τέχνης θα μπορούσε να είναι το πιό κατάλληλο γιά το Πάσχα; Εμπνευσμένο από το παραδοσιακό σλοβένικο σχέδιο, ο Franc Grom χρησιμοποιεί ένα μικρό ηλεκτρικό τρυπάνι για να δημιουργήσει περίπου 2.500 έως 3.500 τρύπες σε κάθε κέλυφος αυγού. Η εργασία του είναι αρκετά απίστευτη εξετάζοντας πόσο εύθραυστα τα αριστουργήματά του είναι.

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΣΠΕΡΜΑ 22 ΕΤΩΝ!!!


Ο Chris Biblis ήταν 16 όταν έκανε θεραπείες ακτονοβολίας για λευχαιμία.Τί έκανε λοιπόν πάγωσε το σπέρμα του και 22 χρόνια αργότερα ιδού.....ένα κοριτσάκι.Αυτό είναι το ποσό ρεκόρ για σπέρμα που έχει καταψυχθεί καιαγρότερα το χρησιμοποίησαν επιτυχώς για να συλλάβουν ένα μωρό.Η τεχνολογία για να γίνει αυτό δεν ήταν καν κοντά όταν ήταν κατεψυγμένα! "Η υπόθεση που χαιρετίστηκε ως ένα παράδειγμα του πόσο πολύ έχει προχωρήσει η θεραπεία υπογονιμότητας τις δύο τελευταίες δεκαετίες και η απόδειξη ότι το σπέρμα μπορεί να παραμείνει βιώσιμη για δεκαετίες, εάν διατηρούνται σε υγρό άζωτο. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 21 ετών. "

ΟΛΑ τα ονόματα που τα πήραν... από την Siemens


Διάφορα ονόματα περιέχει η λίστα που έρχεται στο φώς με τα ποσά που διακινήθηκαν από τα μαύρα ταμεία της Siemens. (Κάντε κλικ πάνω στο έγγραφο για να μεγαλώσει).
O λογαριασμός από τον οποίο έφευγαν τα ποσά ήταν ο 0230/480.028 στην Τράπεζα UBS της Ελβετίας και τον οποίο είχε ανοίξει, στο όνομα της Αντωνίας Μάρκου, ο Ηλίας Γεωργίου ισχυρός άνδρας της Siemens, στο παρελθόν, στη χώρα μας.
Τα ποσά αυτά, συνολικά περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ, έχουν διακινηθεί από τον Νοέμβριο του 1994 μέχρι και τον Απρίλιο του 2002 και κυμαίνονται από 5.000 μέχρι 800.000 μάρκα.
Μέσα στα ονόματα υπάρχει και το πολυσυζητημένο όνομα Α. ΡΟΚΟΣ που έχει πάρει 200.000 μάρκα στην Ελβετία.
.http://press-gr.blogspot.com/

ΠΡΟΒΑΤΑ ΜΕ LED ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΝΟΥΝ

ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ