Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ Η ΚΡΙΣΗ

Η ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΤΟ ΠΟΥΛΑ

Πάει και ο Αγιος Βασίλης, τον χτύπησε και αυτόν η οικονομική κρίση. Η Φινλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει το ποσοστό που έχει στο χωριό του Άγιου Βασίλη. Εχει το 32.1% , είναι αυτό το χωριό στο Rovaniemi. Το ποσοστό θα...

το πάρει η Santa's Holding Oy για να έχει την πλειοψηφία του χωριού και τον πλήρη έλεγχο. Φέτος οι επισκέπτες έπεσαν 12% και με την κρίση τα πράγματα είναι δύσκολα. Η εταιρεία που θα το πάρει ελπίζει ότι θα τα καταφέρει να πάει καλα.

ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΑ

Σύμφωνα με ανάρτηση του τρωκτικού οι φωτογραφίες, που βρέθηκαν σε blog δεκαπεντάχρονου μαθητή με ημίγυμνες συμμαθήτριές του, τραβήχθηκαν με κινητά.

Πρόκειται για άλλη μία από τις βλαβερές συνέπειες από τη χρήση κινητών μέσα στα σχολεία! Εδώ βέβαια κανείς μπορεί να πει πως θα μπορούσαν να είχαν φέρει φωτογραφικές μηχανές. Όμως, το κινητό βρίσκεται συνεχώς επάνω τους και έτσι μπορούν ευκολότερα, χωρίς ειδική προετοιμασία να απαθανατίσουν τέτοια θεάματα!
Το Υπουργείο, για να μην γκρινιάζουμε συνεχώς, έχει απαγορεύσει...
ρητώς τη χρήση κινητών από τους μαθητές μέσα στα σχολεία. Δυστυχώς όμως οι τρομοκρατημένοι από τους προοδευτικούληδες σύλλογοι διδασκόντων και διευθυντές δεν εφαρμόζουν στην πράξη την απαγόρευση. Έτσι, σε πολλά σχολεία κινητά κτυπούν ακόμη και μέσα στις αίθουσες κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ενώ μαθητές εξέρχονται συχνά από τις αίθουσες -με πρόσχημα την τουαλέτα- για να απαντήσουν σε κλήσεις!

Αποτελεί κατάντια, για την οποία αποκλειστικά και μόνο υπεύθυνοι είμαστε οι διδάκοντες! Ούτε το Υπουργείο, ούτε κανένας άλλος μας φταίει! Ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως η περίπτωση που μαθήτρια πήγε στο διευθυντή να καταγγείλει πως της έκλεψαν πανάκριβο κινητό και ο διευθυντής της έδωσε αμέσως διήμερη αποβολή και κατόπιν άρχισε τις "έρευνες" για την ανεύρεση του κινητού!
Paideia GR

ΑΦΓΑΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΣΩ ΣΚΟΠΙΩΝ!!!


μέσω e-mail

Авганистанците, во полициска станица објасниле дека од својата држава за 6.000 евра стигнале до Унгарија, од каде преку Србија и нашата земја, заедно со нивни сонародници кои ги носеле да работат со соодветни документи трабале да дојдат до Грција.
Βετσερ, σημερα, 25/03

Οι Αφγανοι βρεθηκαν στην Ουγγαρια. Παραδοξως αντι να μεινουν εκει, η να πανε διπλα στην Γερμανια, η στην Αυστρια ( Για να πανε εκει δεν συνωστιζονται στην Πατρα;), σκοπιανοι τους οδηγησαν στην Ελλαδα γιατι τους ειπαν οτι μονο στην Ελλαδα ( Πελοπονησσο) εχει δουλεια!!!

Στα Σκοπια , αλλοι ομοεθνεις τους Αφγανοι, τους εφοδιαζαν με αδειες παραμονης Ελληνικές!!!!

Τυχαια επεστρεψαν 38 απο αυτους στα Σκοπια. ( Οχι δεν τους εδιωξε ο ανικανος Προκοπης, ισως καποιοι ενσυνειδητοι συνοριοφυλακες απωθουν ορισμενους οταν τους συλλαμβανουν) και οι Σκοπιανοι ζητησαν και τα ρεστα. Ζητησαν επισημα απο τον Παυλοπουλο 200.000 Ευρω για τα εξοδα υποδοχης και σιτισής τους. ( δεν θα εκπλαγω αν τους τα δωσει, ειδικα αυτος , που ομολογουμενως ειναι ο χειροτερος υπουργος της κυβερνησης- χωρις επαφη με το περιβαλλον, λες και πινει δυο-τρια μπουκαλια ουισκυ καθε μερα...)

Ας μαθευτει για να δειτε πως: αντι να στελνουμε εμεις ( κρυφα και παρασκηνιακα) κανεναν απο τους χιλιαδες που μας πνιγουν ( μας ροκανιζουν ζωντανους) προς τα βορεια, , μας φερνουν οι σκοπιανοι, για να ενισχυσουν την εθνικη, κοινωνικη, υγειονομικη κ.λ.π. κατασταση της Ελλαδος!!!
Στεφανος Σωτηριου
Αναρτήθηκε από akritas

ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ,ΑΛΦΑ,ΑΥΤΙΑ...



Αγωγή κατά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και των δημοσιογράφων Γ. Αυτιά, Γ. Βλάχου και Γ. Ντάσκα κατέθεσε στο Πρωτοδικείο ο πρώην υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος.

Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, σε δήλωση του αναφέρει για το θέμα: «Στις 24.10.08 δήλωσα ότι θα καταθέσω αγωγή για την κατασυκοφάντησή μου από τον τηλεοπτικό σταθμό Άλφα δια των συνεργατών του Γιώργου Αυτιά... Γιώργου Βλάχου και Γιάννη Ντάσκα. Η αγωγή κατετέθη. Επιδίωξή μου δεν είναι η καταβολή αποζημίωσης αλλά η αποκατάσταση της αλήθειας. Αυτό είναι το μόνο που με ενδιαφέρει».
απο τροκτικο

Γιατί το κράτος θα ήθελε να φύγουν πρώιμα οι γυναίκες από το δημόσιο

Μπορεί να λέει καθημερινά η κυβέρνηση ότι είναι αντίθετη στην απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου και ότι δεν πρέπει να φύγει καμιά εργαζόμενη πρώιμα από την εργασία της, αλλά το ξέρετε ότι το ίδιο θα είχε από ένα τέτοιο ετήσιο όφελος, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 350 εκατομμυρίων ευρώ;

Την διαφορά δηλαδή μεταξύ της πλήρους σύνταξης που θα έπαιρναν κανονικά και της μειωμένης που θα πάρουν αν από την τρομοκράτηση των ΜΜΕ φύγουν από τώρα...

http://pliatsikonews.blogspot.com/

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΩΡΑ


Δακρυγόνα κατά πυροσβεστών...

Ενταση επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας όπου γίνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμβασιούχων πυροσβεστών. Η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων...

Αναρτήθηκε από press.gr@hotmail.com

ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΦΛΕΒΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ!!!ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ




Building The Amazing Steam Candle - video powered by Metacafe

ΜΕ ΜΠΑΖΟΥΚΑΣ ΕΡΙΞΕ ΣΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΤΟΥ


Εκρηκτική στην κυριολεξία ήταν η κατάληξη του καυγά ανάμεσα σε έναν 26χρονο Βόσνιο και την πεθερά του, την οποία θεώρησε υπεύθυνη για τη διάλυση της οικογένειάς του. Ο Μίροσλαβ Μίλιτς έφυγε θυμωμένος από την οικία των πεθερικών του και επέστρεψε με έναν... εκτοξευτήρα αντιαρματικής ρουκέτας,τον οποίο και πυροδότησε.
Όταν ο άνδρας συνειδητοποίησε ότι η πεθερά του βρισκόταν ακόμα εν ζωή, αν και βαριά τραυματισμένη, επιχείρησε να την αποτελειώσει με ένα καλάσνικοφ, αλλά αστόχησε. Από την επίθεση τραυματίστηκαν -ελαφρά- και ο πεθερός του Μίλιτς, αλλά και η γυναίκα του, που είχε καταφύγει στο σπίτι των γονιών της μετά το χωρισμό της με τον παρ' ολίγο πεθεροκτόνο.
H πεθερά του Μίλιτς τελικά επέζησε και ο γαμπρός της, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, τη γλύτωσε φτηνά, με ποινή φυλάκισης μόνον εξήμισι ετών. Η υπόθεση αναδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η βαλκανική χώρα με τα «αδέσποτα» όπλα,τα οποία έπεσαν στα χέρια ιδιωτών μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου.
Αναρτήθηκε από killbill

279 νέα σημεία δωρεάν ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi σε ολόκληρη την Ελλάδα


Η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, βασιζόμενη στην επιτυχία της πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη σημείων δωρεάν ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Σύνταγμα, το Θησείο, την Πλατεία Κοτζιά και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην Αθήνα, καθώς και στην πολύ μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, χρηματοδοτεί τη δημιουργία 279 νέων σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης (WiFi hotspots) σε Δήμους, Νομαρχίες, Περιφέρειες, ΤΕΔΚ και άλλους φορείς από ολόκληρη τη χώρα.

ΜΟΥΜΙΑ ICEMAN



Η Μούμια Iceman
mummies.iceman@eurac.edu

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΕΑΜΑ ΑΠΟ 1.2 ΕΚΑΤ. ΧΗΝΕΣ ΣΤΟ ΜΙΖΟΥΡΙ ΤΩΝ ΗΠΑ


1.2 million snow geese February/March 2009 from Mike Hollingshead on Vimeo.

ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΤΕΝ ΚΑΤΕ Η ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟ-ΟΧΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ...

Χωρίς τον Ολλανδό τεχνικό, Χένκ Τεν Κάτε, πραγματοποιήθηκε η σημερινή πρωινή προπόνηση του Παναθηναϊκού. Ο τεχνικός του "τριφυλλιού" συναντήθηκε με τον Νίκο Πατέρα και τον Κώστα Αντωνίου για να συζητήσουν τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες.
Χωρίς τον Ολλανδό τεχνικό πραγματοποιήθηκε η σημερινή προπόνηση των πρασίνων. Ο έμπειρος προπονητής είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ομάδας, Νίκο Πατέρα και τον γενικό διευθυντή, Κώστα Αντωνίου, για να συζητήσουν όλα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες.
Οι τρεις άνδρες συζήτησαν το θέμα που δημιουργήθηκε μετά την εισήγηση του Ολλανδού να πληρώσουν άπαντες το πρόστιμο που επιβλήθηκε στους ποδοσφαιριστές.
Μετά από αμοιβαίες εξηγήσεις, οι ισχυροί άνδρες του Παναθηναϊκού έδωσαν τα χέρια και το θέμα έληξε χωρίς δυσάρεστες εξελίξεις.
Απόντες από τη προπόνηση αλλά δικαιολογημένα ήταν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές του συλλόγου ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο επιθετικός των πρασίνων, Βαγγέλης Μάντζιος.
http://bet-gr.blogspot.com/

TO ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ


Στον πανέμορφο Βαρνάβα Αττικής, στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα της Λαογραφικής Εταιρείας Βαρνάβα, μια εκδήλωση με τη συνεργασία του «Συνδέσμου Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας» με τη στήριξη της Νομαρχίας Αν. Αττικής, που αξίζει την παρουσία μας δίπλα σ’ αυτή την προσπάθεια.
Να προσφέρουμε με την παρουσία μας ένα χαμόγελο στο πρόσωπο των μικρών Παλαιστινίων, που θα βρεθούν κοντά στους δικούς μας μαθητές.
Να θαυμάσουμε το υπέροχο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα, να δούμε τη «Διεθνή Έκθεση Κεντημένου Ψωμιού», να μάθουμε για τους «Δρόμους του Ψωμιού» και τις εκδηλώσεις τους.
Για την Ειρήνη και τον Πολιτισμό!
Να πάμε!sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

ΟΜΟΡΦΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ<ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ>

Άγρια καταδίωξη Αφγανού στην Αθήνα


Σκηνές που θύμιζαν αστυνομική περιπέτεια εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, όταν ένας Αφγανός μετανάστης, σε κατάσταση αμόκ, αφού έβαλε φωτιά στο σπίτι του στα Εξάρχεια, στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητό του και μέχρι να τον ακινητοποιήσουν οι αστυνομικοί, οδηγώντας στα τυφλά τραυμάτισε τέσσερα άτομα, προξένησε ζημιές σε δέκα αυτοκίνητα και με την απειλή μαχαιριού άρπαξε το όχημα μίας γυναίκας.

Το περιστατικό που σήμανε συναγερμό στην Άμεση Δράση, ξεκίνησε λίγο μετά τις δέκα το βράδυ, όταν ο αλλοδαπός σε κατάσταση εκτός εαυτού έβαλε αρχικά φωτιά στο σπίτι του στην οδό Ερεσσού στα Εξάρχεια. Το περιστατικό που σήμανε συναγερμό στην Άμεση Δράση, ξεκίνησε λίγο μετά τις δέκα το βράδυ, όταν ο αλλοδαπός σε κατάσταση εκτός εαυτού έβαλε αρχικά φωτιά στο σπίτι του στην οδό Ερεσσού στα Εξάρχεια. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο Ι.Χ του και αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα τραυμάτισε δύο πεζούς στη διασταύρωση Ερεσσού και Ιπποκράτους και δύο ακόμα άτομα που επέβαιναν σε μοτοποδήλατο, ενώ προξένησε ζημιές σε δέκα σταθμευμένα οχήματα. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο Ι.Χ του και αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα τραυμάτισε δύο πεζούς στη διασταύρωση Ερεσσού και Ιπποκράτους και δύο ακόμα άτομα που επέβαιναν σε μοτοποδήλατο, ενώ προξένησε ζημιές σε δέκα σταθμευμένα οχήματα.

Όταν το αυτοκίνητό του ακινητοποιήθηκε το εγκατέλειψε το και με την απειλή μαχαιριού κατέβασε μία γυναίκα από το αυτοκίνητό της στο οποίο επιβιβάστηκε συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία του. Όταν το αυτοκίνητό του ακινητοποιήθηκε το εγκατέλειψε το και με την απειλή μαχαιριού κατέβασε μία γυναίκα από το αυτοκίνητό της στο οποίο επιβιβάστηκε συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία του.απο ΕΡΑ

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ!!


Σήμερα, που η χώρα μας βρίσκεται και αυτή αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις μιας διεθνούς οικονομικής κρίσης με πρωτόγνωρο βάθος και έκταση, δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε το δρόμο εκείνων που τιμούμε, εκείνων που έκαναν το χρέος τους παραδίδοντας στις επόμενες γενιές μια πατρίδα ελεύθερη και περήφανη", δήλωσε ο πρωθυπουργός

Εγώ την παραθέτω εσείς βγάλτε μόνεις σας τα συμπεράσματα σας.
Στα θαύματα πιστεύεται?

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ





AΓΕΛΗ ΚΑΡΧΑΡΙΩΝ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ!!!


Οπως είναι στην πατρίδα μας οι αθερίνες έκει είναι οι καρχαρίες.Είναι
πραγματικά άξιοι θαυμασμού κάτι τύποι που μπαίνουν στη θάλασσα έκει και κάνουν
Ιστιοσανίδα.

H ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΣΟΥΛΗΘΡΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ!!!ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ!!!


Αντε να να γελάσουμε λίγο.........με κάτι ευχάριστω.
Τυχεροί αυτοί που την δοκίμασαν δεν νομίζεται?

Πολύνεκρο τροχαίο στη Ρωσία


Δεκατέσσερις είναι οι νεκροί και τέσσερις σοβαρά τραυματίες από τη σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο στην περιοχή Βλαντίμιρ της κεντρικής Ρωσίας, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχοι του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων σήμερα Πέμπτη.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Λιουντμίλα Μαρτύνοβα είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορειο ότι "συνολικά 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν-13 επιβάτες και ο οδηγός του φορτηγού". Τέσσερις επιβάτες του λεωφορείου νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, πρόσθεσε.

Νωρίτερα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία είχαν μεταδώσει ότι ο απολογισμός των νεκρών ανερχόταν σε 25, επικαλούμενα εκτιμήσεις αξιωματούχων των αρχών και της αστυνομίας για το σύνολο των επιβατών του λεωφορείου.

Διατάχθηκε η διεξαγωγή έρευνας για το δυστύχημα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η μετωπική σύγκρουση των δυο οχημάτων προκάλεσε πυρκαγιά που απανθράκωσε το λεωφορείο.

Τα αίτια του τροχαίου παραμένουν ασαφή· κατά τις πρώτες εκτιμήσεις αστυνομικών ενδεχομένως κάποιος από τους δυο οδηγούς είχε αποκοιμηθεί στο τιμόνι ή έσκασε λάστιχο ενός από τα δύο οχήματα.

Οι επιβάτες του λεωφορείου ήταν στην πλειοψηφία τους έμποροι που κατευθύνονταν στην Μόσχα.
ΑΠΟ Hellenic bysiness

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΖΑ


ΕΝΑ ΑΓΟΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΤΡΥΤΟΥ ΑΠΟ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ!!!

ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΒΓΗΚΑΝ

Σαρδάμ

Σαρδάμ είναι το μπέρδεμα των συλλαβών, κατά την ώρα που μιλούν οι ηθοποιοί, οι εκφωνητές του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, αλλά και κάθε ομιλητής. Η λέξη δεν έχει ετυμολογική ρίζα, αλλά προέρχεται από τον αναγραμματισμό του επιθέτου Μάνδρας. Ο Αχιλλέας Μάνδρας, ηθοποιός - σκηνοθέτης, γεννήθηκε το 1875 στην Κωνσταντινούπολη και ήταν ο πρώτος που γύρισε η ελληνική κινηματογραφική ταινία. Επειδή έκανε πολλά μπερδέματα την ώρα που έπαιζε, σκέφθηκε να τα ονοματίσει. Έτσι αναγραμμάτισε το επώνυμό του και μας έδωσε μια καινούρια λέξη. Την καλλιτεχνική λέξη «Σαρδάμ».

ΡΕΣΙΤΑΛ ΜΗΤΣΙΚΩΣΤΑ!!!ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ

Μαθητές στυγεροί δολοφόνοι!!!!!Εξι εγκλήματα που συγκλόνισαν τον πλανήτη!!!

Οι δράστες μαθητές ή φοιτητές. Με όπλα εισέβαλαν στις τάξεις που την προηγούμενη μέρα έκαναν μάθημα για να σκοτώσουν. Σαν άλλοι Τζι Αϊ Τζο. Σαν κομάντο. Σίγουρα όχι σαν παιδιά. Ποιοι ήταν, σε τι περιβάλλοντα μεγάλωναν και ζούσαν; Πώς οδηγήθηκαν σε μια τέτοια πράξη; Πώς έφτασαν σε τέτοιο βαθμό αυτοκαταστροφικής βίας για να διαπράξουν εγκλήματα;

*Realschule Αλμπερτβιλ - Γερμανία, 11 Μαρτίου 2009.

Δράστης: Τιμ Κρέτσμερ, 17 χρόνων.

Οπλο: Αυτόματο τύπου Μπερέτα 9άρι.

Απολογισμός: Σκοτώθηκαν 9 μαθητές (8 κορίτσια και ένα αγόρι), 3 δασκάλες, 3 ενήλικοι σε ψυχιατρική κλινική και σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Σύνολο 16 νεκροί, συμπεριλαμβανομένου και του Τιμ, ο οποίος αυτοκτόνησε. Τραυματίστηκαν 7 μαθήτριες.

Αφού πήρε το όπλο του πατέρα του ο Κρέτσμερ πήγε στο παλιό του σχολείο όπου σκότωσε 9 μαθητές και 3 δασκάλους και τραυμάτισε 7 μαθήτριες. Μετά κατευθύνθηκε στο κέντρο της πόλης Βίνεντεν, που μετρά 28.000 κατοίκους, πυροβόλησε δύο άτομα σε ψυχιατρική κλινική όπου παλαιότερα είχε νοσηλευτεί, σκότωσε έναν από τους δύο, πήγε στην αντιπροσωπεία της Volkswagen στην κοντινή πόλη Βέντρλινγκεν, σκότωσε έναν πωλητή, έναν αγοραστή και μετά αυτοκτόνησε.


Τα περισσότερα θύματα του Τιμ ήταν γυναίκες -11 από τα 15- και οι τραυματίες ήταν όλοι γένους θηλυκού.

*Σχολή Φιλοξενίας Κοατζόκι - Φινλανδία, 23 Σεπτεμβρίου 2008.

Δράστης: Μάτι Τζουχάνι Σάαρι, 22 χρόνων.

Οπλο: Ημιαυτόματο, εύφλεκτο υλικό.

Απολογισμός: Σκοτώθηκαν εννέα μαθήτριες, ένας μαθητής, ένας καθηγητής και ο Μάτι που αυτοκτόνησε.

Ο Σάαρι παρουσιάστηκε στην τάξη για το διαγώνισμα μιάμιση ώρα αργότερα από την προγραμματισμένη και άρχισε να πυροβολεί σκοτώνοντας μαθητές, τον καθηγητή, βάζοντας φωτιά στα πτώματα και κατόπιν στρέφοντας το όπλο στον εαυτό του.

Οι έρευνες της αστυνομίας στον υπολογιστή του δείχνουν ότι διατηρούσε φαντασιώσεις πως σκότωνε συμμαθητές του από το 2002. Η αστυνομία είχε μιλήσει με τον Σάαρι μία ημέρα πριν από το συμβάν για τα βίντεο που ανέβαζε στο YouTube στα οποία εμφανιζόταν ο ίδιος να πυροβολεί το όπλο του. Στο προφίλ του στο YouTube κάτω από το ψευδώνυμο Wumpscut86 ο Σάαρι ανέφερε ως ενδιαφέροντά του «τους υπολογιστές, τα όπλα, το σεξ και την μπίρα». Το Wumpscut είναι το όνομα ενός γερμανικού συγκροτήματος που λάτρευε, του οποίου τα τραγούδια μιλούν για φόνους παιδιών και καμένα πτώματα .

*Λύκειο Τζοκέλα - Τουουσούλα, Φινλανδία, 7 Νοεμβρίου 2007.

Δράστης: Πέκα-Ερίκ Οβινεν, 18 χρόνων.

Οπλο: Ημιαυτόματο 22άρι πιστόλι που ο Οβινεν είχε ονομάσει «Κάθριν», 320 σφαίρες, εύφλεκτο υλικό. Πυροβόλησε 69 φορές.

Απολογισμός: Η διευθύντρια του σχολείου, η νοσοκόμα, πέντε μαθητές 16-18 χρόνων και μία 25χρονη ανύπαντρη μητέρα νεκροί. Τραυματίστηκαν 12 ακόμα. Εκτός από τη διευθύντρια του σχολείου, οι υπόλοιποι στόχοι σύμφωνα με την αστυνομία ήταν τυχαίοι.

«Είμαι ένας κυνικός, υπαρξιστής, μισάνθρωπος, αντικοινωνικός, ρεαλιστής, ιδεαλιστής και θεάνθρωπος άθεος», έγραφε στο YouTube.

«Στόχοι: Λύκειο Τζοκέλα, μαθητές, καθηγητές, η κοινωνία, η ανθρωπότητα, η ανθρώπινη φυλή».
Μετά την πράξη του ο ίδιος δήλωσε: «Εγώ είμαι ο νόμος, ο δικαστής, ο εκτελεστής. Δεν υπάρχει ανώτερη δύναμη από εμένα».

*Ακαδημία SuccessTech - Κλίβελαντ, Οχάιο, 11 Οκτωβρίου 2007.

Δράστης: Αζα Κουν, 14 χρόνων.

Οπλο: Δύο περίστροφα (22άρι και 38άρι), δύο κουτιά με σφαίρες, σουγιάδες.

Απολογισμός: Τραυματίστηκαν σοβαρά ένας 14χρονος μαθητής που έριξε μπουνιά στον Κουν μόλις τον είδε με τα περίστροφα, ένας 18χρονος μαθητής, δύο καθηγητές.

Ο Κουν είχε πάρει αποβολή για συμμετοχή του σε τσακωμό δύο μέρες πριν από το περιστατικό. Την ίδια μέρα ο μεγαλύτερος αδερφός του, ο 19χρονος Στίβεν, συνελήφθη για ένοπλη ληστεία. Μία εβδομάδα νωρίτερα ο Αζα είχε απειλήσει ότι θα ανατινάξει το σχολείο και ότι θα μαχαιρώσει συμμαθητές, του αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία.
Η μητέρα του είχε βρεθεί ένοχη για παραμέληση των τριών παιδιών της, έπειτα από καταγγελία της Πρόνοιας. Τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του, ο Στίβεν και ο Ντάνιελ, απειλούσαν τους γείτονες με όπλα, πέτρες, σουγιάδες και μια ψεύτικη βόμβα, σύμφωνα με αναφορές κοινωνικής λειτουργού. Ο αστυνομικός επιτηρητής του δήλωσε ότι η σχέση του Κουν και της μητέρας του -ο πατέρας του ήταν εξαφανισμένος- ήταν πολύ φτωχή. «Και οι δύο χρησιμοποιούσαν υβριστική γλώσσα όταν συνομιλούσαν».

*Βιρτζίνια Τεκ - Μπλάκσμπουργκ, Βιρτζίνια, 15 Απριλίου 2007.

Δράστης: Τσο Σέουνγκ-Χούι, 23 χρόνων, φοιτητής Αγγλικής Φιλολογίας.

Οπλο: Δύο περίστροφα (9άρι και 22άρι), σφαίρες, μαχαίρια.

Απολογισμός: Σκοτώθηκαν 27 φοιτητές, 5 καθηγητές και ο ίδιος. Τραυματίστηκαν 12 φοιτητές.

Στις επτά το πρωί, στον κοιτώνα του πανεπιστημίου ο Τσο πυροβολεί δύο επιτηρητές. Κατόπιν επέστρεψε στο δωμάτιό του και έγραψε δήλωση 1.800 λέξεων και μαζί με φωτογραφίες, βίντεο με τον εαυτό του την έστειλε με e-mail και με το ταχυδρομείο στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Το ταχυδρομικό δέμα έφερε σφραγίδα 9.01 π.μ. Στη συνέχεια επέστρεψε στο δωμάτιό του, πήρε τα όπλα του, πήγε στο πανεπιστήμιο, μπήκε στην τάξη Γερμανικών και σκότωσε τον καθηγητή και τους φοιτητές που κάθονταν στην πρώτη σειρά θρανίων. Βγαίνει από την αίθουσα, κατευθύνεται στον διάδρομο όπου συναντά συμφοιτητές του να του κλείνουν τον δρόμο προς τη σκάλα. Πυροβολεί εναντίον τους και σκοτώνει 12. Στις σκάλες συναντά τον επιστάτη και τον σκοτώνει. Μπαίνει σε άλλη αίθουσα, σκοτώνει τον καθηγητή και δύο φοιτήτριες. Προχωρεί σε άλλη αίθουσα και σκοτώνει την καθηγήτρια, μία μαθήτρια και τραυματίζει άλλη μία. Εισβάλλει σε άλλη αίθουσα, σκοτώνει την καθηγήτρια και συναντά πάλι τους συμφοιτητές του στην πόρτα να προσπαθούν να τον σταματήσουν. Σημαδεύει ένα φοιτητή που παρέμενε καθισμένος στην τάξη και τον τραυματίζει. Βγαίνει από την αίθουσα και λίγο αργότερα αυτοπυροβολείται. Η επίθεσή του έληξε στις 9.50 π.μ

Στο γράμμα του στο NBC ο Τσο έκλεινε με την εξής φράση: «Δεν ήταν ανάγκη να φτάσουμε εδώ».

*Λύκειο Κολουμπάιν - Λίτλτον, Κολοράντο, 20 Απριλίου 1999.

Δράστης: Ερίκ Χάρις, 17 χρόνων και Ντίλαν Κλίμπολντ, 18 χρόνων.

Οπλο: Ενα τουφέκι, ένα πυροβόλο, μία καραμπίνα, ένα ημιαυτόματο 9άρι, μαχαίρια και σουγιάδες, πολλές βόμβες! Ο Κλίμπολντ έριξε 55 φορές με το 9άρι (3 στο προαύλιο, 31 μέσα στο σχολείο, 21 στη βιβλιοθήκη), 12 φορές με την καραμπίνα (2 στο προαύλιο, 4 μέσα στο σχολείο, 6 στην βιβλιοθήκη). Ο Χάρις πυροβόλησε 96 φορές με το 9άρι (47 στο προαύλιο, 36 μέσα στο σχολείο και 13 στη βιβλιοθήκη) , με το πυροβόλο 25 φορές (4 μέσα, 21 στη βιβλιοθήκη).

Απολογισμός: Σκοτώθηκαν 12 μαθητές, 1 δάσκαλος και τραυματίστηκαν άλλα 23 άτομα πριν αυτοκτονήσουν οι δράστες.

Οι Χάρις και Κλίμπολντ είχαν αρχίσει να σχεδιάζουν την επίθεση μετά το τέλος της υποχρεωτικής ψυχοθεραπείας - ένα χρόνο πριν από το συμβάν. Την είχε επιβάλει και στους δύο δικαστήριο. Στον Χάρις είχαν συνταγογραφηθεί αντικαταθλιπτικά.