Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Μαθητές στυγεροί δολοφόνοι!!!!!Εξι εγκλήματα που συγκλόνισαν τον πλανήτη!!!

Οι δράστες μαθητές ή φοιτητές. Με όπλα εισέβαλαν στις τάξεις που την προηγούμενη μέρα έκαναν μάθημα για να σκοτώσουν. Σαν άλλοι Τζι Αϊ Τζο. Σαν κομάντο. Σίγουρα όχι σαν παιδιά. Ποιοι ήταν, σε τι περιβάλλοντα μεγάλωναν και ζούσαν; Πώς οδηγήθηκαν σε μια τέτοια πράξη; Πώς έφτασαν σε τέτοιο βαθμό αυτοκαταστροφικής βίας για να διαπράξουν εγκλήματα;

*Realschule Αλμπερτβιλ - Γερμανία, 11 Μαρτίου 2009.

Δράστης: Τιμ Κρέτσμερ, 17 χρόνων.

Οπλο: Αυτόματο τύπου Μπερέτα 9άρι.

Απολογισμός: Σκοτώθηκαν 9 μαθητές (8 κορίτσια και ένα αγόρι), 3 δασκάλες, 3 ενήλικοι σε ψυχιατρική κλινική και σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Σύνολο 16 νεκροί, συμπεριλαμβανομένου και του Τιμ, ο οποίος αυτοκτόνησε. Τραυματίστηκαν 7 μαθήτριες.

Αφού πήρε το όπλο του πατέρα του ο Κρέτσμερ πήγε στο παλιό του σχολείο όπου σκότωσε 9 μαθητές και 3 δασκάλους και τραυμάτισε 7 μαθήτριες. Μετά κατευθύνθηκε στο κέντρο της πόλης Βίνεντεν, που μετρά 28.000 κατοίκους, πυροβόλησε δύο άτομα σε ψυχιατρική κλινική όπου παλαιότερα είχε νοσηλευτεί, σκότωσε έναν από τους δύο, πήγε στην αντιπροσωπεία της Volkswagen στην κοντινή πόλη Βέντρλινγκεν, σκότωσε έναν πωλητή, έναν αγοραστή και μετά αυτοκτόνησε.


Τα περισσότερα θύματα του Τιμ ήταν γυναίκες -11 από τα 15- και οι τραυματίες ήταν όλοι γένους θηλυκού.

*Σχολή Φιλοξενίας Κοατζόκι - Φινλανδία, 23 Σεπτεμβρίου 2008.

Δράστης: Μάτι Τζουχάνι Σάαρι, 22 χρόνων.

Οπλο: Ημιαυτόματο, εύφλεκτο υλικό.

Απολογισμός: Σκοτώθηκαν εννέα μαθήτριες, ένας μαθητής, ένας καθηγητής και ο Μάτι που αυτοκτόνησε.

Ο Σάαρι παρουσιάστηκε στην τάξη για το διαγώνισμα μιάμιση ώρα αργότερα από την προγραμματισμένη και άρχισε να πυροβολεί σκοτώνοντας μαθητές, τον καθηγητή, βάζοντας φωτιά στα πτώματα και κατόπιν στρέφοντας το όπλο στον εαυτό του.

Οι έρευνες της αστυνομίας στον υπολογιστή του δείχνουν ότι διατηρούσε φαντασιώσεις πως σκότωνε συμμαθητές του από το 2002. Η αστυνομία είχε μιλήσει με τον Σάαρι μία ημέρα πριν από το συμβάν για τα βίντεο που ανέβαζε στο YouTube στα οποία εμφανιζόταν ο ίδιος να πυροβολεί το όπλο του. Στο προφίλ του στο YouTube κάτω από το ψευδώνυμο Wumpscut86 ο Σάαρι ανέφερε ως ενδιαφέροντά του «τους υπολογιστές, τα όπλα, το σεξ και την μπίρα». Το Wumpscut είναι το όνομα ενός γερμανικού συγκροτήματος που λάτρευε, του οποίου τα τραγούδια μιλούν για φόνους παιδιών και καμένα πτώματα .

*Λύκειο Τζοκέλα - Τουουσούλα, Φινλανδία, 7 Νοεμβρίου 2007.

Δράστης: Πέκα-Ερίκ Οβινεν, 18 χρόνων.

Οπλο: Ημιαυτόματο 22άρι πιστόλι που ο Οβινεν είχε ονομάσει «Κάθριν», 320 σφαίρες, εύφλεκτο υλικό. Πυροβόλησε 69 φορές.

Απολογισμός: Η διευθύντρια του σχολείου, η νοσοκόμα, πέντε μαθητές 16-18 χρόνων και μία 25χρονη ανύπαντρη μητέρα νεκροί. Τραυματίστηκαν 12 ακόμα. Εκτός από τη διευθύντρια του σχολείου, οι υπόλοιποι στόχοι σύμφωνα με την αστυνομία ήταν τυχαίοι.

«Είμαι ένας κυνικός, υπαρξιστής, μισάνθρωπος, αντικοινωνικός, ρεαλιστής, ιδεαλιστής και θεάνθρωπος άθεος», έγραφε στο YouTube.

«Στόχοι: Λύκειο Τζοκέλα, μαθητές, καθηγητές, η κοινωνία, η ανθρωπότητα, η ανθρώπινη φυλή».
Μετά την πράξη του ο ίδιος δήλωσε: «Εγώ είμαι ο νόμος, ο δικαστής, ο εκτελεστής. Δεν υπάρχει ανώτερη δύναμη από εμένα».

*Ακαδημία SuccessTech - Κλίβελαντ, Οχάιο, 11 Οκτωβρίου 2007.

Δράστης: Αζα Κουν, 14 χρόνων.

Οπλο: Δύο περίστροφα (22άρι και 38άρι), δύο κουτιά με σφαίρες, σουγιάδες.

Απολογισμός: Τραυματίστηκαν σοβαρά ένας 14χρονος μαθητής που έριξε μπουνιά στον Κουν μόλις τον είδε με τα περίστροφα, ένας 18χρονος μαθητής, δύο καθηγητές.

Ο Κουν είχε πάρει αποβολή για συμμετοχή του σε τσακωμό δύο μέρες πριν από το περιστατικό. Την ίδια μέρα ο μεγαλύτερος αδερφός του, ο 19χρονος Στίβεν, συνελήφθη για ένοπλη ληστεία. Μία εβδομάδα νωρίτερα ο Αζα είχε απειλήσει ότι θα ανατινάξει το σχολείο και ότι θα μαχαιρώσει συμμαθητές, του αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία.
Η μητέρα του είχε βρεθεί ένοχη για παραμέληση των τριών παιδιών της, έπειτα από καταγγελία της Πρόνοιας. Τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του, ο Στίβεν και ο Ντάνιελ, απειλούσαν τους γείτονες με όπλα, πέτρες, σουγιάδες και μια ψεύτικη βόμβα, σύμφωνα με αναφορές κοινωνικής λειτουργού. Ο αστυνομικός επιτηρητής του δήλωσε ότι η σχέση του Κουν και της μητέρας του -ο πατέρας του ήταν εξαφανισμένος- ήταν πολύ φτωχή. «Και οι δύο χρησιμοποιούσαν υβριστική γλώσσα όταν συνομιλούσαν».

*Βιρτζίνια Τεκ - Μπλάκσμπουργκ, Βιρτζίνια, 15 Απριλίου 2007.

Δράστης: Τσο Σέουνγκ-Χούι, 23 χρόνων, φοιτητής Αγγλικής Φιλολογίας.

Οπλο: Δύο περίστροφα (9άρι και 22άρι), σφαίρες, μαχαίρια.

Απολογισμός: Σκοτώθηκαν 27 φοιτητές, 5 καθηγητές και ο ίδιος. Τραυματίστηκαν 12 φοιτητές.

Στις επτά το πρωί, στον κοιτώνα του πανεπιστημίου ο Τσο πυροβολεί δύο επιτηρητές. Κατόπιν επέστρεψε στο δωμάτιό του και έγραψε δήλωση 1.800 λέξεων και μαζί με φωτογραφίες, βίντεο με τον εαυτό του την έστειλε με e-mail και με το ταχυδρομείο στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Το ταχυδρομικό δέμα έφερε σφραγίδα 9.01 π.μ. Στη συνέχεια επέστρεψε στο δωμάτιό του, πήρε τα όπλα του, πήγε στο πανεπιστήμιο, μπήκε στην τάξη Γερμανικών και σκότωσε τον καθηγητή και τους φοιτητές που κάθονταν στην πρώτη σειρά θρανίων. Βγαίνει από την αίθουσα, κατευθύνεται στον διάδρομο όπου συναντά συμφοιτητές του να του κλείνουν τον δρόμο προς τη σκάλα. Πυροβολεί εναντίον τους και σκοτώνει 12. Στις σκάλες συναντά τον επιστάτη και τον σκοτώνει. Μπαίνει σε άλλη αίθουσα, σκοτώνει τον καθηγητή και δύο φοιτήτριες. Προχωρεί σε άλλη αίθουσα και σκοτώνει την καθηγήτρια, μία μαθήτρια και τραυματίζει άλλη μία. Εισβάλλει σε άλλη αίθουσα, σκοτώνει την καθηγήτρια και συναντά πάλι τους συμφοιτητές του στην πόρτα να προσπαθούν να τον σταματήσουν. Σημαδεύει ένα φοιτητή που παρέμενε καθισμένος στην τάξη και τον τραυματίζει. Βγαίνει από την αίθουσα και λίγο αργότερα αυτοπυροβολείται. Η επίθεσή του έληξε στις 9.50 π.μ

Στο γράμμα του στο NBC ο Τσο έκλεινε με την εξής φράση: «Δεν ήταν ανάγκη να φτάσουμε εδώ».

*Λύκειο Κολουμπάιν - Λίτλτον, Κολοράντο, 20 Απριλίου 1999.

Δράστης: Ερίκ Χάρις, 17 χρόνων και Ντίλαν Κλίμπολντ, 18 χρόνων.

Οπλο: Ενα τουφέκι, ένα πυροβόλο, μία καραμπίνα, ένα ημιαυτόματο 9άρι, μαχαίρια και σουγιάδες, πολλές βόμβες! Ο Κλίμπολντ έριξε 55 φορές με το 9άρι (3 στο προαύλιο, 31 μέσα στο σχολείο, 21 στη βιβλιοθήκη), 12 φορές με την καραμπίνα (2 στο προαύλιο, 4 μέσα στο σχολείο, 6 στην βιβλιοθήκη). Ο Χάρις πυροβόλησε 96 φορές με το 9άρι (47 στο προαύλιο, 36 μέσα στο σχολείο και 13 στη βιβλιοθήκη) , με το πυροβόλο 25 φορές (4 μέσα, 21 στη βιβλιοθήκη).

Απολογισμός: Σκοτώθηκαν 12 μαθητές, 1 δάσκαλος και τραυματίστηκαν άλλα 23 άτομα πριν αυτοκτονήσουν οι δράστες.

Οι Χάρις και Κλίμπολντ είχαν αρχίσει να σχεδιάζουν την επίθεση μετά το τέλος της υποχρεωτικής ψυχοθεραπείας - ένα χρόνο πριν από το συμβάν. Την είχε επιβάλει και στους δύο δικαστήριο. Στον Χάρις είχαν συνταγογραφηθεί αντικαταθλιπτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου