Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Η Μακεδονία ανήκει στους χαλβάδες της!


Posted by J.McManus in Άει σιχτήρ!, Άντε απέδώ ρε σεις!.
Πάλι τα μάσαγε για τις μειονότητες και τις... αναίτιες επιθέσεις που δέχεται το κόμμα του. Αντιπαθής. Αλαζόνας και μηδενιστής. Μηδέν εις το πηλίκο.

Πάλι τα μάσαγε για τις "μειονότητες" και τις... "αναίτιες επιθέσεις" που δέχεται το κόμμα του. Αντιπαθής. Αλαζόνας και μηδενιστής. Μηδέν εις το πηλίκο.

Κλαυσίγελος με τον Χρυσόγελο (δεν έχει μόνο ηλίθιο όνομα, έχει και χαζοχαρούμενη, gay-friendly φάτσα): “ Δεν ασχολούμαστε με την Ιστορία, είμαστε πολιτικοί!” Χα!

Προφανώς είναι ένας ... πολιτικός (η πολιτική το ξέρει;) που θα τον αγνοήσει προφανώς η Ιστορία!

Προφανώς είναι ένας ... "πολιτικός" (η πολιτική το ξέρει;) που θα τον αγνοήσει παντελώς η Ιστορία!

Δυσφορία Γιώργου γιά την παρουσία Κόκκαλη


Δυσφορία Γιώργου

http://www.euro2day.gr/chameleon/139/articles/543416/ChameleonArticle.aspx
Έστω και καθυστερημένα πληροφορηθήκαμε την αντίδραση του κ. Γ. Παπανδρέου στο άκουσμα ότι ο κ. Σ. Κόκκαλης μετά των κ. Αντωνόπουλου (Intralot) και Δημητριάδη (Intrakom) είχαν αφιχθεί στη Θεσσαλονίκη για να... παρακολουθήσουν την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επ' ευκαιρία της ΔΕΘ.Έξαλλος, λένε, ότι έγινε: "Ποιος του έστειλε πρόσκληση και πάει να μας εκθέσει;" φέρεται να είπε στους συνεργάτες του. Και ομολογουμένως δεν είχε άδικο. Τί συνέβη άραγε και ο κ. Κόκκαλης διέκοψε την πολύχρονη απουσία του από τη ΔΕΘ και αντί να δει την ομιλία του κ. Παπανδρέου από την τηλεόραση και την άνεση του καναπέ του πήρε τους στενούς του συνεργάτες και πέταξε στη Θεσσαλονίκη για να την παρακολουθήσει... live;Απλά, έχει διαμορφωθεί η άποψη ότι ο κ. Κόκκαλης είναι στα κάτω του αυτή την εποχή και σύντομα θα χρειαστεί την αρωγή (και πάλι) του βασικού του "πελάτη", του κράτους, προκειμένου να κερδίσει χρόνο και κυρίως κέρδη για να επιβιώσει.Και ένας αποτελεσματικός τρόπος να δει ο κ. Παπανδρέου ότι ο κ. Κόκκαλης συγκαταλέγεται στους "δικούς μας" ήταν "να θυσιαστεί" και μια μετάβαση στη Θεσσαλονίκη. Αμ, το λάθος όμως του κ. Κόκκαλη είναι ότι το μικρό όνομα του κ. Παπανδρέου είναι Γιώργος κι όχι Ανδρέας.Κι ότι εκείνη η εποχή όπως και η εποχή του Σημίτη με τους Τσουκάτους έχει περάσει ανεπιστρεπτί κι ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν έχει δεσμεύσεις -όπως άλλωστε ο ίδιος έχει δηλώσει- και ποσώς τον ενδιαφέρει η επιβίωση του κ. Κόκκαλη διά της αιμοδότησης από τον κρατικό "κορβανά"!Γι' αυτό και η οξεία αντίδραση του κ. Παπανδρέου μάλλον συνάντησε την παγερή σιωπή των κ. Βενιζέλου, Καρχιμάκη και Λοβέρδου, των αποκαλούμενων και "Κοκκαλικών"...
Αναρτήθηκε από killbill

ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΛΑΣΜΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ ΑΦΟΥ ΚΤΥΠΗΘΗΚΕ ΠΡΩΤΑ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΜΕ ΡΑΒΔΙΑ




Τα σχολεία ξανα…κλείνουν?

ΣΟΒΑΡΗ ενημέρωση για την πανδημία γρίπης


Η σημερινή συνέντευξη τύπου του υπουργού υγείας είχε πάλι πολύ ενδιαφέρον και πολλά μαργαριτάρια. Ένα όμως ξεχωρίζει, και είναι η αφορμή για το αποψινό, μεταμεσονύκτιο (και γι’αυτό σύντομο γιατί πρέπει να πάω και για ύπνο) reality check:

Είπε ο υπουργός, και θα το ακούσατε και στις ειδήσεις, οτι το συμβούλιο πανδημίας γρίπης αποφάσισε να κλείνουν τα σχολεία όταν το 40-50% των μαθητών απουσιάσουν λόγω γρίπης.

Δυό χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η εμφάνιση μεγάλου αριθμού απουσιών με μαθητές σε ποσοστό δηλαδή 40 με 50% ή στους εκπαιδευτικούς ενός σχολείου με αποτέλεσμα την πρόκληση δυσλειτουργιών στην εκτέλεση του εκπαιδευτικού έργου, είναι κριτήριο για τη διακοπή λειτουργίας μιας σχολικής μονάδας.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: [...] Πάντως η αρχή της ποσόστωσης 40% με 50% είναι μία βασική αρχή όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για άλλες χώρες. Αν δηλαδή σε ένα σχολείο έχουμε το 40% με 50% ξαφνικά των μαθητών ή των εκπαιδευτικών αντίστοιχα είναι αυτονόητο [οτι θα κλείσει].
Κατ’ αρχήν έχω αναφερθεί στο οτι το κλείσιμο των σχολείων ελάχιστη αποτελεσματικότητα έχει. Υπάρχει όμως και μια λεπτομέρεια: ο WHO επισημαίνει οτι βάσει των μελετών που έχουν γίνει, η όποια αποτελεσματικότητα του μέτρου προκύπτει αν αυτό εφαρμοστεί πολύ νωρίς στην εξέλιξη της επιδημίας, ιδανικά πριν προσβληθεί το 1% του πληθυσμού (link, 6η παράγραφος από το τέλος).

Καθίσταται σαφές επομένως οτι το κλείσιμο ενός σχολείου όταν θα λείπει το 40-50% των μαθητών ΔΕΝ αφορά ως μέτρο τον έλεγχο της πανδημίας, αλλά αφορά αμιγώς την ψυχολογία του κόσμου. Είναι κατόπιν εορτής. Και μου προκαλεί μεγάλει εντύπωση που ενώ στην προηγούμενη συνεδρίαση του συμβουλίου είπαν (και σωστά) οτι τυχόν κλεισίματα σχολείων θα αποφασίζονται με βάσει τις τοπικές συνθήκες και την εξέλιξη της πανδημίας, τώρα ο ίδιος ο υπουργός ανακοινώνει ένα “ανελαστικό” νούμερο ως κριτήριο για τη διακοπή της λειτουργίας ενός σχολείου.

Σε μένα τουλάχιστον η σπουδή αυτή δίνει την εντύπωση πως ο υπουργός προσπαθεί να παρουσιαστεί σαν αυτός που θα μας σώσει από τη γρίπη, κάτι σαν τον πρόεδρο Gerald Ford το 1976 (ο οποίος τελικά έχασε από τον Jimmy Carter). Δεν είναι έτσι όμως…

Σε συνέχεια αυτού, να σας πω και το καλύτερο απ’όλα: με βάση τις βρετανικές εκτιμήσεις σχεδιασμού για τη γρίπη, το μέγιστο πηλίκο προσβολής ανα εβδομάδα (αυτό πρέπει να κοιτάξουμε, και όχι το συνολικό πηλίκο προσβολής) μπορεί τοπικά να φτάσει μέχρι και το 8%. Αυτό σε απλά λόγια σημαίνει οτι ανά πάσα στιγμή περιμένουμε μέχρι 8% (κι αυτό είναι το “reasonable worst-case scenario) του πληθυσμού να είναι άρρωστοι με γρίπη.

Ή, αν ανάγουμε το ποσοστό αυτό στον πληθυσμό του σχολείου, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ποτέ ένα σχολείο να έχει 40% απουσιών από γρίπη ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ώστε να πληρεί το κριτήριο για να κλείσει!!! Πρόκειται για μια φούσκα, μια πομφόλυγα, ένα νούμερο εκτός πραγματικότητας.

Το να λες οτι το σχολείο θα κλείσει με 40% απουσίες είναι σα να λες οτι ΔΕ θα κλείσει. Το οποίο είναι ΟΚ (τα εξήγησα αναλυτικά γιατί στα προηγούμενα post) αλλά νομίζω οτι θα πρέπει να το εξηγήσουν στον κόσμο για ποιό λόγο είναι σωστό να μην κλείνουν τα σχολεία και να δοθεί έμφαση σε άλλα μέτρα. Όχι να λένε πως “ναι, θα κλείνουν τα σχολεία αν συμβεί το Χ” δημιουργώντας σύγχυση, αφού το Χ είναι μη ρεαλιστικό να συμβεί.

Νομίζω οτι πλέον έχουμε λίγο χάσει το μπούσουλα και πρέπει να τον ξαναβρούμε…
ΠΗΓΗ

«Σ΄ αγαπάω αλλά μόνο όταν δεν κάνεις αταξίες»

http://36dimotiko.blogspot.com
TΗΕ ΝΕW ΥΟRΚ ΤΙΜΕS , Του Αlfie Κohn

Πριν από 50 χρόνια και πλέον, ο ψυχολόγος Καρλ Ρότζερς είπε ότι το να αγαπάμε απλώς τα παιδιά μας δεν είναι αρκετό. Και τόνισε ότι πρέπει να τα αγαπάμε άνευ όρων γι΄ αυτό που είναι, όχι γι΄ αυτό που κάνουν.

Image Hosted by ImageShack.us
Ως πατέρας ξέρω ότι αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα, που μάλιστα σήμερα αμφισβητείται από συμβουλές για το αντίθετο: για το πώς να γίνουμε «γονείς υπό όρους», πώς να αυξάνουμε τη στοργή όταν το παιδί είναι «καλό» και να την περιορίζουμε όταν δεν είναι.

Έτσι ο παρουσιαστής τοκ-σόου Φιλ Μακγκρό μας λέει στο βιβλίο του «Family First» («Πρώτα η οικογένεια», Free Ρress, 2004) ότι πρέπει να προσφέρουμε με φειδώ στα παιδιά αυτά που χρειάζονται ή με τα οποία χαίρονται, να τα μετατρέπουμε σε επιβραβεύσεις που θα τους προσφέρουμε ή θα τους αρνούμαστε ώστε να «συμπεριφέρονται σύμφωνα με τις επιθυμίες μας». Και «ένα από τα πιο ισχυρά νομίσματα για ένα παιδί», προσθέτει, «είναι η αποδοχή και η έγκριση των γονιών του».

Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά διδάσκονται ότι τα αγαπούν και ότι είναι αξιαγάπητα μόνον όταν κάνουν οτιδήποτε αποφασίζουμε εμείς ότι είναι καλό. Ο έπαινος γίνεται άλλη μία μέθοδος ελέγχου, ανάλογη της τιμωρίας. Με τη στάση αυτή, είχε προειδοποιήσει ο Ρότζερς, τα παιδιά μπορεί να χρειαστούν κάποια στιγμή ψυχαναλυτή για να τους δώσει την άνευ όρων αποδοχή, την οποία δεν βρήκαν όταν ήταν σημαντικό να βρουν. Είχε άραγε δίκιο ο Ρότζερς; Ας δούμε τα δεδομένα.



Το 2004, δύο Ισραηλινοί ερευνητές, οι Αβί Ασόρ και Γκάι Ροθ, μαζί με τον Αμερικανό ψυχολόγο Έντουαρντ Ντέτσι, ρώτησαν περισσότερους από 100 φοιτητές αν η αγάπη που είχαν δεχθεί από τους γονείς τους φαινόταν να εξαρτάται από αν πετύχαιναν στο σχολείο, αν προπονούνταν πολύ στα σπορ, αν νοιάζονταν τους άλλους ή αν κατέπνιγαν αισθήματα όπως ο θυμός και ο φόβος. Αποδείχθηκε ότι τα παιδιά που δέχονταν αυτήν την υπό όρους αγάπη ήταν πιθανότερο να ενεργούν όπως ήθελαν οι γονείς. Όμως το τίμημα ήταν βαρύ. Πρώτον, τα παιδιά αυτά είχαν την τάση να δυσανασχετούν με τους γονείς τους και να τους αντιπαθούν. Δεύτερον, είχαν την τάση να λένε ότι ο τρόπος που ενεργούν οφείλεται περισσότερο σε μια «ισχυρή εσωτερική πίεση», παρά στην αίσθηση ότι επιλέγουν πραγματικά. Επιπλέον, η ευτυχία τους έπειτα από μια επιτυχία ήταν συνήθως σύντομης διάρκειας και συχνά αισθάνονταν ενοχή ή ντροπή. Φέτος τον Ιούλιο, οι ίδιοι ερευνητές, επανέλαβαν την έρευνα του 2004 επεκτείνοντάς την. Διαπιστώθηκε ότι η γονική «αγάπη υπό όρους» είτε δημιουργεί στα παιδιά ανθυγιεινά αισθήματα «εσωτερικού καταναγκασμού» είτε αυξάνει τα αρνητικά αισθήματα των εφήβων για τους γονείς τους. Αυτό που μας λένε οι μελέτες είναι ότι το να επαινούμε τα παιδιά επειδή έκαναν κάτι σωστό δεν αντισταθμίζει τα αρνητικά συναισθήματα που τους δημιουργούνται όταν παίρνουμε πίσω την αγάπη μας ή τα τιμωρούμε επειδή κάνουν κάτι λάθος. Και τα δύο είναι παραδείγματα γονικής αγάπης υπό όρους και είναι αμφότερα αντιπαραγωγικά.

Οι περισσότεροι γονείς θα διαμαρτύρονταν λέγοντας ότι φυσικά και αγαπούν τα παιδιά τους άνευ όρων. Όμως αυτό που μετράει είναι πώς φαίνονται τα πράγματα από την πλευρά των παιδιών - αν αισθάνονται ή όχι ότι τα αγαπούν εξίσου όταν τα κάνουν θάλασσα ή όταν δεν τα καταφέρνουν. Ο Άλφι Κον έχει γράψει 11 βιβλία για την ανθρώπινη συμπεριφορά και την εκπαίδευση, ανάμεσα στα οποία τα «Unconditional Ρarenting» (Γονείς άνευ όρων) και «Ρunished by Rewards» (Τιμωρία με επιβράβευση).


Με μια ματιά

Τι δείχνουν οι έρευνες για τα παιδιά που δέχονται αγάπη «υπό όρους» από τους γονείς τους:
ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ να ενεργούν όπως θέλουν οι γονείς.
ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΣΗ να δυσανασχετούν με τους γονείς τους και να τους αντιπαθούν. ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ πως ο τρόπος που ενεργούν οφείλεται σε μια «ισχυρή εσωτερική πίεση».
Η ΕΥΤΥΧΙΑ που αισθάνονται έπειτα από μια επιτυχία είναι συνήθως σύντομης διάρκειας. ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ συχνά ενοχή ή ντροπή.
Ο ΕΠΑΙΝΟΣ του παιδιού επειδή έκανε κάτι «σωστό» δεν αντισταθμίζει την τιμωρία του γιατί έκανε κάτι «λάθος».
ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι πώς φαίνονται τα πράγματα από την πλευρά του παιδιού, αν αισθάνεται ή όχι ότι το αγαπούν εξίσου όταν τα κάνει θάλασσα ή δεν τα καταφέρνει.

Καταλυτική παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη


Το χρήμα και η θεοποίησή του
(Μερικές επίκαιρες, αισιόδοξες θέσεις του Μίκη Θεοδωράκη)

Με κάποιες αγωνιώδεις ερωτήσεις που μου θέτουν πολλοί φίλοι, φοβάμαι ότι όλοι έχουμε «μολυνθεί» από τον ιό της απελπισίας, με τον οποίο προσπαθούν εδώ και καιρό κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι σκοτεινοί κύκλοι να κάνουν το λαό μας να χάσει την εμπιστοσύνη του στους πάντες και τα πάντα ξεκινώντας από τους πολιτικούς και το κράτος και φτάνοντας ως τον ίδιο τον εαυτό του.

Έχω τελείως διαφορετική άποψη, ειδικά για τη θέση και την κατάσταση της χώρας και του λαού μας, αν λάβουμε υπ’ όψιν από πού ξεκινήσαμε και πού φτάσαμε μέσα σε πενήντα μονάχα χρόνια.
Για όσους γνώρισαν την Ελλάδα του ΄30, του ΄40 και του ΄50, η διαφορά είναι όση της νύχτας από τη μέρα. Κι αυτό χάρη κυρίως στην αντοχή, τη δύναμη, την εργατικότητα και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού.

Εδώ θα πρέπει να υπογραμμίσω ότι τα μεγαλύτερα δεινά ήταν … εισαγόμενα. Δυστυχώς η μοίρα της χώρας μας σφραγίστηκε από τα «ενδιαφέροντα» των ισχυρών, που από την πρώτη στιγμή της επανάστασης του ΄21 έως σήμερα, δεν μας αφήνουν ούτε μια ώρα ησυχίας, να κοιτάξουμε μόνοι μας ελεύθεροι και αδέσμευτοι τη ζωή μας.
Έτσι και σήμερα είμαι βέβαιος ότι το 90% των όσων αρνητικών φαινομένων συγκλονίζουν τον τόπο μας, προέρχονται από ξένα κέντρα και τα εγχώρια όργανά τους, για να αποπροσανατολίσουν και να παραλύσουν τον λαό μας, να τον διαιρέσουν και να τον εκβαρβαρίσουν, να τον καταστήσουν άβουλο υποχείριο στα στρατηγικά και οικονομικά τους συμφέροντα.
Και δέχομαι να εκτεθώ λέγοντας ότι πίσω ακόμα και από τις πυρκαγιές και φυσικά απ’ τους κάθε λογής «κουκουλοφόρους» που καταστρέφουν περιουσίες, διαλύουν την Παιδεία και σπέρνουν την αμφιβολία και τον φόβο, κρύβεται βασικά το μένος της υπερδύναμης, γιατί η κυβέρνηση της χώρας μας είχε το θάρρος να πει ΟΧΙ στις εντολές της για την Κύπρο, τα Σκόπια και τις οικονομικές σχέσεις με την Ρωσία και την Κίνα. Μας τιμωρούν! Όχι μόνο την Πολιτεία αλλά και τον ίδιο τον λαό, για την αντίθεσή του στα εγκλήματα που έγιναν στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Γάζα. Μας τιμωρούν, όπως συνέβη τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν. Και όπως έγινε και τότε, έτσι και τώρα μας διαιρούν για να περάσουν ευκολότερα τα σχέδιά τους.
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε την πλήρη ευθυγράμμιση ορισμένων ολιγαρχικών κύκλων με τις ξένες επιταγές, που έχοντας υπό τον πλήρη τους έλεγχο τα ΜΜΕ και σημαντικά τμήματα από πολιτικές δυνάμεις, έχουν αποδυθεί σε έναν άνευ προηγουμένου αγώνα πλύσης εγκεφάλου του ελληνικού λαού με κύριο στόχο όπως είπαμε να τον απογοητεύσουν, να τον αποπροσανατολίσουν και να εξουδετερώσουν κάθε θετικό στοιχείο που υπάρχει μέσα του, ώστε να τον μετατρέψουν σε άβουλο όργανο στα σχέδιά τους. Αν μελετήσουμε την ιστορία μας,θα διαπιστώσουμε ότι,πάντοτε, πριν επιβάλλουν οι «προστάτες» μας οποιαδήποτε ανώμαλη λύση, είχαν, προηγουμένως, συστηματικά κατασκευάσει και επιβάλλει, παντοιοτρόπως, την ίδια ακριβώς, σημερινή, μαύρη απελπισία μας, πάντοτε, βέβαια, με την κύρια ευθύνη ανίκανων πολιτευτών και εύπιστων οπαδών και τη φανερή συνεργασία των εξαρτημένων Μ.Μ.Ε.
Ανήκω κι εγώ στην σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων, που κάτω από την επιφάνεια της λαμπερής αλλά δηλητηριώδους βιτρίνας που σκεπάζει τη χώρα μας, εργάζονται, μοχθούν, προοδεύουν, ελπίζουν και ονειρεύονται ένα μέλλον καλύτερο. Γνωρίζουμε ότι παρά τις δυσκολίες, τα επιτεύγματα που έγιναν στη χώρα μας, ευτυχώς, μάς επιτρέπουν να διαφυλάξουμε τις κατακτήσεις μας, να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να εξαπλώσουμε την κοινωνία της αλληλεγγύης που είναι προϋπόθεση για τον εξανθρωπισμό της ζωής μας.
Ποια είναι όμως τα βασικά εμπόδια; Οι κάθε είδους εξουσίες, οικονομικές, μιντιακές, πολιτικές και ξενόφερτες που μας διαιρούν, μας αγχώνουν και μας διαλύουν πνευματικά, ψυχικά και βιολογικά. Έτσι όλες αυτές οι στρατιές των τίμιων εργαζόμενων, επιστημόνων, διανοουμένων, εργατών, υπαλλήλων, αγροτών, που με το ταλέντο, την αξία και τη συνεχή προσπάθειά τους γυρίζουν καθημερινά τον τροχό της ζωής, παράγοντας τον πλούτο της χώρας, παραμένουν στο σκοτάδι της αφάνειας, μιας και σήμερα μας διαφεντεύουν τα κάθε είδους παράσιτα, που όχι μόνο δεν προσφέρουν αλλά αντίθετα προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας πάνε πίσω.
Και κοντά στα δικά μας στραβά και ανάποδα, μάς ήρθε και η διεθνής οικονομική κρίση, για να μας εξουθενώσει. Πρόκειται για μια ξένη εισβολή χειρότερη ίσως από στρατιωτική. Τι έκαναν οι Έλληνες στο παρελθόν σε παρόμοιες περιπτώσεις; Ας θυμηθούμε την Αλβανία. Ας θυμηθούμε την Κρήτη. Και ποιοι άραγε είναι αυτοί που και σήμερα εμποδίζουν την εθνική ομοψυχία; Αυτοί που πιστεύουν, υπηρετούν και πατούν επί πτωμάτων, δοξάζοντας και προσκυνώντας τον ένα και μοναδικό Θεό τους: ΤΟ ΧΡΗΜΑ..
Και, με οποιοδήποτε βίαιο ή «γοητευτικό» μέσο, μας αναγκάζουν να το δοξάζουμε και να το προσκυνούμε και εμείς…
Διαβάζουμε ότι 100, 200, 300 δισεκατομμύρια δολλάρια έφυγαν από μια βιομηχανία που άφησε πίσω της χιλιάδες άνεργους που τρώνε σε συσσίτιο. Έφυγε! Και πού πήγε; Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω τίποτα. Μονάχα ένα: ότι ήρθε ο καιρός να απαλλαγούμε από την λατρεία-θεοποίηση του χρήματος. Και να αναζητήσουμε την κοινωνία της αλληλεγγύης. Πώς; Πότε; Ποιοι; Δεν ξέρω… Είμαι βέβαιος όμως ότι θα βρεθούν. Αλλοιώς μας περιμένει το απόλυτο χάος.
Όσο για την Ελλάδα, έχει συσσωρευμένο πολιτισμό (κάθε είδους), ικανό να «θρέψει» δέκα γενιές. Εκείνο που μας λείπει είναι η Παιδεία, η αυτοεκτίμηση και η γνώση και προβολή του κάθε καλού και της κάθε αξίας που διαθέτει η χώρα μας. Και ας μην ξεχνάμε ότι κυριαρχούν δυστυχώς δυνάμεις που συστηματικά μποϋκοτάρουν ο,τιδήποτε είναι ελληνικό. Ιδιαίτερα στους ευαίσθητους τομείς της Ιστορίας του Πνεύματος και της Τέχνης. Αρχής γενομένης από την ίδια την Πολιτεία, που αγνοεί -αν δεν περιφρονεί- κάθε ελληνικό στοιχείο είτε είναι ιστορική παράδοση (ιδιαίτερα πολιτιστική) είτε ατομική δημιουργία στους τομείς της επιστήμης ή -προ παντός-του Πνεύματος και της Τέχνης.
Αυτό φαίνεται εξ άλλου από τις κρατικές δαπάνες που δίδονται κάθε χρόνο από τους ίδιους, στους ίδιους… Αυτό το αλισβερίσι, υπήρξε έργο της ελληνικής ολιγαρχίας απ’ τις αρχές του αιώνα μας και συνεχίζεται από όλες τις Κυβερνήσεις όλων των παρατάξεων. Τώρα δε μετά τον Κίσσινγκερ που διέταξε από το 1974: «Καταστρέψτε το σύγχρονο ζωντανό ελληνικό πολιτισμό», τα χιλιάδες «αμερικανάκια», τα τοποθετημένα σε θέσεις κλειδιά (ραδιόφωνο, τηλεόραση και τα ελεγχόμενα από το Κράτος και τους ολιγάρχες ιδρύματα) έχουν φιμώσει από καιρό όλες τις δημιουργικές φωνές που δεν εννοούν να υποταχτούν στον ψυχοφθόρο, ξενόφερτο, καταναλωτικό αμοραλισμό της εποχής μας..
Μίκης Θεοδωράκης - 21.9.09 ΠΗΓΗ

Ποιοί είναι οι ρατσιστές...στην Ελλάδα όμως...



Οι επαγγελματίες αντιρατσιστές προοδεύουν και καλά κρατούν
στην Ελλάδα.
Το αντιρατσιστικό διαβατήριο τους ανοίγει πόρτες και τους εξασφαλίζει
τα προς το ζήν.
Μέσα σε αυτούς περιλαμβάνονται και Έλληνες και αλλοδαποί
που "τρούπωσαν" στη Χώρα μας και το παίζουν "Φιλέλληνες",
διανοούμενοι κ.λ.π.
Ποιοί είναι όμως οι Έλληνες ρατσιστές και τι σημαίνει ρατσισμός
στην Ελλάδα όμως και όχι στην Σουηδία κ.λ.π.;
Οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα πήραν πρώτοι το βάπτισμα
του ρατσιστή του φασίστα του ακροδεξιού του Χιτλερικού
(κάτι θα ξέχασα)
γιατί αγανάκτησαν και είπαν ότι δεν πάει άλλο.
Το αμάρτημά τους ήταν γιατί δεν μπόρεσαν να ενσωματωθούν
με τους λαθρομετανάστες οι οποίοι μένουν σε διπλανά
διαμερίσματα περισσότεροι από όσους επιτρέπουν οι στοιχειώδεις
κανόνες υγιεινής με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για μια
πολυκατοικία;
Παπούτσια και στρώματα στους κοινόχρηστους διαδρόμους
βρώμα, βουλωμένες αποχετεύσεις κ.λ.π.
Γιατί η κυκλοφορία στην περιοχή επιτρέπεται μέχρι τη Δύση
του ηλίου;
Για τις ληστείες, για τις κλοπές κ.λ.π.;
Kαι όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ο ακαθόριστος αριθμός
αλλοδαπών στην περιοχή προσπαθεί να επιβιώσει.
Δεν υπάρχουν ρατσιστές αντιθέτως στην Εκάλη, στην Κηφισιά
και σε άλλα "λαϊκά" Βόρεια και Νότια Προάστεια.
Ο λόγος είναι ότι οι περιοχές αυτές είναι πολύ καλά φυλασσόμενες
λόγω της αντιρατσιστών κατοίκων Πολιτικών από όλα τα Κόμματα
βιομηχάνων και άλλων μεροκαματιάρηδων.
Τους μόνους αλλοδαπούς που γνωρίζουν όμως είναι αυτούς που έχουν
στη δούλεψή τους και τους έχουν περάσει πρώτα από της βελόνας
την τρύπα πρίν τους "προσλάβουν".
Ρατσιστές θα βρούμε και στο Κέντρο της Αθήνας.
Είναι οι καταστηματάρχες που ψάχνουν για πελάτη, οι κάτοικοι
κυρίως ηλικιωμένοι που ζούν αποκλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους
στη γκετοποιημένη περιοχή.
Είναι πολλοί οι επαγγελματίες αντιρατσιστές στην Ελλάδα.
Έχει ζήτηση προς το παρόν αυτό το επάγγελμα....

Αθηναίος

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ NBA ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ...

"Ποιος θα μας πληρώσει τα χαμένα μεροκάματα;"



"Πηγα τα παιδια στο Σχολειο.
2η Σχολικη εβδομαδα!
Την προηγουμενη εβδομαδα, η συζηγος δεν πηγε δουλεια(επρεπε να κρατησει τα παιδια), αυτη την εβδομαδα,δεν θα παω εγω,στη δουλεια,πρεπει να κρατησω τα παιδια!!
Το ολοημερο Σχολειο...
δεν υπαρχει ακομα!!!
Ποιος θα μας πληρωσει,τα χαμενα μερακαματα???
Το Σχολειο,ειναι το 5ο Δημοτικο Σχολειο, στα Ανω Λιοσια,στην θεση Πανοραμα.
Κανεις δεν ξερει ποτε θα λειτουργησει το ολοημερο!!!
Σε λιγες ημερες(εαν δεν χασουμε την δουλεια μας) δεν θα εχουμε να φαμε!!!
Καποιος,υπευθυνος Ελληνας...να μου απαντησει,παρακαλω!!!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ πηγη


ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ Η 54Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ Η.Π.Α. …ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΝΤΟΡΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!



Δηλαδή αντί να μας ζαλίζουν το κεφάλι ο Γιώργος και η Ντόρα τα επόμενα χρόνια, δεν θα ήταν καλύτερα να είχαμε τον Ομπάμα απευθείας για πρόεδρο και να ψηφίζαμε …χαλαρά κάθε πέντε χρόνια;
Κατ αρχήν θα γινόμασταν αυτόματα ελληνοαμερικανοί, θα είχαμε την σχετική αυτονομία μας ως Ελληνική Πολιτεία και οι νόμοι θα λειτουργούσαν! Ούτε θα είχαμε τον κάθε… Κακλαμάνη να γκρινιάζει

κάθε λίγο και λιγάκι για ανθυπάτους πρεσβευτές, ούτε τα διάφορα λαμόγια να μας ζαλίζουν το κεφάλι με τις δημοσκοπήσεις.
Ξεκάθαρα πράγματα!
Ποιο ΜΕΓΚΑ και ποιος ΑΛΦΑ τώρα. Μόνο FOX και CNN.
Δε λέω, να συμφωνήσω ότι τα έκανε μαντάρα ο Καραμανλής στην Οικονομία και τα στελέχη της κυβέρνησής του να είχαν ξεχειλίσει από …σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά στο θέμα του ΟΧΙ στους μεταλλαγμένους Βούλγαρους στο ΝΑΤΟ και στο ΟΧΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ, έδειξε ΕΛΛΗΝΑΣ.
Όπως ΕΛΛΗΝΑΣ έδειξε και στο θέμα των αγωγών και στα ανοίγματα με την Ρωσία.
Και γι αυτό μετά μπήκαν στο παιχνίδι οι…εργολάβοι. Και η κάθε στραβή βαφτιζόταν …ΕΓΚΛΗΜΑ!
Μα είναι δυνατόν αλήθεια, να πιστεύουν οι φίλοι μας οι Αμερικανοί, ότι ο Ελληνικός λαός θα δώσει αυτοδυναμία στον Γιώργο Παπανδρέου;
Είναι δυνατόν να πιστεύουν, ότι ο Καραμανλής μετά την ήττα – αν έρθει- θα …παραδώσει στη Ντόρα;
Το τεράστιο σφάλμα που κάνουν στη στρατηγική τους οι καλοί μας φίλοι, είναι ότι σχεδιάζουν για …αμερικανάκια και όχι για ΕΛΛΗΝΕΣ.
Και όσο ο Γιώργος Παπανδρέου θα εμφανίζεται περισσότερο στον ελληνικό λαό και θα …αναλύει τις θέσεις του, θα θυμίζει περισσότερο την ρήση του παππού του για τον Γρίβα, παρά εν δυνάμει πρωθυπουργό!
Είναι δυνατόν να βλέπω τον Καρατζαφέρη, ως τον εθνοσωτήρα της πατρίδας μου και να ακούω για τον Σουφλιά ότι είναι ο ‘’σοφός της παράταξης’’;
Να ακούω τους παπαγάλους να μιλάνε για τον Αχιλλέα Καραμανλή ως…βαρίδιο του πρωθυπουργού, επειδή ο άνθρωπος θέτει τον εαυτό του στην διαδικασία του ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ;
Ναι, έκανε πολλά λάθη ο Καραμανλής –που αν τα γράψω μπορεί να γεμίσω …σεντόνι- ΑΛΛΑ στις κρίσιμε στιγμές είπε τα ΜΕΓΑΛΑ ΟΧΙ του!
Πείτε μου σας παρακαλώ, σε ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΠΕ ΟΧΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ;
Πες τε μου ΜΙΑ που δεν συμβάδιζε με τη ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ!
ΜΙΑ!
Κι εγώ θα τον ψηφίσω.

Αναστάσιος Καζαντζίδης



...ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΕΣΘΟΝΟΣ ΜΕ 5 ΚΙΛΑ ΗΡΩΙΝΗ..ΟΛΟΙ ΟΙ ΄ΚΑΛΟΙ΄΄ ΧΩΡΑΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο 31χρονος Εσθονός ταξίδευε με πλοιάριο της γραμμής Αϊβαλί - Μυτιλήνη και επιχείρησε να φέρει στην Ελλάδα 5 κιλά καθαρής ηρωίνης. Ο Εσθονός συνοδευόταν και από νεαρή ομοεθνή του, η οποία είχε περάσει νωρίτερα από τον έλεγχο και μόλις αντιλήφθηκε ότι...
funny animated gif
...είχαν σταματήσει το συνοδό της, απομακρύνθηκε.
Στην βαλίτσα, μαζί με την ηρωίνη, βρέθηκαν διάσπαρτα μπαχαρικά, προκειμένου να παραπλανήσουν τη μύτη του εκπαιδευμένου σκύλου. Ο σκύλος όμως έκανε το καθήκον του σταμάτησε στο ύποπτο φορτίο.

Ποιοί υπέγραψαν το κείμενο που ζητά την δίωξη των Ελλήνων εθελοντών της Βοσνίας το 2005. Διαβάστε το θα γνωρίσετε μερικά γνωστά ονόματα.


Οι παρακάτω υπογράφοντες ζήτησαν από την "Eλληνική Πολιτεία να ζητήσει συγνώμη δημοσίως από τις οικογένειες των 8.000 σφαγιασθέντων της Σρεμπρένιτσα και να απαιτήσει να λογοδοτήσουν όσοι έλληνες εθελοντές συνέπραξαν στο μεγάλο έγκλημα και οι γνωστοί-άγνωστοι που τους ενέπλεξαν. Tο απαιτούμε." όπως γράφουν χαρακτηριστικά.

Φυσικά το ιστολόγιό μας έχει αναφερθεί στο θέμα με αξίολογο άρθρο του κ. Χιδίρογλου.
Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν οι υπογράφοντες την επιστολή (την οποία μπορείτε να δείτε ολόκληρη εδώ). Πολλά από τα ονόματα των υπογραφόντων θα τα βρείτε και στην υπογραφή του κατάπτυστου Σχεδίου Ανάν που καταψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία ο Κυπριακός Ελληνισμός. Τα συμπεράσματα δικά σας....

Τάσος Αβραντίνης, Γιώργος Αγγελόπουλος, Παύλος Αθανασόπουλος, Σία Αναγνωστοπούλου, ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, Σπύρος Απέργης, Μιχάλης Αρτεμάκης, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ, Τάσος Βάμβουκας, Δήμητρα Βασιλάκη, Μανώλης Βασιλάκης, Άρης Βασιλειάδης, Γιώργος Βερυκάκης, Παύλος Βοσκόπουλος, Ευτυχία Βουτυρά, Σίσσυ Βωβού, Θεμιστοκλής Γάτης, Θανάσης Γεωργακόπουλος, Βασιλική Γεωργιάδου, Μαρία Γεωργίου, Ήλιος Γιαννακάκης, Όλγα Γιαννακοπούλου, Γιάννης Γιανουλόπουλος, Γιώργος Γιαννουλόπουλος, Αριάδνη Γκαζή, Μανώλης Γκαζής, Μαίρη Γκαζή, Μελίττα Γκουρτσογιάννη, Διονύσης Γουσέτης, Νικόλαος Δαμηλάκης, Άννα Δαμιανίδη, Παντελής Δαμιανού, Σπύρος Δανέλλης, Νίκος Δεμερτζής, Παναγιώτης Δημητράς, Κορίνα Δημητρίου, Περικλής Δημητρολόπουλος, ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ (λείπει ο Μάης από την Σαρακοστή;), Δημήτρης Δουλγερίδης, Κώστας Ζέπος, Πέρσα Ζέρη, Μυρσίνη Ζορμπά, ΑΛΕΞΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΔΗΣ (ο γνωστός), Σταύρος Θεοδωράκης, Μαριλένα Θεοδωράκου, Νάσος Θεοδωρίδης, Θωμάς Ιακώβη, Χρυσάφης Ιορδάνογλου, Σταύρος Ιωαννίδης, Βούλα Καλογερή, Νίκος Καλογερής, Ηλίας Κανέλλης, Γκασμέντ Καπλάνι (Αλβανός;), Μαρία Καποδίστρια, Άκης Καπράνος, Άννα Καραμάνου, Ξανθούλα Καρανίκα, Χάρης Καρανίκας, Αντύπας Καρίπογλου, Τάκης Κατσαρός, Tριαντάφυλλος Κατσαρέλης, Ηλίας Κατσούλης, Ιωάννα Κεραμετσή, Ζαν Κοέν(ο γνωστός εβραίος), Μαρία Κόντη, Ελπίδα Κοντσάκη, Ιωσήφ Κόβρας, Βασίλης Κοζωνάκης, Κλιφ Κουκ, Κυριάκος Κουκλάκης, Πέτρος Κουναλάκης, Ελένη Κουντούρη, Αγγελική Κουρούνη, Μιχάλης Κυριακίδης, Αλέκα Κυφιώτη, Σταύρος Κωσνταντακόπουλος, Γιάννης Κωνσταντίνου, Σιμόνη Λαζίδη, Ζωή Λιάκα, Αντώνης Λιάκος, Νικήτας Λιοναράκης, Θάνος Λίποβατς (σιγά μην έλειπε), Μπάμπης Λίτος, Λίνα Λούβη, Στάθης Λουκάς, ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ, Νίκος Μαραντζίδης, Φιλίτσα Ματζιορίνη-Μπένμπεργκ, Μάνος Ματσαγγάνης, Νίκος Μεγγρέλης, Τάκης Μίχας, Ηρακλής Μήλλας, Μιχάλης Μητσός, Μπερίν Μυισλή(;), Ρένα Μόλχο, Στρατής Μπαλάσκας, Παντελής Μπασάκος, ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΣΤΗΣ, Νέναντ Μπογκντάνοβιτς, Νίκος Μυλωνάς, Γεώργιος Νακρατζάς, Θεόφιλος Νικολαΐδης, Σωτήρης Ντάλης, Μαρία Νταλιάνη, Αμπντουλαχίμ Ντεντέ, Κίττυ Ξενάκη, Βάσος Οικονόμου, Δημήτρης Οικονόμου, Μάγδα Οικονόμου, Χριστιάνα Οικονόμου, Άουντ Ούμιρ, Αποστόλης Κ. Παπαγεωργίου, Στέφανος Παπαγεωργίου, Μιχάλης Παπαγιαννάκης, Γιάννης Παπαδημητρίου, Δέσποινα Παπαδημητρίου, Τέτα Παπαδοπούλου, Κωστής Παπαϊωάννου, Θανάσης Παπανδρόπουλος, Ναυσικά Παπανικολάτου, Προκόπης Παπαστράτης, Ρένα Πατρικίου, Φώτης Περλικός, Στέφανος Πεσματζόγλου, Πετρολέκας Σταύρος, Μαρία Πινίου-Καλλή, Αντώνης Πιταριδάκης, Δημήτρης Ραυτόπουλος, Ευτέρπη Ραγκούση, Άλκης Ρήγος, Βασίλης Σακελλαρίου, Μάκης Σεφεριάδης, Γιώργος Σιακαντάρης, Ιακώβ Σιμπή (Εβραίος;), Δημήτρης Σκάλκος, Δημήτρης Σκουρέλλος, Ριχάρδος Σωμερίτης, Αμαλία Τζανάκη, Χρήστος Σταύρου, Mάνος Σταυρουλάκης, Ντίνος Στεργίδης, Κωνσταντίνα Τζίνη, Χ.Ν. Τζιτζιλέρης, Βικτωρία Τζούμα, Κώστας Τζωρτζάκης, Μαρία Τοπάλη, ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ (ο γνωστός που έχει μονο περιβαλλοντικές ευαισθησίες!!), Κική Τριανταφύλλη, Θανάσης Τριαρίδης, Σταύρος Τσακυράκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Θόδωρος Τσίκας, Καίτη Τσίχλη, Αλεξία Τσούνη, Γιώργος Φαράκλας, Θεοδοσία Φραντσεσκάκη, Χαμπής Κιατίπης, Έλενα Χάρη, Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης, Τάκης Χατζόπουλος, Άιλιν Χόγκαν, Άρτεμις Αλκαλαη, Ανδρονικίδου Κατερίνα, Δημήτριος Αχλιώπτας, Ευτύχης Βαρδουλάκης, Αντώνιος Βλυσίδης, Λάζαρος Βογίαζας, Νίκος Γιαννής, Δημοσθένης Δούκας, Πάνος Ευαγγελόπουλος, Ευθύμιος Ευθυμιάδης, Αϊσέλ Ζεϊμπέκ, Κυριάκος Θεοδωρακάκος, Μαρία Καβάλα, Κωνσταντίνος Καζαμιάκης, Μαρία Καλυβιώτου, Σπύρος Κασιμάτης, Πλάτωνας Κοτζιάς, Νίκος Κουσουρνάς, Ιωάννης Κωβαίος, Νικόλαος Κωβαίος, Ξενοφών-Σπύρος Λουράντος, Ιωάννης Παρασκευόπουλος, Απόστολος Πετρούλιας, Άρης Σκάτσικας, Ασπασία Τσαούση, Αθανάσιος Τσιούρας, Μωρίς Χατζής, Κώστας Χριστίδης.

Να ενημερώσω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των λίνκ παραπέμπει στο κείμενο που υποστήριξε το ανθελληνικό Σχέδιο Ανάν.
Οπως βλέπετε ένα μεγάλο ποσοστό το γνωστών τύπων ψηφίζει μόνιμα κάθε ανθελληνική επιστολή, δήλωση ή διαμαρτυρία.
Παρακαλώ αν γνωρίζετε λεπτομέρειες για κάποιους (που δεν έχουν λινκ) από τους παραπάνω να μας ενημερώσετε με σχόλιο.

Το ΥΠΕΞ χρηματοδότησε τον Δημητρά που βρίζει την Ελλάδα!


Ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης έδωσε 60.000 ευρώ σε ΜΚΟ «συγγενή» με το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, το οποίο προπαγανδίζει την ύπαρξη μακεδονικής, τουρκικής, αλβανικής και βλάχικης μειονότητα στη χώρα μας. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την Ελλάδα στα διεθνή φόρα για δήθεν καταπίεση ανύπαρκτων μειονοτήτων στη χώρα μας και το υπουργείο Εξωτερικών χρηματοδότησε τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που ο ίδιος ίδρυσε και διευθύνει.


Aν και η ανθελληνική δράση του κ. Παναγιώτη Δημητρά, μέλους και εκπροσώπου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), είναι γνωστή στους υπηρεσιακούς κύκλους του υπουργείου Εξωτερικών, εντούτοις το 2004 ο τότε υφυπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης χρηματοδότησε τη ΜΚΟ που διευθύνει με το ποσό των 60.000 ευρώ.
Πρόκειται για την Εταιρεία Επικοινωνιακής και Πολιτικής Ερευνας (ΕΤΕΠΕ), που ουσιαστικά λειτουργεί επικουρικά για το ΕΠΣΕ προκειμένου να λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση. Η ΜΚΟ του κ. Δημητρά χρηματοδοτήθηκε τον Νοέμβριο του 2004 για την υλοποίηση δράσης που αφορούσε στην καταπολέμηση της εμπορίας αλλοδαπών γυναικών και από το συνολικό ποσό εισέπραξε ήδη το 50% (30.000 ευρώ).


Αν και επανειλημμένως ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αδωνις Γεωργιάδης έχει ζητήσει αναλυτικά στοιχεία για την κατάληξη της συγκεκριμένης χρηματοδότησης, μέχρι και σήμερα δεν έχει λάβει καμία απάντηση από την υπουργό Εξωτερικών. «Εφερα το θέμα στη Βουλή ζητώντας να μας δημοσιοποιήσουν την έκθεση απολογισμού της δράσης για την οποία χρηματοδοτήθηκε η συγκεκριμένη ΜΚΟ και αν τα χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου χρησιμοποιήθηκαν για την καταπολέμηση του trafficking ή για την ανθελληνική δράση κ. Δημητρά», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στο «ΘΕΜΑ», χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη ΜΚΟ «θυγατρική» του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι.


Το «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτει πως, παρότι η δράση της ΜΚΟ του κ. Δημητρά ολοκληρώθηκε τυπικά στις 31/5/2005, εντούτοις στις 29/9/2008 ενεργοποιήθηκε εκ νέου, με απόφαση της ΥΔΑΣ, εντελώς ανεξήγητα.
Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) κ. Μερκούριο Καραφωτιά, έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία η έκθεση πεπραγμένων και ο οικονομικός απολογισμός από την ΕΤΕΠΕ, αλλά ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία προκειμένου να εκταμιευτεί η δεύτερη δόση των 30.000 ευρώ προς τον κ. Δημητρά. Με βάση τα επίσημα στοιχεία που υπάρχουν καταχωρημένα στο αρχείο του υπουργείου Εξωτερικών, η ΕΤΕΠΕ συστεγάζεται με το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, που από το 1993 λειτουργεί δυσφημιστικά για τη χώρα στο εξωτερικό, κάνοντας λόγο ανοιχτά και απροκάλυπτα για «ύπαρξη μακεδονικής, τουρκικής, αλβανικής, βλάχικης μειονότητας στην Ελλάδα».


Kρατική χρηματοδότηση δίπλα στη σκοπιανή!


Η χρηματοδότηση των δράσεων του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι από δημόσιες υπηρεσίες δεν αποτελεί μυστικό. Εκτός από το υπουργείο Εξωτερικών και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς παλαιότερα χρηματοδότησε τις ανθελληνικές δράσεις του ΕΠΣΕ, φιγουράροντας μάλιστα και ως «σπόνσορες» στην επίσημη ιστοσελίδα του δίπλα στην σκοπιανή οργάνωση Macedonian Human Rights Movement of Canada. Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για εθνικιστική οργάνωση Σκοπιανών του Καναδά, η οποία ευθέως κάνει λόγο για «κατεχόμενη» από την Ελλάδα Μακεδονία. Ο πρόεδρος της MHRM κ. Bill Nicholov είχε γράψει σε ένα φόρουμ στο Διαδίκτυο το 1998: «Η Ελλάδα θα χάσει τη Μακεδονία του Αιγαίου από τους Mακεδόνες, τη Θράκη και την Κύπρο από την Τουρκία και την Hπειρο από την Αλβανία. Τι θα απομείνει τελικά σε σας τους δήθεν Eλληνες; Ο μικρός σας βράχος που ονομάζεται Αθήνα, η οποία είναι 50% αλβανική. Η Μακεδονία στους Μακεδόνες».


Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι είναι παράρτημα του International Helsinki Federation for Human Rights, το οποίο έχει βάλει λουκέτο μετά την καταδίκη σε φυλάκιση τριών ετών του πρώην οικονομικού διευθυντή Rainer Tannenberger για υπεξαίρεση 1,2 εκατ. ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, το ΕΠΣΕ εξακολουθεί να εμφανίζεται ως... παράρτημά του, χρησιμοποιώντας και το σχετικό λογότυπο.


Πηγή: Πρώτο Θέμα, Κυριακή 20/9/2009

AΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 480Π.Χ. ΕΓΙΝΕ Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ-ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ!!