Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζήτησε ο Α. Βγενόπουλος-Απάντηση Ξενογιαννακοπούλου στο Βγενόπουλο

Για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Υγείας

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Υγείας, ζήτησε σήμερα ο αντιπρόεδρος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ Ανδρέας Βγενόπουλος σε συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στο χώρο της Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας αλλά και στο Όμιλο Υγεία.

Η Δημόσια ...
Υγεία βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση και εάν τελικά συμβεί αυτό θα έχει επιπτώσεις και στην ελληνική οικονομία, είπε ο κ.Βγενόπουλος.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ελλάδα από αυτά που έχουν γίνει στο χώρο της Υγείας τα τελευταία χρόνια, πρόκειται για ένα σκάνδαλο Siemens επί 40 ή 150 φορές, ανάλογα με το πόσο πίσω πηγαίνουμε χρονικά, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βγενόπουλος.

Ο κ.Βγενόπουλος τόνισε ότι με τρεις απλές κινήσεις και δράσεις μέσα σε λίγους μήνες μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση στον τομέα της Υγείας: Ο έλεγχος των οικονομικών των νοσοκομείων από ελεγκτικές εταιρίες (ισολογισμοί, διπλότυπο σύστημα, απογραφή αποθηκών κλπ), η πλήρης μηχανογράφηση των εφαρμογών και η καθιέρωση ηλεκτρονικής διεξαγωγής των διαγωνισμών.

Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, στον Ευαγγελισμό, δεν υπάρχει σύστημα διαχείρισης αποθηκών. Πως γίνονται οι νέες παραγγελίες, ρώτησε μεταξύ άλλων ο κ.Βγενόπουλος.

Αναφερόμενος στην υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο κ.Βγενόπουλος είπε ότι είναι μια τίμια πολιτικός με ήθος, αλλά δεν μπορεί να κάνει το έργο που τις έχει ανατεθεί.

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για τους προμηθευτές στο χώρο της Υγείας, για τα οφειλόμενα, ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι επιβραβεύονται οι απατεώνες έναντι των τιμίων. Επιβραβεύονται οι απατεώνες με τις υπερτιμολογήσεις του 800% έναντι των τίμιων, ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε τέτοιες υποθέσεις απευθείας αναθέσεων με υπερτιμολογήσεις να απασχολούν την Δικαιοσύνη.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της λειτουργίας της Μαιευτικής Κλινικής ΓΑΙΑ από το Ερρίκος Ντυνάν, είπε ότι ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ ουδέποτε ζήτησε να σταματήσει τη λειτουργία του. Δεν θέλουμε να σταματήσει η λειτουργία της συγκεκριμένης κλινικής, απλά να λειτουργεί με νόμιμο τρόπο και όχι με την σύμπραξη ιδιωτικού εταίρου.

Αναφερόμενος στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ ο κ.Βγενόπουλος είπε μεταξύ άλλων ότι η διοίκηση του Ομίλου αποφάσισε την απορρόφηση του συνόλου του ΦΠΑ (11%) που επιβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην παροχή υπηρεσιών υγείας, ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση των ασθενών, ενώ προωθούνται οικονομικά πακέτα για ασθενείς με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες.

Αναφέρθηκε επίσης στην επέκταση του Ομίλου ΥΓΕΙΑ εκτός συνόρων, Στην Αλβανία, με την έναρξη από 1η Ιουλίου 2010 του νοσοκομείου "ΥΓΕΙΑ Τιράνων" και επισήμανε ότι η επέκταση στην αγορά της Τουρκίας είναι ο επόμενος στόχος, καθώς υπάρχουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Απάντηση Ξενογιαννακοπούλου στο Βγενόπουλο


"Με αφορμή σημερινές δηλώσεις του Αντιπροέδρου του Ομίλου MIG κ. Ανδρέα Βγενόπουλου, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισημαίνει:

«Φαίνεται ότι ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου MIG δυσανασχετεί με τη συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης να εξυγιάνει και να αναβαθμίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, και ταυτόχρονα να θέσει κανόνες και αποτελεσματική εποπτεία στον ιδιωτικό τομέα της υγείας.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον στο χώρο της υγείας και το αποδεικνύει εμπράκτως καθημερινά».

Πως θα ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση

Θα μας αδειάσουν τις τσέπες για να γεμίσουν τις δίκες τους.

Η προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει εξόντωση του άλσους.

Τις τελευταίες μέρες η Εφορεία Ακροπόλεως μαρκάρισε με άμμο μια λωρίδα μέσα στο άλσος, στα δεξιά του λιθόστρωτου δρόμου προς τον Άη Δημήτρη Λουμπαρδιάρη. Η λωρίδα είναι σχεδόν ένα μέτρο πλάτος και καμμιά πενηνταριά μήκος και εγκλείει πολλά δέντρα καθώς το άλσος στο σημείο αυτό είναι πυκνό.

Μας δημιουργήθηκε η απορία για τί πρόκειται και, βέβαια, η σχετική αγωνία για τα δέντρα καθώς η Εφορεία Ακροπόλεως δεν μας έχει συνηθίζει σε περιβαλλοντικές ευαισθησίες του τύπου «για κάθε δέντρο που κόβεται σε μια ανασκαφή φυτεύεται ένα άλλο σε κατάλληλο σημείο των λόφων».

Σε εκπομπή του Σκάι της Κυριακής 6 Ιουνίου www.skai.gr/Radio ήταν καλεσμένη η αρχαιολόγος κα Όλγα Βογιατζόγλου, γνωστή στους κατοίκους της περιοχής για την δράση της στους Λόφους. Από αυτήν την εκπομπή πληροφορηθήκαμε ότι η κα Βογιατζόγλου είναι ειδική στους Λόφους. Γηράσκομεν αεί διδασκόμενοι. Πριν προχωρήσουμε στο θέμα μας, είναι αδύνατον να αντισταθούμε στον πειρασμό μιας παρεκβολής: Σταθερή στα πιστεύω της, με το καλημέρα σας έφερε σε δύσκολη θέση τον παρουσιαστή κο Πορτοσάλτε λέγοντας ότι αν κανείς δει τους λόφους από την Ακρόπολη βλέπει ένα πράσινο πράγμα και δεν καταλαβαίνει τίποτε. Έσπευσε ο κος Πορτοσάλτε να πει ότι πρόκειται περί μοναδικής οάσεως στην καρδιά της τσιμεντο-Αθήνας κλπ και, βεβαίως, η κα Βογιατζόγλου το μάζεψε.

Πίσω στο θέμα μας. Η μαρκαρισμένη λωρίδα γης πρέπει να καταδεικνύει τη θέση αγωγού που αποτελεί τμήμα του Πεισιστράτειου συστήματος υδροδότησης της αρχαίας πόλης, το οποίο λειτουργούσε μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα.

Φαίνεται να έχει η Εφορεία εικόνα για τον αγωγό και από ανασκαφικές μαρτυρίες. Στη συνέντευξη πάντως δεν φάνηκε πρόθεση για ανασκαφή.

Σε κάθε περίπτωση, αν γίνει ανασκαφή, επειδή πραγματικά το όρυγμα θα διασχίζει χώρο με πυκνή βλάστηση, οι κάτοικοι της περιοχής θα απαιτήσουμε να φυτευτούν σε κατάλληλα σημεία των λόφων ισάριθμα δέντρα και θάμνοι με αυτά που θα κοπούν.

Η προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει εξόντωση του άλσους.

Αλλά, για φαντάσου, μέχρι την εποχή της γιαγιάς μας, μέχρι την γέννηση των γονιών των σημερινών μεσήλικων, το Πεισιστράτειο δούλευε, για δες…

Στέλλα Μαρκαντωνάτου

Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Η δικτατορία στην Ελλάδα,αποτέλεσε ορόσημο για τις μετέπειτα πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.
Γέννησε αντιθέσεις,ξεκινώντας από την άκρα δεξιά,φθάνοντας στην άκρα αριστερά.
Αποτέλεσμα της εφταετίας που αμαύρωσε την Ελληνική κοινωνία και την ίδια τη Δημοκρατία,ήταν η γέννηση και η γιγάντωση ενός πολιτικού συστήματος που ευθύνεται για τη σημερινή κατάντια του τόπου.
Η Ελλάδα χωρίστηκε σε πολιτικά κόμματα,που υπόσχονταν την αναγέννηση της χώρας.
Ταμπέλες του τύπου πατριωτισμός,προοδευτισμός,δημοκρατικότητα,χώρισαν τη λαό και τον φανάτισαν σε μεγάλο βαθμό.
Η ψηφοθηρία και η ικανοποίηση του κάθε ψηφοφόρου έγινε ο πρωταρχικός σκοπός των πολιτικών σχηματισμών,έτσι ώστε να αναρριχηθούν στην εξουσία.Αποτέλεσμα αυτού,ήταν να κατασπαταληθεί κάθε ευκαιρία που πήραμε για ανάπτυξη και πρόοδο της χώρας.
Τέσσερα πακέτα Ντελόρ και Σαντέρ,αναπτυξιακά προγράμματα,επιχορηγήσεις,εξανεμίστηκαν χωρίς να φέρουν τα αποτελέσματα που όλοι περίμεναν.
Η εθνική οικονομία θυσιάστηκε στο βωμό της μικροπολιτικής και των προσωπικών συμφερόντων .
Φτάνουμε λοιπόν στο 2010 και τίθεται ένα ερώτημα.Ποιός ο λόγος ύπαρξης των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα?Θα μου πείτε βέβαια πώς αλλιώς μπορεί να κυβερνηθεί η χώρα.Ελικρινά δεν μπορώ να σας απαντήσω.Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι χρεοκοπήσαμε σαν λαός και σαν κοινωνία.Φτάσαμε σε ένα τέλμα,που πολύ δύσκολα θα μπορέσουμε ν' απεγκλωβιστούμε.
Αυτό το τέλμα,το αδιέξοδο,όπως θέλετε πείτε το,είναι το αποτέλεσμα των πελατειακών σχέσεων και των προσωπικών συμφερόντων,(πάσης φύσης),ανάμεσα στον πολίτη και τα πολιτικά κόμματα.
Όλοι μας είμαστε συνυπεύθυνοι σ'αυτό το χαώδες και χωρίς ουσία πολιτικό σύστημα που δημιουργήσαμε.Νοοτροπίες του τύπου,σιγά μη σπάσουμε τ'αυγά ,δεν χωράνε πλέον στην Ελλάδα.
Όχι μόνο τ'αυγά πρέπει να σπάσουμε αλλά κυρίως το απόστημα που λέγεται πολιτικό σύστημα

anemo-milos.blogspot.com

ΥΠΟΜΟΝΗ: ΑΞΙΑ, ΑΡΕΤΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΛΟ…


Μια κινέζικη παροιμία λέει: «Τι δίνει ο Θεός σε αυτούς που κάνουν υπομονή; Κι άλλη υπομονή ...»

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν ανυπόμονος, αρκετά ανυπόμονος θα έλεγα, όπως άλλωστε τα περισσότερα μικρά παιδιά. Δεν έβλεπα την ώρα να έρθουν τα γενέθλιά μου, οι διακοπές των Χριστουγέννων και το καλοκαίρι. Για κάθε τι καλό που περίμενα ανυπομονούσα και βιαζόμουνα. Αλλά και αργότερα όταν ξεκίνησα να δουλεύω βιαζόμουν να πετύχω και να εξελιχθώ.

Η αξία της υπομονής στον άνθρωπο είναι από τις πιο ουσιώδεις για τη ζωή του. Η βιασύνη από την άλλη οδηγεί τις περισσότερες φορές σε ανόητα λάθη και κάνει το άτομο να λειτουργεί παρορμητικά χάνοντας τον έλεγχο και το στόχο. Με την υπομονή μπορούμε να πετύχουμε πολλά αρκεί να διαχειριστούμε τις εκάστοτε καταστάσεις όπως πρέπει.

Ξεκινώντας να εργαζόμαστε κάπου, σχεδόν πάντα, αρχίζουμε από χαμηλά. Με την αφοσίωση, τη συνέπεια και την υπευθυνότητα κερδίζουμε τους ανωτέρους μας και σιγά σιγά, με υπομονή αλλά και σύνεση, ανεβαίνουμε. Φυσικά υπάρχει η πιθανότητα να μείνουμε πίσω και τη θέση να μας τη φάει το γλυφτρόνι-λαμόγιο-ρουφιάνος που κάθεται στο δίπλα γραφείο ... Εκεί χρειάζεται η υπομονή. Υπομονή με μέτρο όμως. Αν το αξίζουμε θα κατακτήσουμε την πολυπόθητη θέση, αύξηση ή προαγωγή χωρίς να γίνουμε σαν τα μούτρα αυτών που σιχαινόμαστε. Φυσικά σε περίπτωση που οι κόποι και οι θυσίες μας πάνε στο βρόντο ή θα αλλάξουμε δουλειά (αν μας παίρνει) ή θα κάτσουμε στα αυγά μας κάνοντας τι άλλο; Υπομονή ...

Ας έρθουμε στο θέμα της σχέσης (Ξάδερφε για σένα ...). Μπαίνοντας σε μια σχέση ερωτική μπορεί το έτερον ήμισυ να μην μας δίνει όλα όσα θέλουμε και όλα όσα χρειαζόμαστε. Η υπομονή μας είναι το όπλο που έχουμε, είναι ο άσσος στο μανίκι ... Το έτερον μας ήμισυ μάλλον δεν είναι έτοιμο να μας τροφοδοτήσει με το μάξιμουμ των συναισθημάτων, δεν είναι έτοιμο ίσως να μας παρέχει πλήρως αυτά που θέλουμε. Η υπομονή μας σε συνδυασμό με την καλή μας θέληση, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα του άλλου, και τους κατάλληλους χειρισμούς θα μας οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακόμα όμως κι αν αυτό δε συμβεί, θα κάνουμε όση υπομονή μπορούμε κι όταν αυτή εξαντληθεί θα καταφύγουμε στην έσχατη λύση του χωρισμού και απλά θα πάμε για άλλα ... Μην έχοντας υπομονή και θέλοντας από την αρχή να πάρουμε αυτά που ζητάμε, θα πιέσουμε και θα πιεστούμε, θα ταλαιπωρήσουμε και θα ταλαιπωρηθούμε και κυρίως θα πέσουμε σε σφάλματα μικρά και μεγάλα ...

Πρέπει να κάνουμε υπομονή, όχι όμως γαϊδουρινή υπομονή. Αυτοί που κάνουν γαϊδουρινή υπομονή, φοβούνται να πάρουν ρίσκο, και η ζωή θέλει ρίσκο. Φοβούνται να πιάσουν τη ζωή από τα μαλλιά και να τη φέρουν δέκα σβούρες και στις περισσότερες περιπτώσεις χάνουν τις ευκαιρίες να αλλάξουν προς το καλύτερο την ίδια τη ζωή τους. Π.χ. σε ένα γάμο όταν το αντρόγυνο δεν μπορεί να συμβιώσει αρμονικά, με συνεχείς καυγάδες, καταπίεση επιθυμιών και ενστίκτων και ποιότητα ζωής άστα να πάνε, η υπομονή για χάρη των παιδιών ας πούμε, είναι λάθος. Και είναι λάθος διότι όλη αυτή η αρνητικότητα που πηγάζει από τους δυο συζύγους κάνει τεράστιο κακό τόσο σε αυτούς όσο και στα παιδιά. Δημιουργεί ανθρώπους καταπιεσμένους και έτοιμους να εκραγούν στην κάθε ευκαιρία ...

Οι άνθρωποι που κάνουν γαϊδουρινή υπομονή δικαιολογούνται μόνο στην περίπτωση που δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, που είναι τόσο στριμωγμένοι ώστε δεν έχουν το περιθώριο να αντιδράσουν. Αυτή η περίπτωση είναι η χειρότερη γιατί σίγουρα ο άνθρωπος που πιέζεται τόσο πολύ θα ξεσπάσει άσχημα και θα πάρει στραβό δρόμο καταφεύγοντας πολλές φορές σε ακρότητες.

Η υπομονή είναι αρετή, αξία και όπλο για τον άνθρωπο. Η γαϊδουρινή υπομονή όμως είναι διαδικασία ψυχοφθόρα, ηττοπαθής στάση απέναντι στη ζωή και στις περισσότερες περιπτώσεις λανθασμένη επιλογή.

Αποζημίωση σε συγγενείς 22χρόνου που σκοτώθηκε επειδή δεν λειτούργησε ο αερόσακος του αυτοκινήτου του

Ο Άρειος Πάγος επιδίκασε αποζημίωση 280.000 ευρώ σε συγγενείς 22χρόνου που σκοτώθηκε επειδή δεν λειτούργησε ο αερόσακος του αυτοκινήτου του κατά την πρόσκρουση του σε δένδρο. Το αυτοκίνητο ήταν σχεδόν καινούργιο, με μόλις 21.762 χλμ.. Κατά την πορεία του αυτοκινήτου μέσα στα χωράφια και την σφοδρή πρόσκρουσή του στο δένδρο δεν ενεργοποιήθηκε το σύστημα του αριστερού πλευρικού αερόσακου, ο οποίος ήταν ελαττωματικός. Επίσης, δεν ενεργοποιήθηκε ο προεντατήρας της ζώνης ασφαλείας, ο οποίος αποτελεί αλληλοσυμπληρούμενο με τους αερόσακους σύστημα ασφαλείας

Για την ιστορία ο αερόσακός ήταν μάρκας Siemens...

Νέο ΙΝΚΑ: ΕΡΕΥΝΑ ΤΙΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑ – Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ …

Συνεχίζουμε την δημοσιοποίηση των στοιχείων των ερευνών μας στην Ευρώπη, με το β’ μέρος της Βρετανικής αγοράς.

Τα πράγματα εξακολουθούν να είναι δραματικά, εξοργιστικά σε πολλές περιπτώσεις για τους Ελληνες.

Καλούμε και πάλι την πολιτεία να λάβει μέτρα που θα αποσκοπούν στην κοινωνική δικαιοσύνη και στην προστασία των Ελλήνων καταναλωτών.

Καλούμε τους Ελληνες καταναλωτές, την κοινωνία των πολιτών σε δράση.

ΠΙΝΑΚΑΣ Α’: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΠΡΟΪΟΝ Τ.ΕΛΛΑΔΑΣ Τ. Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
Μαργαρίνη Benecol 500 gr. 5,86 4,12
Benecol με ελαιόλαδο 500 gr. 6,23 4,12
Βούτυρο Lurpak Soft αλατισμένο 250ml 2,96 1,41
Βούτυρο Lurpak Lighter Soft ανάλατο 250ml 2,96 1,41
Βούτυρο Lurpak ανάλατο 250ml 2,76 1,40
Βούτυρο Lurpak ανάλατο 500ml 4,95 2,70
Βούτυρο Lurpak ανάλατο σκαφάκι 250ml 2,69 1,40
Γάλα Becel Pro-Activ1 0% 1 Λίτρο 2,45 1,41
Becel Pro-Activ Pressure με Ροδάκινο – Βερίκοκο 4Χ100 γρ. 3,52 2,21
Μαργαρίνη Becel Pro-Activ 250 gr. 3,42 2,05
Μαργαρίνη Becel Pro-Activ 500 gr. 5,90 3,97
Μαργαρίνη Becel Pro-Activ με ελαιόλαδο 250 gr. 3,65 2,52
Μαργαρίνη Becel Pro-Activ με ελαιόλαδο 500 gr. 6,26 4,36
Μαγιονέζα Hellmann’s 750ml 3,60 3,52 τα 800 ml
Πατάτες κατεψυγμένες Mc Cain 1kgr 2,45 1,97
Πατάτες κατεψυγμένες Mc Cain 2,5kgr 5,89 2,82 τα 2,25 kgr
Καφές espresso ILLY 250 γρ. 7,52 6,21
Καφές espresso Lavazza Oro 250 γρ.. 4,08 3,86
Καφές espresso Lavazza Rossa 250 γρ. 3,38 3,10
Καφές φίλτρου Douwe Egberts Κλασσικός Μ. 250 γρ. 3,58 2,30
Καφές NesCafe Gold Blend 200 γρ. 7,28 5,92
Καφές NesCafe Gold Blend 100 γρ. 3,78 3,30
Παγωτό Carte d’ Or Φράουλα 1 lt. 4,47 3,27 τα 900 ml
Παγωτό Vienneta Algida 1 lt. 4,96 1,67 τα 650 ml
Παγωτό Corneto Μignon x12 6,00 2,34
Παγωτό Haagen – Dazs 500 γραμ. 6,32 4.08
Μπισκότα OREO γεμιστά 1,37 0.96
Κομπόστα Φρουτοσαλάτα Del Monte 420 γραμ. 1,42 0,72
Μουστάρδα French American's 397 ml 2,73 1,91
Philadelphia Kraft τυρί 200 γραμ. 1,95 1,42
La Vache qui rit light τρίγωνα τυράκια 140 γρ. 1,52 1,15
La Vache qui rit τρίγωνα τυράκια 280 γρ. 2,78 2,00
La Vache qui rit τρίγωνα τυράκια 280 γρ. 1,50 1,15
Cadbury Ρόφημα Σοκολάτας 250 gr. 2,6 1,69
Heinz Κέτσαπ top down 570 γρ. 2,87 2,12
Uncle Ben's Σάλτσα Ανανά 500 γρ. 2,69 1,73
Babybel τυράκια Light 6X20 γραμ. 2,13 1,69
Knorr Σούπες 1,25 0,54
Knorr Κύβοι 12 X 10 1,84 1,59
Ρύζι Uncle Ben Express Μακρύκοκκο 250 γρ. 1 κιλό 1,98 1,78
Ρύζι Uncle Ben 20' Μακρύκοκκο 1.000 γρ. 4,29 3,87
Ρύζι Uncle Ben Express Bashmati 250 γρ. 1,98 1,78

Το συμπέρασμα παραμένει το ίδιο, οι διαφορές εις βάρος του Έλληνα πολίτη – καταναλωτή είναι αδιανόητες.

Υποπίνακας: Ελληνικά επώνυμα προϊόντα

Ας δούμε και τα προϊόντα ελληνικών εταιρειών που βρήκαμε στα βρετανικά σουπερμάρκετ. Θα περιμένατε το εύλογο: να είναι φθηνότερα στην Ελλάδα.

Σφάλλετε και σφάλλουμε όλοι οικτρά !!!. Ορίστε τα αποτελέσματα :

Γιαούρτι ΤΟΤΑL 0% 150 γραμ. 0,98 0,95
Γιαούρτι ΤΟΤΑL 2% με μέλι 2 Χ 150 γραμ. 2,52 0,95
Γιαούρτι TOTAL Στραγγιστό 500 γραμ. 2,72 2,11
Μεβγαλ Φέτα 400 γραμ. 4,53 1,18 τα 200 γραμ.



ΠΙΝΑΚΑΣ Β’ : ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΤΑ ΕΙΔΟΣ

Στο πίνακα αυτό και αφού τα προϊόντα δεν έχουν την αυτή φίρμα παρατίθενται συγκριτικά οι ελάχιστες τιμές που βρέθηκαν, ώστε να συγκριθεί η ελάχιστη τιμή στην οποία μπορεί να αγοραστεί ένα είδος στις δύο χώρες. Όπου υπάρχει διακύμανση αυτό επισημαίνεται.

Πριν ξεκινήσουμε με τα υπόλοιπα ας αναφερθούμε σε δύο βασικά βιοτικά αγαθά, στο τυποποιημένο Αλεύρι και στο γάλα

- Στην Μ. Βρετανία το φθηνότερο αλεύρι κοστολογείται και πωλείται 0,31 Ευρώ και ο μέσος όρος είναι περίπου στο 1 Ευρώ . Στην Ελλάδα οι τιμές του κιλού αρχίζουν από 1,05 !!!. Στο βιολογικό αλεύρι οι τιμές Μ. Βρετανίας είναι μεταξύ 1,16 και 1,76 Ευρώ. Στην Ελλάδα, οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 2,54 και 2,69 Ευρώ !!!.

Ας περάσουμε και στο γάλα. Η μέση τιμή του γάλακτος στην Μ. Βρετανία είναι περίπου 0,96 Ευρώ τα 1,14 Λίτρα. Το βιολογικό γάλα πωλείται προς 1,16 Ευρώ το λίτρο. Το κατσικίσιο 1,42 Ευρώ το λίτρο. Αυτές είναι οι μέσες τιμές καθώς υπάρχουν και κατά πολύ φθηνότερα. Στο πίνακα που ακολουθεί δίνονται και οι ελάχιστες τιμές.

Εμείς δίνουμε στους συμπολίτες μας τα στοιχεία. Οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι οφείλουν να δώσουν απαντήσεις.

Υποπίνακας Α’ : Φρούτα και λαχανικά

ΕΙΔΟΣ ΤΙΜΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΙΜΗ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
Πατάτες (κιλό από - Αιγύπτου) 0,58 0,43
Πατάτες Βιολογικές (κιλό από) 1,74 1,05
Γλυκοπατάτες (κιλό από) 1,95 1,04
Κρεμμύδια (κιλό από) 0,39 0,35
Σκόρδα (τα τρία - Κινας) 0,72 0,95
Τομάτες (κιλό από) 1,36 1,90
Καρότα (κιλό από) 0,54 0,64
Αγγούρια τεμάχιο 0,51 0,68
Μανιτάρια κιλό από 3,66 2,07
Πιπεριές (κιλό από) 2,18 2,01
Μαρούλια τεμάχιο 0,80 0,39
Λάχανο (κιλό από) 0,27 0,82
Μπρόκολλο (κιλό από) 1,83 2,11
Κουνουπίδι (κιλό από) 1,17 2,13
Κολοκύθια (κιλό από) 2,13 1,75
Παντζάρια (κιλό από) 1,88 2,96
Ραπάνια (κιλό από - Ολλανδίας) 1,47 3,67
Αχλάδια 1 κιλό από 1,98 1,43
Αχλάδια ΦΕΤΕΛ 1 κιλό από 2,62 1,99
Μήλα 1 κιλό από 1,38 0,71
Πορτοκάλια 1 κιλό από 0,70 0,95
Μανταρίνια 1 κιλό από 1,03 1,66
Μπανάνες 1 κιλό από 1,53 0,76

*Επισημαίνουμε ότι τα μη υπάρχοντα στο πίνακα είδη φρούτων πωλούνται στη Μ.Βρετανία με το τεμάχιο. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι είναι πιο ακριβά στη χώρα αυτή.

Υποπίνακας Β’ : ΟΣΠΡΙΑ & ΖΥΜΑΡΙΚΑ

ΕΙΔΟΣ ΤΙΜΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΙΜΗ Μ. M.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
Φασόλια γίγαντες 500 γραμ. 2,78 0,91
Φασόλια μέτρια 500 γραμ. 0,98 0,84
Φασόλια μαυρομάτικα 500 γραμ 1,19 0,84
Φακές 500 γραμ. 0,76 0,84
Ρεβύθια 500 γραμ. 1,08 0,77
Ρύζι μακρύκοκκο 1 κιλό από 1,56 0,75
Ρύζι Bashmati 1 κιλό από 2,70 1,60
Ρύζι καφέ 1 κιλό 3,70 1,43
Ρύζι Uncle Ben Express Μακρυκοκκο 250 γρ. 1 κιλό 1,98 1,78
Ρύζι Uncle Ben 20' Μακρυκοκκο 1.000 γρ. 4,29 3,87
Ρύζι Uncle Ben Express Bashmati 250 γρ. 1,98 1,78
Μακαρόνια 500 γρ. από 0,59 0,42
Μακαρόνια Βιολογικά 500 γρ. από 1,37 0,64
Τορτελίνια 250 γρ. από 2,43 1,27
Πέννες 500 γρ. από 0,59 0,83

Και η φασολάδα ποιο ακριβή στην Ελλάδα ….

Υποπίνακας Γ’ : ΚΡΕΑΤΙΚΑ

ΕΙΔΟΣ ΤΙΜΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΙΜΗ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
Κρέας Μοσχάρι/Βοδινό 1 κιλό από 5,05 5,00
Κιμάς Βοδινός 1 κιλό από 6,60 2,58
Κρέας χοιρινό 1 κιλό από 4,10 3,39
Αρνί 1 κιλό από 7,40 5,30
Κοτόπουλο φρέσκο κομμάτια 1 κιλό από 4,00 1,47
Κοτόπουλο φρέσκο ολόκληρο 1 κιλό από 2,95 1,59
Γαλοπούλα 1 κιλό από 2,05 1,93


Υποπίνακας Γ’ : ΓΑΛΑ, ΛΑΔΙ, ΑΛΕΥΡΙ, ΨΩΜΙ, ΑΥΓΑ

Τα βασικότερα είδη διατροφής …

ΕΙΔΟΣ ΤΙΜΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΙΜΗ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
Γάλα φρέσκο 1 λίτρο από 0,96 0,71
Γάλα φρέσκο βιολογικό 1 λίτρο από 1,17 0,93
Γάλα φρέσκο κατσικίσιο 1 λίτρο από 2,27 1,35
Γάλα Becel Pro-Activ2 0% 1 Λίτρο 2,45 1,41
Ελαιόλαδο Παρθένο 1λίτρο από 3,88 3,67
Ηλιέλαιο 1 λιτ. από 1,68 1,32
Αραβοσιτέλαιο 1 λιτ. από 1,88 2,07
Ελαιόλαδο Εξτρα Παρθένο 1 λιτ. 3,92 5,00
Αλεύρι στάρινο 1 κιλό από 1,05 0,31
Αλεύρι βιολογικό 1 κιλό από 2,54 1,16
Ψωμί για τόστ 480 γραμ. 2,68 1,30
Αυγά εξάδα από 1,31 0,65


ΠΙΝΑΚΑΣ Γ’ : ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ- ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ

ΕΙΔΟΣ ΤΙΜΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΙΜΗ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
ΥΓΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ HARPIC ΠΕΥΚΟ 750ML 2,45 1,31
ΚΡΕΜΟΣΑΠΟΥΝΟ DETTOL ΧΑΛ. ΑΝΤΛΙΑ 250ml 3,00 2,12
ΥΓΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ MR. MUSCLE SHOWER SHINE 500ML 1,96 1,44
ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ CILLIT BANG DECREASER ΠΙΣΤΟΛΙ 750gr 4,21 3,42
ΚΡΕΜΑ CIF ΣΠΡΕΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΛΕΥΚΟ 750ml 3,28 2,86
ΓΥΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΩΝ BRASSO 150ML 4,43 2,36
ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΑΛΑΤΩΝ VIAKAL 500ML 2,47 3,11
BECKMANN ΞΕΒΑΦΗ ΠΙΣΑ ΚΕΡΙ 50ΓΡ 2,80 1,65
BECKMANN ΞΕΒΑΦΗ ΜΕΛΑΝΙ 50ΓΡ 2,80 1,65
ACE GENTILE ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΧΛΩΡΙΟΥ 1 ΛΙΤΡO 2,07 2,06
Galgon Gel Αποσκληρυντικό Πλυντηρίου 750 ml. 4,88 4,40
Glo White για έγχρωμη κουρτίνα 2,90 2,39
SKIP Πανίσχυρο υγρό 1,47lit. 12,39 7,27
SKIP Πανίσχυρο υγρό 1 lit. 8,44 4,14
Vanish Oxi Action Magnets 6,53 4,67
Vanish Oxi Action 500 gr. 6,69 4,47
GLADE ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΕΡΙ ΜΑΝΟΛΙΑ-ΒΑΝΙΛΙΑ 3,99 1,53

Επισημαίνουμε ότι τα περισσότερα απορρυπαντικά ρούχων στην Βρετανία είναι βιολογικά (όπως της φίρμας ARIEL), στην Ελλάδα εξακολουθούμε να κινδυνεύουμε και να ρυπαίνουμε, αγοράζοντας και ακριβά.

Επισημάνσεις επί της έρευνας:

1. Η τιμοληψία έγινε στις 12/3/2009.

2. Η ληφθείσα ισοτιμία Ευρώ / Αγγλικής λίρας είναι η διδόμενη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

3. Δεν βρέθηκαν στα 4 μεγάλα Βρετανικά Σ/Μ της έρευνας οι υπόλοιπες εταιρείες που αντίστοιχα υπάρχουν προϊόντα τους στα ράφια των Ελληνικών Σουπερμάρκετ. Εάν κάποιος μπορεί να μας δώσει στοιχεία είμαστε έτοιμοι να τα ελέγξουμε και να τα δημοσιεύσουμε. Η σύγκριση των υπαρχόντων τιμών δείχνει ότι οι καταναλωτές δεν μπορούν με καμία βεβαιότητα να θεωρήσουν πως οι λοιπές εταιρείες δεν έχουν την ίδια πρακτική.

Εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε και να ελέγχουμε, άλλωστε έχουμε δώσει προθεσμία δράσης για τους αρμόδιους. Μετά την πάροδό της προθεσμίας, το ζήτημα θα τεθεί νομίμως και αρμοδίως.

Οι συμπολίτες μας να είναι σε εγρήγορση, κάποια στιγμή θα αποφασίσουμε όλοι μαζί με ηλεκτρονικό δημοψήφισμα για στοχευμένα μποϋκοτάζ.

Κατασχέθηκαν επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία τρόφιμα

ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Μεγάλες ποσότητες οπωροκηπευτικών, που φυλάσσονταν παράνομα και κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής σε υπόγεια αποθήκη, κατέσχεσαν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, κατά τη διάρκεια επιχείρησης καθαρισμού και...
απολύμανσης σε κτίρια - εστίες μόλυνσης στο κέντρο της Αθήνας.

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, την ΥΠΕΕ, την Υγειονομική Διεύθυνση της Νομαρχίας Αθηνών και παρουσία εισαγγελέα προχώρησαν σήμερα στον καθαρισμό αποθήκης και πολυκατοικίας επί της οδού Σαπφούς.

Τα τρόφιμα κρίθηκαν επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, καθώς φυλάσσονταν σε ακατάλληλο χώρο, μαζί με απορρίμματα, και τα περισσότερα είχαν αλλοιωθεί από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Όλες οι ποσότητες των προϊόντων που εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν αφού πρώτα έγινε καταγραφή από το κλιμάκιο της ΥΠΕΕ και της Δημοτικής Αστυνομίας. Για τη μεταφορά τους χρειάστηκαν δύο μεγάλα φορτηγά. Ακολούθησε καθαρισμός και απολύμανση των χώρων από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Καταστημάτων και Ασφάλειας της πόλης Ανδρέας Παπαδάκης στην ίδια αποθήκη πριν μία εβδομάδα είχαν κατασχεθεί μεγάλες ποσότητες παράνομων προϊόντων, που προορίζονταν να διατεθούν στην αγορά.

Σύλληψη σπείρας Ρουμάνων για κατ' επάγγελμα επαιτεία στην Καλαμάτα.

Πολυμελής σπείρα ''επαγγελματιών'' επαιτών από τη Ρουμανία εξαρθρώθηκε χθες στην Καλαμάτα. Οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία ότι αλλοδαποί, Ρουμανικής καταγωγής, εξωθούσαν σε επαιτεία γυναίκες και ανήλικα παιδιά, αποσπώντας οικονομικό όφελος. Υστερα από συντονισμένη επιχείρηση και διακριτική παρακολούθηση, εντόπισαν ένα φορτηγάκι τύπου βαν στο οποίο επέβαιναν τρεις Ρουμάνοι, ηλικίας 38, 29, και 20 ετών, να αποβιβάζουν από το όχημα σε διάφορα σημεία του δρόμου, νεαρά κυρίως άτομα, τα οποία επαιτούσαν από περαστικούς...
και θαμώνες των καταστημάτων.

Οι δράστες συνελήφθησαν, όπως επίσης και άλλα έξι άτομα, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη ανήλικά αγόρια, τα οποία είχαν αποβιβάσει από το αυτοκίνητο και επαιτούσαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Καλαμάτας.

Η νοσοκομειακή περίθαλψη σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ δεν καλύπτεται υποχρεωτικά από τα ασφαλιστικά ταμεία

ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Τα Ταμεία ασφαλίσεως δεν είναι υποχρεωμένα να καλύπτουν πλήρως τις δαπάνες μιας μη προγραμματισμένης νοσοκομειακής περίθαλψης ενός ευρωπαίου πολίτη, κατά τη διάρκεια προσωρινής διαμονής του σε χώρα της ΕΕ. Αυτό αποφάσισε σήμερα το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ), σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα από το Λουξεμβούργο.

Συγκεκριμένα, η...
απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αναφέρει ότι «Ο φορέας του κράτους μέλους ασφαλίσεως υποχρεούται να αποδώσει στο κράτος μέλος, εντός του οποίου παρασχέθηκε η νοσοκομειακή περίθαλψη, αποκλειστικώς τα έξοδα τα οποία αυτό κάλυψε, αναλόγως του επιπέδου καλύψεως που ισχύει σε αυτό το κράτος μέλος διαμονής», πράγμα που σημαίνει ότι τα επιπλέον έξοδα μπορεί να επιβαρύνουν τον ασθενή.

Η απόφαση του ΔΕΚ αφορά στην προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά της Ισπανίας, κατόπιν καταγγελίας ασφαλισμένου στο ισπανικό σύστημα υγείας, ο οποίος, κατά τη διάρκεια προσωρινής διαμονής του στη Γαλλία χρειάστηκε να νοσηλευθεί επειγόντως εκεί και όταν επέστρεψε στην Ισπανία δεν αποδόθηκε το τμήμα των δαπανών νοσηλείας με το οποίο τον είχε επιβαρύνει ο γαλλικός φορέας κατ΄ εφαρμογή της γαλλικής νομοθεσίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φρονούσε ότι η ισπανική νομοθεσία παραβιάζει την ελεύθερη παροχή υπηρεσιών και ότι ενδέχεται να περιορίσει, τόσο την παροχή υπηρεσιών νοσοκομειακής περίθαλψης, όσο και την παροχή τουριστικών ή εκπαιδευτικών υπηρεσιών, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο για προσωρινή διαμονή σε άλλο κράτος μέλος.

Το ΔΕΚ απέρριψε την προσφυγή της Επιτροπής, κρίνοντας ότι η ισπανική νομοθεσία δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί, σε γενικές γραμμές, ικανή να περιορίσει την ελευθερία παροχής υπηρεσιών νοσοκομειακής περιθάλψεως,τουριστικών ή εκπαιδευτικών υπηρεσιών. «Ο Ισπανός ασφαλισμένος δεν δικαιούται, καταρχήν, κάλυψη εκ μέρους του ισπανικού φορέα του τμήματος εκείνου των εξόδων της περιθάλψεως, το οποίο δεν καλύπτει ο φορέας του κράτους μέλους διαμονής και βαρύνει τους ασφαλισμένους του», αποφάσισε το ΔΕΚ.

Ωστόσο, το ΔΕΚ εξαιρεί από την απόφασή του τις περιπτώσεις κατά τις οποίες η νοσοκομειακή περίθαλψη έχει επείγοντα χαρακτήρα, ή συνδέεται με σοβαρή ασθένεια ή ατύχημα, ή την από ιατρικής απόψεως αδυναμία επαναπατρισμού του ασθενούς στο κράτος μέλος ασφαλίσεως.

Επιπλέον, το ΔΕΚ εξαιρεί από την απόφασή του την εγκεκριμένη προγραμματισμένη περίθαλψη εντός άλλου κράτους μέλους, η οποία οφείλεται στην οιαδήποτε ανεπάρκεια των παροχών του συστήματος υγείας στο οποίο υπάγεται ο ασφαλισμένος. Το ΔΕΚ επισημαίνει ότι οι συνθήκες σχετικά με τη νοσηλεία σε άλλο κράτος μέλος ενδέχεται, ανάλογα με την περίπτωση, να είναι περισσότερο ή λιγότερο ευνοϊκές για τον ασφαλισμένο. Ως εκ τούτου, στην περίπτωση προγραμματισμένης περίθαλψης, το κράτος μέλος ασφαλίσεως πρέπει να εγγυηθεί στον ασφαλισμένο επίπεδο καλύψεως εξίσου προνομιακό με αυτό που θα είχε παράσχει το ίδιο.

Φουά γκρα-ΛΙΠΑΡΟ ΣΥΚΩΤΙ-ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΑΝ ΤΟ ΞΑΝΑΦΑΤΕ...

Νέα «όπλα» κατά του καρκίνου

ΣΙΚΑΓΟ Αισιόδοξα νέα σε ό,τι αφορά τη μάχη με τον καρκίνο ανακοινώνουν αυτές τις ημέρες οι ερευνητές στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ΑSCΟ), οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται σήμερα στο Σικάγο.

Μαστός
Μία μόνο δόση ακτινοθεραπείας η οποία γίνεται κατά τη διάρκεια της επέμβασης για αφαίρεση όγκου στον μαστό δίνει εξίσου καλά αποτελέσματα με τις παρατεταμένες συνεδρίες ακτινοθεραπείας στις οποίες υποβάλλονται συνήθως οι ασθενείς. Το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε ύστερα από μελέτη σε περισσότερες από 2.000 γυναίκες με καρκίνο του μαστού από εννέα χώρες.

Προστάτης
Η ακτινοθεραπεία μπορεί όμως να βοηθήσει και άνδρες με καρκίνο του προστάτη, στους οποίους η νόσος έχει αρχίσει να εξαπλώνεται εκτός του αδένα. Ερευνητές από το Νοσοκομείο Πριγκίπισσα Μαργαρίτα του Πανεπιστημίου του Τορόντο ανακάλυψαν έπειτα από μελέτη 1.200

ανδρών με καρκίνο του προστάτη ότι στην ομάδα η οποία έλαβε συνδυασμό της συμβατικής ορμονοθεραπείας με ακτινοθεραπεία τα ποσοστά επιβίωσης επτά χρόνια αργότερα ήταν 74%, ενώ στην ομάδα που έλαβε μόνο ορμονοθεραπεία ήταν 66%.

Μυελοβλάστωμα
Πρώιμης φάσης κλινική δοκιμή σε 13 παιδιά με μυελοβλάστωμα - μια από τις πιο κοινές μορφές παιδικού καρκίνου του εγκεφάλου- του πειραματικού φαρμάκου GDC-0449 έδωσε αισιόδοξα αποτελέσματα. Η συγκεκριμένη θεραπεία έχει δείξει στο πλαίσιο δοκιμών ότι μπορεί να είναι αποτελεσματική ενάντια στο μυελοβλάστωμα αλλά και στο βασικοκυτταρικό καρκίνωμα (καρκίνος του δέρματος) στους ενηλίκους. Σήμερα φαίνεται ότι είναι καλά ανεκτή χωρίς σοβαρές παρενέργειες και στα παιδιά. Ετοιμάζονται τώρα μεγαλύτερες κλινικές δοκιμές σε μικρούς ασθενείς.

Πνεύμονας
Το πειραματικό φάρμακο crizotinib, το οποίο στοχεύει μια συγκεκριμένη γονιδιακή μετάλλαξη που εντοπίζεται συχνά σε μη καπνιστές με μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα, συρρίκνωσε τους όγκους σε περισσότερους από τους μισούς ασθενείς που το έλαβαν.

non-Ηodgkin
Μικρή κλινική δοκιμή σε 35 άτομα με λέμφωμα non-Ηodgkin έδειξε ότι το 49% των ασθενών εμφάνισε απόκριση στο πειραματικό φάρμακο ΡCΙ-32765. Μάλιστα σε δύο περιπτώσεις οι όγκοι εξαφανίστηκαν, ενώ σε άλλες 15 παρουσιάστηκε σημαντική συρρίκνωσή τους.

Μελάνωμα και ήπαρ
Σημαντική αύξηση της επιβίωσης φαίνεται να προσφέρει ένα νέο σύστημα χορήγησης της χημειοθεραπείας σε ασθενείς με μελάνωμα το οποίο έχει εξαπλωθεί στο ήπαρ. Το σύστημα «Ρercutaneous Ηepatic Ρerfusion» είναι σχεδιασμένο ώστε να χορηγεί πολύ υψηλές δόσεις του χημειοθεραπευτικού φαρμάκου μελφαλάνη απευθείας στο ήπαρ μέσω της ηπατικής αρτηρίας. Δοκιμή σε 93 ασθενείς έδειξε ότι όσοι εξ αυτών έλαβαν τη θεραπεία τους μέσω του συστήματος έζησαν 398 ημέρες κατά μέσον όρο χωρίς επιδείνωση της κατάστασής τους σε σύγκριση με 124 ημέρες που ήταν η μέση επιβίωση χωρίς επιδείνωση του καρκίνου σε εκείνους οι οποίοι έλαβαν θεραπεία με τη συμβατική μέθοδο.

ΩΟΘΗΚΕΣ
Ενα μονοκλωνικό αντίσωμα το οποίο χρησιμοποιείται ήδη για την αντιμετώπιση των καρκίνων του λεπτού εντέρου, του μαστού και του πνεύμονα φαίνεται ότι μπορεί να επιμηκύνει και τη ζωή ασθενών με προχωρημένο καρκίνο των ωοθηκών. Το φάρμακο bevacizumab (εμπορική ονομασία Αvastin) σε συνδυασμό με τη συμβατική χημειοθεραπεία προσέφερε σε ασθενείς από τέσσερις ως έξι μήνες επιπλέον ζωής.

* Υπόσχεση για καλύτερη αντιμετώπιση του καρκίνου των ωοθηκών δίνει επίσης το πειραματικό φάρμακο ΝΚΤR-102. Σε κλινική δοκιμή σε 68 ασθενείς η πειραματική θεραπεία προσέφερε σημαντική συρρίκνωση των όγκων στο 23% των γυναικών που την έλαβαν, ενώ παράλληλα το 38% των ασθενών εμφάνισε σημαντική μείωση σε έναν βιοδείκτη του καρκίνου των ωοθηκών, τον CΑ125.

Με «σύμμαχο» τα σφουγγάρια

Ενα χημειοθεραπευτικό φάρμακο που προέρχεται από θαλάσσια σφουγγάρια, το eribulin, δοκιμάστηκε σε 762 ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο του μαστού που δεν ανταποκρίνονταν στις συμβατικές θεραπείες. Η θεραπεία αύξησε την επιβίωση για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών σε σύγκριση με άλλα χημειοθεραπευτικά σκευάσματα.

Ο τουριστικός τομέας αντιστέκεται στην παγκόσμια οικονομική κρίση και εμφανίζει ανάπτυξη

Παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση ο τουριστικός τομέας όχι μόνο αντιστέκεται αλλά εμφανίζει ανάπτυξη και οι προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια είναι ευοίωνες. Μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2010 οι αφίξεις τουριστών στην Καραϊβική εμφάνισαν αύξηση κατά 4,5% σε σχέση με την περσινή περίοδο. Τα στοιχεία έδωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Καραϊβικής Τζων Μάχινλευ ο οποίος απέδωσε την αύξηση αυτη σε μεγάλο βαθμό ...
στην αύξηση της τουριστικής κίνησης από τις ΗΠΑ.

Παρα τις δυσκολίες που προκαλεί η παγκόσμια οικονομική κρίση, ο τουριστικός τομέας "κίνησε" το 2009 το ποσό των 855 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού τα επόμενα δέκα χρόνια θα υπάρξει ανάπτυξη και η αύξηση θα φθάσει το 4,1% δηλαδή από 880 εκατομμύρια αυξήσεις θα φθάσουν το 1 δις 600 χιλιάδες σε μια δεκαετία. Τις θετικές εξελίξεις στον τουρισμό τις εκμεταλλεύονται οι επιχειρηματίες στη Λατινική Αμερική την οποία ούτως ή άλλως δεν άγγιξε ποτέ η οικονομική κρίση.

Επενδύσεις δισεκατομμυρίων στη Λατινική Αμερική

Σε πολλούς εξωτικούς προορισμούς οι εργαζόμενοι στον τουρισμό προσφέρουν οικονομικά δελεαστικά πακέτα ελκύοντας τουρίστες από την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ενδεικτικό ότι δίκλινο δωμάτιο σε πολυτελές ξενοδοχείο, με πρωινό, πισίνες και προσωπικές αιώρες, στο Νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής, τον επίγειο Παράδεισο όπως τον χαρακτήρισε ο Χριστόφορος Κολόμβος, κοστίζει μόλις 55 ευρω. Δελεαστικές είναι και οι προτάσεις για οργανωμένα ταξίδια σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής που φαίνεται να επωφελούνται από την ανάπτυξη στον τουριστικό τομέα. Στο Μεξικό η μεγάλη ισπανική εταιρεία Γκρούπο Γκραντ Κοράλ θα επενδύσει 5 δις δολάρια τα επόμενα δεκα χρόνια για να κατασκευάσει 16 χιλιάδες πολυτελή δωμάτια στην Κιντάνα Ρόο και στην Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ. Στην Αργεντινή, οι αεροπορική εταιρεία Αερολίνεας Αρχεντίνας θα προσθέσει 15 αεροσκάφη για διεθνείς πτήσεις. Ο πρόεδρος της εταιρείας Μαριάνο Ρεκάλδε δήλωσε ότι η εταιρεία προβλέπει αύξηση των εσόδων τα επόμενα χρόνια.


http://www.americalatina.com.gr/

Ρουμανία: Δεν πέρασε η πρόταση μομφής ενάντια στα μέτρα του ΔΝΤ

Η ρουμανικη κυβέρνηση συνεργασίας ξεπέρασε την πρόταση μομφής που είχε καταθέσει η αντιπολίτευση, ενάντια στα μέτρα του ΔΝΤ. Η αντιπολίτευση πάντως ανέφερε πως θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Η Ρουμανία, η δεύτερη πιο φτωχή χώρα της ΕΕ, έχει δεσμευτεί έναντι του ΔΝΤ ότι θα προχωρήσει σε μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, με στόχο να μειωθούν κατά 25% οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και κατά 15% οι συντάξεις.

Άμεση αποφυλάκιση του Δημοσιογράφου Δημήτρη Παπαγεωργίου ζητά το Πατριωτικό Μέτωπο

Άμεση αποφυλάκιση του Δημοσιογράφου Δημήτρη Παπαγεωργίου ζητά το Πατριωτικό Μέτωπο. Η δικαιοσύνη, δεν μπορεί να εφαρμόζει δυο μέτρα και δυο σταθμά στις επιλογές της. Το κράτος, δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται να εκδικείται.

Την άμεση αποφυλάκιση του δημοσιογράφου Δημήτρη Παπαγεωργίου, που κρατείται προφυλακισμένος εδώ και τρείς μήνες με βάση τις καταγγελίες συγκεκριμένης πολιτικής ομάδας για «συμμετοχή του σε επεισόδια στις 23/1/10, κατά αναρχικών και αντιρατσιστών», ζητά από την ελληνική δικαιοσύνη, το Πατριωτικό Μέτωπο.

Υπενθυμίζουμε στην ελληνική δικαιοσύνη αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο πως, στελέχη του Πατριωτικού Μετώπου, είχαν με θάρρος και παρρησία ζητήσει την αποφυλάκιση του Θοδωρή Ηλιόπουλου, όταν ο συγκεκριμένος προφυλακισμένος του αναρχικού χώρου - ο οποίος κατηγορήθηκε για συμμετοχή του στα «Δεκεμβριανά» - προχώρησε σε απεργία πείνας, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του. Στις 28 Αυγούστου του 2009, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, με απόφασή του, δέχθηκε την αίτηση αποφυλάκισης του συγκεκριμένου προφυλακισμένου, αποδεικνύοντας έτσι μια θεμελιώδη αρχή δικαίου πως, «το κράτος δεν μπορεί να εκδικείται».

Το Πατριωτικό Μέτωπο, υπενθυμίζει στην ελληνική δικαιοσύνη, πως η ίδια αρχή, ισχύει και στην περίπτωση του δημοσιογράφου Δημήτρη Παπαγεωργίου. Ο κ. Παπαγεωργίου, δεν αποτελεί κανέναν κίνδυνο για την δικονομική τάξη, είναι απόλυτα εξασφαλισμένο το ζητούμενο της παρουσίας του στην τακτική δικάσιμο και το κράτος, δεν έχει καμία δικαιολογία για την μη αποφυλάκισή του.

Η δικαιοσύνη από την δική της πλευρά, δεν μπορεί να χρησιμοποιεί δυο μέτρα και δυο σταθμά στα αιτήματα αποφυλάκισης προφυλακισμένων με την κατηγορία συμμετοχής τους σε επεισόδια. Επιπλέον, η δικαιοσύνη δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται «εργαλείο» στα χέρια της εκτελεστικής εξουσίας, αποφασίζοντας πως από τους 44 συλληφθέντες για τα συγκεκριμένα επεισόδια, μόνο ο δημοσιογράφος Παπαγεωργίου έπρεπε να προφυλακισθεί.

Αν η ελληνική δικαιοσύνη της οποίας το κύρος έχει τραυματισθεί από αλλεπάλληλα σκάνδαλα θέλει να αποκαταστήσει την θεσμική της αξιοπρέπεια στα μάτια του ελληνικού λαού, πρέπει να προχωρήσει στην άμεση αποφυλάκιση του Δημήτρη Παπαγεωργίου. Αποδεικνύοντας έτσι ότι όντως είναι «τυφλή» και όχι «αλλήθωρη». Αποδεικνύοντας έτσι πως ενώπιον της, δεν υπάρχουν «αριστεροί και δεξιοί» αλλά μόνο Έλληνες πολίτες που δικαιούνται ίσης μεταχείρισης.

Το Πατριωτικό Μέτωπο ζητά από τους Έλληνες δικαστές να αντιληφθούν πως η περίπτωση Παπαγεωργίου, είναι μια ευκαιρία για αυτούς να αποδείξουν πως «δεν είναι όλοι ίδιοι» και πως υπάρχουν άξιοι λειτουργοί της δικαιοσύνης, που τιμούν το λειτούργημά τους. Αλλιώς, η περίπτωση της άνισης μεταχείρισης του προφυλακισμένου Παπαγεωργίου, θα είναι δυστυχώς ένα ακόμη σκαλί στην γενικότερη κατηφόρα αμφισβήτησης του κύρους των θεσμών, που βιώνουμε ως ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια.