Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΒΟΗΘΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Πως λένε στο ΠΑΣΟΚ το «ξέσκισμα από το ΔΝΤ»; …Τεχνογνωσία


Από Factorx

Τις τελευταίες ώρες, μετά τη συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες κυκλοφορεί μια παροιμία η οποία λέει: Πώς λένε στην… πασοκική διάλεκτο το “ξέσκισμα” από το ΔΝΤ; Και η απάντηση είναι τεχνογνωσία.

Είναι η λέξη που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός προκειμένου να μας πείσει ότι το ΔΝΤ απλά θα συνδράμει και δεν θα έχει άμεσο ρόλο στην σκληρή δημοσιονομική επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας. Προσπάθησε να μας πείσει ότι το νέο πακέτο μέτρων που θα κληθεί να λάβει η κυβέρνηση δεν είναι εντολή του ΔΝΤ αλλά αναγκαίο κακό και δέσμευση στην Κομισιόν.

Στη συνέντευξή του επίσης ο Γ. Παπανδρέου επέμεινε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει το πρόγραμμά της για μείωση του ελλείμματος κατά 4 μονάδες το 2010, προφανώς χωρίς να έχει κανέναν ενδοιασμό για το ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο και φυσικά χωρίς να θυμάται τις περίφημες υποσχέσεις του ότι χρήματα υπάρχουν, ότι θα ενισχύσει την αγορά μέσω ενίσχυσης του εισοδήματος και άλλες τέτοιες προεκλογικές μπαρούφες.

Ξεκαθάρισε ότι η χώρα είναι έτοιμη να λάβει και νέα μέτρα, νέες δεσμεύσεις σε περίπτωση απόκλισης από τη γραμμή της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Είπε επίσης ότι δεν πρόκειται για οικονομική αλλά για πολιτική στήριξη της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους, σε μια προσπάθεια να “μαλακώσει” κάπως τις αλγεινές εντυπώσεις που δημιουργούνται.

Τέλος, μίλησε για καταστροφικές επιλογές του παρελθόντος στην οικονομία αλλά δεν ξεκαθάρισε αν στο παρελθόν περιλαμβάνει και τις κυβερνήσεις Σημίτη.

Τέλος, διέψευσε ότι θα προχωρήσουμε σε αγορές όπλων, λίγες ώρες αφότου κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι οι γαλλικές φρεγάτες πιάνουν ελληνικό λιμάνι.

Το “μαύρο – άσπρο δηλαδή για ακόμη μια φορά.

Η Αϊτή είναι κοντά μας



Helping Haiti - Everybody Hurts - hamomilaki.gr

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Στα χέρια της αστυνομίας έμποροι ναρκωτικών και 302 κιλά χασίς



Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, την Τρίτη και ώρα 10.00΄ στην περιοχή «ΓΩΝΙΑ» του Δήμου Ηγουμενίτσας ανευρέθηκαν επιμελώς κρυμμένοι εννέα (9) ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν διακόσια δέκα έξι (216) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους τριακοσίων δύο (302) κιλών. Η περιοχή τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση.Στις 17.00΄ χθες το απόγευμα,άτομο αγνώστων στοιχείων, οπλισμένο με καλάσνικοφ προσέγγισε μέσω δύσβατης δασικής περιοχής την ενέδρα των αστυνομικών. Σε δοθέν σήμα ακινητοποίησης όπλισε το καλάσνικοφ και σε πυροβολισμό αστυνομικού στον αέρα τράπηκε σε φυγή.Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας συνελήφθη έτερος δράστης-αλλοδαπός, ο οποίος ανέμενε σε κοντινό σημείο εντός Ι.Χ.Ε αυτ/του και είχε τεθεί σε παρακολούθηση.Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο ανωτέρω οδηγός από κοινού με δύο ακόμα δράστες-ημεδαπούς, είχαν μεταβεί στην Ηγουμενίτσα για να παραλάβουν και μεταφέρουν τα ναρκωτικά στην Αθήνα όπου διέμεναν, με έτερο Ι.Χ.Ε αυτ/το που είχαν μισθώσει από Αθήνα.Οι τρείς δράστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας. Έτερος δράστης που διέφυγε τη σύλληψη αναζητείται. Ναρκωτικές ουσίες και τα δύο Ι.Χ.Ε αυτ/τα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

...κάλλιο γαϊδουρόδενε....



Πηγαδάκια στην Ομόνοια για το μεταναστευτικό.
Ντόπιοι νέοι παλιοί Έλληνες και υποψήφιοι.
Προσπαθούσαν να το καταλάβουν.
Πολλά τα 5 χρόνια παραμονής για την ιθαγένεια έλεγαν άλλοι
λίγα οι απέναντι τι είναι "ιταγκένια" ρωτούσαν τρίτοι
"ντιαβαντίριο πότε παίρνω" έλεγε άλλος.
΄Ησυχη και πολιτισμένη κουβέντα υπό την αιγίδα (ευτυχώς
και γι αυτό κάθησα) της αστυνομίας στα είκοσι μέτρα.
Υπήρχαν και αυτοί που έκαναν τον χαζό και άκουγαν
τρώγοντας κουλούρι Θεσ/νίκης ...όπως εγώ.
Ακολουθώ πάντα την παροιμία "κάλλιο γαϊδουρόδενε
παλιά γαϊδουρογύρευε..."
΄Οσο για το κουλουράκι ...ήταν φρέσκο και τραγανό!

Σύλληψη αλλοδαπων εμπόρων ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα από τρία κιλά ηρωίνης κατείχε ζευγάρι αλλοδαπών, που συνελήφθη από την Ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία ότι σκόπευαν να διακινήσουν τα ναρκωτικά σε στέκια τοξικομανών...
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 65χρονος και η ηλικίας 49 ετών σύντροφός του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους τριών κιλών και 108 γραμμαρίων.
Από τις έρευνες αποκαλύφθηκε ότι οι συλληφθέντες εισήγαγαν την ηρωίνη από το εξωτερικό.

ΤΡΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΕ ΗΡΩΙΝΗ

Ύστερα συντονισμένη επιχείρηση των ανδρών της ασφάλειας Άργους συνελήφθησαν χθες τρεις αλλοδαποί στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που...
περιείχαν ηρωίνη βάρους ενός κιλού και 128 γραμμαρίων (1.128) και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας μεγίστου βάρους πέντε κιλών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ναυπλίου και προανάκριση ενεργεί η ασφάλεια Άργους.

Ληστεύουν και το πρωΐ τώρα, μέσα στην πλατεία Συντάγματος οι λαθρομετανάστες !!! Σε λίγο, θα μπουν και στη ΓΑΔΑ - Να ετοιμάζεται κι ο Αττικάρχης ...


Επίθεση στο Σύνταγμα

Σήμερα το πρωί στις 7.50 στην πλατεία Συντάγματος , δυο αλλοδαποί ξυλοκόπησαν έναν Έλληνα τον έριξαν κάτω και του πήραν την τσάντα. Οι παρευρισκόμενοι, φώναζαν «κλέφτες !» και τους καταδίωξαν. Δεν υπήρχε κανείς αστυνομικός, αδιαφόρησαν ακόμη και για την υπόδειξη των παρευρισκόμενων και για την καταδίωξη. Μπήκαν σε ένα διερχόμενο λεωφορείο - το 404 - και έφυγαν σαν κύριοι ...
Ανώνυμος


Πηγή: http://deltio11.blogspot.com/2010/02/blog-post_3945.html


Η ΝΔ καταγγέλει πράσινους διορισμούς


NTOKOYMENTA - ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΤΙΝΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΑΕΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙ
ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Ντοκουμέντα – φωτιά που τινάζουν στον αέρα τα περί αξιοκρατίας στον διορισμό διοικητών στο δημόσιο έδωσε στη Βουλή ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς. Ο κ. Σαλμάς αποκάλυψε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ότι 3 διοικητές στις...



...Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας εκτός από το την «πράσινη» κομματική ταυτότητα στα βιογραφικά τους είχαν καταθέσει και… συστάσεις υπουργών και πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να… «εξασφαλίσουν» τον διορισμό τους!

Πρόκειται για…

- Η διοικητής της 2ης ΥΠΕ (Πειραιά – Αιγαίου) Χριστίνα Παπανικολάου στην αίτησή της «παραπέμπει» την ομάδα αξιολόγησης για συστάσεις στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, στην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου, αλλά και την ίδια την υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

- Ο διοικητή της 3ης ΥΠΕ (Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας) Χρήστος Ζηλίδης, εκτός ότι αναγράφει ότι είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1994 αλλά και την πλήρη κομματική του διαδρομή, ζητά από την Επιτροπή να λάβει συστάσεις από τον αντιπρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΣΤΑΜΕ καθηγητή Γεώργιο Σωτηρέλη - με τον οποίο όπως ο ίδιος σημειώνει διατηρεί πολιτικές και φιλικές σχέσεις- καθώς και από τον βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Ηλία Μόσχαλο.

- Ο διοικητή της 1ης ΥΠΕ (Αττικής) Αναστάσιος Χατζής, σημειώνει ότι υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2007 κι ότι ένα χρόνο νωρίτερα ήταν υποψήφιος σύμβουλος στο Δήμο της Αθήνας με το συνδυασμό του σημερινού γενικού γραμματέα της Κ.Ο. και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Παπουτσή.

Ο κ. Σαλμάς κατέθεσε τα έγγραφα – φωτιά κατά την ακρόαση διορισμού των 7 διοικητών στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Θορυβημένη η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου «κατήγγειλε» υπεξαίρεση εγγράφων από το γραφείο της!

http://www.newsit.gr

Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά: ο νόμος περί Τύπου δεν εφαρμόζεται στα blogs


Ένας νομικός είναι ευτυχής όταν ανοίγει νέους δρόμους στην επιστήμη. Οι μεταβολές στην νομολογία των δικαστηρίων σε μείζονα, θεσμικά θέματα, όπως είναι η ελευθερία της έκφρασης, δεν επέρχονται με απλή αναπαραγωγή των "αυτονόητων" ή της "κοινής λογικής". Χρειάζεται τόλμη για να επιβάλεις την ρήξη, αλλά και στέρεη θεμελίωση με τα μεθοδολογικά εργαλεία της επιστήμης του δικαίου.

Το θέμα της εφαρμογής ή μη του νόμου περί Τύπου στα ιστολόγια, το οποίο οι ίδιοι οι Δικαστές στην παρακάτω απόφασή τους χαρακτηρίζουν "ακανθώδες", είναι στην πραγματικότητα ένα ζήτημα που προϋποθέτει την ορθή τοποθέτηση των πολλαπλών ερωτημάτων που εγείρει. Υπάρχει κενό δικαίου; Εάν υπάρχει, το κενό αυτό πρέπει να καλυφθεί με αναλογική εφαρμογή του νόμου περί Τύπου; Ή μήπως αρκεί η εφαρμογή των γενικών διατάξεων του Αστικού Κωδικα περί προσβολής της προσωπικότητας; Oι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα προϋποθέτουν εις βάθος μεθοδολογική ανάλυση των συγκρινόμενων περιστάσεων και επαναστάθμιση των διακυβευόμενων δικαιωμάτων και συμφερόντων.

Μέχρι πρόσφατα, τα δικαστήρια - με διάφορες διακυμάνσεις- δέχονταν την αναλογική εφαρμογή του νόμου περί Τύπου στο Διαδίκτυο (Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά 27/2009),ακόμα και στα ιστολόγια (Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης 44/2008). Ιδίως στην δεύτερη απόφαση, κρίθηκε ότι η έλλειψη "επιχειρηματικής διάρθρωσης" δεν εμπόδιζε την εφαρμογή του νόμου περί Τύπου στα blogs. Πράγμα που, σε πλήρη έκταση, θα συνεπήγετο και την αναλογική απειλή των υψηλών αποζημιώσεων που προβλέπει ο νόμος για τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης. Είχα την ευκαιρία να υποστηρίξω την διαφωνία μου σε αυτή την δυσανάλογη εξίσωση των ιστολογίων με τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης (βλ. εδώ) με πιο πρόσφατη αφορμή την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του tvxs (βλ. εδώ). Φυσικά το ποσό της χρηματικής ικανοποίησης θα είναι πάντοτε μια συνάρτηση ενός αριθμού παραγόντων, με κύριο εξ αυτών το βαθμό της προσβολής, αλλά και το κύρος της θιγόμενης προσωπικότητας. Αυτό που έπρεπε να "χτυπηθεί" είναι το αυτονόητο ότι το blog ως μέσο ισοδυναμεί εξ ορισμού με ένα παραδοσιακό μέσο, ως προς την επιρροή του στην κοινή γνώμη - άρα και στην έκταση της προσβολής της προσωπικότητας.

Στην υπόθεση της αγωγής ενός Νομάρχη εναντίον ενός blogger, μου δόθηκε η δυνατότητα να υποστηρίξω και δικαστηριακά την άποψη αυτή. Υπέρ της μη εφαρμογής του νόμου περί Τύπου στο blog κατέθεσαν οι μάρτυρες Σ.Κούλογλου (tvxs.gr), Ν.Βασιλάκος (EEXI, Internet Now) και Π.Δημητράς (Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών Ελσίνκι). Όλοι συμφώνησαν ότι η φύση του νέου μέσου το θέτει εκτός πεδίου εφαρμογής του νόμου περί τύπου. Αυτό έγινε τελικά δεκτό και από το Δικαστήριο.

Αποτέλεσμα αυτής της δικαστικής διαδικασίας ήταν η έκδοση της απόφασης 4980/2009 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά. Με αυτή την απόφαση κρίθηκε ότι:

- το περί Τύπου θεσμικό πλαίσιο δεν βρίσκει πεδίο αναλογικής εφαρμογής στα μη ειδησεογραφικά ιστολόγια, επειδή υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές ανάμεσα σε αυτά και στα μέσα ενημέρωσης που διέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία,

- ελλείψει "επιχειρηματικής διάρθρωσης", δεν υπάρχει αντικειμενική ευθύνη του κατόχου του ιστολογίου (όπως προβλέπει ο νόμος περί Τύπου), αλλά η προσβολή της προσωπικότητας θα πρέπει να κρίνεται με βάση τις γενικές διατάξεις (που απαιτούν υποκειμενική ευθύνη), διότι ο blogger συνήθως θα είναι ένας "απλός πολίτης" κι όχι ένας οικονομικά ισχυρός ιδιοκτήτης μέσου ενημέρωσης,

- οι υψηλές χρηματικές αποζημιώσεις που προβλέπονται για τα παραδοσιακά μέσα δεν μπορούν να αξιωθούν αναλογικά και από τα μη ειδησεογραφικά ιστολόγια,

- η διαδικασία εκδίκασης των διαφορών προσβολής προσωπικότητας δεν είναι η ειδική διαδικασία του άρθρου 681Δ ΚΠολΔ, αλλά θα πρέπει να είναι η τακτική διαδικασία, η οποία ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου προϋποθέτει και την απόπειρα εξωδικαστικής επίλυσης της διαφοράς.

Το πιο σημαντικό μέρος της απόφασης όμως είναι αυτό στο οποίο επισημαίνεται πως ο βασικός στόχος των μη ειδησεογραφικών blogs είναι η επικοινωνία (μέσο επικοινωνίας) και όχι η διάδοση πληροφοριών (μέσο ενημέρωσης). Το Δικαστήριο υιοθέτησε δηλαδή την άποψη περί της διαμόρφωσης ενός ημι-δημόσιου χώρου, διακριτού από τον mainstream χώρο της παραδοσιακής δημοσιότητας όπου η διάδοση αποτελεί τον αυτοσκοπό. Αυτοσκοπός του συνήθους blogger είναι, κατά το Δικαστήριο, η διαδραστική επικοινωνία με τους άλλους (συζήτηση) κι όχι η ενημέρωση της κοινής γνώμης (μονομερής απεύθυνση).

Τα συμπεράσματα της απόφασης αποτελούν λοιπόν μία νέα προσέγγιση της νομολογίας, θεμελιωμένης με στέρεα μεθοδολογικά επιχειρήματα, και ανάλυση βαθύτερη από αυτή της 44/2008 και της 27/2009. Είναι σαφώς μια απόφαση υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης, αφού αίρει την σύγχυση που έχει εύλογα προκαλέσει η κυμαινόμενη νομολογία. Ωστόσο θα πρέπει για άρση κάθε παρεξήγησης να σημειωθεί ότι:

- η προσβολή της προσωπικότητας εξακολουθεί να αποτελεί παράνομη πράξη, αλλά διέπεται από τις γενικές διατάξεις,

- οι δεοντολογικές προϋποθέσεις που κρίνουν τον δόλο (ενδεχόμενο ή μη) σε περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμησης, εξακολουθούν να αποτελούν ισχύουσες κατευθυντήριες γραμμές για την διαδικτυακή ιστολογική αρθρογραφία. Καθοριστική είναι η διάκριση ανάμεσα σε "είδηση" και "σχόλιο",

- τυχόν εκκρεμείς αγωγές με την ειδική διαδικασία 681Δ μπορούν να εκδικαστούν από τα δικαστήρια στα οποία έχουν εισαχθεί, με την επιγενόμενη κλήση για απόπειρα εξωδικαστικής επίλυσης διαφοράς κατά το άρθρο 214Α ΚΠολΔ.


Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι οι Δικαστές νεύουν προς τον νομοθέτη, επισημαίνοντας ότι η ανασφάλεια δικαίου που επικρατεί στο θέμα του εφαρμοστέου κανόνα δικαίου δεν επιτρέπει την αναλογική εφαρμογή του νόμου περί Τύπου.

Η εν λόγω δικαστική απόφαση δεν υπεισέρχεται στο ουσιαστικό ζήτημα περί του αν επήλθε προσβολή προσωπικότητας εν προκειμένω ή όχι, καθώς παραπέμπει την υπόθεση στην τακτική διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι, επί του παρόντος, η απόφαση δεν μπορεί να προσβληθεί με έφεση (δεν είναι οριστική), καθώς θα πρέπει να ακολουθήσει η επόμενη δίκη με την οποία θα κριθεί η ουσία της υπόθεσης, πέρα από το νομικό θέμα της εφαρμογής ή μη του νόμου περί Τύπου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απόφασης, με επισήμανση των πιο σημαντικών της σημείων.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Άνδρες της ομάδας "Ζ" δέχθηκαν επίθεση απο αγνώστους έξω από την ΑΣΟΕΕ και αυτό είχε αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ένας σοβαρά.



Μερικές φωτογραφίες απο την επίθεση αγνώστων σε αστυνομικούς της ομάδας "Ζ"

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ







ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ 266 ΧΙΛ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Σπεύδετε για να αποκτήσετε εκλογικό πλεονέκτημα, λέει η ΝΔ

Αποτελούν μόλις το 1,5% του εκλογικού σώματος, απαντά ο ΥΠ.ΕΣ.


Μόλις το 1,5% του εκλογικού σώματος αποτελούν οι 266.000 μετανάστες και ομογενείς που θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα είναι διάσπαρτοι σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Αυτό υποστήριξε μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης σχετικά με το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια: «Άρα, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, δεν υπάρχει ζήτημα αλλοίωσης του αποτελέσματος των εκλογών για τους ΟΤΑ», διαβεβαίωσε την Επιτροπή ο κ. Ραγκούσης, επιχειρώντας να κάμψει τις αντιρρήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, ότι «καταδικάζει το νομοσχέδιο για καθαρά πολιτικούς λόγους», μη ανταποκρινόμενη στις αλλαγές που έχει επιφέρει η κυβέρνηση.

ΝΔ: θέλει να αποκτήσει εκλογικό πλεονέκτημα

«Η κυβέρνηση σπεύδει να προωθήσει το δικαίωμα της συμμετοχής των μεταναστών στις εκλογές, προκειμένου να αποκτήσει εκλογικό πλεονέκτημα», τόνισε ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος, προσθέτοντας με έμφαση: «Κορυφαία απόδειξη των κυβερνητικών προθέσεων, είναι η διάταξη, που θεωρεί τη συμμετοχή μεταναστών στις δημοτικές εκλογές, ως αποδεικτικό στοιχείο για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας». Παράλληλα επανέλαβε το επιχείρημα, πως οι διατάξεις του νομοσχεδίου περί της ιθαγένειας θα οξύνουν το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης.

«Άνοιγμα του ασκού του Αιόλου για να υπάρξει κύμα ελληνοποιήσεων», διέκρινε στις διατάξεις του νομοσχεδίου και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης, ο οποίος επανέλαβε το αίτημα του κόμματός του να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το ζήτημα της χορήγησης της ιθαγένειας.

Υπέρ της συμμετοχής των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές τάχθηκαν τα κόμματα της Αριστεράς. Μάλιστα, ο Αντώνης Σκυλλάκος από το ΚΚΕ επανέλαβε τη θέση του κόμματός του πως οι μετανάστες, εκτός από το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε θέσεις δημοτικού συμβούλου, θα πρέπει να έχουν και δικαίωμα ανάδειξης στο αξίωμα του δημάρχου, ενώ ο Νίκος Τσούκαλης από τον ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών να επαναφέρει το νομοσχέδιο

Το “κόκκινο” συμβολίζει την Τουρκία και το “μπλέ” την Ελλάδα.

Απλό εεεε; Μα αφού το είπε κι ο Γεωργίου ρε συ… Κάτι πάρα πάνω θα ξέρει ο κουφοδόντης! Φεβρουαρίου 9, 2010

Posted by J.McManus

Monday, February 8, 2010

H KAE Πανιώνιος απαντά (εκ μέρους όλων των Πανιώνιων) στους ανιστόρητους….

Η ΚΑΕ Πανιώνιος με αφορμή το πανό που ανέρτησαν οι εγκεκριμένοι καλεσμένοι της ΚΑΕ ΑΕΚ για παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών οφείλει να κάνει μια Ιστορική αναδρομή στα χρώματα του συλλόγου τεκμηριωμένη απο τον Ιστορικό-συγγραφέα κ.Βαγγέλη Κουκούλογλου που στο βιβλίο του «ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ» αναφέρει τα εξής:

“….και εγένετο φώς, δέκα έτη πριν την αυγή του 20ου αιώνα. Από τον Ορφέα και το Γυμνάσιο γεννήθηκε ο Πανιώνιος στη Σμύρνη της Ιωνίας. Και από το απαύγασμα της πολιτιστικής και αθλητικής Μικρασίας και από τους ήχους των αυλών, των «Πανιώνιων» αγώνων της αρχαίας Πριήνης, στους μπαξέδες και τους ταρσανάδες της χιλιοτραγουδισμένης Σμύρνης, η αναγέννηση της σύγχρονης αθλητικής και πνευματικής κουλτούρας των Ελλήνων.

Κι αυτή, η λυρική σειρήνα του γενικού προσκλητηρίου, με απώτερο στόχο την καλλιέργεια και τη διάδοση της μουσικής και των καλών τεχνών, αλλά με πρώτιστο σκοπό την ανάπτυξη της γυμναστικής και του αθλητικού αισθήματος, φιλοτεχνήθηκε με το άλικο χρώμα της καρδιάς, το κόκκινο και την απεραντοσύνη του χρώματος της μεγάλης πατρίδας, το μπλε.

Χρώματα που συμβολίζουν τη μεγάλη ιδέα ενός μεγάλου ηγέτη, του Δημητρού Δάλλα, χρώματα που ενσαρκώνουν τα μεγάλα όνειρα πολλών επιφανών Σμυρνιών, πνευματικών ανθρώπων και εθνικών αγωνιστών, που αφιέρωσαν τη ζωή τους στη νεότητα, για την αιωνιότητα του Πανιώνιου. Και που την αποτύπωσαν ανάμεσα στο κόκκινο και το μπλε, στα λευκά όνειρα τους, με τα αρχικά Π.Γ.Σ.Σ, στην απόχρωση (μπλε) της κοιτίδας του πολιτισμού και του αθλητισμού. Της Ελλάδας του πνεύματος και της γοητείας”.

Υ.Γ. Στο παρελθόν κάποιοι υποστήριξαν-οι ανιστόρητοι- ότι οι ιδρυτές του Πανιωνίου έβαλαν το κόκκινο στη σημαία του για να …κολακέψουν τους Τούρκους. Είναι απαράδεκτος και προσβλητικός ο ισχυρισμός αυτός, προερχόμενος από φθόνο και μικρότητα για τα όσα έχει πράξει ο Πανιώνιος επί ένα και πλέον αιώνα όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και ως έπαλξη πατριωτισμού και πολιτισμού.

Ξεχνούν ότι είναι ο μικρασιατικός σύλλογος που το εθνικό του φρόνημα το πλήρωσαν με πολύ αίμα, απο τον προστάτη του Άγιο Χρυσόστομο και των εγκριτών φιλάθλων του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ Νικ. Τσουρουκτσόγλου μέχρι τον πρωταθλητή του Ύψους Νικόλαο Ανδρεαδάκη και δεκάδες φιλάθλων που έχασαν τη ζωή τους όταν οι «Τσέτες» μπήκαν και πυρπόλησαν τη Σμύρνη.

Επί 25 και πλεόν χρόνια ο Πανιώνιος-μέχρι την Καταστροφή- αγωνιζόταν για την εθνική και πατριωτική θωράκιση του Ελληνισμού με όλα τα μέσα, αθλητικά και μη.

Μάλιστα το 1904 ο μεγάλος Έλληνας της Ευρώπης, πρόεδρος της ΔΟΕ και του Α΄ Πανελληνίου εκπαιδευτικού συνεδρίου, κ.Δημήτριος Βικέλας με τη συμμετοχή χιλίων περίπου εκπαιδευτικών απο την ελεύθερη και την εκτός συνόρων Ελλάδα, βράβευσε τον Πανιώνιο για το εκπαιδευτικό και πατριωτικό του έργο και πρόσφερε χρηματικό ποσό που ο «Ιστορικός» το κατεχώρησε στο ταμείο του ως «δωρεά ανωνύμου» για να μην πάρουν είδηση οι Τούρκοι.

Κάτω, λοιπόν, τα χέρια από ένα σύλλογο προπύργιο του Ελληνισμού….

Θέμης Καίσαρης από το σημερινό "MatchMoney"

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ"



"Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ"




«Εγώ θα μιλώ για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κανείς δεν θα με φιμώσει, γιατί είναι κάτι που το πιστεύω». Έτσι απάντησε ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας, Μάικ Ραν, σε αντιδράσεις πολιτών καταγόμενων από την ΠΓΔΜ. Ο κ. Ραν εδώ και χρόνια υποστηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τις ελληνικές θέσεις για τη Μακεδονία και την Κύπρο προκαλώντας την οργή κατοίκων της Αυστραλίας, που κατάγονται από την Τουρκία και την ΠΓΔΜ.

Μάλιστα η εφημερίδα της Αδελαΐδας ‘The Advertiser’ δημοσιεύει άρθρο που αναφέρεται σε ομιλία του κ. Ραν κατά τη διάρκεια των ‘Δημητρίων’ (Ελληνικό Φεστιβάλ της Ν. Αυστραλίας), στην οποία χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ ως «υποκινητή προβλημάτων με τον πλέον επικίνδυνο τρόπο» και κατηγόρησε την ΠΓΔΜ ότι «κλέβει τον ελληνικό πολιτισμό».

Ο κ. Ραν αναθέρμανε την υπόσχεσή του στους ελληνικής καταγωγής ψηφοφόρους του ότι θα συνεχίσει με συνέπεια και χωρίς περιστροφές να υποστηρίζει το σκοπό' τους. "Είναι σημαντικό γιατί κανείς δεν δικαιούται να κλέβει την ιστορία και τον πολιτισμό ενός άλλου έθνους" είπε.

Η ομιλία προκάλεσε την παρέμβαση του Μετόντιγια Κολόσκι, προέδρου της αυτοαποκαλούμενης «Ενωμένης Μακεδονικής Διασποράς» (με έδρα την Ουάσιγκτον) ο οποίος συναντήθηκε στην Αδελαΐδα με τον Υπουργό Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων Μάικλ Άτκινσον και του επέδωσε επιστολή διαμαρτυρίας με αποδέκτη τον πρωθυπουργό Μάικ Ραν. Ο Κολόσκι δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο λαός του «συκοφαντήθηκε» και απαίτησε άνευ όρων συγνώμη.

Ο κ. Ραν απάντησε ότι δεν θα σιωπήσει «ούτε θα φιμωθεί» και ότι «συνεχίζει» να μιλά δημοσίως για ζητήματα στα οποία πιστεύει. Ο κ. Ραν είχε δηλώσει παλαιότερα πως «η Μακεδονία είναι τόσο ελληνική όσο και η Ακρόπολη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα Σκόπια ζητούν δημοψήφισμα για το που θα βάλουν τα κλεψιμέικα αγάλματα




"Ο ηγέτης της σλαβομακεδονικής αντιπολίτευσης Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος προκειμένου οι κάτοικοι των Σκοπίων να αποφανθούν για την υλοποίηση αυτής της “φαραωνικής σύλληψης”. (Εννοεί την ανάπλαση των Σκοπίων.....)

Δείτε για ποιό λόγο ζητάνε δημοψήφισμα και εμείς για το θέμα των νομιμοποιήσεων παρακαλάμε και μαζεύουμε υπογραφές, μπας και τους πείσουμε........
Και οι άλλοι ζητάνε δημοψήφισμα για το εάν θα βάλουν ή όχι κλεψιμέικα αγάλματα στο κέντρο της Πρωτεύουσας (..."τοποθέτηση μνημείων και αγαλμάτων, μεταξύ των οποίων και αυτό του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία της πόλης" )

Εφημ. Μακεδονία, 10/02/10
Ο Γκρούεφσκι κτίζει μνημεία... ιστορικής φαντασίας
Σκληρή κριτική της σλαβομακεδονικής αντιπολίτευσης για το "φαραωνικό" σχέδιο "Σκόπια 2014".

Έντονη εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στην ΠΓΔΜ και δυσφορία στην Ε.Ε. προκαλεί το πανάκριβο σχέδιο ανάπλασης και μνημειοθέτησης “Σκόπια 2014”, το οποίο παρουσίασε ο δήμος των Σκοπίων και περιλαμβάνει ανέγερση δημοσίων κτιρίων και εκκλησίας, καθώς και τοποθέτηση μνημείων και αγαλμάτων, μεταξύ των οποίων και αυτό του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η ανακοίνωση του σχεδίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της σλαβομακεδονικής αντιπολίτευσης, ορισμένων ΜΚΟ, αλλά και των αλβανικών κομμάτων της ΠΓΔΜ. Παράλληλα, πυροδοτήθηκαν εκ νέου σενάρια προκήρυξης πρόωρων βουλευτικών εκλογών εντός του 2010, καθώς το σχέδιο αντιμετωπίζεται από πολλές πλευρές ως εργαλείο προεκλογικής κυβερνητικής προπαγάνδας.

Ο ηγέτης της σλαβομακεδονικής αντιπολίτευσης Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ο οποίος πρόσφατα συγκρότησε συμμαχικό μέτωπο με δώδεκα αντιπολιτευόμενα σλαβομακεδονικά κόμματα, ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος προκειμένου οι κάτοικοι των Σκοπίων να αποφανθούν για την υλοποίηση αυτής της “φαραωνικής σύλληψης”.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Ν. Γκρούεβσκι ότι με αυτό το σχέδιο επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία του “μακεδονικού” λαού, χαλκεύοντας και καταστρέφοντας έτσι την αυθεντική “μακεδονική” ταυτότητα, ενώ τόνισε ότι είναι απαράδεκτο σε περίοδο οικονομικής κρίσης να σπαταλούνται εκατομμύρια ευρώ σε έργα προσωπικής ματαιοδοξίας, τα οποία, συν τοις άλλοις, θα προκαλέσουν διεθνοτικές εντάσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Το θυμάστε το παιδάκι ; Επιστρέφει σύντομα στην Ελλάδα με το "Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανοφώνων"


Για όσους ξεχνούν εύκολα, είναι ο Οδυσσέας Τσενάι, οπού το 2003 τα ΜΜΕ τον έκαναν διάσημο για τον εαν τελικά θα έπρεπε, ο τότε ,νεαρός Αλβανός να κρατήσει την Ελληνική σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Θυμίζουμε πως τότε ο Θ.Πάγκαλος έκανε λόγο για ρατσιστές και ξενόφοβους Έλληνες και ζήτησε να δοθεί Ελληνική υπηκοότητα εντός 24ωρου στο νεαρό Αλβανό (Δείτε εδώ) Τι κάνει όμως σήμερα ο τότε "τηλεοπτικός αστήρ" της Ελληνικής τηλεόρασης ;;; Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ , ισχυρό Aλβανικό λόμπι "επέλεξε" τον "αδικημένο" και προβεβλημένο Αλβανό μετανάστη ώς ιδανικό πρόσωπο στο οποίο θα μπορούσαν να επενδύσουν για το μέλλον..... Συγκεκριμένα η American Bank of Albania ανήκει κατά 100% στο Αλβανοαμερικανικό λόμπι και ιδρύθηκε στην πολιτεία Delaware των ΗΠΑ, το 1989, με πράξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την υποστήριξη της δημοκρατίας στις χώρες της ΝοτιοανατολικήςΕυρώπης. Επίσης, η ίδια τράπεζα είναι ο κύριος χρηματοδότης των μεγαλύτερων εκδόσεων (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία κ.λ.π.) στην αλβανική γλώσσα για τα Βαλκάνια. Έτσι, πρωταγωνιστικό ρόλο στο συντονισμό του αλβανόφωνου στοιχείου πάντα στον κόσμο - ειδικότερα όμως όσον αφορά στα Βαλκάνια -, με την επίσημη γενική πολιτική του κράτους της Αλβανίας, έχει αναλάβει η Αλβανο-Αμερικανική Τράπεζα - η οποία λειτουργεί με τρία καταστήματα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του αλβανο-αμερικανικού λόμπι είναι πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ. Επίσης, το λόμπι των Αλβανών στις ΗΠΑ έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση Τσενάι μετά την τηλεοπτική του προβολή. Επέλεξαν λοιπόν το δημοφιλή προφίλ του Οδυσσέα Τσενάι ώς "επένδυση" για το μέλλον των Αλβανικών συμφερόντων στέλνοντάς τον να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστώνη Έτσι προετοιμάζουν , το νέο δημοφιλή ηγέτη που θα εκπροσωπήσει τη μεγάλη παράταξη του "Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανοφώνων" η οποία σχεδιάζεται εδώ και χρόνια με στόχο το νέο κόμμα να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο ο ρόλος της Αλβανίας στα Βαλκάνια. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσενάι φοιτά στη Σχολή Ηγετών του Harvard, αφού έκανε ένα "πέρασμα" - για τα μάτια του κόσμου - από το τμήμα Φυσικής του Boston College. Γιατί όμως επέλεξαν ένα "φτωχό μετανάστη" όπως ο Τσενάι ;;; Ο πατέρας Τσενάι δεν είναι καθόλου τυχαίος αφου , εκτός από Λοχαγός των Αλβανικών Μυστικών Υπηρεσιών εκείνη την εποχή, ήταν και ένας από τους πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου που γνώρισε ποτέ η Αλβανία, εκείνου με τις Πυραμίδες. Στην Ελλάδα ήρθε όχι ως φτωχός πλην τίμιος λαθρομετανάστης, αλλά για να αποφύγει τις απειλές για τη ζωή του και τη φυλακή από τις απάτες, σύμφωναμε τον αλβανικό Τύπο, που είχε διαπράξει εκεί. Και για τη διακίνηση των χρημάτων προς την Ελλάδα έκανε χρήση των Ελληνικών τραπεζικών υπηρεσιών.....Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικοιγένεια Τσενάι είναι γνωστή οικογένεια Τσάμηδων από το Φίερε, περιοχή στην οποία κατέφυγαν υπό διωγμό πολλοί Τσάμηδες για τη συνεργασία που προσέφεραν κατά την διάρκεια της Κατοχής στους Γερμανούς. O διάσημος Τσενάι O διάσημος στην Ελλάδα Οδυσσέας Τσενάι επηρέασε μέσω της τηλεοπτικής προβολής ένα μεγάλο ποσοστό Αλβανοφώνων στην Ελλάδα που τον έκαναν σύμβολο των "καταπιεσμένων" Αλβανών. Ιδανικό επικοινωνιακό προφίλ του πλέον δημοφιλή "κατατρεγμένου φτωχόπαιδου" που θα επιστρέψει ώς ηγέτης για να απονείμει δικαιοσύνη στους συμπατριώτες του. Στο πολιτικό σκηνικό της γείτονα χώρας όλα τα πολιτικά κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου, συμφωνούν απόλυτα με τη δημιουργία κόμματος Αλβανοφώνων στην Ελλάδα. Όλα τα Αλβανικά κόμματα έχουν συμφωνήσει ότι ο κύριος μοχλός της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας τους είναι τα τραπεζικά εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών προς την πατρίδα τους, αφού η Αλβανία δεν έχει τα περιθώρια να στηριχτεί στην παραγωγή ή στις υπηρεσίες. Γι αυτό, άλλωστε, τα ίδια τα Αλβανικά κόμματα χρηματοδοτούν ολόκληρες οικογένειες Αλβανών πολιτών με τα πρώτα έξοδα εγκατάστασής τους σε ξένες χώρες, ενθαρρύνοντας έτσι τη μετανάστευση. Είναι γεγονός πως η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια (ιδιαίτερα μετά το "προσκλητήριο" του τότε υπουργού εξωτερικών Α.Σαμαρά) έχει συγκεντρώσει ένα τεράστιο αριθμό Αλβανών με αποτέλεσμα ήδη στη χώρα μας να κυκλοφορούν - και μάλιστα με πολύ καλές πωλήσεις- Αλβανικές εφημερίδες και περιοδικά, ενώ όλες οι Ελληνικές τράπεζες έχουν προβεί στην προσθήκη Αλβανικής γλώσσας στα περισσότερα ΑΤΜ αφού οι Αλβανοί αποτελούν πια ενα επίλεκτο ποσοστό πελατών σε τραπεζικές καταθέσεις. Τελευταία μάλιστα έχουν ξεκινήσει ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους ιστοσελίδες επωνύμων δημοσιογράφων που περιέχουν έκδοση στα Αλβανικά για περισσότερη επισκεψιμότητα π.χ..(βλέπε εδώ) Υποστηρικτές στην Ελλάδα Τη δημιουργία κόμματος Ανβανοφώνων στην Ελλάδα ενθαρρύνουν επίσης εγχώριοι πολιτικοί αλλά και οικονομικοί κύκλοι. Δημοσιογραφικά συγκροτήματα, εκδοτικοί οίκοι, μεγαλομέτοχοι Ελληνικών ιδιωτικών καναλιών, κατασκευαστές δημόσιων έργων, εμπορικά επιμελητήρια, πολιτικές οργανώσεις, μη-κυβερνητικές οργανώσεις κ.α. Το "Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανοφώνων" υποστηρίζεται επίσης από εξωκοινοβουλευτικές συσπειρώσεις της Αριστεράς στην Ελλάδα, από ορισμένους Έλληνες Αλβανικής καταγωγής που έχουν διακριθεί μέσα από τα Ελληνικά media, αλλά και Αλβανούς επιχειρηματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Πρωταγωνιστικό ρόλο, επίσης, στη δημιουργία του Κόμματος των Αλβανοφώνων στην Ελλάδα θα έχει φυσικά και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών Μεταναστών Ταχίρ Μήτσι. Ποιός είναι αυτός ;;;; Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών Μεταναστών Ταχίρ Μήτσι, ιδιαίτερα αναγνωρίσιμος μέσα από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αλλά και του Νίκου Ευαγγελάτου, αλλά και πολύ γνωστός για τις κατά καιρούς εμπρηστικές του δηλώσεις σε βάρος των Ελλήνων, ας μην ξεχνάμε πως ακόμη και η αρνητική διαφήμιση, αποτελεί κι αυτή διαφημιστική προβολή.. Θυμίζουμε κάποιες δηλώσεις του, όταν ανέφερε ότι το μαρτύριο των μεταναστών στην Ελλάδα συνεχίζεται και ότι "οι Αλβανοί στην Ελλάδα είναι σκλάβοι". Ο άνθρωπος, βέβαια, στον οποίο θα στηριχτεί η πόλιτική αυτή επιχείρηση για λογαριασμό των Αλβανοφώνων στην Ελλάδα δεν είναι άλλος από τον Οδυσσέα Τσενάι, ο οποίος θα εμφανιστεί στην Ελληνική πολιτική σκηνή την κατάλληλη ψυχολογική στιγμή, όντας και προικισμένος με όλα τα μυστικά της Πολιτικής Τέχνης από τα μεγαλύτερα σχολεία των ΗΠΑ. Προς το παρόν όπως όλα δείχνουν το "έδαφος" προετοιμάζεται, η αλλοίωση του εκλογικού σώματος έχει σκοπό την προσέλκυση αλλοδαπών ψηφοφόρων στο ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία προσφάτως συμφώνησε προκειμένου να μην ρισκάρει πολιτικά και να επωφεληθεί και αυτή από έστω από ένα μέρος των νέων ψηφοφόρων.. Ποιό απ'τα δύο μεγάλα κόμματα μπορεί όμως να εγγυηθεί πως το νέο εκλογικό σώμα ψηφοφόρων, μετά το αναφαίρετο δικαίωμα που θα αποκτήσουν, δεν θα στρέψει μαζικά την εκλογική του δύναμη σε απαιτήσεις που πολύ σύντομα θα δημιουργήσουν τις τέλειες συνθήκες για

"Ας ακουστούν και οι φωνές των άλλων Ελλήνων"

"Πολλή συζήτηση γίνεται για το μεταναστευτικό και πολλοί υποστηρίζουν και τους λαθρομετανάστες. Θα σας παρακαλούσα πολύ να ρωτήσετε τι τράβηξαν οι Έλληνες της Αιγύπτου οι οποίοι εκδιώχθηκαν από τη χώρα μαζικά και ήρθαν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα. Τι τράβηξαν στο Κονγκό και άλλες αφρικανικές χώρες. Καλά θα κάνουν οι πολιτικοί μας
να μην είναι τόσο αιθεροβάμονες και ρομαντικοί και άς ρωτήσουν τι κάνουν αυτές οι χώρες στους Ελληνες ή άλλους λευκούς (π.χ. Ζιμπάμπουε κ.λπ.). Γιατί δεν ακούγονται οι φωνές αυτών των Ελλήνων;
Με εκτίμηση"

Οι Αλβανοί αρνούνται την απογραφή των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών κι εδώ χαρίζουμε Ελληνική ιθαγένεια στους λαθρομετανάστες τους.



Οι Αλβανοί τρέμουν στην ιδέα μιας πιθανής απογραφής του πληθυσμού που αναμένεται να αρχίσει το 2011, γιατί θα εμφανίσει τον πραγματικό αριθμό των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών (που ανέρχεται σε εκατ.). Στην απογραφή αυτή θα καταγράφεται το θρήσκευμα και η εθνική καταγωγή των κατοίκων.
Ο επί πολλά χρόνια καταπιεσμένος Βορειοηπειρώτικος Ελληνισμός είναι..... αναγνωρισμένος από Διεθνείς Συμβάσεις ως Εθνική Μειονότητα!
Οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες είναι γηγενείς στα νότια εδάφη της σημερινής Αλβανίας ενώ οι λαθρομετανάστες Αλβανοί εισέβαλαν παράνομα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και σε ανταμοιβή των κόπων τους, κάποιοι επιθυμούν διακαώς να τους Ελληνοποιήσουν. Οι γραφειοκρατικώς κατασκευασμένοι «νεοέλληνες Αλβανοί» το αμέσως επόμενο διάστημα, με συγκροτημένη και στρατηγικά σχεδιασμένη εγκατάστασή τους σε «ειδικές» περιοχές της Ελλάδας, θα δημιουργήσουν θύλακες, εγείροντας ζητήματα πλασματικής μειονότητας, με στόχο την απόσχιση Ελληνικών εδαφών!
Έτσι, εκεί που ουσιαστικά δεν τους ανήκει η Βόρεια Ήπειρος, την κατοχυρώνουν δημιουργώντας εδαφικό ανάχωμα στην Ελληνική νότια Ήπειρο, και μάλιστα... διεκδικώντας και αυτή, στο γενικότερο σχεδιασμό δημιουργίας της μεγάλης Αλβανίας!

Αυτό το διάστημα οι Αλβανοί συγκρότησαν ένα «πατριωτικό κίνημα» με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο της χώρας τους, τον Μεϊντάνι, για να πολεμήσουν κάθε προσπάθεια της Αλβανικής κυβέρνησης προς την υλοποίηση της γενικής απογραφής του πληθυσμού το 2011. Αυτό συμβαίνει γιατί φοβούνται πιθανή Ελληνική διεκδίκηση για συνένωση της Ηπείρου, μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης και δημοσιοποίησης του ποσοστού των γηγενών Ελλήνων.
Αντιθέτως, στην Ελλάδα έχουμε μαζέψει ήδη εκατοντάδες χιλιάδες παρανόμως εισερχόμενους Αλβανούς, που καθημερινά αυξάνονται με νέες αφίξεις μέσω της συνοριακής μας γραμμής. Αυτό όμως απ' ότι φαίνεται δεν απασχολεί ιδιαίτερα τις Ελληνικές αρχές, που παρ' όλα αυτά δείχνουν ότι θέλουν να τους χαρίσουν την Ελληνική ιθαγένεια!

Επιεικώς απαράδεκτο!

http://3fialtis.blogspot.com

Η φωτογραφία του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters που κάνει το γύρο του κόσμου...



... αφορά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Ελλήνων πολιτών που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την απόδοση Ιθαγένειας στους μετανάστες - Λαθρομετανάστες!


Εσείς σε ποια από τις εκατοντάδες εφημερίδες της χώρας και σε ποιο τηλεοπτικό κανάλι την είδατε;

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ.
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ.

Ιθαγένεια: Ο βασικός στόχος αποκρύπτεται



Η Βουλή σήμερα δεν αποτελεί απλώς το «ντεκόρ» της καπιταλιστικής εξαχρείωσης και του ολοκληρωτισμού των πολυεθνικών, αλλά και το «πολιτικό χρηματιστήριο» της απάτης.

Ο «ναός» της καπιταλιστικής, χρηματιστηριακής αγοράς είναι το Χρηματιστήριο, η Βουλή ο «ναός» της απάτης και τα ΜΜΕ ο «ναός» της υστερικής προπαγάνδας.
Υπάρχει και ο «ναός» της Εκκλησιαστικής, γραφειοκρατικής ιεραρχίας ο οποίος «ευλογεί» τους άλλους ναούς: Σήμερα ευλογεί την απάτη της κυβέρνησης περί ιθαγένειας.
Μάλιστα στη Βουλή, ο πρωθυπουργός, των «φωταδιστικών» ιδεολογημάτων(!), αναφέρθηκε και στο Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο, για τις «ευλογημένες» θέσεις του περί «μεταναστών»!!!
Στο «ναό», λοιπόν της απάτης (δημοκρατίας τον αποκαλούν) ακούγονται οι πιο θλιβερές ψαλμωδίας του ψεύδους και της υποκρισίας.
Μέσα εκεί δίνονται οι πιο κακόγουστες παραστάσεις της απάτης.
Και αυτό γιατί, από τη μια καταβάλλεται μελλοδραματική προσπάθεια να επικαλυφτεί η πραγματικότητα, να συσκοτιστούν τα αίτια των πραγμάτων, να εξαφανιστούν τα ουσιώδη προβλήματα, καθώς και οι «στρατηγικές» και «τακτικές» των ιμπεριαλιστικών κέντρων.
Η συζήτηση στη Βουλή για την «Ιθαγένεια» ήταν από τις πιο κακόγουστες φάρσες απάτης.
Η ουσία της αλλοδαπής εισβολής και κατοχής της χώρας μας έμεινε στο απυρόβλητο.
Όλοι περιφερόντουσαν σε επιλεγμένα και ξεκάρφωτα εξωτερικά συμπτώματα του προβλήματος, σε γενικόλογες ηθικολογίες, σε αφόρητες εκλογικές κερδοσκοπίες, σε φτηνά τρικ εντυπωσιασμού και δικολαβικά τεχνάσματα: Η απάτη σε ποικιλία αποχρώσεων και αθλιοτήτων.
Μιλούσαν για το πρόβλημα της λαθρομεταναστευτικής εισβολής σαν να ήρθε ουρανοκατέβατο, σαν «γεγονός» ανεξάρτητο, αυτόνομο και έξω από τις λογικές της «ελεύθερης αγοράς» και των «ανοικτών συνόρων» που επιβάλλουν οι πολυεθνικές, έξω από τις στρατηγικές και πρακτικές επιδιώξεις του πλανητικού ιμπεριαλισμού, έξω από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ που έχουν επιβάλει τα ισχυρά οικονομικά κέντρα εξουσίας, έξω από τους συγκεκριμένους πολιτικούς στόχους αυτής της πολιτικής, έξω από τους σχεδιασμούς των διεθνών κέντρων εξουσίας.

Μιλούσαν επί ώρες για ένα πρόβλημα, το υπ’ αριθμόν ένα κοινωνικό, εθνικό και πολιτικό πρόβλημα, στο αέρα, λες και μας ήρθε, σαν τιμωρία, από τον ουρανό.
Η κ. Παπαρήγα ψέλλισε μόνο κάποια αντιφατικά μισόλογα.
Ήταν η πλέον αμήχανη γιατί ήταν και η λιγότερο «εκπαιδευμένη» στη δημαγωγική ρητορεία της απάτης.
Έτσι δεν μπορούσε να ξεπεράσει με επιτυχία της αντιφάσεις της και την τεράστια δυσαρμονία μεταξύ των πολιτικών αγκυλώσεων του Κόμματός της και της πραγματικότητας που βιώνει ο ελληνικός λαός.
Μας έλεγε από τη μια, π.χ., ότι για το «κακό» φταίει ο ιμπεριαλισμός (η συνηθισμένη καραμέλα) και ότι πρέπει να νομιμοποιήσουμε τους πάντες γιατί είναι θύματα του ιμπεριαλισμού (θρήνοι ηθικολογικοί), αλλά από την άλλη διέκρινε τα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια που παίζονται με την κατασκευή μειονοτήτων!!!
Η Ηγεσία του ΚΚΕ, αρχίζει να διακρίνει τον κίνδυνο που απειλεί με αφανισμό την ίδια την ύπαρξή του και κάτω από αυτή την πίεση ψελλίζει αμήχανα περί «ιμπεριαλιστικών σχεδίων».
Διακρίνει, βεβαίως τα «σχέδια» στο τελικό αποτέλεσμα και όχι στην όλη διαλεκτική λογική και στρατηγική του ιμπεριαλισμού και των «ανοικτών συνόρων».
Μια λογική και στρατηγική η οποία ξεκινά από την οργανωμένη εισαγωγή των αλλοδαπών στρατιών με πρώτους στόχους: Την ισοπέδωση των κοινωνικών ιστών, των εργατικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών κεκτημένων, την αποδόμηση της εθνικής μας υπόστασης, συνακόλουθα και των αγώνων σε εθνικό επίπεδο, για την απρόσκοπτη κερδοσκοπική αναισχυντία του κεφαλαίου…
Μετά από αυτούς τους θεμελιακούς ιμπεριαλιστικούς στρατηγικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς στόχους που υποβιβάζουν όλη την κοινωνία στα επίπεδα «σχέσεων δουλείας», ξεδιπλώνονται και κλιμακώνονται οι «στρατηγικές» και «τακτικές» της ολοκληρωτικής εθνικής διάλυσης: «κατασκευή μειονοτήτων», και ανεξάρτητων «δουκάτων», αλλαγή συνόρων…

Η κ. Παπαρήγα αρχίζει να ψελλίζει για τις εθνικές συμφορές του τέλους μας.

Μέχρι τώρα και ΤΩΡΑ νομιμοποιεί το ιμπεριαλιστικό στρατήγημα του τέλους μας, αγωνίζεται με υψηλούς τόνους για τους «φουκαράδες» νέους δούλους, αλλά πετά και μερικές φρασούλες για το «κακό» που έρχεται…
Ζητά τη νομιμοποίηση ΟΛΩΝ, δηλαδή τη νομιμοποίηση των μεγάλων εθνικών συμφορών που έρχονται, όπως και η ίδια διακρίνει.
Τέτοια ρωγμή της πολιτικής σκέψης δύσκολα συναντάς: Αποτελεί το απόρριμμα της σταλινικής εξαχρείωσης…
Αυτό που παρακάμπτεται από όλους τους πολιτικούς απατεώνες είναι ότι ο νόμος για την Ιθαγένεια αποτελεί το τελικό στάδιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.
Την ολοκλήρωση των νεοταξικών στόχων: Την πολιτική νομιμοποίηση της κατάτμησης της Ελλάδας, την επικύρωση της αλλαγής συνόρων (που λέει και η Παπαρήγα) και τη δημιουργία μικρών προτεκτοράτων.

Κανένα πρόβλημα δεν θα είχε το καθεστώς με το να ΜΗ δώσει ψήφο στους αλλοδαπούς. Δεν ενδιαφέρονται ποτέ οι δήμιοι των λαών για τα πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες κανενός.
Το αντίθετο: Πάντα η μοναδική τους επιδίωξη ήταν, είναι και θα είναι η συρρίκνωση κάθε δημοκρατικής ελευθερίας και πολιτικού δικαιώματος.
Εδώ έχουν επιβάλλει ένα καθεστώς δουλείας σε όλους και κτηνώδους τρόπου ζωής και θα νοιαστούν για τα πολιτικά δικαιώματα των αλλοδαπών δούλων;

Η Ιθαγένεια δίνεται για στρατηγικούς πολιτικούς στόχους της Νέας Τάξης.
Οι άμεσοι στόχοι έχουν επιτευχθεί και υλοποιούνται μια χαρά και δίχως την Ιθαγένεια.

Τα υπερκέρδη των αρπακτικών, η άλωση των λαϊκών κατακτήσεων και των εργασιακών σχέσεων, η διάλυση της κοινωνικής μας υπόστασης, η γκετοποίηση της χώρας και η πλημμύρα μαφιόζικων αλλοδαπών συμμοριών, όλα αυτά δεν χρειάζονται Ιθαγένεια.

Μια χαρά υλοποιούνται και όπως έχουν τα πράγματα.
Και έχουν υλοποιηθεί σε μέγιστο, αν όχι ολοκληρωτικό, βαθμό.

Αλλού χτυπάνε οι καμπάνες με την παροχή ψήφου: Στην «κατασκευή» «μειονοτικών πληθυσμών», στην κατασκευή διχαστικών κρατιδίων, ισλαμικών δορυφόρων του διεθνούς ιμπεριαλισμού, στον εθνικό, συνακόλουθα και θρησκευτικό, κατακερματισμό της Ελλάδας.

Αυτός είναι ο βασικός στόχος της Ιθαγένειας.

Να επικυρώσει πολιτικά αυτό που έχουν υλοποιήσει κοινωνικά μέχρι σήμερα.

Και μέσω αυτής της πολιτικής και νομικής επικύρωσης να υλοποιηθούν οι στρατηγικοί στόχοι της Νέας Τάξης: Η κατάτμηση του ελληνικού έθνους, το «πνίξιμο» της Ορθοδοξίας, η άλωση των εθνικών μας ιστών…

Στο τσίρκο της Βουλής ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έθεσε το ουσιώδες αυτό ζήτημα.
Συμφωνούσαν ΟΛΟΙ επί της ουσίας και «διαφωνούσαν» για τα μάτια του κόσμου στις «λεπτομέρειες».
Ταυτόχρονα δημοκοπούσαν σε επιμέρους εξωτερικές όψεις το λαθρομεταναστευτικού προβλήματος και εμπορευόντουσαν τα καρκινώδη αποστήματα του.

6 γαλλικές φρεγάτες θα αγοράσει σήμερα ο Παπανδρέου γιά να λάβει τή βοήθεια τού Σαρκοζή...Τό τσάμπα πέθανε...






Στα 2,5 δισ.ευρώ το κόστος
Π. Μπεγλίτης: «Προχωράμε με την αγορά φρεγατών από τη Γαλλία»

H Ελλάδα θα προχωρήσει με την αγορά έξι φρεγατών Fremm από τη Γαλλία, παρά τα οικονομικά της προβλήματα, δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης στο πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα La Tribune το θέμα επρόκειτο να θίξουν στη σημερινή τους συνάντηση στο Παρίσι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Νικολά Σαρκοζί.

«Θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης για την αγορά έξι φρεγατών Fremm», σύμφωνα με τον κ. Μπεγλίτη.

Η Ελλάδα ξεκίνησε διμερείς συνομιλίες με τη Γαλλία για την αγορά φρεγατών το 2009. Όπως γράφει η La Tribune, το κόστος υπολογίζεται σε 2,5 δισ.ευρώ ενώ το συμβόλαιο αναμένεται να υπογραφεί εντός του έτους.



Πηγή: Reuters

Ναυτεμπορική

Μια παράξενη ιστορία που μας βάζει σε σκέψεις για την δικαστική εξουσία στην χώρα μας.


Η δικαστικός κυρία Μαρία Μαργαρίτη, εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το δικαστικό σώμα, όταν έβγαλε φόρα παρτίδα κονδύλια που προορίζονταν ως οικονομική ενίσχυση σε σεισμοπαθείς, τα οποία κατασπαράχθηκαν από κρατικούς και παρακρατικούς φορείς. Παράλληλα, ξεμπρόστιασε ολόκληρο το δικαστικό σώμα, αποκαλύπτοντας τον ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ: Εκατοντάδες ανήλικοι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά (και πολλές φορές έναντι αμοιβής που απολαμβάνουν δικαστικοί και άλλοι «μεσάζοντες») σε μυστικό χώρο, ειδικά διαμορφωμένο εντός των δικαστηρίων!
Σύμφωνα με τους τότε ισχυρισμούς της, είχε αναφερθεί και στην ανεξήγητη και ανεξιχνίαστη μέχρι σήμερα κλοπή 800 δικογραφιών από το Πρωτοδικείο Γρεβενών. Πρωτοφανές περιστατικό για το οποίο είχε κατηγορηθεί και η ίδια, όμως έχει απαλλαγεί αμετακλήτως με βούλευμα. Μετά τις αποκαλύψεις, στις 25 Νοεμβρίου του 2004 η Μαργαρίτη είχε καταγγείλει στο αστυνομικό τμήμα Τρικάλων ότι δύο κουκουλοφόροι είχαν μπει στο σπίτι της, την είχαν δέσει πισθάγκωνα σε καρέκλα με καλώδιο και την είχαν κουρέψει. Η Μαργαρίτη επιμένει ακόμη και σήμερα ότι και οι δύο ήταν αστυνομικοί.
Η κα Μαρία Μαργαρίτη, προέβη σε απεργία πείνας, στα μέσα Δεκεμβρίου 2007, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας την πλήρη αποκατάστασή της και την ανάδειξη των παραπάνω θεμάτων. Όμως, η προσωπική ασφάλεια του κου Καραμανλή φρόντισε να την απομακρύνει βίαια, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα μέχρι αυτή την στιγμή ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΜΕΣΟ, παρά μόνο από το BBC (από το οποίο προέρχονται και τα πλάνα).



πηγή EL.GR
εστάλει από το ΕΛΛΗΝ vs ΧΑΟΣ
(δείτε ολόκληρη την ανάρτηση ΕΔΩ)