Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Τα Σκόπια ζητούν δημοψήφισμα για το που θα βάλουν τα κλεψιμέικα αγάλματα
"Ο ηγέτης της σλαβομακεδονικής αντιπολίτευσης Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος προκειμένου οι κάτοικοι των Σκοπίων να αποφανθούν για την υλοποίηση αυτής της “φαραωνικής σύλληψης”. (Εννοεί την ανάπλαση των Σκοπίων.....)

Δείτε για ποιό λόγο ζητάνε δημοψήφισμα και εμείς για το θέμα των νομιμοποιήσεων παρακαλάμε και μαζεύουμε υπογραφές, μπας και τους πείσουμε........
Και οι άλλοι ζητάνε δημοψήφισμα για το εάν θα βάλουν ή όχι κλεψιμέικα αγάλματα στο κέντρο της Πρωτεύουσας (..."τοποθέτηση μνημείων και αγαλμάτων, μεταξύ των οποίων και αυτό του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία της πόλης" )

Εφημ. Μακεδονία, 10/02/10
Ο Γκρούεφσκι κτίζει μνημεία... ιστορικής φαντασίας
Σκληρή κριτική της σλαβομακεδονικής αντιπολίτευσης για το "φαραωνικό" σχέδιο "Σκόπια 2014".

Έντονη εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στην ΠΓΔΜ και δυσφορία στην Ε.Ε. προκαλεί το πανάκριβο σχέδιο ανάπλασης και μνημειοθέτησης “Σκόπια 2014”, το οποίο παρουσίασε ο δήμος των Σκοπίων και περιλαμβάνει ανέγερση δημοσίων κτιρίων και εκκλησίας, καθώς και τοποθέτηση μνημείων και αγαλμάτων, μεταξύ των οποίων και αυτό του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η ανακοίνωση του σχεδίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της σλαβομακεδονικής αντιπολίτευσης, ορισμένων ΜΚΟ, αλλά και των αλβανικών κομμάτων της ΠΓΔΜ. Παράλληλα, πυροδοτήθηκαν εκ νέου σενάρια προκήρυξης πρόωρων βουλευτικών εκλογών εντός του 2010, καθώς το σχέδιο αντιμετωπίζεται από πολλές πλευρές ως εργαλείο προεκλογικής κυβερνητικής προπαγάνδας.

Ο ηγέτης της σλαβομακεδονικής αντιπολίτευσης Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ο οποίος πρόσφατα συγκρότησε συμμαχικό μέτωπο με δώδεκα αντιπολιτευόμενα σλαβομακεδονικά κόμματα, ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος προκειμένου οι κάτοικοι των Σκοπίων να αποφανθούν για την υλοποίηση αυτής της “φαραωνικής σύλληψης”.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Ν. Γκρούεβσκι ότι με αυτό το σχέδιο επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία του “μακεδονικού” λαού, χαλκεύοντας και καταστρέφοντας έτσι την αυθεντική “μακεδονική” ταυτότητα, ενώ τόνισε ότι είναι απαράδεκτο σε περίοδο οικονομικής κρίσης να σπαταλούνται εκατομμύρια ευρώ σε έργα προσωπικής ματαιοδοξίας, τα οποία, συν τοις άλλοις, θα προκαλέσουν διεθνοτικές εντάσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου