Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Πως λένε στο ΠΑΣΟΚ το «ξέσκισμα από το ΔΝΤ»; …Τεχνογνωσία


Από Factorx

Τις τελευταίες ώρες, μετά τη συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες κυκλοφορεί μια παροιμία η οποία λέει: Πώς λένε στην… πασοκική διάλεκτο το “ξέσκισμα” από το ΔΝΤ; Και η απάντηση είναι τεχνογνωσία.

Είναι η λέξη που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός προκειμένου να μας πείσει ότι το ΔΝΤ απλά θα συνδράμει και δεν θα έχει άμεσο ρόλο στην σκληρή δημοσιονομική επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας. Προσπάθησε να μας πείσει ότι το νέο πακέτο μέτρων που θα κληθεί να λάβει η κυβέρνηση δεν είναι εντολή του ΔΝΤ αλλά αναγκαίο κακό και δέσμευση στην Κομισιόν.

Στη συνέντευξή του επίσης ο Γ. Παπανδρέου επέμεινε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει το πρόγραμμά της για μείωση του ελλείμματος κατά 4 μονάδες το 2010, προφανώς χωρίς να έχει κανέναν ενδοιασμό για το ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο και φυσικά χωρίς να θυμάται τις περίφημες υποσχέσεις του ότι χρήματα υπάρχουν, ότι θα ενισχύσει την αγορά μέσω ενίσχυσης του εισοδήματος και άλλες τέτοιες προεκλογικές μπαρούφες.

Ξεκαθάρισε ότι η χώρα είναι έτοιμη να λάβει και νέα μέτρα, νέες δεσμεύσεις σε περίπτωση απόκλισης από τη γραμμή της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Είπε επίσης ότι δεν πρόκειται για οικονομική αλλά για πολιτική στήριξη της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους, σε μια προσπάθεια να “μαλακώσει” κάπως τις αλγεινές εντυπώσεις που δημιουργούνται.

Τέλος, μίλησε για καταστροφικές επιλογές του παρελθόντος στην οικονομία αλλά δεν ξεκαθάρισε αν στο παρελθόν περιλαμβάνει και τις κυβερνήσεις Σημίτη.

Τέλος, διέψευσε ότι θα προχωρήσουμε σε αγορές όπλων, λίγες ώρες αφότου κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι οι γαλλικές φρεγάτες πιάνουν ελληνικό λιμάνι.

Το “μαύρο – άσπρο δηλαδή για ακόμη μια φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου