Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ 266 ΧΙΛ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Σπεύδετε για να αποκτήσετε εκλογικό πλεονέκτημα, λέει η ΝΔ

Αποτελούν μόλις το 1,5% του εκλογικού σώματος, απαντά ο ΥΠ.ΕΣ.


Μόλις το 1,5% του εκλογικού σώματος αποτελούν οι 266.000 μετανάστες και ομογενείς που θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα είναι διάσπαρτοι σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Αυτό υποστήριξε μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης σχετικά με το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια: «Άρα, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, δεν υπάρχει ζήτημα αλλοίωσης του αποτελέσματος των εκλογών για τους ΟΤΑ», διαβεβαίωσε την Επιτροπή ο κ. Ραγκούσης, επιχειρώντας να κάμψει τις αντιρρήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, ότι «καταδικάζει το νομοσχέδιο για καθαρά πολιτικούς λόγους», μη ανταποκρινόμενη στις αλλαγές που έχει επιφέρει η κυβέρνηση.

ΝΔ: θέλει να αποκτήσει εκλογικό πλεονέκτημα

«Η κυβέρνηση σπεύδει να προωθήσει το δικαίωμα της συμμετοχής των μεταναστών στις εκλογές, προκειμένου να αποκτήσει εκλογικό πλεονέκτημα», τόνισε ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος, προσθέτοντας με έμφαση: «Κορυφαία απόδειξη των κυβερνητικών προθέσεων, είναι η διάταξη, που θεωρεί τη συμμετοχή μεταναστών στις δημοτικές εκλογές, ως αποδεικτικό στοιχείο για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας». Παράλληλα επανέλαβε το επιχείρημα, πως οι διατάξεις του νομοσχεδίου περί της ιθαγένειας θα οξύνουν το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης.

«Άνοιγμα του ασκού του Αιόλου για να υπάρξει κύμα ελληνοποιήσεων», διέκρινε στις διατάξεις του νομοσχεδίου και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης, ο οποίος επανέλαβε το αίτημα του κόμματός του να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το ζήτημα της χορήγησης της ιθαγένειας.

Υπέρ της συμμετοχής των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές τάχθηκαν τα κόμματα της Αριστεράς. Μάλιστα, ο Αντώνης Σκυλλάκος από το ΚΚΕ επανέλαβε τη θέση του κόμματός του πως οι μετανάστες, εκτός από το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε θέσεις δημοτικού συμβούλου, θα πρέπει να έχουν και δικαίωμα ανάδειξης στο αξίωμα του δημάρχου, ενώ ο Νίκος Τσούκαλης από τον ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών να επαναφέρει το νομοσχέδιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου