Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΦΟΒΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΕΙ

Αγριο κυνήγι για επαγγελματίες...



Αγριο φοροκυνηγητό σε 1,1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και εμπoροβιοτέχνες εξαπολύει το υπουργείο Οικονομικών, για να «συλλάβει» τον προκλητικό πλούτο που φοροδιαφεύγει.
Οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν στην κοινή γνώμη αλλά ακόμη και μέσα στην κυβέρνηση και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα οι εξαιρέσεις στο υπό κατάθεση φορολογικό νομοσχέδιο οδήγησαν το οικονομικό επιτελείο να διορθώσει τις αρχικές διατάξεις που δημιουργούσαν την αίσθηση ότι η κυβέρνηση συντηρεί τις φορολογικές ανισότητες.
«Με το νομοσχέδιο αυτό...
απαντάμε στο άδικο και στο παράλογο», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, παρουσιάζοντας χθες στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή τις βασικές αρχές του φορολογικού νομοσχεδίου και προσέθεσε ότι «εισάγουμε άμεσα τον λογιστικό προσδιορισμό για όλους τους επαγγελματίες και τεκμήρια προσδιορισμού του ελάχιστου εισοδήματος ώστε να περιορίσουμε και να ελέγξουμε φαινόμενα όπως αυτά που διατυπώνονται από δήθεν άπορους που διαθέτουν και συντηρούν αυτοκίνητα, βίλες, κότερα, πισίνες κ.λπ.».

Να σημειωθεί πως μέχρι και σήμερα το πρωί που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο πιθανολογούνται διορθώσεις σε τεκμήρια και ΦΠΑ.

Μετά τις διαμαρτυρίες που ακούστηκαν για τις αδικίες σε βάρος των μισθωτών, ο υπουργός ανακοίνωσε χθες ότι:

1. Ο λογιστικός προσδιορισμός για όσους τηρούν βιβλία εσόδων - εξόδων θα γίνει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2010. Για τις υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες (λαϊκές αγορές, περίπτερα και ταξί), οι ταμειακές μηχανές θα εφαρμοστούν από 1ης Ιουλίου, ενώ για το πρώτο εξάμηνο το τεκμαρτό εισόδημα για τους ταξιτζήδες θα αυξηθεί κατά 50%.

Αυτό σημαίνει ότι από το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα τοποθετηθούν ταμειακές μηχανές παντού και θα υποχρεωθούν να τηρούν βιβλία εσόδων και εξόδων όλοι οι επαγγελματίες που απολάμβαναν μέχρι σήμερα φορολόγηση με ειδικό τρόπο και σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών θα έπαιρναν νέα περίοδο χάριτος έως το 2011. Ετσι, οδηγοί ταξί και φορτηγών, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, επαγγελματίες ΠΡΟΠΟ και περιπτέρων, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και κάμπινγκ, που μέχρι σήμερα φορολογούνται με ιδιαιτέρως χαμηλά τεκμαρτά εισοδήματα, θα υποχρεωθούν όχι μόνο να κόβουν αποδείξεις, αλλά και να φορολογούνται με βάση τα εισοδήματα που προκύπτουν από τα βιβλία εσόδων - εξόδων τους.

2. Διορθώσεις της τελευταίας στιγμής γίνονται στο μέτωπο των τεκμηρίων. Για τις κατοικίες, δεδομένου ότι με βάση τους αρχικούς σχεδιασμούς ένα ακίνητο στην Εκάλη και ένα ακίνητο ίδιων τετραγωνικών στο Αιγάλεω είχαν το ίδιο τεκμήριο, στην τελική ρύθμιση, θα υπάρχει ένα μεικτό σύστημα όπου τα τεκμήρια θα υπολογίζονται με βάση τα τετραγωνικά του σπιτιού, αλλά θα αυξάνονται για τις περιοχές με τις πιο υψηλές αντικειμενικές αξίες, ενδεχομένως άνω των 3.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Για τα αυτοκίνητα, μέχρι την τελευταία στιγμή εξετάζεται το ενδεχόμενο τα τεκμήρια να υπολογίζονται με τον κυβισμό και με την παλαιότητα. Με τα νέα τεκμήρια, τα οποία θα είναι μαχητά, το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να «συλλάβει» όλους τους φορολογουμένους, κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι, ενώ διάγουν πολυτελή βίο, δηλώνουν στην Εφορία εισοδήματα «φτώχειας». Τα τεκμήρια δεν αφορούν ανέργους και συνταξιούχους.

3. Επιβάλλεται ΦΠΑ παντού, ακόμη και στους δικηγόρους. Εξαιρούνται οι γιατροί λόγω Κοινοτικής Οδηγίας.

4. Η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων θα έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει επιτόπου και άμεσα καταβλητέα (εντός 10 ημερών) πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις.

5. Θα μπαίνει λουκέτο για επιχειρήσεις που δεν εκδίδουν αποδείξεις.

6. Θεσπίζονται αυστηρότερες ποινικές κυρώσεις για φοροδιαφυγή.

7. Θα κατάσχονται περιουσιακά στοιχεία οφειλετών του Δημοσίου που έχουν όμως οικονομική επιφάνεια.

8. Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου για επώνυμη φοροδιαφυγή και ομάδα ελέγχου των πρακτικών τιμολόγησης στις συναλλαγές μεταξύ μητρικών και θυγατρικών εταιρειών.

9. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπεται απώλεια του αφορολόγητου ορίου της κλίμακας στην περίπτωση μη έκδοσης ή ανακριβούς έκδοσης φορολογικών στοιχείων.

10. Αναδιοργανώνεται η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων με τη δημιουργία εξειδικευμένης υπηρεσίας η οποία θα ελέγχει τους ιδιώτες με μεγάλα εισοδήματα, τη λεγόμενη «επώνυμη φοροδιαφυγή».

Αποζημιώσεις
Φορολογία με κλίμακα

Με κλίμακα θα φορολογούνται και οι αποζημιώσεις. Σύμφωνα με πρόβλεψη που περιέχεται στο φορολογικό νομοσχέδιο, αποζημίωση έως 30.000 ευρώ είναι αφορολόγητη. Από 30.000 έως και 60.000 ευρώ φορολογείται με συντελεστή 20%. Από 60.000 μέχρι και τις 150.000 ευρώ ο συντελεστής ανεβαίνει στο 30% και για πάνω από 150.000 φθάνει στο 40%. Επιπλέον, το υπουργείο Οικονομικών θεσπίζει τριετές αφορολόγητο για δημιουργία και λειτουργία νέων επιχειρήσεων από άτομα έως 35 ετών. Επίσης, στο νομοσχέδιο υπάρχει πρόβλεψη για την παροχή κινήτρων, με στόχο την περιβαλλοντική προστασία, όπως φορολογικά κίνητρα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των επιχειρήσεων.

Μαρία Βουργάνα ΕΘΝΟΣ

Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ



Σύμφωνα με μια κοινωνιολογική έρευνα του 2007, οι φοιτητές του περίφημου πανεπιστημίου της Οξφόρδης ανήκουν στις πιο άθεες ομάδες που έχουν μελετηθεί ποτέ στην Βρετανία: το 57.3% του δείγματος δήλωσε πως δεν πιστεύει σε κανένα θεό την στιγμή που στην υπόλοιπη Βρετανία το αντίστοιχο ποσοστό είναι περίπου μόλις 5%.

Αναμενόμενο θα μπορούσε να πει κανείς, οι εν λόγω φοιτητές ακολουθούν τις διδαχές του καθηγητή τους νεοδαρβινιστή Richard Dawkins μιας και η αθεΐα αποτελεί την φυσιολογική στάση των μορφωμένων, ή μήπως όχι; Φαίνεται πως επαληθεύεται το γνωστό κλισέ του διαφωτισμού πως εκεί που κυριαρχεί η λογική ο Θεός συνταξιοδοτείται.

Στο ίδιο δείγμα της παραπάνω μελέτης φαίνεται ότι αν και οι άθεοι φοιτητές υπερτερούν (ελαφρά) σε σχέση με τους … πιστεύοντες, στους μεταπτυχιακούς φοιτητές (δηλαδή αυτούς που έχουν ακόμη καλύτερη μόρφωση) οι πιστεύοντες υπερτερούν και μάλιστα με σημαντικά μεγαλύτερη διαφορά (ποσοστό 67.3%). Μια σειρά επιπλέον δεδομένων και ερευνών δείχνουν ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ αθεΐας και μορφωτικού επιπέδου.
Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά:

Ας δούμε τα αποτελέσματα από την Παγκόσμια Έρευνα Αξιών (World Values Survey), μια διεθνή προσπάθεια να προσδιορισθεί η παγκόσμια κατάσταση των κοινωνικό-πολιτισμικών, ηθικών και πολιτικών αξιών. Τα αποτελέσματα από τις τελευταίες έρευνες του 2005 δείχνουν ότι αν και υπάρχει θετικός συσχετισμός μεταξύ μόρφωσης και έλλειψης πίστης, το φαινόμενο είναι ασθενέστερο και όχι ισχυρότερο μεταξύ όσων έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση (14.8% έναντι 17.2% όσων έχουν δευτεροβάθμια μόρφωση). Επιπρόσθετα, η μελέτη δείχνει πολύ ισχυρότερο συσχετισμό μεταξύ μόρφωσης και παράλογων δοξασιών: Για παράδειγμα μόλις 29.6% των ανθρώπων χωρίς καν στοιχειώδη μόρφωση πιστεύουν στην τηλεπάθεια σε αντίθεση με ένα 51.8% των ανθρώπων με πανεπιστημιακή μόρφωση.

Επιστρέφοντας στην Βρετανία, μια μελέτη των Βρετανικών Κοινωνικών Τάσεων του 2008 (British Social Attitudes-BSA) του καθηγητή David Voas από το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ αποκαλύπτει ότι ο ιστορικός (θετικός) συσχετισμός μεταξύ μόρφωσης και αθεΐας όχι μόνο έχει αδυνατίσει αλλά στην πραγματικότητα έχει αναστραφεί. Σε δείγμα λευκών ανδρών ηλικίας μεταξύ 25-34 που δηλώνουν άθεοι, μόλις το 25% έχει πανεπιστημιακή μόρφωση εν αντιθέσει με ένα 40% που δηλώνουν θρησκευόμενοι. Η ίδια τάση υπάρχει και μεταξύ των γυναικών και διαφορετικών εθνικών ομάδων (αλλά με διαφορετικά ποσοστά).

Φαίνεται συνεπώς ότι η υπόθεση του διαφωτισμού πως η θρησκεία θα αδυνατίζει καθώς ο πληθυσμός μορφώνεται δεν ισχύει πλέον ή τουλάχιστον απαιτούνται νέα ευρήματα για να συνεχίσει να υποστηρίζεται. Όλα αυτά μαζί με κάποιες προσπάθειες για απαντήσεις αναφέρθηκαν στο εναρκτήριο συνέδριο του παγκόσμιου διεπιστημονικού Μη-θρησκευτικού και Κοσμικού Ερευνητικού Δικτύου που διοργανώθηκε στο κολέγιο Γούλφσον της Οξφόρδης τον περασμένο Δεκέμβριο 2009, το δεύτερο συνέδριο αυτού του είδους που διοργανώθηκε ποτέ (το πρώτο διοργανώθηκα το 1969 στο Βατικανό κάτι που έχει την σημασία του). Οι ομιλίες κατέδειξαν ένα τυφλό σημείο της έρευνας: Την ίδια την αθεΐα. Εμφανίζονται τα πρώτα στοιχεία μιας ιστορικής ανατροπής: Πολλοί κοινωνιολόγοι (που γενικά θεωρούνται οι πιο άθεοι μεταξύ των επιστημόνων), ψυχολόγοι, γνωστικοί ανθρωπολόγοι του 19ου αιώνα (Μάρξ, Φρόϋντ, Βέμπερ, Ντουρκχάιμ, Κομτ) ήταν άθεοι ή “θρησκευτικώς άμουσσοι” όπως το έθετε ο Βέμπερ. “Πως είναι δυνατόν να πιστεύουν τόσοι πολλοί άνθρωποι σε τόσο παράλογες θεϊστικές δοξασίες;” αναρωτιόνταν για τους πιστεύοντες.
Αυτό που δεν κατανόησαν ήταν πως υπο εξέταση πρέπει να τεθεί και η δική τους αδυναμία να πιστέψουν.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟ LUCOZADE ΓΙΑ ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ...


Η χρωστική ουσία Sunset Yellow που χρησιμοποιείται στην παραγωγή του Lucozade αποτελεί, σύμφωνα με έρευνα, μία εκ των έξι ουσιών που συνδέεται με την πρόκληση υπερδραστήριας συμπεριφοράς στα παιδιά.
Έως ότου αντικατασταθεί η χρωστική ουσία, το τονωτικό ποτό Lucozade θα φέρει στις συσκευασίες του προειδοποιητικό σήμα, όπου θα αναγράφονται οι κίνδυνοι που επιφέρει σε περίπτωση που καταναλωθεί από παιδιά.
«Η Sunset Yellow ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά τη δραστηριότητα και να προκαλέσει την απώλεια συγκέντρωσης των παιδιών», επισημαίνεται στο προειδοποιητικό σήμα των Lucozade.
H GlaxoSmithKline, εταιρεία παρασκευής, πασχίζει να
αντικαταστήσει τη χρωστική ουσία που προσδίδει το ιδιαίτερο πορτοκαλί χρώμα, μετά από τις υποδείξεις του Σώματος Ασφαλείας Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου.
Τα πορίσματα της έρευνας, που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, κατέδειξαν πρόκληση ψυχολογικής βλάβης, προκαλούμενη από τα πρόσθετα. Λόγω των συμπερασμάτων, αιτήθηκε από την Food Standards Agency, που διέθετε κρατική υποστήριξη, η αφαίρεση της συγκεκριμένης χρωστικής ουσίας από τρόφιμα και ποτά.
Σε δηλώσεις της εταιρείας GSK (GlaxoSmithKline), επισημαίνεται πως παρά το γεγονός ότι το Lucozade δεν σχεδιάστηκε για εμπορία προς τα παιδιά κάτω των 16 ετών, στη συσκευασία του έχει τοποθετηθεί προειδοποιητική ετικέτα, ώστε να ανταποκρίνεται στις νομικές απαιτήσεις.
«Λόγω τεχνικών δυσκολιών, δεν έχουμε κατορθώσει ακόμη να αφαιρέσουμε τη χρωστική ουσία Sunset Yellow, αλλά συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας και βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με την Food Standards Agency»

Παιδί: Όταν το αγόρι μεγαλώνει χωρίς πατέρα - Mύθοι και πραγματικότητα


AMINA MOΣKΩΦ

Όπως αποκαλύπτουν πρόσφατες έρευνες, το 50% των χωρισμένων πατεράδων καταλήγουν να χάσουν την ουσιαστική επαφή με τα παιδιά τους. Aπό αυτούς κάποιοι απομακρύνονται εντελώς, διακόπτοντας κάθε επικοινωνία, ενώ άλλοι διατηρούν μια σχεδόν εθιμοτυπική σχέση, μία Kυριακή κάθε τόσο. Ένας πατέρας που αποκόβεται από τη ζωή των παιδιών του στέλνει το έμμεσο μήνυμα ότι δεν αξίζουν το χρόνο του και την προσοχή του. Ένα μήνυμα που μπορεί να είναι πολύ τραυματικό για την αυτοεκτίμηση του παιδιού που μεγαλώνει. Όταν το παιδί αυτό είναι αγόρι, η κατάσταση παρουσιάζει κάποιες ιδιαιτερότητες.


Aρχικά όλοι, ως βρέφη, βιώνουμε μια ενότητα με τη μητέρα, η οποία αποτελεί τη βάση της συναισθηματικής μας επιβίωσης. Στη συνέχεια, από τη σχέση αυτής της αποκλειστικότητας μεταβαίνουμε σταδιακά σε μια σχέση που αρχίζει να αφήνει χώρο και για άλλους ανθρώπους, και κυρίως για τον πατέρα. Kατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης, τα παιδιά αρχίζουν να διαμορφώνουν μια εικόνα του εαυτού τους ως ξεχωριστών ατόμων, κυρίως μέσα από την ταύτιση με το γονέα του ίδιου φύλου. Όταν λοιπόν ο πατέρας απουσιάζει, το αγόρι έχει να αντιμετωπίσει την απουσία αυτού του προτύπου από την καθημερινότητά του, μένοντας μόνο του να ανακαλύψει στα τυφλά την έννοια της ανδρικής του ταυτότητας. Τα αγόρια αυτά μπορεί να γίνουν ευάλωτα στη μίμηση στερεοτυπικών ανδρικών συμπεριφορών, όπως αυτές διαμορφώνονται από την κυρίαρχη νοοτροπία της κοινωνίας (π.χ., σκληροί ήρωες της τηλεόρασης). O κίνδυνος είναι να αποβάλουν κάθε «θηλυκή» τους πλευρά, όπως αυτή εννοείται με την ευρύτερη έννοια (επικοινωνία, ανάγκη για συναισθηματική εγγύτητα), κρατώντας ουσιαστικά μια ψυχική απόσταση από τους άλλους, η οποία θα στέκεται εμπόδιο στις σχέσεις τους. Σε πιο ακραίες περιπτώσεις, ανακύπτουν σοβαρότερα προβλήματα όταν τα αγόρια, μέσα από μια απελπισμένη ανάγκη να βρουν την ανδρική τους ταυτότητα, επιδεικνύουν συμπεριφορές που φτάνουν μέχρι την παραβατικότητα (χρήση ναρκωτικών ουσιών, βία κ.ά.).


Παράλληλα, επειδή τα αγόρια εκφράζονται λεκτικά πολύ λιγότερο από τα κορίτσια, υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα επικοινωνιακό χάσμα μεταξύ του αγοριού και της μητέρας. Aντί της λεκτικής έκφρασης, τα αγόρια συνήθως εκφράζονται περισσότερο μέσα από τις πράξεις τους. Έτσι, ένα αγόρι που δυσκολεύεται να πει πόσο μπερδεμένο νιώθει σχετικά με τις οικογενειακές εξελίξεις μπορεί να εκφραστεί μέσα από την «άτακτη» και ανυπάκουη στάση του. O πατέρας, που έχει και αυτός την ίδια τάση, προς τη μη λεκτική επικοινωνία, μπορεί ενστικτωδώς κάποιες φορές να καταλάβει καλύτερα το αγόρι από τη μητέρα. Μπορεί να δημιουργηθεί λοιπόν ένα επικοινωνιακό χάσμα μεταξύ μητέρας και γιου, αφήνοντας το μικρό αγόρι με ένα συναίσθημα μοναξιάς και αδικίας.



H στερεότυπη εικόνα του τραυματισμένου παιδιού χωρισμένων γονιών συσχετίζει την απουσία του πατέρα με μια σειρά από προβληματικές συμπεριφορές, όπως η αυξημένη παραβατικότητα, η μειωμένη σχολική απόδοση και οι πολύ πρόωρες σεξουαλικές σχέσεις, που συνδέονται με τη σύγχυση της σεξουαλικής ταυτότητας. Eίναι όμως αναγκαστικά έτσι; Δύο επιστήμονες, οι Lowery και Settle, όταν έκαναν μια ανασκόπηση διακοσίων ερευνών πάνω στο διαζύγιο και το παιδί, διαπίστωσαν ότι δεν είναι το διαζύγιο αυτό καθεαυτό που προκαλεί ψυχολογικά προβλήματα στα παιδιά, αλλά κάποιες συγκεκριμένες καταστάσεις που συνδέονται με αυτό και οι οποίες ίσως μπορούν να αποφευχθούν:
Σειρά από έρευνες συσχετίζουν την παιδική ψυχοπαθολογία με την παρουσία έντονης σύγκρουσης μεταξύ των γονέων, ανεξάρτητα από το αν αυτοί είναι παντρεμένοι ή όχι. Επομένως, αυτό που τελικά καθορίζει την ποιότητα της προσαρμογής των παιδιών στη νέα οικογενειακή κατάσταση είναι το κατά πόσο οι διαζευγμένοι γονείς παραμένουν σε μια συνεχή σύγκρουση ή έχουν καταφέρει να βγουν από αυτήν. Aυτό δηλαδή που τα παιδιά έχουν ανάγκη είναι δύο γονείς με καλή επικοινωνία και συνεργασία.
Όλοι οι παιδοψυχολόγοι συμφωνούν ότι τα παιδιά χρειάζονται να έχουν μια ποιοτική και μόνιμη σχέση και με τους δύο γονείς τους. Tην ίδια στιγμή η παραμονή του διαζευγμένου πατέρα στο προσκήνιο φαίνεται πως είναι ωφέλιμη για όλους. Oι πατεράδες προσαρμόζονται καλύτερα στο διαζύγιο όταν διαφυλάττουν τη σχέση τους με τα παιδιά τους, διασφαλίζοντας έτσι ότι η όποια απώλεια εμπεριέχεται στο διαζύγιο δεν συμπεριλαμβάνει και την απώλεια του ρόλου του πατέρα. Παράλληλα, και οι χωρισμένες μητέρες ωφελούνται, εφόσον στην αντίθετη περίπτωση οι συναισθηματικές, πρακτικές και οικονομικές απαιτήσεις τις εξουθενώνουν.




Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, η περίοδος όπου το ζευγάρι αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να καταλήξει σε διαζύγιο είναι όταν έχει μικρά παιδιά. Tο ζευγάρι δεν καταφέρνει πάντα να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του και τις προτεραιότητές του μέσα σε ένα κλίμα αυξημένων απαιτήσεων και καινούργιων ρόλων. Δυστυχώς, η χρονική αυτή περίοδος συμπίπτει και με τη φάση όπου τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα παρά ποτέ στις επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης. Συχνά αισθάνονται συνυπεύθυνα γι' αυτό που συνέβη, υποφέρουν και αναζητούν το γονιό που έφυγε από το σπίτι. Tαυτόχρονα, το διαζύγιο συνήθως συνεπάγεται την απώλεια της καθημερινής επαφής του πατέρα με τα παιδιά του, που παραμένουν με τη μητέρα τους. Όμως, τα πολύ μικρά παιδιά δένονται με τους άλλους στη βάση μιας τακτικής επαφής μαζί τους, μέσα από την καθημερινή ρουτίνα του ταΐσματος, του μπάνιου, του παιχνιδιού και του ύπνου. Πολλοί πατεράδες αισθάνονται ανεπαρκείς μπροστά στις απαιτήσεις αυτής της φροντίδας. Kαι νιώθοντας ότι δεν τα καταφέρνουν, σταδιακά απομακρύνονται. Xωρίς όμως αυτή την τακτική επαφή κατά τη νηπιακή ηλικία, το δέσιμο δεν επιτυγχάνεται ποτέ. Yπάρχει λοιπόν μια τάση, όταν οι γονείς χωρίζουν ενώ τα παιδιά είναι ακόμα πολύ μικρά, να σχηματίζεται ένας κλοιός γύρω από τα παιδιά και τη μητέρα με έναν τρόπο που ο πατέρας μένει απέξω. Όσο περνάει ο καιρός, η απομόνωση παγιώνεται, η μητέρα αναλαμβάνει όλο και περισσότερες ευθύνες, ο θυμός και η πικρία στην ατμόσφαιρα κάνουν τη συνεννόηση μεταξύ τους όλο και πιο δύσκολη. Aυτή η κατάσταση μερικές φορές είναι τόσο επώδυνη για τον πατέρα, που τον ωθεί να αποσυρθεί εντελώς από τη σχέση με τα παιδιά του.


Eνώ είναι ξεκάθαρο ότι, όταν υπάρχει πατέρας, πρέπει να γίνει το παν ώστε αυτός να παραμείνει στο προσκήνιο, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Mπορεί ο πατέρας να μην υπάρχει πια, αλλά μπορεί επίσης να είναι απόλυτα αρνητικός ως προς οποιαδήποτε επαφή με τα παιδιά του. Mε έναν παράδοξο τρόπο τα πράγματα είναι από μια άποψη πιο εύκολα όταν ο πατέρας δεν είναι παρών λόγω θανάτου. Eίναι τότε που το παιδί μπορεί να συνεχίσει να έχει μια σχέση μαζί του, όχι βέβαια με τη φυσική του παρουσία, αλλά με αυτό που ο πατέρας ήταν μέσα από τις αφηγήσεις και τις αναφορές σε αυτόν. H μητέρα παίζει τεράστιο ρόλο στη διατήρηση της εικόνας του πατέρα μέσα από τις διηγήσεις για εκείνον. H μητέρα πρέπει όχι μονάχα να επιτρέψει, αλλά και να ενθαρρύνει το παιδί να κρατήσει αναμνηστικά και φωτογραφίες από τον πατέρα, που θα χρησιμεύουν ως σύμβολα μνήμης. Σύμβολα τα οποία στοιχειοθετούν μια αφήγηση που αφορά την προσωπικότητα του πατέρα, ο οποίος -παρά τη φυσική του απουσία- παραμένει πάντα παρών.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα αγόρια που μεγαλώνουν χωρίς πατέρα έχουν ανάγκη από έκθεση σε θετικά ανδρικά πρότυπα, είτε μέσα από την ευρύτερη οικογένεια ή από το φιλικό περιβάλλον της μητέρας, είτε ακόμα μέσα από τον αθλητισμό και την παιδεία που λαμβάνουν. Έχει τεράστια σημασία η μητέρα να επιδιώξει να καλλιεργεί τέτοιες σχέσεις, όσο αυτό είναι δυνατό.




Ο Όταν υπάρχουν παιδιά, το πρώην ζευγάρι πρέπει να ξεχωρίσει το γονικό από το συζυγικό ρόλο, εξασφαλίζοντας τον πρώτο, παρά την παραίτηση από το δεύτερο. H εξασφάλιση αυτή απαιτεί τη συνεργασία μέσα σε ένα ανθρώπινο κλίμα, που είναι εφικτό να δημιουργηθεί μόνο αν σταματήσουν οι αλληλοκατηγορίες και οι ανταγωνισμοί. Oι δύο γονείς πρέπει να μάθουν να ζητάνε ευθέως αυτό που χρειάζονται, χωρίς να αναφέρονται πια στο παρελθόν. Για παράδειγμα, όταν η μητέρα λέει στον πατέρα: «Θα έπρεπε να το περιμένω ότι θα έφερνες πίσω τα παιδιά νηστικά, πάντα έκανες του κεφαλιού σου», ακυρώνει κάθε πιθανότητα μιας καλής συνεννόησης. Aν, αντίθετα, πει με έναν ουδέτερο τόνο ότι «θα ήταν πολύ βολικό τα παιδιά να έχουν φάει το βραδινό τους την ώρα που θα επιστρέψουν, ώστε να πάνε κατευθείαν για ύπνο», αφήνει το περιθώριο για μια συνεννόηση σε θετικό κλίμα.
Ο Παρόλο που πιθανότατα οι γονείς ήδη υποφέρουν από τις δικές τους ενοχές, εάν θέλουν να βοηθήσουν το παιδί τους, θα πρέπει να το ενθαρρύνουν να εκφράσει όλα τα αρνητικά του συναισθήματα, αφήνοντας του όσο χρόνο χρειάζεται για να αποδεχθεί την καινούργια πραγματικότητα. Aυτό είναι συχνά πολύ δύσκολο, γιατί ο πόνος των παιδιών τους είναι και για τους ίδιους αφόρητος και υποσυνείδητα μπορεί να τα αποθαρρύνουν να εκφραστούν. Mια τέτοια πίεση όμως, που ανακόπτει βίαια το θρήνο για την απώλεια της οικογένειας όπως το παιδί την είχε στο μυαλό του, μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα αρνητικές επιπτώσεις. Aντίθετα, όταν επιτραπούν το ξέσπασμα των αντιδράσεων και η εξωτερίκευση των συναισθημάτων, όσο επώδυνα και αν είναι στην αρχή, στην πορεία αποφορτίζουν την ένταση από την οικογενειακή ατμόσφαιρα.
Ο Eξίσου σημαντικό είναι να εξηγηθεί ξεκάθαρα στα παιδιά ο καινούργιος διακανονισμός, διευκρινίζοντάς τους πώς θα γίνεται πρακτικά η επαφή με το γονέα που δεν συγκατοικεί πια μαζί τους. Tα παιδιά δηλαδή έχουν απόλυτη ανάγκη να ξέρουν ακριβώς πότε, για πόση ώρα και πού θα συναντώνται με τον πατέρα τους. Δεν αρκεί δηλαδή μία Kυριακή το μήνα σε ένα λούνα παρκ.
Ο Έχει μεγάλη σημασία, όσο δύσκολο και να είναι, ο κάθε γονιός να βρει έναν τρόπο να τονίζει τις θετικές πτυχές του χαρακτήρα του πρώην συντρόφου του (αυτές που και ο ίδιος κάποτε αγάπησε) όταν μιλάει γι' αυτόν στα παιδιά του. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι τα παιδιά αισθάνονται και είναι κατά το ήμισυ απόγονοι του άλλου γονιού, και άρα οποιαδήποτε κατηγορία εκτοξεύουμε εναντίον του αποτελεί πλήγμα στη θετική τους αυτο-εικόνα.
Η κ. Αμίνα Μοσκώφ είναι συμβουλευτική ψυχολόγος.

http://www.vita.gr/html/ent/056/ent.2056.asp

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ-ΚΑΤΕΣΧΕΣΑΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ

Κατέσχεσαν νεκροταφείο στο Δήμο Λαγανά Ζακύνθου

ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΙΚΑ

Ο Δήμος χρώσταγε 130.000 στο ΙΚΑ. Το ΙΚΑ θέλησε να διεκδικήσει τα χρήματά του και αποφάσισε να δεσμεύσει αγροτεμάχιο με ελιές του Δήμου. Το λάθος του δικαστικού επιμελητή να μην ελέγξει ότι το αγροτεμάχιο εδώ και χρόνια, νόμιμα έχει γίνει νεκροταφείο...
...οδήγησαν το ίδρυμα να κατασχέσει το... νεκροταφείο.
Οι δέκα θαμμένοι στο νεκροταφείο τελικά γλύτωσαν την... ταλαιπωρία αφού το ΙΚΑ δεσμεύτηκε να ψάξει για άλλον τρόπο να πάρει τα χρήματα από το Δήμο.
funny animated gif

Αγοράζουν ανάπηρους.....


Με ένα σημείωμα- κραυγή βοήθειας, που  παρέδωσε  Βούλγαρος   ζητιάνος σε  αστυνομικό,  έφθασαν  στην εξιχνίαση κυκλώματος εμπορίας   ανθρώπων  στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφία   αρχείου)
«Με έχουν βγάλει στα φανάρια, με εκμεταλλεύουν, μπορό να δήξω το σπίτι τους για να τους πιάσετε». Ένα ανορθόγραφο σημείωμα- κραυγή βοήθειας, που παρέδωσε Βούλγαρος ζητιάνος σε αστυνομικό, ήταν η αφορμή για την εξιχνίαση κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη.
Όπως αποκαλύφθηκε, οι Βούλγαροι μαφιόζοι είχαν αγοράσει έναν ανάπηρο συμπατριώτη τους για 1.000 λέβα (500 ευρώ) στη Σόφια και τον έφεραν στη Θεσσαλονίκη, αναγκάζοντάς τον να ζητιανεύει στα φανάρια. Η λύτρωση για τον ίδιο ήρθε όταν ένας συμπατριώτης του, επίσης ζητιάνος στο ίδιο πόστο, έδωσε κρυφά το σημείωμα σε έναν αστυνομικό που περνούσε τυχαία από τον δρόμο.

Η απίστευτη υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη Θεσσαλονίκη. Αστυνομικοί συνέλαβαν έναν ανάπηρο Βούλγαρο επαίτη και τον παρέπεμψαν στο Αυτόφωρο, όπου του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης λίγων μηνών, με αναστολή. Όπως παραδέχθηκε, είχε έρθει οικειοθελώς στην Ελλάδα και ζούσε με τη σύζυγο και το κοριτσάκι τους, ζητιανεύοντας στα φανάρια. Ο ίδιος κρατούσε τα χρήματα για τον εαυτό του και δεν ήταν «υπό την επιτήρηση» κανενός. Δεν συνέβαινε όμως το ίδιο με τον 60χρονο συμπατριώτη του, επίσης ανάπηρο, με τον οποίο μοιραζόταν το ίδιο πόστο στην οδό Κ. Καραμανλή. Εκείνον τον επιτηρούσαν τρεις Βούλγαροι μαφιόζοι, τον χτυπούσαν και του άρπαζαν τα χρήματα. Βλέποντας το μαρτύριό του, αποφάσισε να τον βοηθήσει.

Εκμυστηρεύτηκε το δράμα του
Κατά τη διάρκεια της δίκης στο Αυτόφωρο, εκμυστηρεύτηκε στη Βουλγάρα διερμηνέα το δράμα του συμπατριώτη του και της ζήτησε να γράψει ένα σημείωμα στα ελληνικά που θα μιλούσε για εκείνον. «Εγώ είμαι βούλγαρος πολύ φτοχώς, κάπιο βούλγαρη με έχουν βγάλει στα φανάρια και με εκμεταλλεύουν, με δέρνουν πολύ, μπορό να δήξω το σπίτι τους για να τους πιάσετε γιατή ένναι κακή», έγραφε επί λέξει το ανορθόγραφο σημείωμα, το οποίο δίπλωσε στην τσέπη ο επαίτης και γύρισε στο πόστο του.

ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ
Σπείρα Βούλγαρων μαφιόζων τον έφερε στη Θεσσαλονίκη, τον ανάγκαζε να ζητιανεύει, τον χτυπούσε και του άρπαζε τα χρήματα

Τον κρατούσαν κλειδωμένο

ΛΙΓΕΣ ημέρες αργότερα, ο Βούλγαρος έδωσε το σημείωμα σε έναν αστυνομικό που περνούσε τυχαία από τον δρόμο, δείχνοντάς του τον άλλο ζητιάνο. Όταν ειδοποιήθηκαν και έφθασαν στο σημείο αστυνομικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας, εμφανίστηκε μία γυναίκα κι έδειξε στους αστυνομικούς την ταυτότητα του 60χρονου επαίτη. Όλοι μαζί οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο, όπου άρχισε να αποκαλύπτεται βήμα βήμα η υπόθεση. Ο ευφυής επαίτης μίλησε στους αστυνομικούς για το σημείωμα και ο 60χρονος άρχισε να εξιστορεί το δράμα του. Ένα ζευγάρι Βουλγάρων τον είχε αγοράσει στη Σόφια για 1.000

λέβα και τον έφερε με τη βία στη Θεσσαλονίκη. Τον κρατούσαν κλειδωμένο σε μια μισοχτισμένη οικοδομή και τον ανάγκαζαν να ζητιανεύει στα φανάρια, κρατώντας τα χαρτιά του. Μια μέρα τον χτύπησαν και απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν «επειδή είχε μαζέψει μόνο 150 ευρώ».

Όλα αυτά, τις απειλές και τις παρακολουθήσεις, τα έβλεπε ο νεαρός επαίτης που απευθύνθηκε τελικά στις αρχές. Οι Βούλγαροι μαφιόζοι μάλιστα είχαν δυσαρεστηθεί με την παρουσία του στο ίδιο πόστο με τον «δικό τους» και μια μέρα τού άρπαξαν και τα δικά του χρήματα.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, παραπέμπονται να δικαστούν στο Μεικτό Κακουργιοδικείο «για εμπορία ανθρώπων κατ΄ εξακολούθηση, από κοινού και κατ΄ επάγγελμα» ένας 53χρονος Βούλγαρος, μια 39χρονη και ο σύζυγός της, ο οποίος όμως αναζητείται.
πηγή

Όργουελ εναντίον Χάξλεϋ

Αιφνιδιαστικά στη Βουλή το ν/σ για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξ/πολη - "Έργο μείζονος εθνικής σημασίας"

Δέκα ημέρες πριν από το πολύ σημαντικό ταξίδι του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου στην Μόσχα, η κυβέρνηση κατέθεσε ξαφνικά πριν λίγο στη Βουλή και με τον χαρακτηρισμό του «έργου μείζονος εθνικής σημασίας», το νομοσχέδιο για την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. Το νομοσχέδιο μάλιστα έχει πρόβλεψη για ένα σημαντικό «αγκάθι» του όλου ζητήματος αυτό των απαλλοτριώσεων.

Συγκεκριμένα θεσπίζει τους όρους βάσει των οποίων θα επιβληθούν περιορισμοί στη χρήση γης και δόμησης και προβλέπει τη διενέργεια απαλλοτριώσεων υπέρ του δημοσίου, χρησιμοποιώντας ειδικό...

νομικό πλαίσιο που επιλέχθηκε για τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου της ΔΕΠΑ με το νόμο 1929/1991.
Στόχος του νομοσχεδίου είναι να ολοκληρωθεί το εν λόγω έργο «με ταχείς ρυθμούς και σύντομες διαδικασίες», όπως αναφέρει στην επιστολή της η υπουργός.

Φαίνεται ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση κινείται ... «εκτός ορίων» στις σχέσεις με την Ρωσία και δεν υπακούει στις εισηγήσεις του ΕΛΙΑΜΕΠ και του «καθηγητή Θάνου Π.Ντόκου» που δεν ... συμφωνεί με την υπερβολική ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων.

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=11295&Itemid=139

Κλείνουν τα αμαρτωλά παράθυρα των off-shore για τούς μεγαλοβιομήχανους!

"Αναβρασμό έχει προκαλέσει στις διοικήσεις και τις οικονομικές διευθύνσεις μεγάλων εγχώριων και πολυεθνικών εταιρειών η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει δύο μεγάλα και αμαρτωλά παράθυρα φοροαποφυγής και ανεξέλεγκτων υπερτιμολογήσεων, μέσω off-shore εταιρειών.Το STOPCARTEL είχε φέρει στο φώς στις 9/3 με τίτλο "Χαρίζουν δίς ευρώ στους μεγάλους βιομήχανους !",τη μεγάλη ληστεία των μεγαλοβιομηχάνων σε βάρος των πολιτών, η οποία είχε νομιμοποιηθεί μεσα απο τις εξαιρέσεις του αρθρου 31, παρ. 14 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (νόμος 2238/1994, ΦΕΚ Α151. "






ΔΕΙΤΕ :
ΣΤΟ Ελληνικό ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΣ ΚΑΝΑΛΙ STOPCARTEL TV ΣΕ 24 ΩΡΗ ΡΟΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ολα ανοικτά για ΔΝΤ - Η ελληνική κρίση με τον Μαξ Κεισερ και παπαγαλάκια- Δηλώσεις Φαρειντ για την Ελλάδα - Συναντηση Παπανδρέου-Μπαρόζο - Γερμανικό ΟΧΙ στην Ελλάδα πάλι - Η απεργιακή συγκέντρωση της 11/3 - Αλήθειες για την οικονομία από Μπογιόπουλο - Το ΒΙΝΤΕΟ με τις δηλώσεις Παπουτσή για τα καρτέλ - και άλλες ειδήσεις στά NEWS - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ στίς ON-DEMAND ΕΠΙΛΟΓΕΣ

STOPCARTEL is a registered non-profit Organization in Greece and U.K.

"Κύριε Κακλαμάνη έχετε περάσει από την Ερμού;"

"ΚΥΡΙΕ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΜΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ?
Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΓΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΛΑΘΡΑΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ Η ΕΡΜΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΤΙ...
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ , ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΧΩΡΑΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ, ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΟΔΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Για την κρίση διαδώστε το

Μαχαίρωσαν ιδιοκτήτη ψιλικατζίδικου για 200 ευρώ

Έναν ιδιοκτήτη καταστήματος με ψιλικά μαχαίρωσαν άγνωστοι στη Θεσσαλονίκη. Οι δράστες τραυμάτισαν τον άνθρωπο για να του κλέψουν 200 ευρώ. Τα είπαμε και χτες ρε παιδιά δε σταματούν πουθενά πλέον. Χτες χτύπησαν...
μια έγκυο 8 μηνών για να της πάρουν την τσάντα. Κάτι πρέπει να γίνει.

Συλλήψεις για ναρκωτικά στη Ζάκυνθο

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από αργά χθες το βράδυ αλλοδαπός, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν 50 γραμμάρια ηρωίνης...

Ανδρες της αστυνομίας, με συνοδεία δικαστικού λειτουργού, μπήκαν χθες το βράδυ στο σπίτι του, στο χωριό Τσιλιβή, ώστε να κάνουν την έρευνα. Μαζί με τον 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος κατηγορείται για εμπορία, συνελήφθησαν άλλα τρία άτομα ελληνικής καταγωγής.

Σημαντικό πλεονέκτημα του ηλεκτρονικού τσιγάρου!

Τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται για την απαγόρευση του καπνίσματος έχουν αναγκάσει τους καπνιστές να ψάχνουν νέους εναλλακτικούς τρόπους για το κάπνισμα. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ένας από αυτούς. Συνεχώς αυξάνονται οι χρήστες του και αυτό συμβαίνει καθώς μπορεί και προσφέρει την ίδια αίσθηση καπνίσματος με το τσιγάρο, σε συνδυασμό με πολλά άλλα πλεονεκτήματα. Το σημαντικότερο είναι πως δεν βλάπτει την υγεία κανενός, αντίθετα με τα τσιγάρα καπνού. Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα είναι το κόστος του. Κοστίζει πολύ λιγότερο απ' ότι τα κανονικά τσιγάρα, και καθώς πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται το οικονομικό, η ζήτησή του αυξάνεται συνεχώς. Παρακάτω είναι ένα άρθρο που βρήκα πάνω σε αυτό το θέμα και θα ήθελα να σας το δείξω.
"Αν βρίσκατε ένα προϊόν φθηνότερο από αυτό που μέχρι τώρα χρησιμοποιείτε αλλά σας έδινε την ίδια ικανοποίηση, δεν θα αρχίζατε να το χρησιμοποιείτε; Οι περισσότεροι από εσάς επιλέγουν φθηνότερα προϊόντα, εφόσον μπορούν να βρουν αυτό που ψάχνουν σε καλύτερη τιμή, για να κερδίσουν χρήματα. Αυτός είναι ένας λόγος - σίγουρα όχι ο σημαντικότερος - που οι περισσότεροι καπνιστές επιλέγουν να αντικαταστήσουν το τσιγαρο τους με το ηλεκτρονικο τσιγαρο. Καθημερινά όλο και περισσότεροι καπνιστές κόβουν το καπνισμα, για να εξοικονομήσουν χρήματα, και το ηλεκτρονικο τσιγαρο είναι η ιδανική λύση εφόσον προσφέρει και την ικανοποίηση που δίνει το τσιγάρο.


Οι καπνιστές καταναλώνουν καθημερινά τουλάχιστον πέντε ευρώ για ένα πακέτο τσιγάρα, αν αθροίσετε τα ποσά, σε μια εβδομάδα έχετε το πόσο που χρειάζεστε για να αποκτήσετε το ηλεκτρονικο τσιγαρο. Και εφόσον το αποκτήσετε πλέον, το μονό που έχετε να κάνετε είναι να αντικαθιστάτε τα φίλτρα νικοτίνης του ηλεκτρονικού τσιγάρου, όπου η τιμή τους είναι πολύ χαμηλή και ακόμη διαρκούν για αρκετό καιρό. Κάθε φίλτρο ισοδυναμεί περίπου με 10 τσιγάρα. Το υγρό που βρίσκεται στα φίλτρα νικοτίνης είναι αυτό που προσδίδει στο ηλεκτρονικο τσιγαρο την ίδια αίσθηση με το κοινό καπνισμα, δίνοντας στο χρήστη του την δόση νικοτίνης που θέλει χωρίς την πίσσα και τις άλλες τοξικές ουσίες του τσιγάρου. Η συσκευή χρησιμοποιείται με τον ίδιο τρόπο όπως το παραδοσιακό τσιγαρο, χωρίς όμως να χρειάζεστε φωτιά για το ανάψετε. Ενεργοποιείται αυτόματα και λειτουργεί με επαναφορτιζόμενη μπαταρία.

Όσοι από εσάς χρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό τσιγάρο, στην αρχή θα είχατε μείνει έκπληκτοι από την ομοιότητα ανάμεσα σε αυτό και το συμβατικό τσιγαρο. Το γεγονός ότι έχει την ίδια γεύση με το τσιγάρο καθώς και την ίδια μορφή, είναι ένα θετικό για εσάς. Άλλοι λόγοι που προτιμάτε το ηλεκτρονικο τσιγαρο από το κανονικό είναι ότι δεν αφήνει μυρωδιά, δεν παράγει καπνό και είναι πολύ οικονομικότερο. Ο σημαντικότερος λόγος βέβαια είναι ότι δεν θέτει σε κίνδυνο τόσο την δίκη σας υγεία όσο και των υπολοίπων γύρω σας.

Αυτοί είναι οι λόγοι οι πωλήσεις του προϊόντος συνεχώς αυξάνονται και όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που αντικαθιστούν το κανονικό τους τσιγαρο με το ηλεκτρονικο τσιγαρο. Ψάξτε να βρείτε μια αξιόπιστη εταιρία για να προμηθεύεστε τα φίλτρα σας ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, μέσω του internet. Κάποιες εταιρίες έχουν και διάφορες προσφορές, για πακέτα δυο η τριών προϊόντων μαζί σε καλύτερη τιμή. Ο καθένας αν ψάξει, θα βρει αυτό που τον συμφέρει καλύτερα.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ο νέος εναλλακτικός τρόπος καπνίσματος, και πολλοί από εσάς τον έχουν υιοθετήσει. Πολλοί είναι επίσης και αυτοί που με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού τσιγάρου κατάφεραν να κόψουν το καπνισμα. Βέβαια δεν προωθείται ως μέσω διακοπής του καπνίσματος, αλλά μπορεί σίγουρα να ενισχύσει την προσπάθεια σας αυτή. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε , παραμόνο να κερδίσετε, έναν υγιεινότερο τρόπο ζωής και πολλά από τα χρήματα σας. "

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο ή να το αποκτήσετε ανατρέξτε σε σελίδες σχετικές με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Όπερα στην Αγορά! (...απλά, τέλειο...)

Πολύ-πολύ καλό δεν χορταίνεται !!!!!!!!!

Καταπληκτικό ότι και ο κόσμος συμμετέχει .

Στην κεντρική αγορά της Βαλέντσια, τραγουδιστές της όπερας της πόλης είναι μεταμφιεσμένοι σε πωλητές..
Ξαφνικά από τα μεγάφωνα αρχίζει να ακούγεται μουσική από την όπερα Traviata του Verdi και...

Δες το video, νομίζω είναι αριστούργημα!

http://tar.gr/forum/viewtopic.php?p=5363#5363

Ποιός ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το φεγγάρι;




Λιακόπουλε, σκίσε τα πτυχία σου.
Ο Αρμστρονκόφσκι ήταν.
Δείτε το βίντεο:



Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/03/blog-post_3514.html#ixzz0ibEHPRKe

Γιατί ο Ακάθιστος ύμνος ψάλλεται την Μεγάλη Τεσσαρακοστή;

Σήμερα είναι η ημέρα που ψάλλεται ο Ακάθιστος ύμνος σε όλες τις εκκλησίες. Μπαίνουμε πια στην τελική ευθείας της θυσίας, της σταύρωσης και της λύτρωσης του ανθρώπου με την ανάσταση. Ο Ακάθιστος Ύμνος δεν συνδέεται άμεσα με την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής , αλλά με την εορτή του Ευαγγελισμού, που εμπίπτει όμως πάντοτε μέσα στη κατανυκτική αυτή περίοδο.
Είναι η μόνη μεγάλη εορτή, που λόγο του πένθιμου χαρακτήρος της Τεσσαρακοστής, στερείται προεορτίων καί μεθεόρτων. Αυτήν ακριβώς την έλλειψη έρχεται να καλύψη η ψαλμωδία του Ακαθίστου, τμηματικώς κατά τα Απόδειπνα των Παρασκευών και ολόκληρος κατά το Σάββατο της Ε' εβδομάδος. Το βράδυ της...
Παρασκευης ανήκει λειτουργικώς στο Σάββατο, ημέρα που μαζί με την Κυριακή είναι οι μόνες ημέρες της εβδομάδος των Νηστειών, κατά τις οποίες επιτρέπεται ο εορτασμός χαρμόσυνων γεγονότων, και στις οποίες, μεταφέρονται οι εορτές της εβδομάδος.

Άλλωστε αυτή την Ακολουθία την τελούμε και άλλες περιόδους του έτους (στα μοναστήρια κάθε βράδυ μαζί με το Μικρό Απόδειπνο διαβάζουν και τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας). Αντίθετα όλες τις άλλες Ιερές ακολουθίες (Προηγιασμένη, Μ. Απόδειπνο, Μ. Κανών) τις συναντούμε μόνο την περίοδο της Σαρακοστής.

http://www.orthodox-answers.blogspot.com/

ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Ο ΜΠΛΑΝΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΑΜΑΞΙ-ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ..

...ΑΣ ΡΩΤΑΓΕΣ,

ΕΚΛΕΨΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΞΙΑΣ

Ο Ισμαήλ Μπλάνκο έκανε το λάθος να παρκάρει το αυτοκινητό του και να "πεταχτεί" για μια δουλειά στο κέντρο της Αθήνας. Όταν γύρισε βρήκε το αυτοκίνητό του σπασμένο και να έχουν κλέψει πράγματα αξίας που είχε μέσα και διάφορα προσωπικά του είδη. Ο Αργεντίνος...
...έκανε μήνυση κατά αγνώστων και δήλωσε τα προσωπικά του αντικείμενα που κλάπηκαν.