Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟ LUCOZADE ΓΙΑ ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ...


Η χρωστική ουσία Sunset Yellow που χρησιμοποιείται στην παραγωγή του Lucozade αποτελεί, σύμφωνα με έρευνα, μία εκ των έξι ουσιών που συνδέεται με την πρόκληση υπερδραστήριας συμπεριφοράς στα παιδιά.
Έως ότου αντικατασταθεί η χρωστική ουσία, το τονωτικό ποτό Lucozade θα φέρει στις συσκευασίες του προειδοποιητικό σήμα, όπου θα αναγράφονται οι κίνδυνοι που επιφέρει σε περίπτωση που καταναλωθεί από παιδιά.
«Η Sunset Yellow ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά τη δραστηριότητα και να προκαλέσει την απώλεια συγκέντρωσης των παιδιών», επισημαίνεται στο προειδοποιητικό σήμα των Lucozade.
H GlaxoSmithKline, εταιρεία παρασκευής, πασχίζει να
αντικαταστήσει τη χρωστική ουσία που προσδίδει το ιδιαίτερο πορτοκαλί χρώμα, μετά από τις υποδείξεις του Σώματος Ασφαλείας Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου.
Τα πορίσματα της έρευνας, που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, κατέδειξαν πρόκληση ψυχολογικής βλάβης, προκαλούμενη από τα πρόσθετα. Λόγω των συμπερασμάτων, αιτήθηκε από την Food Standards Agency, που διέθετε κρατική υποστήριξη, η αφαίρεση της συγκεκριμένης χρωστικής ουσίας από τρόφιμα και ποτά.
Σε δηλώσεις της εταιρείας GSK (GlaxoSmithKline), επισημαίνεται πως παρά το γεγονός ότι το Lucozade δεν σχεδιάστηκε για εμπορία προς τα παιδιά κάτω των 16 ετών, στη συσκευασία του έχει τοποθετηθεί προειδοποιητική ετικέτα, ώστε να ανταποκρίνεται στις νομικές απαιτήσεις.
«Λόγω τεχνικών δυσκολιών, δεν έχουμε κατορθώσει ακόμη να αφαιρέσουμε τη χρωστική ουσία Sunset Yellow, αλλά συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας και βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με την Food Standards Agency»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου