Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΕΙΧΟ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ

Κύριοι Τσίπρα και Χρυσοχοϊδη: Άγνοια Ιστορίας και γεγονότων ή ψευδείς υπερβολές;


Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Καταθέτω εσπευσμένα την παραπάνω ερώτηση επειδή μόλις άκουσα σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ-1 αυτά που ξεστόμισαν οι κκ Τσίπρας και Χρυσοχοϊδης και δεν πιστεύω στα αυτιά μου¨
Άκουσα τον Πρόεδρο του Συνασπισμού κ. Αλέξη Τσίπρα να λέει ότι «κάθε ελληνική οικογένεια έχει και έναν λαθρομετανάστη…»
Τα εκατομμύρια Ελλήνων που μετανάστευσαν σε χώρες της Ευρώπης, στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και αλλού ακολούθησαν τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες ελέγχου διακρατικών επιτροπών για να εισέλθουν ως μετανάστες στις χώρες αυτές.
Αναμφίβολα υπήρξαν και μερικοί συμπατριώτες μας οι οποίοι, για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν τη ΝΟΜΙΜΗ είσοδό τους στις παραπάνω χώρες και εισήλθαν εκεί ως λαθρομετανάστες… Αυτοί ήταν «σταγόνα στον ωκεανό!»
Και άκουσα τον κ. Χρυσοχοϊδη να ανακοινώνει ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι… Μουσουλμάνος!
Η αλήθεια είναι ότι ο φυσικός πατέρας του κ Μπαράκ Ομπάμα ήταν μουσουλμάνος Κενυάτης… Αλλά ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στη διάρκεια του προεκλογικού του αγώνα αποσαφήνισε, άπαξ και δια παντός όπως είπε, ότι είναι ενορίτης στην ίδια Χριστιανική εκκλησία τα τελευταία 20 χρόνια και όταν ορκίστηκε ως Γερουσιαστής έβαλε το χέρι του στη Βίβλο και πήρε τον όρκο του!
Ειλικρινά επιμένω στο ερώτημά μου:
η Θέση σας κ. Αλέξη Τσίπρα, Πρόεδρε του Συνασπισμού και η εκνευρισμένη τοποθέτησή σας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη αποδεικνύει «άγνοια ιστορίας και γεγονότων ή ψευδή υπερβολή μέσα στη αίθουσα της Βουλής των Ελλήνων, στον ιερό χώρο του Ναού της Ελληνικής Δημοκρατίας;»

"Ό,τι να’ναι" – Μέχρι και… μουσουλμάνος έγινε ο Ομπάμα για το νομοσχέδιο για τους μετανάστες…

Μέχρι και μουσουλμάνο έκανε τον Μπαράκ Ομπάμα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ομιλία του στη Βουλή για το μεταναστευτικό και την απόδοση ιθαγένειας. Το θέμα βέβαια δεν είναι αν πρόκειται για ένα απλό λάθος, στο οποίο θα μπορούσε ίσως να υποπέσει ο καθένας. Το θέμα είναι η ρητορική που ακολουθείται για ένα...
νομοσχέδιο που έρχεται να επιβληθεί “δια της βίας” ουσιαστικά, όταν συναντά την αντίδραση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, πλειοψηφία η οποία βαφτίσθηκε ξενοφοβική, εθνικιστική ή όπως αλλιώς, μόνο και μόνο για να δοθεί άλλοθι στην όλη διαδικασία. Θα πρέπει βέβαια, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να μας εξηγήσει πού “κολλάει” ο Ομπάμα με την απόδοση ιθαγένειας σε μετανάστες στην Ελλάδα….

newsblog

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ(ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ)ΧΩΡΑΝΕ-ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΡΟΥΜΑΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σπείρα κλεφτών από την Ρουμανία συνελήφθη στα Γιαννιτσά – Είχαν “ρημάξει” εμπορικά καταστήματα στην περιοχή

Οκτώ Ρουμάνοι, ηλικίας από 18 έως και 36 ετών, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς στα Γιαννιτσά για σωρεία κλοπών. Σε έρευνα που έγινε σε δύο αυτοκίνητα που επέβαιναν βρέθηκε πληθώρα αντικειμένων που είχαν αφαιρέσει από εμπορικά καταστήματα στην περιοχή. Εκτός από τα κλοπιμαία οι αστυνομικοί βρήκαν διαρρηκτικά εργαλεία ...
για σπάσιμο τζαμιών, γάντια καθώς και ένα μαγνητικό μηχανισμό για την αφαίρεση των αντικλεπτικών συστημάτων (!) από είδη ένδυσης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα

www.newsblog.gr

Τέσσερις Ρουμάνους, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, συνέλαβαν στα Φιλιατρά, άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος και όμορων τμημάτων, διότι σε έρευνα στο σπίτι, στο οποίο διέμεναν, βρήκαν και κατέσχεσαν τουλάχιστον...


147 αντικείμενα διαφόρων ειδών, όπως αλυσοπρίονα, είδη ρουχισμού, οικιακά σκεύη και ποτά, όλα προϊόντα κλοπών από διάφορες περιοχές της δυτικής Μεσσηνίας.

Κάποια από τα κατασχεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Τα υπόλοιπα κλοπιμαία φυλάσσονται στο αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών και αναζητούνται οι κάτοχοί τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κυπαρρισίας.

troktiko


Σπείρα αλλοδαπών έκλεβε ρούχα, τρόφιμα, απορρυπαντικά και ποτά

ΕΙΧΑΝ ΕΙΔΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΛΕΠΤΙΚΏΝ

Εξαρθρώθηκε σπείρα από αστυνομικούς των Γιαννιτσών που έκλεβε ρούχα, τρόφιμα, απορρυπαντικά και ποτά. Μετά από «μπλόκο» σε δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν οι Ρουμάνοι μέλη της σπείρας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοστούμια, μπουφάν, παντελόνια, πουκάμισα...



...αθλητικές εμφανίσεις, τρόφιμα, απορρυπαντικά, συσκευασίες καφέ και ελαιόλαδου, καθώς επίσης φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής αξίας 1.900 ευρώ.

Οι δράστες, ηλικίας 18 έως 36 ετών, ανάμεσα τους και μία γυναίκα, αφαιρούσαν τα προϊόντα με τη χρήση μηχανισμού αφαίρεσης αντικλεπτικού συστήματος και διαρρηκτικών εργαλείων.

Οι κλοπές έγιναν σε κατάστημα ειδών ένδυσης στα Γιαννιτσά και σε εμπορικό κατάστημα επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.

Νίνα Γκατζούλη : "Οι Μακεδόνες αισθάνονται προσβεβλημένοι και ταπεινωμένοι με τον χειρισμό στο Σκοπιανό"



http://www.panmacedonian.info/images/Nina.jpg


Στις 3 Φεβρουαρίου 2010, μετά από αίτημα της Υπάτου Προέδρου της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ,
πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Νέα Υόρκη με τον επισκεπτόμενο τις ΗΠΑ Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα στο περιθώριο της δεξίωσης που παρέθεσε το Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης προς τιμήν του. Παραβρέθηκαν ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Β. Κασκαρέλης, η Γενική Πρόξενος κα Αγνή Μπαλτά, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρ. Δελαβέκουρας, ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου κ. Μ. Βεληβασάκης και από το Ύπατο Συμβούλιο της Παμμακεδονικής Ένωσης οι κ.κ. Κ. Χατζηστεφανίδης, Φ. Γερασόπουλος, Π .Σπηλιάκος, Δ.Τασσόπουλος, Β. Γκατζούλης και η Υπατος Πρόεδρος Κα Ν. Γκατζούλη.

Η κα Γκατζούλη εξέθεσε στον κ. Αν. Υπουργό τις αταλάντευτες θέσεις που ασπάζονται τόσον οι Μακεδόνες του Εξωτερικού και του Εσωτερικού όσο και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού και της ομογένειας που απορρίπτουν την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό η οποία θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγα του. Επέδωσε στον συνομιλητή της υπόμνημα εκ μέρους των Παμμακεδονικών Ενώσεων ανά την υφήλιο καθώς και Ψήφισμα που υιοθέτησαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις και πλήθος Οργανώσεων της γενέτειρας στα οποία εμπεριέχεται η ανωτέρω θέση. Επίσης, αναφέρθηκε στην γνωστή επιστολή των 356 Καθηγητών Πανεπιστημίου διεθνούς κύρους προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ομπάμα με την οποίαν τεκμηριώνεται με αδιαμφισβήτητο ιστορικό τρόπο η θέση των Μακεδονικών Οργανώσεων. Τόνισε εξ’ άλλου ότι οι Μακεδόνες αισθάνονται προσβεβλημένοι και ταπεινωμένοι με τον χειρισμό στο Σκοπιανό του Υπουργείου των Εξωτερικών των εκάστοτε Ελληνικών Κυβερνήσεων και ζήτησε να σταματήσει ο διεθνής διασυρμός των Μακεδόνων και να εμποδιστεί η χρήση των όρων Μακεδόνας, Μακεδονικός-ή-ό από τους Σλάβους των Σκοπίων.

Τόνισε ότι οποιαδήποτε συμφωνία που θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία όχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημα αλλά θα το διαιωνίσει και θα το οξύνει, ενώ θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η μόνη αναγνώριση παγκοσμίως που θα νομιμοποιήσει την πολιτική της κλοπής και οικειοποίησης τμήματος του Ελληνικού πολιτισμού δια της υφαρπαγής του μακεδονικού ονόματος είναι μόνον η δική μας αναγνώριση. Η κ. Γκατζούλη τόνισε πως είναι ιερό καθήκον του Ελληνισμού να πείσει τη διεθνή κοινότητα ότι ο όρος Μακεδονία και τα παράγωγά του ανήκουν αποκλειστικά στον Ελληνισμό.

Πληροφόρησε, εξ’ αλλού τον συνομιλητή της ότι κατά τις επαφές τους οι υπεύθυνοι της Παμακεδονικής με το Κογκρέσο ή το Αμερικανικό Υπουργείο των Εξωτερικών δεν παραλείπουν να τονίζουν ότι είναι επιζήμιο για τον Ελληνισμό, συμπεριλαμβανομένων και των δύο εκατομμυρίων Ελληνοαμερικανών, να υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων.

Η κ. Γκατζούλη ανάφερε πως οι Βαυαροί πολιτιστικά είναι Βαυαροί. Εθνολογικά και γλωσσικά όμως είναι Γερμανοί και κανείς στον κόσμο δεν αρνείται την προφανή ταυτότητά τους. Θα μπορούσε ποτέ κανείς να δεχθεί ότι μπορεί ένα κράτος γειτονικό της Γερμανίας, να οικειοποιηθεί την κρατική ονομασία «Δημοκρατία της Βαυαρίας», και να μετονομάσει το λαό του σε «Βαυαρικό έθνος», και να ισχυρίζεται ότι μη Γερμανοί μπορούν να αποτελούν Βαυαρική μειονότητα στη Γερμανία; Ποια θα ήταν άραγε η στάση της Γερμανίας σε μια τέτοια περίπτωση; Θα δεχόταν ποτέ η Γερμανία να δεχτεί κράτος και μάλιστα γειτονικό κράτος να ονομαστεί Βόρεια, Νότια, Άνω, Κάτω Βαυαρία;Επίσης αναφέρθηκε πως πρόσφατα το συνταγματικό δικαστήριο της Αλβανίας αναίρεσε τη συμφωνία με την Ελλάδα για την αποκλειστική οικονομική ζώνη η οποία ήταν βασισμένη στο Δίκαιο της Θαλάσσης. Αυτό έγινε αμέσως μετά που η Ελλάδα είχε συμφωνήσει στην ένταξη της Αλβανίας ως πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ. Η κ. Πρόεδρος επεσήμανε πως δεν πρέπει να επιτραπεί οποιαδήποτε ευρωατλαντική προσέγγιση πριν επικυρωθεί η τελική συμφωνία βάσει των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας και αφού μόνον περάσει και επικυρωθεί από το συνταγματικό δικαστήριο και το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ και ιδιαίτερα η απάλειψη του όρου «Μακεδονία» από το καινούριο συνταγματικό όνομα της ΠΓΔΜ.

Αν όντως οι Σκοπιανοί, επεσήμανε η αντιπροσωπεία της Παμμακεδονικής, συμφωνήσουν στην σύνθετη ονομασία Βόρεια «Μακεδονία», θα σταματήσουν να οικειοποιούνται τα αρχαία Μακεδονικά σύμβολα; Θα σταματήσουν να μιλούν για καταπιεσμένη «Μακεδονική» μειονότητα; Θα σταματήσουν να κατηγορούν την Ελλάδα για γενοκτονία των «Μακεδόνων»; Θα σταματήσουν να διασύρουν την Ελλάδα διεθνώς και να αναρωτιούνται τι δουλειά έχουν οι Έλληνες στη Μακεδονία;

Θα αποτελεί εξαθλίωση του Ελληνισμού η οποιαδήποτε έννοια «Μακεδονικού» στρατού και Ελληνικού στρατού στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, ανέφεραν οι εκπρόσωποι των Μακεδόνων. Γι αυτό η χρήση των όρων Μακεδόνας/Μακεδονικός-ή-ό από τους Σλάβους της ΠΓΔΜ, πρέπει να εμποδιστεί με απόφαση νομικά δεσμευτική τουλάχιστον απ’ όλα τα κράτη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου ΗΠΑ κ. Μ. Βελιβασάκης, ο οποίος συνόδευε την ηγεσία της Παμμακεδονικής, τόνισε πως οι θέσεις της Παμμακεδονικής Ενωσης ΗΠΑ είναι και οι θέσεις των μελών του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση τους στο μείζον αυτό εθνικό θέμα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός των Εξωτερικών κ.Δ. Δρούτσας άκουσε με προσοχή τις θέσεις και απόψεις που ανέπτυξε η ηγεσία της Παμμακεδονικής Ένωσης και τόνισε πως τέτοιου είδους συναντήσεις είναι ωφέλιμες και παραγωγικές και η ανταλλαγή σκέψεων είναι πάντοτε θετική.

Οι Μακεδόνες των ΗΠΑ ζήτησαν, τέλος, από τον Αναπληρωτή Υπουργό των Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα να πράξει τα δέοντα ώστε στα πλαίσια των διεθνών συναντήσεων του αλλά και με δηλώσεις του στον Διεθνή Τύπο να σταματήσει ο καθημερινός εξευτελισμός των Μακεδόνων από τους Σλάβους των Σκοπίων.


Νίνα Γκατζούλη

Πρόεδρος Παμμακεδονικών Ενώσεων

Δεν πήρε τη γαλλική υπηκοότητα γιατί υποχρέωνε τη γυναίκα του να φορά μπούργκα


Το γαλλικό κράτος αρνήθηκε τη χορήγηση υπηκοότητας σε ξένο ο οποίος υποχρέωνε τη Γαλλίδα σύζυγό του, να φορά μπούργκα, στερώντας της την ελευθερία να μετακινείται ακάλυπτη...



...Το γαλλικό υπουργείο Μετανάστευσης δεν ανακοίνωσε την ταυτότητα του ατόμου που ζητούσε να του δοθεί γαλλική υπηκοότητα, ούτε τη χώρα από την οποία προέρχεται.

Συνεχίζει τις εκθέσεις ιδεών....



Συνεχίζει τις εκθέσεις ιδεών ο Υπουργός Προστασίας.
Θα υπάρχει και αστυνομικός ...για το σπίτι.
Θα πηγαίνει και θα ελέγχει αν είναι ασφαλής από κακοποιούς
ο ένοικος του σπιτιού...εφ΄όσον ο ίδιος το επιθυμεί..
Τα έλυσε όλα τα άλλα και αυτό είχε μείνει άλυτο.
Τι θέλει τις δηλώσεις....με αυτές δεν φεύγουν οι κακοποιοί.
Δεν ακούν δε βλέπουν ειδήσεις και δεν διαβάζουν εφημερίδες
οι περισσότεροι που ευθύνονται για την αύξηση
της εγκληματικότητας.
Αστυνομικούς θέλουν να βλέπουν οι ιθαγενείς αυτής της
Χώρας να κυκλοφορούν ειδικά στο Κέντρο της Αθήνας
και στις γειτονιές...στα Πατήσια στην Κυψέλη στο Παγκράτι
που γίνεται ο χαμός.

Η ανηψιά μου, μαζί με μιά ομάδα νέων αποφοίτων δραματικών σχολών, απεφάσισαν προ καιρού ν’ ανεβάσουν ένα θεατρικό δρώμενο, σ’ένα μπαράκι,

κάτου απ’ την Πλατεία Θεάτρου…

Posted by J.McManus

…που να βρούνε κανονικό Θέατρο να στεγαστούνε, καταλαβαίνεις τώρα….Άλλωστε είναι και της μοδός τώρα: αυτά τα happenings μέσα σε μπαράκια.

Κι εκεί που ετοιμαζόντουσαν να δώκουν την παράσταση, ο ιδιοκτήτηςτου χώρου κυνήγησε κι έπιασε τις προάλλες έναν Μαροκινό που έμπαινε τακτικά στο μαγαζί του και βούταγε τσάντες πελατών/ισών.

Την επομένη μέρα, ΟΛΟ το Μαροκινό λόμπυ της Αθήνας, που εγώ προσωπικά αγνοούσα παντελώς την ύπαρξή του [και τη δύναμή του], επιτέθησαν στο μαγαζί και το ‘καναν “καλοκαιρινό” …κωλυμπιθρόξυλο, πως το λέμε. Μη φαντασθείτε μόνο σπάσιμο τζαμαρίων και τέτοια…μιλάμε ότι ΔΕΝ υφίσταται ΠΛΕΟΝ το μπαρ.

Κι αυτό είναι καθημερινό φαινόμενο εκεί κάτω και γι’ αυτόξενοικιάζονται καθημερινώς τα μαγαζιά πέριξ της Ευριπίδου

Συνηθισμένα γεγονότα θα μου πείτε στην Αθήνα του 2010…

Να σας πω την μαύρη αλήθεια, εγώ δεν γνώριζα ότι υπήρχε γκέττο Μαροκινών στην Αθήνα. Που να το διαβάσω άλλωστε; Στους “Iούς”; Στον Νago; Στον Σαραντάκο ή μήπως στον Παντελή Μπουκάλα;

Τώρα η μικρή κι οι φίλοι της ψάχνουν γιά νέο χώρο, κάπου στου Ψυρρή.

***

Γιατί σας τα γράφω αυτά τώρα;

Μα γιατί η ξαδέρφη μου, η μάνας της, ήταν ακριβώς των ιδίων πεποιθήσεων, ΣΥΡΙΖάτων δηλαδής, σαν και των δικών σας. Η θέση της στο λεγόμενο “μεταναστευτικό” ήταν σαν να διαβάζω τα σχόλιά σας… και συνεχώς διαφωνούσαμε…

Και χθες, στο τηλεφώνημα που μ’ ενημέρωσε γιά τη νέα πρεμιέρα της μικρής και μου εξιστόρησε τα συμβάντα, μου πέταξε κι ένα:

«Τίποτα ΔΕΝ κάνει η Αστυνομία!»

Τι ακριβώς θέλετε να κάνει η λαομίσητη Αστυνομία; Να συλλάβει τη Μαροκινή Μαφία;

Και μετά; Πως θ’ αντιδράσετε εσείς, οι επαγγελματίες αντιρατσιστές; Εεε;

Ελλάδα και Ιταλία αποφάσισαν την ίδια χρονιά να δώσουν την ιθαγένεια στους μετανάστες. ...με διαφορετικό τρόπο..



Γράφει η Χριστίνα Καπετάνη

Μέτρα που άλλαξε η κυβέρνηση απο εκείνα που είχε προτείνει:
Για όσους μετανάστες θέλουν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια.
Τα παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς πρέπει να εχουν παρακολουθήσει μαθήματα σε Ελληνικό σχολειό έξι χρόνια.
Οι δυο οι γονείς να είναι στην Ελλάδα νόμιμα πέντε χρόνια.
Επίσης, πολύ σημαντική διαφορά είναι ότι πλέον οι μετανάστες που θέλουν την ελληνική ιθαγένεια πρέπει να έχουν και συστατικές επιστολές απο τρεις Έλληνες υπηκόους.
Ωστόσο, ο νομός θα εφαρμόζεται σε κάθε μετανάστη που μένει νόμιμα στην Ελλάδα απο τον Ιανουάριο του 2005.
Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι θα ισχύσει για τα παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς. Εάν θέσουν οι ίδιοι υποψηφιότητα (μιλάμε πάντα για τις τοπικές εκλογές), τότε πρέπει να αποδείξουν ότι γνωρίζουν πολύ καλά την ελληνική γλωσσά και να έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια.

Απο την άλλη, η Ιταλία θέτει σε εφαρμογή το σύστημα με τους βαθμούς. Το αποκαλεί «συμφωνία ένταξης»

Σε διάστημα εντός 24 μηνών οι .............
μετανάστες πρέπει να μάθουν την γλώσσα, το Σύνταγμα της χώρας, να εγγραφούν στο σύστημα Υγείας και να πηγαίνουν τα παιδια τους σε ιταλικό σχολείο.

Εάν τα καταφέρουν, θα κερδίσουν 30 βαθμούς. Τόσοι χρειάζονται για να πάρουν την ιταλική ιθαγένεια.
Εάν πλησιάσουν αυτό τον αριθμό, τότε θα τους δίνεται η ευκαιρία να
ξαναπροσπαθήσουν για άλλο ένα χρόνο.
Εάν δεν καταφέρουν να μαζέψουν ούτε ένα πόντο τότε θα απελαθούν.
Εάν κάποιος στο ενδιάμεσο διάστημα τιμωρηθεί για κάποιο αδίκημα από τρεις μήνες και άνω, τότε θα του αφαιρεθούν όλοι οι πόντοι που έχει μαζέψει και θα διωχτεί απο την χώρα.
Αυτό το σύστημα πρόκειται να μπει σε εφαρμογή στην Ιταλία σε δύο μήνες.
Κατά την διάρκεια των δύο χρόνων «εκπαίδευσης» (εκμάθηση γλώσσας, το σύνταγμα, παιδιά σε ιταλικό σχολείο, σύστημα υγείας), ο μετανάστης θα έχει άδεια παραμονής και εργασίας για δύο χρόνια.
Θα πάρει παράταση ένα χρόνο εάν δεν τα καταφέρει τα δύο πρώτα χρόνια να μαζέψει 30 πόντους.

Τα πολιτικά κόμματα στην Ιταλία φαίνεται να συμφωνούν με το συγκεκριμένο σύστημα.
Τουλάχιστον οι περισσότεροι.
Αντιθέτως στην Ελλάδα δεν συμφωνούν με το σύστημα που προσπαθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση.
"Κάθε κριτήριο που πρότεινε η κυβέρνηση για τους μετανάστες είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη",δήλωσε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Και όμως πολλές χώρες υποστηρίζουν ότι οι προϋποθέσεις που θέτει η Ελλάδα είναι πιο αυστηρές απο εκείνες της Ιταλίας.

Χριστίνα Καπετάνη

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΜΚΟ-ΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝ,ΣΟΥΔΑΝ,ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ....

ΜΚΟ : ΧΡΥΣΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΙΕΣ ΕΠΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ
Ρεπορτάζ : Βασιλική Σιούτη
(από την Ελευθεροτυπία)

Στελέχη της Ν.Δ. και φίλοι βρίσκονται πίσω από τις ΜΚΟ με τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας πενταετίας, που έχει η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εξωτερικών. Η οργάνωση «Ευρωπαϊκή Προοπτική», δημιούργημα του Παντελή Σκλια, στενού φίλου και συνεργάτη του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών και αρμόδιου για τις ΜΚΟ, Ευριπίδη Στυλιανίδη, έλαβε περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ευρώ σε τρία χρόνια. Ο-επίσης- φίλος του... υφυπουργού, καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου, Σπύρος Φλογαΐτης, εξασφάλισε 2.053.000 ευρώ για τη ΜΚΟ του (στην οποία δήλωνε ότι εργαζόταν ο Ευρ. Στυλιανίδης, στο βιογραφικό του), ενώ η ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη» χρηματοδοτήθηκε με περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ για το ίδιο διάστημα, παρά τις δημόσιες κατηγορίες που είχαν αρχίσει να διατυπώνονται σε βάρος της.
Η διάθεση μέρους του ΑΕΠ για ανθρωπιστική και αναπτυξιακή δράση, στις χώρες που υποφέρουν, αποτελεί εδώ και μερικά χρόνια υποχρέωσή μας ως χώρας της Ε.Ε. Τα ποσά που δίνονται ετησίως δεν είναι τεράστια. Οι αμφιβολίες που υπάρχουν αφορούν το εάν κατευθύνονται εκεί που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες, καθώς για πολλούς εκπροσώπους του ελληνικού δαιμονίου οι ΜΚΟ έχουν γίνει επάγγελμα.
Το έργο των περισσοτέρων δεν ελέγχεται και συχνά η αποτελεσματικότητα και η διαφάνεια αφήνονται στη διακριτική τους ευχέρεια. Οσο για το είδος της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας; Σε πολλές περιπτώσεις δεν πρόκειται για το αναμενόμενο: δηλαδή επισιτιστική και φαρμακευτική βοήθεια στους λαούς που χειμάζονται και πραγματικά αναπτυξιακά έργα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΞ, έχουμε «ταράξει» διάφορους λαούς στα σεμινάρια: «Εκπαίδευση εμπειρογνωμόνων στη χρηστή διακυβέρνηση στο Σουδάν», «Εκπόνηση σχεδίων για την προώθηση κοινωνικά δίκαιου τουρισμού στη Συρία» και «Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στο Πακιστάν», είναι μερικές από τις δράσεις των ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν αδρά από τη Ν.Δ. την τελευταία πενταετία.
Επίσης, παρ' ότι σχεδόν όλες οι ΜΚΟ που χαρακτηρίστηκαν «πράσινες» σταμάτησαν να χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση Καραμανλή και τη θέση τους πήραν οι «γαλάζιες», υπάρχουν και κάποιες που διατηρούν εξίσου φιλικές σχέσεις με τις δύο κυβερνήσεις, εξασφαλίζοντας μόνιμη και σταθερή παρουσία. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις: το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, του Δ. Τσάτσου, η HUMANET, της αδελφής και του γαμπρού του πρώην υφυπουργού Περιβάλλοντος, Στ. Καλογιάννη, και η IOCC, με την οποία πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά πράγματα ο Αλεξ Ρόντος, φίλος και πρώην συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου.
Οι χρυσές ΜΚΟ
Η ΜΚΟ «Ευρωπαϊκή Προοπτική» έλαβε 5.693.000 ευρώ, από τα οποία τα 5.064.000 στην περίοδο 2005-2007. Ο συνεργάτης του Ευρ. Στυλιανίδη, επικεφαλής και δημιουργός της ΜΚΟ, φρόντισε να βγάλει το όνομά του από την ταυτότητά της, καθώς το 2007 έγινε γραμματέας Νέας Γενιάς. Εκεί τον τοποθέτησε και πάλι ο φίλος του από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ, όταν έγινε υπουργός Παιδείας. Τα χρήματα που πήρε η «Ευρωπαϊκή Προοπτική», σύμφωνα με τα όσα δηλώνει επισήμως στο ΥΠΕΞ, τα διέθεσε για διάφορα έργα, όπως «μεταφορά τεχνογνωσίας για ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας», «υποστήριξη επιστροφής προσφύγων από το Κοσσυφοπέδιο», αλλά και «ανασυγκρότηση κοινωνικών δομών και παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στο Πακιστάν». Βασικό πεδίο δράσης της είναι οι χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
Η ΜΚΟ «Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου» του καθηγητή Σπ. Φλογαΐτη πήρε 2.053.000 ευρώ για έργα όπως «επιμόρφωση νομικών για το κράτος δικαίου στο Αζερμπάαϊτζν», «παράρτημα της ΜΚΟ στο Ιράν», «εκπαίδευση δικαστών στη Νότια Αφρική», «εκπαίδευση στη χρηστή διακυβέρνηση στο Σουδάν» για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, την Ωκεανία και την Αφρική κ.ά. Πολλά από αυτά πραγματοποιήθηκαν στη Ροδόπη.
Η ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», κάτω από την ομπρέλα της Εκκλησίας, με διευθυντή τον Δ. Φουρλεμάδη, εξασφάλισε περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ για τα οποία κλήθηκε να λογοδοτήσει έπειτα από καταγγελίες που έγιναν. Τα δικαιολογητικά που έφερε στο ΥΠΕΞ δεν κρίθηκαν ικανοποιητικά και ανάγκασαν την τότε υπ. Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη να παραπέμψει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.
Ο διευθυντής της «Αλληλεγγύης» Δ. Φουρλεμάδης έδειχνε μια προτίμηση στην έδρα του αρμόδιου υφυπουργού για την προμήθεια της επισιτιστικής βοήθειας, ενώ μαζί είχαν επισκεφτεί καταυλισμούς Ποντίων στη Ροδόπη, όπου μοίρασαν τόνους τρόφιμα.
Παρά τον εξοβελισμό των χαρακτηρισμένων «πράσινων» ΜΚΟ, το «Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου» του συνταγματολόγου και πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δ. Τσάτσου, δεν κόπηκε από τις χρηματοδοτήσεις. Επί Ν.Δ. έλαβε 1.198.000 ευρώ για: «δράσεις ευαισθητοποίησης για την υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων στο θέμα της ασφάλειας στην Αρμενία», «εκπαίδευση εμπειρογνωμόνων στη χρηστή διακυβέρνηση στο Σουδάν», «υποστήριξη σε θέματα διαμόρφωσης πολιτικών και εφαρμογής τους στο Κιριμπάτι και στην Τζαμάικα», «εκπόνηση σχεδίου και εφαρμογή δράσεων για την προώθηση κοινωνικά δίκαιου τουρισμού στη Συρία», «πρόγραμμα εκπαίδευσης δικαστών στη Νότια Αφρική» κ.ά.
Εντύπωση κάνει και η χρηματοδότηση της ΜΚΟ του Αλ. Ρόντου (όχι με υπέρογκα ποσά) για έργα στη Γεωργία, όπου εργαζόταν ως σύμβουλος του προέδρου της χώρας.
ΠΗΓΗ

30ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΔΡΑΠΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΗΣΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ

Βρήκαν ποιος είναι ο ληστής με την βαριοπούλα
Ένας Αλβανός δραπέτης των φυλακών Λάρισας, είναι ο αρχηγός της συμμορίας με τη βαριοπούλα που έχει ρημάξει τράπεζες. Ο 30χρονος Αλβανός κακοποιός είχε πάρει άδεια το Δεκέμβρη όμως δεν επέστρεψε στις φυλακές Λάρισας και ξεκίνησε τις ληστείες. Η μελέτη του υλικού...
...από τις κάμερες ασφαλείας από την αστυνομία,έχει οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι ο Αλβανός ληστής έχει συμμετάσχει σε πολλές ληστείες στην Αθήνα και την Κόρινθο.

"Τρία εκατ. κορίτσια υφίστανται ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων κάθε χρόνο!! "


"Διεθνής ημέρα κατά του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων είναι η 6η Φεβρουαρίου, και η UNICEF μαζί με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται πως ακόμη και σήμερα 3 εκατομμύρια κορίτσια εξακολουθούν να τίθενται σε κίνδυνο εξαιτίας αυτής της πρακτικής κάθε χρόνο. Επίσης, καλεί όλους να συμβάλλουν, ώστε να τερματιστεί αυτή η βλαβερή πρακτική μέσα...


σε μία γενιά.
«Η εκτομή ή αποκοπή των γυναικείων γεννητικών οργάνων έχει άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες στην υγεία των γυναικών και των κοριτσιών και παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

» Τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί πρόοδοι στον τομέα της μείωσης της εξάπλωσης αυτής της πρακτικής, κατά κύριο λόγο επειδή οι κοινότητες και οι οικογένειες αναλαμβάνουν δράση και απαιτούν αλλαγή.

» Παρ’ όλα αυτά υπολογίζεται πως 120 με 140 εκατομμύρια γυναίκες έχουν υποστεί τις συνέπειες της βλαβερής και επικίνδυνης αυτής πρακτικής και 3 εκατομμύρια κορίτσια εξακολουθούν να τίθενται σε κίνδυνο εξαιτίας της κάθε χρόνο.

» Η πρακτική της εκτομής ή αποκοπής των γυναικείων γεννητικών οργάνων εξακολουθεί να υφίσταται, επειδή συντηρείται από κοινωνικές αντιλήψεις, όπως ότι τα κορίτσια και οι οικογένειές τους θα αντιμετωπίσουν ντροπή, κοινωνική περιθωριοποίηση και θα έχουν χειρότερες προοπτικές γάμου αν την εγκαταλείψουν. Οι αντιλήψεις αυτές μπορούν και πρέπει να αλλάξουν.

» Η επιτυχία στη μείωση της εξάπλωσης της πρακτικής σε αρκετές χώρες, όπου παλαιότερα ήταν ευρύτατα διαδεδομένη, ήλθε ως αποτέλεσμα λεπτών επαφών με τις τοπικές κοινωνίες, ενθαρρύνοντας την αλλαγή εκ των έσω. Εκεί όπου οι ίδιες οι κοινότητες επέλεξαν να προβούν σε δημόσιες διακηρύξεις κατά της πρακτικής, για παράδειγμα στη Σενεγάλη, σημειώθηκε μείωση μέχρι και 65%.

» Η UNICEF, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό και άλλοι συνεργάτες παρέχουν υποστήριξη σε πρωτοβουλίες κοινοτήτων για την εγκατάλειψη της πρακτικής αυτής. Τα προγράμματα αυτά προσεγγίζουν κοινοβουλευτικούς, μέσα ενημέρωσης, ανθρώπους που παραδοσιακά μπορούν να μεταφέρουν επιτυχώς μηνύματα, γυναίκες δικηγόρους, ιατρικούς συλλόγους, θρησκευτικούς αρχηγούς και διανοούμενους για να μιλήσουν ενάντια στην πρακτική.

» Η Διεθνής Ημέρα κατά του Ακρωτηριασμού των Γυναικείων Γεννητικών Οργάνων προσφέρει μια ευκαιρία σε όλους να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους, ώστε να τερματιστεί αυτή η βλαβερή πρακτική μέσα σε μία γενιά.

» Η UNICEF, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό και οι συνεργάτες τους θα συνεχίσουν να εργάζονται για την επίτευξη αυτού του σημαντικού στόχου και να προωθούν την ισότητα των φύλων και τη βελτίωση της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας των γυναικών»."
http://apolitistosteki.blogspot.com/

Σύλληψη 36χρονου Αλβανού για διακίνηση ναρκωτικών

Εργαστήριο νόθευσης και συσκευασίας ηρωίνης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών στο Γαλάτσι Αττικής, όπου και συνελήφθη 36χρονος Αλβανός, μέλος κυκλώματος που εισάγει και διακινεί μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και χασίς στη χώρα μας...

Οι αστυνομικοί, μετά από πληροφορίες, εντόπισαν το σπίτι του 36χρονου και στη συνέχεια το εργαστήριο, που είχε εγκατασταθεί σε συγκρότημα γραφείων όπου ο δράστης είχε ενοικιάσει ένα χώρο ως γραφείο.

Συνολικά, κατασχέθηκαν περίπου 3,5 κιλά ηρωίνης, 211 γραμμάρια κοκαΐνης, 885 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 780 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης τύπου skang (υδροπονική κάνναβη), ποσό 3.400 ευρώ ως προερχόμενο από πωλήσεις ναρκωτικών, ένα ΙΧ αυτοκίνητο, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές, τρία κινητά τηλέφωνα και εξοπλισμος του εργαστηρίου που αποτελούνταν από δύο πρέσες, δύο αναμείκτες, διάφορα καλούπια, κουτάλες και μάσκες προσώπου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα.

Ο Mητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος απαντά στο Αλτερ και στους επικριτές του


ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ "ΑΓΑΘΟΥΣ" ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ

....ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

______Στο βραδυνό κεντρικό δελτίο ειδήσεων χθές Σάββατο 6/2 και σήμερα Κυριακή 7/2 οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού Σταθμού ALTER έκαναν την εξαιρετική τιμή να ασχοληθούν με την αναξιότητά μας, παρουσιάζοντας, επικριτικά βέβαια, τίς θέσεις μας ως πρός το ζήτημα της απονομής της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς μετανάστες. Μας πολεμούν χωρίς επιχειρήματα. Πολεμούν εμέ και όχι τις ιδέες μου!

_____Σήμερα τό βράδυ μάλιστα με τρέιλερ, που εμφανιζόταν συνεχώς στην οθόνη, προανήγγειλαν, ότι ο Μακαριώτατος καί αγαπητός εν Χριστώ Αδελφός μου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, "απαντά στις δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων". Τελικά ο Μακαριώτατος μέ χαμόγελο είπε: "αυτά θα τα κρίνει η ιστορία!" Τίποτε παραπάνω!

______Και πράγματι, τα αποτελέσματα των αποφάσεων, που λαμβάνονται σήμερα για την παραχώρηση της Ιθαγένειας σε μή Έλληνες το γένος μετανάστες, θα φανούν έπειτα από τριάντα και βάλε χρόνια, όταν εμείς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ στή ζωή! Συμφωνούμε λοιπόν απόλυτα με τον Μακαριώτατο κ. Ιερώνυμο ως πρός το σημείο αυτό. Και συγχρόνως δηλώνουμε προς πάσα κατελυθυνση. 'Αλλο πράγμα είναι η αγάπη καί άλλο η παραχώρηση της Ιθαγένειας. 'Οπως έλεγα και το πρωϊνό κήρυγμά μου: Κάποιος χριστιανός πρό ημερών μου έλεγε: "Σεβασμιώτατε, τι θα πεί αγάπη; Τα δίνω όλα; Όχι δά, διότι υπάρχουν και πράγματα που δεν χαρίζονται! Μπορώ και οφείλω να δώσω τροφή, στέγη, ένδυμα, το σπίτι μου, το μάτι μου, το νεφρό μου και πολλά άλλα ακόμη στόν ξένο, τον οποιοδήποτε ξένο, πιστό ή άπιστο, αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΕΙ ΣΑΡΚΙΚΑ! Υπάρχουν λοιπόν και πράγματα, που δέν χαρίζονται!" Και εγώ συμφωνώ! ΌΝτως υπάρχουν πράγματα που δεν προσφέρονται. Η άρνησή τους δεν αναιρεί την αγάπη, υπέρ της οποίας κόπτονται κάποιοι "αγαπολυγούρηδες" (κατά το ευρωλυγούρηδες) Ένα από αυτά είναι και η "ελληνικότης" μέ όσα συνεπάγεται ο όρος αυτός. Ο Λαός μας με τη σοφία του, που την εκφράζει η λαϊκή μούσα, λέγει:

"Δυό πράγματα δεν δανείζονται. Η γυναίκα και το αυτοκίνητο!"

______Θέλω λοιπόν ν΄αγιάσω και δεν με αφήνουν! Ποιοί; Μα οι δημοσιογράφοι και οι έχοντες τα παντοδύναμα συγκροτήματα των ΜΜΕ, δια των οποίων "ποδηγετούν" δηλ. αποκοιμίζουν τον Ελληνικό Λαό.

______Γι αυτό κι εμείς οι Ιεράρχες, σεβόμενοι την αποστολή μας, δικαιούμεθα να έχουμε και νά εκφράζουμε τη γνώμη μας προς κάθε κατεύθυνση. Ασφαλώς η Κυβέρνηση ψηφίζει τους Νόμους! Ασφαλώς η Κυβέρνηση διοικεί τό Κράτος! Όταν όμως η Κυβέρνηση εισάγει τήν " διαβούλευση", δηλ.το δημόσιο διάλογο σε διάφορα σπουδαία ζητήματα, τότε ασφαλως και η Ιερά Σύνοδος έχει δικαίωμα να εκφράσει την γνώμη της, αλλά και ο κάθε πολίτης. Άρα και ένας Ιεράρχης μπορεί να έχει γνώμη και να την εκφράζει με κάθε νόμιμο τρόπο και με ευπρέπεια! Αλλοιώς έχουμε μια ιδιότυπη δικτατορία, στην οποία δικαιούνται να ομιλούν μόνον οι τηλεπαρουσιαστές καί όσοι καλούνται στα παράθυρα των τηλεοράσεων, επιλεγόμενοι μονομερώς από τούς αρμοδίους.

_____Γιατί άραγε μπορούν να έκφράζουν τη γνώμη τους επί παντός θέματος και μάλιστα να αποφαίνωνται "ex cathedra", όπως δηλ. ο Πάπας της Ρώμης, νά κρίνουν, να δικάζουν και να καταδικάζουν τον καθένα οι κ. κ. Λυριτζής, Οικονόμου, Παπαδάκης, Καμπουράκης, Χατζηνικολάου, Αυτιάς και οι λοιποί παράγοντες της τηλεοράσεως και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να εκφάζει τη γνώμη του ένας Μητροπολίτης, ο οποίος εξ ορισμού έχει χρέος να διδάσκει στο Λαό την αλήθεια;

_____Απόψε ο ALTER παρουσίασε ένα εκτενές αφιέρωμα στον μακαρίτη Νίκο Κακαουνάκη, του οποίου γνώρισμα ήταν οι ριζοσπαστικές δημόσιες κριτικές και επικριτικές παρεμβάσεις σέ όλα τα ζητήματα της δημόσιας ζωής καί επαινέθηκε για το ρόλο του. " Μας λείπει ο Νίκος" είπαν μερικοί και εγώ το προσυπογράφω. Αλλά γιατί ο μακαρίτης Κακαουνάκης είχε το δικαίωμα να λέγει, να βρίζει, να καταδικάζει και ένας Μητροπολίτης δεν έχει το δικαίωμα να διατυπώνει την άποψή του, μάλιστα δε ευπρεπώς; Το Σύνταγμα μας αναγνωρίζει το δικαίωμα να εκφράζουμε ελευθέρως τη γνώμη μας. ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!

______Ας μας λένε λοιπόν "σκληροπυρηνικούς" ή "σκληρούς της Ιεραρχίας, "τρελλούς" ή ό,τι άλλο! Ας επιλέγουν μερικά από τά λόγια μας (λογοκρισία!!!!) για να μας εκθέτουν! Ας μας υβρίζουν! Εμείς έχουμε το δικαίωμα να λέμε τη γνώμη μας και θα το κάνουμε, όσο μπορούμε! 'Αλλωστε τριάντα τόσα χρόνια η φωνή μας ακούγεται. Τώρα, που είμαστε στην ωριμότητα, θα σταματήσουμε;

______Έπειτα από τις παραπάνω διευκρινήσεις σήμερα επανερχόμεθα στο ζήτημα της Ιθαγένειας για να παρουσιάσουμε στους αναγνώστες μας ένα φρικτό κείμενο. Κάποιος είχε το θάρρος να τραβήξει την κουρτίνα και να μας δείξει τι ακριβώς γίνεται με τη διακίνηση των αλλοδαπών, οι οποίοι σαν μετανάστες εισβάλλουν στην Χώρα μας. Διαβάστε και φρίξτε! Ή μάλλον διαβάστε καί κλάψτε μαζί μου!

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Πολύ τρυφερό...Που να βρεις τίτλο γι' αυτό...!!!

Σύλληψη λαθρομεταναστών στην Κόρινθο

Τέσσερις αλλοδαποί, που διαβιούσαν παράνομα στην χώρα μας, συνελήφθησαν στην Αρχαία Κόρινθο από αστυνομικούς της ασφάλειας Κορίνθου Οι αλλοδαποί ηλικίας 32, 27, 23 και 16...


ετών είχαν επιβιβαστεί εντός του χώρου φόρτωσης Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου, την ώρα που ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων.

Οι συλληφθέντες αλλοδαποί μπήκαν στο φορτηγό παραβιάζοντας το μουσαμά, προκαλώντας φθορές στο εμπόρευμα (κουτιά συσκευασίας γάλακτος) αξίας είκοσι χιλιάδων ευρώ, με σκοπό να φύγουν παράνομα από την Ελλάδα προς Ιταλία μέσω του λιμένα της Κορίνθου, όπου θα επιβιβαζόταν το όχημα σε φορτηγό πλοίο που είχε προορισμό την Ιταλία .

Προανάκριση ενεργεί η ασφάλεια Κορίνθου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στον εισαγγελέα Κορίνθου.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ BLOG όπως είναι επιπλωμένο!



Με χιλιάδες αναρτήσεις φορτωμένο.
Ok. Ένα αστείο έγραψα.
Δεν ΠΩΛΕΙΤΑΙ.
ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ!!!

Πόσο
ν' αντέξεις να ρίχνεις γροθιές στη μύτη του μαχαιριού (χωρίς τα ειδικά "ΝΟΜΙΚΑ" γάντια)?

Πόσα
χρήματα να σου περισσεύουν για να αγοράζεις προπληρωμένο χρόνο για ασύρματο ΙΝΤΕΡΝΕΤ?

Πόση απογοήτευση να καταπιείς βλέποντας τους "Φύλακες" και τους "Κριτές" της χώρας σου να μην Ακούν, να μην Βλέπουν, και να μη Μιλάνε για τα σημεία και τέρατα που συμβαίνουν τριγύρω?
Εισέπραξα την μερίδα που μου αναλογεί, και παραδίδω την Σκυτάλη, τον Κωδικό, και τα πλήρη (οπτικοακουστικά) Αρχεία.
Άνευ υποχρεώσεων και ανταλλαγμάτων .
Οι ενδιαφερόμενοι, Μολών Λαβέ
adena.gr@gmail.com
Ώρα καλή Bloggers!_

"Πολιτική δολοφονία και φυγή στην Αθήνα."



"Καταφύγιο στην Ελλάδα έχει βρεί με την οικογένεια του ο 38χρονος Μαρί Γκρίκα ο οποίος στην χώρα του έχει «επικηρυχθεί» από το Αλβανικό καθεστώς, καθώς υπήρξε ο προσωπικός σωματοφύλακας αλλά και δεξί χέρι του δημοφιλούς...

Αζέμ Χαϊντάρι, του δολοφονηθέντος βουλευτή του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος. Ο 38χρονος τον οποίο το «Crimes on air» συνάντησε στην περιοχή του Χίλτον, έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο καθώς όπως μας είπε είναι ζήτημα ζωής και θανάτου τόσο για τον ίδιο, αλλά όσο για λόγους εκδίκησης, και για τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά. Ο σκληροπυρηνικός Χαϊντάρι εκτελέστηκε από ενόπλους, υπο το φώς της ημέρας στο κέντρο των Τιράνων στα σκαλοπάτια των γραφείων του Δημοκρατικού Κόμματος, την ηγεσία του οποίου εξακολουθεί να έχει ο σημερινός Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα. Η δολοφονία είχε γίνει στις 12 Σεπτεμβρίου του 1998 όταν ο τότε πρόεδρος της χώρας Σ. Μπερίσα είχε εξαναγκαστεί να παραιτηθεί, υπο το βάρος των συγκρούσεων που ξέσπασαν μετά την κατάρρευση των παρατραπεζών. Ήταν η περίοδος έντονων αιματηρών πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών, όταν ο έμπιστος σωματοφύλακας τιμωρήθηκε από το καθεστώς με κατ’ οίκον περιορισμό στην πόλη Σκόδρα της Βόρειας Αλβανίας. Μια ποινή που του επιβλήθηκε, όλως τυχαίως, ύστερα από αποτυχημένες απόπειρες δολοφονίας με στόχο και ενώ συνόδευε τον Αζέμ Χαϊντάρι. Ο βουλευτής γνωστός για τον φλογερό λόγο του ήταν ο επόμενος διάδοχος του Μπερίσα και το συμβόλαιο θανάτου αποδίδεται σε σκοτεινούς κύκλους που ήθελαν η προεδρία του κόμματος να μην πέσει σ’ άλλα χέρια. Το τελευταίο διάστημα και ύστερα από έρευνα που έχει κάνει ο Μαρί Γκρίκα, άρχισαν να αποκαλύπτονται τα πρόσωπα των δραστών που παραμένουν ατιμώρητοι ενώ οι πιο πολύ έχουν διαφύγει και από τη Αλβανία. Ένας μάλιστα απ’ αυτούς από την Τουρκία όπου κρύβεται, έχει διαμηνύσει στην εισαγγελία των Τιράνων, πως είναι έτοιμος να μιλήσει με στοιχεία και ονόματα, αλλά με προϋπόθεση την ασυλία του. Ο 38χρονος που έχει προσχωρήσει στο Σοσιαλιστικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει θέσει στόχο ζωής να οδηγηθεί η υπόθεση σε δίκη, αλλά πολύ φοβάται πως θα πάρει την …απάντηση του με σφαίρες."

http://www.crimesonair.blogspot.com/

Α. Σαμαράς: «Δεν θέλουμε την Ελλάδα περίκλειστο φρούριο. Αλλά δεν θα αφήσουμε ποτέ να γίνει και ξέφραγο αμπέλι»

ΝΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ
ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΊΠΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ

Το ΠαΣοΚ κατηγορεί ο Α. Σαμαράς ότι μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρης ύφεσης, παίρνει μέτρα που ουσιαστικά μετατρέπουν την Ελλάδα σε «μαγνήτη» νέων κυμάτων παράνομης μετανάστευσης. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει πλέον στα όρια της...



...όσον αφορά την απορρόφηση μεταναστών ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της χειρότερης οικονομικής κρίσης που πέρασε η Ελλάδα τη μεταπολεμική περίοδο, αλλά με το να χορηγούμε ιθαγένεια μαζικά σε μισό εκατομμύριο μετανάστες, μαζί με τα παιδιά τους, εγκυμονεί κινδύνους κοινωνικών εκρήξεων.

Η πρόταση της ΝΔ επί του θέματος, σύμφωνα με τον Α. Σαμαρά είναι τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα θα αποκτούν το δικαίωμα να πάρουν ιθαγένεια, όχι αμέσως, αλλά στην ενηλικίωση τους με τις εξής προϋποθέσεις: Να έχουν τελειώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, και να εγκαταλείψουν την ιθαγένεια των γονιών τους.

Αλβανία: «Η απογραφή πληθυσμού θα ξυπνήσει την Ελληνική Ακροδεξιά»


«Είναι λάθος, η απογραφή του αλβανικού πληθυσμού βάσει των εθνικών και θρησκευτικών του πιστεύω» δηλώνει ο επικεφαλής της Αλβανικής Εθνικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας και υποστηρίζει: «μια τέτοια απογραφή θα εξυπηρετήσει τους έλληνες ακροδεξιούς, με τα επίσημα στοιχεία της απογραφής που θα δείχνουν πάνω από 1.000.000 ελληνορθόδοξους στην Βόρειο Ήπειρο»...Ο πατήρ Νικόλαος που είναι ο επικεφαλής της παραπάνω αναφερθείσης εκκλησίας και που έχει έδρα την αλβανική πόλη Ελμπασάν, σε μήνυμά του από την εκκλησία της Παναγίας εξέφρασε την αντίθεσή του στην κυβερνητική απογραφή που προωθεί η κυβέρνηση Μπερίσα. Δεν δίστασε μάλιστα να χαρακτηρίσει την απογραφή αυτήν ως «εθνική προδοσία» αφού θα ξυπνήσει το ελληνικό όνειρο για Ελληνική Βόρειο Ήπειρο.

Ο πατήρ Νικόλαος τόνισε επιπρόσθετα πως δεν είναι η κατάλληλη χρονικά στιγμή να γίνει μια τέτοια ακριβής αξιολόγηση του αλβανικού πληθυσμού.
Δήλωσε συγκεκριμένα:
«Δεν βρίσκω πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε αυτό το είδος της απογραφής, δηλαδή με βάση την εθνικότητα και τα θρησκευτικά πιστεύω. Υπάρχουν τα ανάλογα έγγραφα που μπορούμε να αντλήσουμε τα στοιχεία του πληθυσμού από τις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και από τα ονόματα που έχουν λάβει. Έτσι μπορούμε να καθορίσουμε την ιθαγένεια, την εθνικότητα κάθε πολίτη. Αλλά αν αφήσουμε τον καθένα να εκφραστεί μόνος του, οδηγούμαστε στο χάος.»
Ο παπάς της Αλβανικής Εθνικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας προχωρά ακόμη περισσότερο εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μια τέτοια απογραφή πληθυσμού θα ωφελήσει την Ελληνική Ακροδεξιά στην αναβίωση του Ονείρου της Βόρειας Ηπείρου.
«Αυτή η απογραφή εξυπηρετεί μόνον την ελληνική Ακροδεξιά. Οι Έλληνες ιερείς και οι ελληνικές εκκλησίες παρακινούν τους πιστούς να εκδηλώσουν τα αισθήματά τους προκειμένου τα στοιχεία που θα δηλωθούν να έρθουν πιο κοντά στο όνειρό τους για μια ελληνική Βόρειο Ήπειρο», αυτή η απογραφή», τονίζει αλβανός παπά Νικόλαος, «είναι εθνική προδοσία».
Ανέφερε μάλιστα πως πολύ κακώς υποστηρίζουν την απογραφή αυτήν οι επικεφαλής της μουσουλμανικής κοινότητας Μπεκτασί και της Καθολικής. "Η απογραφή", τονίζει, "θα δείξει ένα εκατομμύριο Έλληνες, δύο εκατομμύρια Τούρκους και κάτι περισσότερο τους Αλβανούς".
Σύμφωνα με το αλβανικό κανάλι ‘ΜπαλκάνΒέμπ’ η αλβανική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μια επιτροπή η οποία το 2011 θα ξεκινήσει την καταγραφή του αλβανικού πληθυσμού με βάση τις εθνικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις του.
Η απόφαση αυτή έχει ανοίξει μια συζήτηση κατά πόσο πρέπει να γίνει μια τέτοιου είδους απογραφή και αν εξυπηρετεί τα εθνικά αλβανικά συμφέροντα.
Ο πρώην πρόεδρος της χώρας, μάλιστα, Ρετζέπ Μεϊντάνι και ο γνωστός ιστορικός Πελμούμπ Τζούφι πριν από λίγες ημέρες υποστήριξαν πως η απογραφή αυτή είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα αλλά και τους διεθνείς νόμους.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ...έτσι για να μην ξεχνιόμαστε !!!

3 βιντεάκια για το ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ,...έτσι για να μην ξεχνιόμαστε
ΕΔΩ http://aboutmylamia.blogspot.com/2010/02/blog-post_1043.html