Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010

Κύριοι Τσίπρα και Χρυσοχοϊδη: Άγνοια Ιστορίας και γεγονότων ή ψευδείς υπερβολές;


Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Καταθέτω εσπευσμένα την παραπάνω ερώτηση επειδή μόλις άκουσα σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ-1 αυτά που ξεστόμισαν οι κκ Τσίπρας και Χρυσοχοϊδης και δεν πιστεύω στα αυτιά μου¨
Άκουσα τον Πρόεδρο του Συνασπισμού κ. Αλέξη Τσίπρα να λέει ότι «κάθε ελληνική οικογένεια έχει και έναν λαθρομετανάστη…»
Τα εκατομμύρια Ελλήνων που μετανάστευσαν σε χώρες της Ευρώπης, στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και αλλού ακολούθησαν τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες ελέγχου διακρατικών επιτροπών για να εισέλθουν ως μετανάστες στις χώρες αυτές.
Αναμφίβολα υπήρξαν και μερικοί συμπατριώτες μας οι οποίοι, για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν τη ΝΟΜΙΜΗ είσοδό τους στις παραπάνω χώρες και εισήλθαν εκεί ως λαθρομετανάστες… Αυτοί ήταν «σταγόνα στον ωκεανό!»
Και άκουσα τον κ. Χρυσοχοϊδη να ανακοινώνει ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι… Μουσουλμάνος!
Η αλήθεια είναι ότι ο φυσικός πατέρας του κ Μπαράκ Ομπάμα ήταν μουσουλμάνος Κενυάτης… Αλλά ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στη διάρκεια του προεκλογικού του αγώνα αποσαφήνισε, άπαξ και δια παντός όπως είπε, ότι είναι ενορίτης στην ίδια Χριστιανική εκκλησία τα τελευταία 20 χρόνια και όταν ορκίστηκε ως Γερουσιαστής έβαλε το χέρι του στη Βίβλο και πήρε τον όρκο του!
Ειλικρινά επιμένω στο ερώτημά μου:
η Θέση σας κ. Αλέξη Τσίπρα, Πρόεδρε του Συνασπισμού και η εκνευρισμένη τοποθέτησή σας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη αποδεικνύει «άγνοια ιστορίας και γεγονότων ή ψευδή υπερβολή μέσα στη αίθουσα της Βουλής των Ελλήνων, στον ιερό χώρο του Ναού της Ελληνικής Δημοκρατίας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου