Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Η ΣΑΧΤΑΡ ΚΥΠΕΛΟΥΧΟΣ ΟΥΕΦΑ 2-1 ΤΗΝ ΒΕΡΝΤΕΡ


Σε ένα αγώνα πολύ μέτριο η ΣΑΧΤΑΡ του Καστίγιο πήρε το κύπελο Ουεφα νικώντας στην παράταση την Βερντερ Βρέμης με 2-1.Κύριε Κόκκαλη και κύριε Βαρδινογιάννη,και κύριε Βγενόπουλε και κύριε Πατέρα και κύριοι Γιαννακόπουλοι όπως βλέπετε εκτός από τα πολλά λεφτά χρειάζεται ΚΑΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ,ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΟΧΙ, ΦΥΓΕ ΕΣΥ ,ΕΛΑ ΕΣΥ.Ετσι το μόνο που θα κάνετε είναι αυτο που κάνατε απόψε.Καναπές και δόξα τον θεό!!!

ΕΤΣΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΠΙΟ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ




ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ Ο ΝΟΥΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΟΝΗΡΟ!!

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ





ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟΣ ΕΘΕΑΘΗ ΚΑΙ Ο Κ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ!ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ?

Πως εξαπλώνεται το AIDS στην Ευρώπη

Επιστήμονες που χαρτογράφησαν την εξάπλωση στην Ευρώπη του ιού HIV- που προκαλεί το AIDS- διαπίστωσαν ότι οι τουρίστες και οι μετανάστες- που μετακινούνται από χώρα σε χώρα- φέρουν το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης. Σύμφωνα με το BBC, ο χάρτης δείχνει ότι η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Σερβία και η Ισπανία είναι οι μεγάλες χώρες «εξαγωγής» του ιού στην Ευρώπη, καθώς πολλοί τουρίστες και μετανάστες που φεύγουν μολυσμένοι από αυτές τις χώρες, παίρνουν μαζί τους τον ιό και τον εξαπλώνουν σε άλλες χώρες.

Η μελέτη ανέλυσε δείγματα από 17 ευρωπαϊκές χώρες και παρακολούθησε την κίνηση του ιού στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Στις «εισαγωγικές» χώρες ανήκουν κυρίως η Αυστρία, το Βέλγιο, η Δανία, η Γερμανία και το Λουξεμβούργο. Η Βρετανία είναι τόσο «εξαγωγέας» όσο και «εισαγωγέας» του θανατηφόρου ιού, όπως επίσης το Ισραήλ, η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Σουηδία και η Ελβετία.

Η έρευνα έγινε από διεθνή ομάδα επιστημόνων, υπό τον βιοφυσικό Δημήτριο Παρασκευή του πανεπιστημίου Αθηνών, και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «Retrovirology». Η μελέτη εστιάστηκε στον πιο κοινό τύπο του ιού που κυκλοφορεί στην Ευρώπη, τον HIV-1 υποτύπο Β. Οι ερευνητές μελέτησαν τη «μετανάστευση» του ιού δημιουργώντας ένα «οικογενειακό δέντρο» του, καταγράφοντας λεπτομερώς γενετικά χαρακτηριστικά που αποκαλύπτουν πώς ο ιός εξελίσσεται διαχρονικά.

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευή, «δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία, πιθανώς εξαπλώνουν τον ιό μέσω των τουριστών που μολύνονται στη διάρκεια των διακοπών τους». Σύμφωνα με την μελέτη, ειδικότερα, ο ιός εκτιμάται ότι εξαπλώθηκε από την Ελλάδα σε επτά άλλες χώρες και από την Ισπανία σε πέντε.

Το μήνυμα της μελέτης είναι ότι ο ιός μετακινείται με και από τους ταξιδιώτες, γι' αυτό τα εθνικά προγράμματα υγείας των διαφόρων χωρών δεν πρέπει να στοχεύουν μόνο στον πληθυσμό της χώρας, αλλά και στους τουρίστες, επισκέπτες και μετανάστες.
Hellenic Business

ΤΟΥΣ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗ!!!ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΠΟ 4 ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!




Αλλοδαποί κλέψανε τις αποσκευές τεσσάρων τουριστων τη στιγμή που φεύγανεαπό ξενοδοχείο της οδού Βούλγαρη στο κέντρο τηςΑθήνας κοντά στην Ομόνοια μέρα μεσημέρι.Σίγουρα κανένας δεν θα τους είχε ενιμερώσει γιά την
επικινδυνότητα της περιοχής.Καλύτερα να ξέρει ο τουρίστας το πόσο επικίνδυνο
είναι το μέρος που διαμένει και να παίρνει τα μέτρα του(στην Αμερική ακόμα και
οι εταιρείες ενοικιάσεως που ζούνε από τον τουρισμό στο Λος Αντζελες η στο
Μαιαμί σου δίνουν γραπτώς σε ποια μέρη μπορεις να πας και σε ποιά μέρη είναι
άκρως επικίνδυνα).Εδώ φυσικά προτιμάμε να το κρύβουμε μην χάσουμε
προσωρινά κανένα τουρίστα και στο τέλος θα τους χάσουμε όλους.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΟΔΟΝΤΟΠΑΣΤΑΣ

Προκαλεί ανοιχτά ο Τούρκος Πρόξενος!!!



Υπονοούμενα για «βία» μουσουλμάνων;


Η πολιτική που ακολουθεί ο Τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής, Μουσταφά Σαρντίς, έχει ξεφύγει πλέον και έχει ξεπεράσει κάθε όριο που ορίζεται στην διπλωματική δεοντολογία και μεταφέρθηκε στον χώρο της λεκτικής πρόκλησης, φυσικά χάρη στην απουσία ανθρώπων που μπορούν (αλλά και κυρίως είναι σε θέση) «να τον βάλουν στη θέση του».
Ο Τούρκος Πρόξενος, λοιπόν, μαζί με τον ψευτομουφτή Αμέτ Μέτ, έχουνε γίνει ένα αχώριστο δίδυμο που τριγυρίζει στα ορεινά και πεδινά χωριά της Θράκης (Ξάνθη και Κομοτηνή κυρίως) που έχουν μουσουλμάνους και αφού διοργανώνουν διάφορα happenings συμμετέχουν ως επίσημοι προσκεκλημένοι σε αυτά. Ο λόγος; Η δημιουργία προπαγάνδας, επίσημης και χωρίς φερετζέ!!!


Η συνέχεια εδώ

Το ντόπερμαν...και τα "βαποράκια"....



Τα "βαποράκια" στο Τρίγωνο του Θανάτου έχουν "προϊστάμενο"
για να τα συντονίζει.
Αυτός δίνει λογαριασμό στον Αφρικανό "εργοδότη".
Μου έλεγε ένας επαγγελματίας της περιοχής που βιώνει καθημερινές
καταστάσεις που σχετίζονται με τη διακίνηση ή "το ελεύθερο εμπόριο"
ναρκωτικών (έτσι το χαρακτήρισε), για ένα ζευγάρι με ένα ντόπερμαν
πρίν από κάποιους μήνες που "συντόνιζε" τα βαποράκια (χρήστες).
Τους μάζευαν σε ένα στενό πάντα κρατώντας τον σκύλο και αν κάποιος
δεν είχε κάνει σωστά τη δουλειά του ή έφερνε αντιρρήσεις έβαζαν τον
σκύλο και τον δάγκωνε.
Έφευγαν μετά ανενόχλητοι σαν να μη συνέβαινε τίποτα αφήνοντας
αιμόφυρτο τον ένα και τους άλλους να τρέμουν από φόβο.
Έχει τώρα κάποιους μήνες να φανεί το τρίο και έκανε την ευχή
ο φίλος να τους έχουν μπαγλαρώσει.
Όταν τον ρώτησα γιατί δεν κάνουν καταγγελίες αυτός και
οι συνάδελφοί του γέλασε και μου είπε ότι έχουν οικογένειες
να θρέψουν.
Αθηναίος

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ-ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ

Ο μεγάλος εξερευνητής
Χριστόφορος Κολόμβος

Μετά από πέντε αιώνες, ο Χριστόφορος Κολόμβος παραμένει μία μυστηριώδης και αντιφατική προσωπικότητα. Ένας από τους μεγαλύτερους θαλασσοπόρους, οραματιστής και ιδιοφυία, μυστικιστής,Χριστόφορος Κολόμβος - Metal group reviews and more εθνικός ήρωας, αποτυχημένος διοικητής, αφελής επιχειρηματίας, αδίστακτος και άπληστος ιμπεριαλιστής, είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που του έχουν αποδοθεί.

Ο Χριστόφορος Κολόμβος γεννήθηκε στη Γένοβα το 1451, μεγαλύτερος γιος του Δομίνικου Κολόμβου και της Σουζάνα Φονταναρόσα. Ως νεαρός, ο Κολόμβος εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του, στην επεξεργασία και πώληση μαλλιού. Όμως, τελικά, στράφηκε στη θάλασσα και αφιερώθηκε στη θαλασσινή ζωή ήδη από τα εφηβικά του χρόνια.

Το 1474 ο Κολόμβος επιβιβάστηκε ως ναύτης σε ένα πλοίο με προορισμό τη Χίο. Αυτό ήταν το πρώτο του μεγάλο ταξίδι και αποδείχθηκε επικερδές, καθώς απέκτησε οικονομική ανεξαρτησία από την οικογένειά του. Ο Κολόμβος παρέμεινε στη Χίο ένα χρόνο και σίγουρα δεν έμεινε ανεπηρέαστος από τον πολιτικό, εμπορικό και θρησκευτικό αναβρασμό που επικρατούσε στην περιοχή.

Το 1477 ο Κολόμβος εγκαταστάθηκε στη Λισαβόνα, όπου ανθούσε μία μεγάλη κοινότητα Γενοβέζων. Σύντομα τον ακολούθησε και ο αδερφός του, Βαρθολομαίος, για να εργαστεί ως χαρτογράφος και να μελετήσει γεωγραφία. Οι δύο αδερφοί εργάζονταν ως σχεδιαστές σε εργαστήριο κατασκευής χαρτών και ως συλλέκτες βιβλίων.

Συνέχιζε φυσικά να ταξιδεύει σε όλο τον γνωστό τότε κόσμο. Ανάμεσα στα ταξίδια του συνάντησε και παντρεύτηκε τη Φελίπα Περεστρέλο ε Μονίζ, που προερχόταν από μία σχετικά φτωχή αλλά ευγενικής καταγωγής οικογένεια. Αμέσως μετά τον γάμο του, το 1478 ή 1479, το ζευγάρι μεταφέρθηκε στο Πόστο Σάντο στα Νησιά της Μαδέρας, όπου ο αδερφός της Φελίπα είχε αναλάβει τη διοίκηση, κληρονομώντας τη θέση από τον πατέρα του. Λίγο μετά γεννήθηκε ο γιος τους, Ντιέγκο, το 1480 ή 1481. Ο Κολόμβος και η Φελίπα μετακόμισαν σε ένα μεγαλύτερο νησί της Μαδέρας. Πιστεύεται ότι η σύζυγος του Κολόμβου πέθανε λίγο αργότερα.

Τα επόμενα χρόνια ήταν γεμάτα από ταξίδια. Η εμπειρία όλων αυτών των χρόνων οδήγησε τελικά στη γέννηση του σχεδίου του να φθάσει στην Ανατολή πηγαίνοντας δυτικά, αυτό που ο ίδιος αποκαλούσε «Επιχείρηση των Ινδιών». Χάρη στον γάμο του με τη Φελίπα, της οποίας η οικογένεια ανήκε στην τάξη των Πορτογάλων ευγενών, ο Κολόμβος απέκτησε πρόσβαση όχι μόνο στην πορτογαλική αυλή και στον βασιλιά, αλλά και σε μια εκτεταμένη συλλογή χαρτών του πατέρα της Φελίπα. Αν και σχετικά φτωχή, η οικογένεια είχε διατηρήσει τις επαφές της με την αυλή, ενώ στα χαρτιά του αποθανόντος κυβερνήτη, ο Κολόμβος βρήκε ένα θησαυρό πληροφοριών συμπεριλαμβανομένων χαρτών, σχεδιαγραμμάτων για τα ωκεάνια ρεύματα, συνεντεύξεων με ναύτες κ.ά.

Στη διαμόρφωση του σχεδίου του συνέβαλαν η σχέση του με τη γενοβέζικη κοινότητα στη Πορτογαλία, αλλά και οι συναναστροφές του με Ιταλούς και Πορτογάλους εμπόρους. Επέκτεινε με αυτό τον τρόπο τις γνώσεις του για τον Ατλαντικό Ωκεανό. Μετά από οχτώ χρόνια ναυτικής εμπειρίας στον Ατλαντικό και πρόσβασης σε όλη τη σχετική βιβλιογραφία της εποχής, ο Κολόμβος ήταν πεπεισμένος ότι μπορούσε να φτάσει στην Άπω Ανατολή σαλπάροντας δυτικά.

Για ένα τόσο μεγάλο ταξίδι, όμως, έπρεπε να βρεθεί χρηματοδότης. Για έναν εξερευνητή του 15ου αιώνα, η βασιλική χορηγία ήταν αναγκαιότητα, όχι επιλογή. Ποιος άλλος από τον μονάρχη θα μπορούσε να προωθήσει την κυριαρχία, να νομιμοποιήσει την ανακάλυψη, να συνάψει διπλωματικές σχέσεις, να αποικίσει τη γη, να προστατεύσει και να υπερασπίσει την νέα αποικία, να φτιάξει νόμους, να επιβλέψει την εκμετάλλευση των πόρων και να δημιουργήσει μια υπερπόντια κυβέρνηση; Είναι κάτι παραπάνω από σύμπτωση ότι η Εποχή των Ανακαλύψεων συνέπεσε με την εμφάνιση των πρώτων αμιγώς εθνικών κυβερνήσεων στη δυτική Ευρώπη. Αυτό που είχαν μάθει οι Πορτογάλοι, κατά τη διάρκεια των εξερευνήσεων του πρίγκιπα Ερρίκου, ήταν ότι για την προώθηση νέων εξερευνήσεων και ανακαλύψεων απαιτούνταν μια ισχυρή πολιτική και στρατιωτική βάση. Επιπροσθέτως, απαραίτητη για την επιτυχία οποιασδήποτε εμπορικής επιχείρησης ήταν η υποστήριξη της αστικής τάξης. Στην πραγματικότητα, οι εξερευνητές συχνά υπηρετούσαν ως πράκτορες της αστικής τάξης με βασιλική συγκατάθεση.

Η απόφαση του Κολόμβου να αναζητήσει βασιλική προστασία στην Πορτογαλία φαινόταν καλή ιδέα. Ο πορτογαλικός θρόνος, με κάποιες διακοπές, είχε ενθαρρύνει και υποστηρίξει τις εξερευνήσεις για παραπάνω από ένα αιώνα, και σχεδόν όλες οι νέες ανακαλύψεις στον Ατλαντικό ανήκαν στους Πορτογάλους. Επιπλέον, ήταν γνωστό ότι ο μονάρχης που βασίλευε, ο Γεώργιος Β’, είχε προσωπικά δεσμευτεί να ανακαλύψει την θαλάσσια οδό που θα οδηγούσε απευθείας στον Ινδικό Ωκεανό και την Άπω Ανατολή. Το ανεκπλήρωτο όνειρο του πρίγκιπα Ερρίκου να περιπλεύσει την Αφρική έγινε ένα από τα πάθη του βασιλιά Γεωργίου Β’. Εξάλλου, ο βασιλιάς ήταν ανένδοτος στην υποστήριξή του στο αφρικανικό εμπόριο και τον εκχριστιανισμό των ιθαγενών.

Σύμφωνα με την παράδοση, το 1484 ο βασιλιάς άκουσε την πρόταση του Κολόμβου να σαλπάρει με προορισμό την Ανατολή πηγαίνοντας δυτικά και παρέπεμψε την υπόθεση στο Συμβούλιο για τις Γεωγραφικές Υποθέσεις. Μετά από μία δημόσια ακρόαση, το Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα, επιχειρηματολογώντας ότι ήταν πολύ ακριβό, ότι ο Κολόμβος ήταν μόνο ένας «οραματιστής», ότι είχε άδικο όσον αφορά στις αποστάσεις και τις μετρήσεις, ότι στην Δύση βρίσκονταν μόνο ανάξιοι λόγου «βράχοι», και ότι τέτοιο σχέδιο ήταν αντίθετο με τη δέσμευση της Πορτογαλίας να βρει έναν ανατολικό δρόμο για την Κίνα, περιπλέοντας την Αφρική.

Μετά την αποτυχία του να βρει υποστήριξη από τις βασιλικές αυλές της Πορτογαλίας, της Γαλλίας και της Αγγλίας, ο Κολόμβος πήρε το γιο του και μετακόμισε στην Ισπανία, το 1485. Επίμονος όπως ήταν, η πρόθεσή του ήταν να προσεγγίσει τους Ισπανούς μονάρχες και να τους εκθέσει το σχέδιό του.

Μία από τις πρώτες στάσεις του Κολόμβου στην Ισπανία ήταν το μοναστήρι Λα Ραμπίντα. Εκεί ο Κολόμβος βρήκε ένθερμη υποστήριξη από τους καλόγερους, μερικοί από τους οποίους έγιναν οι πιο πιστοί οπαδοί του σχεδίου του. Μέσω αυτών γνωρίστηκε με ισχυρούς ευγενείς, οι οποίοι τον συνέστησαν στην αυλή του Φερδινάνδου και της Ισαβέλλας.

Απ’ ό,τι φαίνεται, ο Κολόμβος μετακόμισε στη Σεβίλη το 1485 και στο διάστημα μεταξύ Μαΐου 1486 και Σεπτεμβρίου 1487, συντηρούνταν με έξοδα της βασίλισσας. Αν και ενδιαφερόταν για τις ιδέες του, το βασιλικό ζεύγος ήταν πολύ απασχολημένο με τη διεξαγωγή πολέμων και την εδραίωση της εξουσίας για να λάβει σοβαρά υπόψη το σχέδιό του. Τελικά, το 1487, ο Κολόμβος παρουσίασε την ιδέα του σε μία επιτροπή από ειδικούς που κλήθηκε να ακούσει την υπόθεση. Οι αποκαλούμενοι «Σοφοί της Σαλαμάνκα» ήγειραν πληθώρα αντιρρήσεων και στο τέλος απέρριψαν το σχέδιο. Μεταξύ των λόγων της απόρριψης ήταν ότι ο ωκεανός ήταν πολύ μεγάλος για να τον διασχίσει κανείς.

Σε αυτά τα «χρόνια της μεγάλης αγωνίας», όπως αποκαλούσε ο Κολόμβος τα χρόνια που ξόδεψε κάνοντας αιτήσεις στους μονάρχες, το 1492 πρέπει να φαινόταν ανέλπιδο. Βρισκόταν χωρίς κεφάλαιο, όλες του οι αιτήσεις είχαν απορριφθεί από την αυλή και τώρα είχε δύο γιους να συντηρεί, τον Ντιέγκο και τον Φερνάνδο, που γεννήθηκε από τον δεσμό του με την Μπεατρίς Ενρίκες ντε Αράνα.

Τις τελευταίες εβδομάδες του 1491, ο Κολόμβος έκανε μια τελική αίτηση. Και πάλι το σχέδιό του απορρίφθηκε. Αν και είχε κατορθώσει να καταρρίψει τις αμφιβολίες πολλών επιστημονικών συμβούλων και ακαδημαϊκών, αυτή τη φορά η απόρριψη οφειλόταν κυρίως στις υπερβολικές απαιτήσεις του για τίτλους, αποδοχές και ανταμοιβές. Η απαίτηση του για πληρωμή (ένα δέκατο όλων των πλούτων των Ινδιών, τον βαθμό του Ναυάρχου του Ωκεανού και τον τίτλο του Αντιβασιλέα και Κυβερνήτη των Ινδιών) προκάλεσε την ευθεία άρνηση των μοναρχών. Τελικά, ο θησαυροφύλακας του Φερδινάνδου έπεισε τον βασιλιά να αναιρέσει την απόφασή του. Μετά από αρκετές εβδομάδες διαπραγματεύσεων, ο Κολόμβος έφυγε για το Πάλος ντε λα Φροντέρα τον Απρίλιο του 1492.

Την αποστολή του Κολόμβου αποτελούσαν δύο καραβέλες (μικρά ελαφρά πλοία), το Pinta και το Santa Clara, πιο γνωστό ως Nipa, και μία ναυρχίδα, ονόματι Santa Marνa. Τα πλοία μετέφεραν προμήθειες ενός χρόνου, σε μία εποχή όπου δύο εβδομάδες στη θάλασσα θεωρούνταν μεγάλο ταξίδι. Στις 3 Αυγούστου 1492, ο στολίσκος ξεκίνησε το ταξίδι του προς τη Δύση. Μετά από μια στάση στις Κανάριους Νήσους, στις 6 Σεπτεμβρίου, άφησε πίσω του τον γνωστό κόσμο. Στις 12 Οκτωβρίου, 2 ώρες μετά τα μεσάνυχτα, ο Ροντρίγκο ντε Τριάνα, από το παρατηρητήριο του Pinta φώναξε «στεριά». Την αμοιβή που δικαιούνταν αυτός που πρωτοέβλεπε ξηρά, κατακράτησε ο Κολόμβος ισχυριζόμενος ότι πρώτος είδε φώτα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μια νέα εποχή άρχισε για την ανθρωπότητα, στις 12 Οκτωβρίου 1492. Ο Κολόμβος ύψωσε το βασιλικό λάβαρο και σύντομα οι περίεργοι ιθαγενείς βγήκαν από τις κρυψώνες τους και χαιρέτησαν τους επισκέπτες. Το μέρος της άφιξης του Κολόμβου παραμένει αντικείμενο διαμάχης. Ο Κολόμβος διεκδίκησε το νησί εν ονόματι του Φερδινάνδου και της Ισαβέλλας και το ονόμασε Σαν Σαλβαδόρ αλλά κανείς δεν γνωρίζει σίγουρα ποιο νησί ήταν. Περισσότερα από δέκα νησιά στις Μπαχάμες ταιριάζουν στην περιγραφή που έδωσε ο Κολόμβος στο ημερολόγιό του: μεγάλο, επίπεδο, με πράσινα δέντρα και πολύ νερό.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Αποζημίωση πεζών λόγω κατάληψης πεζοδρομίου από τζιπ

Το Ειρηνοδικείο Αθηνών εξέδωσε δύο αποφάσεις για την γνωστή υπόθεση του πεζού που υπερπήδησε ένα τζιπ το οποίο είχε σταθμεύσει σε πεζοδρόμιο αποκλείοντας την ελεύθερη διέλευση των περαστικών.


Η υπόθεση είχε απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης ως μία ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου παρόλο που είχε παρκάρει παράνομα έκανε μήνυση και αγωγή αποζημίωσης εναντίον του πεζού που υπερπήδησε το τζιπ, αλλά και της φίλης του που επίσης εμποδίστηκε στην διέλευση του πεζοδρομίου. Οι πεζοί απάντησαν επίσης με αγωγή και μήνυση.


Το Ειρηνοδικείο έκρινε ως εξής:



Σύμφωνα με την απόφαση 966/2009 του Δικαστηρίου, ο ιδιοκτήτης του τζιπ καλείται να καταβάλλει 600 ευρώ σε κάθε έναν από τους δύο πεζούς καθώς και 80 ευρώ για τα δικαστικά τους έξοδα.


Σύμφωνα με την απόφαση 967/2009 του Δικαστηρίου, ο πεζός που υπερέβη το αυτοκίνητο, καλείται να καταβάλλει αποζημίωση 745 ευρώ καθώς κι 100 ευρώ για δικαστικά έξοδα, ενώ η αγωγή του ιδιοκτήτη απορρίπτεται για την πεζό φίλη, στην οποία ο ιδιοκτήτης καλείται να καταβάλλει άλλα 100 ευρώ ως δικαστικά έξοδα. Με την δεύτερη απόφαση πάντως απορρίφθηκε η ένσταση του πεζού για ενάσκηση νόμιμου δικαιώματος του να συνεχίσει την περιπατητική του ευθεία ακόμη και πάνω από το τζιπ: το Δικαστήριο δηλαδή δεν δικαίωσε αυτή την πράξη, αλλά αναγνώρισε την αγανάκτησή του.


Σημειωτέον ότι και οι δύο αποφάσεις είναι τελικές, καθόσον δεν προσβάλλονται με έφεση (επειδή εκδικάστηκαν με την ειδική διαδικασία των μικροδιαφορών), ενώ δεν προβλέπεται και ενάσκηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο στην συγκεκριμένη περίπτωση.


Η απόφαση 966/2009 είναι ιδιαίτερα σημαντική επειδή αναγνωρίζει δικαίωμα αποζημίωσης για προσβολή προσωπικότητας του διερχόμενου πεζού από παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο που έχει καταλάβει το πεζοδρόμιο. Εκτός δηλαδή από την προστασία του νόμου με το διοικητικό πρόστιμο της τροχαίας - η οποία στην συγκεκριμένη υπόθεση δεν επελήφθη του θέματος και η μεροληψία εις βάρος των πεζών από τον αστυνομικό που κατέγραψε το συμβάν έχει διαγνωσθεί και από τον Συνήγορο του Πολίτη - ο πεζός έχει πλέον ένα ιδιωτικού δικαίου μέσο προστασίας: την αγωγή αποζημίωσης λόγω ηθικής βλάβης από την προσβολή της προσωπικότητάς του.


Ταυτόχρονα όμως, με την απόφαση 967/2009 το Δικαστήριο οριοθετεί αυτό το δικαίωμα, μη δεχόμενο την ατιμωρησία σε περίπτωση πρόκλησης ζημίας στο παράνομα παρκαρισμένο όχημα - χωρίς ωστόσο ειδικότερη αιτιολόγηση αυτής της άποψης.
Αναρτήθηκε από e-Lawyer

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ-20 ΜΑΙΟΥ 1941



Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΠΡΩΙ..

Breaking...News 4: 35am UK, Τετάρτη 20 Μαΐου 2009 Ινδονησία Από πτώση στρατιωτικού αεροπλάνου πάνω σε τέσσερα σπίτια στο χωριό Gaplak στο νησί της Java, πριν από λίγο είχε σα αποτέλεσμα 68 νεκρούς εκ των οποίων πέντε πιστεύεται ότι ήταν επί του εδάφους. Το C-130 Hercules ήταν σε αποστολή ρουτίνας στην Ανατολική Ιάβα!...London Reuters..Βρετανικής κάτω βουλή δήλωσε την Τρίτη ότι προτίθεται να παραιτηθεί αφού όλα τα βασικά μέρη του τμήματος ζήτησαν την παραίτησή του για ένα σκάνδαλο που αμαύρωσαν τη φήμη του κοινοβουλίου!...COLOMBO (Reuters) - Στην Σρι Λάνκα η στρατιωτική ηγεσία δήλωσε την Τρίτη ότι ο ηγέτης ανταρτών Ταμίλ Tiger Vellupillai Prabhakaran είναι νεκρός , και ότι ο Πρόεδρος Mahinda Rajapaksa κάλεσε τους Ταμίλ να συμμετάσχουν στην ανοικοδόμηση ενός έθνους μετά από έναν 25ετή αποσχιστικό πόλεμο!....WASHINGTON (Reuters) - Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου αντιμετώπισε ισχυρή πίεση την Τρίτη από τις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να να παγώσει τις δραστηριότητες εποικισμού που Παλαιστίνιοι θεωρούν ότι αποτελεί εμπόδιο για την ειρήνη!....GAZA (Reuters) - Εν τωμεταξύ Ισραηλινά αεροπλάνα βομβάρδισαν ένα φυλάκιο ασφαλείας της Χαμάς και σήραγγες στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο, την Τρίτη, όταν από ένας πύραυλος εξαπολύθηκε από την παράκτια περιοχή και έπληξε ισραηλινή πόλη!..ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ / WASHINGTON (Reuters) - Οι Ηνωμένες Πολιτείες, την Τρίτη προσεφεραν 110 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουν τα άτομα που εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους από την Κοιλάδα !..(CNN) - Ο αριθμός των περιπτώσεων γρίπης H1N1 που επιβεβαιώθηκε σε όλο τον κόσμο έφθασε τις 10.000, σύμφωνα με ανακοίνωση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, όπως δήλωσε την Τρίτη το βράδυ. Οι θάνατοι τουλάχιστον 79, ενώ ο πραγματικός αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί μπορεί να είναι υψηλότερος δεδομένου ότι απαιτείται χρόνος για τις εθνικές κυβερνήσεις να επιβεβαιώσουν τις περιπτώσεις και να τις αναφέρουν στο παγκόσμιο αυτό σώμα!....
Αναρτήθηκε από DIAPORON-BL

ΘΑΒΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ-ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ