Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΄΄ΠΑΡΑ ΤΡΙΧΑ΄΄ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΩΣ ΓΛΥΤΩΣΕ ΤΟ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΑ

Στον Εισαγγελέα η σπείρα 3 Αλβανών που ρήμαξαν τους Γαργαλιάνους



Στον Εισαγγελέα Κυπαρισσία απολογούνται το μεσημέρι του Σαββάτου η σπείρα 3 Αλβανών παράνομων αλλοδαπών που είχαν αρπάξει κλοπιμαία απο περιοχές των Γαργαλιάνων και προσπάθησαν να διαφύγουν με το...


λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Οι δράστες εντοπίστηκαν, μετά από πληροφορίες που αξιοποίησε η Αστυνομία, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης ενώ είχαν επιβιβαστεί στο λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Γαργαλιάνοι - Αθήνα. Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων βρήκαν τα κλοπιμαία που είχαν κρύψει οι δύο στις βαλίτσες τους και ο τρίτος στη μπανάνα που είχε δεμένη στη μέση του.
Κρατούνται στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας, ενώ τα κλοπιμαία μεγάλης αξίας βρίσκονται στο Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων προκειμένου να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.
Ηδη πάντως έχουν επιστραφεί στον κάτοχό τους όσα από τα χρυσαφικά είχαν κλαπεί στις 30 Νοεμβρίου από το σπίτι στο Μουζάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 3 συλληφθέντες Αλβανοί, ηλικίας 17, 22 και 25ετών, που βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας, πριν αναλάβουν δράση στους Γαργαλιάνους είχαν μείνει για διάστημα 4 - 5 ημερών σε αγροικία στην Ελληνοκλησσιά του Δήμου Ανδρούσας.

http://radio936.blogspot.com

Πέθανε η γυναίκα αξιωματικός του Π.Ν από τη νέα γρίπη

Η 39χρονη σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού πέθανε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών από πνευμονία, αποτέλεσμα της νέας γρίπης. Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, την εβδομάδα από 5 έως 11 Δεκεμβρίου πιστοποιήθηκαν...



...δέκα κρούσματα της νέας γρίπης που όλα είναι ήπιας μορφής.

Τα κρούσματα παρουσιάστηκαν σε έναν υπασπιστή, τέσσερις υπαξιωματικούς, τρεις ικάρους και δύο σμηνίτες.

Πιστοποιήθηκαν επίσης έξι κρούσματα στο στρατό ξηράς, σε ένα υπαξιωματικό, ένα ΕΠΟΠ και σε τέσσερις στρατιώτες, τα οποία είναι όλα ήπιας μορφής.

Έρχονται οι αύρες;


O Xρυσοχοϊδης καταργεί τα δακρυγόνα στις διαδηλώσεις
και γενικά τα χημικά.
Οικολόγος ο Υπουργός.
Επαναφέρει τις αύρες;
Θα το δούμε.
Αυτές πετάνε νερό με πίεση (κανονάκι)
αλλά και χρωματιστό
για να σταμπάρονται οι ταραξίες.
Είναι πολλά τα λεφτά Άρη για αυτούς που θα πάρουν
μέρος στον διαγωνισμό για την προμήθεια αυτών
των ειδικών οχημάτων.
Υπάρχουν λίγες στην Αμυγδαλέζα για δοκιμή.
Να γίνει λίγο τζίρος αλλά και να καθαρίσουν
με την πίεση του νερού εκτός από κάποιους άπλυτους
διαδηλωτές και τα βρώμικα πεζοδρόμια του Κακλαμάνη;
Όταν έχεις Υπουργό Προστασίας και Πράσινης Ανάπτυξης
όλα γίνονται.
Το νερό από τις αύρες αχρηστεύει και τις μολότοφ.
Εις το εξής δεν θα χρειάζεται αντιασφυξιογόνος μάσκα
για την διαδήλωση και δεν θα αποτελεί αδίκημα.
Μόνο ομπρέλα και αδιάβροχο.
Χρυσές δουλειές θα κάνουν οι αλλοδαποί που θα τα
πουλάνε έξω από το ΜΕΤΡΟ όλες τις εποχές
αρκεί να υπάρχει διαδήλωση που μάλλον δεν θα μας
λείψει από εδώ και πέρα.

Αθηναίος

Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός παραπληροφόρησης κατά της Ελλάδας...συντονισμένη επίθεση κατά της Ελληνικής οικονομίας...!


Δυστυχώς, η οικονομία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ψυχολογία. Αυτό κάνει την οικονομία επιρρεπή σε μαζικά μέσα και φορείς που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη και κατά συνέπεια επηρρεάζουν την ψυχολογία της μάζας. Ένα μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων του παγκόσμιου τύπου για την ελληνική οικονομία, με χαρακτηριστικότερο αυτό της Γαλλικής εφημερίδας "Λιμπερασιόν", αποτελεί εχθρό της οικονομικής σταθερότητας, την οποία η Ελλάδα εσπευσμένα εγκαλείται να φέρει εις πέρας. Τον τύπο ενισχύουν και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης που έχουν αναχθεί σε πηγές δημιουργίας "κλίματος" αντί της επένδυσής τους στην έρευνα και της κοινοποίησης συγκροτημένων και τεκμηριωμένων πορισμάτων δια των ενδελεχούς επεξεργασίας πληροφοριών των απαραίτητων παραμέτρων ενός οικονομικού status.
Εν προκειμένω, οι οίκοι εξελίσσονται σε μάντεις κακών για την Ελλάδα καθώς επιδίδονται στο να αναμασούν δαφνόφυλλα και να εκσφενδονίζουν σενάρια τρόμου κλεμμένα από μυθομανείς ευρωπαίους οικονομικούς συντάκτες, οι οποίοι δε ζητούν ούτε τα ρέστα για την πνευματική κλοπή!!!
Χθες, τα σενάρια οικονομικής κατάρρευσης της χώρας μας πήραν τη μορφή χιονοστιβάδας,...κάτι που πέρα από μας, διαταράσσει το μέλλον της ευρωζώνης και του ευρώ! Σε αυτό το γεγονός, τεράστιες είναι οι ευθύνες των ιθυνόντων της Ε.Ε. Τύπου Αλμούνια που με πομπή και στόμφο επισήμαιναν τον κίνδυνο της χρεωκοπίας της χώρας μας και τώρα τρέχουν να μαζέψουν τ' ασυμμάζευτα!
Κάνοντας την αυτοκριτική μας, αναλαμβάνουμε όλη την ευθύνη για τη δημοσιοοικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και προσπαθούμε να φέρουμε την οικονομία σε τάξη, επενδύοντας σε ένα οργανωμένο οικονομικό σχεδιάγραμμα το οποίο παράλληλα κοινοποιούμε προς έλεγχο στους εταίρους μας...οι οποίοι με παραδειγματική αμέλεια (ήπιος ο χαρακτηρισμός) συνεχίζουν λανθασμένα να προσθέτουν σύννεφα στον ήδη συνεφιασμένο ελληνικό ουρανό.


Υ.Γ.: Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο γάϊδαρος... όσο για τα γαϊδούρια...έχουν και όνομα! Για να μην θεωρείται ότι τρώμε κουτόχορτο…και μάλιστα ευρωπαϊκό!

Επίκαιρο

Περικυκλώνουν την Ιερουσαλήμ

Η Ε.Ε. κάλεσε το Ισραήλ να μοιραστεί την Ιερουσαλήμ με τους Παλαιστινίους. Ο ΟΗΕ ζήτησε να λυθεί το θέμα μέσω διαπραγματεύσεων. Σε λίγα χρόνια, εντούτοις, όλη αυτή η συζήτηση δεν θα έχει πια κανένα νόημα. Η Ιερουσαλήμ θα έχει γίνει de facto «ενιαία και αδιαίρετη» πρωτεύουσα του Ισραήλ. Το Ισραήλ κατέκτησε την Ανατολική Ιερουσαλήμ, καθώς και τη Δυτική Όχθη, το 1967. Την προσάρτησε το 1980 και την ίδια χρονιά ψηφίστηκε στην Κνεσέτ νόμος που χαρακτηρίζει την Ιερουσαλήμ «ενιαία και αδιαίρετη» πρωτεύουσα του Ισραήλ. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου εξελέγη τον Μάρτιο πρωθυπουργός αποκλείοντας κάθε συζήτηση για το καθεστώς της πόλης με τους Παλαιστινίους, που διεκδικούν την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά τους. Το Ισραήλ «απάντησε» στην έκκληση της Ε.Ε. εγκρίνοντας χθες επί της αρχής νομοσχέδιο που επιβάλλει διεξαγωγή δημοψηφίσματος πριν την οποιαδήποτε αποχώρηση από προσαρτημένα εδάφη- την Ανατολική Ιερουσαλήμ ή τα Υψώματα του Γκολάν. Παράλληλα, ανακάλεσε επικαλούμενο «λόγους ασφαλείας» την άδεια που είχε δώσει σε 10μελή αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών να μεταβεί στη Λωρίδα της Γάζας. Όπως όλα δείχνουν, ο πόλεμος για την «πόλη της ειρήνης» θα συνεχιστεί για καιρό.

Η Πράσινη Γραμμή
Μόνο που, όπως σημειώνει η «Figaro», «σε λίγα χρόνια το παλαιστινιακό κράτος δεν θα μπορεί πια να κάνει την (Ανατολική) Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά του». Ήδη, η Πράσινη Γραμμή που χωρίζει τη Δυτική από την Ανατολική Ιερουσαλήμ δεν είναι παρά ένα εικονικό όριο. Η δυναμική πολιτική «αστικού εποικισμού» του Ισραήλ αλλάζει τη φυσιογνωμία της πόλης διαφοροποιώντας τόσο τα όρια όσο και τη δημογραφική της σύνθεση. Το «τείχος ασφαλείας» σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται γύρω από την Ιερουσαλήμ ώστε να περικλείει όσο το δυνατόν περισσότερα εδάφη και να αποκλείει όσο το δυνατόν περισσότερους Άραβες. Μία ζώνη εβραϊκών οικισμών γύρω από τις παλαιστινιακές συνοικίες της Ανατολικής Ιερουσαλήμ τις έχει ήδη αποκόψει από την υπόλοιπη Δυτική Όχθη. Ακόμα και εντός των αραβικών ζωνών, όμως, «εμφυτεύονται» με διάφορες μεθόδους (εξαγορές, καταλήψεις εγκαταλελειμμένων κατοικιών, κατεδαφίσεις «αυθαίρετων» παλαιστινιακών κτιρίων) εβραϊκές συνοικίες, δημιουργώντας ένα «συνονθύλευμα» που καθιστά όλο και λιγότερο εφικτό τον διαχωρισμό των δύο κοινοτήτων.

ΤΑ ΝΕΑ

Προλάβετε τη γρίπη των χοίρων - Prevent Swine Flu


Οι μόνες πύλες εισόδου είναι τα ρουθούνια και το στόμα/ο λαιμός. Σε μια παγκόσμια επιδημία αυτού του είδους, είναι σχεδόν αδύνατο να αποφύγετε την επαφή με τον H1N1 παρά όλες τις προφυλάξεις. Ενώ είστε ακόμα υγιείς και δεν παρουσιάζετε συμπτώματα μόλυνσης από τον Η1Ν1, προκειμένου να αποτρέψετε τον πολλαπλασιασμό του ιού, την επιδείνωση των συμπτωμάτων και την ανάπτυξη δευτεροβάθμιων μολύνσεων, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικά πολύ απλά βήματα:

1.Κάνετε δύο φορές την ημέρα γαργάρες με θερμό αλατισμένο νερό ή Listerine. Ο *H1N1 χρειάζεται να παραμείνει στην περιοχή του λαιμού/ ρινικής κοιλότητας για 2-3 ημέρες μετά από την αρχική μόλυνση προκειμένου να πολλαπλασιαστεί και να παρουσιάσει χαρακτηριστικά συμπτώματα. Η απλή γαργάρα αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό. Κατά μία έννοια, η γαργάρα με αλατόνερο έχει την ίδια επίδραση σε ένα υγιές άτομο που έχει το Tamiflu σε ένα μολυσμένο. Μην υποτιμήστε αυτήν την απλή, ανέξοδη, και ισχυρή προληπτική μέθοδο.

2. Φυσήξτε τη μύτη σας δυνατά μια φορά την ημέρα και καθαρίστε και τα δύο ρουθούνια με βαμβάκι εμποτισμένο σε αλατόνερο. Αυτό συντελεί πολύ αποτελεσματικά στο να μειωθεί ο πληθυσμός του ιού.

3. Ενισχύστε τη φυσική άμυνα του οργανισμού σας καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε βιταμίνες C και D. Εάν χρησιμοποιήσετε συμπλήρωμα διατροφής βιταμίνης C, σιγουρευτείτε ότι περιέχει και ψευδάργυρο για καλύτερη απορρόφηση.

4. Πιείτε όσο περισσότερα ζεστά ροφήματα (τσάι, καφές, κ.λπ.) μπορείτε. Η κατανάλωση θερμών ροφημάτων έχει την ίδια επίδραση με τις γαργάρες, αλλά με αντίστροφη κατεύθυνση: Ξεπλένουν τους πολλαπλασιασθέντες ιούς από το λαιμό στο στομάχι όπου δεν μπορούν να επιζήσουν, να πολλαπλασιαστούν ή να κάνουν οποιαδήποτε ζημιά.

Πως γίνονται τα παιχνίδια των αλιτήριων ξένων μεγαλοτραπεζιτών στην Ελλάδα


Το πρώτο 3μηνο του 2009 το Ελληνικό Δημόσιο δανείσθηκε το κολοσσιαίο ποσό των 36 δις. ευρώ με τεράστιο κόστος, αφού εκείνη την περίοδο το spread στη δευτερογενή αγορά εκτινασσόταν πάνω και από τις 300 μονάδες βάσης.


Εξαιτίας της ανασφάλειας που επικρατούσε, το Δημόσιο είχε υποχρεωθεί να μοιράσει αυτή την τεράστια πίτα σε ελάχιστες τράπεζες: αν προσέφευγε σε ανοικτές δημοπρασίες για να περιορίσει το κόστος δανεισμού, θα κινδύνευε να μείνει ακάλυπτη μία δημοπρασία και να ξεδιπλωθούν τα σενάρια της χρεοκοπίας, γι' αυτό και το σύνολο του δανεισμού εκείνη την περίοδο αντλήθηκε με πανάκριβες κοινοπρακτικές εκδόσεις, τις οποίας νέμονταν πενταμελή σχήματα αναδόχων -τέσσερις ξένες, μία ελληνική τράπεζα.

Μέσω αυτών των σχημάτων, που εκτός των άλλων εισέπραξαν και υπέρογκες προμήθειες, το κόστος δανεισμού διατηρήθηκε σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα αφήνοντας πρωτοφανή κέρδη σε λίγες τράπεζες και τους πελάτες τους. Ο τομέας Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ είχε υπολογίσει τότε ότι το Δημόσιο θα πληρώνει για πολλά χρόνια 950 εκατ. ευρώ περισσότερα κάθε χρόνο, από όσο θα πλήρωνε η Γερμανία για να αντλήσει το ίδιο συνολικό ποσό!

Προφανές είναι, ότι ο μόνος τρόπος για να συρθεί το Δημόσιο και το πρώτο τρίμηνο του 2010 σε εκδόσεις τίτλων μέσω κοινοπρακτικών σχημάτων και με πολύ υψηλές αποδόσεις είναι να διατηρηθούν οι πιέσεις στην αγορά με συνεχείς εκθέσεις, που θα προβάλλουν μόνιμα τα πιο δυσμενή σενάρια, είτε η κυβέρνηση ακολουθεί «σωστή» πορεία προς τη δημοσιονομική προσαρμογή, είτε αποκλίνει ...;

Πηγή: www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/--2----2009120617532/

Πως χρεώνουν τους λαούς και τις κυβερνήσεις από την Πυξίδα Ελλήνων

ΤΙ ΑΛΛΗ ΜΑΛ....Α ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ-ΕΥΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΟΜΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΦΙΛΑΝΔΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ..

Οι αστυνομικοί έλκεψαν 8000 ευρώ από Σομαλό!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Μία εξαιρετικά περίεργη υπόθεση που βάζει σε ακόμα πιο περίεργες σκέψεις, έρχεται στο φως της δημοσιότητας, στη σκιά των συνεχών επιχειρήσεων «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. στα υποβαθμισμένα γκέτο της Αθήνας. Εύπορος Σομαλός επιχειρηματίας με φιλανδική...


υπηκοότητα καταγγέλλει επώνυμα ως «εκπρόσωπος των συμπατριωτών του», που εξακολουθούν να ζουν σαν τα ποντίκια στο τριώροφο νεοκλασικό – τρώγλη της οδού Βερανζέρου 33, ότι σε έφοδο των δυνάμεων καταστολής στη βρώμικη «φωλιά», «απαλλοτριώθηκαν» αναιτιολόγητα 8.000 ευρώ, που αποτελούν το κοινό ταμείο της κοινότητας. Η ιστορία λαμβάνει ύποπτες διαστάσεις, αφού, ως απάντηση στην επώνυμη καταγγελία, ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας που έχει πλήρη γνώση για το καλοκαιρινό «σκούπισμα», κάνει λόγο για κατάσχεση μόνο 3.500 ευρώ, τα οποία αποτελούν προϊόν εγκληματικής πράξης.
http://www.adiakritos.gr/

Ο Ιούδας δια μέσου των αιώνων...Από το βιβλίο του Έλληνα πρέσβη στην Ρωσία Αριστείδου Ανδρόνικου


ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Ι΄ Οι Φατιμίδαι
Η μυστική δράσις της δυναστείας των Φατιμίδων,η οποία εξήσκησε μεγίστην επιρροήν επί της εν Ανατολή και Β,Αφρική καταστάσεως, συνδέεται αναποσπάστως με την εμφάνισιν και εξάπλωσιν του Ισλαμισμού.
Πολλοί σοφοί της Ευρώπης και της Αμερικής ησχολήθησαν κατά τα τελευταία έτη εις την αναζήτησιν των πραγματικών αιτίων,τα οποία εγέννησαν και διέδωσαν την μουσουλμανικήν θρησκείαν,καθ’ην εποχήν ο Χριστιανισμός,νέα θρησκεία με ωραία ιδεώδη,δεν είχεν ακόμη δοκιμασθή υπό της ανθρωπότητος.Το φαινόμενον τούτο είναι πράγματι άξιον πολλής προσοχής,διότι ο Χριστιανισμός,με το κύριγμα της Αγάπης,όχι μόνον απετέλει δια την περίοδον εκείνην,όχι μόνον αποτελεί δια την σύγχρονον εποχήν,αλλά θα αποτελή και εις την αιωνιότητα θρησκείαν τόσον ευγενούς και θείου περιεχομένου,ώστε να μη υπάρχη ανάγκη ούτε νέας θρησκείας,ούτε μυστικών εταιριών,όπως αι συσταθείσαι μέχρι του 1925.
Ιδού τα κυριώτερα πορίσματα των σοφών,των ασχοληθέντων επι του σοβαρωτάτου τούτου δια την ιστορίαν του πολιτισμού και δια την σύγχρονον ακόμη πολιτικήν ιστορίαν της Ανατολής ζητήματος. Εκ της λαμπράς μελέτης και εμβριθούς ερεύνης του Luis Dasté (La Bastille 1908) αποδεικνύεται ότι ο Ισλαμισμός αναμφιβόλως εγεννήθη τη πρωτοβουλία των Εβραίων.
Ούτοι,δια να φέρουν αντιπερισπασμόν εις τον σφριγώντα χριστιανισμόν,ώθησαν τον Μωάμεθ εις την δημιουργίαν νέας θρησκείας,η οποία,δια να εξουδετερώση την θρησκείαν του Χριστού, προέβη εις την αναγνώρισιν ενός και μόνου Θεού,ώς και εις την αποδοχήν του Μωυσέως και Χριστού ως προφητών.
Ο Bernard Lazare,γνωστός Εβραίος συγγραφεύς λέγει ότι «η εμφάνισις του Ισλάμ εις την Αραβίαν έθεσε τέρμα εις την εξάπλωσιν του Χριστιανισμού,ακριβώς διότι εν αυτή έχουσιν υποβληθή όλαι αι ιουδαικαί ιδέαι της κυριαρχίας του κόσμου.Δια τούτο ακριβώς παρουσιάσθη ως αντίπαλος του Χριστιανισμού και τοιούτος υπάρχει μέχρι σήμερον.Αλλ΄οι Εβραίοι υπελόγισαν κακώς.Όταν ο Μωάμεθ ενισχύθη αρκούντως,ηθέλησε ν΄απαλλαχθή της εβραικής κηδεμονίας.
Όπως αποκλείση πάσαν περαιτέρω συνεργασίαν,εκήρυξεν εαυτόν Μεσσίαν δια της περιφήμου του Κορανίου δηλώσεως,καθ’ην εις υπάρχει Θεός,εις ο προφήτης αυτού ο Μωάμεθ,και ουδείς μετ’αυτόν».
Το κήρυγμα τούτο,το οποίον προκάλεσε την αγανάκτησιν των εβραίων,ήτο φοβερόν κτύπημα κατά της εβραικής θεωρίας περί προσεχούς ελεύσεως του Μεσσίου.
Η διάσπασις αύτη μεταξύ του Μωάμεθ και των Ιουδαίων δεν εβράδυνε να εκδηλωθή.Και ο Μωάμεθ τότε ανέγραψε εις το Κοράνιον περί εβραιών τα εξής:
«Όταν ο εβραίος ορκίζεται,ο όρκος του είναι ψευδής».(Κοραν. VIII σελ 15).
«Κατά την ημέραν καθ’ην ο Αλλάχ θα τους αναστήση,θα ορκίζωνται,όπως τώρα ορκίζονται έμπροσθεν ημών ότι ήσαν πάντοτε πιστοί!!..ώ! τι ψεύσται είναι αυτοί!!».(Κοραν. VIII σελ 18 ).
«Ούτε ο πλούτος ούτε τα τέκνα των θα τους δικαιώσουν εις τους οφθαλμούς του Παντοδυνάμου,αυτοί θα είναι θύματα του αιωνίου πυρός».(Κοραν. VIII σελ 20).
Όταν οι κορυφαίοι εβραίοι είδον ότι προς στιγμήν διαφεύγει των χειρών των το δημιούργημα των,τουτέστι το Ισλάμ,επενόησαν σατανικώτατα πολλάς μουσουλμανικάς αιρέσεις.
Ο Εβραίος ιστορικός και καθηγητής του Πανεπιστημίου του Βρεσλάου Ερρίκος Γρέτς, λέγει, ότι η κατάληψις της Περσίας υπό των Σιιτών,οφείλεται εις την βοήθειαν των Εβραίων,οι οποίοι βραδύτερον συνετέλεσαν και εις τας μουσουλμανικάς νίκας εν Ισπανία.
Εβραίοι εδημιούργησαν την αίρεσιν των Σιιτών.Άρχηγός της αιρέσεως ήτο ο εξισλαμισθείς Εβραίος Εμπ.Αλσόδα Σαμπάι,ως τούτο μαρτυρούν και αι ιστορικαί έρευναι του R.Dozy «Essai sur l’histoire de l’Islam» και του S.Sacy «Religion des Druses».
Οι Σιίται διεδόθησαν εις την Περσίαν υποβοηθούμενοι από τας μυστικάς εταιρίας των Εβραίων και απέρριψαν εκ του Κορανίου το εξής χωρίον. «Εις Θεός,εις προφήτης αυτού Μωάμεθ και ουδείς μετ’αυτόν»,δια να αφήσουν ελεύθερον το έδαφος της ελεύσεως του Μεσσίου.Οι Σιίται υπεστήριξαν τον Αλή ως διάδοχον του Μωάμεθ.
Συγγενής αίρεσις των Σιιτών είνε η των Ισμαηλιτών,οίτινες κατώρθωσαν κατά τον Χ αιώνα να κατακτήσουν την Β.Αφρικήν και να ιδρύσουν την δυναστείαν των Φατιμίδων,εις τιμήν της Φατμάς θυγατρός του Μωάμεθ και γυναικός του Αλή. Το εκπληκτικώτερον όλων είνε,ότι ο πρώτος Χαλίφης της δυναστείας ταύτης ήτο καθαρού αίματος εβραικού,ονομαζόμενος Ομπέι-δαλλάχ-Αλ Μαχδή,οι δε κατωτέρου βαθμού Ισμαηλίται τον εθεώρουν ως την ενσάρκωσιν του Μαχδή,απεσταλμένου του Θεού.
Είνε άξιον περιεργείας πως οι εβραίοι κατώρθωσαν να εξαπατήσουν τους Ισμαηλίτας,οίτινες απετέλουν ισχυράν μυστικήν οργάνωσιν και να τους επιβάλουν ως Χαλίφην τον ομόφυλόν των Ομπέι-δαλλάχ. Ο υιός του Αμπαλλάχ, αρχηγού της αιρέσεως των Ισμαηλιτών,ονόματι Χουσείν,εγένετο ο αρχηγός των Καρμάκων (καθαρώς εβραικής οργανώσεως),οίτινες ήσαν διεσκορπισμένοι εις Περσίαν,Συρίαν,Αραβίαν.
Ο Χουσείν έζη εις μικράν πόλιν της Συρίας ονομαζομένην Σαλαμάχ,όπου διήγε βίον μυστηριώδη.Εις εκ των πλησιεστέρων του φίλων τω ενέπνευσε την ιδέαν να υπανδρευθή χήραν εβραίαν βαθύπλουτον,ήτις είχε μικρόν υιόν εκ του εβραίου πρώτου συζήγου της.Τον μικρόν αυτόν ο Χουσείν ανέθρεψε και τον ανέδειξε Ιμάμην(Sacy-Religion des Druzes).Τοιαύτη ήτο η προέλευσις του Χαλίφου Ομπέι-δαλλάχ της δυναστείας των Φατιμίδων.Προς απόκρυψιν της εβραικής καταγωγής του,εσφάγησαν όλοι οι κάτοικοι του Σαλαμάχ.Μ’όλα ταύτα ούτε η δυναστεία της Βαγδάτης των Αμπασίδων,ούτε η Ισπανική των Ομεάδων τον ανεγνώρισαν ως απόγονον του Αλή.
Επί 200 σχεδόν έτη(909-1171)εκυριάρχει εις την Βόρειον Αφρικήν η μυστική αύτη εταιρεία,ήτις έφερε το επιβλητικόν όνομα της δυναστείας των Φατιμίδων,ενώ πραγματικώς ήτο εβραική οργάνωσις.Η φοβερά αύτη δυναστεία εξωλοθρεύθη από νέον κατακτητήν,τον Σαλαδίνον,τον γνωστόν αντίπαλον των Σταυροφόρων,κατά το 1171 μ.χ. Πάντως 15 όλοι Χαλίφαι της δυναστείας των Φατιμίδων ήσαν εβραικής καταγωγής, δουλεύσαντες φαινομενικώς μεν εις μουσουλμανικά συμφέροντα,πράγματι δε εις το ιδεώδες της εβραικής κοσμοκρατορίας.
Τα δύο τελευταία άρθρα μου αρκούν νομίζω προς απόδειξιν της επιδράσεως των εβραίων επί της μουσουλμανικής θρησκείας.
Είναι όμως απείρως σπουδαιοτέρα η έρευνα των πραγματικών αιτίων της εμφανίσεως των αιρέσεων,αι οποίαι διήρεσαν την χριστιανικήν ανθρωπότητα.Ίδια η δράσις των Γνωστικών και των Νεογνωστικών,ήτοι των σημερινών Οκκουλτιστών,είναι άξια της μεγαλειτέρας προσοχής.

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ, “Ο ΙΟΥΔΑΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ”, ΣΕΛΙΔΕΣ 140-144

"Καλά σας κάνουν όλες αυτές οι εταιρίες SATO,Ikea και άλλοι "μεγαλο-μαγαζάτορες"

"Σε σχέση με ανάρτησή σας, θα ήθελα να απαντήσω στον φίλο, διότι είμαστε στο χώρο του επίπλου.Καλά σας κάνουν όλες αυτές οι εταιρίες SATO,Ikea και άλλοι "μεγαλο-μαγαζάτορες", αφού αντί να προτιμήσετε τα παλιά, παραδοσιακά και Ποιοτικά καταστήματα, με την προσωπική...
εξυπηρέτηση, (αποκλειοντας τους απατεώνες κι εκεί βέβαια...), πηγαίνετε όλοι σα ρομπότ σε αυτά τα ολιγοπώλια και σας φέρονται σα να είστε ένα τίποτα!Και πληρώνετε τα τούρκικα και κινέζικα σαλόνια σαν..."ποιοτικές ευκαιρίες!"Ξυπνήστε !!Οταν κάποτε κλείσουν όλοι οι μικροί, εάν εσείς δεν βοηθάτε, τότε θα σας γ............ν χωρίς σάλιο!Οπως τα "μεγάλα" και "σύγχρονα" super markets, για τα οποία έλεγαν πριν από 20 χρόνια ότι θα ψωνίζουν όλοι πολύ φθηνά και ποιοτικά!"

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της νέας γρίπης.

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της νέας γρίπης είναι απότομη εμφάνιση των συμπτωμάτων. Τα πιο συχνά κλινικά ευρήματα είναι: απότομη εισβολή πυρετού πάνω από 38ο C (95% των ασθενών), βήχας (85%), αδυναμία-καταβολή δυνάμεων (40%), ρίγος (37%), μυαλγίες (36%), ρινική συμφόρηση (36%), πονόλαιμος (30%), κεφαλαλγία (30%).

Συχνά είναι και τα συμπτώματα στο γαστρεντερικό σύστημα, όπως έμετος (28%) και διάρροια (24%), τα οποία είναι σπάνια στην εποχική γρίπη. Τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι μπορεί να μην εμφανίζουν την τυπική κλινική εικόνα.
Η συμπτωματολογία διαρκεί 2 έως 5 ημέρες.
Μεγαλύτερη διάρκεια των συμπτωμάτων (ιδιαίτερα του πυρετού) και εμφάνιση δύσπνοιας καθιστούν απαραίτητη την ιατρική συνδρομή για να αποκλειστούν επιπλοκές, όπως η πνευμονία.
Υποξεία έναρξη πολύ ήπιων συμπτωμάτων και κυρίως η απουσία πυρετού καθιστούν αμφίβολη τη νόσηση από τον ιό Η1Ν1/09 και πιο πιθανή την προσβολή από έναν από τους περίπου 200 ιούς του κοινού κρυολογήματος.
Η ασθένεια δεν είναι σοβαρή στους περισσότερους ασθενείς και δεν χρειάζεται ιατρική παρέμβαση ή χορήγηση αντιιικών φαρμάκων, αφού αυτοϊάται. Η θεραπεία είναι συμπτωματική, δηλαδή ανάλογα με τα συμπτώματα.
Στην περίοδο πανδημίας γρίπης από τον ιό Η1Ν1/09 που διανύουμε, όταν ένας ασθενής έχει τα τυπικά συμπτώματα γρίπης, τότε είναι βέβαιο ότι πάσχει από τη νέα γρίπη. Κανένα διαγνωστικό τεστ δεν είναι απαραίτητο για την επιβεβαίωση της διάγνωσης.
Διαγνωστικός έλεγχος και χορήγηση αντιιικών φαρμάκων γίνεται κατά περίπτωση σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις ή ανοσοκατασταλμένους.

Standard & Poor’s, Moody’s, Fitch Rating - ένα απίστευτα ισχυρό ολιγοπώλιο αξιολογεί αυθαίρετα και βαθμολογεί ανεξέλεγκτα την Ελλάδα. Ποιοί είναι αυτο


«Υπάρχουν δύο υπερδυνάμεις:», έγραφε το 1996 ο βραβευμένος με Pulitzer κ. Thomas Friedman, «οι Η.Π.Α. και η εταιρεία αξιολόγησης Moody’s. Πιστέψτε με, δεν είναι πάντοτε ξεκάθαρο, ποια από τις δύο διαθέτει τη μεγαλύτερη ισχύ». Η μοναδική αυτή ιστορία «οροθετείται» πριν από περίπου 100 χρόνια, όταν στις Η.Π.Α. ξεκίνησε η κατασκευή του τεράστιου σιδηροδρομικού δικτύου. Η εύρεση εκείνων των επενδυτών, οι οποίοι θα ήταν διατεθειμένοι να χρηματοδοτήσουν με αρκετά υψηλά ποσά τις, άγνωστες τότε, εταιρείες κατασκευής σιδηροδρομικών δικτύων, ήταν ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα. Εκείνη ακριβώς την εποχή ο John Moody, ένας πανέξυπνος χρηματοοικονομικός αναλυτής, διέκρινε το πρόβλημα και «διέγνωσε» τη λύση του, δημιουργώντας το 1909 την πρώτη εταιρεία αξιολόγησης πιστωτικών κινδύνων.

Επινοώντας την αξιολόγηση με τα αρχικά γράμματα του αλφαβήτου (ABC), καθιέρωσε τη βαθμολογία ΑΑΑ (και τα παράγωγα της), η οποία έκτοτε υποδηλώνει το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο, με το οποίο ευρίσκεται αντιμέτωπος ένας επενδυτής, όταν δανείζει τα χρήματα του σε μία επιχείρηση (σε ένα κράτος κλπ).
Σύντομα, το 1916, εισήλθε στο χώρο η Standard Statistics (η σημερινή Standard & Poor’s), ενώ ακολούθησε (1924) η Fitch. Αυτό το ολιγοπώλιο, το «trio inferno» όπως πλέον αποκαλείται διεθνώς, κατέχει σήμερα το 95% της παγκόσμιας αγοράς. Ο πίνακας (πηγή: Spiegel) είναι αποκαλυπτικός:


ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΖΙΡΟΣ $ ΚΕΡΔΗ $ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Standard & Poor’s* 2.654.000.000 1.055.000.000 8.500
Moody’s** 1.205.000.000 537.000.000 3.000
Fitch Rating*** 727.000.000 286.000.000 2.300
* Θυγατρική του ομίλου (media) McGraw-Hill
** 16% Berkshire Hathaway (Warren Buffet) – 84% ελεύθερη διασπορά
*** 60% Fimalac, 40% Hearst Corporation


Τόσο ο τζίρος, όσο και τα τεράστια καθαρά κέρδη των «τριών αδελφών», τα οποία πλησιάζουν το 40%, αναδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διαχρονική αξία της επιχειρηματικής ιδέας. Η είσοδος δε του Warren Buffet στη Moody’s (αυξημένη πληροφόρηση, ενδεχομένως «έγκαιρη» γνώση των αξιολογήσεων πολλών εταιρειών κλπ – εάν τυχόν γνωρίζεις από πριν την «ύστερη» υποτίμηση της πιστοληπτικής ικανότητας μίας εταιρείας ή ενός κράτους, μπορείς να κερδίσεις τεράστια ποσά), ερμηνεύει, σε κάποιο βαθμό βέβαια, ένα μέρος των πασίγνωστων επενδυτικών του επιτυχιών.
Παραμένει φυσικά παράδοξο το γεγονός ότι, οι υπόλοιπες ανεπτυγμένες οικονομίες (ΕΕ, Ιαπωνία κλπ), δεν κατάφεραν ή δεν φρόντισαν να δημιουργήσουν ανάλογες εταιρείες, αφήνοντας στην κυριολεξία «έρμαιο» στις διαθέσεις των αμερικανικών εταιρειών αξιολόγησης τόσο τις επιχειρήσεις τους, όσο και τους δημόσιους τομείς τους («αλλοίμονο» σε μία επιχείρηση ή σε ένα κράτος που τυχόν βρεθεί, για παράδειγμα, στο στόχαστρο της Standard & Poor’s).
Περεταίρω, τον Ιούνιο του 1999, όταν ξεκίνησε η συνθήκη της Βασιλείας ΙΙ, μέσα στα πλαίσια της οποίας λειτουργούν (επιβλέπονται) τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αποφασίσθηκε η «συσχέτιση» της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών, με τη «νόμιμη» αξιολόγηση των επενδυτικών τους τοποθετήσεων. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δηλαδή, τα οποία επενδύουν σε «χρεόγραφα» με υψηλή πιστωτική αξιολόγηση, χρειάζονται να «δεσμεύουν» σημαντικά χαμηλότερα «εγγυητικά» κεφάλαια - οπότε μπορούν να πολλαπλασιάζουν τις πιστώσεις τους (ακολούθησε ο «χορός» της υπερχρέωσης και η απόλυτη ηγεμονία των εταιρειών αξιολόγησης).
Για παράδειγμα, σύμφωνα με του κανόνες της Βασιλείας ΙΙ, για την αγορά ενός επενδυτικού προϊόντος αξίας 1.000.000 €, με αξιολόγηση ΑΑΑ, η τράπεζα υποχρεώνεται να κατέχει ίδια κεφάλαια ύψους μόλις 5.600 € (περίπου 178 φορές λιγότερα). Εάν όμως η αξιολόγηση του προϊόντος μειωθεί στο Ba1, τότε η τράπεζα οφείλει να αυξήσει τα ίδια κεφάλαια της, για το ίδιο προϊόν, στις 200.000 € (μόλις 5 φορές λιγότερα, έναντι 178 του προηγουμένου).
Τέλος, εάν η αξιολόγηση μειωθεί ακόμη περισσότερο, στο B1, τότε η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να διατηρεί ολόκληρο το ποσόν (100%) σαν «αντίκρισμα» - επομένως, χρειάζεται 178 φορές περισσότερα ίδια κεφάλαια για ένα χρεόγραφο Β1, από ότι για ένα χρεόγραφο με την αξιολόγηση ΑΑΑ (ας φαντασθούμε εδώ τι σημαίνει για μία χώρα - η οποία έχει διαθέσει ομόλογα του δημοσίου της στις τράπεζες - η ενδεχόμενη υποτίμηση της πιστοληπτικής της ικανότητας: τόσο σε σχέση με το επιτόκιο που η ίδια πληρώνει, όσο και σε σχέση με τα επί πλέον κεφάλαια που πρέπει να δεσμεύσουν ξαφνικά οι τράπεζες που έχουν ήδη αγοράσει τα ομόλογα της).
Ως εκ τούτου, η αξιολόγηση έχει άμεση σχέση τόσο με την κεφαλαιακή επάρκεια, όσο και με τον όγκο των συναλλαγών μίας τράπεζας αφού, όσο καλύτερη αξιολόγηση διαθέτουν τα προϊόντα (χρεόγραφα) στα οποία επενδύει, τόσο λιγότερα ίδια κεφάλαια χρειάζεται και τόσο περισσότερες πιστώσεις μπορεί να προσφέρει στους υπόλοιπους πελάτες της (χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καταναλωτών κλπ). Από την αντίθετη πλευρά, όταν μειώνεται η αξιολόγηση των χρεογράφων, στα οποία έχει ήδη επενδύσει η τράπεζα, είναι υποχρεωμένη να «αποσύρει» πολλαπλάσιες πιστώσεις από την κανονική αγορά, έτσι ώστε να διατηρήσει την υποχρεωτική από τη νομοθεσία κεφαλαιακή της επάρκεια – με δυσμενείς επιπτώσεις αφενός μεν για την πραγματική οικονομία (πιστωτική παγίδα), αφετέρου δε για την ίδια (μείωση του τζίρου και των κερδών της).
Συνεχίζοντας, όσον αφορά τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, όσο καλύτερη αξιολόγηση έχουν, τόσο ευκολότερα δανείζονται από τις τράπεζες, τόσο χαμηλότερα επιτόκια πληρώνουν και τόσο φθηνότερες τιμές ή μεγαλύτερες πιστώσεις λαμβάνουν από τους προμηθευτές τους (επηρεάζεται ακόμη και η χρηματιστηριακή τιμή τους, αφού πολλά Επενδυτικά Ταμεία είναι υποχρεωμένα να τοποθετούνται μόνο σε τίτλους που διαθέτουν την υψηλότερη αξιολόγηση – ΑΑΑ).
Όσον αφορά τώρα τις ασφαλιστικές εταιρείες, διαπιστώνουμε αντίστοιχες «επιδράσεις» - ιδιαίτερα δε σε αυτές που ασφαλίζουν, μέσω των CDS, επενδυτικά προϊόντα ή ομόλογα του δημοσίου. Τα ετήσια ασφάλιστρα δηλαδή ή τα «επιτόκια» (αποδόσεις) των CDS, διαμορφώνονται ανάλογα με την αξιολόγηση του ασφαλιζομένου.
Tα ίδια σχεδόν ισχύουν και για τα κράτη, ο δανεισμός των οποίων, καθώς επίσης το επιτόκιο του, είναι «μεγέθη» απολύτως ανάλογα της αξιολόγησης τους - όσο χαμηλότερη είναι δηλαδή η αξιολόγηση τους, τόσο περισσότερους τόκους εισπράττουν οι πιστωτές τους για το αυξημένο ρίσκο τους (για παράδειγμα, όταν ένα κράτος δανείζεται 300 δις €, όσο υποθέτουμε το δικό μας, τότε ένα 2% μεγαλύτερο επιτόκιο, σημαίνει 6 δις € επί πλέον ετήσιους τόκους!) και τόσο δυσκολότερη είναι η πρόσβαση τους στις διεθνείς χρηματαγορές.
Από όλα τα παραπάνω, τεκμηριώνεται μάλλον επαρκώς η τεράστια ισχύς των εταιρειών αξιολόγησης, οι οποίες ουσιαστικά αποφασίζουν για τις τύχες των τραπεζών, των επιχειρήσεων, των ασφαλιστικών εταιρειών, των νέων επενδυτικών προϊόντων και των ίδιων των κρατών.
Δεν θα είμαστε ίσως υπερβολικοί εάν ισχυριζόμαστε ότι, τόσο το μέλλον του καπιταλιστικού συστήματος, όσο και η σημερινή ή οι μελλοντικές κρίσεις του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, είναι σε άμεση σχέση με τις τρείς αμερικανικές εταιρείες αξιολόγησης – με το «trio inferno». Ας μην ξεχνάμε ότι ακριβώς αυτές, δίνοντας ΑΑΑ σε πολλά «μη αξιολογήσιμα» CDO’s, βασισμένα στα γνωστά μας «ενυπόθηκα δάνεια χαμηλής εξασφάλισης» (subprimes), οδήγησαν το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα στο χείλος της αβύσσου – θα είχε μάλλον καταστραφεί εάν δε επενέβαιναν, άμεσα και από κοινού, όλα τα κράτη για να το διασώσουν, διακινδυνεύοντας μία δημοσιονομική κρίση άνευ προηγουμένου.
Βέβαια υποθέτει κανείς ότι, μία τόσο ευαίσθητη χρηματοπιστωτική λειτουργία, όσο αυτή της αξιολόγησης, υπόκειται στον αυστηρό έλεγχο του κράτους, στο οποίο έχουν την έδρα τους οι συγκεκριμένες εταιρείες – αν όχι σε έναν διεθνή ελεγκτικό οργανισμό. Συμβαίνει όμως ακριβώς το αντίθετο: πρόκειται για τρείς ιδιωτικές επιχειρήσεις, με έδρα τη Νέα Υόρκη, οι οποίες δεν υπόκεινται στον έλεγχο κανενός – η μοναδική τους υποχρέωση είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους τους.
Ακόμη χειρότερα, οι όποιες αξιολογήσεις τους δεν χρειάζεται καν να είναι σωστές. Ουσιαστικά εκφράζουν την υποκειμενική άποψη των τριών εταιρειών - κάτι ανάλογο δηλαδή με αυτήν των δημοσιογράφων του οικονομικού Τύπου, οι οποίοι αναλύουν εισηγμένες ή άλλες επιχειρήσεις, χωρίς να αναλαμβάνουν την παραμικρή προσωπική ευθύνη και χωρίς να ελέγχονται από κάποιους ειδικούς για τα αναγραφόμενα τους.
Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, επειδή δηλαδή εκφράζουν απλά τις υποκειμενικές απόψεις τους «επιφυλασσόμενες», δεν μπορεί κανένας δημόσιος ή άλλος οργανισμός να τις καλέσει σε απολογία – πόσο μάλλον να τις κατηγορήσει ή να καταθέσει αγωγές εναντίον τους. Επί πλέον (το «ετεροβαρές ρίσκο» στην απόλυτη επικράτηση του, σε συνδυασμό με «δικαιοπρακτικά» αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα), οι εκτιμήσεις τους πληρώνονται από τους χρεώστες: από αυτούς δηλαδή που ζητούν να αξιολογηθούν για να δανειστούν χρήματα και όχι από τους πιστωτές τους, οι οποίοι τους δανείζουν!
Το παράδειγμα μιας συζήτησης που διεξήχθη στις Η.Π.Α. (Washington), σε σχέση με τις αποτυχημένες, τις καταστροφικές καλύτερα αξιολογήσεις των CDO’s από τις συγκεκριμένες εταιρείες, είναι εξαιρετικά διαφωτιστικό - όσον αφορά τουλάχιστον τη συμπεριφορά των εταιρειών αξιολόγησης:
«Θα μπορούσαμε ποτέ πια να σας εμπιστευτούμε;» ρώτησε τον υπεύθυνο της Moody’s ένας ασφαλιστής, μετά την εκκωφαντική έκρηξη της αγοράς των δομημένων προϊόντων, η οποία ακολούθησε την πτώχευση της Lehman Brothers.
«Ίσως δεν είναι λογικό να στηρίζεστε αποκλειστικά στις δικές μας αξιολογήσεις», απάντησε αυτός με ήρεμη, εντελώς αποστασιοποιημένη φωνή.
«Αλλά μέχρι σήμερα οφείλαμε να εμπιστευόμαστε τις τοποθετήσεις σας»
«Καταλαβαίνω….μάλιστα», απάντησε ο υπεύθυνος της Moody’s, «Όμως, όταν χρησιμοποιείτε αξιολογήσεις, θα πρέπει να αποφασίζετε μόνος σας τι ακριβώς κάνετε με αυτές».
Ίσως πρέπει να θυμηθούμε πως, μεταξύ των ετών 2003 και 2006, ο όγκος των CDO’s τετραπλασιάστηκε, ξεπερνώντας το 1 τρις $ σε ετήσια βάση. Αν και κανένας δεν καταλάβαινε τι αγόραζε (άλλωστε ήταν ρεαλιστικά αδύνατον να γίνουν σωστά τόσες πολλές αξιολογήσεις, από τρείς μόνο εταιρείες), οι πάσης φύσεως επενδυτές (τράπεζες κλπ), αρκούνταν στην αξιολόγηση ΑΑΑ, η οποία υποδηλώνει σχεδόν μηδενικό ρίσκο και δεν ερευνούσαν τίποτα παραπάνω. Έτσι, από ένα μικρό κομμάτι της συνολικής αγοράς (niche), δημιουργήθηκε μία τεράστια μηχανή παραγωγής «σκοτεινών» χρημάτων, καθ’ όλα νόμιμων, η οποία συνεπήρε τα πάντα στην καταστροφική πορεία της.
Το 2006, σχεδόν το 44% του τζίρου των εταιρειών αξιολόγησης προερχόταν από τα δομημένα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, στα οποία οφείλονταν το 80% των συνολικών κερδών τους. Στην πραγματικότητα, πριν ακόμη «εκδοθεί» ένα τέτοιο δομημένο προϊόν, με στόχο την πώληση του στην αγορά, οι εκδότριες τράπεζες «ρωτούσαν» για την αξιολόγηση του – ουσιαστικά ενημερώνονταν για το πώς θα έπρεπε να «κατασκευασθεί», έτσι ώστε να αξιολογηθεί, εκ μέρους μίας από τις τρείς αδελφές, με ΑΑΑ.
Όπως είναι φυσικό, οι εταιρείες αξιολόγησης «βοηθούσαν» στη σωστή «κατασκευή» (αντί να ελέγχουν δηλαδή εκ των υστέρων το προϊόν, έδιναν εκ των προτέρων τις «προδιαγραφές» του) αφού, αμέσως μετά την εισαγωγή του προϊόντος, εισέπρατταν το 50% της αμοιβής τους - μέχρι και 500.000 $.
Φυσικά όλα όσα έχουμε αναφέρει, αφού σταμάτησαν για λίγο χρονικό διάστημα, συνεχίζουν ξανά - προφανώς κανένας δεν θέλει να χάσει μία τόσο μεγάλη πηγή εσόδων και κερδών. Ήδη, σε προηγούμενο άρθρο μας, αναφερθήκαμε στους εξελιγμένους «απογόνους» των CDO’s, στα δομημένα προϊόντα δηλαδή της «δεύτερης γενιάς», στα «re-remics». Τα καταστροφικά αυτά εργαλεία ουσιαστικά «βοηθούν» τις τράπεζες (με τις «ευχές» των ανήμπορων να αντιδράσουν σωστά κρατών) να «αναμορφώσουν» (να ωραιοποιήσουν) τους Ισολογισμούς τους, έτσι ώστε να μπορέσουν ξανά να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία - για να ξεφύγει η πραγματική οικονομία, η βιομηχανία και το εμπόριο δηλαδή με τη σειρά της, από την υφιστάμενη «παγίδα ρευστότητας».
Έτσι, η Moody’s ανακοίνωσε ξανά αυξημένες προβλέψεις κερδών για το 2009, ενώ οι κρατικές ελεγκτικές υπηρεσίες παρακολουθούν αμέτοχες, ανίκανες καλύτερα να αντιδράσουν, αφού ο δημόσιος έλεγχος των εταιρειών αξιολόγησης, των μεθόδων εξαπάτησης καλύτερα που χρησιμοποιούν (σύμφωνα βέβαια με τις καταγγελίες του Ε.Kolchinsky, ανώτατου πρώην στελέχους της Moody’s), δεν είναι ακόμη υποχρεωτικός.
Ολοκληρώνοντας, για να αιτιολογήσουμε καλύτερα το έγκλημα που «συντελείται» και παραμένει ατιμώρητο, αναφέρουμε το δομημένο ομόλογο «Balta 2006-8 1Α2», το οποίο εμπεριέχει ενυπόθηκα δάνεια χαμηλής εξασφάλισης των Η.Π.Α. (subprimes), σε μία καινούργια «συσκευασία».
Το «χρεόγραφο» αυτό, αξιολογήθηκε το Μάρτιο του 2008 με ΑΑΑ – δηλαδή θεωρήθηκε τόσο σίγουρο, όσο ένα βιβλιάριο καταθέσεων. Τέλη Αυγούστου του 2008, οι ίδιοι αναλυτές αξιολόγησαν το ίδιο προϊόν με Β3 - 14 «σκάλες» χαμηλότερα και επομένως ως προϊόν υψηλού ρίσκου. Αυτό το χρόνο (2009), η αξιολόγηση του είναι πια Ca – δηλαδή, είναι σχεδόν άνευ αξίας και οφείλει να «αποσβεσθεί» (ως ζημία) από τις τράπεζες ή τους επενδυτές που το αγόρασαν.


Αθήνα, 07. Δεκεμβρίου 2009
Βασίλης Βιλιάρδος
viliardos@kbanalysis.com
* Ο Βασίλης Βιλιάρδος είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου
x-hellenica

17χρονος ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Ένα 17χρονο Ρουμάνο, μαθητή του εσπερινού Λυκείου Θήβας, συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θηβών, μετά από πληροφορίες ότι διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Ο νεαρός, όταν συνελήφθη, ομολόγησε και προθυμοποιήθηκε να οδηγήσει τους αστυνομικούς στο σπίτι του, όπου διατηρούσε ποσότητα χασίς.

Αρχικά παρέδωσε 22 γραμμάρια κάνναβης, χωρίς, όμως, να πείσει τους αστυνομικούς, οι οποίοι -μετά από έρευνα- εντόπισαν συνολική ποσότητα 107 γραμμαρίων ακατέργαστης ινδικής κάνναβης σε τρεις συσκευασίες, που, μάλιστα, ήταν τυλιγμένες με σελίδες από σχολικό βιβλίο.

Πηγή: Star Κεντρικής Ελλάδας

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Όταν ένα δικαστήριο γράφει ιστορία...