Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ

Σαράντα εκ. κέρδισαν οι βενζινοπώλες σε μια μέρα

Όλοι διαπιστώσαμε ότι ξαφνικά τα βενζινάδικα αύξησαν την τιμή της βενζίνης λόγω της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Οι πρατηριούχοι κατάφεραν μέσα σε 24 ώρες να κερδίσουν πάνω από 40 εκατ. ευρώ καθώς αγόρασαν βενζίνη με τις παλιές τιμές και πούλησαν με τις νέες τιμές...
Από το ίδιο το βράδυ των εξαγγελιών του πρωθυπουργού οι πρατηριούχοι προχώρησαν σε μεγάλες παραγγελίες καυσίμων ώστε να έχουν απόθεμα το οποίο το διέθεσαν ακριβότερα (σε πολλές περιπτώσεις και πάνω από το ποσό που αναλογούσε στην αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης).

Δολοφονία στη Φωκίωνος Νέγρη τα ξημερώματα

Δολοφονία μέσα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Κυψέλη έγινε νωρίς το πρωί.Αλλοδαπός χτυπήθηκε από πολυβόλο όπλο μάλλον από επίσης αλλοδαπό.Αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο ...
όπου και κατέληξε.Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση αλλά μάλλον προκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Τα "πειραματόζωα" ... επαναστατούν. Κοινωνική έκρηξη προ των πυλών.!


Το έδαφος κάτω από τα πόδια της δείχνει να χάνει η κυβέρνηση, καθώς υπέστη ολoκληρωτικό αιφνιδιασμό την Πέμπτη, όταν Ε.Ε. αρνήθηκε να λάβει ουσιαστικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ελληνική οικονομία παρά τα επώδυνα μέτρα που έλαβε (και τα οποία πυροδοτούν από την Τρίτη ορυμαγδό απεργιακών κινητοποιήσεων και κοινωνικής αναταραχής σε ολόκληρη της Ελλάδα).
Με μία χώρα σε κατάσταση ...βρασμού και μία Ε.Ε. που "σφυρίζει αδιάφορα" παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έλαβε τα πιό σκληρά οικονομικά μέτρα μετά τον Β' Π.Π. στη χώρα και έβαλε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από την "πίσω πόρτα" στην οικονομική διαχείριση της Ελλάδας.
Τώρα η κυβέρνηση καλείται να λάβει ακόμα πιό σκληρά μέτρα (κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, μαζικές απολύσεις κλπ) τις οποίες ξέρει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να τις αντέξει ως πολιτικός σχηματισμός. Και για όσους δεν το θυμούνται η κυβέρνηση στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, παρά την εντυπωσική διαφορά σε επίπεδο ποσοστών με την οποία επικράτησε, έλαβε ακριβώς τον ίδιο αριθμό ψήφων με το 2004 που έχασα πανηγυρικά τις εκλογές.
Η σχηματοποίηση και μορφοποίηση της κοινωνικής δυσαρέσκειας είναι καθαρά θέμα χρόνου να μετουσιωθεί σε πολιτική, έχει αποδείξει η εκλογική ιστορία...
Ήδη μέσα στο κυβερνών κόμμα οι φωνές που ακούγονται, υπογείως για την ώρα, κατά της τακτικής Παπανδρέου, είναι πολλές και ισχυρές.
Χθες η δήλωση περί "πειραματόζωων" ("Δήλωση μωρής παρθένας" χαρακτηρίστηκε στο defencenet.gr από ιστορικό στελεχος του ΠΑΣΟΚ η δήλωση του Γ. Παπανδρέου), προκάλεσε μεγάλη εντύπωση.
Έτερο στέλεχος και νυν βουλευτής τόνισε ότι "...Έτσι ή αλλιώς με τα μέτρα αυτά δεν πάμε πουθενά ως κόμμα στις επόμενες εκλογές. Νέα μέτρα δεν πρόκειται να δεχθεί κανένας. Καλύτερα να παραιτηθεί τώρα και να σχηματιστεί διακομματική κυβέρνηση για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του..."!
Ιδού η δήλωση Παπανδρέου που άναψε φωτιές:
"Mπροστά σε ένα πρωτόγνωρο για την Ευρωζώνη φαινόμενο, γίναμε εν πολλοίς και πειραματόζωα σε μια μάχη μεταξύ της Ευρώπης και των διεθνών αγορών. Και αυτό έχει και την ιστορική του σημασία, διότι βεβαίως δεν είχε υπάρξει παρόμοιο πρόβλημα στο παρελθόν", είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός, ο οποίος επέστρεψε οργισμένος από τις Βρυξέλλες, όπου σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες είχε και μια ..."σκληρή" συνομιλία με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, δεν μπορεί να πιστέψει ότι οι Βρυξέλλες "του τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια"
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό "γίναμε εν πολλοίς και πειραματόζωα σε μια μάχη μεταξύ της Ευρώπης και των διεθνών αγορών. Τα λέω αυτά, γιατί σε κάθε μάχη που δίνω, τα βρίσκω μπροστά μου. Μου αναφέρουν τις πολιτικές του παρελθόντος, ως απόδειξη ότι δεν μπορούν να εμπιστευθούν τους Έλληνες. Και, βεβαίως, αυτό μας πληγώνει όλους", τόνισε.
Δεύτερον, στις ευθύνες της προηγούμενης -υπό τον κ. Μπαρόζο πάλι- Ευρωπαϊκής Επιτροπής που, όπως άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί, "κάλυπτε" τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας που παραποιούσαν τα στοιχεία:
"Υπήρξε και μια αρκετά μεγάλη προσπάθεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση να κρύψουν τις ευθύνες τους πίσω από την Ελλάδα", είπε.
"Την ευθύνη της Ένωσης, της Επιτροπής, ακόμη και του Eurostat να είναι σε εγρήγορση, αλλά και να επισημάνουν στην προηγούμενη κυβέρνηση τον ολισθηρό δρόμο που έπαιρνε. Κάτι που έβλεπε, κάτι που ήξερε, παρά τη σκόπιμη παραποίηση των δεδομένων - μια πραγματικά σκόπιμη παραποίηση από τη Νέα Δημοκρατία".
Πέραν αυτού, ο πρωθυπουργός άσκησε γενικότερα κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη σημερινή συμπεριφορά της έναντι της Ελλάδας, λέγοντας ότι έδωσε την πολιτική της στήριξη, αλλά "στη μάχη, στις εντυπώσεις και στην ψυχολογία της αγοράς, υπήρξε το λιγότερο άτολμη".
Εκτός από άτολμη, όμως, δεν κατάφερε, όπως είπε, να έχει ενιαία φωνή:
"Υπήρξε και απέραντη ...μετρολογία αρμοδίων και αναρμοδίων, πολλαπλοί γιατροί με διαφορετική συνταγογράφηση πάνω από τον ασθενή που λέγεται Ελλάδα. Το αποτέλεσμα ήταν να υπονομεύεται τελικά η ενιαία στήριξη της Ε.Ε., αλλά και να σπρώχνεται η Ελλάδα όλο και περισσότερο στο περιθώριο»".
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ακόμη ότι "όσα πέρασε και εξακολουθεί να περνάει η χώρα μας είναι ένα μεγάλο μάθημα ζωής" και τόνισε ότι για να μπορέσουμε να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές με τρόπο ορθό και συστηματικό, χρειάζεται να ξεφύγουμε από την άμεση κρίση:
"Είναι εξίσου σημαντικό να δοθεί στην Ελλάδα μια ανάσα ζωής, ώστε να μπορεί να έχει το χρόνο και τη δύναμη να ανορθώσει την οικονομία της και τους θεσμούς της... Να της δοθεί η απαραίτητη πίστωση εμπιστοσύνης", τόνισε.
Το θέμα είνα κατά πόσον ο Γ. Παπανδρέου θα καταφέρει να πείσει. Και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

Μια εικόνα της Αθήνας....


Κοντά στη βιβλιοθήκη του Αδριανού (Μοναστηράκι) μια πολύ ωραία
εικόνα.
Γιαπωνέζοι αποθανατίζουν τις κληρονομιές μας ....ευτυχώς που υπάρχουν
και αυτές αν και είμαστε ανίκανοι να τις διατηρούμε όπως πρέπει.
Λίγο πιο κάτω ένας άστεγος βγάζει το κεφάλι του από τα σκεπάσματα
και ρωτάει την σαλεπιτζού δίπλα τι ώρα είναι.
Τι θα του χρησίμευε;
Το καροτσάκι της κυρίας έγραφε "γνήσιο σαλέπι στα κάρβουνα".
΄Αχνιζε μέσα από τα μπακίρια..
Απαραίτητο φάρμακο παλαιότερα για τους ξενύχτιδες.
Σήμερα είναι ατραξιόν και για φωτογραφίες.
Απέναντι υπάρχει ένα ΑΤΜ με δύο μετανάστες Ασιατικής καταγωγής
να το επεξεργάζονται.
Τίποτα το πονηρό...
Ο ένας φρέσκος στην Χώρα μας ήρθε στην Πολυπολιτισμική Αθήνα
να βρεί τον συγγενή του που ήταν παλαιότερος μέτοικος.
Όταν ρωτάς...μαθαίνεις.
Του εξηγούσε ότι εκείνο το πράμα έτσι και πατήσεις τα κουμπιά
βγάζει λεφτά..
΄Ηταν και αυτό στα πλαίσια της τουριστικής ξενάγησης
που προφανώς του έκανε.
Ευγενικά τους χαιρέτισα και είπα τα καλωσορίσματα για τον συγγενή του.

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΄΄ΕΛΛΗΝΕΣ΄΄ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

Τον νόμο στα χέρια τους πήραν Κινέζοι μετανάστες τα ξημερώματα στην Ομόνοια, οι οποίοι σκότωσαν με 6 μαχαιριές έναν 34χρονο τοξικομανή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο τοξικομανής λήστευε... καταστήματα που διατηρούσαν Κινέζοι στο κέντρο της Αθήνας.

Όταν τα ξημερώματα οι Κινέζοι ιδιοκτήτες τον είδαν στην οδό Αγησιλάου, τότε πήραν τον νόμο στα χέρια τους και τον σκότωσαν με 6 μαχαιριές. Ακόμα δεν είναι γνωστός ο αριθμός των δραστών, ενώ η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τους.
madata.gr

Η πολιτική…κατευνασμού των ακροαριστερών όχι μόνο δεν αποδίδει, αλλά καθίσταται και επικίνδυνη για τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ!


Η πολιτική…κατευνασμού των ακροαριστερών που ακολουθεί από την πρώτη ημέρα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης όχι μόνο δεν αποδίδει, αλλά καθίσταται και επικίνδυνη για τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι παίζουν κυριολεκτικά το κεφάλι τους για χάρη του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. και κάποιων “yes man” αξιωματικών του Σώματος. Το περιστατικό μέρα μεσημέρι έξω από το… άσυλο της ΑΣΟΕΕ είναι ενδεικτικό. Το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης είχε δεχθεί κλήση για ένα άτομο που προσπαθεί να διαρρήξει αυτοκίνητο. Όταν οι δικυκλιστές της Αστυνομίας έφθασαν στο σημείο εντόπισαν, όντως, ένα άτομο να προσπαθεί να ανοίξει ένα αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας κατσαβίδι.

Πριν προλάβουν να προχωρήσουν στα περαιτέρω οι αστυνομικοί δέχθηκαν «βροχή» από πέτρες από άτομα που βρίσκονταν στην ταράτσα της ΑΣΟΕΕ. Την ίδια ώρα ο Δημήτρης Παπαγεωργίου παραμένει προφυλακισμένος επειδή… κάποιο καλόπαιδο του άνοιξε το κεφάλι με καδρόνι και αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί ελεύθερο. Ισως και σε… κάποια ταράτσα της ΑΣΟΕΕ! Ο ίδιος υποστήριξε ότι ήταν ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και απλά είχε χάσει τα κλειδιά του.
Από τις πέτρες τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ο ένας από τους δυο αστυνομικούς, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ευτυχώς εκτός κινδύνου για τη ζωή του.



Ελπίδες για τους διαβητικούς από Ελληνοκαναδό επιστήμονα

1Μια νέα ανακάλυψη στο χώρο της ιατρικής, από την ομάδα του δρα Κωνσταντίνου Πολυχρονάκου (φωτ.) του Πανεπιστημίου Μαγκίλ (McGill) και από την ομάδα του Πανεπιστημίου στης Καλιφόρνιας (UCSF) φέρνει ελπίδα πως ο διαβήτης μπορεί να γίνει μια ιάσιμη ασθένεια. Η νέα επιστημονική ανακάλυψη, που θα φέρει επανάσταση στη θεραπεία του διαβήτη, δημοσιεύεται σήμερα στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Nature.
Η ομάδα του δρα Πολυχρονάκου, κάνοντας πολυετή έρευνα πάνω στο διαβήτη ανακάλυψε ένα γονίδιο, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία των νησιδίων Λάγκερχανς (Langerhans), που παράγουν την ινσουλίνη στο πάγκρεας.
Όπως τόνισε αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δρ Πολυχρονάκος, “τα νησίδια του Λέγκερχανς στους διαβητικούς ή είναι κατεστραμμένα στον τύπου 1 διαβήτη ή δυσλειτουργούν στον τύπο 2 διαβήτη. Μια από τις κυριότερες προσπάθειες της έρευνας είναι η δημιουργία καινούριων νησιδίων τα οποία θα παράγουν ινσουλίνη. Η ομάδα μας βρίσκεται στη ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως ανακάλυψε το γονίδιο RFX6 που είναι το σημαντικότερο για τη δημιουργία των νησιδίων”.
Όπως είπε ο δρ Πολυχρονάκος, η ομάδα του εντόπισε το μεταλλαγμένο γονίδιο σε νεογνικό διαβήτη, δηλαδή σε νεογέννητο που γεννήθηκε χωρίς τα νησίδια του Λέγκερχανς. Αυτή είναι η ανακάλυψη-κλειδί για τη θεραπεία του διαβήτη.
“Τώρα, που έχουμε εντοπίσει το εν λόγω γονίδιο, μπορούμε να ελπίσουμε σε μελλοντικές δυνατότητες θεραπείας. Υπάρχει η προοπτική να πάρουμε ένα κομμάτι του παγκρέατος, να εισάγουμε το γονίδιο ή να το διεγείρουμε με κάποια θεραπεία ώστε να προκαλέσει τη δημιουργία των νησιδίων του Λέγκερχανς και να τα ξαναβάλουμε μέσα στον διαβητικό προκειμένου να παράγει κανονικά την ινσουλίνη”, αποκάλυψε ο δρ. Κώστας Πολυχρονάκος.
Η ομάδα του δρα Πολυχρονάκου έκανε την έρευνα σε νεογνά, ενώ η ομάδα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας έκανε την ίδια έρευνα σε πειραματόζωα.
Σύμφωνα με τον δρα Πολυχρονάκο, η θεραπεία μπορεί να προέλθει ακόμη και από φάρμακο, το οποίο θα προκαλεί το σχηματισμό καινούριων νησιδίων.
Η έρευνα βρίσκεται στα σπάργανά της αλλά είναι σε πολύ καλό δρόμο.
Η ομάδα του δρα Κωνσταντίνου Πολυχρονάκου ανήκει στο Εργαστήριο Ενδοκρινολογικής Γενετικής του Ινστιτούτου Έρευνας του Πανεπιστημίου Μαγκίλ. Η πρόσφατη έρευνα χρηματοδοτήθηκε από την Εταιρεία Νεανικού Διαβήτη.

Δημοσιεύτηκε από τον Απόστολος Παπαποστόλου

ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ

Στη σύλληψη ενός 24χρονου Αλβανού, ο οποίος κατηγορείται για σωρεία ενόπλων ληστειών και απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος αστυνομικών και πολιτών, προχώρησε την Παρασκευή η αστυνομία...


Ο νεαρός συνελήφθη στην περιοχή του Ζωγράφου μαζί με τρεις ομοεθνείς συνεργούς του.

Ειδικότερα ο 24χρονος είχε αποφυλακισθεί με όρους την 07-04-2009 από τις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών, όπου κρατούνταν εκτίοντας ποινή φυλάκισης επτά ετών για κλοπές και ληστείες.

Σύμφωνα με την αστυνονομία στο διάστημα από την 01-07-2009 μέχρι την 01-09-2009 μαζί με άλλο ομοεθνή συνεργό του διέπραξαν 17 ένοπλες ληστείες σε καταστήματα σούπερ μάρκετ και μία ληστεία σε βάρος ιδιώτη.

Μάλιστα την 1η Ιουλίου του 2009, μετά από ληστεία σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Ηλιούπολης, πυροβόλησε δύο φορές προς το μέρος ιδιώτη που προσπάθησε να τους εγκλωβίσει με το αυτοκίνητό του, χωρίς όμως να τον τραυματίσει.

Στις 27 Αυγούστου του 2009, μετά από ληστεία σε σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι, εντοπίσθηκαν από περιπολικό να κινούνται με κλεμμένη μοτοσικλέτα στην περιοχή και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν πυροβόλησε κατʼ επανάληψη προς το μέρος των αστυνομικών, προκαλώντας υλικές ζημιές στο υπηρεσιακό όχημα.

Η κλεμμένη μοτοσικλέτα, η οποία χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των παραπάνω ληστειών, βρέθηκε στην περιοχή του Ν.Φαλήρου.

Ομάδα αστυνομικών επιτηρούσε την μοτοσικλέτα και στις 7 Σεπτεμβρίου του 2009 όταν οι δυο δράστες πήγαν να την παραλάβουν, τους κάλεσαν να παραδοθούν, εκείνοι όμως αυτοί αντέδρασαν πυροβολώντας κατʼ επανάληψη εναντίον τους.

Ακολούθησε ένοπλη συμπλοκή με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα ο συνεργός του 24χρονου, ενώ ο ίδιος κατόρθωσε να απομακρυνθεί τραυματισμένος. Αμέσως μετά τη συμπλοκή διέφυγε στην Αλβανία.

Επανήλθε στην Ελλάδα προ δεκαημέρου, οπότε και, σύμφωνα με την αστυνομία, συγκρότησε νέα εγκληματική ομάδα με τους συλληφθέντες συνεργούς του ηλικίας 23, 20 και 19 χρονών και ξεκίνησε την εγκληματική του δραστηριότητα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα κατά το δεκαήμερο διέπραξε μόνος του τέσσερις ένοπλες ληστείες:

1. Την 11-02-2010 σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ στο Παγκράτι

2. Την 05-02-2010 σε κατάστημα SUPER MARKET στο Γαλάτσι

3. Την 04-02-2010 σε κατάστημα SUPER MARKET στα Πατήσια όπου και πυροβόλησε μια φορά στον αέρα για εκφοβισμό και

4. Την 04-02-2010 σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ στη Ν. Ιωνία.

Επίσης μαζί με τους συλληφθέντες συνεργούς του διέπραξαν τρεις κλοπές:

1.Την 08/09-02-2010 σε κατάστημα καλλυντικών στην περιοχή του Ζωγράφου

2.Την 09/10-02-2010 σε κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων στην περιοχή του Ζωγράφου και

3.Την 10/11-02-2010 αφαίρεσαν από την περιοχή του Παγκρατίου μία δίκυκλη μοτοσικλέτα την οποία ο 24χρονος χρησιμοποίησε για την διαφυγή του μετά την ληστεία της περιπτώσεως (1).

Στην κατοχή του 24χρονου μεταξύ άλλων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι των 7,65 mm με επτά φυσίγγια καθώς και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με την φωτογραφία του.

Στην οικία όπου διέμεναν βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι με 27 φυσίγγια, ένας σιγαστήρας, ποσότητα 6,1 γραμμαρίων κοκαΐνης, διάφορα αντικείμενα προερχόμενα από τις προαναφερθείσες κλοπές, κινητά τηλέφωνα και διαρρηκτικά εργαλεία (τρυπάνια, τροχοί κ.λπ.).

Σε βάρος του 24χρονου εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης για τις 17 περιπτώσεις ληστειών και την περίπτωση της συμπλοκής.

ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ



ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΠΟΛΩΝΟΣ
ΑΛΛΑ Η 3 ΘΕΣΗ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ
ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ 1 ΘΕΣΗ Ο ΣΕΡΒΟΣ
ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΙΡΛΑΝΔΟ,
ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΠΟΣΟ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ,ΤΗΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΑΚΟΜΗ!!!

ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΟΦΕΙΛΕΙ...


Το πατριωτικό κίνημα, δηλαδή η συνειδητά οργανωμένη, η διαρκής και η σαφέστατα προσανατολισμένη στάση και δράση των ελλήνων πολιτών με στόχο την προάσπιση της πατρίδας, της εθνικής τους υπόστασης, των δίκαιων του ελληνικού λαού, της εθνικής αξιοπρέπειας και της αταλάντευτης προβολής - και μέσα από τη δράση - των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων του λαού μας, οφείλει στις μέρες που έρχονται να αποσαφηνίζει τα δικά του ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά.


1. Οφείλει να περάσει σε μια ολομέτωπη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ. Το λαθρομεταναστευτικό αποτελεί βεβαίως το σημείο αιχμής της τρέχουσας περιόδου, δεν παύει όμως να είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας πολιτικής συνολικότερης, μιας πολιτικής επίθεσης γενικευμένης, που θέλει μια Ελλάδα λιγότερο περήφανη, καθόλου συνεκτική, παραιτημένη από τα δίκια της, με το λαό και τη νεολαία της να είναι συμβιβασμένοι, παραδομένοι, χωρίς έμπνευση, με απροσδιόριστη προοπτική, και φυσικά υποταγμένοι στους πιο στυγνούς νόμους μιας ασύδοτης αγοράς που καθορίζει η ασυδοσία των τραπεζών και των καρτέλ που λυμαίνονται την οικονομία.

του Κ . ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/02/blog-post_5924.html

Θέλουν τους εργαζόμενους χωρισμένους σε ρετιρέ και σε ισόγεια. Θέλουν να ξεμπερδέψουν, συκοφαντώντας και υπονομεύοντας, με τα επιμέρους κινήματα, για να μπορούν ανενόχλητοι να ισοπεδώσουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Αυτή τη χαρά δεν πρέπει να τους τη δώσουμε.


2. Οφείλει να καταστεί ως κίνημα καθ εαυτού ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ με την έννοια, πως πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων βάζοντας το δικό του στίγμα στο περιεχόμενο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Ένα στίγμα που δεν θα είναι ετεροκαθοριζόμενο. Ένα στίγμα που δε θα καλείται να «απαντά» στις προκλήσεις του πολιτικού συστήματος, αλλά ικανό να αναγκάσει το πολιτικό σύστημα να αισθάνεται πολιτικά αμυνόμενο. Να το αναγκάζει να «λογοδοτεί» και να το καθιστά ανίκανο να καθορίζει τις εξελίξεις.

3. Οφείλει ως κίνημα να πάρει την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ στο πολιτικό επίπεδο, όχι με εκδηλώσεις επιλεκτικής μονομέρειας, αλλά με τρόπο που να επιβάλει στην κοινωνία την αναγνωρισιμότητα του κορυφαίου του πολιτικού ρόλου. Του ρόλου ενός κινήματος που έχει πολιτική θέση και άποψη για το σύνολο των κορυφαίων πολιτικών ζητημάτων που συνθέτουν το τρίπτυχο στόχων για Εθνική ανεξαρτησία, Λαϊκή κυριαρχία, και Κοινωνική δικαιοσύνη.

4. Οφείλει ως κίνημα να μην αφεθεί στη «γοητεία» των συνθημάτων, αλλά να ΕΜΒΑΘΥΝΕΙ στο πολιτικό τους περιεχόμενο και κυρίως να αναβαθμίσει πολιτικά τους μικρούς και μεγάλους καθημερινούς αγώνες τους οποίους εκ των πραγμάτων καλείται να οργανώσει και να κατευθύνει επιτυχημένα και αποτελεσματικά.

5. Οφείλει ως κίνημα να ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙ το λαό και τη νεολαία, να αναδεικνύει σταθερά και αταλάντευτα τα ιδανικά και τις αξίες γύρω από τα οποία αξίζει τον κόπο να συσπειρώνεται ένας λαός και μια νεολαία που αγαπούν τη ζωή και τον τόπο τους.

6. Οφείλει να αναδείξει το μεγαλείο μιας ιδέας - της κορυφαίας ίσως ιδέας στην περίοδο που διανύουμε - που συνοψίζεται στην αταλάντευτη πίστη του σε μια θεμελιώδη αρχή:

« ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΦΕΝΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ»


7. Οφείλει να ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ πως η μεγαλύτερη κατάκτησή του, θα είναι να καταφέρνει να συσπειρώνει τις κατά το δυνατόν ευρύτερες λαϊκές μάζες, με συνθήματα που θα εμπνέουν, με διαδικασίες που θα κερδίζουν, με συμπεριφορές που θα γκρεμίζουν τις τεχνητές απόπειρες περιχαράκωσης και θα ενώνουν το λαό. Το μεγάλο κέρδος δε θα είναι το «πείσμα» του συνθήματος αλλά η συστράτευση νέων δυνάμεων καθημερινά στους μεγάλους αγώνες που μας περιμένουν.

8. Αυτό το πατριωτικό κίνημα, οφείλει να αποδεικνύει καθημερινά το μεγαλείο του συνθήματος:

«Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΝΩΝΕΙ».


Εχθρός του δεν είναι η αντίθετη άποψη την οποία οφείλει να αποδεικνύει με τη στάση του πως είναι λαθεμένη κι αδιέξοδη. Εχθρός του είναι ο στρατευμένος μηχανισμός των ανεγκέφαλων που χρησιμοποιεί το πολιτικό σύστημα για να επιβάλει τις επιλογές του. Απέναντι σ αυτόν τον εχθρό. Ο αγώνας μπορεί και πρέπει να παραμένει ασυμβίβαστος.

9. Το πατριωτικό κίνημα οφείλει να ΠΕΙΣΕΙ όλους εκείνους που καταγίνονται με βαρύγδουπες θεωρητικές φλυαρίες, πως η θέση τους είναι ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα εγκαταλείψουν την πένα τους, χωρίς αυτό να προϋποθέτει τον παροπλισμό της πολιτικής τους σκέψης.

Πένα και σκέψεις όμως που δεν ξέρουν να υποτάσσονται στη δράση, είναι ανέξοδες και εκ του αποτελέσματος ανώδυνες και ακίνδυνες για το πολιτικό σύστημα που ΚΑΙ νομοθετεί ΚΑΙ τις τύχες μας θα καθορίζει όσο του το επιτρέπει η απραξία. η ατολμία. και η αυτάρκεια στο ναρκισσισμό της φραστικής αντιπαράθεσης.


Αν αυτό το πατριωτικό κίνημα παρασυρθεί από τη λογική του: «ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ», τότε μπορεί να κερδίσει πολλές μάχες, αλλά ο ίδιος ο πόλεμος θα χαθεί.

Αν όμως συνειδητοποιήσει πως: «ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ», τότε τον πόλεμο θα τον έχουμε κερδίσει οριστικά, και κάθε κατεργάρης θα πάει στον .πάγκο του.

Τους κατεργαραίους δε τους θέλουμε μαζί μας.
Ο ελληνικός λαός όμως είναι ο φυσικός μας σύμμαχος.
Είναι κομμάτι από εμάς.

Είναι ο εαυτός μας. είναι η πολιτική μας αναφορά. είναι το αύριο του τόπου.