Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΠΙΟ ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ The Way Home ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ



O George Pelecanos γεννήθηκε στην Ουάσιγκτον, το 1957. Εγγονός ενός Έλληνα εστιάτορα και μεγαλωμένος σε γειτονιά μαύρων, ο Τζορτζ Πελεκάνος δεν κουνάει ρούπι από το περιβάλλον του. Αφού εργάστηκε ως μάγειρας, λαντζέρης, πωλητής παπουτσιών και εργάτης, εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα το 1992. Με τα πιο πρόσφατα Drama City (2005) και The Night Gardener (2006) έφτασε αισίως τα 14 βιβλία αστυνομικής λογοτεχνίας (που διαδραματίζονται όλα στη γενέτειρά του), έχοντας καθιερωθεί ως μείζων συγγραφέας του αστυνομικού μυθιστορήματος. Τα μυθιστορήματά του έχουν αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία στην Αμερική, την Ευρώπη και την Ιαπωνία. Διηγήματά του έχουν παρουσιαστεί στο Esquire και σε πολλές συλλογές αστυνομικής λογοτεχνίας.

ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ !


Σήμερα το πρωί έφυγα από το σπίτι μου και ξεκίνησα για να πάω στη δουλειά.

Σταμάτησα στην εφορία για να ρωτήσω για ένα σημείωμα που μου ήρθε με επιστροφή φόρου!

Σε δέκα λεπτά μία χαμογελαστή υπάλληλος με ρώτησε αν θα τα πάρω μετρητά ή σε επιταγή και αφού μου έδωσε τα μετρητά ,με χαιρέτησε και μου είπε πως θα χαρεί πολύ να με εξυπηρετήσει ξανά!!!

Έφτασα σε λίγα λεπτά στο γραφείο και με κέφι ξεκίνησα την δουλειά μου...

Ρίχνοντας μια ματιά στην ανοιχτή οθόνη της τηλεόρασης , είδα τον πρωθυπουργό να πηγαίνει να εγκαινιάσει την νέα μεγάλη μονάδα ανακύκλωσης σκουπιδιών από την οποία η πόλη θα παίρνει σημαντικό μέρος για τις ενεργειακές ανάγκες της...

Την ώρα που έβλεπα αυτά ήρθε μήνυμα στον υπολογιστή μου από την τράπεζα να μου υπενθυμίσει , ότι μιας και το euribor μειώθηκε, αυτόματα μειώθηκε και το επιτόκιο στο επιχειρηματικό δάνειο της εταιρείας...

Είχε φτάσει η ώρα να φύγω και στο δρόμο σκεφτόμουν την εκδρομή στο δάσος που είναι κοντά στο σπίτι μου... εκεί συνήθως μαζεύω μανιτάρια με τα παιδιά μου... είναι μια ξεχωριστή και όμορφη βόλτα δυο βήματα από το σπίτι μου...

Μπαίνοντας μέσα βλέπω τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών που έχουν γυρίσει από το σχολείο και παίζουν , γιατί στο σχολείο κάνουν και τα μαθήματά τους χάρις σε ένα πρωτοποριακό σύστημα του υπουργείου...

Το βράδυ κάθομαι με τη γυναίκα μου χαλαρός και χαρούμενος να σχεδιάσω τις επόμενες διακοπές... Σκέφτηκα πως δε χρειάζεται να βάλουμε λεφτά στην άκρη για ώρα ανάγκης γιατί το σύστημα υγείας μας καλύπτει για όλα...

Αυτή είναι η τυπική ημέρα ενός σκανδιναβού....

Οι συγκρίσεις περιττεύουν...

Εργαζόμενος του ΟΚΑΝΑ....



Ανώνυμος είπε...για την ανάρτηση
" Ο νέος ΟΚΑΝΑ;"

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΕΟΣ!!!! ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΣΑΣ!! Ο ΟΚΑΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝΟΥΝ ΠΑΡΤΙ ΑΠΟ ΕΞΩ..ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΕ Η ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΟΣ,ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΝΑ ΕΚΤΥΛΙΣΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΘΛΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΔΙΕΘΝΩΣ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ,ΜΕ ΕΠΑΡΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΟΜΩΣ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝΝ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΖΩΗ (ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ) ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΔΕ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΘΟΛΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΙΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ΒΙΑΣ ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΜΟΝΑΔΑΣ,ΕΝΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΧΕ ΚΥΡΗΞΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΚΕΤΟ ΑΝΕΠΥΘΙΜΗΤΩΝ.ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΜΕ....ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΕΥΡΑ....ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΟΚΑΝΑ-ΤΕΩΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ-ΝΥΝ ΣΩΤΗΡΙΑ.

Σχόλιο:
Ο ΟΚΑΝΑ δεν έπρεπε να βρίσκεται στο Κέντρο και δεν είναι θέμα
Αστυνομίας μόνον.
Δεν αρκεί η Αστυνόμευση έξω από το πεζοδρόμιο του "κράχτη-ΟΚΑΝΑ".
Διαχέεται σε όλη την ευρύτερη περιοχή του Κέντρου το χάλι με τους
χρήστες και τους εμπόρους γιατί τους ευνοούν τα στέκια, οι κρυψώνες,
η εύκολη διαφυγή, τα παλιά κτίρια κ.λ.π.
Εκτός Κέντρου είναι ευκολότερη η Αστυνόμευση.
Για τον ΟΚΑΝΑ ακούγονται διάφορα παράπονα (επιεικώς) για λίστες
αλλά και για συμπεριφορές υπαλλήλων κ.λ.π.
Αθηναίος

ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΜΕ <ΜΙΣΟΣ>-ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΛΛΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΡΩΣΙΑ

Μακάρι μια μέρα να αντιληφθούμε πως οι καλύτεροι σύμμαχοι των Ελλήνων, είναι μόνο οι Έλληνες.



Quantcast

Morton Abramowitz

Morton Abramowitz

Προσωπικές απόψεις / Λουκάς

“Υπάρχουν δύο δρόμοι μεταξύ των χωρών ΗΠΑ και Τουρκίας, οι οποίοι είναι:

Αφενός η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε, με αντάλλαγμα ωστόσο πως οι ΗΠΑ θα πιέσουν την Ελληνοκυπριακή πλευρά να δεχτεί μια συμβιβαστική λύση ώστε να ανοίξει ο δρόμος προς την Ε.Ε.

Και αφετέρου το γεγονός πως η Τουρκία επιθυμεί να γίνει «κόμβος» της ενεργειακής μεταφοράς του φυσικού αερίου. Ωστόσο στον αντίποδα για να γίνει αυτό θα πρέπει οι ΗΠΑ να συνδράμουν στο ρόλο της που θα ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ της Ε.Ε από την Ρωσία”.

(Απόσπασμα της συνέντευξης του Morton Abramowitz, λίγο μετά την επίσκεψη Ομπάμα στη Τουρκία. http://www.tcf.org/list.asp?type=NC&pubid=2268)

Για όσους δεν ξέρουν, ο Morton Abramowitz, έχει διατελέσει πρέσβης στη Τουρκία κατά τη περίοδο 1989 – 1991.

Το 2007 ωστόσο έλεγε άλλα…

Στο περιοδικό “Newsweek” είχε δηλώσει πως προβλέπει μια μεγάλη σύγκρουση μεταξύ Κεμαλικών και Ισλαμιστών, παράλληλα με μία γενικευμένη εξέγερση των Κούρδων, μέσα σε ένα εκρηκτικό περιβάλλον η οποία θα οδηγήσει τη γειτονική χώρα σε επικίνδυνους κλυδωνισμούς και τέλος στην ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗ.

Την ώρα της συνέντευξης δεν είχε προκύψει η υπόθεση “Εργκένεκον”, ενώ όσον αφορά το θέμα του Κουρδικού από τότε υπάρχουν εξελίξεις, όχι και πολύ ευοίωνες για τους Τούρκους. Θα πρέπει να παραδεχτούμε πως ο κύριος Morton Abramowitz προέβλεψε πολύ σωστά την επερχόμενη κρίση μεταξύ Κεμαλικών και Ισλαμιστών.

Θα μου πείτε σάμπως δεν υπήρχε και το 2007;

Η αναβάθμιση της Τουρκίας από τον Ομπάμα θα είχε νόημα ΑΡΝΗΤΙΚΟ προς εμάς εφόσον είχαμε απέναντι μας μία χώρα με τη ΠΑΙΔΕΙΑ και τη ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ της ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ. Οι Τούρκοι στερούνται των προ-αναφερθέντων, όπως και οι λοιποί Βαλκάνιοι. Βάζω μέσα και εμάς.

Η αναβάθμιση της Τουρκίας στα δικά μου μάτια (αυτό δεν σημαίνει πως είναι και ορθό) μοιάζει με έναν 16χρονο ζωηρό τύπο που κάποιοι υποχρεώνουν να κοιτάζει κάτω από τη ταράτσα ενός ουρανοξύστη που δεν έχει και κάγκελα.

Η Τουρκία κινδυνεύει να πάθει ότι εμείς στη Μικρασιατική καταστροφή.
Τότε μετά από επαναλαμβανόμενες και μεγάλες επιτυχίες δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε τη κατάσταση με σωφροσύνη. Ο Κεμάλ είχε πει χαρακτηριστικά πως…ποντάρω πολλά στη φαγωμάρα τους (τη δική μας εννοούσε).

Και θέλω να σταθώ λίγο εδώ. Θα ήθελα να τονίσω κάτι που έχει σχέση με τις κατά καιρούς συμμαχίες, και που δείχνει ξεκάθαρα το ύφος και το βάθος της διπλωματίας μεταξύ κρατών.

Πριν τη Μικρασιατική καταστροφή ο Κεμάλ είχε κλείσει συμφωνία με τους Ρώσους, ενώ οι Κούρδοι συμμετείχαν με τη σειρά τους και αυτοί στη δική μας τότε καταστροφή.

Από την άλλη σήμερα αν μέσα στο βάθος του τούνελ φανούν δύο φώτα…το ένα είναι οι Κούρδοι και το άλλο οι Ρώσοι. Σε αυτούς ωστόσο εγώ θα προσθέσω το Ισραήλ και τη Κίνα.

Αυτό το παράδειγμα δείχνει νομίζω πως οι σύμμαχοι είναι περιστασιακοί και εφήμεροι.

Μακάρι μια μέρα να αντιληφθούμε πως οι καλύτεροι σύμμαχοι των Ελλήνων, είναι μόνο οι Έλληνες.

Ολοκληρώνω με το…άρρωστο συμπέρασμα.

Η ανικανότητα των πολιτικών μας, που λέει σκύψε το κεφάλι, κάνε πως δεν βλέπεις, αλλά και δεν ακούς, σε μια συγκυριακά ΚΡΙΣΙΜΗ χρονικά περίοδο για όλη την ευρύτερη περιοχή, κινδυνεύουμε να είναι και ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ, λόγω της αλαζονείας των γειτόνων.

Στη καλαθοσφαίριση στο τελευταίο timeout πρέπει ο προπονητής να επιλέξει για έναν αγώνα που λήγει στο πόντο, αν θα κάνει αυτός τη τελευταία επίθεση ή ο αντίπαλος.

Εμείς απλά επιλέξαμε τον αντίπαλο λόγω της ανικανότητάς μας.

Απομένει να δούμε τι «ψάρια» πιάνει ο αντίπαλος.

ΠΗΓΗ

Ο εμβολιασμός κατά της γρίππης των χοίρων στις ΗΠΑ το 1976

Το κείμενο που ακολουθεί είναι απομαγνητοφώνηση μιας εκπομπής του CBS για το μαζικό εμβολιασμό του 1976 στην Αμερική – για τη γρίππη των χοίρων και τότε.
Η αναμενόμενη τότε επιδημία δεν ήρθε ποτέ. Μόνον ένας άνθρωπος πέθανε από τη γρίππη, ενώ ο εμβολιασμός οδήγησε σε θανάτους εκατοντάδων και σοβαρότατες βλάβες σε χιλιάδες. Σήμερα που ετοιμάζεται εμβολιασμός σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα παγκόσμια, το θέμα είναι όσο ποτέ επίκαιρο.
Η εκπομπή αυτή προβλήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1979 και δεν ξαναπροβλήθηκε ποτέ. Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο προέρχεται από το διαδικτυακό τόπο www.globalresearch.ca Το πλήρες βίντεο είναι αναρτημένο, μεταξύ άλλων, και στη διεύθυνση http://www.dailymotion.com/tag/vaccination/video/x9ucqf_swineflulie_news
Αυτό που δε λέει δυστυχώς ο παρουσιαστής είναι ποιά εταιρία κατασκεύασε το εμβόλιο του 1976, και σε ποιά εταιρία της “ιδιωτικής βιομηχανίας” έπιασε δουλειά ο Σένσερ αφού έφυγε από το CDC.
μετάφραση: Αμπού Νικόλα αλ Γιουνάνι

Μάικ Γουάλας: Έρχεται η εποχή της γρίππης. Για ποιόν τύπο θα ανυσηχύσουμε φέτος, και τι είδους εμβόλια θα μας πουν να κάνουμε; Θυμόσαστε τον πανικό για τη γρίππη των χοίρων του 1976; Ήταν η χρονιά που η κυβέρνηση των ΗΠΑ μας είχε πει οτι η γρίππη των χοίρων θα μπορούσε να αποδειχτεί φονική, να σαρώσει το έθνος, και η Ουάσιγκτον αποφάσισε οτι κάθε άντρας, γυναίκα και παιδί στη χώρα θα έπρεπε να εμβολιαστεί για να αποφευχθεί μια πανδημία.

Λοιπόν, 46 εκατομμύρια απο μας έκαναν υπάκουα το εμβόλιο και τώρα [ΣΤΜ: τρία χρόνια μετά] 4000 Αμερικάνοι ζητάνε αποζημίωση από το θείο Σάμ που αντιστοιχεί σε τριάμισι δις δολάρια για τα αποτελέσματα αυτών των εμβολίων. Τα δύο τρίτα των απαιτήσεων αφορούν νευρολογικές βλάβες, ή ακόμη και θανάτους, που φέρονται να προκλήθηκαν από το εμβόλιο της γρίππης.

Πιάνουμε την ιστορία από το 1976, όταν ο κίνδυνος από τη γρίππη των χοίρων φαινόταν πραγματικός

Πρόεδρος Τζέραλντ Φόρντ: Αυτός ο ιός ήταν η αιτία της πανδημίας το 1918 και το 1919 που στοίχισε πάνω από μισό εκατομμύριο θανάτους εδώ στις ΗΠΑ, καθώς και 20 εκατομμύρια θανάτους σε όλο τον κόσμο.

Μάικ Γουάλας: Έτσι η διαφημιστική μηχανή της κυβέρνησης των ΗΠΑ μπήκε μπροστά για να πείσει όλη την Αμερική να προστατευτεί από την απειλή της γρίππης των χοίρων. [απόσπασμα διαφήμησης που προτρέπει τους πάντες να κάνουν εμβόλιο] Μία από αυτούς που σήκωσαν τα μανίκια τους ήταν και η Τζούντι Ρόμπερτς. Ήταν απόλυτα υγειής, μια δραστήρια γυναίκα όταν, το Νοέμβριο του 1976 έκανε το εμβόλιό της. Δύο βδομάδες μετά, μας λέει οτι ένοιωσε ένα μούδιασμα που ξεκίνησε από τα πόδια της.

Τζούντι Ρόμπερτς: Στην αρχή το πήρα στο καλαμπούρι. Είπα οτι μέχρι την Παρασκευή θα έχει φτάσει το μούδιασμα στα γονατά μου, αν συνεχίσει έτσι. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα είχα παραλύσει πλήρως.

Μάικ Γουάλας: Τόσο πλήρως που χρειάστηκε να την εγχειρίσουν για να μπορεί να αναπνέει. Για έξι μήνες, η Τζούντι Ρόμπερτς ήταν τετραπληγική. Η διάγνωση: Μια νευρολογική πάθηση που ονομάζεται σύνδρομο Guillain-Barre. Αυτές οι νευρολογικές παθήσεις δεν έχουν ακόμη κατανοηθεί επαρκώς. Επηρρεάζουν διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο.
Όπως βλέπετε σε αυτές τις οικογενειακές ταινίες που τράβηξε ένας φίλος, η παράλυση της Τζούντι Ρόμπερτς την καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι για περισσότερο από ένα χρόνο. Αλλά αυτή η ασθένεια μπορεί και να σκοτώσει. Πράγματι, υπάρχουν πάνω από 300 αγωγές που εκκρεμούν, από οικογένειες θυμάτων του συνδρόμου που φέρονται να πέθαναν εξ αιτίας του εμβολίου. Σε άλλα θύματα του συνδρόμου, τα συμπτώματα μειώνονται με την πάροδο του χρόνου και τελικά σχεδόν εξαφανίζονται. Αλλά για τη Τζούντι Ρόμπερτς, η αποκατάσταση της υγείας της ήταν επώδυνη και όχι πλήρης.
Βλέπω οτι το χαμόγελό σου, Τζούντι, είναι κάπως σφιγμένο.

Ρόμπερτς: Πράγματι, έτσι είναι.

Μάικ Γουάλας: Είναι διαφορετικό απ' ότι ήταν παλιά;

Ρόμπερτς: Πολύ διαφορετικό. Έχω πολύ μειωμένη κινητικότητα στα χείλια μου. Και δε μπορώ να πιω με καλαμάκι από τα δεξιά. Δε μπορώ να σβήσω κεριά γενεθλίων. Δέ μπορώ πια να σφυρίξω, πράγμα που χαροποιεί ιδιαίτερα τον άντρα μου.

Μάικ Γουάλας: Μπορεί να σου είναι λίγο δύσκολο να απαντήσεις αυτή την ερώτηση, αλλά πρόκειται να αποκατασταθεί και άλλο η κατάστασή σου;

Ρόμπερτς: Όχι, ως εδώ είναι....



ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ



Αυτή η φωτογραφία λήφθηκε από τον φωτογράφο Art Kane για το περιοδικό Esquire
Το 1958 και παρουσιάζει τους θρύλους της μουσικής τζαζ , μεταξύ άλλων και η Mary Lou Williams. Η φωτογραφία είναι σε δρόμο του Χάρλεμ και θεωρήται η διασημότερη φωτογραφία στην ιστορία της τζαζ. Αποτέλεσε την αιτία για το γύρισμα της ταινίας του 1994 του Jean Bach, «A Great Day in Harlem».

Νέο SΟS για κινδύνους από τα κινητά


Επιφανείς καθηγητές και γιατροί προειδοποιούν για τη χρήση τους και βάζουν στο στόχαστρο τις καθυστερήσεις στην έρευνα

Image Hosted by ImageShack.us
By giannisver

Μέτρα προστασίας

Χρησιμοποιείτε ενσύρματο ακουστικό ή τη λειτουργία ανοιχτής ακρόασης για να μιλήσετε- ή στείλτε SΜS. Κρατάτε το κινητό μακριά από το σώμα σας - ποτέ μην το βάζετε σε τσέπες.

Αποφεύγετε τη χρήση του κινητού όταν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, τρένο ή λεωφορείο, καθώς και όταν βρίσκεστε στην εξοχή, μακριά από κεραία: σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις αυξάνεται η ισχύς της ακτινοβολίας.

Χρησιμοποιείτε το κινητό σαν αυτόματο τηλεφωνητή. Έχετέ το κλειστό μέχρι να θελήσετε να δείτε ποιος σας έχει καλέσει. Κατόπιν, και εφόσον χρειάζεται, καλέστε χρησιμοποιώντας τα βήματα 5 ή 1. Χρησιμοποιείτε, όποτε είναι δυνατόν, ενσύρματη σταθερή συσκευή αντί για ασύρματο τηλέφωνο- σταθερό ή κινητό.

Αποφεύγετε τη χρήση του κινητού στο εσωτερικό κτιρίων, ιδίως εκείνων με μεταλλικό σκελετό.

Μην αφήνετε τα παιδιά να κοιμούνται με το κινητό κάτω από το μαξιλάρι ή στο κομοδίνο. Μην αφήνετε παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών να χρησιμοποιούν κινητό, εκτός αν πρόκειται για έκτακτη ανάγκη.


http://36dimotiko.blogspot.com/

Η ΕΦΟΡΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ?



Στη σελίδα του ευαίσθητου Μάκη η παρακάτω είδηση μοιάζει με διαφήμιση και όχι με καταγγελία…
Όπως θα όφειλε ο ευαίσθητος Μάκης να κανει…

Αλλά και κανένας από τους τρακόσιους δεν ενημέρωσε το λαό για τη κατάλυση του συντάγματος…




Και ιδιώτες «φοροεισπράκτορες»

Στα χέρια ιδιωτών περνάνε τα στοιχεία των οφειλετών του Δημοσίου, αφού στη διαδικασία είσπραξης εμπλέκεται πλέον ιδιωτική εταιρία, που με την εμπειρία της αναμένεται να επιταχύνει τη διαδικασία είσπραξης. Οι πρώτες αλλαγές στην αντιμετώπιση του προβλήματος καταγράφονται και σε αντίθεση με το παρελθόν, προβάδισμα στους ελέγχους παίρνουν οι μικροί οφειλέτες και όχι οι μεγάλοι.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα δώσει αυτή την εβδομάδα εντολή στους προϊσταμένους των ΔΟΥ να ανοίξουν τα «χαρτιά» τους στα στελέχη της ιδιωτικής εταιρίας, η οποία επιλέχθηκε για να προτείνει λύσεις στο θέμα των ληξιπροθέσμων οφειλών. Η είσπραξη των οφειλών θα γίνει από τον ελεγκτικό μηχανισμό του υπουργείου Οικονομικών. Η εταιρία που επιλέχθηκε είναι η
PriceWaterhouseCoopers.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ανέρχονται στα 35 δισ. ευρώ, εκ των οποίων όμως εισπράξιμο θεωρείται μόνο το 30% αυτών, δηλαδή τα 10 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα, ωστόσο, με το πρόγραμμα που έχει, προς το παρόν, εκπονηθεί και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή για να μη «χάνεται» πολύτιμος χρόνος, οι ΔΟΥ θα αρχίσουν τις επόμενες ημέρες να «ενοχλούν» τους «μικρούς» οφειλέτες που έχουν «ανοιχτούς» λογαριασμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πρώτοι που σχεδιάζεται να ελεγχθούν είναι όσοι έχουν «μικρά» χρέη, δηλαδή όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από 2.000 ευρώ μέχρι και 20.000 ευρώ, λόγος άλλωστε για τον οποίο θεωρείται και πιο εύκολη η είσπραξή τους.

Όσοι φυσικά δε φροντίσουν να συμμορφωθούν με τις εντολές του υπουργείου Οικονομικών θα βρεθούν αντιμέτωποι, εφόσον έχουν την οικονομική δυνατότητα, με όλα τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρα, ακόμη και με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.

Θα πρέπει βέβαια να αναφερθεί ότι εκτός από τα ακίνητα των οφειλετών, στο «στόχαστρο» της Εφορίας θα μπουν και όλα τα άλλα εισοδήματα που μπορεί να έχει ο φορολογούμενος, μισθοί, σύνταξη, ενοίκια κ.λπ., από την κατάσχεση των οποίων θα μπορούν να διασφαλιστούν και οι απαιτήσεις του Δημοσίου.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=58885&cid=8

Η Μήλος είναι σήμερα το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής και επεξεργασίας μπεντονίτη και περλίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση



Με την αυγή της νεολιθικής εποχής, δηλ. από το 8000 π.Χ. αρχίζει να αναπτύσσεται μεταλλευτική δραστηριότητα στη Μήλο με την εξόρυξη και εμπορία του οψιδιανού, ενός στιλπνού και σκληρού λίθου, κατάλληλου για την κατασκευή εργαλείων και όπλων, ο οποίος αφθονούσε στο υπέδαφος του νησιού, λόγω της ηφαιστειακής του προέλευσης.
Συν τω χρόνω και κυρίως κατά τους οκτώ προχριστιανικούς αιώνες η Μήλος ανέπτυξε σε σημαντικό βαθμό την εξόρυξη και εμπορία ποικιλίας ορυκτών για διάφορες χρήσεις, όπως θείου, καολίνη, κίσσηρης, αλουνίτη, τραχείτη, πωρολίθων, κ.λπ..
Η δραστηριότητα αυτή συνεχίσθηκε και άνθισε τόσο κατά τους χρόνους της Ρωμαϊκής κυριαρχίας, όσο και της Βυζαντινής περιόδου, ενώ κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας ατόνησε και περιορίσθηκε στην εξαγωγή ορισμένων ορυκτών και αλατιού που παραγόταν στις αλυκές που βρίσκονταν κοντά στο λιμάνι.
Μετά την απελευθέρωση, και ουσιαστικά από το 1860, το νεοσύστατο Ελληνικό Κράτος, στην προσπάθεια αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας δημοσίευσε (στις 24.8.1862) τον πρώτο Νόμο ΄΄περί μεταλλείων, ορυχείων και λατομείων΄΄.
Μέσα στο ίδιο έτος (1862) πραγματοποιείται η πρώτη παραχώρηση μεταλλείου στην Ελλάδα προς εκμετάλλευση θείου στη Μήλο, οπότε ουσιαστικά αρχίζει η νεώτερη μεταλλευτική ιστορία της Μήλου με τη σύσταση και εγκατάσταση πολλών εταιριών εξόρυξης και εμπορίας βιομηχανικών κυρίως ορυκτών (θείου, καολίνη, βαρυτίνης, μπεντονίτη, περλίτη, ποζολάνης, πυριτικών, κ.λπ.), αλλά και μεταλλευμάτων μαγγανίου και μολύβδου.
Η Μήλος είναι σήμερα το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής και επεξεργασίας μπεντονίτη και περλίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες των εν λόγω ορυκτών εξορύσσονται, υφίστανται κατάλληλη επεξεργασία επί τόπου και εξάγονται κυρίως στο εξωτερικό.
Η μεταλλευτική ιστορία της Μήλου, που άρχισε πριν από 10.000 χρόνια, συνεχίζεται.


http://www.milosminingmuseum.gr/content.php?cat=6&sub=4

Διαβάστε για τον μπετονίτη εδώ >>>>> http://www.isocon.gr/uplds/File/betonitis.pdf

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ.

Την σκότωσε γιατί περνούσε πολλές ώρες στο Facebook χωρίς να του δίνει σημασία.
ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΥΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ....

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταμετρήσει τουλάχιστον 46.000 επιβεβαιωμένα περιστατικά της γρίπης Η1Ν1
Ρεζίλι κοιμήθηκε ο Ερντογάν σε εκδήλωση-ΠΙΟ ΛΙΓΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΑΜΕ ΑΜΑ ΚΟΙΜΟΝΤΟΥΣΑΝ ΕΔΩ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ,ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΥΠΝΙΟΙ.
Οι "κυνηγοί" των Γιέτι σπεύδουν στην Πολωνία για να δουν αν το video που τράβηξε ο 27χρονος Piotr Kowalski στην βόλτα του στο βουνό ειναι αληθινό.
Με το μαλακό ο Πούτιν την Βουλγαρία-ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Βλάβη στο gmail: Οι θεωρίες συνομωσίας αρέσουν και στην Αμερική.
funny animated gif

Η ολλανδική αρχή αντί-ντόπινγκ ζητά την εξαίρεση της κάνναβης από τον κατάλογο απαγορευμένων ουσιών.ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ.
Μείωση στα τέλη τηλεφωνίας των βουλευτών
Απο σήμερα ο δήμος Αθηναίων ξεκινά τη λειτουργία 6 ιατρείων, μαζί με το άλλο που έχει ανήκει απο τις 20 Αυγούστου στην οδό Σόλωνος 78.
Νεαρός διέρρηξε 11 σταθμευμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα.
Το ebay πουλάει το skype για 2 δις ευρώ
"Έκλεισε ξαφνικά η αεροπορική εταιρεία Skyeurope!"
Αναστολή πλειστηριασμών από τις τράπεζες μέχρι 31/12.
Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν 14χρονο Παλαιστίνιο κοντά σε εβραϊκό οικισμό.
Ταλάτ: Ολο πιο κοντά το ενδεχόμενο της διχοτόμησης.
Μακάρι μια μέρα να αντιληφθούμε πως οι καλύτεροι σύμμαχοι των Ελλήνων, είναι μόνο οι Έλληνες.
Χρ. Βερελής: "Θα είμαι και δικαιούμαι να είμαι υποψήφιος βουλευτής..."
Η γραπτή δήλωση Μανώλη: Oρισμένοι «ανυπομονούν να ηγηθούν του κόμματος, έστω και αν αυτό προϋποθέτει βαριά ήττα ....

Οι γυναίκες προτιμούν τον ύπνο από το sex!!!-ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ


Οι γυναίκες προτιμουν τον υπνο απο το sex!Σε έρευνα στην Αμερική με θέμα την καλοζωία, οι γυναίκες θεωρούν πιο σημαντικό τον ύπνο και την χαλάρωση από το σεξ.Όταν τους ζητήθηκε να ιεραρχήσουν συνήθειες που αφορούν την καλύτερη ζωή, κατέληξαν στην εξής λίστα:
1. Καλός ύπνος
2. Αποφυγή άγχους
3. Χρόνος για χαλάρωση
4. Υγιεινή διατροφή
5. Κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού
6. Χρόνος για γυμναστήριο
7. Σεξ