Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Ο Ομπάμα αναβαθμίζει το ρόλο της Τουρκίας και λόγω Ιράν



Κρίσιμο θεωρεί ο Ομπάμα το ρόλο της Τουρκίας στο θέμα του Ιράν.

Δήλωσε σήμερα ότι είναι πεπεισμένος πως η Τουρκία μπορεί να αποδειχτεί «ένας σημαντικός παίκτης», που θα βοηθήσει να οδηγηθεί το Ιράν προς επίλυση της διένεξης, που έχει ανακύψει λόγω του πυρηνικού του προγράμματος.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει παν το δυνατόν, ώστε να επιτευχθεί «μια διπλωματική λύση» στο ζήτημα αυτό.


΄΄ΒΡΕΧΕΙ΄΄ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΛΟΥΜΙΖΙΝΕΣ(1200) ΣΤΗ ΚΟΠΕΝΧΑΓΗ


Άγρια «κόντρα» Χρυσοχοΐδη - Νιώτη



Βγήκαν τα μαχαίρια στο ΠαΣοΚ. Η σύλληψη των δύο παιδιών του βουλευτή τού κόμματος και Α` Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γ.Νιώτη στο αντιεξουσιαστικό στέκι «Ρεσάλτο», άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου.

Επίσημα η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα και δια του κυβερνητικού εκπροσώπου δίνει κάλυψη στον κ. Νιώτη.

Aς δούμε τι συνέβη. Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη και του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Νιώτη ξεκίνησε ευθύς με την σύλληψη των δύο παιδιών του τελευταίου.

Αυτό ...αιφνιδίασε και ενόχλησε τον κ. Νιώτη.(«Ήταν ένας…. απόλυτος αιφνιδιασμός αυτό που συνέβη». Δήλωση του κ.Νιώτη στο Real fm).
Η ΕΛ.ΑΣ με επίσημη ανακοίνωση ανέφερε ότι στο «Ρεσάλτο» , εκτός από λοστούς, βαριοπούλες, μάσκες και μπουκάλια βρέθηκαν δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό και μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Σε αυτό το σημείο συνέβησαν κάποια πράγματα που αν δεν προκαλούν την νοημοσύνη των πολιτών , τουλάχιστον χρήζουν εξονυχιστικής διερεύνησης.
Ο κ. Νιώτης άρχισε να «περιδιαβαίνει» τα ερτζιανά αφήνοντας αιχμές για τον ρόλο της αστυνομίας , αλλά πέφτοντας και σε πολλές αντιφάσεις.

Μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» άφησε αιχμές για την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ισχυριζόμενος ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να δοθούν εξηγήσεις, καθώς-όπως έλεγε - δεν επρόκειτο για ενεργή χειροβομβίδα κρότου λάμψης , αλλά για ....απλό κέλυφος χειροβομβίδας που είχε χρησιμοποιηθεί και τα παιδία την…. κράταγαν για ενθύμιο.

Εκτός αυτού ισχυρίστηκε ότι το «Ρεσάλτο» ήταν ένα ...πολιτιστικό κέντρο(sic!), τα μπουκάλια τα μάζευαν τα παιδιά για την ...ανακύκλωση (sic!) και τα δύο δοχεία με το πετρέλαιο και την κηροζίνη, τα χρησιμοποιούσαν για την ...σόμπα τους.(sic!)

Την επόμενη ημέρα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm» άφησε πάλι αιχμές για τον ρόλο της ΕΛ.ΑΣ , μόνο που αυτή την φορά κάτι... άλλαζε. Όπως ισχυρίστηκε , χειροβομβίδα …..δεν υπήρχε μεταξύ των ευρημάτων(?).

Είναι λίγο δύσκολο οποιοσδήποτε έλλογος πολίτης να πιστέψει ότι έμπειροι αστυνομικοί στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ δεν μπορούν να ξεχωρίσουν μια ενεργή χειροβομβίδα , από το .....κέλυφος μιας χρησιμοποιημένης , και πολύ περισσότερο ότι αυτοί οι εμπειρότατοι αστυνομικοί έπεφταν θύματα ….οφθαλμαπάτης καθώς -σύμφωνα με τον κ. Νιώτη (σε δεύτερη version)- κάτι τέτοιο δεν υπήρχε μεταξύ των ευρημάτων.

Και για να το λέει ο κ. Νιώτης σημαίνει ότι πολύ πιθανών στην αναφορά της αστυνομίας που αργότερα μεταβιβάστηκε στο αρμόδιο εισαγγελέα, απουσίαζε.... η χειροβομβίδα που αναφερόταν στην έκθεση των ευρημάτων ! ΕΛ.ΑΣ το μεγαλείο σου!

Ο κ. Χρυσοχοΐδης λοιπόν ....«ανέβηκε στα κεραμίδια» θεωρώντας ότι τα ...πεπραγμένα και τα λεχθέντα από τον Α` Αντιπρόεδρο της Βουλής τον θίγουν τόσο ως αρμόδιο υπουργό, όσο και ως πολιτικό.
Έτσι εμφανίστηκε στην τηλεόραση και άρχισε τους πυροβολισμούς. «Αξιοποιήσαμε πληροφορίες», είπε με νόημα και συμπλήρωσε ότι «το "Ρεσάλτο" δεν είναι σίγουρα ...πολιτιστικό κέντρο .Είπαν (σ.σ...μπαμ-μπουμ οι κουμπουριές) τα μπουκάλια ήταν για την ...ανακύκλωση. Δεν μπορεί να είμαστε τόσο υποκριτές».


ΥΓ. Η τελευταία φράση δεν ήταν κουμπουριά, αλλά ... ενεργή και υπαρκτή, ....χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

"ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ;" ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ...


ΣΟΥΗΔΙΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ, ΑΥΣΤΡΙΑ, ΣΛΟΒΕΝΙΑ, ΣΛΟΒΑΚΙΑ, ΤΣΕΧΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ...

Καθεστωτικά μέσα που έχουν αναγκαστικά αρχίσει να δίνουν λίγο από το θέμα ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ με μισόλογα και αοριστολογίες, κρύβουν πως το θέμα πήρε αναβολή για τον Μάρτιο κάτι για το οποίο πανηγυρίζουν ήδη οι Σκοπιανοί κι ας μην αναφέρετε στο κείμενο που μιλάει δήθεν αόριστα για την Ισπανική προεδρεία που ξεκινά στις 1 Ιανουαρίου...

Στο πλευρό της Ελλαδίτικης διπλωματίας Κύπρος και Βουλγαρία κι απέναντι Σουηδία, Βρετανία, Πολωνία, Αυστρία, Σλοβενία, Σλοβακία, Τσεχία και Ιταλία. Έτσι για να τους θυμόμαστε μαζί με τους "δικούς μας" τους οσφυοκάμπτες. Στο πλευρό των Ελλήνων και της αλήθειας ΚΑΝΕΙΣ...

συνέχεια εδώ

Οικιακοί βοηθοί-ανιχνευτές....



Ρώσοι, Γεωργιανοί, Βούλγαροι και Ρουμάνοι διακινούν
οικιακές βοηθούς, έχουν «εξειδικευθεί» και στις κλοπές
πορτοφολιών, τις παραχαράξεις, τις ηλεκτρονικές απάτες…
Αυτοί δρούν περισσότερο αθόρυβα από τους άλλους.
Ειδικά με την διακίνηση οικιακών βοηθούν κερδίζουν
πολλά χρήματα.
Σε πολλές περιπτώσεις τις χρησιμοποιούν ως ανιχνευτές
μέσα στα σπίτια.
Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και αφού εντοπίσουν
τον στόχο μέσα στο σπίτι που εργάζονται φεύγουν.
Σε λίγες ημέρες στο συγκεκριμένο σπίτι έχουμε
στην καλύτερη περίπτωση μόνο ληστεία.

Αθηναίος

Στις ΗΠΑ , οι υπερ - πατριώτες χοντροκονομάνε , ενώ στην Ελλάδα ... ψωμολυσσάνε ( ελέω μοχθηρής , ζηλοφθόνου και μισελληνικής Αριστεράς )


ΓΚΛΕΝ ΜΠΕΚ

[ Πρόσωπα ] Φωνή της αμερικανικής Δεξιάς

Τού Γιώργου Αγγελόπουλου

Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» 8 Δεκεμβρίου 2009


Ο πιο δηλητηριώδης επικριτής του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Γκλεν Μπεκ, είναι ένας κοντοκουρεμένος Μορμόνος που είχε κάποτε πει πως κάπνιζε μαριχουάνα κάθε μέρα επί 15 χρόνια.

Έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια δουλειάς στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, ο Μπεκ έχει γίνει ένα πολιτιστικό φαινόμενο. Πρόσφατα χαρακτηρίσθηκε από το δίκτυο ΑΒC ένας από τους 10 πιο συναρπαστικούς ανθρώπους στις ΗΠΑ. Υπολογίζεται ότι φέτος εισέπραξε συνολικά από τις δουλειές του στα ΜΜΕ 23 εκατομμύρια δολάρια. Από τη συχνότητα του συντηρητικού Fox Νews μιλάει για τον «παραλογισμό» της κυβέρνησης Ομπάμα, το πώς «απέτυχε» στην οικονομία, την «τρέλα» της να κλείσει το Γκουαντάναμο, το «βαθιά ριζωμένο μίσος έναντι των λευκών» που...

δήθεν τρέφει ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ. Πρόθυμος να υιοθετήσει θεωρίες συνωμοσίας, διεξήγαγε εκστρατεία κατά της General Μotors επειδή εξόπλισε τα οχήματά της με συσκευές εντοπισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθούν από έναν κυβερνητικό «κατασκοπευτικό δορυφόρο»... «Ο Γκλεν Μπεκ είναι ένας ηλίθιος», έγραψε γι΄ αυτόν το περιοδικό «Discover». Είναι «ένας βρωμερός ψεύτης», λέει η ηθοποιός Γούπι Γκόλντμπεργκ. Είναι «ο διανοητικά προβληματικός μικρότερος αδελφός του Σατανά», προσθέτει ο μυθιστοριογράφος Στήβεν Κινγκ.

Πολλοί Ρεπουμπλικανοί ανησυχούν πως οι ύβρεις του μπορεί να απομακρύνουν ψηφοφόρους, ωστόσο η Σάρα Πέιλιν δήλωσε ότι είναι θαυμάστρια του Μπεκ. Η πρώην κυβερνήτης της Αλάσκας και υποψήφια αντιπρόεδρος στο ψηφοδέλτιο του Τζων Μακέιν στις περυσινές προεδρικές εκλογές ρωτήθηκε μάλιστα τον περασμένο μήνα αν θα είναι το 2012 υποψήφια για την προεδρία με υποψήφιο για την αντιπροεδρία τον Γκλεν Μπεκ...

Η μητέρα του πνίγηκε στη θάλασσα όταν εκείνος ήταν 15 ετών- αργότερα ο Μπεκ υποστήριξε πως αυτοκτόνησε, όμως άλλες μαρτυρίες μιλούν για δυστύχημα. Λίγο αργότερα έπιασε δουλειά σ΄ έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό και το «καύσιμό» του στα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του ήταν το αλκοόλ και η κοκαΐνη. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, όταν μετακόμισε στο Κεντάκι, σκεφτόταν την αυτοκτονία. «Είμαι σήμερα ζωντανός μόνο και μόνο επειδή α) είμαι πολύ δειλός για να αυτοκτονήσω και β) είμαι πολύ ηλίθιος», έγραψε αργότερα. Στο Κεντάκι ξεκίνησε την καριέρα του υπερπατριώτη, την οποία συνέχισε στο Φοίνιξ, το Χιούστον και τη Νέα Υόρκη- όπως άλλωστε και το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Ο γάμος του έπνεε τα λοίσθια. Στο Φοίνιξ είχε αστειευτεί «στον αέρα» για την εγκυμοσύνη της γυναίκας του και είχε καλέσει τους ακροατές να μαντέψουν το φύλο του παιδιού. Όμως τα αστεία σταμάτησαν όταν το κοριτσάκι του γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση.

Όμως ο Μπεκ κατάφερε να «καθαρίσει». Το 1994 εντάχθηκε στους Ανώνυμους Αλκοολικούς και πέντε χρόνια αργότερα ασπάστηκε τη θρησκεία των Μορμόνων, αποκτώντας παράλληλα μια πολύ υποστηρικτική δεύτερη σύζυγο.


Πηγή: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artid=4550038

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΜΗΧΑΝΗΣ-ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ

ΩΡΑΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ: ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΜΠΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ...



Ακούσαμε στα δελτία ειδήσεων ότι τα παιδιά του Νιώτη που συνελήφθησαν στη γιάφκα, δήλωσαν "αντιεξουσιαστές"! Ωραίο αυτό, ε;
Να δηλώνεις αντιεξουσιαστής αλλά να έχεις μπαμπά στην εξουσία, μπαμπά στο σύστημα...
Και οι χιλιάδες ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση που το ... κακό κράτος δίνει στο μπαμπά, να ρέουν κάθε μήνα στο σπίτι και να εξασφαλίζουν καλοπέραση και ανέσεις...
Εύγε...

Μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ η έφοδος στην γιάφκα των ανθελληνικών ταγμάτων εφόδου


Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας βρίσκεται ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που βρέθηκε στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Ρεσάλτο στο Κερατσίνι. Οι διωκτικές αρχές θεωρούν πως η επίμονη προσπάθεια των αντιεξουσιαστών που συνελήφθησαν στο κτίριο να καταστρέψουν τον υπολογιστή δείχνει πως ήθελαν κάτι να κρύψουν. O υπολογιστής βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και σήμερα αναμένεται να εξεταστεί ο σκληρός δίσκος του. Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία, στον υπολογιστή έχουν βρεθεί αποσπάσματα από προκηρύξεις οργανώσεων που αναλάμβαναν την ευθύνη για διάφορες επιθέσεις με αυτοσχέδιους μηχανισμούς. Από την εξέταση του σκληρού δίσκου θα αποδειχθεί αν τα κείμενα αυτά αποτελούν αντίγραφα κειμένων που αναρτήθηκαν πρώτα στο Διαδίκτυο ή γράφτηκαν στον υπολογιστή που κατασχέθηκε. Η έφοδος στο στέκι των αντιεξουσιαστών στο Κερατσίνι έγινε έπειτα από πληροφορίες που είχε η Αστυνομία, όπως υποστήριξαν οι επιτελείς της, ότι λειτουργούσε ως «παρασκευαστήριο μολότοφ».

Στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι που λειτουργεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε ένα παλιό σπίτι στην οδό Ερμού 9 στο Κερατσίνι συνελήφθησαν 22 άτομα, μεταξύ των οποίων η κόρη και ο γιος του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρη Νιώτη, ο οποίος δήλωσε για τη σύλληψή τους: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, όπως έχω και εμπιστοσύνη στα παιδιά μου».

Πολλά ευρήματα
Στο στέκι βρέθηκαν 200 κενά μπουκάλια μπίρας, 2 σφυριά, 3 βαριοπούλες, 2 καλέμια, 2 μπιτόνια εύφλεκτο υγρό, 7 κοντάρια, 3 κράνη, 13 αντιασφυξιογόνες μάσκες, χειροβομβίδα κρότου-λάμψης που σύμφωνα με την Αστυνομία έχει κλαπεί από αστυνομικούς. Το κτίριο παρακολουθούσε στενά η Αστυνομία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που είχε συγκεντρώσει χρησιμοποιούνταν ως παρασκευαστήριο εμπρηστικών μηχανισμών και ορμητήριο των αντιεξουσιαστών. «Τα παιδιά μάζευαν τα μπουκάλια για την ανακύκλωση» υποστήριξαν συγγενείς των συλληφθέντων, οι οποίοι απέφυγαν να σχολιάσουν τα υπόλοιπα ευρήματα στον χώρο. Πάντως, το Ρεσάλτο στην ιστοσελίδα του αυτοπροσδιορίζεται ως «αυτοοργανωμένος χώρος αλληλεγγύης και ρήξης» και ως «ένα εγχείρημα κοινωνικής- πολιτικής- πολιτισμικής παρέμβασης, αναρχικού- αντιεξουσιαστικού χαρακτήρα, που έχει ως βεληνεκές της απεύθυνσης και της δράσης του τις περιοχές του Κερατσινίου, της Νίκαιας, της Δραπετσώνας και του Περάματος».
Πηγές της Αστυνομίας χωρίς να κάνουν επίσημες σχετικές ανακοινώσεις άφηναν να διαρρεύσει πως η επέμβαση στο στέκι αποφασίστηκε να γίνει το απόγευμα του Σαββάτου, ύστερα από πληροφορίες πως με ορμητήριο το Ρεσάλτο θα επιχειρούνταν κατάληψη του υπουργείου Εργασίας.

ΤΑ ΝΕΑ

Η επέκταση της Τουρκικής Μαφίας στα Σκόπια - Ο ρόλος του Sudi Ozkan

Γραφτήκαν ήδη πολλά για την συνεργασία Τουρκίας και Σκοπιών αλλά δυστυχώς η συνεργασία αυτή δεν περιορίζεται μόνο στις νόμιμες εταιρίες. Το οργανωμένο έγκλημα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που δραστηριοποιείται μέσω δικτύων στις δύο χώρες είναι υπεύθυνο για την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, όπλων αλλά και ανθρώπων. Η τουρκική μαφία είναι πανίσχυρη και έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, μονοπωλώντας το εμπόριο ηρωίνης μεταξύ Κεντρικής Ασίας και Ευρώπης.

Η Τουρκία διατηρεί την πρώτη θέση παράνομου εμπορίου ναρκωτικών μέσω της «βαλκανικής οδού» προς την Ευρώπη, με την Ελλάδα και τα Σκόπια βασικούς σταθμούς στο πέρασμά τους. Κι εφόσον τα ελληνοσκοπιανά σύνορα, στερούνται σοβαρού ελέγχου, καθιστώντας τη μεταφορά και αποθήκευση ναρκωτικών στην περιοχή ιδιαίτερα εύκολη, οι Τούρκοι μαφιόζοι επεκτείνονται κι επιχειρηματικά στην ίδια περιοχή με στόχο την αύξηση του ελληνικής παρουσίας και την περεταίρω αποδυνάμωση της οικονομίας της χώρας μας, καθώς η διαφθορά αυξάνεται με τις εγκληματικές τους πράξεις.

Ανάμεσα στους ηγέτες της μαφίας που δραστηριοποιούνται στα Σκόπια είναι και ο Sudi Ozkan, γνωστός στη χώρα του ως ο «Βασιλιάς των Καζίνο», ιδιοκτήτης του ομίλου Princess Hotels and Casinos. Έχει στην ιδιοκτησία του 6 καζίνο στην περιοχή και η νέα του επένδυση στα ελληνοσκοπιανά σύνορα ύψους 100 εκατ. είναι άλλο ένα βήμα για να τονώσει τα αμύθητα κέρδη από τις επιχειρήσεις του. Ο Ozkan δραστηριοποιείται στη βιομηχανία καζίνο της Τουρκίας από τη δεκαετία του '90, ενώ η περιουσία που απέκτησε από αυτά εκτιμάται γύρω στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Ο Ozkan κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή ύψους 250 τρις. τουρκικών λιρών για τη περίοδο 1995-1998 και ξέπλυμα χρήματος και διέφυγε στο εξωτερικό. Εξαιτίας του τεράστιου φορολογικού χρέους του Ozkan στη τουρκική κυβέρνηση, του είχε απαγορευτεί η είσοδος στην ίδια του τη χώρα. Συμφώνησε όμως να πληρώσει 40 εκατ. Ευρώ έναντι του συνολικού χρέους των οφειλόμενων φόρων και η είσοδος όχι απλά του επετράπη αλλά έχει εμφανιστεί πολλές φορές δίπλα στον Τούρκο Πρωθυπουργό.

Με τις ευλογίες της τουρκικής κυβέρνησης έρχεται τώρα ο κύριος Ozkan να δραστηριοποιηθεί και στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, ενισχύοντας αυτή τη φορά τα κοινά συμφέροντα ΠΓΔΜ - Τουρκίας. Ο κύριος Ozkan επεκτείνει το Princess Group στη Γευγελή με πολυτελές συγκρότημα ξενοδοχείου, εμπορικού κέντρου, μεγάλου καζίνο και άλλων μονάδων διασκέδασης, τα οποία θα έχουν ως στόχο Έλληνες κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, όπως και τα άλλα ανάλογα συγκροτήματα της περιοχής.

Είναι προφανές πως οι δραστηριότητες του ομίλου του Ozkan, τόσο οι νόμιμες όσο και οι παράνομες, εξυπηρετούν ταυτόχρονα και τα συμφέροντα του τουρκικού κράτους, και συγκεκριμένα τη διατήρηση του ελέγχου στην περιοχή των ελληνοσκοπιανών συνόρων. Έτσι φαίνεται ότι οι εμφανίσεις του Τούρκου πρωθυπουργού στο πλευρό του Sudi Ozkan δεν είναι καθόλου τυχαίες. Η «συμμαχία» ωφελεί ιδιαιτέρως τόσο την ΠΓΔΜ όσο και την Τουρκία, αφού αποδυναμώνει μια περιοχή στην οποία έχουν βλέψεις και συμφέροντα και οι δύο, αποσυντονίζοντας τις ελληνικές προσπάθειες στα σύνορα και συντηρώντας τα παράνομα κυκλώματα γύρω από τη χώρα μας αλλά και μέσα σε αυτήν.

http://viosimimakedonia.blogspot.com/2009/12/sudi-ozkan.html

ΟΙ ΒΛΑΧΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ



"Τώρα είναι η στιγμή να λάβουμε ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων, τα εμπόδια και οι εκβιασμοί δεν είναι η ενδεδειγμένη οδός για τη λύση. Είμαστε 'Μακεδόνες' και θέλουμε να γίνουμε μέλη της ΕΕ ως 'Μακεδόνες'. Η Ελλάδα προσπαθεί να αλλάξει την... ταυτότητά μας"...
... Το παραλήρημα του πιεσμένου προέδρου της FYROM έγινε σε ομιλία του σε ημερίδα με συνδιοργανωτές την οργάνωση «Friends of Europe» , το «Konrad Adenauer Stiftung» και το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο Ν. Γκρούεφσκι είπε ότι η στάση της Ελλάδας «δεν είναι ευρωπαϊκή» και το γεγονός ότι θέτει εμπόδια στην ενταξιακή πορεία της χώρας του στέλνει «αρνητικό μήνυμα» σε όλη την περιοχή.

Kobe Bryant. Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής αθτή τη φορά με αντίπαλο τον Dwyane Wade

Επαναστάτες του κώλου.


Κι όμως έχουν ακόμη υποστηρικτές… Ένα μάτσο 30αρηδες, γόνοι πλουσίων οικογενειών και πρωτοκλασάτων πολιτικών που αυτοαποκαλούνται «αντιεξουσιαστές», που αυτοαποκαλούνται «νέοι». Άτομα χωρίς κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο,που πιστεύουν πως για την θλιβερή ζωή τους φταίει μόνο το «Σύστημα». Που μισούν κάθε είδος διασκέδασης αλλά και κάθε είδος κουλτούρας, που θέλουν να κλείσουν τα θέατρα, να σπάσουν τις τηλεοράσεις, να καταστρέψουν τη Λυρική.

Που το μόνο που τους νοιάζει είναι να καταστρέφουν τις περιουσίες των άλλων. Που έχουν ξεσηκώσει όλες τις μεθόδους των νεοναζί αλλά και του Παρακράτους του ’60, χτυπώντας με λοστούς όποιον έχει διαφορετική άποψη από αυτούς. Ένα μάτσο αμόρφωτοι που η μόνη φράση που μπορούν να αρθρώσουν χωρίς συντακτικά λάθη είναι «Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι», που θέλουν να κάνουν την Παιδεία αυτής της χώρας ακόμη χειρότερη.

Που αυτές τις μέρες έκαναν ότι μπορούσαν για να ξεχαστεί η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου -που έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να πάει όσο το δυνατόν λιγότερος κόσμος στις εκδηλώσεις που έγιναν εις μνήμην του. Αυτούς τους μαλάκες κάποιοι χαχόλοι τους θαυμάζουν,τους αποκαλούν «σκεπτόμενους» και «επαναστάτες». Τόσο μυαλό κουβαλάτε...

Αναρτήθηκε από Enimerwsi.gr

Θ. Πάγκαλος: Θα καταργήσουμε το σταυρό προτίμησης


pagkalosΕξαιρετικά αποκαλυπτικός για τη “βαριά” πολιτική ατζέντα, με την οποία σχεδιάζει να κυβερνήσει τουλάχιστον μια οκταετία ο Γιώργος Παπανδρέου, υπήρξε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος στην ομιλία του στη Σύρο (5-12-09).
Ο κ. Πάγκαλος περιέγραψε μια τριπλέτα αλλαγών στο πολιτικό σύστημα, που πραγματικά έχει μεγάλο πολιτικό βάθος και, αν η κυβέρνηση τη χειριστεί σωστά, μπορεί να της εξασφαλίσει πολιτική κυριαρχία ετών.
Οι αλλαγές που περιέγραψε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης είναι οι εξής:


- Κατάργηση του σταυρού προτίμησης (δεν μίλησε για μικτό σύστημα, το γνωστό “γερμανικό”, μίλησε για κατάργηση του σταυρού προτίμησης)
- Κατάργηση της βαθμιαίας εισόδου στο Δημόσιο, από “πόρτες” εκτός ΑΣΕΠ και
- Νέα Διοικητική δομή της χώρας με συνένωση Δήμων και αιρετή περιφέρεια.
“Όλα αυτά” πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος, “θα γίνουν μέσα στο 2010″ και ακολούθως αναφέρθηκε στις νέες συνθήκες για την εξέλιξη της πολιτικής ζωής.
Αν δει κανείς συνολικά αυτή την ατζέντα, θα συμφωνήσει νομίζω ότι πρόκειται για μια συνεκτική πολιτική πρόταση, η οποία απαιτεί από την αντιπολίτευση μια συνεκτική αντιπρόταση, αν η ΝΔ δεν συμφωνήσει στις αλλαγές. Ποιο είναι το “ζουμί” αυτής της πρότασης;
Ο πολιτικός απεμπλέκεται από τη διαδικασία σταυροδοσίας και την “εξάρτηση” από το πολιτικό κόστος και το πολιτικό χρήμα, την ώρα που το κλέισιμο των θυρών στο Δημόσιο πέραν του ΑΣΕΠ εκ των πραγμάτων μειώνει και τη λαϊκή πίεση προς τον αντιπρόσωπο μιας περιοχής στο Κοινοβούλιο, ενώ η νέα Διοικητική Δομή θα μεταφέρει πόρους κι αρμοδιότητες στις αιρετές Περιφέρειες και τους νέους μεγαλύτερους Δήμους.
Από την άλλη, αυτό που δεν είπε ο κ. Πάγκαλος είναι ότι αυτές οι αλλαγές προϋποθέτουν υγιείς και διαφανείς εσωκομματικές διαδικασίες για την επιλογή των προσώπων που θα γίνονται από το κάθε κόμμα κεντρικά. Εδώ θα δοκιμαστούν οι αντοχές των κομμάτων. Αλλά αυτά θα λειτουργήσουν στην επόμενη εκλογική μάχη, που ακόμα αργεί.
Οι αποκαλύψεις Πάγκαλου εγείρουν ερωτήματα: Είναι τα πολιτικά κόμματα έτοιμα να λειτουργήσουν σε ένα εντελώς νέο πλαίσιο; Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει αυτά τα σχέδια του Παπανδρέου; Η Νέα Δημοκρατία έχει, ή μπορεί να διαμορφώσει άμεσα μια πειστική αντιπρόταση, που να δείχνει και την πολιτική διαφορά ανάμεσα στα κόμματα εξουσίας;
Η περίοδος ευφορίας της Ρηγίλλης από τη νίκη Σαμαρά τελειώνει. Κι έρχεται η ώρα των πολιτικών θέσεων, ιδιαίτερα στη βαριά κυβερνητική ατζέντα για τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις αντιπροτάσεις και την έναρξη του σχετικού διαλόγου…
Posted by Daemon

Σε παλιό ελληνικό σχολείο η τουρκική Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων


Κωνσταντινούπολη- Οι υπηρεσίες της τουρκικής Γενικής Γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που συντονίζει τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., στεγάζονται από προχθές στο κτίριο του ιστορικού δημοτικού σχολείου της ελληνορθόδοξης κοινότητας του Ορτάκιοϊ (Μεσοχωρίου). Οι συμβολικές διαστάσεις της κίνησης αυτής επισημάνθηκαν ήδη από τον αρμόδιο υπουργό κ. Εγκεμέν Μπαγίς, που εγκαινίασε τις νέες εγκαταστάσεις παρουσία του πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν. Ο κ. Μπαγίς αναφέρθηκε στην ιστορία του κτηρίου και είπε χαρακτηριστικά «αυτό το κτήριο θα γίνει ένας τόπος όπου η Πόλη και οι Πολίτες θα μοιράζονται τις κοινές ιδέες που θα έρθουν από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις». Εκπρόσωπος της ελληνορθόδοξης μειονότητας σημείωσε ότι η κοινότητα εκτιμά ιδιαίτερα τον σημερινό επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. Εγκεμέν Μπαγίς, και αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην άμεση προώθηση της τουρκικής υποψηφιότητας στην Ε.Ε.

Ο κ. Μπαγίς, τονίζουν οι τουρκικές εφημερίδες, διαμήνυσε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και το ίδρυμα του Αγίου Φωκά στο οποίο ανήκει το κτήριο, ότι η τουρκική κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου πρόκειται σύντομα να επιδικαστεί η προσφυγή της κοινότητας για την αυθαίρετη απαλλοτρίωση του κτηρίου από την τουρκική διοίκηση το 1999. «Έχουμε μεγάλες προσδοκίες από την ευρωπαϊκή διαδικασία», είπε και προσέθεσε ότι θα ευχόταν να μην υπήρχαν αυτές οι επιπλοκές γύρω από την ιδιοκτησία του κτηρίου. «Μόνη μας ανησυχία μας είναι να εξασφαλιστεί το περιουσιακό δικαίωμα της κοινότητας», είπε.

greekinsight