Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Στις ΗΠΑ , οι υπερ - πατριώτες χοντροκονομάνε , ενώ στην Ελλάδα ... ψωμολυσσάνε ( ελέω μοχθηρής , ζηλοφθόνου και μισελληνικής Αριστεράς )


ΓΚΛΕΝ ΜΠΕΚ

[ Πρόσωπα ] Φωνή της αμερικανικής Δεξιάς

Τού Γιώργου Αγγελόπουλου

Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» 8 Δεκεμβρίου 2009


Ο πιο δηλητηριώδης επικριτής του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Γκλεν Μπεκ, είναι ένας κοντοκουρεμένος Μορμόνος που είχε κάποτε πει πως κάπνιζε μαριχουάνα κάθε μέρα επί 15 χρόνια.

Έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια δουλειάς στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, ο Μπεκ έχει γίνει ένα πολιτιστικό φαινόμενο. Πρόσφατα χαρακτηρίσθηκε από το δίκτυο ΑΒC ένας από τους 10 πιο συναρπαστικούς ανθρώπους στις ΗΠΑ. Υπολογίζεται ότι φέτος εισέπραξε συνολικά από τις δουλειές του στα ΜΜΕ 23 εκατομμύρια δολάρια. Από τη συχνότητα του συντηρητικού Fox Νews μιλάει για τον «παραλογισμό» της κυβέρνησης Ομπάμα, το πώς «απέτυχε» στην οικονομία, την «τρέλα» της να κλείσει το Γκουαντάναμο, το «βαθιά ριζωμένο μίσος έναντι των λευκών» που...

δήθεν τρέφει ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ. Πρόθυμος να υιοθετήσει θεωρίες συνωμοσίας, διεξήγαγε εκστρατεία κατά της General Μotors επειδή εξόπλισε τα οχήματά της με συσκευές εντοπισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθούν από έναν κυβερνητικό «κατασκοπευτικό δορυφόρο»... «Ο Γκλεν Μπεκ είναι ένας ηλίθιος», έγραψε γι΄ αυτόν το περιοδικό «Discover». Είναι «ένας βρωμερός ψεύτης», λέει η ηθοποιός Γούπι Γκόλντμπεργκ. Είναι «ο διανοητικά προβληματικός μικρότερος αδελφός του Σατανά», προσθέτει ο μυθιστοριογράφος Στήβεν Κινγκ.

Πολλοί Ρεπουμπλικανοί ανησυχούν πως οι ύβρεις του μπορεί να απομακρύνουν ψηφοφόρους, ωστόσο η Σάρα Πέιλιν δήλωσε ότι είναι θαυμάστρια του Μπεκ. Η πρώην κυβερνήτης της Αλάσκας και υποψήφια αντιπρόεδρος στο ψηφοδέλτιο του Τζων Μακέιν στις περυσινές προεδρικές εκλογές ρωτήθηκε μάλιστα τον περασμένο μήνα αν θα είναι το 2012 υποψήφια για την προεδρία με υποψήφιο για την αντιπροεδρία τον Γκλεν Μπεκ...

Η μητέρα του πνίγηκε στη θάλασσα όταν εκείνος ήταν 15 ετών- αργότερα ο Μπεκ υποστήριξε πως αυτοκτόνησε, όμως άλλες μαρτυρίες μιλούν για δυστύχημα. Λίγο αργότερα έπιασε δουλειά σ΄ έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό και το «καύσιμό» του στα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του ήταν το αλκοόλ και η κοκαΐνη. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, όταν μετακόμισε στο Κεντάκι, σκεφτόταν την αυτοκτονία. «Είμαι σήμερα ζωντανός μόνο και μόνο επειδή α) είμαι πολύ δειλός για να αυτοκτονήσω και β) είμαι πολύ ηλίθιος», έγραψε αργότερα. Στο Κεντάκι ξεκίνησε την καριέρα του υπερπατριώτη, την οποία συνέχισε στο Φοίνιξ, το Χιούστον και τη Νέα Υόρκη- όπως άλλωστε και το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Ο γάμος του έπνεε τα λοίσθια. Στο Φοίνιξ είχε αστειευτεί «στον αέρα» για την εγκυμοσύνη της γυναίκας του και είχε καλέσει τους ακροατές να μαντέψουν το φύλο του παιδιού. Όμως τα αστεία σταμάτησαν όταν το κοριτσάκι του γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση.

Όμως ο Μπεκ κατάφερε να «καθαρίσει». Το 1994 εντάχθηκε στους Ανώνυμους Αλκοολικούς και πέντε χρόνια αργότερα ασπάστηκε τη θρησκεία των Μορμόνων, αποκτώντας παράλληλα μια πολύ υποστηρικτική δεύτερη σύζυγο.


Πηγή: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artid=4550038

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου