Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΙΝΙ ΦΟΥΣΤΑΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Το γάλα και το κέρατο (ανέκδοτο)

free myspace graphics :: myspace images :: myspace pictures free myspace layouts


Ο ξενιτεμένος στις ΗΠΑ γιος γράφει στη μάνα του:

- Μάνα, επιτέλους αποκτήσαμε παιδί. Επειδή η γυναίκα μου δεν έχει γάλα αναγκαστήκαμε να δίνουμε στο μωρό γάλα από μια μαύρη αγελάδα με αποτέλεσμα κάθε μέρα που περνάει το παιδί μας όλο και μαυρίζει!

Η μητέρα του απαντάει:

- Γιέ μου, όταν γεννήθηκες εσύ, και εγώ δεν είχα γάλα. Αναγκαστήκαμε να σου δίνουμε γάλα από μια μαύρη κατσίκα, αλλά από ότι βλέπω τα κέρατα τώρα τα βγάζεις!

11 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ΟΠΩΣ Ο OBAMA! (ΑΦΟΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ)




Της Αναστασίας Δουκάκη,
Συμβούλου Επικοινωνίας της Think Politics

Με 225 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο και 1,8 εκατομμύρια στην Ελλάδα, το facebook είναι αναμφισβήτητα το πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Μπορεί κανείς να «συναντήσει» σχεδόν κάθε πολιτικό, πολιτικό οργανισμό και προϊόν στο facebook. To ζήτημα είναι εάν το facebook χρησιμοποιείται σωστά, ώστε να επωφεληθεί ο υποψήφιος από το maximum των δυνατοτήτων που του προσφέρει.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε καμία από τις υπηρεσίες του μέσου να πάει χαμένη:

1. Δημιουργείστε ένα δημόσιο προφίλ στο facebook
Κάθε υποψήφιος πρέπει να είναι στο facebook. To προφίλ πρέπει να είναι δημόσιο, ώστε όλοι να μπορούν να δουν τις πληροφορίες που αναρτούμε και να γίνουν «φίλοι» μας. Μπορείτε να γίνετε φίλοι με απεριόριστο αριθμό ατόμων, τους οποίους θα ενημερώνετε εύκολα και άμεσα για την καμπάνιά σας.

2. Φορτώστε το με πολλές πληροφορίες
Αναρτήστε videos, σημειώσεις, συνδέσμους, ακόμα και την αρθρογραφία σας. Οι φίλοι και υποστηρικτές σας μπορούν να σχολιάσουν τις αναρτήσεις σας και να τις μοιραστούν με άλλους χρήστες του facebook. Μπορείτε από το ποιες αναρτήσεις σας τους «αρέσουν» ή/ και σχολιάζουν να διαπιστώσετε ποιες πληροφορίες τους κεντρίζουν περισσότερο το ενδιαφέρον και να στοχεύσετε εκεί.

3. Ανανεώνετε συχνά το status σας (το καθημερινό σας μήνυμα)Επικοινωνήστε το βασικό σας μήνυμα μέσα από το status σας. Το μήνυμά σας πρέπει να είναι σύντομο και ξεκάθαρο. Ακόμα κι αν δεν έχετε κάτι διαφορετικό να πείτε, μια αναδιατύπωση ή μια ενημέρωση για μια σημαντική συνάντηση που έχετε μέσα στην ημέρα αρκεί, π.χ. «Αύριο θα παραβρεθώ στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Χ για τα δικαιώματα των εργαζομένων».

4. Ζητείστε από τους υποστηρικτές σας να σας «δωρίσουν» το status τους (το καθημερινό τους μήνυμα)
Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το facebook, πάνω από 30 εκατομμύρια χρήστες επικαιροποιούν το status τους τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Εισάγετε στο προφίλ σας μια εφαρμογή που να επιτρέπει στους φίλους σας που το επιθυμούν να επικαιροποιούν το status τους με το δικό σας μήνυμα. Έτσι θα μπορέσει το μήνυμά σας να διαβαστεί και από φίλους των φίλων σας, από περισσότερους δυνητικούς υποστηρικτές σας, π.χ. «Ο υποψήφιος Χ πιστεύει στους νέους, πιστεύει στο αύριο, και είναι έτοιμος να παλέψει για τα κοινά μας όνειρα».

5. Χρησιμοποιείστε το facebook για προχωρημένους (FBML)
Το facebook για προχωρημένους σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τις δικές σας εφαρμογές με εργαλεία τα οποία δεν είναι διαθέσιμα στην απλή μορφή του facebook. Για παράδειγμα, το FBML επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν εγγραφή ώστε να λαμβάνουν ενημερωτικά ηλεκτρονικά μηνύματα ή ακόμα και να δωρίσουν χρήματα για την καμπάνια του υποψηφίου.

6. Διαφημιστείτε ανέξοδα
Μπορείτε να στοχεύσετε στο κοινό που επιθυμείτε ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή, την ηλικία και τη γλώσσα. Σας δίνεται η δυνατότητα να εντοπίσετε ταχύτατα γκρουπ ή ομάδες πίεσης που είναι συμβατές με το μήνυμα και την εκστρατεία σας. Μπορείτε ακόμα και να κατευθύνετε τους χρήστες να επισκεφθούν μια νέα εφαρμογή ή ανανέωση στο προφίλ σας.

7. Ξεκινήστε μια εκστρατεία κοινής ωφέλειας
Προσκαλέστε τους «φίλους» σας να γίνουν μέλη της εκστρατείας που διοργανώνετε. Δώστε τους όμως ένα κίνητρο. Για παράδειγμα, οι πέντε πρώτοι που θα προσκαλέσουν τα περισσότερα άτομα στην εκστρατεία, θα εμφανίζονται με ευχαριστήρια για μια εβδομάδα στην κεντρική σελίδα του προφίλ σας.

8. Χρησιμοποιείστε το facebook connect
Αυτή η εφαρμογή σας επιτρέπει να συνδέσετε την προσωπική σας ιστοσελίδα με το προφίλ σας στο facebook. Σας δίνει τη δυνατότητα να αναρτάτε άρθρα από την ιστοσελίδα σας απ’ ευθείας στο προφίλ σας για να ενημερώνονται οι «φίλοι» σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι η επισκεψιμότητα των προσωπικών ιστοσελίδων αυξάνεται αισθητά χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο.

9. Προωθείστε μια εκδήλωσή σας
Θα ενημερώσετε εύκολα και γρήγορα πολλούς. Μπορείτε να προσκαλέσετε υποστηρικτές για να στηρίξουν και να διαδώσουν μέσω των δικών τους φίλων την εκδήλωση ή τέλος μπορείτε να καταχωρήσετε μια στοχευμένη διαφήμιση στο facebook που να προσελκύσει το κοινό που σας ενδιαφέρει να παρευρίσκεται.

10. Ενεργοποιείτε τους υποστηρικτές και τους φίλους σας καθημερινά
Η προσθήκη και η ανάρτηση νέου υλικού σε καθημερινή βάση είναι ο σημαντικότερος λόγος που θα κάνει τους φίλους μας να επισκεφθούν το προφίλ μας και να ενημερώνονται για τις δραστηριότητές μας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

11. Ενημερώστε από την προηγούμενη ημέρα τις ώρες που θα είστε την επόμενη συνδεδεμένοι
Η ενημέρωση αυτή θα βοηθήσει πολύ την επικοινωνία με τους φίλους σας, και όσο περισσότερο διευρύνετε το δίκτυο φίλων σας θα προσδώσει τα μέγιστα στην άμεση εικόνα σας και στην επικοινωνία σας με τους πολίτες. Θα μπορούν εύκολα να σας βρουν και να σας μιλήσουν και θα σας δοθεί η ευκαιρία να τους προσεγγίσετε με πολύ πιο άμεσο από τον «ξύλινο» λόγο που έχουν συνηθίσει να υιοθετούν οι πολιτικοί.

Διαβάστε στην επόμενη ανάρτηση στο blog της Think Politics:
“Πώς να προωθήσετε την υποψηφιότητά σας μέσω Twitter”
ΑΠΟ http://naxios.blogspot.com/

Δρόμοι της Αθηνας, γεματοι τρελλάρες...

.. οι οποίοι για κάποιο λόγο ξαμολιούνται όλοι μαζι... Ή τους συναντάς όλους μαζί. Σα να έχετε ραντεβού. Και σήμερα μάλλον ήτανε το δικό μου το ραντεβού, και τοχα -ως συνήθως- ξεχάσει.

Κατεβαινω στενο Κυψελιώτικο δρόμο, παρκαρισμένα δεξιά αριστερά, και στο βαθος κηπος, οχι δρομος, βλέπω σταματημένο φορτηγάκι. Φορτωμένο κιβώτια μπύρες.... Συνεχίζω απτόητη, της δουλειάς είμαι, πόση ωρα θα κάνει να ξεφορτώσει... Οι πισω μου χωνονται σε ενα αμφιβολο στενάκι, εγω πάω και κάθομαι πισω απο το φορτηγάκι. Δεν κορνάρω, δεν κάνω τιποτα. Περιμένω. Στη δεξιά πλευρά του δρόμου υπάρχει ανοιγμα πάρκινγκ, αλλα το φορτηγάκι εχει κάτσει εκει, μέσα στη μέση. Περιμένω.

Σε δυο λεπτά εμφανιζεται νεαρός με σπαστα ελληνικά "κοπέλα κανει πισω" μου λεει. Σιγα που κοπέλα θα κάνει πισω. Κοπέλα χρυσο μου σιχαινεται γενικώς οπισθοπορεία, ποσο μάλλον σε θεόστενο δρόμο με παρκαρισμένα αμάξια και τον ήλιο πισω της. Κοπέλα κατσει εδω και κανε καλά να τελειώνεις γρηγορα. Με στραβοκοιτάει. Ακολουθει ετερος νεαρός, με καλά ελληνικα. Κανε λιγο πισω αν θες να περασουμε ενα ψυγείο, να το φορτώσει και να φυγει. Α, ετσι ναι. Κανω λιγο πισω. Ελαχιστα. Γιατι εχω αποκτησει ηδη ουρα. Η οποια δεν εχει την υπομονή μου και κορνάρει. Το ψυγειο περνάει, φορτώνεται, τρωμε κανα πεντάλεπτο να ασφαλισουμε τα καρότσια, τα τελάρα, τα σκατά που κουβαλάμε, αλλο ενα να τσεκαρουμε οτι τα χουμε ασφαλισει καλά, ανάβουμε τσιγάρο, μπαινουμε στο ρημάδι το φορτηγάκι και ξεκινάμε... Φτου ξελεφτερία!

Συνεχίζω την κάθοδό μου, και λίγο πριν βγω στον κεντρικό, έρχομαι αντιμέτωπη με ένα αμάξι που με κοιτάει με τη μουρη. Αδειο. Καλε, ποιος το παρατησε τουτο δω; Πεντε μετρα παρακατω ειναι εισοδος συνεργείου. Περιμένω. Τερας υπομονής σας λεω. Ερχεται μεσοκοπος κυριος, αγριεμένος. "Κανε πισω, εχω να βγάλω αμάξια απο το μαγαζί". Τι λες καλέ; Και γω εχω να παω σπιτι μου να φάω, εχει κολλησει το στομάχι μου στην πλάτη. Η ουρά με εχει ακολουθησει, κι ο νεαρός με το smart, που δεν ειναι της υπομονής σαν και μένα αρχίζει να κορνάρει. Κατά τον κυριουλη, εγω φταίω που ενώ εβλεπα το αμάξι καταμεσης του δρόμου κι αναποδα, δεν έστριψα. "Δε βλέπεις οτι εδω ειναι συνεργείο;" μου λεει θυμωμένος. Παρντον. Εδω βλεπω ναναι δρόμος. Το συνεργείο ειναι παρακάτω αριστερά. Κι αφου ειναι δρόμος λεω να περασω. Σημερα.

Ο κυριουλης με στολιζει καλα καλα, τραβαει το ρημαδι απο τη μεση του δρομου να περάσει η πομπή που εχει σχηματιστεί, φτου ξελεφτερία κι απο δω, προχωράμε... Ευτυχως χωρις απροοπτα. Καπου στη Λιοσιων, και με το νεαρο με το smart παντα πισω μου, ειναι μια κοπελιτσα που προσπαθεί δειλά δειλά να βγάλει το μουσούδι της για να στριψει αριστερά. Αποφασιζω να την αποφασίσω, κριμα ειναι, οπως παει θα φυγει απο κει το βραδυ... Ο νεαρος με το smart κορναρει και με βριζει.. Αει στο διαολο χρυσέ μου, περιμενες να φορτωσουνε το ψυγειο, να μαζεψουνε το υπαιθριο συνεργείο, τα δυο λεπτα να βγει το κοριτσακι να παει στη δουλειά του σε πειράξανε; Αμα πια!

Και, το κερασακι στην τουρτα το βρηκα στην τελικη ευθεια για το σπιτι μου... Να σας πω οτι το καμάρι μου κατι εχει κανει στο αμαξι, και μουγκριζει σαν ετοιμογεννη γελαδα. Μη με ρωτήσετε τι, δεν ξερω, αλλα αν ξεχάσεις την γελάδα, μπορει να σου θυμίζει κι αγωνιστικό. Περιμενω λοιπον στο φαναρι, και σταματαει διπλα μου μια bmw. Μαυρη, μουρατη, με κεινη την απλωστρα για τη μπουγαδα πισω, ωραιο πραμα, στεγνωνουνε τα ρουχα με τον αερα στο πιτς φιτιλι... Βουμβουμ παταει το γκαζι. Δε δινω σημασια. Εξαλλου ο ηχος, σε σχεση με την δικια μου ετοιμογεννη γελάδα, ακουγεται σα μοσχαράκι με κοιλοπονο. Βουμ βουμ αυτος. Πρασινο. Φευγω.

Στο επομενο φανάρι παλι διπλα μου. Βουμ βουμ. Αει στον κορακα. Γυρνάω. Και τον βλέπω να μου κάνει νοήματα. Ημαρτον κυριε, θελει να κάνουμε κοντρες!! Σε καλο σου παιδάκι μου, δε βλέπεις τα ασπρα μου μαλλιά, τι νομίζεις οτι ειμαι η βιονική γιαγιά που πηρε τον ΚΙΤ απο τον εγγονό της; Καπως αργα συνειδητοποιεί οτι ακομα κι αν εχω το κατάλληλο αμάξι, δεν ειμαι το κατάλληλο ατομο, και με το που αναβει πρασινο εξαφανιζεται μεσα σε θορυβο και σκονη. Παλι καλα που δεν ειχε βαλει ρουχα στην απλωστρα πισω, χαλια θα τακανε...

Ολα αυτα σημερα.. Γιαυτο σας λεω. Με τους τρελλους ειναι σα ναχεις ραντεβου. Τους βρισκεις παντα ολους μαζι..




Τρελλή είμαι ότι θέλω λέω!

Σχεδιάζεται η δημιουργία Παγκόσμιας Αστυνομίας;


Φανταστείτε έναν κόσμο με χαλαρά σύνορα και ταχύτατα μέσα μεταφοράς και επικοινωνίας, όπου διεθνή συνδικάτα του εγκλήματος συνεργάζονται και διαβρώνουν ολόκληρες χώρες, χρησιμοποιώντας τις ως βάσεις για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, όπλων και ανθρώπων.
Με τα τεράστια κέρδη τους, τα συνδικάτα εξαγοράζουν αξιωματούχους για να κάνουν τη δουλειά τους και δολοφονούν όσους τα εμποδίζουν. Φανταστείτε ότι οι ευνομούμενες χώρες αισθάνονται ανίσχυρες απέναντι στην οργάνωση και την αποτελεσματικότητα των εγκληματιών, βλέπουν τα συνδικάτα να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που τους προσφέρει η παγκοσμιοποίηση, ενώ αυτές δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Αποφασίζουν, λοιπόν να ενώσουν τις δυνάμεις τους.
Φανταστείτε, δηλαδή, ότι η διασυνοριακή αστυνομική οργάνωση Ιντερπόλ, με τα 187 κράτη–μέλη της, συνεργάζεται με τον ΟΗΕ για να συντονίσουν τον πόλεμο κατά του εγκλήματος και για να ιδρύσουν μια αστυνομική δύναμη που θα δρα σε χώρες όπου οι τοπικές αρχές είναι διεφθαρμένες ή ανίκανες να αντισταθούν στα συνδικάτα.
Οπως φαντάζεστε, όλα αυτά συμβαίνουν ήδη: τα συνδικάτα του εγκλήματος παράγουν και μεταφέρουν ναρκωτικά από τη μια άκρη της Γης στην άλλη, ελέγχουν κάποιες χώρες (όπως λέγεται για τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία, τη Γουινέα Μπισάου), αξιοποιούν το Διαδίκτυο όχι μόνο για επικοινωνία αλλά και ως αστείρευτη πηγή εσόδων μέσω ηλεκτρονικής απάτης. Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι ο ετήσιος τζίρος του οργανωμένου εγκλήματος μπορεί να ισοδυναμεί με το 15% του παγκόσμιου ΑΕΠ.
Σε απάντηση, λοιπόν, αυτές τις μέρες 60 χώρες συμμετέχουν σε ένα συνέδριο οργανωμένο από την Ιντερπόλ και τον ΟΗΕ στη Σιγκαπούρη, με στόχο την υιοθέτηση ενός «δόγματος παγκόσμιας αστυνόμευσης», το οποίο θα περιλαμβάνει ένα ασφαλές δίκτυο επικοινωνίας και συμμετοχή σε ένα τεράστιο αρχείο πληροφοριών, όπως αρχεία DΝΑ, δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφίες. «Εχουμε ένα όραμα», είπε ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ, ο Ρόναλντ Κ. Νόμπελ, στην International Herald Tribune χθες. «Οι αστυνομικοί θα εκπαιδεύονται και θα εξοπλίζονται έτσι ώστε όταν σταματούν κάποιον να τον ελέγξουν θα έχουν στη διάθεση τους μια παγκόσμια βάση δεδομένων για την εξακρίβωση των στοιχείων του».
Το ισχυρό αίσθημα ανασφάλειας των τελευταίων χρόνων μπορεί να μειώνει τις αντιστάσεις των πολιτών στην ιδέα μιας Παγκόσμιας Αστυνομίας με παγκόσμιο φακέλωμα. Αρκετοί μπορεί να αισθανθούν ότι ο πόλεμος εναντίον του εγκλήματος και της τρομοκρατίας απαιτεί και κάποιες θυσίες. Αλλά αν η ασύλληπτη δύναμη ενός παγκόσμιου ιστού αστυνόμευσης τεθεί στη διάθεση χωρών ή οργανισμών που δεν έχουν ως προτεραιότητα την ελευθερία και ευημερία των πολιτών (και ήδη δεν είναι λίγες), φανταστείτε τον κόσμο του μέλλοντος..πηγή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Αποφυλακίζεται ο Παντελεήμων-Δείτε το βίντεο της ντροπής!!

Μάθημα σε παραπήγματα στους διαδρόμους, σε σχολείο της Αθήνας


Παραπήγματα στους διαδρόμους του ΕΠΑΛ ΠετρούποληςΑνάστατη η μαθητική κοινότητα και οι γονείς του ΕΠΑΛ Πετρούπολης, που καλούνται να κάνουν μάθημα σε αίθουσες 10 τετραγωνικών μέτρων πρόχειρα φτιαγμένες με γυψοσανίδες στους διαδρόμους και στο αίθριο του σχολείου. Η διεύθυνση έκλεισε το αίθριο του σχολείου κάνοντας δύο αίθουσες 10 τ.μ. η καθεμία, και κάποια ανοίγματα στους διαδρόμους που είχαν μπαλκονόπορτα μετατρέποντάς τα σε αίθουσες 9 τ.μ. Επίσης διαίρεσε άλλες κανονικές αίθουσες στα δύο. Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία το αίθριο του σχολείου τμήμα του διαδρόμου έχει κλειστεί και φαίνονται τα παραπήγματα (φαίνεται οι δύο αίθουσες και το αίθριο αμυδρά στο βάθος).

Οι γονείς είναι ανάστατοι και εκφράζουν φόβο για ξέσπασμα επιδημίας γρίπης των χοίρων, λόγω του ελλειπή εξαερισμού των διαδρόμων και του κτιρίου γενικότερα που οφείλεται στο κλείσιμο του αίθριου και των παραθύρων των διαδρόμων, όπου μετακινείται μεγάλο μέρος από τους 600 μαθητές που έχει το σχολείο.

Αυτή είναι δυστυχώς η διακυβέρνηση των πρώτων 100 ημερών του ΠΑΣΟΚ και η αναβάθμιση της παιδείας. Δεν είναι δυνατόν μαθητές την σημερινή εποχή να κάνουν μάθημα σε πρόχειρα παραπήγματα στους διαδρόμους που εμποδίζουν το φυσικό φωτισμό του σχολείου και δίνουν την αίσθηση στους μαθητές ότι βρίσκονται σε μπουντρούμια.

Στην Πειραιώς...των Κινέζων...



Στην Πειραιώς στο ύψος της Αγησιλάου οι Κινέζοι έχουν
ένα ολόκληρο κτίριο μάλλον αγορασμένο και το έχουν
μετατρέψει σε πολυκατάστημα της πλάκας.
Όλες οι Κινέζικες σαβούρες με σιωπηλούς πωλητές καχύποπτους
και τεχνικά "ευγενικούς".
Aλοιφές και φάρμακα "μπόμπες", ηλεκτρικά είδη έτοιμα
να εκραγούν με την πρώτη χρήση κ.λ.π.
Κάποιοι χρηματοδότες σίγουρα υπάρχουν και δεν είναι
απαραίτητο να μένουν στην Ελλάδα.
Το μεγάλο ερώτημα είναι τι κερδίζει το Κράτος από
τους εκτελωνισμούς (αν γίνονται) τόσων εμπορευμάτων.
Όσο για τις αποδείξεις που κόβονται στο Κινέζικο
Πολυκατάστημα της Πειραιώς είναι μεγάλη κουβέντα
καθ΄ότι οι έλεγχοι (αν γίνονται) σκοντάφτουν
στο χαμόγελο των Κινέζων υπαλλήλων και στην
άγνοια (;) της Ελληνικής γλώσσας.

Αθηναίος

"Σεμνά και ταπεινά" στην πράξη από τον Γ. Παπανδρέου



Για ένα διάστημα ό,τι και αν έκανε ο Γ. Παπανδρέου, όποια πρωτοβουλία και αν λάμβανε, ή όποια κίνηση και αν επέλεγε, εισέπρατε την αμφισβήτηση των παλαιο-ΠΑΣΟΚων και τον χλευασμό των ΝΔημοκρατών. Και οι μεν και οι δε αγνοούσαν κάτι βασικό. Ότι δεν χρειάζεται να είσαι χαρισματικός για να έχεις οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες, και φυσικά αυτό που αγγλιστί ονομάζεται human skills.

Παράλληλα, εδώ και καιρό, όσοι είχαν ...
διατηρήσει την ικανότητα να αξιολογούν τις εξελίξεις με νηφάλιο τρόπο προειδοποιούσαν ότι “Ο Γιώργος θα εκπλήξει”.

Έτσι, κάποια στιγμή άρχισαν να συμβαίνουν εντυπωσιακά πράγματα. Ενδεικτικά αναφέρω τις παρακάτω πρωτοβουλίες του Γ. Παπανδρέου, και οι αναγνώστες ας κρίνουν με όποιον τρόπο επιθυμούν:

- Από την προεκλογική περίοδο κατήργησε τις αφίσες και τα outdoor, απέχοντας από την παρανομία, αλλά και την παρουσία σε ένα αμφισβητούμενο για τη δημόσια ασφάλεια μέσο. Έτσι άφησε τον Καραμανλή να φιγουράρει δίπλα στον Καρατζαφέρη και σε εξίσου επώνυμα σαμπουάν.

- Ο ίδιος, ακόμη και σήμερα που έγινε πρωθυπουργός, κυκλοφορεί με το μπεζ υβριδικό suv, αντί των μαύρων λιμουζίνων με τα κουρτινάκια.

- Το Γραφείο του χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για την προσέλκυση βιογραφικών για την στελέχωση 88 θέσεων Γραμματέων και Ειδικών Γραμματέων στα Υπουργεία και άλλων 2.000 σε διοικητικές θέσεις κ.λπ. Αν αυτή η κίνηση είναι αληθινή, τότε θα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διαρθρωτικές αλλαγές στο Κράτος τα τελευταία 20 χρόνια.

- Καταργήθηκαν 467 επιτροπές στα Υπουργεία και ανακόπτεται η αδιάκοπη σπατάλη περίπου 300 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για τη σύσταση και λειτουργία τους.

- Ελέγχεται η σπατάλη 320 εκατ. ευρώ δημοσίου χρήματος για τα 44.000 κρατικά αυτοκίνητα (τα περισσότερα εκ των οποίων είναι πολλών κυβικών, ρυπογόνα και ασύμφορα).

- Μόλις χθες στη μετακίνησή του με τον Ασεμπίγιο, χρησιμοποίησε βαν, δείχνοντας έμπρακτα τη νέα φιλοσοφία της κυβέρνησης.

- Φωτογραφήθηκε casual με παιδιά στην Ακρόπολη. Οι αντιδράσεις των παιδιών είναι από τα πλέον ασφαλή κριτήρια αξιολόγησης της επικοινωνιακής ικανότητας και των ανθρώπινων skills των ηγετών.

- Αν αληθεύει αυτό που γράφτηκε, θα εξοικονομηθούν τόννοι χαρτιού με την παρουσίαση του προϋπολογισμού 2011 σε flash memory.

Όλα αυτά τις πρώτες δέκα ημέρες.

Είναι κάτι σπουδαίο και πρωτοφανές στην σύλληψη; Όχι βέβαια. Είναι απλώς αυτά που συμβαίνουν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Η συμπεριφορά της σύγχρονη πολιτικής ηγεσίας, που δεν ζει εις βάρος των πολιτών…

Το στοίχημα είναι όταν εξαντληθούν οι έτοιμες ιδέες (που όμως είναι αρκετές, γιατί οι κυβερνήσεις ΝΔ ζούσαν στο χθες και απεχθάνονταν ακόμη και τα αυτονόητα), να παραχθεί και στρατηγική για το μέλλον, την καθημερινότητα των πολιτών, τις κρίσιμες εθνικές προτεραιότητες.

«Ποιοι λέτε να αναφέρουν τα Σκόπια ως FYROM; Αυτοί που ήταν σύμμαχοί μας σε 3 πολέμους ή αυτοί που ήταν αντίπαλοί μας σε 2 πολέμους;»

Συχνά μιλάμε για ιστοσελίδες που αναφέρουν τα Σκόπια σαν "MACEDONIA"... ας δούμε και μια επίσημη σελίδα που τα αναφέρει ως "FYROM" παρόλο που σε διμερές επίπεδο και προκειμένου να πουλήσουν, τους έχουν αναγνωρίσει σαν «MACEDONIA»...

Είναι η σελίδα του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών η οποία στην Γερμανκή έκδοσή της αναφέρει τα Σκόπια σαν "Ehemalige jugoslawische Republik Mazedonien" (εδώ και εδώ) ενώ στην Αγγλική της έκδοση τα αναφέρει σαν "Former Yugoslav Republic of Macedonia" (εδώ και εδώ). Μάλιστα σχεδόν πάντα τα αναφέρει με το πλήρες όνομά τους και όχι σαν "EJR Mazedonien" ή "FYR Macedonia"...

Μάλιστα στη σελίδα του Γερμανικού ΥΠΕΞ δεν αναφέρεται πουθενά ότι η χώρα έχει αναγνωριστεί για τις διμερείς σχέσεις με το όνομα "MAZEDONIEN".



Αντίθετα στη Γερμανική έκδοση, όπως μπορείτε να διαβάσετε και στο κάτω μέρος της προηγούμενης φώτο, αναφέρεται ότι:
« Deutschland verwendet im offiziellen Rahmen den bei den Vereinten Nationen üblichen Namen» δηλ.

«Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ (ΕΠΑΦΕΣ) ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ» συνέχεια ΕΔΩ

΄΄΄ΚΑΝΤΗΝ΄΄ ΚΑΜΕΡΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : "ΙΜΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ" (βίντεο)


Το blog θα ανεβάσει τμηματικά σε βίντεο όλη την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου "Ίμια - Τα τηλεγραφήματα των αμερικανών" των κ.κ. Ιγνατίου και Έλλις. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει την ομιλία του εκδότη και του κ. Παπαχελά.

Σημείωση : τα υπόλοιπα τμήματα είναι σε διαδικασία μονταρίσματος.

ΣΥΡΙΖΑ κατάντησαν τη Νέα Δημοκρατία!

Μεταφέρουμε από το πολύ καλό blog "Σκέψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ", την τελευταία δημοσίευση του, όπου σχολιάζονται οι συμπεριφορές και η "δημοκρατική ευαισθησία" κάποιων στελεχών, με έντονη τηλεοπτική δράση και μπόλικες φιλοδοξίες, που όμως δεν πολυθέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αδιαφορούν για τις συλλογικές του αποφάσεις, εκλέγονται με αυτόν, αλλά κυρίως προτάσσουν τις στενές τους στρατηγικές.

Εύστοχες παρατηρήσεις για κάποιες ομοιότητες στην άσκηση πολιτικής από την αριστερά και τα αστικά κόμματα.

Β.Ν.

2009_10_12_avriani.jpgΑυτή η κραυγή απόγνωσης της εφημερίδας Αυριανής με τα αμίμητα (όσο και πετυχημένα) πρωτοσέλιδα (θυμηθείτε το αλήστου μνήμης «εάν η αστυνομία είναι ανίκανη ...; να αναλάβουν οι πολίτες ή το ΚΚΕ») έχει ίχνη αλήθειας;

Πέρα από το προφανές του εσωτερικού αλληλοσπαραγμού του κόμματος του εθνάρχη, και πέρα από το γέλιο που προσφέρει το χθεσινό πρωτοσέλιδο, υπάρχει μια πλευρά που πονάει: Η διαφορετικότητα των κομμάτων της αριστεράς (και συγκεκριμένα του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην αδικούμε στο σημείο αυτό το ΚΚΕ), από τα λεγόμενα «αστικά κόμματα» είναι από δυσδιάκριτη έως αμφισβητήσιμη. Διαφορετικότητα όχι στις πολιτικές θέσεις, αλλά στη διαδικασία, στην συμπεριφορά, στην πραγμάτωση της ηθικής, στην υποστολή της προσωπικότητας, στην ανύψωση της συλλογικότητας.

Στο όνομα της αστικής δημοκρατίας, της καταπολέμησης του σταλινισμού, της δολοφονίας του «μικρού ζαχαριάδη» που έχουμε όλοι μέσα μας, η ανανεωτική -και όχι μόνο αριστερά- μετατοπίστηκε δραματικά. Μετά το κλείσιμο του κύκλου που άρχισε με την Οκτωβριανή Επανάσταση, όραμά μας πλέον είναι ο ευρωπαϊκός διαφωτισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ατομική ελευθερία. Ζήτω η Γαλλική Επανάσταση.

Πλέον κριτήριο δεν είναι η συλλογικότητα, αλλά η προσωπική στρατηγική. Θεμιτές και οι αρχηγικές φιλοδοξίες. Λογικό το διατεταγμένο συμπέρασμα του Φ. Παπούλια στην Κ.Ε. ότι ο Τσίπρας δια του ντιμπέιτ έσωσε τον ΣΥΡΙΖΑ και αναμενόμενη όλη η συνέχεια του υμνολογίου στον «επικεφαλής που ξεκαθάρισε το εσωκομματικό τοπίο» ...; Λογικό και το παλιότερο συμπέρασμα ότι τον ΣΥΡΙΖΑ τον έσωζε προσωπικά και μόνο, ο Αλαβάνος.

Αναμενόμενη και απολύτως δικαιολογημένη λοιπόν η διαφοροποίηση των 4 βουλευτών από την καταψήφιση της Ευρωσυνθήκης. Μα δεν είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι νομίζουν; Κακή λέξη η «δέσμευση» και η «δήλωση». Αυτά είναι σταλινικά πράγματα. Ξεσήκωσε αγέρι εξεγερτικότητας η απαίτηση 3-4 τοπικών ΣΥΡΙΖΑ για μετεκλογική δέσμευση των βουλευτών στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ. Θύμιζε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων από την ανάποδη και δεν τα άντεχαν οι wannabe βουλευτές μας; Όχι. Απεναντίας, θύμιζαν άλλες εποχές και άλλα σχήματα που παρά τις αναπηρίες και τις αισχρότητες, έβαζαν το συλλογικό πάνω από το προσωπικό, δεν ντρέπονταν να δηλώσουν «υποταγή» στον συλλογικό διανοούμενο, το κόμμα δεν ήταν άθροισμα τηλεοπτικών προσωπικοτήτων, δεν ήταν κριτήριο των πάντων η τηλεοπτική αναγνωρισιμότητα ή η κοινοβουλευτική εκλογιμότητα.

Έτσι το «περίφημο» πολιτικό πλαίσιο ή η ιδρυτική διακήρυξη του εγχειρήματος, που οι ΚΚΕδογενείς ή εξωκοινοβουλευτικοί του ΣΥΡΙΖΑ το έχουν περί πολλού, αποδεικνύεται στην πράξη πουκάμισο αδειανό. Η Αριστερή Ανασύνθεση του ΣΥΝ έλεγε μια φορά και έναν καιρό ότι ο ΣΥΝ είναι κόμμα στούντιο, κόμμα τηλεοπτικών στελεχών. Το προεκλογικό αίσχος του για πολλοστή φορά εξευτελιζόμενου γραφείου τύπου από τα εκλόγιμα (αν και τελικώς όχι όλα εκλεγέντα) στελέχη του ΣΥΝ, αποδεικνύει το προφανές: Προσωπικές σχέσεις με συγκροτήματα και δημοσιογράφους (πχ ποιος δεν θα στοιχημάτιζε με σίγουρη απόδοση για το ποια θα ήταν η τελευταία καλεσμένη του Πρετεντέρη προεκλογικά;), αλλά και προσωπικές στρατηγικές εντός των ίδιων των τάσεων (πχ η κόντρα στη Β' Αθήνας ανάμεσα στους δύο πρώτους εκλεγέντες του ΣΥΡΙΖΑ).

Και αυτή η κατάσταση μέσα στην αριστερά, χρόνο με το χρόνο δραματικά χειροτερεύει. Η ελευθερία παύει να είναι η γνώση της αναγκαιότητας και είναι το ασυμπίεστο εγώ μου. Όσοι το αμφισβητούν είναι γκρουπούσκουλα. Η αποθέωση της προσωπικότητας και της προσωπικής, ανήθικης, ιδιοτελούς στρατηγικής με όραμα το κοινοβουλευτικό έδρανο, ή τον κομματικό στρατό, ή την τοπική εξουσία, ή ...;

Αν λοιπόν δεχτούμε ότι προγραμματικά είμαστε ανταγωνιστικοί με τα κόμματα εξουσίας, μήπως πρέπει επίσης να δεχτούμε ότι σε επίπεδο συμπεριφορών, προσωπικών στρατηγικών και φιλοδοξιών, ηθικής και συλλογικότητας, είμαστε απολύτως οι ίδιοι; Και μήπως αυτό που πληρώσαμε πανάκριβα με την κόντρα Παπαδημούλη - Χουντή ή με την κόντρα Αλαβάνου - Τσίπρα είναι η εικόνα ότι «όλοι ίδιοι είναι»;

Όταν σύσσωμοι οι τηλεοπτικοί δέκτες αρχίζουν να χαϊδεύουν τον Τσίπρα (μέχρι να τον ξανακατακρεουργήσουν στην επόμενη στροφή των αναγκών τους), και ο κόσμος της αριστεράς υποδέχεται -και σε ένα βαθμό αποδέχεται- τα απολιτικά, προσωποκεντρικά, ηγετικίστικα, αποιδεολογικοποιημένα και εικονικά κριτήρια των αντιπάλων μας, τότε πού οικοδομείται η διαφορετικότητά μας;

Το αστείο πρωτοσέλιδο της Αυριανής έχει μια πικρή αλήθεια: Όχι επειδή η ΝΔ κατάντησε σαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να καταντήσει σαν τη ΝΔ. Ο χώρος μας έδωσε κάθε δικαίωμα να μην διακρίνεται από άποψη διαδικασιών, δομών, μεθόδων και συμπεριφορών από ένα παλαιοκομματικό, πελατειακό, αρχηγικό κοινοβουλευτικό σύστημα. Οι εξαιρέσεις υπαρκτές και σεβαστές, απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.ΑΠΟ

ΜΙΑ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ!!!

ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΑΙΔΙΑ..ΠΑΝΤΩΣ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗ!!