Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Ο ΩΡΑΙΟΣ ΚΑΙ Η ΩΡΑΙΑ!!!


6 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΕΛΕΟΣ

Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό: Ο Δήμος Ηρακλείου προχώρησε στην σιωπηρή/άτυπη απόλυση 6 ΑΜΕΑ που δουλεύουν στο δημοτικό ραδιόφωνο "Επικοινωνία 94" μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα! Συγκεκριμένα τους κάλεσε να παραλάβουν το δώρο το Πάσχα, έχοντας αφαιρέσει το ποσοστό που αφορά από τον Μάρτιο του 2009 και έπειτα - ουσιαστικά δηλαδή τους έχει απολύσει από τον Μάρτιο! Αυτό δεν φαινόταν μέχρι τώρα, διότι όλοι οι εργαζόμενοι του "Επικοινωνία 94" δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τον Μάρτιο. Τώρα όμως που καταβλήθηκε το δώρο, αποκαλύφθηκε η διακοπή της μισθοδοσίας των 6 Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες!!! Απίστευτο!!!!!!! Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι όπως όλα δείχνουν ο Δήμος Ηρακλείου δεν έχει κακή πίστη, δηλαδή δεν είχε σκοπό να τους απολύσει. Ωστόσο δήμαρχος και πρόεδρος της δημοτικής ραδιοφωνίας, φοβούμενοι έναν ενδεχόμενο καταλογισμό, που υποτίθεται ότι μπορεί να προκύψει από κάτι "ανεμικά" έγγραφα (π.χ. Περιφέρεια Αττικής "άποψή μας είναι ότι δεν πρέπει να συνεχίσουν την εργασία τους, αλλά ρωτήστε και το υπουργείο Εσωτερικών καλύτερα") ενεργούν σαν κακοί ευθυνόφοβοι δημόσιοι υπάλληλοι και προχωρούν στην απόλυσή τους! Όλα αυτά την στιγμή που υπάρχουν έγγραφα του υπουργείου Απασχόλησης και του ΟΑΕΔ (σ.σ. προσελήφθησαν βάση προγράμματός του) που λένε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι ΚΑΛΩΣ τους κράτησαν μέχρι τώρα και είναι στη ΒΟΥΛΗΣΗ τους να συνεχίσουν να τους απασχολούν!!!
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ ΠΗΓΗ

Ο ΛΥΚΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ!!!


Καταπληκτική κινούμενή εργασία, ο λύκος αγαπάει το γουρουνάκι.
Δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας σπάνιο είδος stop motion animation, καθώς και χιλιάδες φωτογραφίες.

ΟΜΟΡΦΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΨΕ ΑΜΟΡΓΟΣ

Ζοφερό καλοκαίρι για τον τουρισμό της Ελλάδας βλέπουν οι Financial Times


Δεκάδες ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων στην Κρήτη, τη Ρόδο και την Κέρκυρα, τα πιο δημοφιλή νησιά, αποφάσισαν να μη λειτουργήσουν κατά τη περίοδο των γιορτών του Πάσχα. Η ελληνική τουριστική βιομηχανία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ζοφερό καλοκαίρι, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Financial Times. Οι κρατήσεις είναι μειωμένες κατά 25-30%, καθώς η ύφεση σε Γερμανία και Βρετανία «βαθαίνει».

. «Πολλά ξενοδοχεία θα παραμείνουν κλειστά Απρίλιο και Μάιο», δήλωσε ο Νίκος Αγγελόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Οι ξενοδόχοι, επίσης, αντιμετωπίζουν περιορισμούς, καθώς οι τράπεζες έχουν μειώσει το δανεισμό προς την τουριστική βιομηχανία, παρά το κρατικό σχέδιο ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας ύψους 28 δισ. ευρώ, υποστήριξε ο κ. Αγγελόπουλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η τουριστική βιομηχανία είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στην Ελλάδα και πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να τεθούν σε κίνδυνο, εάν τα ξενοδοχεία κλείσουν την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Οι FT, αναφέρουν ότι η ύφεση έχει πλήξει όλους τους τομείς της ελληνικής αγοράς, όπου οι κρουαζιέρες και οι επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού, έχουν πτώση 20% στις κρατήσεις και μια σταθερή ροή των ακυρώσεων.
Hellenic Business

Πως θα πάρετε επίδομα ανεργίας


Οι προϋποθέσεις για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας, είναι διαφορετικές ανάλογα με το αν κάποιος επιδοτείται για πρώτη φορά ή όχι.

- Αν επιδοτείται για πρώτη φορά:

Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες.
Επίδομα ανεργίας παίρνει και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει στα δύο προηγούμενα, πριν από την απόλυσή του έτη, 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες), από τις οποίες 80 ημέρες, το λιγότερο το χρόνο
- Αν επιδοτείται για δεύτερη φορά:

Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο, πριν από την απόλυσή του, χωρίς να υπολογίζονται (στις 125) οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών. Για τους απασχολούμενους σε τουριστικά επαγγέλματα (ή και εποχιακά π.χ. μουσικοί, ηθοποιοί κ.α ) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο. Για ορισμένες κατηγορίες (π.χ. αλιεργάτες ) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο.

-Πότε θα πρέπει να υποβληθεί η αίτηση;

Η αίτηση υποβάλλεται στον Ο.Α.Ε.Δ. εντός 60 ημερών από την ημερομηνία απόλυσης. Η επιδότηση ανεργίας αρχίζει από την ημέρα της εγγραφής στην Τοπική Υπηρεσία. Αιτήσεις που υποβάλλονται κατά το πρώτο 7ημερο μετά την καταγγελία επιδοτούνται από την 7η ημέρα.

-Ποια είναι τα δικαιολογητικά;

1. Έγγραφο Καταγγελίας Σύμβασης Εργασίας ή βεβαίωση Λήξης Σύμβασης Ορισμένου χρόνου.

2. Βιβλιάριο ενσήμων του (της) ενδιαφερομένου (-ης) της τελευταίας διετίας.

3. Οικογενειακό βιβλιάριο Ασθενείας, εφόσον υπάρχουν συντηρούμενα μέλη.

4. Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εφορίας ή εφόσον δεν υπάρχει, επικυρωμένο αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης εισοδήματος.

5. Αστυνομική Ταυτότητα του ασφαλισμένου. Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/86, την οποία θα συμπληρώσει ο ενδιαφερόμενος σύμφωνα με τις υποδείξεις των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ.

-Για πόσο διάστημα καταβάλλεται το επίδομα ανεργίας;

Από πέντε (5) έως δώδεκα (12) μήνες ανάλογα με τον αριθμό των ενσήμων που είχε ο ασφαλισμένος κατά το τελευταίο 12μηνο (ή 14μηνο) πριν από την απόλυσή του. Έτσι, υπάλληλος ο οποίος είχε 155 ένσημα, δικαιούται επίδομα ανεργίας για 6 μήνες. Για την καταβολή του επιδόματος επί ένα έτος, πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

Ο υπάλληλος, πρέπει να έχει τουλάχιστον 250 ένσημα κατά το τελευταίο 14μηνο πριν από την απόλυσή του. Αν έχει συμπληρώσει το 49ο έτος της ηλικίας του, μπορεί να έχει και 210 ένσημα. Τις ίδιες προϋποθέσεις, πρέπει να πληροί και ο οικοδόμος.
Ο εργαζόμενος στα τουριστικά επαγγέλματα, χρειάζεται 250 ένσημα αλλά μέσα στο τελευταίο 12μηνο (ή 210 ένσημα αν είναι πάνω από 49 ετών)
Hellenic Business

ΟΗΕ: «Οι συνομιλίες για το Κυπριακό πρέπει να πετύχουν


Να αδράξουν την ευκαιρία για την επανένωση του νησιού τους, καλεί Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για το κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, προσθέτοντας ότι ο χρόνος λειτουργεί εναντίον τους.

«Πρέπει πραγματικά να πετύχουν, γιατί πιστεύω ότι ο εναλλακτικός δρόμος είναι… ένα αρκετά δύσκολο μέλλον για την Κύπρο», όπως είπε ο κ. Ντάουνερ σε συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters. Πρόσθεσε ότι οι πλευρές κάνουν «σταθερή πρόοδο» αλλά ότι είναι σημαντικό να μη χαθεί η δυναμικότητα της στιγμής.

Αρνήθηκε ωστόσο να πει πότε περιμένει να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες. «Θα ήταν λάθος να θέσουμε προθεσμίες», ανέφερε
Hellenic Business

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΒΓΑΝΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ!!!


Αυτοί οι φανατικοί μπορεί να είναι παντού μια και είναι κυνηγημένοι.Το σίγουρο είναι ότι έχουν υποστιρικτές παντού.Αυτοί και οι ομοιοί τους βασανίζουν γυναικόπαιδα και σκοτώνουν για πλάκα.Στο βίντεο θα τα δείτε όλα αυτά.

ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΜΑ ...ΟΙ ΨΗΛΟΤΕΡΟΙ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ!!!


Λοιπόν εδώ είναι οι ψηλότεροι ουρανοξύστες στο παρών και στο μέλλον.Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Dubai) για την Κίνα, τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πόλεμος του υψηλότερου κτιρίου στον κόσμο ξεκίνησε.Στο βίντεο βλέπετε..
Χονγκ Κονγκ Νησί έκλεισε το 2003, ύψους 416 m
-Jin Mao Tower στη Σαγκάη, το 1998, 421 m
Dubai Towers-Ντόχα, 2011, 437 m
Guanghzou-Δίδυμους Πύργους στην Κίνα, 2009, 438 m
Οικονομικών-Kingkey Πύργος σε Shenzhen, Κίνα, 2012, 439 m
-Sears Tower στο Σικάγο, 1973, 442 m
Γροιλανδία-Zifeng Πύργο στην πλατεία Nanjing στην Κίνα, 2009, 450 m
-Δίδυμους πύργους Petronas στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, το 1998, 452 m
Διεθνές Κέντρο Εμπορίου στο Χονγκ Κονγκ Kowloon, 2010, 484 m
-Shanghai World Financial Center στην Κίνα, 2008, 492 m
-Πύργος Ομοσπονδίας στη Μόσχα, η Ρωσία, 2010, 506 m
101-Ταϊπέι στην Ταϊβάν, 2004, 509 m
Burj Al-Alam στο Ντουμπάι, 2014, 510 m
-1 Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου Ελευθερία Tower στη Νέα Υόρκη το 2013, 541 m
Abraj Al-Δολώματα Πύργοι στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας, 2010, 594 m
SPIRE Σικάγο το 2014, 610 m
Πύργος-Ρωσίας στη Μόσχα, η Ρωσία, 2014, 612 m
Pentominium Ντουμπάι-ΗΑΕ για το 2012, 618 m
Σαγκάη Σαγκάη Πύργος στην Κίνα, 2014, 632 m
-Burj Dubai στο Ντουμπάι, 2009, 818

Αυτόματη αλλαγή σελίδας!!!


Τι άλλο θέλετε σας το βρήκα και αυτό, αυτόματη αλλαγή σελίδας όταν διαβάζεται κάνα βιβλίο για να μην κουράζεστε.Το μόνο που μου μένει είναι να σας βρώ και ένα ρομποτ να διαβάζει για σας.Και σείς να κάθεστεεεε!!!!

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΑΚΙΑ ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑΝ- ΕΜΑΘΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ OUT!!



Ναι δεν είναι ανέκδοτο τα σκοπιανάκια έβγαλαν και ταξιδιώτική οδηγία,άρχισαν να γίνονται και κράτος και βγάζουν και οδηγίες.Να μην πηγαίνουν λέει τις σκοπιανες ROLLS-ROYCE ειδικά στις μεγάλες πόλεις γιατί επικρατεί εσωτερικός αναβρασμός.Τώρα άντε να κάνουμε Πάσχα χωρίς τον πακτωλό χρημάτων από τους σκοπιανούς τουρίστες,πάει και η ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ και όλα τα πολυτελή ξενοδοχεία.Μόνο που δεν τους λέει το σκοπιανό STATE DEPARTMENT που θα πάνε γιά διακοπές αυτοί και το ισχυρό νομισμά τους,το ΚΟΣΟΒΟ,ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ,πάντως τους περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες,η Μύκονος φέτος θα χάσει όλη την αίγλη της,μην πάτε!!!

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ







ΠΟΙΟ ΦΙΛΙ?ΤΟ ΧΑΠΙ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΕΔΙΝΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ

Μια νεαρή κυρία στην Κομοτηνή είχε βρει κόλπο ώστε να κοιμίζει τον άνδρα της και να φέρνει, ενώ αυτός κοιμόταν στο κρεβάτι τους τον πρώτο του Ξάδελφο.
Η Κυρία μετά από υποδείξεις του εραστή της..

που σημειωτέων ήταν και ξάδελφος του άνδρα της, έριχνε στη μπύρα του συζύγου υπνοστεντόν με αποτέλεσμα αυτός να πέφτει σε βαρύ ύπνο
Στη συνέχεια και αφού δεν υπήρχε τίποτα να την εμποδίσει, καλούσε στο σπίτι τον ξάδελφο και επιδίδονταν σε ερωτικές περιπτύξεις, ακριβώς δίπλα από τον άτυχο σύζυγο ο οποίος κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου.
Μια μέρα όμως φάνηκε πως τα ηρεμιστικά δεν έκαναν τη δουλειά τους και ο άνδρας ξύπνησε νωρίτερα απ το αναμενόμενο.
Τι είδε?
Μα φυσικά σκηνές άπειρου κάλους με πρωταγωνιστές τη γυναίκα του και τον ξάδελφό του, στον οποίο και επιτέθηκε.
Ο εραστής κατάφερε και βγήκε στο δρόμο τρέχοντας ημίγυμνος.



Αναρτήθηκε από troktiko

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΠΡΩΙ

Πολωνία 15 Απρ: Έξι παιδιά είναι μεταξύ των 21 ατόμων που κάηκαν σε πυρκαγιά σε ξενώνα για άστεγους στη βορειοδυτική Πολωνία. Μπανκονγκ : 15 Απρ..Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές εγκατέλειψαν την διαμαρτυρία την Τρίτη για να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία μετά τον θάνατον δύο.... ανθρώπων και πάνω από εκατό που τραυματίστηκαν σε βίαιες συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας!.... Ο Αυστριακός καγκελάριος Werner Faymann, 48, αναφερόμενος στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην χώρα του, της οποίας ο οικονομικός τομέας είναι βαθύτατα εκτεθειμένος σε δάνεια υψηλού κινδύνου στην Ανατολική Ευρώπη, δήλωσε ότι τα ξένα ΜΜΕ έχουν άδικο να ανφέρονται με σκληρά "χρώματα μια πολύ θετική εικόνα."!...Περού :Τουλάχιστον επτά παιδιά, κυρίως ηλικίας μεταξύ 10 και 13 ρονών, σκοτώθηκαν μαζί με τους δύο δασκάλους τους, α΄πο πτώση φέφυρας!. Το ατύχημα συνέβη στην πόλη της Coracora βουνό πάνω από τον Santa Barbara ποταμό, στο νότιο Ayacucho!...New York 15 Apr.. Eμπορικό πλοίο με Αμερικάνικη σημαία και με προορισμό τη Μομπάσα της Κένυας, δέχθηκε επίθεση την Τρίτη το απόγευμα από πειρατές της Σομαλίας που απέτυχαν να επιβιβαστούν στο σκάφος, σύμφωνα με την πηγή από το ΝΑΤΟ!... "Οι πειρατές εξαπόλυσαν πύραυλο και χειροβομβίδες στο σκάφος, το οποίο έπαθε μόνο ζημιές,"!...Seoul..Αντιδρώντας sτα Ηνωμένα Έθνη poy κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης πυραύλων πήρε αρνητική σταση απέναντί της, η Βόρεια Κορέα έδιωξε τους επιθεωρητές και λέει ότι θα συνεχιστεί η κατασκευή πυρηνικών όπλων!....
Αναρτήθηκε από DIAPORON-BL

ΑΛΕΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΑΚΡΟΒΟΥΤΙ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ

ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ!!


Τέτοιο καλάθι στο τελεύταιο δευτερόλεπτο σίλουρα δεν έχετε ξαναδεί όλα τα στοιχεία της φύσης βοήθησαν να μπει το καλάθι της ισοφάρισης....Δείτε το.

Σοβιετικές πυρηνικές συσκευές ελέγχου !!!


"Εξοπλισμόςπου δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του 1940 έως 1970 για χρήση στο Σεμιπαλατίνσκ για πυρηνικές δοκιμές Οπως βλέπετε όλα ειναι χειροποίητα .
Η τεχνολογική απειλή ήταν τελικά μόνο τρίχες.Οι Φωτογραφίες είναι από ένα μουσείο στο Kurchatov Καζακστάν.

EXEI KAI O ΓΥΨΟΣ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ!!


Παρ΄ όλο τον πόνο τους αποφάσισαν για αυτό το διάστημα που έχουν το χέρι στο γύψο
να το ζωγραφίσουν ανάλογα με κάθε λεπτομέρεια.Το αποτέλεσμα εκπληκτικό.Τώρα ξέρω τι θα κάνω αν έχω την ατυχία να βάλω κανα γύψο.Το μόνο μείον ότι δεν ξέρω να ζωγραφίζω,
τόσο φανταστικά!!!

iDosers-ΨΗΦΙΑΚΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ



Ο αγοραστής τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, η παραγγελία έχει έρθει, σβήνει το φως, φορά τα ειδικά ακουστικά και ακούει το ψηφιακό αρχείο που παρήγγειλε από το Διαδίκτυο. Μόλις ολοκληρωθεί η ακρόαση, θα έχει πάρει μια δόση «ψηφιακού ναρκωτικού». Η εικόνα δεν έρχεται από το μέλλον, ούτε αφορά τηλεοπτική σειρά. Τα iDosers, τα ονομαζόμενα και «ψηφιακά ναρκωτικά», έφτασαν και στην ελληνική αγορά και συζητιούνται στις νεανικές παρέες.

Νεαροί και νεαρές κατεβάζουν από το Διαδίκτυο ειδικά ψηφιακά αρχεία, διάρκειας 35 λεπτών, που έχουν ενσωματωθεί σε κοινά μουσικά αρχεία mp3, πωλούνται ως drg, κοστίζουν μόλις μερικά δολάρια και με αυτά... φτιάχνουν κεφάλι. Πρόκειται για αρχεία με υπόκωφους ήχους, σαν ορχηστρική μουσική, που δεν ξεχωρίζουν καθαρά οι ήχοι, τα οποία έχουν την ικανότητα να μπερδεύουν τον εγκέφαλο κι όταν τα ακούει κανείς νομίζει ότι έχει μεθύσει. Υπάρχουν αρχεία και αρχεία, άλλα είναι ηρεμιστικά, αλλά σεξουαλικώς διεγερτικά, άλλα παραισθησιογόνα κι άλλα απλώς αγχολυτικά.

Οι ιστοσελίδες που πωλούν iDoser, προσφέρουν με χαμηλό κόστος και τα ειδικά ακουστικά, ενώ οι διακινητές υποστηρίζουν ότι η ακρόαση πρέπει να γίνει σε σκοτεινό δωμάτιο και με απόλυτη ησυχία. Μπορεί πλέον κανείς να τα βρει παντού στο Διαδίκτυο. Τα αγοράζει πολύ εύκολα και στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένα. Οσοι τα δοκίμασαν υποστηρίζουν ότι έχουν τις παρενέργειες ενός ναρκωτικού. Θεωρείται ότι για λόγους διαφημιστικούς αυτά τα κομμάτια πλασάρονται ως «ναρκωτικά», αφού στην πραγματικότητα δεν δημιουργούν εξάρτηση.

Οι ειδικοί είναι πολύ επιφυλακτικοί ως προς το αποτέλεσμα που έχουν τα iDosers στους «χρήστες». Εκτιμάται ότι βασίζονται στην ψυχοακουστική, που μελετά τον υποκειμενικό τρόπο με τον οποίο το ανθρώπινο σύστημα ακοής αντιλαμβάνεται τους διάφορους ήχους. Οι ήχοι που στέλνουν τα iDosers είναι βασικά δύο, ένας κανονικός κι ένας χαμηλότερος. Λόγω της συγχώνευσης των δύο ήχων από τον άνω ελαϊκό πυρήνα (στέλεχος του εγκεφάλου) δημιουργείται ένας νέος ήχος, με συχνότητα ίση με τη διαφορά των δύο αρχικών συχνοτήτων, δηλαδή πολύ μικρή. Αυτός ο νέος ήχος επηρεάζει τελικά τη γενική εγκεφαλική λειτουργία και κατ' επέκταση την ψυχολογική διάθεση και την πνευματική απόδοση αυτού που ακούει το κομμάτι.

Ολα τα iDosers είναι διάρκειας περίπου 35 λεπτών και κοστίζουν γύρω στα 3 δολάρια, γι' αυτό και οι αγορές είναι μαζικές στα διάφορα sites. Πλέον βρίσκονται πολύ εύκολα με παραπομπές ακόμη και σε πολύ δημοφιλείς ιστοσελίδες, που έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα από νέους μέχρι 18 χρόνων. Εντυπωσιακά είναι τα όσα ανταλλάσσουν μεταξύ τους οι χρήστες του Διαδικτύου και των iDosers. Πρώην χρήστης ηρωίνης που δοκίμασε το «ψηφιακό ναρκωτικό», έγραψε: «Δεν έχει τις παρενέργειες της ηρωίνης, αλλά σίγουρα σε ηρεμεί όταν το χρειάζεσαι και σου δίνει μεγάλη ευχαρίστηση».

Το μάρκετινγκ στο Διαδίκτυο λανσάρει το iDoser ως κάτι που έχει σχέση με τη χρήση ουσιών, πράγμα εντελώς αναληθές. Επιπλέον είναι κάτι πολύ καινούργιο, η επιστημονική κοινότητα τώρα αρχίζει να ασχολείται μαζί του, δεν υπάρχουν έρευνες και είναι δύσκολο να μιλήσει κανείς για τα αποτελέσματά του. Δύσκολα μπορεί κανείς να εθιστεί σε αυτό, όπως συμβαίνει με τις άλλες ουσίες, οπότε είναι περιττό να κινδυνολογούμε σε αυτήν τη φάση.

ΑΠΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Απλοί υπολογισμοί

Ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα

Η αντίδραση και οι απλοί υπολογισμοί που έστειλε ένας τηλεθεατής στο CNN:


Το σχέδιο διάσωσης των τραπεζών με τα χρήματα των φορολογουμένων θα κοστίσει: 700 δις$ που πρόκειται να δοθούν στις αμερικανικές τράπεζες + 500 δις $ που έχουν ήδη πάρει, + τα δισεκατομμύρια € που θα δώσουν ή έχουν ήδη δώσει οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στις «καταρρέουσες» τράπεζές τους

Για να αντιληφθούμε τα μεγέθη, ο τηλεθεατής έκανε τον παρακάτω υπολογισμό: “ Ο πληθυσμός του πλανήτη είναι 6,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Αν διαιρέσουμε μόνο τα 700 δις $ με τα 6,7 δις του πληθυσμού της γής, παίρνουμε 104 εκατομμύρια $ / κάτοικο” !!!

“Αν δίναμε αυτό το ποσόν σε κάθε κάτοικο του πλανήτη, όχι μόνο θα ξεριζώναμε τη φτώχεια, αλλά και κάθε άνθρωπος στη Γη θα γινόταν εκατομμυριούχος”. Και συμπεραίνει: “μου φαίνεται πως υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με την κατανομή του πλούτου στη Γη...”

Ας πάρουμε την περίπτωση της Γαλλίας με τα 60 εκατομμύρια κατοίκων και τα 26 δις € -χρήματα των φορολογουμένων-που επενδύει η γαλλική κυβέρνηση στις τράπεζες: 26 δις € / 60 εκ κάτοικοι = 433,33 εκατομμύρια € για κάθε Γάλλο πολίτη. Σε κάθε τετραμελή οικογένεια πχ, θα αντιστοιχούσαν 1,733 δις €

Με τέτοια ποσά οι οικογένειες θα μπορούσαν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους με μεγάλη ευκολία και επομένως δεν θα υπήρχε κρίση. Ακόμη και με πολύ μικρότερα ποσά θα μπορούσαν να το κάνουν και να ξαναρχίσουν επιπλέον να καταναλώνουν.

Η κρίση βασιλεύει και οι κυβερνήσεις μας κοροϊδεύουν. Τα χρήματα πάνε σ’εκείνους που τα έχασαν με πειραματισμούς και «πρωτοποριακές» επενδύσεις, και τίποτα δεν μένει για τους ανθρώπους.
Αναρτήθηκε από ΦΡΕΣΚΟ ΠΡΑΜΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟ 1980


Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε

Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε. Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή.

Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.

Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε παράθυρα, ντουλάπια ασφαλείας και μπουκάλια φαρμάκων για τα παιδιά. Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ. Οι κούνιες ήταν φτιαγμένες από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες.


Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαϊδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση.


Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μας βρει. Τότε δεν υπήρχαν κινητά. Σπάζαμε τα κόκαλα και τα δόντια μας και δεν υπήρχε νόμος να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους». Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα. Δεν υπήρχε κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου. Είχα με καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλο και μάθαμε να το ξεπερνάμε χωρίς να μας δημιουργούνται ψυχολογικά τραύματα.


Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από μας να ήταν χοντρός και αυτό ήταν όλο.
Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα.
Καμιά φορά κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν πλένοντας μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι.


Δεν είχαμε Playstation, Nintendo, Wii, 99 τηλεοπτικά κανάλια, βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Internet. Εμείς είχαμε φίλους. Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε. Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα, μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία.

Περνούσαμε τη μέρα μας έξω, τρέχοντας και παίζοντας. Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα. Χάσαμε χιλιάδες μπάλες ποδοσφαίρου. Πίναμε νερό κατευθείαν από τη βρύση, όχι εμφιαλωμένο και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους πάνω στη βρύση. Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν ενήλικοι για να μας επιβλέπουν. Θεέ μου!
Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων μας και τους φωνάζαμε από την πόρτα…Φανταστείτε το! Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στον σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε;
Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση. Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να μείνουν στην ίδια τάξη. Δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για να περάσουν όλοι. Τι φρίκη!
Κάναμε τρεις μήνες διακοπές τα καλοκαίρια και περνούσαμε ατελείωτες ώρες στην παραλία χωρίς αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ. Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε με ένα αγκίστρι και μια πετονιά.
Ρίχναμε τα κορίτσια κυνηγώντας τα, όχι πιάνοντας την κουβέντα σε κάποιο chat room γράφοντας ; ) : D : P
Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε.
Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς»…συγχαρητήρια!
Είχες την τύχη να μεγαλώσεις σαν παιδί.
Αναρτήθηκε από GreekBlock