Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Επίδειξη ισχύος τρομοκρατών έξω από την καλύτερα φυλασσόμενη φυλακή της χώρας..

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο πριν την έκρηξη όμως δεν μπορούσε να βρει τη βόμβα

ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΚΟΤΕΙΝΑ
Μία κοπέλα είναι ελαφρά τραυματισμένη από την έκρηξη της βόμβας που σημειώθηκε έξω από τον τοίχο στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού
Δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει η κατάσταση με το πού είχε τοποθετηθεί η βόμβα. Η αστυνομικοί αναφέρουν ότι ήταν τοποθετημένη σε κάδο σκουπιδιών, όμως υπάρχει μαρτυρία αστυνομικών για μαύρο σακβαγιαζ στο σημείο της έκρηξης. Πάντως οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο δεν κατόρθωσαν να εντοπίσουν τον μηχανισμό, αφού ήταν πολύ σκοτεινά και δεν είχαν πολύ χρόνο, οπότε απέκλεισαν την περιοχή και ειδοποίησαν τον κόσμο να βγει στα παράθυρά του.

Ουαί υμίν Φαρισαίοι Υποκριτές ! Αληθεύει ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου περιέφραξε τον Αιγιαλό στο σπίτι της στην Αλμυρή Κορινθίας;


Ουαί υμίν Φαρισαίοι Υποκριτές !

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται. Αναρωτιέμαι εάν μας αξίζει να είμαστε θεατές αυτής της φαρσοκωμωδίας.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης των προεκλογικών εξαγγελιών για απελευθέρωση του παραλιακού μετώπου και ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών ο κ. Γ. Παπανδρέου σε μια συμβολική κίνηση παρακολούθησε το γκρέμισμα του πρώην νυχτερινού κέντρου «Φαντασία» στον Άγιο Κοσμά.

«Η περιοχή αποδίδεται στον πολίτη, στους νέους και στις οικογένειες. Είναι σημαντικό κάθε οικογένεια χωρίς κόστος να έχει πρόσβαση στη θάλασσα» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Την ίδια όμως στιγμή, όπως διαπιστώνετε και από την ως άνω φωτογραφία, η οικογένεια του κ. Γ. Παπανδρέου περιφράσσει ακόμα και …τον αιγιαλό.

Η φωτογραφία απεικονίζει το πως αντιλαμβάνεται η οικογένεια του πρωθυπουργού την απρόσκοπτη πρόσβαση στη θάλασσα των πολιτών και την εφαρμογή των νόμων.

Πρόκειται για το σπίτι της μητέρας του κας Μαργαρίτας Παπανδρέου στην Αλμυρή Κορινθίας το οποίο συχνά επισκέπτεται ο πρωθυπουργός.

Ουαί υμίν Φαρισαίοι Υποκριτές ! ΠΗΓΗ

Υπεστάλησαν οι τουρκικές σημαίες στην Αθήνα!


Ενώ η Αθήνα είχε παραδοθεί από εχθές στην τουρκική ημισέληνο, εν όψει της επικείμενης επισκέψεως του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, προ ολίγου, όλως περιέργως όλες οι τουρκικές σημαίες απεσύρθησαν, από το αρμόδιο συνεργείο του Δήμου Αθηναίων.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν την εξέλιξη. Ο Δήμος Αθηναίων δεν είναι σε θέση να δώσει κάποιες εξηγήσεις. Η Διεύθυνση Σημαιοστολισμού μας παρέπεμψε στο Γραφείο Τύπου του δήμου, το οποίο δηλώνει ότι προ μερικών ωρών έλαβε εντολή να περιορισθεί ο σημαιοστολισμός μόνο στην Ηρώδου Αττικού. Φήμες πάντως λένε ότι ο σημαιοστολισμός ανεκλήθη, υπό τον φόβο βανδαλισμών εις βάρος του εθνικού συμβόλου της γείτονος.

πηγή

ΘΑ ΕΠΙΜΕΝΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΕΚΒΙΑΖΕΙ (όπως σήμερα)
ΑΥΡΙΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ
ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΟΥ.

Γι'αυτό κι εγώ θα κάνω "μάγκα" τον μπαρμπα Γιώργο,

τον μπακάλη της γειτονιάς μου, αγοράζοντας τρόφιμα
απ'αυτόν.

συνέχεια εδώ

Greekalert

Τα ... μογγολικά ζώα, οι τούρκοι ...


"Από την μαύρην ημέρα της πρώτης εμφάνισής τους στην Ευρώπη, οι τούρκοι αποδείχθηκαν, στο σύνολό τους, ως ο περισσότερο ... αντιανθρωπιστικός τύπος της ανθρωπότητος.
Οπουδήποτε πήγαν, μία φαρδιά κηλίδα ακολούθησε το πέρασμά τους.
Όπου απλώθηκε η κυριαρχία τους, εξαφανίσθηκε ο ... πολιτισμός.
Αντιπροσωπεύουν παντού τη διακυβέρνηση της βίας, σε αντίθεση με την διακυβέρνηση του δικαίου ...".
William Glastone (Γλάδστων)
"The Question of the East" (Το ερωτηματικό της Ανατολής)

Τι να προσθέσω εγώ, ώ Αναγνώστα ; ...

Τάζουν θέσεις σε 600.000 μετανάστες....

Προσοχή, δεν πρόκειται για ανέκδοτο: Πακιστανός υπάλληλος του ελληνικού Δημοσίου! Αν νομίζετε ότι σας περιπαίζουμε με ένα ακόμη κακόγουστο αστείο, σας ενημερώνουμε ότι βουλευτής της Β’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, που έχει συγγενικούς δεσμούς με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, έχει τάξει σε υπηκόους της συγκεκριμένης τριτοκοσμικής χώρας που οσονούπω θα ελληνοποιηθούν, θέσεις εργατών καθαριότητας σε «πράσινους» δήμους της Αττικής.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται κι άλλοι συνάδελφοί της αλλά και δήμαρχοι που ετοιμάζονται να αλιεύσουν ψήφους στα θολά νερά των οικονομικών μεταναστών.
Το βέβαιο είναι ότι το κυβερνών κόμμα δίνει τα ρέστα του προκειμένου να λάβει τη «μερίδα του λέοντος» από τους περίπου 600.000 αλλοδαπούς που έχουν υπαχθεί στο καθεστώς του επί μακρού διαμένοντος ή έχουν συμπληρώσει πέντε συνεχή χρόνια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας.
Δεκάδες χιλιάδες απ’ αυτούς που θα ψηφίσουν στις δημοτικές - περιφερειακές της 14ης Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, διαθέτουν πλαστά έγγραφα διαμονής, τα οποία αποτελούν πιστά αντίγραφα των 21.000 κενών δικαιολογητικών τύπου Α που έχουν κλαπεί την τελευταία πενταετία από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και απροσδιόριστο αριθμό βεβαιώσεις τύπου Β’ που ισχύουν μόνο για ένα μήνα.
Τα συγκεκριμένα «μαϊμού» δικαιολογητικά δεν μπορούν να εντοπισθούν σε αστυνομικό έλεγχο, ούτε ακόμη και από τα αστυνομικά τμήματα γιατί βασίζονται σε γνήσιες «φόρμες» ενώ έχουν σφραγισθεί με καθ’ όλα (φαινομενικά) νόμιμες -κλεμμένες κι αυτές- σφραγίδες των δήμων και των περιφερειών.
Μόνο με τη διασταύρωση του αύξοντα αριθμού από τις παραπάνω αρχές είναι δυνατή η εξεύρεση των παραποιημένων βεβαιώσεων παραμονής.
Η κυβέρνηση, αν και γνωρίζει σε βάθος το θέμα, αποφεύγει για εύλογους λόγους να διατάξει έρευνα σε βάθος.
Παράλληλα, προκειμένου να καλύψει τα ίχνη τους, αλλά κι όσων απέκτησαν με άλλα πλαστά πιστοποιητικά το καθεστώς του μακρού διαμένοντος, απαγορεύει, με εγκύκλιο Ραγκούση, στους υπαλλήλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ’χουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών, στην οποία έχουν καταγραφεί οι νόμιμοι μετανάστες.
Αντιθέτως, ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, έρχεται να επιβεβαιώσει την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ για αλλοίωση της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού στις επικείμενες τοπικές εκλογές δίνονται με διαδικασίες – εξπρές το δικαίωμα ψήφου στους υπηκόους τρίτων χωρών, όπως προβλέπει ο νόμος 3838/2010.
Η μοναδική προϋπόθεση είναι να δύναται να αποδείξουν ότι τα τελευταία πέντε χρόνια μένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
Για να μη μπορέσουν οι ΟΤΑ να ελέγξουν τα δικαιολογητικά, ο χρόνος εγγραφής των αλλογενών στους ειδικούς εκλογικού καταλόγους συμπυκνώθηκε σε λιγότερες από 35 εργάσιμες ημέρες!!
Η εγγραφή τους πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών διατηρεί το δικαίωμα να την επεκτείνει μέχρι το τέλος Αυγούστου. Ολα αυτά τα παιχνίδια και κυρίως το παζάρεμα θέσεων, γίνονται ερήμην των Ελλήνων πολιτών που με την ελληνοποίηση των ανιθαγενών χάνουν
κάθε δυνατότητα πρόσληψης σε συγκεκριμένες ειδικότητες του δημοσίου τομέα και της αυτοδιοίκησης.
Κι αυτό γιατί για τις περισσότερες θέσεις των κατηγοριών Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, σημαντικότατο ρόλο παίζει η οικογενειακή κατάσταση.
Ετσι, οι αλλοδαποί που κατά κανόνα προέρχονται από πολυμελείς οικογένειες θα έχουν προβάδισμα έναντι των γηγενών, όπου πλέον σπανίζουν οι οικογένειες άνω των τεσσάρων ατόμων.
Δυστυχώς, τα αστεία τελείωσαν για τους εξ αίματος Ελληνες, αφού αν δεν αντιδράσουν δυναμικά θα πρέπει να συνηθίσουν να ζουν στο πολυχώρο που θα ονομάζεται: Ελλάς.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ 11/5/10
Αναρτήθηκε από Πίσω..στα παλιά..

πρασινα άλογα

Η τάπα της δεκαετίας ήταν η ατάκα του Καμμένου στον ΓΑΠ που τον μπλόκαρε και τον έκανε να μιλάει για …πρασινα άλογα!

Ο Παπανδρέου μπλόκαρε και μετά έχασε τα λόγια του. Η ατάκα έπεσε ακριβώς όταν ο ΓΑΠ μίλησε για τις κουρτίνες των 28,000 Ευρώ από υπουργό της Νέας Δημοκρατίας και ο Πάνος Καμμένος σηκώθηκε και του φώναξε το απίστευτο:

Και βέβαια να τον κλείσεις φυλακή αυτόν με τις κουρτίνες, όπως πρέπει να κλείσεις φυλακή και τον αδερφό σου που πήρε με την υπογραφή σου το προεδρικό αεροσκάφος για να διαπραγματευτεί τις μίζες για τα υποβρύχια και έκανε… 28,000 δολάρια (είπε Ευρώ δολάρια όμως είναι το σωστό) λογαριασμό στο Handling του αεροδρομίου!!!

Όπως καταλαβαίνετε, το συμβάν μπλόκαρε τον cyborg πρωθυπουργό που έχασε τα λόγια του.

Απίστευτο! Έβαλαν βηματοδότη στον νεκρό πρώην πρωθυπουργό Ξ.Ζολώτα!

Απίστευτη καταγγελία έκανε ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος για γιατρούς που τοποθέτησαν βηματοδότη στον πρώην πρωθυπουργό Ξενοφώντα Ζολώτα αφού πέθανε! Το έκαναν για να πάρουν τα χρήματα που πληρώνει το δημόσιο για τον βηματοδότη που μπαίνει σε ζωντανούς. Έτσι έβαλαν σε νεκρό έναν βηματοδότη και μετά το δικαιολόγησαν και είπαν ότι είχε τοποθετηθεί πριν πεθάνει και έτσι πληρώθηκαν την τοποθέτηση και τον βηματοδότη!

Αν ισχύει η καταγγελία μιλάμε για μια απίστευτη - ιερόσυλη πράξη που πρέπει σήμερα κιόλας με αυτόφωρη διαδικασία να οδηγήσει στον εισαγγελέα τους υπεύθυνους.
Δεν μπορεί να περάσει έτσι αυτό το πράγμα.

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ


Η διεθνής κοινότητα δεν πέτυχε τον δηλωμένο στόχο της για μείωση του ρυθμού εξαφάνισης ειδών και στο μέλλον θα έχει να υποστεί τις οικονομικές συνέπειες από την κατάρρευση της παραγωγικότητας στο φυσικό περιβάλλον, προειδοποιεί τη Δευτέρα σημαντική έκθεση του ΟΗΕ.

Η κοινή δέσμευση για μια «σημαντική μείωση» του ρυθμού απώλειας βιοποικιλότητας, με έτος στόχο το 2010, καθορίστηκε στο πλαίσιο της διεθνούς Σύμβασης για τη Βιολογική Ποικιλότητα, και συμπεριελήφθη από τον ΟΗΕ στους λεγόμενους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας.

«Δεν υπάρχει ούτε μια χώρα στον κόσμο που να έχει πετύχει αυτόν το στόχο. Συνεχίζουμε να χάνουμε βιοποικιλότητα με πρωτοφανή ρυθμό» δήλωσε στο AFP ο Αχμέντ Ντιογκλάφ, εκτελεστικός διευθυντής της Σύμβασης του ΟΗΕ για τη Βιολογική Ποικιλότητα.

Επισήμανε ότι η Γη φαίνεται πως έχει εισέλθει σε μια περίοδο μαζικής εξάλειψης ειδών, δεδομένου ότι ο ρυθμός απώλειας είναι έως και 1.000 φορές υψηλότερος από ό,τι πριν την εμφάνιση του ανθρώπου.

Η νέα έκθεση, με τίτλο Παγκόσμιες Προοπτικές της Βιοποικιλότητας, προειδοποιεί ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα φέρνει το περιβάλλον σε τρία κρίσιμα «σημεία καμπής», πέρα από τα οποία η ζημιά θα είναι μη αναστρέψιμη:

-Η αποδάσωση στην περιοχή του Αμαζονίου επιδεινώνει την κλιματική αλλαγή, επηρεάζει τις βροχοπτώσεις σε τοπικό επίπεδο και επιταχύνει την εξαφάνιση ειδών.

-Πολλές λίμνες και ποτάμια πλήττονται από το φαινόμενο του ευτροφισμού: Τα λιπάσματα που καταλήγουν στα νερά προκαλούν υπερβολική ανάπτυξη φυκιών, τα οποία όταν σαπίζουν εξαντλούν το οξυγόνο και σκοτώνουν κάθε άλλη μορφή ζωής.

-Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι, που αξιοποιούνται ως σημαντικά αλιευτικά πεδία, απονεκρώνονται από την υπερεκμετάλλευση, καθώς και από την αύξηση της θερμοκρασίας και της οξύτητας των θαλασσών.

«Η έκθεση λέει ότι πλησιάζουμε ένα σημείο καμπής όπου ο πλανήτης θα υποστεί μη αναστρέψιμες ζημιές, εκτός αν δράσουμε γρήγορα» σχολίασε ο Ντιογκλάφ.

Από την πλευρά του, ο Αχίμ Στάινερ, γενικός διευθυντής του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNEP) εστιάστηκε στα οικονομικά οφέλη του «φυσικού κεφαλαίου», όπως το χαρακτήρισε.

«Η ανθρωπότητα έχει επινοήσει την ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς βιοποικιλότητα [...] Η αλήθεια είναι ότι την χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ σε έναν πλανήτη των έξι δισεκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι θα έχουν αυξηθεί στα εννέα δισ. έως το 2050» είπε.(in.gr)

Ένα εκατ. ευρώ θα στοιχίσει η αποκατάσταση των ζημιών στην Αθήνα



by agrupnospolitis

Της ‘Ελενας Kαρανάτση


Περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ πρόκειται να στοιχίσει η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στον αστικό εξοπλισμό της πόλης κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 5ης Μαΐου στην Αθήνα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Δήμου Αθηναίων.

Στο ποσό του ενός εκατομμυρίου δεν υπολογίζονται οι επιπλέον εργατοώρες, καθώς τα ειδικά συνεργεία θα χρειαστεί να δουλέψουν σκληρά και υπερωρίες για τουλάχιστον ένα μήνα προκειμένου η πόλη να αποκτήσει την εικόνα που είχε πριν από τις καταστροφές και αυτό, βέβαια, με την προϋπόθεση ότι δεν θα μεσολαβήσουν λόγω επικείμενων προγραμματισμένων διαδηλώσεων ανάλογες φθορές.

Καταμέτρηση
Σύμφωνα, πάντως, με την καταμέτρηση που έκαναν τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, τα οποία ξεκίνησαν ήδη από προχθές το βράδυ τις εργασίες τους, σχεδόν 750 κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης καταστράφηκαν, εκ των οποίων οι 18 ήταν κατά μήκος της Ακαδημίας, της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.
Στον κατάλογο των υλικών ζημιών περιλαμβάνονται 400 καλάθια επιδαπέδια και επιστύλια, 20 δέντρα και έξι μεγάλες ζαρντινιέρες.

Από την οργή των ακραίων στοιχείων δεν γλίτωσαν δεκάδες πεζοδρόμια, πινακίδες οδοσήμανσης, παγκάκια, ένα συντριβάνι στην πλατεία Συντάγματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φθορές δεν περιορίστηκαν στο κέντρο της πόλης, αλλά παρατηρήθηκαν και σε άλλα σημεία της Αθήνας, κυρίως δε στα Ανω και Κάτω Πατήσια, όπου αρκετοί εκτονώθηκαν καίγοντας κάδους.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και από την ελληνική αστυνομία ο απολογισμός των καταστροφών που προκλήθηκαν στα προχθεσινά επεισόδια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, καταστροφές προκλήθηκαν σε δέκα κτίρια που στεγάζουν υποκαταστήματα τραπεζών στο κέντρο της Αθήνας καθώς και δύο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης. Ισχυρό είναι το πλήγμα και για τους εμπόρους της πρωτεύουσας καθώς συνολικά 28 καταστήματα υπέστησαν φθορές από τη δράση κουκουλοφόρων. Ομάδες ταραξιών εξαπέλυσαν εμπρηστικές επιθέσεις σε τρία κρατικά κτίρια και 6 κτίρια που στεγάζουν γραφεία ιδιωτικών επιχειρήσεων καθώς και 3 ξενοδοχεία, δύο εισόδους σταθμών του Μετρό, τρεις φωτεινούς σηματοδότες, ένα αναψυκτήριο στο Ζάππειο, το οποίο κάηκε, καθώς επίσης και ένα όχημα τουρκικού τηλεοπτικού συνεργείου.Τέλος σημειώνεται ότι φθορές προκλήθηκαν και σε ιερό ναό που λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας.

Στις επόμενες ημέρες
Οι πιο απλές φθορές θα επιδιορθωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, ωστόσο θα χρειαστεί πάνω από ένας μήνας για τεχνικά έργα που αφορούν πιο σοβαρές ζημίες, όπως π.χ. τα σπασμένα πεζοδρόμια.

Πηγή: www.kathimerini.com.cy

Στο σκοτάδι έχει την Ακρόπολη ο Π.Γερουλάνος

Συνεχίζει να είναι στο σκοτάδι τα Βράδια η Ακρόπολη αντί να φωτίζει τον Αττικό ουρανό. Μα καλά δεν υπάρχει λίγο ίχνος πολιτισμού μέσα σε αυτόν τον Παύλο Γερουλάνο να καταλάβει ότι η συσκότιση της Ακρόπολης δεν έγινε ούτε από τους...Γερμανούς ναζί που προφανώς και την σεβάστηκαν περισσότερο από ότι η Ελλάδα; Ούτε επί χούντας είχε λησμονηθεί τόσο πολύ ο Παρθενώνας. Και μετά λέμε για την κατάληψη που έκανε το ΚΚΕ. Μα είναι χειρότερο να αδιαφορείς ως υπουργός για ένα μυθικό μνημείο (που σου φέρνει και έσοδα) παρά να διαδηλώνεις επειδή έτσι επιτάσσει η ιδεολογία σου.

ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ?


Μπορεί ένας ουρανοξύστης να καθαρίσει έναν ποταμό με εκτεταμένη μόλυνση;


Φανταστείτε έναν ουρανοξύστη που αντί να στεγάζει γραφεία και σπίτια, στην ουσία θα καθαρίζει έναν μολυσμένο ποταμό, ενώ παράλληλα θα φιλοξενεί και θα δίνει δουλειά σε εκατοντάδες ανθρώπους που ζουν σε χαμόσπιτα και φτωχογειτονιές.

Αυτή είναι η πρωτοποριακή ιδέα πίσω από το «αρχιτεκτονικό θαύμα» που σκοπεύει να λύσει τα προβλήματα που δημιουργούνται από τον μολυσμένο ποταμό Ciliwung στην Τζακάρτα, την πρωτεύουσα της Ινδονησίας.

Ο ποταμός Ciliwung είναι ο μεγαλύτερος εκ των 13 ποταμών που διέρχονται από την Τζακάρτα και περνά μέσα από 72 περιοχές της πόλης.

Σύμφωνα με την επαρχιακή κυβέρνηση της Τζακάρτα, στις όχθες του ποταμού έχουν «ξεφυτρώσει» αμέτρητες φτωχογειτονιές, με παράνομα χαμόσπιτα και περίπου 400 μικροεπιχειρήσεις.

Οι κάτοικοι πάντα χρησιμοποιούσαν τον ποταμό ως χωματερή για τα οικιακά απορρίμματα, με αποτέλεσμα σήμερα ο Ciliwung να κατατάσσεται στους ποταμούς που έχουν υποστεί «εκτεταμένη μόλυνση».

Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, τέσσερις φιλόδοξοι αρχιτέκτονες -ο Rezza Rahdian, ο Erwin Setiawan, ο Ayu Diah Shanti και ο Leonardus Chrisnantyo- δηλώνουν ότι μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα και να καθαρίσουν τον ποταμό.

Οι τέσσερις αρχιτέκτονες συμμετείχαν στον αμερικανικό διαγωνισμό αρχιτεκτονικής και επάξια κέρδισαν τη δεύτερη θέση αφού η ιδέα τους για τον «ουρανοξύστη που καθαρίζει» χαρακτηρίστηκε πρωτοποριακή και φιλόδοξη.

Όπως δήλωσε ο Diah Shanti, ένας από τους αρχιτέκτονες που εμπλέκονται στο σχέδιο Ciliwung, «η ιδέα για τον ουρανοξύστη - καθαριστή προέκυψε όταν σκεφτήκαμε ότι στον ποταμό θα έπρεπε να εγκατασταθεί μια περιβαλλοντική μηχανή».

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της μηχανής, ένα φίλτρο θα καθαρίζει τα απορρίμματα και τα οργανικά απόβλητα από το νερό του ποταμού, ενώ οι επικίνδυνες ουσίες θα καταστρέφονται.

Στο τέλος αυτής της διαδικασίας θα υπάρχει καθαρό νερό για τους κατοίκους, ενώ θα τοποθετηθούν και αρδευτικά κανάλια για τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Για την υλοποίηση του προγράμματος χρειάζεται κυβερνητική στήριξη, πράσινες επενδύσεις και πολλή τύχη ...;

«Προφανώς χρειάζεται μεγάλη βοήθεια και καλή συνεργασία για την υλοποίηση της ιδέας», τόνισε ο κ. Diah Shanti.

Πηγή CNN

Καμμένος: «Στην Εξεταστική έχουν εντοπιστεί πολιτικοί και καταθέσεις»

Την πεποίθηση ότι στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των «μαύρων» ταμείων της Siemens θα υπάρξει αποτέλεσμα και «πρώην υπουργοί και υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη και θα επιστρέψουν πίσω τα χρήματα που πήραν προκαλώντας μεγάλη ζημιά στο ελληνικό δημόσιο», εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο βουλευτής της Ν.Δ και μέλος της Εξεταστικής.
"Είναι η τελευταία ευκαιρία του πολιτικού συστήματος να αποδείξει ότι δεν λέει παραμύθια, ότι κάποιοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και ότι τα λεφτά θα γυρίσουν πίσω", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος και αποκάλυψε ότι "στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens, με τη συμβολή όλων των βουλευτών έχουμε βρει πολιτικά πρόσωπα και χρήματα σε καταθέσεις".

Λόγω αυτών των στοιχείων, όπως διευκρίνισε ο βουλευτής της Ν.Δ , ζητήθηκε η σύσταση ειδικής επιτροπής ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης πολιτικών προσώπων για την τελευταία 20ετία. "Την ώρα που ο μισθωτός και ο συνταξιούχος αιμορραγεί από τα μέτρα δεν μπορεί κάποιοι να έχουν πλουτίσει από το δημόσιο χρήμα και να μείνουν στο απυρόβλητο", σημείωσε και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ζήτημα παραγραφής, αλλά συνεχούς ζημιάς για το Δημόσιο.

"Σε αυτή την ιστορία εμπλέκονται και πρώην υπουργοί και στελέχη από τα δύο μεγάλα κόμματα. Δεν είναι τυχαίο ότι υπήρχαν κάποιοι υπουργοί που δεν υπέγραφαν ποτέ τέτοιου είδους αποφάσεις. Αυτοί που ευθύνονται να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να φέρουν πίσω τα λεφτά. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο μέρος του ελλείμματος της χώρας", κατέληξε ο κ. Καμμένος.

ENET

160 οικονομολόγοι απορρίπτουν -μεταξύ άλλων- την απεικόνιση των Ελλήνων ως "τεμπέληδων" από τα ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι εργάζονται περισσότερες ώρες απ


160 οικονομολόγοι απορρίπτουν -μεταξύ άλλων- την απεικόνιση των Ελλήνων ως "τεμπέληδων" από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, υποστηρίζοντας ότι εργάζονται περισσότερες ώρες από τους Γερμανούς και η παραγωγικότητά τους ανά ώρα εργασίας αυξήθηκε με μεγαλύτερο από τον διπλάσιο ρυθμό από ό,τι της Γερμανίας από τότε που εισήχθη το ευρώ το 1999. Η Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του χρέους και των ελλειμμάτων μόνο αν συνοδεύσει τον μηχανισμό στήριξης του ευρώ με μέτρα ανάπτυξης, στα οποία θα...περιλαμβάνονται μισθολογικές αυξήσεις στη Γερμανία, δηλώνουν 160 ακαδημαϊκοί σε ανοιχτή επιστολή τους για την ελληνική κρίση, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Η ομάδα αυτή που απαρτίζεται κυρίως από ευρωπαίους οικονομολόγους σημειώνει ότι το έκτακτο πακέτο των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη σταθεροποίηση του ευρωπαϊκού νομίσματος ήταν "απαραίτητο, αλλά αρκετά εκπρόθεσμο και, πιο σημαντικό, δεν επαρκεί από μόνο του".


Στην επιστολή, η οποία συντάχθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Φίλιπ Αρέστις του Κέιμπριτζ και του Γκούσταβ Aντολφ Χορν του Ερευνητικού Ινστιτούτου IMK, επισημαίνεται ότι η πολύ αργοπορημένη αντίδραση στην ελληνική κρίση οφείλεται σε "ευμετάβλητες αντιδράσεις της αγοράς, σε λαϊκιστές πολιτικούς και σε μέσα ενημέρωσης τα οποία πολύ συχνά επιδεικνύουν ουσιαστική άγνοια για τα θέματα".
"Αυτό αύξησε δραματικά το κόστος και τους κινδύνους για την επίλυση της κρίσης", υπογραμμίζουν και εκφράζουν τη λύπη τους για το γεγονός ότι "το μόνο που θα κάνει" η περικοπή δαπανών που επιβλήθηκε στην Ελλάδα είναι "να συνθλίψει περαιτέρω τα εισοδήματα, την παραγωγή και την απασχόληση, την ώρα που τα επιτόκια αυξάνονται σε εξοντωτικά επίπεδα".
Αυτή είναι "βαθύτατα η λαθεμένη πορεία για την Ευρώπη ως σύνολο", σημειώνουν. Οι ίδιοι καταγράφουν τα αίτια των δημοσιονομικών πληγών της Ελλάδας: ανικανότητα δημιουργίας φορολογικού εισοδήματος, φθίνουσα ανταγωνιστικότητα λόγω των αυξανόμενου κόστους της εργασίας και των τιμών, το εξωτερικό σοκ που προκλήθηκε στον χρηματοπιστωτικό τομέα και τα υψηλά επιτόκια, και σημειώνουν ότι όλα και κυρίως τα πρώτα από αυτά τα προβλήματα έχουν μια "ισχυρή ευρωπαϊκή διάσταση και απαιτούν ευρωπαϊκές λύσεις".
"Ιδιαίτερα, η απώλεια της ανταγωνιστικότητας από την Ελλάδα (...) αντανακλάται σε μια αύξηση στην ανάλογη ανταγωνιστικότητα άλλων, κυρίως της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ολλανδίας", επισημαίνουν οι ακαδημαϊκοί.
Οι 160 οικονομολόγοι απορρίπτουν την απεικόνιση των Ελλήνων ως "τεμπέληδων" από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, υποστηρίζοντας ότι εργάζονται περισσότερες ώρες από τους Γερμανούς και η παραγωγικότητά τους ανά ώρα εργασίας αυξήθηκε με μεγαλύτερο από τον διπλάσιο ρυθμό από ό,τι της Γερμανίας από τότε που εισήχθη το ευρώ το 1999.
Επίσης επισημαίνουν ότι η ρίζα του προβλήματος της ανταγωνιστικότητας είναι οι ονομαστικές αποδοχές και η διαμόρφωση των τιμών. Το κόστος της ελληνικής ονομαστικής μονάδας εργασίας έχει αυξηθεί περισσότερο από 30% από τη θέσπιση της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης, υπογραμμίζουν, ενώ στη Γερμανία αυξήθηκε μόλις 8%, δημιουργώντας μισθολογικές και τιμαριθμικές αποκλίσεις που δεν μπορούν να διατηρηθούν σε μια νομισματική ένωση.
"Οι μισθοί και οι τιμές στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες χρειάζεται να πέσουν αναλογικά, αλλά πρέπει να αυξηθούν ταχύτερα στη Γερμανία, της οποίας η επιθετική πολιτική μείωσης των μισθών έχει αποπληθωριστικό αποτέλεσμα, αποθαρρύνει την εγχώρια ζήτηση, εξάγει ανεργία και απειλεί να προκαλέσει έκρηξη της νομισματικής ένωσης", αναφέρεται επίσης σε αυτήν την ανοιχτή επιστολή. "Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την επαναφορά της ισορροπίας στη ζώνη του ευρώ, ενώ παράλληλα θα αποφευχθεί ο τεράστιος κίνδυνος μιας αποπληθωριστικής δίνης", επισημαίνουν οι οικονομολόγοι. Προειδοποιώντας για τον κίνδυνο πρόκλησης ενός φαινομένου "ντόμινο", με την Πορτογαλία να είναι η πιο εκτεθειμένη σε αυτόν, οι ακαδημαϊκοί υπογραμμίζουν ότι ο δανεισμός δημόσιου χρήματος στην Ελλάδα "δεν ήταν φιλανθρωπία", αλλά μια πράξη "προς το ζωτικό συμφέρον όλων των Ευρωπαίων". Το ίδιο ήταν και η ανάγκη να "επιλυθεί η ελληνική κρίση στη βάση των αυξανόμενων εισοδημάτων σε όλη την ήπειρο", προσθέτουν. Τέλος οι 160 οικονομολόγοι καλούν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να βοηθήσει στην εδραίωση των δημοσιονομικών μεγεθών και στην επαναφορά της ισορροπίας στη ζώνη του ευρώ, το οποίο "βραχυπρόθεσμα (...) σημαίνει δέσμευση για τη διατήρηση των βασικών της επιτοκίων κοντά στο μηδέν".

Επιτέθηκαν στον Σουηδό σκιτσογράφο που σχεδίασε τον Μωάμεθ σα σκύλο



ΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗΝ UPPSALA

Σε διάλεξη στο πανεπιστήμιο της Uppsala που είχε πάει για να μιλήσει ο Lars Vilks έγινε χαμός αφού μια ομάδα ανθρωπων του επιτέθηκε και τον χτύπησε πριν προλάβει η αστυνομία να επέμβει

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO




Σε Φλώρινα και Αλμωπία, εκεί που δρούν οι πρακτορίσκοι του Γκρουέφσκυ, οι πρώτες οργανώσεις του Πατριωτικού Μετώπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε σήμερα η συμβολικότατη αλλά και ουσιαστική προτεραιότητα που έθεσε το Πατριωτικό Μέτωπο, οι πρώτες του οργανώσεις, να στηθούν σε Φλώρινα και Αλμωπία. Εκεί δηλαδή όπου το φασιστικό καθεστώς Γκρουέφσκυ με τους πρακτορίσκους του, επιχειρεί να σπρώξει τις τοπικές κοινωνίες σε σύγκρουση. Αυτό το ίδιο καθεστώς που διέλυσε με ψυχοφάρμακα την υπόσταση του φιλέλληνα ιστορικού και αρχαιολόγου Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς και εξοντώνει οποιαδήποτε φωνή διαμαρτυρίας στα γειτονικά Σκόπια.

Με την οργάνωση των δύο αυτών Τοπικών Οργανώσεων το Πατριωτικό Μέτωπο, στέλνει παράλληλα ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί, καμία «λύση» υπονομευτική για το μέλλον της Μακεδονίας μας, με σύνθετο ή γεωγραφικό όρο για τα Σκόπια. Οι Μακεδονικές αλλά και οι πατριωτικές οργανώσεις απ’ άκρου σε άκρη της Πατρίδας μας, πρέπει να βρίσκονται τις δύσκολες τούτες ώρες που περνά η Πατρίδα και ο Λαός μας, σε κατάσταση συναγερμού. Οι σημερινοί κυβερνώντες του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των συμμάχων τους του ΛΑΟΣ, είπαν πολλά ψέματα στον ελληνικό λαό για να του υφαρπάξουν την ψήφο. Και επειδή όταν πάψεις να ντρέπεσαι - όπως λέει και ο λαός μας, σου γίνεται συνήθεια, όλα πια είναι αναμενόμενα από τους συνεταίρους της σημερινής κατοχικής κυβέρνησης ΓΑΠ-ΔΝΤ-ΛΑΟΣ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ. Ακόμη και η κρυφά από τον λαό συμφωνία για ονομασία του τύπου «Βόρεια Μακεδονία» στα Σκόπια. Μια συμφωνία που σε συνδυασμό με τα οικονομικά μέτρα, τα κομμένα-ραμμένα στα μέτρα των υπερατλαντικών συμφερόντων, θα τινάξει στον αέρα, όχι μόνο για μερικά χρόνια, αλλά για πολλές δεκαετίες, την κοινωνική γαλήνη αλλά και την ειρήνη στη Μακεδονία μας.

Οι Μακεδόνες, έχουν δυστυχώς σήμερα μπροστά τους ένα τριπλό, αποκρουστικό πρόσωπο, όπως αυτό εκφράζεται από τους νεοταξικούς σχεδιασμούς: Την ακραία οικονομική ύφεση, την οριστική πια εγκατάλειψη της περιφέρειας από την σημερινή άθλια συμμαχία των πολιτικών των εργολάβων, των μεταπρατών και των χρηματιστών των Βορείων Προαστίων της Αθήνας αλλά ακόμη χειρότερα και την σχεδιαζόμενη διάλυση της ίδιας της εθνικής τους υπόστασης.

Ιδιαίτερα λοιπόν οι Μακεδόνες, αλλά και όλοι οι Πατριώτες, από όποιον χώρο και αν προέρχονται, καλούνται να εκφράσουν την υποστήριξή τους στις οργανώσεις του Πατριωτικού Μετώπου σε Φλώρινα και Αλμωπία. Επικοινωνώντας με τους ανθρώπους των Τοπικών Οργανώσεων, τον Γιώργο Χατζή στη Φλώρινα στο 6947808983 και τον Γιώργο Χατζηδημητριάδη στην Αλμωπία, στο 6974809718 και δίνοντάς τους κουράγιο στον αγώνα τους.

Το Πατριωτικό Μέτωπο παράλληλα, συνεχίζει να οργώνει την Ελλάδα, καλώντας τον Λαό να προχωρήσει σε αυτοοργάνωση, στήνοντας οργανώσεις σε όλη την χώρα. Πάντα με βάση τις αρχές του, χωρίς εισαγόμενα σύμβολα και μόνο με την ελληνική σημαία, χωρίς επαγγελματίες πολιτικούς αλλά από τα ίδια της τα παιδιά, χωρίς ιδεολογικοπολιτικά φληναφήματα. Γιατί η Πατρίδα μας, δεν είναι ιδιοκτησία των επαγγελματιών της πολιτικής: Είναι το όνειρο των παππούδων μας και το σπίτι των παιδιών μας.

Οργιάζουν οι φήμες το Διαδίκτυο


Από Factorx |

Αντιμετωπίζουμε παρόμοιες ειδήσεις με πολύ μεγάλη επιφυλακτικότητα, αλλά τις θέτουμε υπόψη σας για να είστε ενημερωμένοι για τα παιχνίδια που παίζονται:

Σε ιστοσελίδα ενημέρωσης για τις τιμές των πολύτιμων μετάλλων οι τιμές για το χρυσό αναφέρονται εδώ και τρεις ημέρες και σε μάρκα, ενώ υπάρχουν φήμες ότι η Γερμανία φεύγει από την ευρωζώνη και επανεισάγει το γερμανικό μάρκο. Οι φήμες απογείωσαν την τιμή του χρυσού στα $1,244 και ασήμι στα $19.64. Η goldprice.org επανεισήγαγε την επιλογή DEM εδώ και μία εβδομάδα .

Σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρεται ότι η Μέρκελ θα εκφωνήσει ομιλία στο έθνος την Παρασκευή και θα αναγγείλει την αποχώρηση από το ευρώ.

Ο Γκύζι της γερμανικής αριστεράς λέει κάτι περίεργα για ανακοινώσεις που θα γίνουν την Παρασκευή.

_______________________________________________________________

αυτό είναι το ποστ:

A web page of precious metals prices provider Kitco.com has sparked rumors that Germany will leave the Eurozone and reintroduce German Marks, sending gold to a new record of $1,244 and silver to a multi-year high of $19.64.
It is this half-ready page shown below that has created excitement as it lists precious metals in Deutschmark units.

German website Silber.de had another market-sparkling comment from a forum participant who said goldprice.org has reintroduced a DEM option since about a week. Check it out here.

And there is still more material feeding the rumour. German leftist politician Gregor Gysi announced on TV that there may be an important announcement
to be made on Friday. The video below is in German.

In a literal translation Gysi did not say that Germany will reintroduce the Mark but made a curiosity-inspiring statement, saying that there may be some very important news that will be announced on Friday.