Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΧΙΤΛΕΡ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΕ ΣΕΞ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ¨΄ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟ΄΄ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ AIDS

COBE BRYANT VS ASTON MARTIN-ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟΣ

funny animated gif

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ


Επισυνάπτουμε φωτογραφίες από την επιχείρηση Διάσωσης στον Όλυμπο στην περιοχή Ζηλνία.
Η επιχείρηση ξεκίνησε περί της 20:00 και έληξε στις 5:00 το πρωί της Παρασκευής 4/09/09. Το θύμα είχε πολλαπλά τραύματα, ανοικτό κρανιακό τραύμα, διασωληνώθηκε στη διάρκεια της μεταφοράς του αλλά τελικά υπέκυψε στα τραύματα του στις 3:10 το πρωΐ.
Στη Διάσωση συμμετείχαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου, η 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης σε θέση πρώτων βοηθειών με έμπειρους διασώστες και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με προσωπικό και υλικό πρώτων βοηθειών και με έμπειρους αναρριχητές προσέγγισαν και βοήθησαν στη κατάβαση του τραυματία από την ορθοπλαγιά και τοποθέτησαν σταθερά σχοινιά σε όλη τη διαδρομή για την ασφαλή μεταφορά του φορείου και των διασωστών. Στην όλη προσπάθεια συμμετείχαν στελέχη από Ορειβατικούς Συλλόγους.




Rahm Israel Emanuel, το πρωτοπαλίκαρο του Ομπάμα




"Ένας δικός μας άνθρωπος μπήκε στο Λευκό Οίκο", ισραηλινή εφημερίδα Maariv, την επομένη της ανακοίνωσης της πρόσληψης του Ραμ ως νέου Επιτελάρχη του Μπάρακ Ομπάμα. Το οτι το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι Αμερικανοεβραίος είναι γνωστό. Όμως, υπάρχουν πολλά ακόμα στοιχεία που συνηγορούν στην άποψη οτι με την επιλογή του αυτή, ο νέος Αφροαμερικάνος...Μεσσίας έβαλε άθελα ή ηθελημένα ενα σιωνιστικό φίδι στον κόρφο του.
Κι εξηγούμε γιατί...

ΓΙΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ
Πατέρας του Ραμ είναι ο Benjamin M. Emanuel, ένας παιδίατρος από την Ιερουσαλήμ που στα νιάτα του ήταν ενεργό μέλος της εβραικής ένοπλης οργάνωσης Irgun. Η εν λόγω μιλιταριστική οργάνωση, είχε πλούσια δράση στην Παλαιστίνη τη δεκαετία του 30, με πολλές επιθέσεις εναντίον Αράβων-κυρίως πολιτών-καθώς και Άγγλων αξιωματικών!!!
Κοινώς, έκανε ο,τι ακριβώς κάνουν σήμερα οι Παλαιστίνιοι στους Ισραηλινούς και μάλιστα το 1948 είχε χαρακτηριστεί ως "τρομοκρατική οργάνωση" απο το αμερικανικό κράτος!!!
ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ MOSSAD
Σύμφωνα με τον γνωστό αμερικανό δημοσιογραφό και αναλυτή Wayne Madsen, πρόσφατα βγήκε στην επιφάνεια οτι ο Ραμ έχει ενεργό φάκελο στο FBI, με κατηγορίες για κατασκοπεία για λογαριασμό του Ισραήλ (δηλαδή της Mossad)!!! Η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Εμανουελ είναι το περίφημο "σκάνδαλο Λεβίνσκι", όπου οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες φαίνεται να γνώριζαν πολύ καιρό πρίν τι ακριβώς θα συμβεί (γεγονότα παραίτησης Κλίντον κλπ)!!!
Ο ρόλος του Ραμ ως πληροφοριοδότη των Ισραηλινών ελέγχεται και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, αν και πολλά στοιχεία συνηγορούν στο οτι ο ίδιος ενημέρωνε πρώτα τους Ισραηλινούς για το θέμα και μετα τους Αμερικανούς και δη τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή τους Δημοκρατικούς!!!
Hellas-Othodoxy

Τα εγκαταλελειμμένα...της Αθήνας...



Γύριζα εκεί στα στενά του Ψυρρή στο Θησείο στην Ερμού και κοιτούσα
τα ερειπωμένα κτίρια που κάποτε ήταν στις δόξες τους.
Γλάστρες στα μπαλκόνια μυρουδιά σπιτικού φαγητού, οι πόρτες άνοιγαν
έκλειναν και μπορούσε ο περαστικός να δει τις γυαλισμένες εσωτερικές
ξύλινες σκάλες με κερί.
Στα πεζοδρόμια τα παιδιά έπαιζαν.
Οι κεραμιδένιες στέγες με τα ακροκέραμα σφράγιζαν την αρχοντιά
αυτών των κτιρίων.
Το Σάββατο τα καλοκαίρια με τις βεγγέρες περνούσες από κάτω και
άκουγες τα τραγούδια των γειτόνων που μαζευόντουσαν.
Σήμερα μοιάζουν στοιχειωμένα με απρόσκλητους "φύλακες"
να τα φυλάνε.
Λαθρομετανάστες και πρεζάκια τα αποτελείωσαν και το χειρότερο
τα βεβήλωσαν τα βρώμησαν δεν τα σεβάστηκαν.
Πολλές φορές πλησιάζω από κοντά με προσοχή και προσπαθώ
να διακρίνω στο εσωτερικό τους.
Παλιά έπιπλα σπασμένα και καπνισμένα από τις φωτιές που ανάβουν
μέσα σε αυτά τα παράσιτα της Αθήνας.
Απλίκες παλιές και γύψινα εποχής αριστουργήματα άτσαλα
κατεβασμένα από κάποιους και σπασμένα.
Παλιές σερβάντες σαπισμένες κομμάτια από σιδερένια κρεβάτια
που γλύτωσαν από το πλιάτσικο, καρεκλοπόδαρα στιβαγμένα
για κάψιμο και παντού βρώμικα στρώματα, παλιόρουχα, μπουκάλια
και πάσης φύσεως σκουπίδια.
Σε ποιούς ανήκουν αυτά τα σπίτια;
Σε πολλούς κληρονόμους οι οποίοι τσακώνονται και δεν ενδιαφέρονται
επειδή είναι διατηρητέα και δεν μπορούν να τα δώσουν για πολυκατοικίες.
Άλλα είναι κληροδοτήματα για τα οποία το Κράτος αδιαφορεί.
Ο Δήμαρχος τα έχει επισκεφθεί;
Σήμερα τα ξημερώματα έπιασε φωτιά ένα εγκαταλελειμμένο 3ορο
στην καρδιά της Αθήνας Αιόλου και Μιλτιάδου.
Δυσκολεύτηκαν να την σβήσουν οι πυροσβέστες και τραυματίστηκαν
δύο.
Έβγαλαν από μέσα 3 λαθρομετανάστες που έμεναν και μπαινόβγαιναν
από τα παράθυρα.
Ήταν λιπόθυμοι από τις αναθυμιάσεις.
Συνηθίζουν να ανάβουν φωτιές για να ψήνουν κανένα τσάϊ και
να μαγειρεύουν.
Σώθηκαν ευτυχώς τα γύρω μαγαζιά και οι βιοτεχνίες.
Το πρωϊ που πέρασα ακόμα κάπνιζε το κτίριο και υπάρχει
πρόβλημα στατικότητας.

Αθηναίος

Βουλγαρικό Εθνικό Κίνημα (VMRO):«Οι Σκοπιανοί δεν έχουν θέση στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.»


Τώρα ξέσπασε και το εθνικό κόμμα της Βουλγαρίας, που ζητά από την Βουλγαρική Κυβέρνηση να τοποθετηθεί αρνητικά στην ένταξη των Σκοπίων σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.
«Το Βουλγαρικό Εθνικό Κίνημα προτρέπει τη βουλγαρική κυβέρνηση να δηλώσει πως εάν η πΓΔΜ συνεχίζει να διεξάγει αντιβουλγαρική πολιτική δεν θα υπάρχει θέση για αυτήν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ», αυτές ήταν οι δηλώσεις του ηγέτη του ΒΕΚ (VMRO) Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ προς το πρακτορείο ειδήσεων Φόκους (Focus News Agency).

Όπως ήταν αναμενόμενο τις προηγούμενες φραστικές επιθέσεις του Καρακατσάνοφ οι σκοπιανές αρχές τις αγνόησαν και δεν επεδίωξαν να δώσουν λύση στο
ανθρωπιστικό πρόβλημα της Σπάρκα Μήτροβα, που απασχολεί τον τελευταίο καιρό τη διπλωματία των δύο χωρών. (Μια γυναίκα από τη Γευγελή με βουλγαρικό διαβατήριο που δεν δέχθηκε να το αλλάξει κλπ.)

Σύμφωνα με το προαναφερόμενο ειδησεογραφικό πρακτορείο:
«Οι απόψεις του προέδρου της πΓΔΜ διακατέχονται από κυνισμό, δια των οποίων δηλώνεται ολοκάθαρα ότι η Κυβέρνηση των Σκοπίων είναι έτοιμη να θέσει σε κίνδυνο μία χώρα μέλους της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ και επιπρόσθετα δεν επιδιώκει να δώσει τέλος στην αντιβουλγαρική πολιτική της. Προτείνουμε στη βουλγαρική κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της μετά τα τελευταία γεγονότα της σκοπιανής ηγεσίας που δήλωσε πως θα συνεχίσει την πολιτική αυτή».
«Δηλώνουμε», συνέχισε ο Καρακατσάνοφ, «και κάνουμε ξεκάθαρη τη θέση μας: η πΓΔΜ δεν έχει θέση στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.»
Σε προηγούμενες, μάλιστα, τοποθετήσεις του, το Εθνικό Βουλγαρικό Κίνημα είπε πως αν δεν ελευθερώσουν οι Σκοπιανοί την Μήτροβα να διαμαρτυρηθεί διαδηλώνοντας έξω από την πρεσβεία των Σκοπίων, στη Σόφια. Κι ακόμη, θα καταφύγει στο Στρασβούργο.
μετάφραση: Εχέδωρος

Oπότε τώρα διαβάστε τι λέει ο Στοϊδης για τον Καρακατσάνοφ ! Αλλά αυτός, τη χάλασε τη σούπα Νικόλα! http://www.bulgarmak.org/karakatsanov.htm

Και τώρα, με πολύ αγάπη αφιερώνουμε το παρακάτω βιντεο στον Πάβλε Βοσκόπουλο. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον Νικόλα Στοϊδη, να το βλέπαμε όλοι μαζί! Ακούς κ.Βοσκόπουλε τι λέει ο Καρακατσάνοφ στο 5:31; Γιατί χειροκροτά ενθουσιασμένο το κοινό Νικόλα ;

Каракачанов при Слави за Македония


Υποψήφιος και πάλι ο ..."νεανίας σοσιαλιστής" Άκης.


Θαυμάστε εδώ τον ...νεανία του Πασοκ, αλλά ...σύντροφο κατά τα άλλα, Άκη Τσοχατζόπουλο.
Προ πάντων ... απολαύστε - νοερά εσείς - την χλίδα του νιόπαντρου ...σοσιαλιστή.!
Ο εν λόγω "παλαίμαχος" του Πασοκ θα είναι και πάλι υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης.
Ο πρώην, και επί σειρά ετών - ούτε και ο ίδιος θυμάται - υπουργός του Πασοκ, σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε αίτηση, ώστε να συμπεριληφθεί στα σχετικά ψηφοδέλτια.
Ο… "πονοκέφαλος"για το Γ. Παπανδρέου είναι πολύ ...βαρύς, διότι θα πρέπει να αποφασίσει (ο ίδιος;) τί θα κάνει με τον πρώην υπουργό, ο οποίος... θεωρεί ότι ..."τιμωρήθηκε" από τους ψηφοφόρους του μένοντας εκτός την προηγούμενη τετραετία, και τώρα είναι έτοιμος να επανακάμψει ...δριμύτερος.
________
gianniotis: Γιωργάκη Παπανδρέου, δώσε τόπο στα ..."νιάτα". Άσε το παιδί να ...εκτονωθεί.! Και μη ξεχνάς το ..."δριμύτερος". Νιώθει ξεκούραστος μετά απο τις διακοπές που έκανε στην βασιλική έπαυλη.! 33.000 ευρώ για ενοίκιο 22 ημερών + τα υπόλοιπα έξοδα, μας κάνουν 100.000 ευρώ. Τόσα στοίχησαν στον Έλληνα - Ρωμιό οι ολιγοήμερες διακοπές του Άκη...

Σαν Σήμερα: 05/09/2009

1774: Δύο μήνες μετά την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, το κογκρέσο μετονομάζει τις Ηνωμένες Αποικίες σε Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
1877: Πεθαίνει, σε ηλικία 27 ετών, το «Τρελό Αλογο», ο τελευταίος αρχηγός των Σιου.
1929: Ο γάλλος πρωθυπουργός Αριστείδης Μπριάν προτείνει τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης. Η αντίδραση είναι ψυχρή.
1939: Οι ΗΠΑ δηλώνουν την ουδετερότητά τους στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
1945: Γεννιέται ο αμερικανός ρόκερ Αλ Στιούαρτ.
1946: Γεννιέται ο ηγέτης των «Queen» Φρέντι Μέρκιουρι.
1997: Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Χουάν Αντόνιο Σάμαραγκ, ανακοινώνει ότι η Αθήνα είναι η πόλη που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
1997: Πεθαίνει η μητέρα Τερέζα, καθολική μοναχή με σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο στην Ινδία.

Η τρομερή καταιγίδα της Αθήνας...


.

Μία από τις χειρότερες καταιγίδες που έπληξε ποτέ την Αθήνα και τον Πειραιά ήταν αυτή στις 5 και 6 Νοεμβρίου του 1961. 44 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους 300 τραυματίστηκαν ενώ 3700 έμειναν άστεγοι...

Ισόβια στον στρατιώτη που βίασε και σκότωσε 14χρονη Ιρακινή



ΌΠΩΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ

Ομοσπονδιακός δικαστής των ΗΠΑ καταδίκασε σήμερα σε ισόβια πρώην στρατιώτη για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία ενός κοριτσιού στο Ιράκ και τη σφαγή της οικογένειάς της το 2006. Ο Στίβεν Γκριν, πρώην στρατιώτης του στρατού ξηράς απέφυγε τη θανατική ποινή καθώς



...οι δικαστές δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για την τιμωρία του. Ο δικαστής Τόμας Ράσελ του Επαρχιακού Δικαστηρίου της πόλης Παντούκα του Κεντάκι, όρισε την ισόβια κάθειρξη.

Ο Γκριν ήταν επικεφαλής μίας ομάδας πέντε στρατιωτών των ΗΠΑ που εισέβαλαν στην κατοικία της ιρακινής οικογένειας στη Μαχμουντίγια, 30 χλμ νότια της Βαγδάτης, στις 12 Μαρτίου 2006, με σκοπό να βιάσουν την 14χρονη Αμπίρ Κάσεμ Αλ-Τζανάμπι.
O Γκριν, ενώ οι άλλοι στρατιώτες βίαζαν την ανήλικη, αυτός πυροβόλησε και σκότωσε τη μητέρα, τον πατέρα και την εξάχρονη αδελφή της σε ένα υπνοδωμάτιο πριν πάρει τη σειρά του στον ομαδικό βιασμό.
Στη συνέχεια πυροβόλησε την κοπέλα τρεις φορές στο κεφάλι και έβαλε φωτιά στο κορμί της.
ΠΗΓΗ




ΤΑ ΄΄ΚΑΡΑΦΛΑ΄΄ ΔΟΛΛΑΡΙΑ-ΠΩΣ ΘΑ ΕΜΟΙΑΖΑΝ ΤΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΑΜΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΑΠΟΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΙΑ





ΕΛΛΑΔΑ ...Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ DEJA - VU

Ο γερμανόφωνος τύπος κατακλύζεται σήμερα από δημοσιεύματα που αφορούν τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα.
«Ο Έλληνας ασθενής» επιγράφει το σχόλιό της η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου και στον υπότιτλο σημειώνει ότι «η χώρα έχει εδώ και καιρό παραιτηθεί και για το λόγο αυτό οι πρόωρες εκλογές δεν θα αλλάξουν τίποτα». Στο ιδιαίτερα καυστικό αλλά και εύστοχο άρθρο του ο ανταποκριτής Κάι Στρίτμάτερ παρατηρεί: «Όχι, δεν ήταν έκπληξη ότι η ελληνική κυβέρνηση κάλεσε το λαό σε πρόωρες εκλογές. Κρίμα μόνο που υπάρχουν τόσο λίγες εκπλήξεις στη χώρα. Η Ελλάδα είναι πολύ περισσότερο η χώρα του déjà-vu. Και αυτό είναι που εντωμεταξύ έχει βυθίσει στην απελπισία πολλούς Έλληνες. Η Ελλάδα είναι μια παραιτημένη χώρα».
Πηγή: dw-world

Στη συνέχεια η εφημερίδα αναφέρεται στις υποσχέσεις του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή για πάταξη της φοροδιαφυγής και στα σκάνδαλα που σήμερα έχει να αντιμετωπίσει. Όσο για τις υποσχέσεις του Γιώργου Παπανδρέου γράφει: «Υπόσχεται τώρα μεγαλόστομα με δύναμη και παρρησία να απελευθερώσει τη χώρα από κάθε κατεστημένο. Ορίστε παρακαλώ; Μα ο Παπανδρέου είναι το κατεστημένο». Λίγο πιο κάτω ο αρθογράφος παρατηρεί για τις δυο μεγάλες πολιτικές οικογένειες ότι «είναι μέρος του προβλήματος, όχι της λύσης» και ο Κάι Στριτμάτερ διερωτάται: «Γιατί οι Έλληνες λοιπόν δεν εκλέγουν έναν νέο Ηρακλή, ο οποίος θα μπορέσει να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου; Η απάντηση είναι μια ψυχρή διαπίστωση: διότι απλά είναι συνένοχοι. Διότι ένα μεγάλο κομμάτι παίζει το παιχνίδι όσο καιρό το ίδιο επωφελείται».
Αναρτήθηκε από ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ

Οι Έλληνες Φαραώ (αυτά που δεν τόλμησαν να γράψουν Τα Νέα)




Η Κλεοπάτρα Ζ΄Φιλοπάτωρ, βασίλευσε από το 69 έως το 30 π.Χ.

Μπορεί να ήταν οι τελευταίοι των φαραώ όμως συνέβαλαν τα μέγιστα στην ακμή της Αλεξάνδρειας και τελικά δολοφονήθηκαν από τους πολιτικούς αντιπάλους τους. Αυτή είναι η ιστορία των Πτολεμαίων.
Καμία αυτοκρατορία στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν ήταν τόσο μακραίωνη όσο εκείνη των Αιγυπτίων. Αδιάψευστος μάρτυρας το γεγονός ότι ανάμεσα στον πρώτο και τον τελευταίο φαραώ μεσολάβησαν περίπου 2.700 χρόνια. Δηλαδή, αν ήμασταν Αιγύπτιοι και ο πρώτος φαραώ ανέβαινε στο θρόνο την εποχή της γέννησης του Χριστού, τώρα θα διανύαμε την Τρίτη Ενδιάμεση Περίοδο της αιγυπτιακής αυτοκρατορίας και θα είχαμε ακόμη μπροστά μας επτά αιώνες βασιλείας!

Ο Μέγας Αλέξανδρος στην Αίγυπτο
Η Αίγυπτος βίωσε τα πάντα μέσα σε αυτούς τους είκοσι επτά αιώνες αυτοκρατορίας: λαϊκές εξεγέρσεις, συνωμοσίες, δολοφονίες ηγετών, λιμούς, εισβολές, αιρέσεις, εποχές ευμάρειας και συνεχείς πολέμους. Αλλά ό,τι κι αν συνέβαινε, η εξουσία των φαραώ παρέμενε ακλόνητη. Όλα αυτά μέχρι τον 4ο αιώνα π.Χ., όταν η αποδυναμωμένη Αίγυπτος δέχτηκε την εισβολή της πανίσχυρης πολεμικής μηχανής των Περσών. Το 341 π.Χ. ο τελευταίος φαραώ της τριακοστής δυναστείας, Νεκτανεβώ B´, εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνη, και οι Πέρσες με επικεφαλής τον Αρταξέρξη τον Γ΄ κατέκτησαν τη χώρα του Νείλου. Ωστόσο κατάφεραν να απολαύσουν τη νίκη τους μόνο για εννέα χρόνια, μέχρι που εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο βασιλιάς της Μακεδονίας Αλέξανδρος, γεννημένος για να αλλάξει το ρου της ιστορίας.
Ένα πρωί του 333 π.Χ. ο Αλέξανδρος ο Μακεδών, 23 ετών τότε, επικεφαλής ενός στρατού που απαρτιζόταν από τους πιο ικανούς πολεμιστές, ήρθε σε σύγκρουση με την ισχυρή στρατιωτική δύναμη των Περσών υπό τις διαταγές του Δαρείου του Γ΄. Η μάχη τελείωσε με την ταπεινωτική φυγή του Δαρείου και την αιχμαλωσία της οικογένειάς του. Οι δρόμοι της Ανατολής ήταν πλέον ανοιχτοί για τις ελληνικές δυνάμεις. Η Φοινίκη έπεσε στα χέρια του Αλέξανδρου, και οι Πέρσες σατράπες που εξουσίαζαν την Αίγυπτο δεν κατάφεραν να αντισταθούν στο στρατό του. Ένα χρόνο αργότερα, μπήκε σε μια χώρα που αμέσως τον ανακήρυξε απελευθερωτή και τον ενθρόνισε στη διάσημη όαση της Σίβας σαν γιο του Άμμωνα, αναγνωρίζοντάς τον ως φαραώ. Σύντομα επρόκειτο να ιδρύσει μια πόλη στο δέλτα του Νείλου, ανάμεσα στη λίμνη Μαρεώτιδα και τη θάλασσα της Μεσογείου, στην οποία έδωσε το όνομά του. Η Αλεξάνδρεια, η πρώτη από μια σειρά πόλεων με το ίδιο όνομα, έμελλε να γίνει κέντρο όλων των επιστημών της αρχαιότητας.

Κατά εννέα χρόνια που ακολούθησαν μετά την ίδρυση της Αλεξάνδρειας ο Αλέξανδρος επρόκειτο να μεταμορφώσει εντελώς το χάρτη του τότε γνωστού κόσμου και να ονομαστεί Μέγας. Σε μια από τις μεγαλύτερες πολεμικές εποποιίες της ιστορίας προέλασε με τα στρατεύματά του μέχρι τις κοίτες του Ινδού Ποταμού, τον οποίο ωστόσο δε διέσχισε, μετά την αντίδραση των αντρών του, οι οποίοι δήλωναν ότι είχαν φτάσει ήδη πολύ μακριά.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΣΑΝΣΕΡ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ...

...ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ...ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!

ΙΣΩΣ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΦΟΥ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1972 ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΑΡΑΒΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ 11 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ