Oι πληθωρικές γυναίκες με πολύ πλούσιες καμπύλες, όχι οι καχεκτικές σαν τα ανορεξικά μοντέλα που περπατάνε στην πασαρέλα στις επιδείξεις μόδας, δεν ενεργοποιούν απλώς την ερωτική διάθεση των ανδρών. Ενίοτε έχουν τόσο ισχυρή επίδραση όσο και εκείνη των αλκοολούχων ποτών, από την μπίρα ως το μπράντι, αλλά και των παράνομων ναρκωτικών ουσιών. Το συμπέρασμα είναι επιστημονικό και προέκυψε από έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ερευνητές απεφάνθησαν κατηγορηματικά: οι κοκαλιάρες γυναίκες δεν συγκινούν τον άνδρα όσο οι παχουλές. Οι εμπεριστατωμένες μετρήσεις έδειξαν ότι μια γυναίκα στο στυλ της ποπ τραγουδίστριας Μπιγιονσέ, της ηθοποιού Κριστίνα Χέντριξ ή και ακόμη λίγο πιο «γεμάτη» επιδρά στον ανδρικό εγκέφαλο σχεδόν καταλυτικά, προκαλώντας συμπτώματα ανάλογα με τη μέθη ή το «φτιάξιμο».
Καμπύλες-«ναρκωτικά».
Τις βλέπουν και... απογειώνονται. Η διαπίστωση δεν κομίζει βέβαια γλαύκα εις Αθήνας, αφού για τους γνώστες αποτελεί αυτονόητο. Αυτό το παραδέχτηκε και ο δρ Στίβεν Πλάτεκ ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα. Οπως δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Daily Μail», «αυτό θα μπορούσε να μας το αποδείξει ευκολότατα και ο Χιου Χέφνερ », ο εκδότης του περιοδικού «Ρlayboy», « αν μας επέτρεπε να μετρήσουμε τα μηδενικά στους τραπεζικούς του λογαριασμούς». Τώρα όμως αποδεικνύεται ότι όχι μόνο το «Ρlayboy» αλλά και τα πιο διακεκριμένα περιοδικά της κατηγορία αυτής σφάλλουν όταν προβάλλουν γυναικεία σώματα τόσο ισχνά που εγγίζουν τα όρια της λιμοκτονίας. Κατά τον δρα Πλάτεκ, «κακώς έχει γραφτεί στο μυαλό των ανδρών το στερεότυπο της γυναικείας ομορφιάς με τη μορφή οστεωδών γυναικών όπως η Κέιτ Μος. Οι παχουλές προκαλούν ισχυρότερες συγκινήσεις, όπως διαπιστώθηκε με μετρήσεις που επιβεβαιώνουν την άποψη ότι οι γυναίκες τελικά αξίζουν το βάρος τους σε... χρυσάφι!».
Η έρευνα «εξηγεί» και τα πειράγματα που ακούνε στον δρόμο οι παχουλές, οι οποίες- δυστυχώς- πέφτουν συχνότερα θύματα σεξουαλικής βίας. Προφανώς τα κοινωνικά αίτια, όπως η ανδροκρατούμενη κοινωνία αλλά και οι ψυχοπαθολογικοί παράγοντες που ενίοτε επικρατούν στους επιτιθέμενους, κυριαρχούν. Αλλά και ως διαπίστωση μόνο, αποτελεί ένα βήμα για την ερμηνεία της μεγάλης εξάπλωσης που γνωρίζει η πορνογραφία. «Ερευνες σαν τη δική μας βοηθούν να διαλευκάνουμε καταστάσεις. Ισως στο τέλος της διαδρομής να μπορούν να εντοπιστούν ως και αυτά ακόμη τα αίτια της ερωτικής απιστίας, εν προκειμένω της ανδρικής » αισιοδοξεί ο δρ Πλάτεκ.
Ε να χαρακτηριστικό πείραμα από αυτά που έγιναν στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια έχει ως εξής. Ομάδα νευρολόγων υπέβαλε σε εγκεφαλογράφημα 14 νέους άνδρες προκειμένου να μετρηθούν οι αντιδράσεις τους στη θέα γυμνών γυναικείων σωμάτων. Οι μετρήσεις έγιναν παρουσιάζοντας στον κάθε νέο φωτογραφίες των ίδιων γυναικών πριν και έπειτα από αισθητική επέμβαση που έδωσε όγκο στους γλουτούς και στο στήθος τους. Διαφορά βάρους δεν υπήρχε, απλώς τα «παχάκια» είχαν αναδιανεμηθεί στα επίμαχα σημεία.
Οι μετρήσεις της δεύτερης φάσης έδειξαν εντονότερη διέγερση μια συγκεκριμένης περιοχής των νευρώνων του εγκεφάλου όπου εντοπίζεται το επονομαζόμενο «κέντρο ανταμοιβής», το οποίο φυσιολογικά ενεργοποιείται με την κατανάλωση οινοπνεύματος και απαγορευμένων ουσιών. Τα μεγάλα στήθη αποδείχτηκαν ιδιαίτερα διεγερτικά, όπως και οι ευτραφείς γλουτοί.
Τελικά διαπιστώνεται ότι οι διαστάσεις στήθους, μέσης και περιφέρειας παίζουν σημαντικό ρόλο στη διέγερση των ανδρών, με αποτελέσματα τόσο θεαματικά όσο πιο μεγάλη είναι η αναλογία στήθους- περιφέρειας.
Πηγη: Το ΒΗΜΑ http://www.tovima.gr/default.asp?pid...&dt=26/02/2010