Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

ΩΡΑΙΟΣ Ο ΧΡΥΣΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ...

....ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ,ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΕΔΩ ΦΤΑΣΑΜΕ ΟΜΩΣ, ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ DEBATE ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ.free myspace graphics :: myspace images :: myspace pictures free myspace layouts


Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ,ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ,ΑΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!!!!!ΑΥΤΑ ΛΕΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,ΕΙΝΑΙ ΣΟΜΑΛΟΙ,ΑΦΓΑΝΟΙ,ΑΛΒΑΝΟΙ...ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΦΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ 100 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ,ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ,ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ..

ΑΠΟ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΩΣ ΠΗΓΑΤΕ...ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΙΛΑΓΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΥ ΣΙΓΟΥΡΟΥ ΝΙΚΗΤΗ.
free myspace graphics :: myspace images :: myspace pictures free myspace layouts

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ,ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ..

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΤΑ ΙΔΙΑ,ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΟΛΑ.

free myspace graphics :: myspace images :: myspace pictures free myspace layouts

55800 ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ....


Οπως γράφει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ από την ημέρα της ανακοίνωσης των εκλογών μέχρι την μέρα που έγινε το ρεπορτάζ, σχεδόν 60000 νέα μέλη γράφτηκαν στο ΠΑΣΟΚ που μαζύ με τα 100000 μέλη που είχαν γραφτεί
την περασμένη Ανοιξη, αποτελεί ρεκόρ στα χρονικά του ΠΑΣΟΚ ενώ τα έσοδα από τις εγγραφές έφθασαν
το 1.500.000 ευρώ.Κάθε σχολιασμός περιτεύει,γιά να μην λέμε ότι μονίμως μας φταίνε οι πολιτικοί!!!


designer sunglasses

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ : ΕΝΑ ΣΠΟΡ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ !

Πολλοί αυτοαποκαλούνται "οικολόγοι" . Αρκετοί θεωρούν οτι δικαιούσαι να αυτοαποκαλείσαι "οικολόγος" όταν απλώς και μόνο πετάς τα σκουπίδια στον κάδο και όχι στο ρέμα . Τόσο απλό ! Γενικά θεωρείται οτι το να είναι κανείς οικολόγος είναι κάτι εύκολο και ανώδυνο . Η λέξη "οικολογία" θεωρείται σχετική με τις πορείες ειρήνης , με την υπεράσπιση των μεταναστών , με την κατοχή κατοικίδιου ζώου , με την εκθείαση των φωτοβολταϊκών ...
Μεγάλη παρεξήγηση ! Το να είσαι οικολόγος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΟΥΤΕ ΑΝΩΔΥΝΟ !
Ιδού και οι λόγοι :

1) Πρέπει να απαντήσεις στο θεμελιώδες ερώτημα προς τους οικολόγους : "Ποιός είναι ο ρόλος του ανθρώπου στο οικοσύστημα ;" Έχω θέσει το ερώτημα και έχω δώσει την δική μου απάντηση στην http://laloslal.t35.com/homo-ecologicus.html . Ο καπιταλισμός και ο Μαρξισμός έχουν δώσει τη δική τους απάντηση : "Ο ρόλος του ανθρώπου είναι να ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ την φύση και να περνά καλά " . Η μικροδιαφορά μεταξύ τους είναι οτι ο καπιταλισμός εννοεί "να περνά καλά " το 1 % του ανθρώπινου πληθυσμού , ενώ ο Μαρξισμός εννοεί να περνά καλά το σύνολο της ανθρωπότητας .
Δεν κατηγορώ αυτούς που έχουν μια σαφή θέση και την λένε ευθαρσώς . Ο χρόνος θα δείξει ποιός έχει δίκιο . Μέμφομαι αυτούς που επιμένουν να αυτοχαρακτηρίζονται οικολόγοι χωρίς να δίνουν σαφή απάντηση στο ερώτημα .
Το να δώσεις την απάντηση δεν είναι κάτι εύκολο . Σημαίνει οτι θα ΑΦΙΕΡΩΣΕΙΣ ΧΡΟΝΟ για να διαβάσεις τις απαντήσεις που έδωσαν άλλοι . Σημαίνει οτι θα ΚΑΤΑΒΑΛΕΙΣ ΚΟΠΟ για να σκεφθείς . Σημαίνει οτι θα ΞΑΝΑΑΦΙΕΡΩΣΕΙΣ ΧΡΟΝΟ για να κοινοποιήσεις την άποψή σου ( αν είναι διαφορετική απο τις άλλες ) .

2) Πρέπει να απαντήσεις στο ερώτημα "Σε ποιά χρονική στιγμή ο πλανήτης ήταν στην ΑΜΟΛΥΝΤΗ κατάσταση ; " .
Αν ΔΕΝ έχεις απαντήσει στο πρώτο ερώτημα μήν προχωράς στο δεύτερο . Αν όμως έχεις ήδη απαντήσει στο πρώτο θα χρειαστεί να αφιερώσεις λίγο ΧΡΟΝΟ και ΚΟΠΟ για να διαβάσεις , να σκεφθείς και να αποφασίσεις ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ άρχισε ο άνθρωπος να υποβαθμίζει τον πλανήτη . Αν βρείς μια απάντηση που σε ικανοποιεί τότε αρχίζουν τα ΕΠΩΔΥΝΑ . Οι φίλοι που ως τώρα κάνατε παρέα και λέγατε "ταιριάζουμε γιατί είμαστε οικολόγοι" θα δείτε να κρατάνε αποστάσεις διότι αυτοί θα έχουν επιλέξει άλλη χρονική στιγμή . Εσείς πχ κρίνετε οτι το 1800 μχ ο πλανήτης ήταν στην αμόλυντη κατάσταση αλλά οι άλλοι λένε το 1500 μχ ή το 500 μχ ή το 2000 πχ !

3) Τα επώδυνα δεν τέλειωσαν ( μάλλον τώρα αρχίζουν ! ) . Αφού λέτε οτι το 1800 μχ ήταν η ιδανική κατάσταση για τον πλανήτη και αφού σαν οικολόγος είστε υπέρ της ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ πρέπει τώρα να ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ οτι είστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ οικολόγος . Αειφορία σημαίνει οτι θα φέρουμε τον πλανήτη στην ιδανική κατάσταση ( πχ του 1800 μχ ) και ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ! Δείτε λοιπόν τί δύσκολα ερωτήματα σας περιμένουν :
@ Πώς θα μειώσουμε τον πληθυσμό στα επίπεδα του 1800 μχ ;
@ Πώς θα αποκαταστήσουμε την βιοποικιλότητα στα επίπεδα του 1800 μχ ;
@ Πώς θα μειώσουμε τους ρυπαντές σε έδαφος , νερό και αέρα στα επίπεδα του 1800 μχ ;
@ Πώς θα κρατήσουμε ΑΙΩΝΙΩΣ τον πληθυσμό , την βιοποικιλότητα και τους ρυπαντές στο επίπεδο του 1800 μχ ;
@ Ποιές απο τις σημερινές ΑΝΕΣΕΙΣ μας πρέπει να ΣΤΕΡΗΘΟΥΜΕ για να επιτύχουμε αειφορία ; ( δηλαδή για να κρατήσουμε πληθυσμό , βιοποικιλότητα και ρυπαντές στο επίπεδο του 1800 μχ ) .
Εάν τυχόν είστε φίλος της επιστημονικής έρευνας σας περιμένει ένα ακόμη πιό δύσκολο ερώτημα :
@ Πώς θα καταφέρουμε να μειώσουμε τον πληθυσμό και τους ρυπαντές και συγχρόνως να ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ την βιοποικιλότητα και ΝΑ ΜΗΝ ΜΗΔΕΝΙΣΟΥΜΕ τον ρυθμό των επιστημονικών ανακαλύψεων ;

Φαντάζεστε πόσο ΧΡΟΝΟ χρειάζεται να διαθέσετε ώστε να διαβάσετε , να σκεφθείτε και να γράψετε τις απαντήσεις σας ;
Φαντάζεστε πόσους απο τους σημερινούς φίλους θα ΧΑΣΕΤΕ επειδή δεν θα συμφωνούν με τις απαντήσεις σας ;

Μερικοί καταφεύγουν στο επιχείρημα "Αυτές τις απαντήσεις θα τις δώσουμε μέσα απο συλλογικές διαδικασίες και διαβουλεύσεις μέσα στα πλαίσια εναλλακτικών κοινοτήτων που θα δημιουργήσουμε " . ΛΑΘΟΣ !
Πρώτον , ο καπιταλισμός δεν πρόκειται , στο εγγύς μέλλον , να αφήσει εναλλακτικές κοινότητες να ζήσουν επι μακρόν και να "ζυμώσουν" τέτοιες απαντήσεις . Οι καταστάσεις όμως μας πιέζουν να απαντήσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ .
Δεύτερον , οι συλλογικές διαδικασίες σημαίνουν οτι ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ για να αρχίσουν οι ζυμώσεις ! Για φαντασθείτε να πάνε όλοι σαν λευκό χαρτί , να καθήσουν γύρω- γύρω και να περιμένουν το Άγιο Πνεύμα ( εν είδει περιστεράς ) να κατέβει και να τους φωτίσει ! Δεν σας φαίνεται γελοίο ;
Και αν ακόμη έχουν κάποια γνώμη θα είναι ανόητο να την παρουσιάσουν για πρώτη φορά την ημέρα της Μεγάλης Μάζωξης . Η γνώμη πρέπει να κοινοποιείται αμέσως μόλις είναι έτοιμη . Για να έχουν τον χρόνο οι άλλοι να την διαβάσουν και να πεισθούν ή να ετοιμάσουν και να δημοσιεύσουν αντεπιχειρήματα . Πρέπει επιτέλους να το πάρουμε χαμπάρι οτι ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ . Όσο είμαστε μακρυά ο ένας απο τον άλλον . Είναι αφελές να πιστεύουμε οτι θα βρεθούμε σε ένα συνέδριο που θα διαρκέσει 2 ημέρες και εκεί θα δώσουμε απαντήσεις σε τόσο καυτά ερωτήματα . Δεν δουλεύει έτσι η ιστορία . Όταν οι κομμουνιστές πήραν την εξουσία στην Ρωσία δεν αποφάσισαν την μορφή του πολιτεύματος σε 2 ημέρες . Είχαν προηγηθεί ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ζυμώσεων όπου κάθε θεωρητικός του κομμουνισμού δημοσίευε τις ιδέες του , απαντούσαν οι άλλοι ( με έκδοση νέων βιβλίων ) , ανταπαντούσε ο πρώτος κλπ
Το οικολογικό κίνημα πέρασε απο αυτή την φάση των ζυμώσεων ή είναι ακόμη στη νηπιακή ηλικία ;

Απο όλα αυτά ελπίζω να έγινε αντιληπτό οτι η οικολογία δεν είναι μια παιδική χαρά . Είναι τόπος ΜΟΧΘΟΥ , ΟΔΥΝΗΣ και ΣΤΕΡΗΣΕΩΝ . Είναι τόπος για ΓΕΝΝΑΙΟΥΣ . Μόνο οι γενναίοι είναι ικανοί να διασχίσουν τον τόπο της οδύνης και να δημιουργήσουν κάτι καινούργιο .
Εσύ αισθάνεσαι ΓΕΝΝΑΙΟΣ σήμερα ;


Υ.Γ Έχω βρεί τις δικές μου απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα . Περιμένω όμως ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑΣ ακόμη να δηλώσει οτι βρήκε τις δικές του απαντήσεις . Κρατώ αυτή τη στάση για να αποφύγω την κριτική "εκ του ασφαλούς" . Είναι εύκολο να απορρίπτεις τη γνώμη των άλλων ( και να παριστάνεις τον σοφό ) όταν δεν έχεις αποκαλύψει τα δικά σου χαρτιά .
Καπιταλιστικά κέντρα έχουν φυτέψει στο οικολογικό κίνημα διάφορους "παντογνώστες" που υποστηρίζονται απο τα ΜΜΕ και δουλειά τους είναι να χλευάζουν και να δυσφημούν ό,τι είναι επικίνδυνο για τα αφεντικά τους .
Τώρα πια αποκαλύπτονται . Όσο σιωπούν ( και δεν απαντούν στα ερωτήματα που έθεσα ) ομολογούν οτι είναι πράκτορες . Αν τολμήσουν να απαντήσουν θα γελοιοποιηθούν με τις αντιφάσεις τους .

Με το κλειδί στο χέρι στο "Ντυνάν" ο Καραμανλής, στο προσκεφάλι της Ντόρας




AΠΟΚΑΛΥΨΗ
ΕΝΑ ΥΒΡΙΔΙΚΟ LEXUS ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ!

Κρατώντας ένα χρυσό κλειδί στο χέρι, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε πριν λίγο την απύρετο Ντόρα Μπακογιάννη στο "Ερρίκος Ντυνάν". Σύμφωνα με πληροφορίες ο Καραμανλής ήταν ανήσυχος για την υγεία της υπουργού Εξωτερικών, την οποία θεωρεί "πιο άνδρα απο πολλούς άνδρες στη ΝΔ", οπως απεκάλυψε ο Νίκος Χατζηνικολάου.
Ο Καραμανλής, δεν θέλει με τίποτε μια εξασθενημένη Ντόρα, μια και βιάζεται να τα βροντήξει και να φύγει.
Ετσι σήμερα και επίσημα, αφού στάθηκε πάνω απο το προσκεφάλι της, της έδωσε το κλειδί του μαγαζιού που βαράει διάλυση, τη στιγμή που ο Γιώργος χαρίζει τα χρέη των τραπεζών κι ετοιμάζεται να προσφέρει δωρεάν την πρώτη κατοικία σ όλους τους Ελληνες.
Θα προσφέρει ακόμη απο ένα υβριδικό Lexus σε κάθε οικογένεια...

Οι ρήξεις που δεν έγιναν εκδικούνται…


Μερικές πρώτες παρατηρήσεις για την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να κηρύξει πρόωρες εκλογές:
Αναζητά τη συναίνεση κι αυτό είναι θεμιτό και κατανοητό. Αλλά οφείλει να γνωρίζει ότι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις δεν έγιναν ποτέ με συναίνεση όλων. Κατά κανόνα έγιναν με σφοδρή αντιπαράθεση, ιδιαίτερα σε συνθήκες κοινοβουλευτισμού.
Κι όσο πιο κρίσιμες και λυτρωτικές ήταν για την κοινωνία οι μεταρρυθμίσεις, τόσο πιο δραματικές αντιπαραθέσεις πυροδότησαν.
Συνεπώς μεγάλες μεταρρυθμίσεις με ανώδυνες «συναινέσεις» δεν γίνονται. Αν αυτό δεν το γνώριζε ο Πρωθυπουργός, κακώς. Αν το κατάλαβε αργά, επίσης κακώς. Αν αποφάσισε να κάνει ρήξεις, αφού πάρει νέα «νωπή εντολή», αυτό έχει λογική. Διάλεξε, βέβαια, τη χειρότερη στιγμή, αλλά αν ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνει, έχει κάποιες ελπίδες. Όχι μεγάλες, ασφαλώς. Ούτε αμελητέες, ωστόσο…
Αλλά πρέπει να πείσει ότι θα αποτολμήσει τις ρήξεις. Η κοινωνία ποτέ δεν ήταν ωριμότερη για μεταρρυθμίσεις. Κι αν του καταλογίζει κάτι δεν είναι αυτά που έκανε (κι ας τσιρίζουν τα κανάλια). Η κοινωνία του καταλογίζει, κυρίως, αυτά που δεν έκανε, ενώ θα μπορούσε. Κι εδώ πρέπει να την μεταπείσει.
Μέχρι τώρα δεν είχε στρατηγική: στην πρώτη τετραετία έχασε χρόνο με «ήπιες προσαρμογές», όταν διέθετε εντολή (κι είχε περιθώρια) για πολύ πιο τολμηρά πράγματα. Και δεν είχε ισχυρό αντίπαλο απέναντί του. Ενώ βόλευε κι η διεθνής (ανοδική) οικονομική συγκυρία…
Δύο μείζονα σφάλματα στρατηγικού χαρακτήρα: Δεν άλλαξε τον εκλογικό νόμο πριν τις εκλογές του 2007. Έτσι, στις 16 Σεπτεμβρίου της χρονιάς εκείνης βρέθηκε με άνετη και καθαρή νίκη, αλλά με ισχνή πλειοψηφία (λόγω του νέου εκλογικού νόμου Σκανδαλίδη που ίσχυσε τότε για πρώτη φορά). Και δεν είχε πια τη δυνατότητα να πάει σε νέες εκλογές και να κερδίσει άνετη αυτοδυναμία. Άλλαξε τον εκλογικό νόμο μετά τις εκλογές! Κι ο νέος, κατά τη συνταγματική επιταγή, θα ισχύσει στις μεθεπόμενες εκλογές…
Ένα ολόκληρο χρόνο μετά τις εκλογές του 2007 είχε υπεροχή στις δημοσκοπήσεις, αλλά να δεν μπορούσε να πάει σε εκλογές και να λύσει τα χέρια του. Μετά το φθινόπωρο του 2008 είχε ξεσπάσει η διεθνής κρίση κι είχε χάσει πια την υπεροχή στις δημοσκοπήσεις.
Αν τον ενδιέφεραν οι ρήξεις, όφειλε εκ των προτέρων να κρατά τα χέρια του λυμένα. Δεν το έκανε…
Δεύτερο σφάλμα ήταν ο χειρισμός του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού. Επρόκειτο για ζήτημα μεγάλης συμβολικής σημασίας για ολόκληρη την κοινωνία. Ξεσηκώθηκαν εναντίον του βιβλίου της κα. Ρεπούση οι πάντες, απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους. Προεξάρχοντος του κ. Καρατζαφέρη, που ήταν τότε ακόμα εξωκοινοβουλευτικός. Δεν το απέσυρε εγκαίρως. Η υπόθεση του βιβλίου Ιστορίας, έφερε κάτι λιγότερο από μια ποσοστιαία μονάδα στο ΛΑΟΣ, το οποίο ξεπέρασε το όριο του 3% και μπήκε στη Βουλή…
Πρώτα η ΝΔ «έφτιαξε» το ΛΑΟΣ με την επιμονή (Γιαννάκου) στο βιβλίο, ύστερα κατάργησε το βιβλίο (μετά τις εκλογές) κι ύστερα κατήγγειλε το ΛΑΟΣ ως «ακραίο» (αφού «το ’φτιαξε» κοινοβουλευτικό κόμμα).
Ένα τελευταίο στρατηγικό σφάλμα είναι ότι μετά τα γεγονότα του περασμένου Δεκέμβρη δεν κατήργησαν το «άσυλο» - δηλαδή, τη μοναδική στον κόσμο ασυλία κακουργηματικών πράξεων μέσα στα Πανεπιστήμια. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Παρά το γεγονός ότι αυτό πλέον επιθυμεί πάνω από το 70% της κοινής γνώμης. Τι παραπάνω συναίνεση ήθελαν, άραγε;
Και μετά την χρηματο-οικονομική κρίση, μαζί με την στήριξη που προσέφερε η κυβέρνηση στη ρευστότητα των τραπεζών (όπως έκαναν, άλλωστε, όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις) δεν φρόντισε σε αντιστάθμισμα να τις υποχρεώσει να μειωσουν τις δόσεις των δανείων. Για να φτάσει η μείωση των ευρω-επιτοκίων στον δανειολήπτη. Με αποτέλεσμα σήμερα να βγάζουν οι τράπεζες «υπερκέρδη» μέσα στην κρίση, ενώ η υπόλοιπη οικονομία βουλιάζει σε ύφεση. Μόνο η κυβέρνηση μπορεί να ελέγξει το παντοδύναμο τραπεζικό καρτέλ - κι όμως ούτε που το διανοείται.
Η ΝΔ είχε ευκαιρίες να κάνει σοβαρές ρήξεις. Δεν τις έκανε…
Είχε σε πολλές περιπτώσεις τη συναίνεση της κοινωνίας. Και την αγνόησε….
Έφτιαξε» τον Καρατζαφέρη κι ύστερα προσπάθησε να τον «απομονώσει» επιταχύνοντας τις διαρροές προς τα δεξιά της.
Κυνήγησε το φάντασμα του «μεσαίου χώρου» ενώ η κοινωνία μετακινείται προς τα δεξιά (σε όλη την Ευρώπη - και στην Ελλάδα), κι ενώ το βασικό πρόβλημα της ίδιας της Νέας Δημοκρατίας από πέρσι το φθινόπωρο είναι η αποσυσπείρωση των δικών της ψηφοφόρων.
Μπορεί να διορθώσει όλα αυτά τα σφάλματα μέσα σε ένα μήνα;
Αν δείξει ότι εννοεί τις μεταρρυθμίσεις που υπόσχεται (ξανά) κι ότι είναι διατεθειμένη να κάνει τις ρήξεις (που δεν αποτολμούσε ως τώρα), ίσως να μπορεί ακόμα…
Το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου ουδέποτε το εμπιστεύθηκε ο κόσμος.
Και τη ΝΔ του Καραμανλή που την εμπιστεύθηκαν, αλλά απογοητεύθηκαν, θέλουν να τη δουν να αλλάζει.
Δεν θα είναι εύκολο να τους πείσει γι’ αυτό. Αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο…
Ν.Ζ.
Πηγή

Έπνιξαν σκύλο πετώντας τον ζωντανό στην θάλασσα

Άλλη μια υπόθεση ντροπής ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από μέρες και για ακόμη μια φορά σχετίζεται με κακοποίηση σκύλου στην Σητεία.

Φαίνεται όμως ότι οι βασανιστές των ζώων βρίσκουν ολοένα και πιο ευφάνταστους τρόπους για να θανατώνουν τα ανυπεράσπιστα αδέσποτα.

Πριν από μερικούς μήνες έκαναν τον γύρο της Ελλάδας, οι φωτογραφίες και τα πλάνα με πέντε σκυλιά κρεμασμένα σε ένα δέντρο σε αγροτική περιοχή της Σητείας.

Αυτή την φορά ένα ανθρωπόμορφο τέρας πέρασε στον λαιμό ενός άτυχου σκύλου μια θηλιά, που ήταν δεμένη σε μια πέτρα και τον πέταξε στην θάλασσα.

Το ζώο βρέθηκε πνιγμένο να επιπλέει στις 5 Αυγούστου, λόγω του τυμπανισμού, κοντά στο φάρο του λιμανιού, έχοντας ακόμα στο λαιμό του περασμένη την θηλιά και την πέτρα.

Τον εντόπισε μέλος του συλλόγου προστασία των ζώων στην Σητεία "Αλληλεγγύη" και τράβηζε τις φωτογραφίες - ντοκουμέντα, που αναπαρήγαγαν αυτές τις μέρες πολλά τοπικά μέσα για να δείξουν την φρίκη.

Η κ. Μαρία Παπαδάκη, πρόεδρος της "Αλληλεγγύης", μιλώντας στη zougla.gr μας εξήγησε ότι "δυστυχώς τα περισταστικά βάναυσης κακοποίησης ζώων είναι σε πολλές περιοχές της Ελλάδας πολλά.

Δεν είναι οι Κρητικοί περισσότερο βάναυσοι σε σχέση με τους κατοίκους άλλων περιοχών της Ελλάδας.

Απλά, εδώ τα φιλοζωικά σωματεία παλεύουν πολύ για να βοηθούν τα ανυπεράσπιστα ζώα και βγάζουν στην δημοσιότητα κάθε

περιστατικό όσο φρικτό και αν είναι, μπας και κάποια στιγμή οι αρμόδιοι αντιδράσουν και βάλλουν ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση."

Εμείς από την πλευρά μας αναρωτιόμαστε, οι τοπικές Αρχές τι κάνουν; Γιατί τέτοιος κανιβαλισμός απέναντι στα ανυπεράσπιστα ζώα;

Αυτός ο περίφημος πολιτισμός, που διαφημίζουμε για να προσελκύσουμε και τουρίστες, έχει πάει περίπατο;

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΡΙΟ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ

Τρεις Αφγανοί συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας για πιθανή τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη.



Τρεις Αφγανοί συνελήφθησαν στις ΗΠΑ με την κατηγορία ότι έδωσαν ψευδείς καταθέσεις σε πράκτορες του FBI, στο πλαίσιο έρευνας για ενδεχόμενο σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.Συλληφθέντες είναι ο 24χρονος Ναζιμπουλάχ Ζαζί, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Αφγανιστάν...

και εργαζόταν ως οδηγός λεωφορείου σε αεροδρόμιο, καθώς επίσης και ο 53χρονος πατέρας του Μοχάμεντ Ζαζί. Η σύλληψη των δύο αντρών πραγματοποιήθηκε στο Ντένβερ του Κολοράντο, ύστερα από τριήμερη ανάκριση του 24χρονου Ζαζί από πράκτορες του FBI.
Σε τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Denver Post το πρωί του Σαββάτου, ο Ζαζί δήλωσε ότι αντίθετα με ό,τι μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, ουδέποτε παραδέχθηκε οποιαδήποτε σχέση του με την Αλ-Κάιντα ή ότι έχει εκπαιδευτεί στο Πακιστάν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, συνελήφθη λίγο αργότερα στη Νέα Υόρκη και ο 37χρονος Αχμάντ Βαΐς Αφζάλι, επίσης Αφγανός.

Αυστραλία- Πιο επικίνδυνο από την γρίπη το εμβόλιο;

Η πρόεδρος του ιατρικού οργανισμού Αustralian Vaccination Network, Meryl Dorey, έκανε έκκληση στην αυστραλιανή κυβέρνηση να μην είναι το εμβόλιο υποχρεωτικό για παιδιά, τονίζοντας ότι το εμβόλιο ενδέχεται να είναι πιο επικίνδυνο από την γρίπη.
Ενώ το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της γρίπης των χοίρων αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του μήνα, το Australian Vaccination Network λόμπι...
υποστηρίζει ότι απαιτούνται περισσότερα τεστ του εν λόγω εμβολίου, πριν είναι ασφαλές να δοθεί στο κοινό.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει παραγγείλει, εν τω μεταξύ, 21 εκατ. δόσεις του εμβολίου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού που έχει δει ποτέ η χώρα και θα ξεκινήσει με το ιατρικό προσωπικό, εγκύους, αυτόχθονες και αυτούς που υποφέρουν από χρόνιες ασθένειες.

Ο Οργανισμός Θεραπευτικών Αγαθών, ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές για τους άνω των δέκα χρόνων, έπεται δε να αποφασιστεί αν είναι το ίδιο ασφαλές για παιδιά κάτω των 10.

"Αν εξακριβωθεί ότι η γρίπη των χοίρων είναι ηπιότερη από μια συνηθισμένη εποχιακή γρίπη, και η κυβέρνηση προσφέρει για τη συνηθισμένη γρίπη εμβόλιο μόνο σε εκείνους που το θέλουν, γιατί θα πρέπει το εμβόλιο για τη γρίπη των χοίρων να είναι υποχρεωτικό; Είπε η κα Meryl Dorey.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΠΟΤ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ 1993 ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Ψυχρό επεισόδιο Παπανδρέου-Σημίτη στο Ηρώδειο! Δεν το είπαν φυσικά τα γιωργοκάναλα!


Πριν τρείς μέρες δύο μεγάλοι Έλληνες, η Αγνή Μπάλτσα και ο Σταύρος Ξαρχάκος ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια αριστουργηματική βραδιά στο κατάμεστο Ηρώδειο. Αποθεώθηκαν. Ο Σταύρος Ξαρχάκος διηύθυνε με μοναδικό τρόπο τα «Τραγούδια της πατρίδας μας». Έργα του Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζηδάκη, Βασίλη Τσιτσάνη και Σταύρου Ξαρχάκου φυσικά.
Την παράσταση παρακολούθησαν πλήθος κόσμου. Λίγο πριν ξεκινήσει ανακοινώθηκε ότι έφτασε ο Γιώργος Παπανδρέου στο χώρο του Ηρωδείου. Χλιαρά χειροκροτήματα! Μετά από λίγο κατέφθασε ο Σημίτης. Χωρίς φανφάρες και λοιπά. Μόλις έγινε αντιληπτός …… καταχειροκροτήθηκε. Κάθισε σχεδόν δίπλα στο Παπανδρέου αλλά ούτε χειραψία αντάλλαξαν, ούτε μια απλή ματιά.
Η ερμηνεία του ποιήματος: όσοι έχουν αρχίσει να κατανοούν τι παίζεται στην συμπεριφορά του ηγέτη Γιώργου βλέπουν τα τεράστια εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο "αυτοδύναμος" πρόεδρος! Εάν ο Γιώργος έδιωχνε το Σημίτη τότε λόγω της πολυδιαφημιζόμενης «ανωτερότητάς» του αλλά και της «φυσικής ευγένειας» που υποτίθεται διαθέτει, θα του έδινε τουλάχιστον το χέρι του για μια χειραψία. Ολόκληρο δαχτυλίδι του έδωσε το άλλο χέρι! Η ψυχρή στάση του Γιώργου σημαίνει ότι ο Σημίτης τελικά έφτυσε το Γιώργο!
Αυτά για όσους μας κατηγορούν «πατροκτόνους» επειδή ο Έβερτ μόνος του ζήτησε την 12η τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Αρνούνται έτσι κι’ αλλιώς να δουν και την ανικανότητα του «ξεκούραστου» προέδρου και την πλήρη απουσία νέων ιδεών και προτάσεων. Αρνούνται να δουν ότι στο πλευρό του Γιώργου έχει, δυστυχώς, κατσικωθεί, το χειρότερο κομμάτι του Πασόκ. Αυτό που θέλουμε όλοι να ξεχάσουμε!

ΦΟΒΕΡΟΙ!!ΓΕΜΙΣΑΝΕ ΤΟ ΤΖΗΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΜΕ ΗΛΙΟΝ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!