Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Ψυχρό επεισόδιο Παπανδρέου-Σημίτη στο Ηρώδειο! Δεν το είπαν φυσικά τα γιωργοκάναλα!


Πριν τρείς μέρες δύο μεγάλοι Έλληνες, η Αγνή Μπάλτσα και ο Σταύρος Ξαρχάκος ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια αριστουργηματική βραδιά στο κατάμεστο Ηρώδειο. Αποθεώθηκαν. Ο Σταύρος Ξαρχάκος διηύθυνε με μοναδικό τρόπο τα «Τραγούδια της πατρίδας μας». Έργα του Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζηδάκη, Βασίλη Τσιτσάνη και Σταύρου Ξαρχάκου φυσικά.
Την παράσταση παρακολούθησαν πλήθος κόσμου. Λίγο πριν ξεκινήσει ανακοινώθηκε ότι έφτασε ο Γιώργος Παπανδρέου στο χώρο του Ηρωδείου. Χλιαρά χειροκροτήματα! Μετά από λίγο κατέφθασε ο Σημίτης. Χωρίς φανφάρες και λοιπά. Μόλις έγινε αντιληπτός …… καταχειροκροτήθηκε. Κάθισε σχεδόν δίπλα στο Παπανδρέου αλλά ούτε χειραψία αντάλλαξαν, ούτε μια απλή ματιά.
Η ερμηνεία του ποιήματος: όσοι έχουν αρχίσει να κατανοούν τι παίζεται στην συμπεριφορά του ηγέτη Γιώργου βλέπουν τα τεράστια εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο "αυτοδύναμος" πρόεδρος! Εάν ο Γιώργος έδιωχνε το Σημίτη τότε λόγω της πολυδιαφημιζόμενης «ανωτερότητάς» του αλλά και της «φυσικής ευγένειας» που υποτίθεται διαθέτει, θα του έδινε τουλάχιστον το χέρι του για μια χειραψία. Ολόκληρο δαχτυλίδι του έδωσε το άλλο χέρι! Η ψυχρή στάση του Γιώργου σημαίνει ότι ο Σημίτης τελικά έφτυσε το Γιώργο!
Αυτά για όσους μας κατηγορούν «πατροκτόνους» επειδή ο Έβερτ μόνος του ζήτησε την 12η τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Αρνούνται έτσι κι’ αλλιώς να δουν και την ανικανότητα του «ξεκούραστου» προέδρου και την πλήρη απουσία νέων ιδεών και προτάσεων. Αρνούνται να δουν ότι στο πλευρό του Γιώργου έχει, δυστυχώς, κατσικωθεί, το χειρότερο κομμάτι του Πασόκ. Αυτό που θέλουμε όλοι να ξεχάσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου