Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Πιθανότατα να ψηφιστεί ως η φωτογραφία της χρονιάς !


Η συγκεκριµένη εικόνα, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να ψηφιστεί ως η φωτογραφία της
χρονιάς. Δείχνει µία µητέρα, η οποία από το ένα της στήθος θηλάζει το µικρό της παιδί και
από το άλλο, ένα νεογέννητο πιθηκάκι. Στη λεζάντα της, η φωτογραφία η οποία δηµοσιεύθηκε
στον ινδικό τύπο αναγράφει: «Μόνον όποιος είναι φτωχός και ξέρει τι θα πει πείνα ενεργεί
µε τόση γενναιοδωρία…Τι θλιßερό που ο άνθρωπος δεν είναι πάντα έτσι»

Προφητείες γέροντος Παϊσίου για Ισραήλ και Τουρκία

5 Αύγουστος 2009

Η άγια μορφή του προειδοποίησε...

Γνωστός σχεδόν σε όλους τους Έλληνες είναι ο αγιορίτης γέροντας-μοναχός Παΐσιος, ο οποίος έχει πλέον "κοιμηθεί". Η "δημοτικότητα" του γέροντα Παϊσίου οφείλεται σε σειρά Θεϊκών χαρισμάτων, πολύ πέρα από τα ανθρώπινα όρια.
Πέρα από την αγάπη προς τον συνάνθρωπο και τα πνευματικά στηρίγματα που έδινε, ο αγιορίτης αυτός μοναχός υπήρξε και πνευματικός στύλος της σύγχρονης Ορθοδοξίας μέσα από σειρά ανεκδιήγητων θαυμαστών και θαυμάτων τα οποία γνωστοποιούνται από όσους τα έζησαν προσωπικά και μας τα μεταφέρουν, δίνοντάς μας την ευκαιρία να γνωρίσουμε το μεγαλείο αυτού του άγιου γέροντα.
Μέσα σε όλα τα χαρίσματα, ο γέροντας Παΐσιος, είχε και το χάρισμα της προόρασης αλλά και της προφητείας, όπως εικάζουν κάποιοι που τον γνώρισαν από πολύ κοντά...
Για την συγκρουσιακή κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο γέροντας Παΐσιος έχει πει πάρα πολλά. Τολμήσαμε να συγκεντρώσουμε μερικά και να τα παραθέσουμε, προκειμένου αυτοί που δεν γνωρίζουν, να πάρουν μία "γεύση" από τα προφητικά λόγια του γέροντος για όσα σήμερα ζούμε.
"Οι Τούρκοι δεν έχουν ακόμα πολλές ημέρες. Τα κόλλυβα τα έχουν στο ζωνάρι τους.
Η Τουρκία θα διαλυθεί με ευγενικό τρόπο και θα ανεξαρτητοποιηθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι.
Οι Ρώσοι θα κυριέψουν την Τουρκία και αυτή θα εξαφανιστεί από τον χάρτη. Ένα μέρος των Τούρκων θα εκχριστιανιστεί, ένα άλλο θα σκοτωθεί και ένα άλλο θα κατευθυνθεί προς την Μεσοποταμία.
Θα γίνουν φοβεροί πόλεμοι στη Μέση Ανατολή, όπου θα πάρουν μέρος οι Ρώσοι. Θα υπάρχουν πολλοί νεκροί.
Οι Κινέζοι θα περάσουν τον Ευφράτη ποταμό με 200.000.000 στρατό και θα προχωρήσουν προς τα Ιεροσόλυμα.
Θα καταστραφεί το τέμενος του Ομάρ και θα αρχίσουν οι εργασίες για την ανοικοδόμηση του ναού του Σολομώντα που ήταν παλαιότερα χτισμένος σ’ εκείνο το σημείο.
Θα γίνει φοβερός πόλεμος μεταξύ Ευρωπαίων και Ρώσων και θα σκοτωθούν πολλοί. Η Ελλάδα δεν θα αναμιχθεί πολύ σ’ αυτόν τον πόλεμο και θα της δοθεί η Κωνσταντινούπολη, επειδή οι αντιμαχόμενες πλευρές δεν θα βρίσκουν άλλη καλύτερη λύση. Έτσι, θα συμφωνήσουν γι’ αυτό με την Ελλάδα, αφού θα τους πιέζουν οι δύσκολες τότε περιστάσεις. Μ’ αυτόν τον τρόπο, χωρίς να χρησιμοποιηθεί ο Ελληνικός στρατός, θα δοθεί η Πόλη στους Έλληνες.
Οι Εβραίοι θα βοηθηθούν από τον Ευρωπαίο ηγέτη και θα αποκτήσουν μεγάλη δύναμη. Θα αναδειχθούν αναιδείς και υπερήφανοι και θα προσπαθήσουν να αναλάβουν την διακυβέρνηση της Ευρώπης. Τότε τα 2/3 των Εβραίων θα εκχριστιανιστούν.
Την Κων/πολη θα μας τη δώσουν όχι από καλοσύνη, αλλά θα οικονομήσει ο Θεός να είναι τέτοια τα συμφέροντα των μεγάλων, ώστε να τους βολεύει να έχουμε εμείς την Πόλη. Επίσης θα πάρουμε και την Καππαδοκία. Τα πράγματα θα χαλαρώσουν στην Καππαδοκία και θα μπορεί να πηγαίνει όποιος θέλει, οπότε θα είναι σαν να την έχουμε. Αυτοί που θα μας βοηθήσουν θα είναι οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι.
Τους Τούρκους θα τους περάσουν από την άλλη μεριά και αυτό θα γίνει για τα νερά, τα οποία θα γίνουν διεθνή.
Έπειτα θα πέσει στην Τουρκία χολέρα και θα γίνει μεγάλη καταστροφή, αφού θα πεθάνουν πάρα πολλοί. Από τους υπόλοιπους Τούρκους το 1/3 θα γίνουν Χριστιανοί.
Η ΕΟΚ είναι το κράτος του Ισραήλ και τα ψωμιά της είναι λίγα.
Οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι θα κάνουν κράτος..."
ΠΗΓΗ

Δείξε μου τι φοράς να σου πω…αν έχεις οικολογική συνείδηση!

Αυτό θα μπορούσε να είναι το μότο της πράσινης μόδας –γνωστής και ως green chic ή eco-style- που έχει μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό και περιλαμβάνει ρούχα τα οποία είναι φιλικά και προς το περιβάλλον αλλά και προς αυτόν που τα φοράει.

Υλικά όπως το οργανικό βαμβάκι, το καλλιεργημένο μετάξι, το μπαμπού, το επεξεργασμένο καλαμπόκι, η σόγια, το λινάρι, η ήμερη κάνναβη, η τσουκνίδα και το μαλλί αποτελούν τις πρώτες ύλες για την παραγωγή των οργανικών ρούχων με οικολογική συνείδηση! Βέβαια, τα οικολογικά ρούχα δεν είναι πρόσφατη ανακάλυψη, απλώς τα τελευταία χρόνια επανήλθαν στην αγορά εξαιτίας της ανάπτυξης της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και λόγω των προβλημάτων που προκαλούν στον άνθρωπο τα συνθετικά υφάσματα.

Η πράσινη μόδα όμως, δεν έχει να κάνει μόνο με τα υλικά κατασκευής των ρούχων αλλά είναι στάση ζωής. Είναι υπέρμαχος της ελεγχόμενης και φιλικής προς το περιβάλλον διαδικασίας παραγωγής ρούχων, χωρίς τη χρήση μεταλλαγμένων ειδών για πρώτες ύλες. Στοχεύει στο να ελαχιστοποιήσει τη χρήση χημικών και συμβάλλει στην εξοικονόμηση νερού και ενέργειας. Επίσης, λέει ένα βροντερό «όχι» σε συνθετικά και νάιλον υλικά. Μέσα στο πλαίσιο της πράσινης μόδας βρίσκεται και το στυλ vintage, που επαναφέρει στην επικαιρότητα παλιά ρούχα φορεμένα με μοντέρνα αξεσουάρ διότι είναι συνυφασμένο με την ανακύκλωση.

Οφέλη
Τα «πράσινα» ρούχα ως προϊόντα της αγνής και παρθένας γης ωφελούν ποικιλοτρόπως αυτούς που τα προτιμούν. Πιο συγκεκριμένα, διευκολύνουν τη δερματική αναπνοή, δεν προκαλούν κνησμούς και αλλεργίες και προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία. Μάλιστα, όλες οι ετικέτες και οι συσκευασίες προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά και τα μελάνια που χρησιμοποιούνται έχουν βάση το νερό. Ακόμη, η επεξεργασία των οικολογικών υλικών γίνεται με τεχνικές φιλικές προς το περιβάλλον σε αντίθεση με τα επεξεργασμένα.

Οίκοι μόδας
Ακόμη και διάσημοι οίκοι μόδας έχουν δείξει την οικολογική τους ευαισθησία συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στην προστασία του περιβάλλοντος. Από τον κλασικό Oscar de la Renta μέχρι και τον πιο πρωτοποριακό οίκο Proenza Schouler προτείνονται ρούχα από οικολογικό βαμβάκι, ίνες καλαμποκιού και μπαμπού. Οι πιο αναγνωρισμένοι δημιουργοί μόδας όπως οι Stella McCartney, Υves Saint Laurent, Calvin Klein, Donna Karan και Ralph Laurent επιστρατεύοντας όλο τους το ταλέντο στο σχέδιο χρησιμοποίησαν οργανικό βαμβάκι, παλιά δαντέλα, χαρτί, κάνναβη και ύφασμα από ίνες μπαμπού και εντυπωσίασαν τους θαυμαστές τους.

Εκτελέσθηκαν δι' απαγχονισμού 24 λαθρέμποροι ναρκωτικών



Είκοσι τέσσερις λαθρέμποροι ναρκωτικών εκτελέσθηκαν δι' απαγχονισμού την περασμένη Πέμπτη στη φυλακή Ρατζάι-Σαχρ στο Καράτζ, 50 χλμ. δυτικά της Τεχεράνης, σύμφωνα...



με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Etemad που πρόσκειται στους μεταρρυθμιστές.

"Την περασμένη Πέμπτη, 24 διεθνείς λαθρέμποροι ναρκωτικών απαγχονίσθηκαν στη φυλακή Ρατζάι-Σαχρ του Καράτζ", δήλωσε ο αντιεισαγγελέας της Τεχεράνης Μαχμούντ Σαλαρκιά.

Στις 4 Ιουλίου, 20 λαθρέμποροι ναρκωτικών είχαν απαγχονιστεί στην ίδια φυλακή.

Οι απαγχονισμοί αυτοί αυξάνουν σε 219 τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν εκτελεσθεί από την αρχή του χρόνου στην Ισλαμική Δημοκρατία, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη στις πληροφορίες του τοπικού Τύπου. Το 2008, 246 άνθρωποι εκτελέσθηκαν στο Ιράν, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Στο Ιράν τιμωρούνται με θάνατο ο φόνος, ο βιασμός, η ένοπλη ληστεία, το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και η μοιχεία.




Tα ταμιφλού επιστρέφουν στα φαρμακεία-Γιά να μην δούμε τίποτα σκηνές σαν το βιντεο

Στα φαρμακεία όλης της χώρας επιστρέφουν τα αντιιικά φάρμακα έπειτα από απόφαση του υπουργείου Υγείας...Ευτθχώς γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει..

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ-ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ

Μάχη για τη ζωή τους δίνουν οι τρεις πρόσκοποι από την Ιεράπετρα

5/8/2009Μάχη για να κρατηθούν στη ζωή δίνουν οι τρεις μικροί πρόσκοποι από την Ιεράπετρα Λασιθίου που τραυματίστηκαν προχθές το απόγευμα όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα στη στάση λεωφορείου όπου περίμεναν. Πρόκειται για ένα 13χρονο κορίτσι και δύο 11χρονα αγόρια τα οποία νοσηλεύονται διασωληνωμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, καθώς έχουν υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολλαπλά κατάγματα.

Οπως είπε στην «Espresso» ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιάννης Τσαγκαράκης, «τα τρία παιδιά είναι πολυτραυματίες και η κατάστασή τους είναι κρίσιμη, γι' αυτό και νοσηλεύονται από προχθές στη ΜΕΘ».

Εν τω μεταξύ, στον 20χρονο Αλβανό που οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο ασκήθηκε δίωξη για πρόκληση επικίνδυνων βλαβών κατά συρροή. Το τραγικό περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας, όταν ο νεαρός οδηγός επιχείρησε να προσπεράσει προπορευόμενη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δύο άτομα. Ομως, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα να προσκρούσει με σφοδρότητα στη στάση, στην περιοχή Κουτσουρά, όπου βρίσκονταν συνολικά είκοσι ένα μέλη του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιεράπετρας, τα οποία περίμεναν το λεωφορείο που θα τα μετέφερε στα σπίτια τους στην Ιεράπετρα. Οι δεκατέσσερις από τους προσκόπους ήταν παιδιά ηλικίας 10-14 ετών, οι τρεις ήταν ανιχνευτές ηλικίας 15-18 ετών και οι τέσσερις ενήλικοι βαθμοφόροι.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο ΕΚΑΒ Κρήτης, ασθενοφόρα του οποίου μετέφεραν τα παιδιά και τους συνοδούς τους στα νοσοκομεία, όπως επίσης και διερχόμενοι οδηγοί. Γιατροί από τον Αγιο Νικόλαο έσπευσαν στην περιοχή για να συνδράμουν στο δύσκολο έργο των συναδέλφων τους και τέθηκαν σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία του Ηρακλείου, όπου τελικά μεταφέρθηκαν τα σοβαρότερα περιστατικά. Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων της Ιεράπετρας, οι οποίοι έσπευσαν να προσφέρουν αίμα.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΠΗΓΗ Μάχη για τη ζωή τους δίνουν οι τρεις πρόσκοποι από την Ιεράπετρα5/8/2009Μάχη για να κρατηθούν στη ζωή δίνουν οι τρεις μικροί πρόσκοποι από την Ιεράπετρα Λασιθίου που τραυματίστηκαν προχθές το απόγευμα όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα στη στάση λεωφορείου όπου περίμεναν. Πρόκειται για ένα 13χρονο κορίτσι και δύο 11χρονα αγόρια τα οποία νοσηλεύονται διασωληνωμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, καθώς έχουν υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολλαπλά κατάγματα.

Οπως είπε στην «Espresso» ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιάννης Τσαγκαράκης, «τα τρία παιδιά είναι πολυτραυματίες και η κατάστασή τους είναι κρίσιμη, γι' αυτό και νοσηλεύονται από προχθές στη ΜΕΘ».

Εν τω μεταξύ, στον 20χρονο Αλβανό που οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο ασκήθηκε δίωξη για πρόκληση επικίνδυνων βλαβών κατά συρροή. Το τραγικό περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας, όταν ο νεαρός οδηγός επιχείρησε να προσπεράσει προπορευόμενη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δύο άτομα. Ομως, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα να προσκρούσει με σφοδρότητα στη στάση, στην περιοχή Κουτσουρά, όπου βρίσκονταν συνολικά είκοσι ένα μέλη του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιεράπετρας, τα οποία περίμεναν το λεωφορείο που θα τα μετέφερε στα σπίτια τους στην Ιεράπετρα. Οι δεκατέσσερις από τους προσκόπους ήταν παιδιά ηλικίας 10-14 ετών, οι τρεις ήταν ανιχνευτές ηλικίας 15-18 ετών και οι τέσσερις ενήλικοι βαθμοφόροι.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο ΕΚΑΒ Κρήτης, ασθενοφόρα του οποίου μετέφεραν τα παιδιά και τους συνοδούς τους στα νοσοκομεία, όπως επίσης και διερχόμενοι οδηγοί. Γιατροί από τον Αγιο Νικόλαο έσπευσαν στην περιοχή για να συνδράμουν στο δύσκολο έργο των συναδέλφων τους και τέθηκαν σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία του Ηρακλείου, όπου τελικά μεταφέρθηκαν τα σοβαρότερα περιστατικά. Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων της Ιεράπετρας, οι οποίοι έσπευσαν να προσφέρουν αίμα.
http://www.espressonews.gr/
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΠΗΓΗ

"Η αρετή...του Τουρκικού Έθνους...

πηγή Ο ΧΡΟΝΟΣ Χρόνια τώρα γράφουμε γιά τήν τούρκικη πολιτική στό ζήτημα τῶν πομάκικων πανηγυριῶν, μά ἐλάχιστοι ἁρμόδιοι συγκινοῦνται. Δέν συγκινήθηκαν οὔτε ὅταν ἀποκαλύψαμε ὅτι πᾶνε νά τά μεταμορφώσουν σέ γιορτές γιά τήν ὀθωμανική κατάληψη τῆς Θράκης! Οὔτε ὅταν μεταφράσαμε τά λόγια Τούρκου ὁμιλητῆ πού ἦρθε πέρυσι γιά νά καυχηθεῖ ἀπό μικροφώνου γιά τήν κατάκτηση τῆς Κύπρου!
Σήμερα δημοσιεύουμε τήν πρόσκληση τοῦ σωματείου «ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΛΙΑ (ΣΕΤΣΕΚ)» πού διοργανώνει ἀπό τό 1997 τό πανηγύρι στά ὅρια τῶν νομῶν Ροδόπης καί Ἕβρου, στήν ὁποία πρόσκληση διαβάζουμε γιά μία ἐκδήλωση «ὅπου ἀναβιώνουν τά αἰσθήματα ἡρωισμοῦ, ἀρετῆς καί τιμιότητας τοῦ Τουρκικοῦ ἔθνους…»!
Καταλαβαίνετε λοιπόν τό σημεῖο στό ὁποῖο ἔχει φτάσει τό θράσσος τῶν διοργανωτῶν (πρόεδρος ὁ Ἀλή Πεντζάλ, γραμματέας ὁ Ἀχμέτ Καραχουσεΐν). Πῆραν μιά ξεχασμένη τοπική ἐμποροπανήγυρη τῶν Πομάκων καί τήν μετέτρεψαν σέ φιέστα τουρκισμοῦ, συχνά μέ τίς εὐλογίες καί τήν οἰκονομική ἐνίσχυση τῶν Ἑλλήνων ἰθυνόντων.
Ἄραγε ὑπάρχει κάπου μιά κόκκινη γραμμή, πέραν τῆς ὁποίας οἱ ἑλληνικές Ἀρχές ἐπεμβαίνουν καί τά θρασίμια πατάσσονται;
---------------------------------------------------------------------------------
Εξακολουθούν τα περισσότερα Κόμματα να ψάχνονται για
μειονοτικούς ψήφους και να έχουν βουλευτές Νομάρχες
και Δημάρχους οι οποίοι δηλώνουν ότι είναι Τούρκοι
όποτε τους δοθεί η ευκαιρία....
Αθηναίος

Ανακαλύφθηκε γονίδιο της επιληψίας



Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα γονίδιο που συνδέεται με την επιληψία και κατάφεραν να εμποδίσουν την ασθένεια σε εργαστηριακά πειράματα που πραγματοποίησαν με ποντικούς. Η έρευνα αυξάνει τις ελπίδες για νέες αποτελεσματικότερες θεραπείες των ασθενών στο μέλλον, τουλάχιστον για τις μισές περιπτώσεις επιληψίας σε ανθρώπους.
Η μελέτη...




έγινε από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Λιντς, υπό τον δρα Στιβ Κλάπκοτ, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Proceedings” της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC και τους «Τάιμς» του Λονδίνου.

Το γονίδιο-κλειδί (Atp1a3) ρυθμίζει το επίπεδο δύο σημαντικών ουσιών, του νάτριου και του κάλιου, στα εγκεφαλικά κύτταρα. Οι επιστήμονες εδώ και καιρό υποπτεύονταν ότι η ανισορροπία στα επίπεδα αυτών των χημικών στοιχείων προκαλεί πολλές περιπτώσεις επιληψίας. Η νέα μελέτη είναι η πρώτη που, πέρα από κάθε αμφιβολία, επιβεβαιώνει ότι ένα ελάττωμα στο συγκεκριμένο γονίδιο όντως ευθύνεται για αυτή την ανισορροπία και κατ’ επέκταση για τις επιληπτικές κρίσεις.

Η επιληψία είναι νευρολογική ασθένεια, κατά την οποία ο εγκέφαλος εμφανίζει υπερδιέγερση και οι νευρώνες (εγκεφαλικά κύτταρα) υπεραντιδρούν σε κάποιο ερέθισμα, σε σχέση με τα φυσιολογικά κύτταρα. Το νάτριο και το κάλιο κατ’ εξοχήν επηρεάζουν το πόσο εύκολα δραστηριοποιούνται και πώς αντιδρούν οι νευρώνες. Όπως το αλμυρό νερό της θάλασσας είναι καλύτερος αγωγός του ηλεκτρισμού σε σχέση με το νερό της βρύσης, έτσι όταν υπάρχει περισσότερο νάτριο στον εγκέφαλο, η αγωγιμότητα των νευρώνων αυξάνει και «πυροδοτούνται» πιο συχνά. Το γονίδιο Atp1a3 παράγει ένα ένζυμο που λειτουργεί ως «αντλία» νατρίου και καλίου, ρυθμίζοντας έτσι το επίπεδό τους στον εγκέφαλο.

Η ασθένεια πλήττει περίπου το 0,5% των ανθρώπων, αλλά οι αιτίες της παραμένουν άγνωστες τουλάχιστον στο 50% των περιπτώσεων, αν και πιστεύεται ότι υπάρχει γενετική-κληρονομική βάση, όμως μέχρι τώρα λίγη πρόοδος έχει γίνει στον εντοπισμό των υπεύθυνων γονιδίων. Το υπόλοιπο 50% των περιπτώσεων θεωρείται ότι προκαλείται από γνωστές αιτίες, όπως ένα τραύμα ή ένας όγκος στο κεφάλι ή κάποια νευρολογική πάθηση. Οι υπάρχουσες φαρμακευτικές θεραπείες είναι αναποτελεσματικές στο ένα τρίτο περίπου των ασθενών, ενώ υπάρχουν και παρενέργειες από τα φάρμακα.

Οι βρετανοί ερευνητές, που πειραματίστηκαν με το ποντίκι «Μίσκιν», έδειξαν ότι όσα από αυτά τα ζώα εμφανίζουν κρίσεις επιληψίας, διαθέτουν μια ελαττωματική μορφή του γονιδίου Atp1a3. Όταν οι επιστήμονες έδωσαν στα επιληπτικά ποντίκια τροφή που περιείχε ένα πρόσθετο αντίγραφο του φυσιολογικού γονιδίου Atp1a3 (ή, εναλλακτικά, διασταύρωσαν τα ποντίκια «Μίσκιν» με ποντίκια που είχαν τροποποιηθεί γενετικά για να περιέχουν ένα έξτρα αντίγραφο του συγκεκριμένου γονιδίου), το φυσιολογικό γονίδιο εξουδετέρωσε το αντίστοιχο ελαττωματικό γονίδιο και τα ποντίκια απαλλάχθηκαν τελείως από τις κρίσεις τους. Επίσης, οι μετρήσεις έδειξαν ότι είχαν κανονικά επίπεδα του ενζύμου, που ρυθμίζει την ποσότητα του νατρίου και του καλίου στον εγκέφαλο.

Αν και χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για να επιβεβαιωθεί ότι ο ίδιος βιοχημικός μηχανισμός ισχύει και στους ανθρώπους, οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό πράγματι συμβαίνει, επειδή το αντίστοιχο ανθρώπινο γονίδιο ATP1a3 είναι πάνω από 99% όμοιο με αυτό των ποντικών.

Ο επικεφαλής της έρευνας δρ Κλάπκοτ τόνισε ότι τα αποτελέσματά της «είναι πολλά υποσχόμενα, αλλά θα χρειαστεί πολύς χρόνος ακόμα πριν η έρευνα αποδώσει νέα αντι-επιληπτικά φάρμακα». Ήδη πάντως οι βρετανοί ερευνητές άρχισαν να μελετούν δείγματα DNA από ανθρώπους που πάσχουν από επιληψία, ώστε να διαπιστώσουν κατά πόσον διαθέτουν μια ανάλογη ελαττωματική μορφή του ίδιου γονιδίου.

Στο μέλλον, μια πιθανότητα θα είναι η δημιουργία ενός φαρμάκου που θα δίνει στους ασθενείς μια συνθετική μορφή του ενζύμου, το οποίο ρυθμίζει το κάλιο και το νάτριο. Εναλλακτικά, μπορεί να δημιουργηθούν φάρμακα που θα ενεργοποιούν το αδρανές αυτό ένζυμο.




ΚΑΙΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ!



Εξοργισμένοι μουσουλμάνοι σε ένα χωριό του δυτικού Πακιστάν, σκότωσαν το Σάββατο (01/08) 6 χριστιανούς και τραυμάτισαν ακόμα 12, ενώ πυρπόλησαν 40 σπίτια και μία εκκλησία, επειδή, όπως υποστηρίζουν, τα θύματα βεβήλωσαν το

Κοράνι.

«Έξι χριστιανοί, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 12 τραυματίστηκαν σε αυτό το λυπηρό περιστατικό», δήλωσε ο υπουργός Μειονοτήτων, Σαχμπάζ Μπατί, ο οποίος προσέθεσε πως τα θύματα δέχτηκαν επίθεση «από μία ομάδα ατόμων» στο χωριό Γκότζρα, περίπου 160 χλμ δυτικά της Λαχόρης.

«Οι νεκροί είναι όλοι τους χριστιανοί. Μου είπαν ότι κάηκαν ζωντανοί», ανέφερε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Ινκισάρ Χαν, στις αρχές Ιουλίου σημειώθηκε στο χωριό μια αντιπαράθεση μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων με αφορμή το Κοράνι, όμως το πρόβλημα αργότερα λύθηκε.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όμως και πάλι σήμερα, με την επίθεση εναντίον της χριστιανικής κοινότητας και το κάψιμο των κτηρίων, γεγονός που θεωρείται βέβαιο ότι είναι η συνέχεια αυτής της διένεξης.

Θα κάνετε κάποια διαμαρτυρία για αυτό προοδευτικάντηδες;;; Ή η ευαισθησία σας εξαντλείται μόνο όταν σας συμφέρει για να συκοφαντήσετε τους χριστιανούς ;;;

Πηγή: http://andronianoi.ucoz.com/news/2009-08-02-2082

Το δικό μας σχόλιο: Εμείς θα απευθύνουμε ένα άλλο παρεμφερές ερώτημα στους πάσης φύσεως Νεογενίτσαρους θολοκουρτουριάρηδες ψευτοπροοδευτικούς. Θα τολμούσαν να πουν και να γράψουν όσα λένε και δημοσιεύουν εναντίον της Ορθοδόξου Εκκλησίας σε μια ισλαμική χώρα εναντίον του Μουσουλμανισμού; Ασφαλώς και όχι! Πρώτον, γιατί είναι κιοτήδες και εκμεταλλεύονται την ανοχή που έχει αυτή η χώρα ακριβώς εξαιτίας της χριστιανικής της ταυτότητας και ιδιοσυγκρασίας. Δεύτερον, γιατί είναι δαιμονισμένοι, και ο διάβολος δεν τα βάζει με το διάβολο! Τον Σατανά ενοχλεί και καίει μόνο η Χριστιανική Αλήθεια που σώζει και αγιάζει και όχι οι σατανικές θρησκείες και αιρέσεις που οδηγούν σούμπιτους στο αιώνιο πυρ τους τυφλωμένους και αθέους οπαδούς τους!

Η Εκκλησία ευφραίνεται όταν ανανεώνει το πλούσιο και ιερό μαρτυρικό Της αίμα.

Ο Διάβολος στυγνάζει και φρυάττει μαζί με τους θολοκουρτουριάρηδες Νεογενίτσαρους. Ε, ρε και όταν θα μπούμε όλοι στην στρούγκα, τι έχουν να δουν τα ματάκια μας…


Σαν Σήμερα: 05/08/2009

1832: Πεθαίνει στο Ναύπλιο ο Δημήτριος Υψηλάντης, αδελφός του Αλέξανδρου Υψηλάντη και ηγετική μορφή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

1917: Μεγάλη πυρκαγιά καταστρέφει ολόκληρο τον κεντρικό τομέα της Θεσσαλονίκης.

1921: Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Δημήτριος Ράλλης.

1930: Γεννιέται ο αμερικανός αστροναύτης Νιλ Άρμστρονγκ, ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι.

1962: Η σταρ του κινηματογράφου Μέριλιν Μονρόε βρίσκεται νεκρή στο διαμέρισμά της στο Λος Άντζελες από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών.

1964: Οι ΗΠΑ αρχίζουν τους βομβαρδισμούς τους στο Βιετνάμ.

1966: Ο Τζον Λένον διακηρύσσει ότι οι Beatles είναι πιο δημοφιλείς από τον Ιησού.

1986: Η Γερουσία ψηφίζει το φιλόδοξο αντιπυραυλικό πρόγραμμα του προέδρου Ρίγκαν, γνωστό και ως «Πόλεμος των Άστρων».

This is Panathinaikos!

Όταν από το πρώτο λεπτό μπαίνεις έτοιμος να... δαγκώσεις τον αντίπαλο και να δώσεις απαντήσεις! Όταν έχεις έναν Κατσουράνη και έναν Λέτο από... άλλον πλανήτη και είσαι ο Παναθηναϊκός, τότε πολύ απλά καμία Σπάρτα Πράγας δεν μπορεί να σε αποκλείσει! Αυτή η ομάδα που παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ έκανε μια... μπουκιά τους Τσέχους και πήρε μια αντρίκεια πρόκριση στα playoffs του Τσάμπιονς Λιγκ! Σαριέγκι στο 45', «Κατσούρ» στο 54' και «Σάλπι» στο 89' τα τέρματα που διαμόρφωσαν το τελικό 3-0! Στην ενότητα του Champions League διαβάστε 12 άρθρα για τη μεγάλη ανατροπή.


4-3-3 με Λέτο, Κατσούρ

Χωρίς εκπλήξεις ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Χενκ Τεν Κάτε. Μια ενδεκάδα, την οποία είχε «δείξει» ο Ολλανδός από την περασμένη Παρασκευή.
Κάτω από το δοκάρια ο Γκαλίνοβιτς, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Μουν και στο κέντρο της άμυνας ο Βύντρα με τον Σαριέγκι. Ο Ζιλμπέρτο μοναδικός «κόφτης» στην μεσαία γραμμή, έχοντας στα αριστερά του τον Καραγκούνη και στα δεξιά τον Κατσουράνη. Από κει και πέρα, στο αριστερό «φτερό» ο Λέτο, στο δεξί ο Σισέ, όπως σας είχε προϊδεάσει από χθες το gazzetta.gr, που έκλεινε προς την κορυφή και αιχμή του δόρατος ο Σαλπιγγίδης σε αυτό το 4-3-3.

Από τον λαιμό αλλά...

Με το 3-1 στην πλάτη από το ματς της Πράγας ο Παναθηναϊκός δεν είχε άλλη επιλογή. Μπήκε μέσα στο ΟΑΚΑ αποφασισμένος για όλα, έτοιμος να... πνίξει τους Τσέχους και να μην τους αφήσει να πάρουν ανάσα. Και για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα στο πρώτο εικοσάλεπτο τα κατάφερε. Έστω και η ανάπτυξη δεν γινόταν και με τον πιο σωστό τρόπο, μιας και τα γεμίσματα προς τους επιθετικούς είχαν την... τιμητική τους. Η ουσία είναι ότι οι «πράσινοι» με κορυφαίους τους Λέτο και Κατσουράνη είχαν κλείσει τους φιλοξενούμενους στην εστία αλλά βρήκαν απέναντι τους έναν εξαιρετικό Μπλάζεκ, ο οποίος στο 10' και το 13' απόκρουσε τα σουτ του Καραγκούνη και Σισέ και το γρήγορο γκολ δεν ήρθε ποτέ.

Της... γιόμας

Μετά το 15' , όμως, οι παίκτες του Μπλάζεκ ισορρόπησαν το ματς. Πάντως, το «τριφύλλι» θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ νωρίς αλλά δεν εκμεταλλεύθηκε τις φάσεις που δημιούργησε. Όλα αυτά και ενώ ο Καραγκούνης έπαιζε πολύ πίσω και ουσιαστικά δεν βοηθούσε στην ανάπτυξη ενώ ο Μπράις Μουν ήταν εκτός τόπου και χρόνου αφήνοντας πίσω τεράστια κενά που ευτυχώς δεν τα πλήρωσε ο Παναθηναϊκός. Και οι γιόμες καλά κρατούσαν, με τους Χοχενέντερ και Χούμπνικ να κάνουν άνετα την δουλειά τους.

Μάλιστα σε ένα από τα εύκολα λάθη που γίνονταν στην μεσαία γραμμή ο Μπέργκερ παραλίγο να κάνει την ζημιά αλλά ο «κεραυνός» που έπιασε με το αριστερό πέρασε λίγο άουτ.

Λέτο κερνούσε, Σισέ δεν έπινε

Με τους Λέτο και Σισέ και Σαλπιγγίδη να αλλάζουν θέσεις στην επίθεση οι «πράσινοι» από το 30' και έπειτα έκλεισαν την Σπάρτα και πάλι στα καρέ της. Με τον Κατσουράνη να κάνει μεγάλο ματς και τον Αργεντινό να κάνει... παπάδες ο Παναθηναϊκός έφτασε τρεις φορές κοντά στο γκολ αλλά ο Σισέ δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 36' ο Μπλάζεκ έβγαλε ενστικτωδώς την κεφαλιά του Γάλλου έπειτα από σέντρα του Λέτο, στο 41' το ενάεριο βολέ του πάλι από προσπάθεια του Λατινοαμερικάνου πήγε ψηλά άουτ ενώ ένα λεπτό αργότερα έβαλε το κεφάλι σε σουτ του Λέτο με την μπάλα να περνά λίγο άουτ!

Σαριέγκι και...γκοοοολ!

Ότι δεν κατάφερε ο Σισέ, το έκανε ο Σαριέγκι στο τέλος του ημιχρόνου. Στο καλύτερο σημείο. Γκολ...λύτρωση και απονομή ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης. Ο Βάσκος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, έπιασε την κεφαλιά μετά από φάουλ του «Κάρα» και η...ρημάδα στο πλεκτό!

«Κατσούρ» για... τρέλα!

Αν θα υπήρχε μια επιθυμία στο «πράσινο στρατόπεδο» αυτή δεν θα ήταν άλλη από το να ξεκινούσε το δεύτερο ημίχρονο όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο. Με γκολ! Και έτσι και έγινε! Η μπάλα σταμάτησε να ταλαιπωρείται από τις γιόμες, ο Καραγκούνης την έβαλε κάτω, άνοιξε δεξιά για τον Σαλπιγγίδη που...μπούκαρε στη ν περιοχή και την κατάλληλη στιγμή την «έσπασε» στη σημείο του πέναλτι. Εκεί ήταν ο Κατσουράνης που με πλασέ, νίκησε τον Μπλάζεκ, έγραψε το 2-0 και...μουρλάθηκε κανονικά! Αυτό έδειξε ο τρόπος που πανηγύρισε το πρώτο του τέρμα με την ομάδα που αγαπούσε από μικρό παιδί! Σκορ πρόκρισης για το «τριφύλλι»!

Το... κλείδωσε!

Από κει και έπειτα, το «τριφύλλι» ναι μεν κατέβασε ρυθμό αλλά σε καμία περίπτωση δεν άφησε από τα χέρια του τον έλεγχο του παιχνιδιού. Για αυτό και στο 75’ ο Τεν Κάτε αντικατέστησε τον Λέτο και πέρασε στο ματς τον Σιμάο, ώστε να δώσει ο πιτσιρικάς τις απαιτούμενες ανάσες στον άξονα και να...κλειδώσει το ματς. Αντί του Λέτο στα αριστερά πέρασε ο Καραγκούνης. Μόνο για λίγο, όμως, μιας και δύο λεπτά αργότερα ο Ολλανδός πέρασε τον Γκάμπριελ αντί του αρχηγού που τα έδωσε όλα.

Το... κερασάκι

Το καλύτερο ήταν στο τέλος! Όταν η πρόκριση τελείωσε και τυπικά! Ο Σισέ βρήκε με πάσα τον Σαλπιγγίδη και ο Μακεδόνας φορ με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Μπλάζεκ και... 3-0!

Κάπως έτσι ήρθε η πρόκριση. Δίκαιη πέρα για πέρα. Ο Παναθηναϊκός έκανε μια πειστική εμφάνιση, έδειξε από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό και κατάφερε να γυρίσει το 3-1 του πρώτου ματς!

Όλα τα λεφτά ο Κατσουράνης με τον Λέτο, απίστευτο πάθος από Σαλπιγγίδη και Καραγκούνη ενώ κρίσιμο για την εξέλιξη του ματς το γκολ του Σαριέγκι! Σωστή διαχείριση του ματς από τον Τεν Κάτε από το πρώτο λεπτό. Είχε διαβάσει καλά τον αντίπαλο ενώ και με τις αλλαγές βοήθησε στο να μην απειληθεί η ομάδα του μετά το 2-0. Να'ναι καλά και ο Καλούντα που έχασε το άχαστο στο 87'.
http://www.gazzetta.gr/