Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΜΙΑ ΓΑΤΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!


Σαμποτάζ στο Καμποτάζ (…και τύφλα να΄χει ο Χίτσκοκ τώρα. Χα!)


Posted by J.McManus

Από το "Έθνος"

«Κλείσαμε όλες τις βιομηχανίες και τα εργοστάσια της Χώρας… Τι απέμεινε τώρα; Η “βαρειά” βιομηχανία του Τουρισμού. ΠΑΜΕ να την κλείσουμε και δαύτη…»

Πώς να κερδίσετε 12 δις. $ ποντάροντας 100 χιλιάδες στην πτώχευση της Ελλάδας


Το μέγεθος της κερδοσκοπίας εναντίον της Ελλάδας και ο βαθμός στον οποίο τα CDS είναι υπεύθυνα για την ελληνική κρίση είναι πάρα πολύ υποβαθμισμένα και αυτό γιατί όταν το θέμα εξετάζεται από τους ελάχιστους που το κατανοούν σε βάθος, αυτό γίνεται επιφανειακά, παραλείποντας μερικές εξαιρετικά σημαντικές παραμέτρους.
Τα ελληνικά CDS υποτίθεται πως είναι μία ασφάλεια που μπορούν να αγοράσουν όσοι έχουν επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα ούτως ώστε να αντισταθμίσουν τον κίνδυνο από μία ενδεχόμενη πτώχευση της χώρας και συνεπώς από μία ενδεχόμενη αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων της, πληρώνοντας ένα ασφάλιστρο (το οποίο είναι κυμαινόμενο και ανεβοκατεβαίνει όπως μία μετοχή) στο τραπεζικό ίδρυμα ή το επενδυτικό ίδρυμα που τους τα πουλάει.
Ωστόσο, επιτρέπεται να αγοράσει κανείς CDS και να νομιμοποιείται να λάβει την αποζημίωση σε περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας χωρίς να έχει στην κατοχή του ελληνικά ομόλογα, δηλαδή χωρίς να έχει την ανάγκη ασφάλισης της επένδυσης του. Σε αυτήν την περίπτωση τα ελληνικά CDS μετατρέπονται σε ένα χρηματιστηριακό στοίχημα, από το οποίο ο κερδοσκόπος μπορεί να κερδίσει με δύο τρόπους: είτε από την άνοδο της τιμής του CDS και την πώληση του ακριβότερα απ’ ότι το αγόρασε, καθώς το ασφάλιστρο αυξάνεται όσο η χρηματοπιστωτική επίθεση στην Ελλάδα συνεχίζεται είτε από την πραγματική πτώχευση της Ελλάδας και τη λήψη της τεράστιας αποζημίωσης.
Η δυνατότητα αυτή, της αγοράς CDS χωρίς την προϋπόθεση της κατοχής ελληνικών ομολόγων, δημιουργεί ένα κερδοσκοπικό κύκλο ασύλληπτων διαστάσεων, καθώς εμπλέκει, πέρα από hedge funds και κάθε λογής κερδοσκοπικά ιδρύματα και τις μεγαλύτερες τράπεζες / δανειστές της Ελλάδας, τις οποίες αναγκάζει να πουλήσουν ελληνικά ομόλογα εκτινάσσοντας τα επιτόκια τους στα ύψη και επομένως απογειώνοντας το κόστος δανεισμού της Ελλάδας.
Αυτό, γιατί όταν ένας κερδοσκόπος θέλει να στοιχηματίσει αγοράζοντας ελληνικά CDS, πρέπει να στραφεί, κατά κανόνα, στις μεγάλες τράπεζες που είναι οι νόμιμοι διαπραγματευτές αυτών των προϊόντων. Αγοράζοντας ελληνικά CDS από αυτές, στην ουσία ποντάρει εναντίον τους, καθώς θα είναι αυτές που θα κληθούν να τον πληρώσουν αν η Ελλάδα πτωχεύσει Το άμεσο αποτέλεσμα είναι οι τράπεζες να προχωρούν σε στρατηγικές αντιστάθμισης του επενδυτικού κινδύνου που ανέλαβαν, είτε προχωρώντας σε πωλήσεις ελληνικών ομολόγων είτε λαμβάνοντας θέσεις short εναντίον τους, δηλαδή πουλώντας τα, ποντάροντας στην πτώση τους, με την ελπίδα ότι θα τα αγοράσουν, στο μέλλον, φθηνότερα.
Αυτό συμβαίνει γιατί καθώς οι κερδοσκόποι ποντάρουν στην αύξηση της πιθανότητας πτώχευσης της Ελλάδας αγοράζοντας όλο και περισσότερα CDS, οι τράπεζες που τους τα πουλούν είναι σα να ποντάρουν όλο και περισσότερο στο αντίθετο ενδεχόμενο, δηλαδή στη μη πτώχευση της Ελλάδας. Καθώς, όμως, οι περισσότερες από αυτές έχουν, ήδη και ελληνικά ομόλογα, βρίσκονται να ποντάρουν διπλά στη μη πτώχευση της Ελλάδας, από τη μία πλευρά με το να κατέχουν ομόλογα και από την άλλη παίζοντας κόντρα στους κερδοσκόπους των CDS. Το αποτέλεσμα είναι η υπερέκθεση τους στην επένδυση υπέρ της Ελλάδας η οποία τις οδηγεί, σχεδόν αναγκαστικά, στην ανάγκη της μείωσης του επενδυτικού τους ρίσκου πουλώντας ελληνικά ομόλογα ή και ποντάροντας στην πτώση τους. Οι τράπεζες που δεν έχουν, ήδη, επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα, ώστε να μπορούν να πουλήσουν κάποια από αυτά μειώνοντας το ρίσκο τους, αναγκάζονται να τα δανειστούν από άλλες τράπεζες και να τα πουλήσουν short, ποντάροντας και αυτές στην πτώση τους, ώστε να τα αγοράσουν αργότερα χαμηλότερα για να τα επιστρέψουν στις τράπεζες απ’ όπου τα δανείστηκαν.
Απλοποιώντας το παράδειγμα μπορούμε να πούμε πως όταν πραγματοποιείται μία πράξη αγοράς ελληνικών CDS, ενεργοποιείται και μία πράξη πώλησης ελληνικών ομολόγων, με την τελευταία να έχει ως αυτόματη συνέπεια την αύξηση των επιτοκίων των ομολόγων (και των spreads τους με τα γερμανικά), δηλαδή την αύξηση του κόστους δανεισμού της Ελλάδας. Όσο οι κερδοσκόποι συνεχίζουν να σπρώχνουν την τιμή των CDS υψηλότερα, αγοράζοντας τα, τόσο οι τράπεζες που τους τα πουλούν επενδύουν στην πτώση των ελληνικών ομολόγων, σπρώχνοντας τα επιτόκια τους και το κόστος δανεισμού της Ελλάδας υψηλότερα.
Έτσι, η Ελλάδα έχει γίνει ένα τεράστιο χρηματιστηριακό καζίνο (ανάλογο με εκείνο που οδήγησε στην κατάρρευση της αγοράς ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ, πάλι με τη χρήση των CDS), το οποίο παρέχει ευκαιρίες για κέρδη σε κερδοσκόπους και τράπεζες σε όλο τον κόσμο, καθώς οι πρώτοι κερδίζουν όσο η κρίση επιδεινώνεται ενώ οι τράπεζες απολαμβάνουν τα κέρδη από τις προμήθειες που λαμβάνουν από το εμπόριο CDS. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη χειρότερο καθώς τα CDS μπορούν να αγοραστούν με μόχλευση, δηλαδή πληρώνοντας τμήμα, μόνο, της πραγματικής αξίας της τιμής τους. Έτσι, μία επένδυση σε ελληνικά CDS της τάξης του 1 εκ δολαρίων, μπορεί να απαιτεί κεφάλαιο μόλις της τάξης των 100 χιλιάδων δολαρίων.
Η μελέτη της πορείας τιμών των ελληνικών CDS αποκαλύπτει ότι η άνοδος τους ξεκίνησε από τον Ιούλιο του 2007, ταυτόχρονα με μία σειρά άλλων χρηματοπιστωτικών εξελίξεων, που αποτελούν τα σημαντικότερα κομμάτια στο διεθνές παζλ που δημιουργεί το έξυπνο χρήμα, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του ίδιου αυτού παζλ για περισσότερο από 2,5 χρόνια από σήμερα. Στο διάστημα αυτό έχει πέσει πάνω της μία χρηματοπιστωτική βόμβα 12204 μεγατόνων, όση, δηλαδή, είναι η ποσοστιαία άνοδος των τιμών των CDS από τις 4,6 μονάδες βάσης, τον Ιούλιο του 2007, στις 566 μονάδες βάσης σήμερα, η οποία και είχε ως αντανακλαστική συνέπεια το ξεπούλημα των ελληνικών ομολόγων, την απογείωση των επιτοκίων τους και την εκτίναξη του κόστους δανεισμού για την Ελλάδα.
Ο κερδοσκόπος που επένδυσε 1 εκ δολάρια ποντάροντας στην πτώχευση της Ελλάδας τον Ιούλιο του 2007, σήμερα βλέπει την επένδυση του να αξίζει 12,204 δις δολάρια. Και το πιθανότερο είναι πως για την αρχική επένδυση του 1 εκ δολαρίων δεν πλήρωσε περισσότερο από το 10%, δηλαδή 100 χιλιάδες δολάρια.
Και καθώς στις χρηματοπιστωτικές αγορές το κέρδος του ενός είναι, κατά κανόνα, η απώλεια του άλλου, το λογαριασμό για τα κέρδη των κερδοσκόπων τον λαμβάνει, μέσω της αγοράς ομολόγων, ο Έλληνας πολίτης (και θα συνεχίσει να τον λαμβάνει για πολλά χρόνια ακόμη). Έτσι, όταν η Ελλάδα κόβει μισθούς, λαμβάνει σκληρά δημοσιονομικά μέτρα κλπ, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα για να πληρώσει τους επιπλέον τόκους που προκύπτουν από την αύξηση του κόστους δανεισμού της, στην ουσία ενεργοποιεί το μηχανισμό εκείνο που, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να συγκεντρώσει τα χρήματα που θα πληρωθούν σε όσους πέτυχαν το τζακ ποτ ποντάροντας εναντίον της στην αγορά CDS.
Και πριν βιαστούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα πως η Ελλάδα έγινε εσκεμμένα στόχος σκοτεινών δυνάμεων, αξίζει να θυμηθούμε πως εξαιτίας των CDS κατέρρευσε η αγορά κατοικίας των ΗΠΑ, οδηγώντας σε μεγάλες απώλειες ή και στην πτώχευση εκατομμύρια Αμερικανών, για να καταλάβουμε πως οι κερδοσκόποι ενδιαφέρονται μόνο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και τίποτε άλλο.

Σε λίγο θα τους δούμε στην Ομόνοια....



Με παιδικές πλαστικές φουσκωτές βάρκες προσπάθησαν να εισέλθουν από την Αλβανική ακτή τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι όμως εντοπίστηκαν ανοικτά της Βόρειας Κέρκυρας.

Χθες στις 23.40, το Κέντρο Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTS) Κέρκυρας, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρειου Στενού Κέρκυρας, δύο ύποπτους στόχους.
Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος που εκτελούσε περιπολία και διαπίστωσε ότι επρόκειτο για δύο παιδικές πλαστικές φουσκωτές λέμβους, προερχόμενες από τις έναντι αλβανικές ακτές, στις οποίες επέβαιναν τρεις αλλοδαποί (2 άντρες και 1 γυναίκα), χωρίς νόμιμα έγγραφα.
Οι αλλοδαποί περισυνελέγησαν με ασφάλεια και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κέρκυρας ενώ στη συνέχεια, κατόπιν εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα, παραδόθηκαν στο Συνοριακό Τμήμα Κασσιώπης.
πηγή

Αντί να τους πάνε στο Αστυνομικό Τμήμα στην Κέρκυρα και μεθαύριο
να τους δούμε στην Ομόνοια να διαβάζουν τα πρωτοσέλιδα
των Αλβανικών εφημερίδων γιατί δεν τους πήγαιναν να τους
αφήσουν δίπλα στα Αλβανικά παράλια ;

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΤΑΡΙΦΑΣ-ΠΗΡΕ ΚΟΥΡΣΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ταξιτζής μετέφερε πέντε λαθρομετανάστες

ME TΑΡΙΦΑ 300 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟ
ΣΥΝ ΟΤΙ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΜΕΤΡΟ

Ταξιτζής μετέφερε με το ταξί του πέντε λαθρομετανάστες που παρέλαβε από την περιοχή Άνοιξης Χασίων Γρεβενών και θα τους μετέφερε στην Λαμία και Λιβαδειά, έναντι 300 ευρώ το... κεφάλι συν τη χρηματική αξία που θα είχε καταγράψει το ταξίμετρο.Το ταξί κατασχέθηκε και οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Γρεβενών.

ΡΕΖΙΛΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ TIMES ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ---ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Αναρτήθηκε από http://eglimatikotita.blogspot.com/


OI AMEΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΙΜΕ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ

ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ.. ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ...ΝΙΩΣΟΥΝ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ!!
"Millions of migrants have arrived in Greece, Italy and Spain over the past decade. To avoid serious social problems, those countries need to do a better job of making them feel welcome"

ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΜΑΙΜΟΥ ..ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ!

"For 16-year-old Fatma, who goes by the Greek name Stephania, and Marie, 14, both born in Athens,"

ΟΙ ΔΕ ΜΑΝΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ .."ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΤΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ!!ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ!

" "The law is completely racist," says Sankoh, who moved to Greece 23 years ago"

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΠΛΗΤΤΟΥΝ ΓΙΑ ...ΨΥΧΡΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΕ ΒΑΡΚΕΣ !!!!

ΥΜΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ,

ΕΝΩ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ!
" But one look at Sankoh's apartment building shows the changes that have taken place since the 1990s. Ten years ago, most of the residents were Greek. Today, the names on the intercom buttons are Bangladeshi, Bulgarian and Ugandan."

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΕ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ.ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΤΩΝ 60 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ!!!!KAI MONO ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΙ ΕΙΣΕΛΘΟΝΤΕΣ!

"During the first half of 2009, almost a quarter of all European arrests of illegal immigrants took place in Greece — more than any other single country and twice that of Italy."

ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!!
"The climate in Athens is just getting worse and worse," says Alexia Vassiliou, a lawyer with the Greek Council for Refugees. "We've got to do something to relieve some of the pressure that's building up."

ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ

http://www.time.com

Στα 1,5 με 2,5 δις ευρώ οι ζημιές για τις αεροπορικές εταιρείες

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΝΕΦΟΥ ΤΗΣ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗΣ ΤΕΦΡΑΣ

Οι ζημιές από το σύννεφο της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία για την ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία εκτιμώνται από 1,5 έως 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ,ανακοίνωσε σήμερα ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Μεταφορές Σιίμ Κάλας κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

"Κάναμε όλες τις αποτιμήσεις και τις εκτιμήσεις μας για τα κόστη και εκτιμούμε ένα αριθμό μεταξύ 1,5 και 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ",είπε ο Επίτροπος.

Η εκτίμηση καλύπτει όλους τους τομείς της αεροπορικής βιομηχανίας που επλήγη από την ακύρωση περίπου 100.000 πτήσεων,συμπεριλαμβανομένων αεροπορικών εταιρειών,αεροδρομίων και ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Ο Κάλας,οικονομολόγος,παρουσίασε μία σειρά ενεργειών για να βοηθηθεί η αεροπορική βιομηχανία να ανακάμψει από την κρίση και να αποφευχθεί μία επανάληψή της.

Εξάλλου,σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης μπορούν να λάβουν προσωρινά μέτρα για να βοηθήσουν τις αεροπορικές εταιρείες που καθήλωσαν τα αεροσκάφη τους την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας του σύννεφου της ηφαιστειακής τέφρας .

"Το κλείσιμο του εναέριου χώρου στην ΕΕ δικαιολογεί την λήψη μέτρων σε προσωρινή βάση ,ευελιξία στην εφαρμογή των ισχυόντων κανόνων και πολιτικών για να χαλαρώσει η πίεση στις αεροπορικές εταιρείες και να βοηθηθούν στα άμεσα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν",τονίζεται την ανακοίνωση της Επιτροπής.

ΑΚΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΜΕ 12 ΕΥΡΩ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Με 12 ευρώ έφαγαν τα μέλη του ΔΝΤ στην Αθήνα. Το είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου που έβαλε και τα γεύματα τους στην real(κάτι φακές, φασόλια κ.α.) και έχει δίκιο στο ερώτημα που έκανε: "Ποιος Έλληνας πολιτικός τρώει έξω με 12 ευρώ το γεύμα";
funny animated gif

Ή κάντα όλα λίμπα, ή σκάσε και κολύμπα!!!!

0.jpgΔύο κείμενα, θυμωμένα, οργίλα και συγχρόνως κείμενα-κραυγή για την κατάντια του τόπου μας, τα τελευταία 30 χρόνια.

Κατάντια, που την προκάλεσαν οι άθλιες, ανήθικες και εκμαυλιστικές πολιτικές των Κυβερνήσεων των χρόνων αυτών.

Όταν το 1981 ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ την εξουσία, το εξωτερκό χρέος της Ελλάδας ήταν ΜΗΔΕΝ.9.jpg

Όταν το 2004, το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε την εξουσία στην Ν. Δημοκρατία, το εξωτερικό χρέος είχε φτάσει σχεδόν το 200 δισεκατ. ευρώ.

Όταν η Ν. Δημοκρατία παρέδωσε την εξουσία, το εξωτερικό χρέος είχε αγγίξει τα 300 δισεκ.

Κι όταν τ8.jpgο ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβρη του 2009 παρέλαβε την εξουσία, χλευάζοντας σχεδόν τους πολίτες με τα ψέμματά του, ο κ. Παπανδρέου και οι ακόλουθοί του πάσχισαν και πασχίζουν να μας πείσουν, ότι για όλα φταίει η Ν. Δημοκρατία. Και θεωρούν επομένους τους εαυτούς τους άμοιρους των τεράστιων ευθυνών τους, απέναντι στον ταλαίπωρο αυτό τόπο, που δυστύχησε να έχει τέτοιου είδους Κυβερνώντες.

Κι όταν ο λαλίστατος κ. Παπανδρέου έβαλε το πιστόλι το τραπέζι, κανείς δεν φανταζόταν ότι θα το έστρεφε με πλήρη επίγνωση και κυνική αδιαφορία στα μούτρα των Ελλήνων.

Διαβάστε αδέλφια τα κείμενα. Όποιος διαφωνεί, πάσχει από καλπάζουσα τυφλαμάρα και κουφαμάρα.

Κείμενο πρώτο

Πού θα κρυφτείτε;

«Τώρα να δούμε πού θα κρυφτείτε, ολετήρες. Τώρα που θα ξεσπάσει η οργή του λαού και θα σας κυνηγάει ακόμη και στον ύπνο σας... Τώρα να δούμε, ανίκανοι, τι θα πείτε σ' αυτούς που υποφέρουν χωρίς να φταίνε· σ' αυτούς που μένουν άποροι και άνεργοι· σ' αυτούς που θα χάσουν σπίτια και δουλειές, αξιοπρέπεια και κάθε ελπίδα...

4.jpgΤώρα να δούμε, λογάδες της «Αλλαγής», που γεμίσατε τον κόσμο προσμονή, αλλά το μόνο που είδε, είναι να γίνεται η χώρ3.jpgα του ερειπιώνας και οι δικοί σας νερόλακκοι να γίνονται πισίνες και αρχοντικά...

Τώρα να δούμε, ψευταράδες του «εκσυγχρονισμού», της αλχημείας και της «δημιουργικής λογιστικής», παραμυθάδες της συμφοράς, που δήθεν παραδώσατε μιαν «ισχυρή Ελλάδα» -ένα μπαλόνι ήταν, με αποκριάτικη χρυσόσκονη για περίβλημα...

Τώρα να δούμε, νεκροθάφτες της «μεταρρύθμισης» και της «επανίδρυσης του κράτους», τι θα πείτε για τα τερατώδη ψεύδη, το ανύπαρκτο έργο, τους κουμπάρους, τις «μίζες» και τις μύγες, με τις οποίες βρωμίσατε το παρμπρίζ της πατρίδας...

00.jpgΤώρα να δούμε πώς θα απολογηθείτε στον κόσμο που σας πίστεψε, θλιβεροί ερασιτέχνες του νέου Παπανδρεϊσμού, ανίκανοι, θολωμένοι και απαράσκευοι, φλύαροι προπαγανδιστές και ασύστολοι εκτελεστές δεδομένων εντολών...

Τώρα να δούμε, κανάγιες, «θλιβερές πορδές» του συστήματος, εσείς οι δύο «μεγάλοι», που κατέχετε μονίμως τα κλειδιά του σπιτιού και το7.jpg καταντήσατε μπορντέλο, έχοντας ξεπουλήσει το κτίριο και τα ασημικά του... Εσείς, φαφλατάδες, που δεν μπορείτε να μοιράσετε δυο γαϊδουριών άχυρο. Εσείς, που κάνατε θρεφτάρι τη διαφθορά και οδηγήσατε έναν λαό να σέρνεται στους δρόμους της μίζας και της λαμογιάς, της ξεφτίλας και της εξαθλίωσης. Εσείς, που κάνετε τις δουλειές με τη διαπλοκή και τα τσιράκια σας στα μήντια, παρουσιάζοντας το μαύρο άσπρο. Εσείς, που γεμίσατε φολίδες και γκρίζες ζώνες το δέρμα της πατρίδος...

Τώρα να δούμε πού θα κρυφτείτε. Τώρα που θα σας πάρει με τις πέτρες ο θυμωμένος κόσμος, ξεκρέμαστος μες στην απελπισία του. Τώρα που έρχεται καταπάνω σας ένα ωκεάνιο κύμα οργής. Τώρα που θα τριγυρνάτε αιωνίως στιγματισμένοι. Εσείς όλοι, που παραδώσατε τη χώρα χρεωκοπημένη και ταπεινωμένη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο...»

Έγραψε: Γιάννης Τριάντης

"Ελευθεροτυπία" 24-4-2010

Κείμενο δεύτερο

« Ενα γιγαντιαίο «Γιατί» κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας. Τόσο κοφτερό όπως η λεπίδα της λαιμητόμου της επανάστασης του 1789. Εντάξει. Το 1.jpgξέρουμε. Το βιώνουμε. Το κουβεντιάζουμε. Το αναπαράγουμε. Πως οι μηχανισμοί είναι παράλυτοι. Το πολιτικό σύστημα διεφθαρμένο, ανίκανο, τελειωμένο. Πως με τη φιλαυτία και την αρχομανία τους μας πήραν στον λαιμό τους. Αλλά γιατί αντίδραση ελάχιστη έως καμία; Γιατί δεν ρισκάρουμε να σηκωθούμε από τον καναπέ και να βγούμε από το καφενείο; 2.jpgΕπειδή είμαστε τρομοκρατημένοι από τη χρεοκοπία. Επειδή αντέχουμε. Επειδή κι εμείς είμαστε χαλασμένοι, παρηκμασμένοι, διεφθαρμένοι. Η αλήθεια είναι ανατριχιαστική. Μεγάλοι εκείνοι. Μικροί εμείς. Η κλίμακα αλλάζει. Η ουσία ίδια σε κάθε κατηγορία. Μεγαλοαπατεώνες εκείνοι. Μικροαπατεώνες εμείς. Μεγαλοφοροφυγάδες εκείνοι. Μικροφοροφυγάδες εμείς. Μεγαλοδιαπλεκόμενοι εκείνοι. Μικροδιαπλεκόμενοι εμείς. Μεγαλοβολεμένοι εκείνοι. Κουτσοβολεμένοι εμείς. Αφεντικά εκείνοι. Καμαριέρες εμείς. Με το χοντρό πορτοφόλι εκείνοι. Με το φιλοδώρημα εμείς. Πελατειακό το σύστημα της Πολιτείας. Το ανεχτήκαμε, το στηρίξαμε, το ψηφίσαμε. Μην πας μακριά. Η6.jpg διαστροφή των αξιών είναι πολύ κοντά. Με τα χέρια μας τη φυτέψαμε μέσα μας. Από Πολίτης έγινες πελάτης. Από Πατρίδα κατάντησε μαγαζί η φτωχή Ελλάδα η μικρή. Ετσι αγοραία η συνείδηση. Εκμαυλισμένη η ηθική. Ετσι εξαγορά αντί για ιδεολογία. Ετσι δούναι και λαβείν αντί για έλεγχο και αληθινή πολιτική. Ετσι όσο πέφτουν εκείνοι τόσο γκρεμιζόμαστε κι εμείς. Οσο σαπίζει το σύστημα τόσο σαπίζουμε κι εμείς. Κοινή λογική. Η διαλεκτική της απόλυτης παρακμής. Βρωμάει το ψάρι από το κεφάλι. Βρωμάει και η ουρά που το κρατάει. Ας πούμε ότι διά μαγείας φεύγουν εκείνοι. Τι κάνουμε εμείς; Θα βγάλουμε νέα ονόματα με την ίδια λογική. Μόνο η χρεοκοπία θα μας σώσει από τη σαπίλα. Τα χάνω όλα για να κερδίσω την αυτοεκτίμησή μου, τον αυτοσεβασμό μου, την αξιοπρέπειά μου και τη μαγκιά μου. Υπάρχει ελπίδα. Πεθαίνω για να ζήσω μια αληθινή Ζωή! »


Δ. Δανίκας


ΤΟ ΒΗΜΑ , 24-4-2010


5.jpgΓια την αντιγραφή Καρφίτσα, που συνυπογράφει και τα δύο.

Βέβαια το κείμενο του κ। Τριάντη, ας μου επιτραπεί να πω, είναι δυνατό και συγχρόνως τόσο ουτοπικό. Δεν πιστεύω ότι τούτος ο λαός, μετά από τόσα χρόνια διαφθοράς, σαπίσματος και εκμαυλισμού είναι πια σε θέση να αντιδράσει, ως όφειλε, αν είχε υγιείς δομές.

ΠΗΓΗ

"Ποιοι τα έφαγαν ? που επήγαν τόσα δισεκατομμύρια ευρώ ?"

"Ποιοι τα έφαγαν ? που επήγαν τόσα δισεκατομμύρια ευρώ ?

Τα 50% από τα φαγωμένα πήγαν σε τσέπες πολιτικών και επιχειρηματιών (μεγαλοεργολάβοι . ΜΜΕ .κλπ)

Τα άλλα 45% πήγαν σε δημοσίους υπαλλήλους (τεραστίους μισθούς , εφάπαξ , συνταξαρες από στα 50 τους χρόνια μ.ο. ) δημιούργησαν ένα ...
κράτος που περισσότεροι ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι από τους ιδιωτικούς , με το αζημίωτο φυσικά , για αυτό και ενώ ένας κοινός άνθρωπος έβλεπε ότι το καράβι πάει στην ξέρα , τα εκλογικά αποτελέσματα επιβράβευαν την πορεία του καραβιού

Και τα άλλα 5% από τα κλεμμένα –φαγωμένα τα έδιναν στους αγρότες , που με περίσσιο θράσος κάθε χρόνο απαιτούσαν ενισχυσεις για να τα τρώνε στα μπουζούκια και στα αμάξια , όποιος έχει αντίρρηση ας πάει μια βόλτα στην Λάρισα


Οπότε πιασε το αυγό και κουρευτο , άκρη κανείς δεν θα βγάλει ποτέ και ας μην ξεχνάμε ότι ο εμπνευστής του σχεδίου αυτού είναι θαμμένος στο Α νεκροταφείο"









Αναρτήθηκε από troktiko

28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1992 Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΑΚΡΥΖΩΝΤΑΣ ΛΕΕΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ




ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ : "ΕΛΠΙΖΩ ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ
ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ Η
ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ,ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ"

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ!


...
Την Κυριακή 21/02/2010 συμμορία 60 περίπου αναρχικών με ορμητήριο την τοπική Ιατρική Σχολή φέροντας επιδεικτικά κουκούλες, κράνη, σιδηρολοστούς, μαχαίρια κ.λ.π. περιφερόταν ανενόχλητη στο κέντρο της Λάρισας με σκοπό να ματαιώσει εκδήλωση του «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ». Μεταξύ άλλων επιχείρησαν να σπάσουν με σφυριά την προτομή ΓΡΙΒΑ-ΔΙΓΕΝΗ στην πλατεία Αγίου Βησσαρίωνος. Ο συναγωνιστής Αργύρης Θωμάς διερχόμενος μόνος του από εκεί επιχείρησε να τους αποτρέψει φωνάζοντας.
Περικυκλώθηκε από 35-40 ατομα και δέχθηκε δολοφονική επίθεση. Υπέστη τραύματα από πέτρες σε όλο το σώμα, πλήγμα μαχαιριού στο δεξί χέρι, δύο εγκεφαλικά αιματώματα και κάταγμα στον αριστερό κρόταφο. Η συμμορία ανενόχλητη από τις δυνάμεις Υπ.ΠΡΟ.ΠΟ. λίγο αργότερα σε παρακείμενο δρόμο τραυμάτισε επίσης το διερχόμενο στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ. Γεωργούλα Ηλία (47 ετών οικοδόμο) με την ίδια μέθοδο και κατέφυγε στο «άσυλο».
Ο Αργύρης Γ.Θωμάς είναι οικοδόμος 47 ετών πατέρας 4 ανηλίκων παιδιών πρώην πολιτικός πρόσφυγας (αρχές του 1990) με καταγωγή από την Βόρειο Ήπειρο και γνωστός αγωνιστής εδώ κι είκοσι έτη στην Λάρισα, κατά το παρελθόν διετέλεσε μέλος του ΕΝΕΚ, μέλος του ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ-ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ και στέλεχος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.
Λόγω του σοβαρότατου τραυματισμού, του απαγορεύεται κάθε είδος σωματικής εργασίας τώρα και προσεχώς. Ακολουθεί πολυδάπανη νοσηλευτική αγωγή και χρήζει ιατρικής φροντίδος εκτός ασφαλιστικών ταμείων. Μην έχοντας άλλα περιουσιακά στοιχεία και εισοδήματα σήμερα δυσκολεύεται να συντηρήσει την οικογένειά του και να ανταπεξέλθει στα νοσήλεια. Αντιμετωπίζει δε και το φάσμα της εξώσεως από την οικία του άμεσα.
Καθένας που θα διαβάσει το κείμενο αυτό ας κάνει ότι του υπαγορεύει η εθνική του συνείδηση τώρα.
Καταθέστε οποιοδήποτε ποσό στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Λογαριασμός ενισχύσεως: 397 / 557159 – 66, ΑΡΓΥΡΗΣ Γ. ΘΩΜΑΣ

πηγή

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ

Τις υψηλότερες πιθανότητες πτώχευσης παγκοσμίως συγκεντρώνει η Ελλάδα, μεγαλύτερες ακόμα και από την Αργεντινή και την Βενεζουέλα, με βάση την κίνηση των ελληνικών πενταετών CDS όπως παρακολουθείται από την CMA Datavision.

Την Τρίτη, τα ελληνικά CDS σημειώνουν νέο ιστορικό υψηλό, στις 797 μ.β., επίπεδο που υποδηλώνει πιθανότητα πτώχευσης 46,07% για την Ελλάδα, ακολουθεί η Βενεζουέλα... (43,65%), η Αργεντινή (43,15%), ενώ χαμηλότερα στην κατάταξη βρίσκονται χώρες όπως το Πακιστάν (36,61%), η Ουκρανία (32,08%), η Πορτογαλία (26,11%) και το Ιράκ (25,79%).

ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΚΤΗΝΟΣ ΕΡΙΞΕ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΠΑΙΔΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΟΥ

75χρονος έλουσε με βραστο νερό σε 13χρονο

TON ENOXΛΟΥΣΑΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ

Τρομακτικό γεγονός έλαβε χώρα στους Αγίους Θεόδωρους, όταν 75χρονος, έριξε μια κατσαρόλα ζεστό νερό στο πρόσωπο 13χρονου, επειδή τον ενοχλούσε που έπαιζε στο σπίτι του. Ο ηλικιωμένος ενοχλήθηκε από τα γέλια, του μικρού, πήρε μία κατσαρόλα με βραστό νερό και την έριξε στο πρόσωπο του ανήλικου.

Ο 75χρονος υποστήριξε στην απολογία του ότι μετέφερε μία κατσαρόλα με βραστό νερό όταν ένα από τα παιδιά τον σκούντησε, αυτός έχασε την ισορροπία του και «έλουσε» τον 13χρονο.

Απάντηση των πιλότων της ΠΑ στις δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλο για την «λευκή» απεργία τους

Οι πιλότοι της ΠΑ ως απάντηση στις χθεσινές έντονα αποδοκιμαστικές δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Βενιζέλου για την "λευκή" απεργία που έκαναν, έστειλαν στο defencenet.gr την ακόλουθη επιστολή-μαρτυρία την οποία και παραθέτουμε αυτούσια:...


«Αυτή την "δουλειά" δεν ξεκινήσαμε να την κάνουμε για τα χρήματα...Δώσαμε εξετάσεις για να μπούμε στην Σχολή Ικάρων γνωρίζοντας ότι θα στερηθούμε 4 από τα καλύτερα χρόνια ενός εφήβου (τα φοιτητικά) κλεισμένοι μέσα σε ένα στρατόπεδο...το τίμημα του να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, αυτό που λατρεύουμε... να πετάξουμε μια μέρα πάνω από το Αιγαίο.

Δεν περιμένουμε να γίνουμε πλούσιοι από αυτό. Το μόνο που ζητήσαμε είναι να υπάρχει ηρεμία στην προσωπική και οικογενειακή ζωή μας ώστε να αφοσιωθούμε ψυχή τε και σώματι στην προσφορά στην πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο να αφοσιωθούμε στην
λατρεία μας... στην "δουλειά" μας.

Σε μια "δουλειά" που πριν φύγουμε το πρωί φιλάμε την οικογένεια και πάμε για απογείωση.

Σε μια "δουλειά" που στο αεροδρόμιο αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στο αυτοκίνητο για να μην χρειαστεί αργότερα να σπάσει κάποιος το παράθυρο του οδηγού για να το γυρίσει στα σπίτια μας.

Σε μια δουλειά που ούτως ή αλλιώς τα λεφτά ΗΔΗ έφταναν οριακά για να συντηρήσω την οικογένεια μου με την γυναίκα μου να δουλεύει και εκείνη. Η "σπάταλη" ζωή μας; Ένα στεγαστικό δάνειο όλο κι όλο για να έχουμε το δικό μας σπίτι....

Θα κάναμε ευχαρίστως κύριοι και δεύτερη δουλειά για να μην τους λείψει τίποτα. Δεν προλαβαίνομε όμως όταν 6 μήνες τον χρόνο λείπω για υπηρεσίες σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Το να βάλουμε όλοι το χέρι στην τσέπη φαντάζει δίκαιο. Δεν είναι όμως ρεαλιστικό και δυστυχώς δεν είναι εφαρμόσιμο για όλους. Εμείς θα συνεχίσουμε να πετάμε ακόμα και με 100% μείωση μισθού, ακόμα κι αν "κλείσουν" τα σπίτια μας. Ο λόγος; Η εξάρτηση της πτήσης, η υπερηφάνεια της προσφοράς όχι στο κράτος (αυτό το έχουμε σιχαθεί προ πολλού) μα στις πέτρες αυτού του τόπου» το "πανί" στο οποίο ορκιστήκαμε, και την ευγνωμοσύνη στα μάτια του πατέρα που σώθηκε το παιδί του ή του αγρότη που δεν κάηκε το σπίτι του...

Μην φοβάστε κύριοι ακόμη και με την χθεσινή "λευκή απεργία" ("απεργία" στην οποία όλες οι ετοιμότητες ήταν όπως κάθε μέρα στο100%). Τα scramble ήταν στον αέρα σε λιγότερο από 2 λεπτά ,τα μεταγωγικά επιχειρούσαν σε αεροδιακομιδές και τα ελικόπτερα συνέχιζαν να σέρνονται πάνω από τα κύματα για να σώζουν ναυαγούς και λαθρομετανάστες με καιρούς που ούτε να τους περιγράψετε δεν μπορείτε.

Μόνο μια χάρη από όλους εμάς... αύριο το πρωί , σπαταλήστε 2 μόνο λεπτά από τον χρόνο σας και φέρτε στο μυαλό σας κάποιους που δεν είναι πλέον μαζί μας... κάποιους που απογειώθηκαν χωρίς ποτέ να προσγειωθούν... κάποιους που το κράτος και οι κοινή γνώμη τους θυμήθηκε και τους ονόμασε ΉΡΩΕΣ μετά το θάνατό τους... αλλά πριν από αυτόν ήταν απλά.... ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ...

Σπαταλήστε 2 λεπτά για να κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Αν δεν καταλάβετε τίποτα.......χαλάλι σας! Έτσι κι αλλιώς από ψηλά δεν φαίνεστε καθόλου...»

defencenet

Σχόλια στη Βουλγαρία για τη στάση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ

ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ

Η ιδέα διοργάνωσης δημοψηφίσματος για την αποδοχή ή όχι της ονομασίας "Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονία", την οποία προβάλλει τελευταία ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δεν είναι τίποτε άλλο παρά απόπειρα του Νίκολα Γκρούεφσκι να βρει πολιτικό "άλλοθι" για την αδιαλλαξία του, ώστε να αποφύγει την ευθύνη σε περίπτωση νέας αποτυχίας στις διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση του Μάθιου Νίμιτς.

Με αυτό το χαρακτηριστικό τρόπο σχολίασε η δημόσια τηλεόραση της Βουλγαρίας, ΒΝΤ, τις επανειλημμένες "μεταβολές" στις θέσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, στις διαπραγματεύσεις για το όνομα της χώρας.

Επικαλούμενος πολιτικούς παράγοντες των Σκοπίων, ο ανταποκριτής του ΒΝΤ, Κόστα Φίλιποφ, επισήμανε τις έντονες αντιδράσεις στην ΠΓΔΜ, που ανάγκασαν, όπως είπε, τον κ. Γκρούεφσκι να αναγγείλει ότι περιμένει άλλη πρόταση εκ μέρους του κ. Νίμιτς, κατά την αναμενόμενη επίσκεψη του Αμερικανού μεσολαβητή, στα Σκόπια, τον ερχόμενο Μάιο.

Ως σχόλιο στο θέμα αυτό, στο οποίο αποδίδουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και άλλα μέσα ενημέρωσης της Βουλγαρίας, ο Βούλγαρος ανταποκριτής ανέφερε την εκτίμηση του γνωστού πολιτικού των Σκοπίων, Στόγιαν Άντοφ, ότι δεν υπάρχει νόημα να γίνεται δημοψήφισμα για μια πρόταση που έρχεται από το εξωτερικό.

Κατά την εκτίμηση του κ. Άντοφ, στην οποία αναφέρθηκε στη σημερινή ειδησεογραφία του το κανάλι ΒΝΤ, ο σωστός και λογικός τρόπος είναι, ο ίδιος ο κ. Γκρούεφσκι να πει τι ακριβώς προτείνει και τότε να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία για τη σχετική πρόταση, αν το επιθυμεί.