Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

Στα 1,5 με 2,5 δις ευρώ οι ζημιές για τις αεροπορικές εταιρείες

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΝΕΦΟΥ ΤΗΣ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗΣ ΤΕΦΡΑΣ

Οι ζημιές από το σύννεφο της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία για την ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία εκτιμώνται από 1,5 έως 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ,ανακοίνωσε σήμερα ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Μεταφορές Σιίμ Κάλας κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

"Κάναμε όλες τις αποτιμήσεις και τις εκτιμήσεις μας για τα κόστη και εκτιμούμε ένα αριθμό μεταξύ 1,5 και 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ",είπε ο Επίτροπος.

Η εκτίμηση καλύπτει όλους τους τομείς της αεροπορικής βιομηχανίας που επλήγη από την ακύρωση περίπου 100.000 πτήσεων,συμπεριλαμβανομένων αεροπορικών εταιρειών,αεροδρομίων και ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Ο Κάλας,οικονομολόγος,παρουσίασε μία σειρά ενεργειών για να βοηθηθεί η αεροπορική βιομηχανία να ανακάμψει από την κρίση και να αποφευχθεί μία επανάληψή της.

Εξάλλου,σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης μπορούν να λάβουν προσωρινά μέτρα για να βοηθήσουν τις αεροπορικές εταιρείες που καθήλωσαν τα αεροσκάφη τους την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας του σύννεφου της ηφαιστειακής τέφρας .

"Το κλείσιμο του εναέριου χώρου στην ΕΕ δικαιολογεί την λήψη μέτρων σε προσωρινή βάση ,ευελιξία στην εφαρμογή των ισχυόντων κανόνων και πολιτικών για να χαλαρώσει η πίεση στις αεροπορικές εταιρείες και να βοηθηθούν στα άμεσα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν",τονίζεται την ανακοίνωση της Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου