Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Η ΄΄ΜΑΜΑ΄΄ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ

Μάρκος Αυρήλιος-Απομάκρυνε την δική σου κακία.


''Είναι γελοίο να μην προσπαθείς να απομακρύνεις την δική σου κακία,πράγμα που είναι δυνατόν,και να προσπαθείς να απομακρύνεις την κακία των άλλων,πράγμα που είναι αδύνατον.''

ΔΥΣΝΟΗΤΑ...

Μειώνονται κατά 50% οι αποζημιώσεις απολύσεων

Το NewsIt αποκαλύπτει πρώτο την πρόταση του υπουργείου Απασχόλησης για την περικοπή των αποζημιώσεων από τις απολύσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η πρόταση του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου είναι οι αποζημιώσεις να μειωθούν κατά 50% μέσω της μείωσης του χρόνου προειδοποίησης...

Σήμερα ο χρόνος που ένας εργοδότης μπορεί να προειδοποιήσει έναν εργαζόμενο που προτίθεται να απολύσει είναι 24 μήνες. Σύμφωνα με την πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου ο χρόνος αυτός μειώνεται στους 4 μήνες.

Αν δηλαδή ένας εργοδότης προειδοποιήσει 4 μήνες νωρίτερα τον εργαζόμενο που θέλει να απολύσει τότε θα του χορηγεί τη μισή από την αποζημίωση που του ορίζει ο νόμος. Εάν η απόλυση γίνεται χωρίς προειδοποίηση τότε ο εργαζόμενος θα παίρνει όλη την αποζημίωσαη όπως προβλέπεται σήμερα.

Επίσης στο Προεδρικό Διάταγμα ορίζεται ότι για προσφυγή σε διαιτησία θα πρέπει να υπάρχει συναίνεση και από τις δύο πλευρέ

Πειράματα του Χρυσοχοϊδη !!!!!


▅Περίπου 150 έως 200 αστυνομικοί θα  υπηρετούν στα νέα Αστυνομικά  Τμήματα,  σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου  Προστασίας του Πολίτη  (φωτογραφία αρχείου)
Σχέδιο «Καλλικράτης» θα εφαρμοστεί και στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ θα ακολουθήσει και η Πυροσβεστική. Η αρχή θα γίνει τον Σεπτέμβριο, με τη συνένωση των αστυνομικών υπηρεσιών στην Αττική, και θα ακολουθήσουν η Θεσσαλονίκη και η επαρχία.
Σύμφωνα με το σχέδιο του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τα 148 αστυνομικά τμήματα, υπηρεσίες, και Υποδιευθύνσεις που υπάρχουν σήμερα θα μειωθούν σε 50, και οι 16 υπηρεσίες της Τροχαίας σε 5. Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας εκτιμά πως με τη μείωση των αστυνομικών υπηρεσιών θα αποδεσμευτούν περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί που σήμερα απασχολούνται σε σκοπιές, φύλαξη κτιρίων και διοικητικές υπηρεσίες και με τον νέο σχεδιασμό θα βγουν στον δρόμο για περιπολίες. Επιπλέον θα εξοικονομηθεί ένα πολύ μεγάλο ποσό που σήμερα δαπανάται για την ενοικίαση των χώρων όπου στεγάζονται τα Αστυνομικά Τμήματα. Από τα 148 κτίρια που χρησιμοποιεί η Αστυνομία, μόλις τα 25 είναι ιδιόκτητα, με αποτέλεσμα να δαπανώνται αρκετά εκατομμύρια για την ενοικίασή τους.

Σχεδόν κανένα όμως από τα κτίρια αυτά δεν πληροί τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου αστυνομικού τμήματος. Σε αρκετά δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι για κρατητήρια, ενώ τα υπόγεια πάρκινγκ για τη φύλαξη των υπηρεσιακών οχημάτων είναι ανύπαρκτα, με αποτέλεσμα αρκετά να καταστρέφονται κατά τις επιδρομές αναρχικών. Στο πλαίσιο των νέων Τμημάτων θα αυξηθεί αρκετά ο αριθμός των αστυνομικών της Ασφάλειας, και θα ενισχυθεί κατά πολύ το κομμάτι των πεζών και των μηχανοκίνητων περιπολιών.

Ο «Καλλικράτης» της ΕΛ.ΑΣ., για τον οποίο αρμόδιος είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Γρηγόρης Τασούλας, προβλέπει Αστυνομικά Τμήματα με προσωπικό 150-200 αστυνομικών και την κατάργηση όλων των Υποδιευθύνσεων.

Την επόμενη εβδομάδα θα οριστικοποιηθούν τα νέα τμήματα, για τη δημιουργία των οποίων- σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου- θα ληφθούν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και όχι οι διοικητικές δομές του «Καλλικράτη» του υπουργείου Εσωτερικών.

«Με εξαίρεση την Αθήνα και τον Πειραιά, που θα έχουν περισσότερα Τμήματα, στους υπό λοιπους δήμους της Αττικής θα αντιστοιχεί συνήθως ένα Αστυνομικό Τμήμα. Ενδεχομένως να υπάρξουν 2- 3 εξαιρέσεις για περιοχές με υψηλό δείκτη εγκληματικότητας. Εκεί θα υπάρχει και δεύτερο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ Τμήμα θα διατηρήσει και κάθε νησί που ανήκει διοικητικά στην Αττική», αναφέρει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Η εισήγηση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. είναι η δημιουργία Τμημάτων με προσωπικό 150-200 αστυνομικών. Τα κτίρια δεν θα έχουν εξωτερική φρουρά, όπως είχε δεσμευτεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ύστερα από την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής. Η φύλαξή τους θα γίνεται με κάμερες και περιπολίες αστυνομικών, στα πρότυπα των Τμημάτων στη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία.

Σε κάθε Αστυνομικό Τμήμα θα δημιουργηθούν ειδικοί χώροι εξυπηρέτησης του κοινού, μεγάλοι χώροι κρατητηρίων και υπόγεια πάρκινγκ για τη φύλαξη των αστυνομικών οχημάτων στο πρότυπο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Από τα 25 ιδιόκτητα Αστυνομικά Τμήματα κανένα δεν πληροί τις προδιαγραφές των νέων Τμημάτων και για τον λόγο αυτό σταδιακά θα αντικατασταθούν και αυτά. Προτεραιότητα όμως θα δοθεί στη δημιουργία των νέων κτιρίων και ήδη έχει αρχίσει η διαδικασία μέσω του προγράμματος Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Οι σπατάλες
Επτακόσιες χιλιάδες ευρώ πληρώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Αστυνομία για τη χρήση γραμμών του ΟΤΕ για αποστολή και λήψη τηλετύπων. Μόνο που η χρήση τέλεξ έχει πρακτικά καταργηθεί στην Αστυνομία εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια. Ωστόσο, αν και πρόκειται για... μουσειακό είδος, στον προϋπολογισμό της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνονταν σταθερά έξοδα 700.000 ευρώ.

Αλλο ένα εκατομμύριο ευρώ θα εξοικονομηθεί από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από την κατάργηση 350 Αστυνομικών Σταθμών στην επαρχία. Πρόκειται για Σταθμούς με προσωπικό 1-2 αστυνομικών, συνήθως σε χωριά, τα οποία όμως με τον «Καλλικράτη» του υπουργείου Εσωτερικών εντάσσονται σε μεγαλύτερους δήμους. Ηδη έχουν καταργηθεί 217 Αστυνομικοί Σταθμοί, οι οποίοι αν και δεν είχαν προσωπικό εδώ και αρκετά χρόνια, η Αστυνομία συνέχιζε να πληρώνει ενοίκια 650.000 ευρώ κάθε χρόνο. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις οι Αστυνομικοί Σταθμοί- φαντάσματα χρησιμοποιούνταν ως κατοικίες ιδιωτών, με ενοίκιο πληρωμένο από το κράτος!ΤΑ ΝΕΑ 16/6/10

Το θέμα είναι Κε Χρυσοχοϊδη αν τα 50 Αστυνομικά Τμήματα
θα μπορέσουν να ελέγξουν όλη την Αττική!
Οι συνοικίες που δεν θα έχουν θα προσλάβουν σεκιουριτάδες;
Πάλι πειράματα ;

"Οι κίνδυνοι από την έκθεση στον ήλιο είναι μια τεράστια συνωμοσία"

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗ ΦΗΜΗ ΤΗς ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ

Αμερικανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι οι προειδοποιήσεις για τους κινδύνους που κρύβει η έκθεση του σώματος στην ηλιακή ακτινοβολία, δεν είναι παρά μια τεράστια «συνωμοσία».Ο Μάικλ Χόλικ, δηλαδή ο επιστήμονας που υποστηρίζει αυτή την άποψη, δεν είναι ένας εκκεντρικός επαγγελματίας του κλάδου του, είναι επικεφαλής του Εργαστηρίου Βιταμίνης D, Δέρματος και Οστών, καθώς και του Κέντρου Γενικών Κλινικών Ερευνών, δυο ινστιτούτων στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Βοστόνης.

Ο Χόλικ ισχυρίζεται ότι η έκθεση στον ήλιο κάνει καλό στην υγεία, αρκεί να μην προκαλούνται εγκαύματα στο δέρμα.

Ο επιστήμονας επισημαίνει ότι όσοι αναγκάζονται να εκτίθενται στον ήλιο για επαγγελματικούς λόγους εμφανίζουν λιγότερα μελανώματα από τους υπόλοιπους, ενώ παρουσιάζουν λιγότερα κρούσματα καρκίνου στους νεφρούς, τον προστάτη και τα πνευμόνια.

Για τον καθηγητή Χόλικ η αύξηση των καρκίνων είναι πιθανότερο να οφείλεται στο γεγονός ότι αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο όλο και περισσότερο.

Επισημαίνει, ότι μόνο όταν πηγαίνουμε στη θάλασσα δεν αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο και ότι αυτή η συνήθεια είναι πράγματι επικίνδυνη για το δέρμα μας. Εάν, όμως, εκθέτουμε το σώμα μας στον ήλιο όλο το χρόνο χωρίς φόβο και χωρίς υπερβολικά προστατευτικά φίλτρα, ο κίνδυνος ενός μελανώματος θα μειωνόταν πολύ.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό καθηγητή, στις Ηνωμένες Πολιτείες, έξι στους δέκα κατοίκους δεν έχουν αρκετή βιταμίνη D στον οργανισμό τους. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στις υπόλοιπες δυτικές χώρες, γεγονός που κάνει τους ειδικούς να μιλούν για επιδημία. Ο ρόλος της βιταμίνης D είναι πολύ σημαντικός. Δρα ως ασπίδα απέναντι σε διάφορους τύπους καρκίνων, ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύει από τον διαβήτη, τις αλλαγές στη διάθεση, την υπέρταση, τη σχιζοφρένεια και μερικά αυτοάνοσα νοσήματα».

Για να ξαναβρούμε τη χαμένη βιταμίνη D, ο Μάικλ Χόλικ συστήνει να εκθέτουμε στον ήλιο το 25% του σώματός μας για τουλάχιστον δέκα λεπτά, δυο με τρεις φορές την εβδομάδα, άνοιξη, καλοκαίρι και φθινόπωρο.

Είναι εύκολο να υπολογίσουμε αυτό το 25% που συστήνει ο Αμερικανός καθηγητής: το πρόσωπο κατέχει το 9% της σωματικής επιφάνειας, όπως και κάθε χέρι. Η κοιλιακή χώρα, η πλάτη και κάθε πόδι κατέχουν από 18%.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !! Οι αλλοδαποί μαθητές έχουν και δεύτερη ευκαιρία εισαγωγής στα ΑΕΙ τον ίδιο χρόνο

Για αυτήν την ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ κόπτονται όλοι οι εκείνοι οι Αριστεροί ΦΑΣΙΣΤΕΣ με τις ευλογίες των Δεξιών Ομοϊδεατών τους, Οι δολοφόνοι της Ελλάδος και των Ελλήνων, άλλαξαν πρόσωπο και μεθόδους κάποτε ήσαν συμμορίτες, τώρα κρύβονται και πίσω από ευαίσθητα ζητήματα όπως είναι η παιδεία. Προωθούν τα παιδιά των ξένων και φρενάρουν τα Ελληνόπουλα για να τα παρουσιάσουν στην συνέχεια τους ξένους από τα υπό κατοχή ΜΜΕ ως αντάξια και καλύτερα των Ελλήνων.
Με ύπουλες και Φασιστικές μεθόδους και διακρίσεις μέσα στην ίδια την χώρα όπου ισχύουν περιοριστικοί νόμοι για τους γηγενείς Έλληνες !
Η διάκριση ανάμεσα στους πολίτες είναι Αντισυνταγματική πράξη και πολύ περισσότερα όταν πρόκειται για διάκριση υπέρ παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών και εις βάρος των γηγενών Ελλήνων !

Οι Έλληνες μαθητές έχουν μια ευκαιρία κάθε χρόνο να μπουν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, σαν κορόιδα που είναι. Οι αλλοδαποί, αν δεν περάσουν, τους δίνεται η δυνατότητα από δεύτερο σύστημα το καλοκαίρι. Και τους δίνεται επίσης η δυνατότητα να προσκομίζουν πιστοποιητικά σπουδών από τις χώρες τους χωρίς επικύρωση γνησιότητας από ελληνική διπλωματική αρχή του εξωτερικού, ακόμη και αν είναι γειτονικές μας χώρες, ανακατεύοντας εξίσου χώρες εντός Ε.Ε. με τριτοκοσμικές.
Δώστε κορόιδα γονείς χιλιάδες ευρώ σε φροντιστήρια για να περάσει το παιδάκι σας σε μια σχολή, ενώ οι αλλοδαποί περνάνε από την πίσω πόρτα με «ειδικές διατάξεις» αυθαίρετων Υπουργικών Αποφάσεων…

Οδηγία του Υπ.Παιδείας προς τα Λύκεια της Χώρας:

«Από το 2007 δίνεται η δυνατότητα υποβολής δεύτερου μηχανογραφικού εισαγωγής στα ΑΕΙ – ΑΤΕΙ στους α) Αλλοδαπούς-Αλλογενείς (Αποφοίτους Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και β) στους Απόφοιτους Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. μη Ελληνικής Καταγωγής. Οι υποψήφιοι μπορούν να υπαχθούν σε μια από τις ανωτέρω κατηγορίες, εφόσον δεν έχουν ελληνική καταγωγή οι ίδιοι και κανένας από τους δύο γονείς του. Στην κατηγορία υπάγονται οι αλλογενείς – αλλοδαποί απόφοιτοι των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) – Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) Α’ και Β’ Ομάδας και Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (ΤΕΕ) Β’ Κύκλου και τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα δεύτερο σύστημα πρόσβασης (δεύτερο μηχανογραφικό) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με την υπ’ αρίθ. Φ151/20049/Β6/20,02,2007 (ΦΕΚ.272Β/01-03-2007 Υ.Α).
Δικαίωμα έχουν οι αλλοδαποί-αλλογενείς που στις Πανελλήνιες-Πανελλαδικές εξετάσεις έχουν κατοχυρώσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση... Φέτος το διάστημα που θα υποβάλλουν οι αλλοδαποί-αλλογενείς τα δικαιολογητικά για το δεύτερο μηχανογραφικό είναι από 20 έως 30 Ιουλίου 2010 στο Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (Διεύθυνση Οργάνωσης & Διεξαγωγής Εξετάσεων). Επειδή δεν είναι ευρέως γνωστός ο τρόπος πρόσβασης των παραπάνω κατηγοριών αποφοίτων, επισυνάπτεται η ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, όπου υπάρχουν οι απαραίτητες οδηγίες και τα έντυπα για την ενημέρωση των αλλοδαπών-αλλογενών.

«Δικαιολογητικά, πιστοποιητικά σπουδών κ.λπ., που έχουν εκδοθεί από τις χώρες: Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, Άγιος Μαρίνος, Αζερμπαϊτζάν, Ανδόρα, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Αργεντινή, Αρμενία, Αυστραλία, Αυστρία, Βανουάτου, Βέλγιο, Βενεζουέλα, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γρενάδα, Δανία, Δομίνικα, Εκουαδόρ (Ισημερινός), Ελ Σαλβαδόρ, Ελβετία, Εσθονία, Η.Π.Α., Ην. Βασίλειο Μεγ. Βρετανίας και Βορ. Ιρλανδίας, Ιαπωνία, Ινδία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καζακστάν, Κίνα (μόνο η Διοικητική Περιφέρεια του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο), Κολομβία, Κορέα, Κροατία, Κύπρος, Λεζόθο, Λετονία, Λευκορωσία, Λιβερία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μαλάουι, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Μαυρίκιος, Μεξικό, Μολδαβία, Μονακό, Μπαρμπάντος, Μπαχάμες, Μπελιζέ, Μποτσουάνα, Μπρουνέι-Νταρουσαλάμ, Ναμίμπια, Νέα Ζηλανδία, Νησιά Κουκ, Νησιά Μάρσαλ, Νιούε, Νορβηγία, Νότιος Αφρική, Ολλανδία, Ονδούρα, Ουγγαρία, Ουκρανία, Παναμάς, Πολωνία, Πορτογαλία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκ. της Μακεδονίας, Ρουμανία, Ρωσία, Σαιντ Κιτς και Νέβις, Σαμόα, Σάντα Λουτσία, Σερβία, Σεϋχέλλες, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουαζιλάνδη, Σουηδία, Σουρινάμ, Τόγκα, Τουρκία, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Τσεχία, Φιλνανδία, Φίτζι, ΔΕΝ χρειάζεται να έχουν επικυρωθεί για τη γνησιότητά τους από ελληνική διπλωματική αρχή στο εξωτερικό…»

Πηγή: netofline.blogspot.com/2010/05/blog-post_7786.html

Τραγικό, της μεταμόσχευσαν πνεύμονες απο μανιακό καπνιστή

ΠΕΘΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΜΗΝΕΣ

Η 28 χρονη Lyndsey Scott είχε Κυστική ινωση και οι γιατροί κάποια στιγμή της είπαν οτι θα πρέπει να κάνει μεταμόσχευση στους πνεύμονες. Ετσι και έγινε. Τα πράγματα ομως δεν πήγαν καλά αφού μετά απο 5 μήνες το κορίτσι αυτό έφυγε απο τη ζωή. Μετά απο λίγους μήνες οι γονείς της έμαθαν το ανατριχιαστικό "μυστικό". Ο δότης ήταν χρόνιος καπνιστής. Για 30 ολόκληρα χρόνια κάπνιζε και οι πνεύμονες ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Οπως είπε ο πατερας αν το γνώριζαν αυτό δεν θα επέτρεπαν ποτέ να γινει η μεταμόσχευση

35 είδη καρχαρία στα ελληνικά νερά. Δείτε το βίντεο



Συμβουλές

Καλό είναι να κολυμπάτε με παρέα. Σπάνια ο καρχαρίας πλησιάζει ομάδα κολυμβητών.
Αν τα νερά είναι βαθιά στην περιοχή καλό είναι να μην μπαίνετε στη θάλασσα όταν έχετε κάποια πληγή που πιθανός αιμορραγήσει.
Αποφύγετε το κολύμπι σούρουπο ή χαράματα (ο καρχαρίας κυνηγάει κατά τη διάρκεια της νύχτας) και ειδικά σε περιοχές όπου υπάρχουν εκβολές ποταμών.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο εδώ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟΥ 88% ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε

Στοιχεία φωτιά της ΦΡΟΝΤΕΞ για τη λαθρομετανάστευση

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟΥ 88% ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε

Το 2009 σε σχέση με το 2008 μειώθηκαν όλοι οι δείκτες που αφορούν την παράνομη είσοδο και παραμονή ανθρώπων από τρίτες χώρες στην Ε.Ε. Οι συλλήψεις που αφορούν όσους συλλαμβάνονται την ώρα που προσπαθούν να μπουν στην Ευρώπη και σχετίζεται κυρίως με τις συλλήψεις στις θαλάσσιες οδούς...




...μειώθηκαν κατά 33%, από 166.000 σε 106.000.

Οι αρνήσεις εισόδου στην Ε.Ε. δηλαδή οι συλλήψεις στα χερσαία σύνορα, μειώθηκαν κατά 7%, από 121.000 σε 113.000.

Οι συλλήψεις όσων έφθασαν στην Ε.Ε. με αεροπλάνο διά της νομίμου οδού με προσωρινές βίζες, αλλά παρέμειναν μετά τη λήξη της βίζας σημείωσαν μείωση 16%, από 54.000 σε 45.000 συλλήψεις.

Οι συλλήψεις όσων οι αιτήσεις ασύλου απορρίφθηκαν και στη συνέχεια κυκλοφορούσαν παράνομοι στην Ευρώπη, μειώθηκαν κατά 19%, από 19.000 σε 16.000 συλλήψεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΦΡΟΝΤΕΞ, ενώ ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που κυκλοφορούν χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα στην Ευρώπη φαίνεται να μειώνεται, το ποσοστό όσων εισέρχονται από την Ελλάδα αυξάνεται.

Ενώ το 2008 από την Ελλάδα είχε εισέλθει το 75% των αλλοδαπών που μπήκαν παράνομα στην Ε.Ε., το 2009 το ποσοστό όσων μπήκαν από την Ελλάδα αυξήθηκε στο 88%. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυξήθηκε ο αριθμός όσων μπαίνουν από την Ελλάδα, μάλιστα και οι αριθμοί επιδεικνύουν μείωση. Σημαίνει ότι όλες οι άλλες δίοδοι έχουν ερμητικά κλείσει και όλοι προσπαθούν πλέον να μπουν από την Ελλάδα…

Σε ό,τι αφορά ειδικά τα στοιχεία για Ελλάδα, από τα χερσαία σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας, το 2008 συνελήφθηκαν 14.000 άνθρωποι, ενώ το 2009 συνελήφθησαν 10.000 άνθρωποι. Στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας, το 2008 συνελήφθησαν 56.000 άνθρωποι και το 2009 συνελήφθησαν 49.000 άνθρωποι.



Το α' τετράμηνο του 2010 στα χερσαία σύνορα συνελήφθησαν 3.500 άνθρωποι και στα θαλάσσια 2.900 άνθρωποι. Τη στροφή από τις θαλάσσιες στις χερσαίες οδούς εισόδου στην Ε.Ε. αποδεικνύουν και στοιχεία του υπ. Προστασίας του Πολίτη την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με αυτά, το α' τετράμηνο του 2010, στο Β. Αιγαίο ο αριθμός των συλλήψεων μειώθηκε κατά 50% (από 3.986 σε 1.955), στο Νότιο Αιγαίο μειώθηκαν κατά 65% (από 2.818 σε 981). Στα χερσαία σύνορα οι συλλήψεις και συγκεκριμένα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αυξήθηκαν κατά 167% (από 2.416 σε 6.459). Αντίστοιχα, στην Ήπειρο ενώ πέρσι είχαν συλληφθεί το α' τετράμηνο 5.616, φέτος την αντίστοιχη περίοδο συνελήφθησαν 7.889.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Αλβανία είναι χώρα παράνομης διακίνησης ... ανθρώπων.!


"Η Αλβανία θεωρείται χώρα-πηγή διακίνησης ανθρώπων για σκοπούς αναγκαστικής πορνείας και υποχρεωτικής εργασίας, συμπεριλαμβανομένου και του εξαναγκασμού ανήλικων παιδιών σε επαιτεία. Τα θύματα από την Αλβανία υποβάλλονται σε συνθήκες καταναγκαστικής εργασίας και διακίνησης για σεξουαλικούς σκοπούς εντός της Αλβανίας και ακόμα στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην πΓΔΜ, στο Κοσσυφοπέδιο και στη Δυτική Ευρώπη".
Αυτό αναφέρεται- μεταξύ άλλων- στην ετήσια έκθεση του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την παράνομη εμπορία ανθρώπων.
Στην έκθεση, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Σκιπ", αλλά και σύσσωμος σχεδόν ο αλβανικός Τύπος, επισημαίνεται ακόμη πως σχεδόν τα μισά από τα θύματα που οδηγήθηκαν για περίθαλψη εντός της χώρας, κατά τη διάρκεια του 2009, ήταν Αλβανοί, πρωτίστως γυναίκες και νεαρά κορίτσια, που υποβάλλονταν σε συνθήκες καταναγκαστικής πορνείας σε ξενοδοχεία και ιδιωτικές οικίες στα Τίρανα, στο Δυρράχιο και στην Αυλώνα.
Τα παιδιά, πρωτίστως, ήταν αντικείμενο εκμετάλλευσης για επαιτεία και άλλες μορφές καταναγκαστικής εργασίας. Στην εισαγωγή της έκθεσης τονίζεται ακόμα ότι η αλβανική κυβέρνηση δεν συμμορφώνεται πλήρως με τα ελάχιστα κριτήρια για την εξάλειψη της διακίνησης ανθρώπων, παρ' ότι καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες.

ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ-ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ,ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ

«Συγνώμη από τον αγνό ΠΑΟΚτσή


Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του. «Ναι, έκανα λάθη», λέει και έχει ξεκάθαρη γνώμη για ότι είχαν συμβεί πριν από τέσσερα χρόνια και τον οδήγησαν μακριά από τον ΠΑΟΚ. Σήμερα ήρθε η ώρα να ζητήσει για πρώτη φορά συγνώμη από τον κόσμο της ομάδας. Λίγο μετά από την ανακοίνωση της συμφωνίας του με τον ΠΑΟΚ και ...
πριν πάει για προπόνηση με την εθνική ομάδα μίλησε στο «Τhe Player», ειδικά για τα όσα έγιναν πριν από τέσσερα χρόνια.


«Σαν άνθρωπος έκανα λάθη. Δεν αποποιούμαι των ευθυνών μου. Φυσικά οφείλω μια συγνώμη. Δεν είναι άξιος, ούτε δυνατός αν δεν το κάνεις. Δεν το κάνω όμως για πράγματα που μου χρεώνουν και τα οποίο πιστεύω. Είμαι όμως ξεκάθαρος: φοβήθηκα να μιλήσω απευθείας με τα παιδιά της κερκίδας. Ήταν δύσκολο για μένα. Έκανα τότε μια νέα αρχή στον Παναθηναϊκό και δεν είχα το χρόνο να σκεφτώ. Δεν είμαι ούτε ρομπότ, ούτε ο θεός». Και πρόσθεσε: «Για τον αγνό ΠΑΟΚτσή που τον στεναχώρησα και είναι πικραμένος, ναι του ζητώ συγνώμη. Αν τους στεναχώρησα με την συμπεριφορά μου, με την επιλογή μου, ναι τους ζητάω συγνώμη. Γι’ αυτό μόνο, τους ζητάω συγνώμη. Όχι, ότι πήρα λεφτά του συνδέσμου που είχαν μαζέψει τα παιδιά από την συναυλία».


Ο διεθνής φορ του ΠΑΟΚ κοιτάει αισιόδοξα το μέλλον. Και έχει όπως λέει «κάθε δικαίωμα να ονειρεύομαι ότι μπορούμε να μπούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ναι, ξέρω ότι είναι δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο. Θα παλέψουμε γι’ αυτό». Όσο για τον εγχώριο στόχο; «Να συνεχίσουμε όλοι στον ΠΑΟΚ να κάνουμε πρωταθλητισμό. Ο ΠΑΟΚ έκανε πρωταθλητισμό την περσινή χρονιά. Κι αυτό θέλω να συνεχίσουμε να κάνουμε».


Ο «Σάλπι» τα τέσσερα χρόνια της απουσίας του από την Τούμπα ενδιαφερόταν για την πορεία του ΠΑΟΚ. Μάλιστα αποκάλυψε τι αισθάνθηκε ως παίκτης του Παναθηναϊκού όταν ο Πάμπλο Γκαρσία σκόραρε στο ντέρμπι του Πρωταθλήματος στην Τούμπα. «Είπα από μέσα μου, τι γκολάρα έβαλε…». Πρόσθεσε όμως θέλοντας να ξεκαθαρίσει πως άλλο τα συναισθήματα και άλλο ο επαγγελματισμός. «Είναι διαφορετικό να παίζω στον ΠΑΟΚ, από το να παίζω στον Παναθηναϊκό. Το καταλαβαίνουν όλοι. Μετράει το συναίσθημα. Με αγκάλιασε ο κόσμος του Παναθηναϊκό. Αισθάνομαι όμορφα για τον κόσμο και τη διοίκηση, αλλά είναι διαφορετικά για μένα να παίζω στον ΠΑΟΚ. Όλοι καταλαβαίνουν τι εννοώ».

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης κατηγόρησε «για όσα έχω τραβήξει εδώ και τέσσερα χρόνια» ευθέως τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιάννη Γούμενο το όνομα του οποίου ούτε που ήθελε να αναφέρει! «Αυτός ο πρόεδρος μου έκανε το μεγαλύτερο κακό ως άνθρωπο και βγήκε πανό ότι εγώ είμαι το τσουτσέκι του. Αυτός ήταν η αιτία που δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω στη Θεσσαλονίκη». Και σημείωσε:


«Νιώθω θύμα εκείνης της υπόθεσης με τα χρήματα που λένε ότι πήρα από το υστέρημα του κόσμου. Το ξεκαθαρίζω. Ποτέ δεν μου έδωσαν χρήματα από την συναυλία των οπαδών του ΠΑΟΚ. Απλά, τότε πληρώθηκα από το λογιστή της ΠΑΕ. Ποτέ δεν πήρα προσωπικά χρήματα από τον απλό κόσμο της ομάδας. Φυσικά μπορεί από τα χρήματα που εγώ πληρώθηκα τον Ιούλιο την τελευταία δόση να ήταν και χρήματα του κόσμου. Δεν μου το είπε κανένας από τον ΠΑΟΚ. Πήραν τότε χρήματα και άλλα παιδιά της ομάδας. Απλά ήμουν το εύκολο θύμα. Ο εύκολος στόχος».


http://www.theplayer.gr/