Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009

ΠΩΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ!!

ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕ ΟΜΗΡΟ ΣΤΟ JUMBO ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

Ληστές κρατούν όμηρο υπάλληλο ασφαλείαςΛηστές βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο κατάστημα παιχνιδιών Jumbo στο Παγκράτι, στην οδό Εμπεδοκλέους και Φιλολάου, κρατώντας όμηρο υπάλληλο εταιρείας security. Η Αστυνομία εκκένωσε το κτίριο από τους πελάτες και τους υπαλλήλους.

Οι ληστές που εισέβαλαν στο πολυκατάστημα είναι δύο και αρχικά βρίσκονταν στον 1ο όροφο όμως αργότερα μετακινήθηκαν στον 4ο όροφο. Στην αρχή ο όμηρος επικοινωνούσε με τα κεντρικά της εταιρείας μέσω του υπηρεσιακού ασυρμάτου. Αργότερα όμως η επικοινωνία διεκόπη και η τύχη του αγνοείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας ληστής είναι μελαχρινός και ντυμένος στα μαύρα και ο δεύτερος φοράει τζιν και μαύρη μπλούζα.

Επί τόπου βρίσκονται μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει τους γύρω δρόμους ενώ έχει καταφθάσει και μονάδα των ΕΚΑΜ.

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΜΑΣ (ΦΑΙΝΕΤΑΙ) ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Το που κάθεται ο επιβάτης του λεωφορείου δείχνει τον χαρακτήρα του υποστηρίζει ο δρ. Τομ Φόσετ του Βρετανικού πανεπιστημίου Σάλφορντ.

Ο βρετανός ερευνητής υποστηρίζει πως οι ανοιχτοί σε νέες ιδέες άνθρωποι κάθονται μπροστά.

Μπροστά κάθονται επίσης και οι κοινωνικοί τύπου που αρέσκονται σε γνωριμίες.

Οι ανεξάρτητοι τύποι, συνήθως νεαρής ή μέσης ηλικίας, κάθονται στη μέση και είναι πιθανότερο ότι διαβάζουν κάτι ή ακούν μουσική στα ακουστικά τους.

Οι επαναστατικοί χαρακτήρες κάθονται στο πίσω μέρος και δεν θέλουν να παραβιάζεται ο προσωπικός τους χώρος.

Υπάρχει επίσης ακόμα μία κατηγορία που ονομάζονται "χαμαιλέοντες", που δεν νοιάζονται που θα κάτσουν, επειδή αισθάνονται ότι μπορούν να ταιριάξουν παντού.

Ο Φόσετ, που έχει ασχοληθεί και με τη διανοητική εκπαίδευση βρετανών αθλητών στους Ολυμπιακούς αγώνες, όπως δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Telegraph, πέρασε ατελείωτες ώρες μελετώντας τους ανθρώπους σε μακρινές διαδρομές με το λεωφορείο μεταξύ Μπόλτον και Μάντσεστερ.

Όπως είπε, οι άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν, αλλά η επιλογή της θέσης τους σε ένα λεωφορείο σχετίζεται συχνά με τον χαρακτήρα τους και ακολουθεί διαχρονικά κάποιο πρότυπο.

Σημαντικά κοιτάσματα ουρανίου στη Βόρειο Ελλάδα εντόπισε το ΙΓΜΕ

Σημαντικά κοιτάσματα ουρανίου, που υπολογίζεται ότι φτάνουν 10.000 τόνους, εντόπισε το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών στο υπέδαφος των νομών Δράμας και Σερρών αλλά και σε άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδας. Σύμφωνα με τη μελέτη του ΙΓΜΕ, που παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο πλαίσιο του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, το υπέδαφος της Ελλάδας και οι υποθαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου διαθέτουν μεγάλα αποθέματα ουρανίου, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν από την Ελλάδα, σε κάποια ενδεχόμενη παγκόσμια ενεργειακή κρίση.
Τα κοιτάσματα μεταλλευμάτων ουρανίου στη Δράμα, τις Σέρρες και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας υπολογίζονται στους 10.000 τόνους, ενώ τα βεβαιωμένα αποθέματα είναι 1.525 τόνοι.
Το ΙΓΜΕ έχει πραγματοποιήσει και οικονομοτεχνικές μελέτες, από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι σε αρκετές περιπτώσεις είναι οικονομικά πρόσφορη η απόληψή τους.
Στη Βόρεια Ελλάδα και το Βόρειο Αιγαίο υπάρχουν επίσης αποθέματα σπάνιων παραπροϊόντων των ραδιενεργών μετάλλων, των λεγόμενων μετάλλων υψηλών τεχνολογικών εφαρμογών, όπως το τιτάνιο, το θώριο και περίπου 100 ειδών μικρομεταλλεύματα, που ανήκουν στην κατηγορία των σπάνιων γαιών.

in.gr

Κάτι γίνεται στα Εξάρχεια...Είναι γεγονός ότι ποτέ δεν ήταν τόσο "καθαρά" τα Εξάρχεια.
Οι περιπολίες των Αστυνομικών και η σε κάθε γωνιά παρουσία τους
εξαφάνισαν "τα ποντίκια".
Έπεσε και μια δυνατή βροχή και ξεβρώμισε την Πλατεία Πρέζας.
Διαμαρτύρονται λένε οι κάτοικοι των Εξαρχείων για την Αστυνόμευση.
Είναι ψέμα.
Υπάρχουν δύο κατηγορίες κατοίκων στην Περιοχή.
Οι γνήσιοι και οι αναρχικοί.
Η δεύτερη κατηγορία διαμαρτύρεται αλλά και οι έμποροι ναρκωτικών.
Είναι γεγονός ότι ψάχνουν τους πελάτες τους.
Σε γωνιές στέκια μπορείς να διαβάσεις κάποια
συνθηματικά στους τοίχους για τα νέα "ραντεβού" θανάτου.
Ο περιπτεράς μόνο στην Πλατεία ήταν περίλυπος
για τον μειωμένο τζίρο και για τους "πελάτες"
που έχασε προς το παρόν.
Ήταν πάντα...εξυπηρετικός μαζί τους.
Ο Χρυσοχοϊδης συνεχίζει να δηλώνει ότι είναι αποφασισμένος
να βοηθήσει την Αθήνα να ξαναβρεί τον ρυθμό της.

Αθηναίος

Υπήρξα Βουδιστής επί δέκα χρόνια.


statue

Οι θεοί των εθνών...δαιμόνια

Ένα απόγευμα στα τέλη Ιανουαρίου του 1999, πήγα στον βωμό μου για την τακτική ημερήσια πρακτική μου. Συνήθιζα να αρχίζω με ένα γιόγκικο τραγούδι, έλεγα την προσευχή mantra, και μετά έκανα καθιστική σιωπή. Άναψα τα κεριά στον βωμό μου, και αφού τελείωσα το τραγούδι και την προσευχή μου, προχώρησα στην άσκηση σιωπής. Δεν μπορώ να πω πόση ώρα ακριβώς καθόμουν έτσι, όταν άκουσα ολοκάθαρα την φωνή μου να ξεστομίζει, με δικά μου λόγια, «Μου λείπει ο Ιησούς». Το είπα μεγαλόφωνα. Έμοιαζε σαν να βγήκε μέσω εμού, και όχι σαν να το πρόφερα εγώ ο ίδιος, όμως δεν επρόκειτο για έξωθεν φωνές. Ήταν ξεκάθαρο πως εγώ το είπα. Όταν είπα «Μου λείπει ο Ιησούς» αισθάνθηκα να γεμίζω με μια λαχτάρα. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το ονομάσω. Άλγος. Πονούσα μέσα μου. Αισθανόμουν αυτόν τον απόλυτο νόστο και δεν το πίστευα. Προσπάθησα να συγκεντρώσω την προσοχή μου και την επαγρύπνηση, για να συνεχίσω τον διαλογισμό μου. Συχνά, κατά την διάρκεια του διαλογισμού, τυχαίνουν κάποιες ασυνήθιστες διαισθήσεις, οσφρήσεις, οπτικές απάτες, ίσως και ηχητικές: πρόκειται για ψυχο-πνευματικές ανωμαλίες που μας αποπροσανατολίζουν κατά την διάρκεια των σκέψεών μας και που εκπαιδευόμαστε να τις παρατηρούμε αποστασιοποιημένοι.

_1_~1

[...] Εκείνη τη νύχτα, στις τρεις μετά τα μεσάνυχτα, ξύπνησα από μια «παρουσία» μέσα στο δωμάτιό μου. Ήταν ο Νόστος. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το αποκαλέσω. Ένοιωσα μια «παρουσία νόστου» μέσα στο δωμάτιο. Ανησύχησα, μήπως κάποιος είχε μπεί κρυφά μέσα στο σπίτι. Βγήκα από το κρεβάτι και έλεγξα όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Δεν υπήρχε κανένας άλλος (εκτός από την σύζυγό μου) μέσα στο σπίτι, και αυτή κοιμόταν βαθειά. Αποφάσισα – μιάς και ξαγρύπνησα – να κάνω καμμία άσκηση, έτσι πήγα στον βωμό μου στο ατελιέ μου. Έκανα διαλογισμό για περίπου τριάντα-σαράντα πέντε λεπτά και επέστρεψα στο κρεβάτι μου. Το επόμενο πρωί έλεγξα αν όλες οι πόρτες ήταν κλειδωμένες, και κάπως διστακτικά έριξα μια ματιά σε όλο το σπίτι, μήπως και βρω κάτι που να εξηγούσε εκείνη την «παρουσία». Κατοικίδια δεν έχουμε, οπότε, ρώτησα την Νταϊάν αν είχε σηκωθεί την νύχτα για κάποιον λόγο. Κοιμόταν συνεχώς. συνέχεια εδώ

Ρεβανσιστικό ντελίριο Βενιζέλου εναντίον 2000 πιθανότατα φτωχών παιδιών, πιθανότατα ούτε κάν ΝΔτών, πάντως Ελληνόπουλων...


Τό μόνο τους φταίξιμο ότι πήγαν να προσληφθούν επί ΝΔ..
ΟΚ υπήρχε και η συνέντευξη...
Τά παιδιά αυτά (2000 ΕΠΟΠ) ήταν στό τελικό στάδιο πρόσληψης. Πιθανότατα είναι παιδιά απο την επαρχία ή απο τίς όχι πλούσιες συνοικίες τών Αθηνών...
Ενα βήμα πρίν την πρόσληψη ο Βενιζέλος σέ μιά επίδειξη σαδισμού, αλαζονίας καί αίσθησης παντοκρατορίας τούς κόβει, ακυρώνει τον διαγωνισμό καί τούς πετάει πίσω στήν ανεργία.

Δέν νομίζουμε ότι όλοι αυτοί ήταν τής ΝΔ...
Είμαστε βέβαιοι όμως ότι θα γίνουν οι φανατικότεροι ΝΔτες...
Τόσο πολύ τον πείραξε τον κ. Βενιζέλο ότι θα μπορούσαν κάποια παιδιά, έστω ΝΔτών βρέ αδελφέ, να διοριστούν?
Θά πάθαινε κάτι άν έκανε τίς νέες διατάξεις πού θέλει για την επόμενη φουρνιά?
Αυτά τα παιδιά ακόμα καί άν είναι ΝΔτες δέν είναι και Ελληνόπουλα?
Καί όταν η ΝΔ προσπαθούσε με καλή διάθεση να μονιμοποιήσει όλους τούς συμβασιούχους πού είχαν διοριστεί επί ΠΑΣΟΚ (πολλές χιλιάδες κόσμου) ήταν καλά?
Θά έπρεπε να ντρέπεται το ΠΑΣΟΚ...
Αυτήν είναι η νεά ιντερνετική Ελλάδα?
Διαβάζουμε στό in.gr
Την αναστολή όλων των διαγωνισμών επιλογής και κατάταξης ΕΠΟΠ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευ.Βενιζέλου.

Οι σχετικές διαδικασίες αφορούν διαγωνισμούς επιλογής και κατάταξης ΕΠΟΠ, τόσο στον Στρατό, όπου η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιό της, όσο και στο Ναυτικό και την Αεροπορία, όπου η διαδικασία βρίσκεται στο αρχικό στάδιό της.

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε επίσης ότι θα κατατεθεί ρύθμιση στη Βουλή με την οποία καταργείται η παράμετρος της συνέντευξης.πηγή

Σε αγαστή συνεργασία τα δύο κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ετοιμάζουν το απόλυτο ηλεκτρονικό φακέλλωμα όλων των Ελλήνων με πρόσχημα την διευκόλυνση τ


Στις προγραμματικές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Γ.Α.Παπανδρέου αναφέρει την μετατροπή της κάρτας ΑΜΚΑ σε ηλεκτρονική κάρτα, η οποία και θα περιέχει όλα τα προσωπικά δεδομένα του ασφαλισμένου πολίτη, όσα αφορούν την ασφάλιση και περίθαλψη του από την ημέρα της γέννησης του , αλλά και ποιος ξέρει πόσα ακόμη.

Είχε πεί σχετικά στις 23 Ιουλίου 2009, ο πρώην υπουργός Υγείας και επίδοξος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ,Δ.Αβραμόπουλος:

«Ολοι πλέον οι Έλληνες πολίτες από το ξεκίνημα της ζωής τους θα συνοδεύονται από μια ηλεκτρονική κάρτα, που θα τους παρέχει όλες τις απαραίτητες υγειονομικές υπηρεσίες καθώς και τις ασφαλιστικές, όπως γίνεται στα υπόλοιπα πολιτισμένα κράτη της Ευρώπης.


Με την κάρτα αυτή τελειώνουμε μια για πάντα με τις αλόγιστες συνταγογραφήσεις και τις άσκοπες ιατρικές πράξεις. Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι δημιουργείται ένα «δίχτυ ασφάλειας» από το ξεκίνημα της ζωής μέχρι τα βαθιά γερατειά, με τον Έλληνα πολίτη, να αισθάνεται το κοινωνικό κράτος δίπλα του. Έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι λεπτομέρειες, έχουν εξασφαλιστεί, σε ένα πρώτο βαθμό και τα απαραίτητα οικονομικά κονδύλια κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτές όμως είναι τεχνικές και άλλες λεπτομέρειες, που θα συζητήσουμε εν καιρώ.
Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση για τον εξορθολογισμό των δαπανών υγείας, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, την απλούστευση των διαδικασιών για την κάλυψη των ασφαλισμένων με την κατάργηση των συναλλαγών σε χρήμα, μεταξύ πολιτών και του εθνικού συστήματος υγείας.»

Αδέρφια, έ-έ-έρχεται...

Αγιορείτες πατέρες ευχαριστούμε που μάς καθησυχάσατε ότι δεν τρέχει τίποτα....Αν είστε καλά και υπάκουα παιδάκια θα σας περιλάβουν και στο Δ΄ ΚΠΣ των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων.

Ποιμενάρχες μας , ετοιμάστε τα δόρατα σας για την επερχόμενη μάχη του παγκαρίου, μη τυχόν και χαθεί κάνα ευρώπουλο από τις μετοχές της Εθνικής....ΑΠΟ

H μεγαλύτερη ξεφτίλα όλων των εποχών, που μου προκαλεί μεγίστη αηδία, είναι η υποστήριξη του Τσίπρα προς τους βαθύπλουτους… «λιμενεργάτες» [my ass]:

Posted by J.McManus

Το Δίκτυο συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε μαζική πολιτική εξόρμηση στήριξης και αλληλεγγύης στους απεργούς λιμενεργάτες την Πέμπτη 15/10 και ώρα 9 πμ στην προβλήτα που έχει εκποιηθεί στην κινεζική COSCO. Μαζί μας θα είναι ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Θοδωρής Δρίτσας. Tο ραντεβού μας είναι στις 8:45 το πρωί στο Σκλαβενίτη στη διασταύρωση του δρόμου που πάει στο Πέραμα με τον δρόμο που πάει στο Σχιστό.


Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση καταγγελία και ακύρωση της σύμβασης με την COSCO


Δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Α’ και Β’ Πειραιά, Θοδ. Δρίτσα και Παν. Λαφαζάνη, αναφορικά με την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για το Λιμάνι του Πειραιά:

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντί να καταγγείλει και να ακυρώσει την αποικιοκρατική σύμβαση παράδοσης του λιμανιού του Πειραιά στην COSCO, υπαναχωρεί και αναδιπλώνεται σε ανούσιες διαπραγματεύσεις που δεν θα θίγουν την ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σύρεται και μάλιστα πολύ γρήγορα πίσω από τα δήθεν τετελεσμένα του κ. Κ. Καραμανλή, αλλά και τις μετεκλογικές πιέσεις της κας Ντ. Μπακογιάννη, η οποία, «βασιλικότερη του βασιλέως», εμφανίστηκε με δηλώσεις της ως εκπρόσωπος των κινέζικων συμφερόντων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πλήρως τον αγώνα των εργαζομένων και ζητά την άμεση καταγγελία και ακύρωση της σύμβασης με την COSCO, η οποία συνιστά τη μόνη ρεαλιστική επιλογή για το δημόσιο συμφέρον και για ένα ανασυγκροτημένο δημόσιο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο θα υπηρετεί αποκλειστικά μείζονες εθνικές, αναπτυξιακές, κοινωνικές και οικολογικές προτεραιότητες.

Άει στο διάολο ρε σείς!

Αλλαγή πρωτεύουσας στην Ελλάδα


Η μόνη ελπίδα να γίνουμε κράτος

1. Η αστική ανάπτυξη:
Η βαρύτερη κατάρα που βαρύνει τον τόπο και ονομάζεται «αστική ανάπτυξη», η έλλειψη της οποίας αποκλείει κάθε ανάπτυξη και πρόοδο.
Έτσι εμφανίζεται:
α)Το μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο να φιλοξενείται το 50% του εθνικού πληθυσμού στο μόλις 2% του εδάφους της!.
(Ο πληθυσμός που συγκεντρώνουν οι πρωτεύουσες της Δ. Ευρώπης σε σχέση με το σύνολο των κατοίκων της χώρας τους, απέχει πολύ από αυτόν της ελληνικής πρωτεύουσας: Βερολίνο 4%, Ρώμη 5%, Αμστερνταμ 6%, Μαδρίτη 7%, Βρυξέλλες 10%, Ελσίνκι 10%, Λονδίνο 12%, Παρίσι 15%, Στοκχόλμη 16%, Λισσαβώνα 20%, Λουξεμβούργο 21%, Κοπεγχάγη 23%, Βιέννη 24%, Δουβλίνο 28%).
β)Το μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως, κράτος ευρωπαϊκό να μην ελέγχει μεγάλα τμήματα της πρωτεύουσάς του και μάλιστα κεντρικά, όπως η Ομόνοια, τα Εξάρχεια, τα Πατήσια, ο Κολωνός, το Μεταξουργείο, το Ζεφύρι και ο Ασπρόπυργος των Τσιγγάνων…
Είναι αυτό που λέγεται από πολλούς πολιτικούς και «πνευματικούς» ταγούς, χωρίς όμως κάποια εμβάθυνση, περί «θνησιγενούς» ελλαδικού κρατιδίου.
Όταν στο τέλος της δεκαετίας του ’80 άκουσα ένα ξένο αθλητικό παράγοντα να λέει πως:: «Τα ομαδικά αθλήματα ποτέ δεν θα αναπτυχθούν σε υψηλό και επαγγελματικό επίπεδο στην Ελλάδα, διότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει πόλεις για να τα στηρίξουν», απόρησα.
Και βέβαια. Η Άρτα με τις 30.000, τα Γιάννενα με τις 75.000 ακόμη και η Πάτρα με τις 200.000 κατοίκους, δεν αποτελούν κέντρα αστικής ανάπτυξης και παραγωγής, με εργατική και παραγωγική τάξη. Όλη τους η ζωή είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και το μεταπρατικό εμπόριο. Λιανέμποροι και ψιλοαντιπρόσωποι προϊόντων που στο 90% παράγονται στο εξωτερικό, αποτελούν την οικονομική βάση της ελληνικής πόλης. Η οικονομία συμπληρώνεται από τους χιλιάδες στρατιώτες και φοιτητές, των εκατοντάδων άχρηστων σχολών ΤΕΙ και ΑΕΙ (βοιδοσχολών, όπως αποκαλούνται στην λαϊκή γλώσσα), που ιδρύονται μόνο ως οικονομική ένεση στην εμπορική κίνηση των πόλεων.

Το πλέον παράδοξο και ανησυχητικό είναι ότι, σχεδόν το μισό του ελληνικού στρατού, υπό το πρόσχημα των κέντρων εκπαίδευσης, βρίσκεται στην Πελοπόννησο, την στιγμή που 10 μεραρχίες και εκατοντάδες άλλες μονάδες έχουν παροπλισθεί και καταργηθεί στα σύνορα, στην Ήπειρο και την Μακεδονία!

Στην Ελλάδα το 100% της ισχνής βιομηχανικής παραγωγής (αυτό που χαρακτηρίζει ένα άστυ) είναι συγκεντρωμένο στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Έψαξα παντού στον χάρτη και στην γεωγραφία. Και διαπίστωσα πώς πράγματι, δεν υπάρχει αλλού στην Ευρώπη κράτος με ενάμισι αστικό κέντρο, η πρωτεύουσα δε να έχει τον μισό πληθυσμό της χώρας, τις 10 από τις 16 ομάδες ποδοσφαίρου, τις μισές μητροπόλεις της εκκλησίας κ.λ.π.. Είδα ότι ακόμα και η Αλβανία έχει 5 ισοδύναμα αστικά κέντρα και ισομερώς κατανεμημένο τον πληθυσμό της και την παραγωγή της (άρα καλύτερες προοπτικές). Η Βουλγαρία το ίδιο, η Σερβία, η Κροατία, για να μην πω και για την Γερμανία των 80.000.000, όπου μόνο 4-5 πόλεις ξεπερνούν σε πληθυσμό το 1 εκ! (και το Βερολίνο, που είναι μεγαλύτερο από την Αθήνα, έχει μόνο δύο, μικρές μάλιστα, ομάδες ποδοσφαίρου στην Α εθνική, ενώ η Αθήνα τις 10 από τις 16!). Και τότε συνειδητοποίησα τα λόγια του Τζιούροβιτς, Όχι μόνο τριτοκοσμικό, πεμπτοκοσμικό είναι το κράτος αυτό!
Δυστυχώς πάλι στις καταστάσεις της ΕΣΥΕ, η οποία βέβαια δίνει μόνο αριθμούς και την ερμηνεία την αφήνει σε όποιον ενδιαφέρεται, βλέπουμε μια ανάπτυξη του αστικού πληθυσμού από 43% που ήταν το 1961, έναντι 48,8% του αγροτικού, να φτάνει στο 59-60% στις μέρες μας. Και αυτό βέβαια δεν οφείλεται στην αύξηση του πληθυσμού αλλά στην μετανάστευση από την ύπαιθρο στην Αθήνα. Έτσι δεν έχουμε στην ουσία μια ανάπτυξη του αστικού πληθυσμού, η οποία είναι σε όλες τις άλλες περιπτώσεις υπέρ της υγιούς αναπτύξεως του κράτους, αλλά μία γκετοποίηση, μία στρέβλωση, μία φίμωση μέχρι ασφυξίας του Έθνους.
Η Ελλάδα κατέχει, δυστυχώς, το μοναδικό και θλιβερό προνόμιο στην Ευρώπη, να μην διαθέτει πόλεις. Δείτε τον χάρτη ολόγυρα μας και θα δείτε ότι κανένα κράτος στον κόσμο δεν διαθέτει ενάμισι αστικό κέντρο, αλλά και οι πιο φτωχές και μικρές χώρες έχουν τουλάχιστον 5-6 αστικά κέντρα ισοδύναμα σε πληθυσμό και ανάπτυξη.
Στην Αθήνα υπάρχουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες. Δείτε για παράδειγμα τον «Οργανισμό Βάμβακος», που όταν κάποιος υπουργός τόλμησε να πει πώς πρέπει να πάει στην Λάρισα, εκεί που βγαίνει και το βαμβάκι, ξεσηκώθηκαν οι συνδικαλιστές δημοσιουπάλληλοι και τον κράτησαν τελικά στην Αθήνα, για να εξυπηρετήσουν τους… βαμβακοπαραγωγούς της Λεωφόρου Συγγρού!!!
2. Μεταφορά πρωτεύουσας:
Για να υπάρξει αστική ανάπτυξη, άρα αύξηση της παραγωγής, μείωση της ανεργίας, αύξηση των γεννήσεων, αύξηση των στρατευσίμων και των μαθητών, πρόοδος στην έρευνα και την τεχνολογία, πρόοδος του Έθνους και του κράτους, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν νέα αστικά κέντρα. Και για να δημιουργηθούν αυτά τα κέντρα είναι απολύτως απαραίτητη η δημιουργία νέας πρωτεύουσας.
Μην ξεχνάμε ότι η Αθήνα ήταν μόνο προσωρινή πρωτεύουσα το 1834, έως απελευθέρωσης της Κων/πολης. Ήταν μια πόλη χωρίς καμία αστική συνέχεια αφού, από το 500 μ.Χ. ήταν ένα ασήμαντο χωριό στο οποίο, από το 1.500 μ.Χ. περίπου, τα ελληνικά δεν ομιλούνταν σχεδόν από κανένα από τους 3 έως 4.000 κατοίκους της. Και φυσικά ένα χωριό που δεν έπαιξε κανένα απολύτως ρόλο στην διαδικασία «εθνογένεσης» και στην εθνεγερσία του Νέου Ελληνισμού για να δικαιούται να γίνει εθνική πρωτεύουσα. Επιπλέον έπαψε να είναι και το στρατηγικό σημείο που θα διοικούσε την χώρα, όταν το 1912-13, η Ελλάδα διπλασιάστηκε. Η ακατάλληλη και υπερτροφική σήμερα πρωτεύουσα, αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο υπανάπτυξης και θνησιγένειας αυτού του κράτους και βέβαια αυτό είναι αντικείμενο χωριστής έρευνας.
Ωστόσο θα τονίσουμε ότι η δημιουργία νέας πρωτεύουσας ως νέου διοικητικού κέντρου της Ελλάδας είναι απαραίτητη για την υγιή δημογραφική ανάπτυξη του Έθνους μας, αφού θα διορθωθούν τα παρακάτω κακώς κείμενα:
Α) Επάνδρωση της πρωτεύουσας από νέες μάζες πληθυσμών, σαφώς φιλελληνικότερων από τα παλαιοκομματικά τζάκια (και το «ποίμνιο») της Αθήνας, που έχουν εθιστεί στην «αρπαχτή» και στο «life style». Δεν είναι τυχαίο ότι στις δημοσκοπήσεις το μόνο ποσοστό ελληνικού πληθυσμού που καταγράφεται ως υποστηρικτές των ανθελληνικών θέσεων και διεκδικήσεων της Τουρκίας και των Σκοπίων, καταγράφεται στην «προοδευτική» Αθήνα!
Β) Δημιουργία στρατηγικού σημείου διοίκησης και κάλυψης του ελληνικού χώρου, το οποίο δεν είναι πλέον η Αθήνα, αλλά κάποια πόλη μεταξύ της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Μιας πόλης που θα είναι πιο κοντά στα ευαίσθητα εθνικά σύνορα, στον ευαίσθητο εθνικά Έλληνα και θα αισθάνεται τον παλμό του έθνους, του αγρότη, του φτωχού, του παραγωγού, του αδικούμενου…και όχι του Κωλο-νακίου!

Γ) Απελευθέρωση του Έλληνα από τον βρόγχο του διαμερίσματος της Αθήνας και αποκέντρωσής του προς άλλα αστικά κέντρα. Ανάπτυξη υγιών προ πάντων και πολυμελών οικογενειών.

Δ) Μείωση του κόστους των ακινήτων, που σήμερα είναι ψηλότερο από όλες τις ευρωπαϊκές και αμερικάνικες πόλεις. Όσο κοστίζει ένα τριάρι διαμέρισμα στην Αθήνα, (200-250.000 Ευρώ) κοστίζουν δύο πανέμορφες μονοκατοικίες στην Νέα Υόρκη με μισό στρέμμα κήπο! Η αποκέντρωση θα μείωνε την ζήτηση και κατά συνέπεια το κόστος σε όλο το φάσμα της διαβίωσης.
Ε) Ανάπτυξη της Αττικής, του ομορφότερου πιθανόν μέρους στην υφήλιο, που σήμερα πνίγεται από κάθε είδους ρύπους, μόλυνση και από την πολιτιστική κακοποίηση και κακογουστιά.
Στ) Διασπορά και αποκέντρωση των βιομηχανιών, δίνοντας ώθηση για δημογραφική και οικονομική ανάπτυξη και υποστήριξη της παραγωγής σε άλλες πιο υγιείς περιοχές της χώρας, αφού το κόστος παραγωγής θα έπεφτε σημαντικά (π.χ.. η τάδε βιομηχανία ζυμαρικών και γάλακτος στην Αθήνα ή στην Πάτρα, όπου δεν παράγεται ούτε το ένα ούτε το άλλο προϊόν, πληρώνει τα ίδια έξοδα για να φέρει το σιτάρι και το γάλα από τα Γιαννιτσά στην έδρα της με το να το φέρει από την Ουκρανία ή την Ουγγαρία. Αν όμως ήταν εγκαταστημένη στα Γιαννιτσά, θα έπαιρνε αναγκαστικά το ντόπιο σιτάρι και το ντόπιο ελληνικό γάλα, θα αναπτύσσονταν η τοπική οικονομία και στο τέλος ο καταναλωτής στην Ελλάδα θα αγόραζε και ελληνικό προϊόν, και πολύ φθηνότερα).
Ζ) Απομάκρυνση του κράτους και του ΄Έθνους από αυτό το θανατηφόρο σφιχταγκάλιασμα των συνδικάτων του δημοσίου τομέα, του πλέoν ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ οργανισμού του κράτους, που είναι η διάδοχη κατάσταση των Αγάδων, των Κοτζαμπάσηδων και των Σπαχήδων. Καλύτερη και λιγότερο διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση, θα σήμαινε και ευημερία για όλο το Έθνος.
Η) Απομάκρυνση του κράτους και του ΄Έθνους από το θανατηφόρο σφιχταγκάλιασμα των πολιτικών τζακιών, των διαπλεκομένων και των μεγαλοεργολάβων, των οποίων ο ιστορικός ενδοτισμός αρχίζει από τις αρχές του 20ου και κάποιων ακόμα από το 1821.(«Τι Μπραίμης τι Ζαΐμης», στρατηγού Μακρυγιάννη απομνημονεύματα)
Θ) Απελευθέρωση του ΄Έθνους από αυτόν τον διεφθαρμένο και εκβιαστή αθηναϊκό τύπο, σταθερό εκφραστή ξένων και ανθελληνικών συμφερόντων, που ελέγχεται από τα ίδια τζάκια και πιέζει μόνο προς το συμφέρον των ιδιοκτητών του! (Ο τύπος των Αθηνών π.χ. συνέβαλε από κοινού με τους Τούρκους και τους «συμμάχους» στην μεγαλύτερη εθνική συμφορά, την Μικρασιατική Καταστροφή. Πρωτοπόρος της ιδεολογίας «Μικρά και ένδοξος Ελλάς» και «φέρτε τα παιδιά μας πίσω από την Μικρασία», η εφημερίδα «Καθημερινή» τότε. Συμβάλει επίσης κάθε τόσο στην παραπληροφόρηση, στην αποδόμηση του έθνους (απεθνικοποίηση) και στον εκφυλισμό του λαού σε ζωτικά ζητήματα, όταν αυτά δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα του εκδότη και του κόμματος που υπηρετεί).
Ι) Η Αθήνα έχει συγκεντρώσει το 50% του ελληνικού πληθυσμού, το σύνολο της βιομηχανίας και εσχάτως και της ενέργειας. Απλοί λόγοι στρατηγικής είναι απαγορευτικοί για την δημιουργία ΟΛΩΝ των εργοστασίων ενέργειας (όπως εγκρίθηκαν τον Ιούλιο του 2007 από το Υπ. Ανάπτυξης και τα 5 νέα εργοστάσια ρεύματος να γίνουν στην Βοιωτία) και όπλων στο Λαύριο και στην Θίσβη Βοιωτίας. Σε ενδεχόμενη σύρραξη με την Τουρκία, το κτύπημα στον πληθυσμό και στην βιομηχανία θα είναι μοιραίο, επειδή θα είναι μισής ώρας υπόθεση για την τουρκική αεροπορία, ακαριαίο και ολοκληρωτικό, χωρίς να μπορέσει η Ελλάδα να αντισταθεί. Απλά θα επιστρέψει στην λίθινη εποχή!

ΙΑ) Η Αθήνα είναι μια κακόγουστη, άσχημη και βρωμερή πόλη. Είναι μια πόλη από το μέλλον, όπου οι άνθρωποι μεταβάλλονται τεχνητά σε υβρίδια με τα ψυχολογικά πειράματα που γίνονται σε βάρος τους και τα δηλητήρια που τρώνε και αναπνέουν. Είναι μια πόλη όπου γίνεται πείραμα δημιουργίας ανθρώπων υβριδίων, που θα κατοικούν την Ελλάδα στο μέλλον. Είναι εν κατακλείδι, μια ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ πόλη

ΙΒ) Η ανάπτυξη που θα έφερνε στο ΑΕΠ το κτίσιμο μιας νέας πρωτεύουσας (σκεφτείτε μόνο το μέγεθος των κατασκευαστικών έργων) θα ήταν τρομακτική. Η ανάπτυξη αυτή θα τροφοδοτούνταν από τη νέα πρωτεύουσα για τουλάχιστον 30 χρόνια και η Ελλάδα θα ξεπερνούσε σε Εθνικό Πλούτο ακόμα και την Ολλανδία! (δείτε το παράδειγμα του Καζακστάν με την Άλμα –Ατα και την Αστάνα, τον ρυθμό ανάπτυξης 8% που θα είναι σταθερός για 30 χρόνια λόγω της ανάπτυξης της Αστάνα…).
ΙΓ) Λόγοι καθημερινοί, ποιότητας ζωής και ασφάλειας. Όπως η κίνηση στους δρόμους, η αδυναμία εξυπηρέτησης των ασθενοφόρων, το παρκάρισμα, που είναι πλέον αδύνατο και μπλοκάρει όλους τους δρόμους, η έλλειψη πόσιμου νερού, που θα καταστεί τα επόμενα χρόνια ζωτικότατο πρόβλημα, η έλλειψη καθαρού αέρα, τα λύματα, η αδυναμία επιβολής της νόμιμης τάξης, η εγκληματικότητα, οι κουκουλοφόροι, τα άβατα στα Εξάρχεια, τα γκέτο των λαθρομεταναστών … και πολλά αλλα που δεν υπάρχει καμία απολυτως περίπτωση καποτε να διορθωθούν διότι τέτοια είναι η δομή της πόλης αυτής.
ΙΔ) τέλος λόγοι ιδεολογικοί, πρέπει να συμβολίζουν αυτή την επιχειρούμενη αναγέννηση. Η αλλαγή πρωτεύουσας έχει οπωσδήποτε τον συμβολισμό της γέννησης του νέου. Της αναγέννησης, της επανίδρυσης του κράτους, της ελπίδας. Δυστυχώς η «επανίδρυση του κράτους» που είχε ως σύνθημα κάποια κυβέρνηση, περιορίστηκε στο ίδιο επίπεδο που είχε η «αλλαγή», κάποιας προηγούμενης. Περιορίστηκε μόνο στην κατάργηση της σχολικής ποδιάς και στο αυτόματο διαζύγιο…!
Ποιοι μίλησαν μέχρι σήμερα για την αλλαγή πρωτεύουσας.
Υποθέτουμε πολλοί. Μόνο που δεν τους γνωρίζουμε όλους.
Πρώτος ήταν ο Ακαδημαικος Σόλων Κυδωνιάτης το 1959. Παρότι καταγωγής από την Τρίπολη Αρκαδίας επιχειρηματολόγησε με σθένος υπέρ της Θεσσαλονίκης.
Την Θεσσαλονίκη είχε στον προγραμματισμό του και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974.
Το 1990, κυκλοφόρησε μια απόρρητη έκθεση των Αμερικανών (την δημοσίευσε ο Οικονομικός Ταχυδρόμος) πού προέβλεπε τα δεινά για την Ελλάδα από την πτώση των σοσιαλιστικών καθεστώτων (οικονομικά-πολιτικά- εθνικά) και καλούσε σε άμεση μεταφορά της κυβέρνησης σε πόλη της Μακεδονίας, αλλα όχι στην Θεσσαλονίκη.
Καλούσε μάλιστα την ελληνική πολιτεία να μην κάνει κανένα άλλο έργο υποδομής στην Αθηνά, ώστε να λειτουργήσει η «αυτόματη –αυτορυθμιζόμενη αποκέντρωση».
Δυστυχώς οι Αμερικανοί (αν και είναι η μόνη φορά που συμβούλευσαν την Ελλάδα για κάτι σωστο) δεν εισακούστηκαν και η Ελλάδα υφίσταται έκτοτε τα επίχειρα της λαθρομετανάστευσης, του «μακεδονικού», των «Ολυμπικ Γκέιμς», των έργων της Αθήνας που κατατρώνε την ψυχή της Ελλάδος, χωρίς να φέρνουν ουσιαστικά και καμία βελτίωση στην ζωή του 50% των Ελλήνων πού έχουν μαντρωθεί σε αυτήν!
Εγινε η μοναδική χώρα της Ευρώπης που αντί να έχει όφελος από την λαθρομετανάστευση, υφίσταται τεράστιες ζημιές, οικονομικές, εθνικές, κοινωνικές, υγειονομικές κ.λ.π. Το Δ΄ ταμείο ενσωμάτωσης Μεταναστών, που ανακοίνωσε στις 2 Μαρτίου 2009 ο Υπουργός Πρ.Παυλόπουλος, αφορά 26 εκ. Ευρω, που θα δοθούν στον τύπο και στην T.V. για την καταπολέμηση του ρατσισμού!!! Άρα είναι ευκόλως κατανοητό ότι όλες οι ειδήσεις περί μεταναστών- λαθρομεταναστών, θα είναι ένα υμνολόγιο στην δήθεν προσφορά τους.
Στο θέμα αναφέρθηκαν επίσης οι υψηλού ήθους διανοούμενοι: Μιχάλης Χαραλαμπίδης, Κώστας Ζουράρις και Γιώργος Καραμπελιάς
Η εθνική πρωτεύουσα
Υπάρχουν πολλά κράτη τα οποία έχουν ως πρωτεύουσα την εθνική τους πρωτεύουσα, δηλ. πόλη στην οποία δημιουργήθηκε η εθνική ιδεολογία, η εθνική αφύπνιση, η εθνογένεση και οι διεργασίες για την δημιουργία εθνικού κράτους (π.χ. εθνικές πρωτεύουσες είναι το Παρίσι για τους Γάλλους, το Λονδίνο για τους Άγγλους, η Άγκυρα {διότι εκεί δημιουργήθηκε η ιδέα δημιουργίας τουρκικού έθνους, ενώ η Κων/πολη συμβόλιζε το Οθωμανικό}). Υπάρχουν όμως και πολλά κράτη που έχουν ως πρωτεύουσες απλά διοικητικά κέντρα, τα οποία επέλεξαν με κριτήρια γεωπολιτικά και στρατηγικά, όπως η Βόννη και η Βαιμάρη για τους Γερμανούς, η Μαδρίτη για τους Ισπανούς, το Τόκιο, που έγινε νέα πρωτεύουσα για να ρίξουν οι Ιάπωνες τις ακριβές τιμές των ακινήτων. Η Βραζιλία έκτισε την νέα της πρωτεύουσα, την Brasilia, μόλις σε 3 χρόνια το 1970. Το Καζακστάν μετέφερε την Άλμα Ατα το 2000, κτίζοντας νέα πρωτεύουσα, την Αστάνα, ξοδεύοντας μόλις 8 δις $, τα μισά δηλαδή απ’ όσα ξόδεψε η κα Αγγελοπούλου για το Ολυμπιακό φαγοπότι. Επιπλέον απέκτησε ρυθμό ανάπτυξης 8%, που λόγω της πολύπλευρης ανάπτυξης της νέας πρωτεύουσας, που θα συνεχιστεί ακόμα 30 χρόνια, θα διατηρήσει αυτόν τον ρυθμό ανάπτυξης ίσως και μεγαλύτερο, ξεπερνώντας σε ΑΕΠ χώρες όπως η Βρετανία και η Ιταλία, πού σήμερα συμμετέχουν στους 8 πλουσιότερους του κόσμου, στην G8! Ακόμη και η Περσία δεν ανασύστησε τα Σούσα, την Περσέπολη και το Ισφαχάν, αλλά έκτισε μια νέα πόλη την Τεχεράνη, για στρατηγικούς και οικονομικούς λόγους. Και το Ιράκ επίσης δεν πήγε στην Βαβυλώνα, αλλά στην Βαγδάτη, που το 1900, είχε 24.000 κατοίκους.
Η Αθήνα, αφού η ελληνική εθνογένεση (η ελληνική εθνογένεση δεν σηματοδοτεί την δημιουργία κάτι νέου, την αντικατάσταση του “έθνους” από το “nation”, αλλά την αφύπνιση του παλαιού, του προϋπάρχοντος. Σε αντίθεση με την Ιταλία π.χ., που πρώτα έγινε κράτος από ανομοιογενείς πληθυσμούς- τους ελληνικής καταγωγής νότιους, τους Λατίνους και τους κελτογερμανούς του βορά, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό Κρίσπι να πει στην Βουλή, μόλις έγινε η ένωση το 1871, το περίφημο: «Φτιάξαμε κράτος, τώρα απομένει να φτιάξουμε και έθνος- “natio”».) έλαβε χώρα στα Γιάννενα, στην Μοσχόπολη Κορυτσάς και στην Κωνσταντινούπολη και όχι στο ανύπαρκτο χωριό των 3.500 αλλόγλωσσων κατοίκων όπως ήταν τότε, δεν είναι λογικό και δεν έχει και το ιστορικό δικαίωμα να εξακολουθεί να είναι και να θεωρείται πρωτεύουσα του Ελληνισμού με τα τόσα καταστροφικά μειονεκτήματά της.
Η μη έγκαιρη αλλαγή της πρωτεύουσας, δημιούργησε όλα τα δεινά για τον Ελληνισμό. Δημιουργήθηκε έτσι στην Αθήνα μια τάξη αστών χωρίς εθνική συνείδηση, με άνομα συμφέροντα, η οποία αντέδρασε σθεναρά σε κάθε εθνική ιδέα και προσπάθεια αναγέννησης αυτού του κράτους. Είναι ενδεικτικό της «εθνικής συνείδησης» που είχαν το γεγονός ότι, το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτικών και των αστών αυτής της πόλης μετά την ανεξαρτησία, έγινε το θέμα των «Ετεροχθόνων» με αναρίθμητους προβληματισμούς εντός και εκτός κοινοβουλίου. Το θέμα δηλαδή αν έχουν δικαίωμα σε κείνο το αρχικο μικρό ελληνικό κράτος να εγκατασταθούν να ζήσουν, να πολιτευθούν και δραστηριοποιηθούν Έλληνες από την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Μακεδονία, την Πόλη, την Μ. Ασία … Οι «Ζαΐμηδες» και οι «Νοταράδες» που είχαν πιάσει τα πόστα της Αθήνας (κατά τον λόγο του Μακρυγιάννη, που εξ αιτίας αυτών «σιχάθηκε το ρωμαίικο»), βοηθούμενοι και από τις περιρρέουσες ιδεολογίες της εποχής, στις οποίες συμμετείχε ακόμα και ο Παπαρηγόπουλος, ο οποίος από την άλλη αγωνίζονταν, να αποδείξει πως ο Φαλμεράυερ, ήταν εσκεμμένα ανθέλληνας, θεωρούσαν ως Έλληνες την καταγωγή μόνο όσους ζούσαν μέχρι την Λαμία και τους βορειότερους ως Έλληνες κατ΄ επιλογή τους!!!

Θαυμάστε την απάντηση που έδωσε στους «Ζαΐμηδες» ο σύντροφος του μεγάλου Ρήγα Φεραίου, ο Χριστόφορος Περαιβός, στην Εθνοσυνέλευση της 7ης Μαρτίου 1844.

«..Λοιπόν οι Ζωσιμάδαι εκείνοι, οι στύλοι της ελληνικής αναγεννήσεως, δια τούτο εκκένωσαν τους θησαυρούς των εις την εκπαίδευσιν και τον φωτισμόν του Έθνους όλου, δια να κηρύξωμεν σήμερον ότι Έλληνες δεν είναι οι Ηπειρώται; Λοιπόν το Σούλι το ηρωικόν Σούλι, δια τούτο δυο έτη εβάσταζε τον χείμαρον εξήντα χιλιάδων μαχίμων τουρκαλβανών, ετοίμων να πλημυρίσωσιν εις την αρχήν της επαναστάσεως την ήδη ελευθέρα Ελλάδα, δια να είπωμεν σήμερον, ότι οι Σουλιώται δεν έχουν ίσα δικαιώματα με τους λοιπούς Έλληνας; Λοιπόν η Θεσσαλία, η Μακεδονία, η Ήπειρος, δια τούτο ήσαν προπύργια του ελληνικου πολέμου;… Μη αδελφοί, δια το όνομα του Θεού! Ας μη προξενήσωμεν τοιαύτην ανίατον πληγήν εις την αγαπητήν πατρίδα! Μη , δια λόγους μικρούς εφήμερων συμφερόντων και παθών, θυσιάσωμεν συμφέροντα κοινά, γενικά, μεγάλα, αιώνια!!… Θα φιλονικούμεν ακόμα για το πόσους περισσότερους Έλληνας ν΄αποκλείσωμεν;»
Για να περάσουμε και στην κρατική «επιστημονική» στήριξη του ανθελληνισμού της Αθήνας, με τον Πρόεδρο της Αρχαιολογικής Εταιρείας Ρίζο Νερουλό, να δηλώνει το 1841 ότι: « Ο Φίλιππος έπραξε και κάτι άλλο από την νίκη (στην Χαιρώνεια) ΟΛΕΘΡΙΟΤΕΡΟΝ. Εγένησε τον Αλέξανδρον».
Τακτική βεβαια που ακολουθεί και σήμερα η Αθήνα, καθώς δεν θεωρεί τους ακόμα τους Μακεδόνες Έλληνες, αφού πέραν της στήριξης που παρέχει στα Σκόπια, ακόμα και το Άγαλμα του Μεγάλου Αλέξανδρου κρύβει επί 15ετια στις αποθήκες του Δήμου στον Ζωγράφο, αφού υπάρχουν αντιδράσεις τόσο από την σημερινή Αρχαιολογική Εταιρεία (γιατί άραγε αντιδρά η Αρχαιολογική Εταιρεία;), αλλα και από την κυρία Μπακογιάννη, που ως Δήμαρχος ξήλωσε το βάθρο με την επιγραφή που έστησε ο κ. Αβραμόπουλος για τον ανδριάντα του Αλέξανδρου, επί των οδών Διάκου και Αμαλίας) και ως Υπουργός των εξωτερικών σήμερα απαγορεύει το στήσιμο του ανδριάντα!!!.
Αυτή ήταν η Αθήνα και αυτή η αστική της τάξη και ο αθηναϊκός τύπος! Όμως για λόγους ιστορικούς, λόγω της συμβολής της Αθήνας στην γένεση της Δημοκρατίας, πριν 2.500 χρόνια, θα μπορούσε να παραμείνει τιμητικά το κοινοβούλιο (όπως συμβαίνει και σε άλλα κράτη, να έχουν αλλού το κοινοβούλιο και αλλού την έδρα της κυβέρνησης), αφού βέβαια αλλάξει και το πολιτειακό σύστημα με την δημιουργία Γερουσίας, σώματος που θα αποκλείσει την διαφθορά και θα μοιράσει ισοδίκαια πόρους και ανάπτυξη σε πρωτεύουσα και Επαρχία (ένας Γερουσιαστής από κάθε νομό, ανεξαρτήτως πληθυσμού), εκλογή Προέδρου από τον λαό και θεσμοθέτησης του Δημοψηφίσματος για τα εθνικά θέματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής, πράγμα που το σύνταγμα της Ελλάδος το απαγορεύει με πονηρία, γενόμενο έτσι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΤ΄ ΕΠΙΦΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ στην Ευρώπη.
Η μεταφορά της πρωτεύουσας ίσως είναι η σημαντικότερη κίνηση αναδιάρθρωσης και επαναδημιουργίας του ελληνικού κράτους, που θα ενείχε την ελπίδα της επιβίωσής του.
Τα τζάκια, ο τύπος και τα συνδικάτα της Αθήνας θα αντιδράσουν λυσσαλέα, όποιος πολιτικός όμως αποτολμήσει αυτή την κίνηση θα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος Μέγας της ιστορίας μετά τον Αλέξανδρο!
Καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον Σύλλογο, νομικοί και ειδικοί επιστήμονες, αλλα και όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτως ηλικίας και ειδικότητος, ανεξαρτήτως χώρας διαμονής και τόπου καταγωγής, να επικοινωνήσουν με τον: Στέφανο Σωτηρίου, nipesot@yahoo.com ΑΠΟ

Πρόδωσε κιόλας ο Πρωθυπουργός τους αγρότες;30 ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ


Τους είχε υποσχεθεί ν’ ανεβάσει την κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ από 330€ σε 550€, κι εκείνοι τον πίστεψαν και πανηγύριζαν προκαταβολικά. Και προφανώς πολλοί αγρότες ψήφισαν ΠΑΣΟΚ εξ αιτίας αυτής της υπόσχεσης και μόνο. Κατανοητό είναι! Ανθρώπινο είναι! Ο πεινασμένος καρβέλια βλέπει ακόμη και στον ύπνο του. Πόσο μάλλον όταν είναι ξύπνιος κι ακούει τον εν δυνάμει Πρωθυπουργό να του υπόσχεται καρβέλι μια βδομάδα πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009. Δείτε εδώ τι έλεγε στους αγρότες της Θεσσαλίας στις 27 Σεπτεμβρίου 2009:

«Τώρα είναι η ώρα. Τώρα είναι η ώρα της απόφασης. Τώρα είναι η πιο κρίσιμη ώρα για την απόφασή μας να φύγουμε μπροστά. Απόψε, σε αυτό το σεισμό, χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας, εδώ στη Λάρισα. Εδώ στη Θεσσαλία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας. Από τα βάθη της καρδιάς μου. Αυτό σας το πάθος σήμερα, εδώ, είναι η κοινή μας φωνή. Η φωνή μας, που λέει να αφήσουμε πίσω -μια και καλή- όσα μας έφεραν σε αυτή την παρακμή. (…)
Η κατάσταση στη χώρα, τα αδιέξοδα που ζούμε, δεν οφείλονται στο ότι δεν υπήρξαν κονδύλια. Οφείλονται στον άδικο τρόπο με το οποίο διαχειρίστηκε το κράτος τα χρήματα αυτά, τα χρήματα του Ελληνικού λαού, το βιος, τον κόπο του Ελληνικού λαού. Οφείλεται στο ότι, τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες πολίτες πέφτουν θύματα της έλλειψης ειλικρίνειας.(…)
Αυτό εμείς, το ΠΑΣΟΚ, ερχόμαστε να ανατρέψουμε αύριο. Αυτό θα κάνουμε στις 5 του Οκτώβρη. Θα κάνουμε το αυτονόητο.(…)
Είναι εδώ, στη Θεσσαλία, όπου παρουσιάσαμε μια "Συμφωνία Εμπιστοσύνης με τους αγρότες". Με 10 μέτρα άμεσης στήριξης, άμεσης στήριξης, για να αντιμετωπίσει ο αγρότης την κρίση.(…)
Ξέρω όμως, φίλες και φίλοι, και την αγωνία σας για το ασφαλιστικό. Βασική μας προτεραιότητα, η αύξηση των συντάξεων, 550 ευρώ στον αγρότη και 950 ευρώ στο ζευγάρι.(…)»


Όπως ήταν επόμενο, η υπόσχεση του Γιώργου Παπανδρέου για αύξηση της αγροτικής σύνταξης στα 550€ έγινε πιστευτή και παρουσιάστηκε πανηγυρικά από τον Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό. Ιδού μερικά δείγματα:

Στην ιστοσελίδα e-enimerosi.gr, 28/9/2009, γράφτηκε: «Για τις συντάξεις των αγροτών, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι βασική προτεραιότητα είναι η αύξησή τους στα 550 ευρώ για τον μεμονωμένο αγρότη και στα 950 ευρώ για το ζευγάρι των αγροτών.»

Στις 10/10/2009, το ΕΘΝΟΣ έγραψε:
«550 ευρώ η κατώτατη σύνταξη TEMΠME και για τους αγρότες
«Πρώτα μέτρα
Εντός της εβδομάδας η νέα υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή θα ανακοινώσει το πρώτο πακέτο μέτρων για τους αγρότες και την οικονομία της υπαίθρου που περιλαμβάνει αύξηση αγροτικών συντάξεων και ρυθμίσεις για την επιστροφή ΦΠΑ και ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου. (…)
Αύξηση των κατώτατων συντάξεων ΟΓΑ από τα 330 ευρώ σήμερα στα 550 ευρώ για τον αγρότη.(…)»

Στην ιστοσελίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ, 13/10/2009, γράφτηκε:
«Αύξηση της αγροτικής σύνταξης στα 550 ευρώ ανακοινώνει ο Γ. Παπανδρέου.»
«Την αύξηση της κατώτατης σύνταξης του ΟΓΑ στα 550 ευρώ για τον αγρότη και τα 950 ευρώ για το ζευγάρι πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης την Παρασκευή.»


Στις 14/10/2009, το ιστολόγιο newsmessinia αναμετάδωσε την είδηση της ΠΑΣΕΓΕΣ:
«Στα 550 ευρώ η αγροτική σύνταξη !!!
Την αύξηση της κατώτατης σύνταξης του ΟΓΑ στα 550 ευρώ για τον αγρότη και τα 950 ευρώ για το ζευγάρι πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης την Παρασκευή.»


Δείτε τώρα τι είπε για την αγροτική σύνταξη ο Πρωθυπουργός στις Προγραμματικές του Δηλώσεις στη Βουλή χθες, 16-10-2009:

«Στους ξεχασμένους συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. θα δοθεί αύξηση 30 ευρώ αναδρομικά από την 1η Οκτωβρίου του 2009»

Ποιος τη χάρη τους! Οι ξεχασμένοι συνταξιούχοι του ΟΓΑ θα λάβουν από 1ης Οκτωβρίου ένα ευρώ την ημέρα αύξηση! Μπράβο γενναιοδωρία ο Πρωθυπουργός! Αναρωτιέμαι πώς θα το ξοδέψουν αυτό το ευρώ;

Για υπολογίστε παρακαλώ κι εσείς, μήπως εγώ κάνω λάθος. Το 330+30 πόσο κάνει; Μήπως κάνει 550 κι εγώ αδικώ τον κύριο Παπανδρέου; Μα καλά τόσο γρήγορα ξεχνάει αυτός ο άνθρωπος; Μήπως εννοούσε άλλα κι εμείς άλλα καταλάβαμε; Πάντως, το τελευταίο που θα ήθελα να κάνω είναι ν' αδικήσω τον Πρωθυπουργό που μόλις ξεκίνησε το δύσκολο και επίπονο έργο του. Κάθε άλλο! Σας ομολογώ θέλω με όλη μου την ψυχή να πετύχει η κυβέρνησή του γιατί αλλιώς χανόμαστεεε!

Επανέλαβε πάντως ο Πρωθυπουργός στις Προγραμματικές του Δηλώσεις: «Δέσμευσή μου να μιλώ με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό. (…) Η ειλικρίνεια είναι το πρώτο θεμέλιο μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης που καθημερινά σφυρηλατούμε με τον Έλληνα πολίτη.»

Η ειλικρίνεια από πότε άρχισε, κύριε Παπανδρέου; Από χθες; Ή μήπως δεν τα είπατε όλα στις Προγραμματικές σας Δηλώσεις, και αφήσατε να ανακοινώσει τα 550 ευρώ η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αύριο-μεθαύριο; Μακάρι!!! Εγώ πάντως θα αναμένω διότι αν δεν πραγματοποιήσετε την υπόσχεσή σας αυτή στους αγρότες, τότε η αξιοπιστία σας θα έχει υποστεί ένα φοβερό πλήγμα, ακόμη δεν αρχίσατε…ΠΗΓΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17/10

1864: Ψηφίζεται το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας, που καθιερώνει το πολίτευμα της Βασιλευομένης Δημοκρατίας.

1933: Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν φτάνει στην Αμερική ως πολιτικός πρόσφυγας από τη ναζιστική Γερμανία.


1937: Τα τρίδυμα ανιψάκια του Ντόναλντ Ντακ -Χιούι, Λιούι, Ντιούι- εμφανίζονται για πρώτη φορά σε κόμικς.

1941: Οι Γερμανοί κατακτητές εκτελούν 250 κατοίκους των Άνω και Κάτω Κερδυλίων Σερρών, σε αντίποινα για τον φόνο ενός γερμανού στρατιώτη.

1957: Ο γάλλος συγγραφέας Αλμπέρ Καμί («Ο Ξένος») κερδίζει το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

1973: Ο ΟΠΕΚ επιβάλει εμπάργκο εναντίον των ΗΠΑ και των χωρών εκείνων που παρείχαν στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου του Γιομ Κιπούρ. (Πετρελαϊκή Κρίση του 1973)

*

Γεννησεις

1734: Γκριγκόρι Ορλόφ, ρώσος αξιωματικός, ευνοούμενος της τσαρίνας Μεγάλης Αικατερίνης, ο οποίος προσπάθησε να ξεσηκώσει του υπόδουλους Έλληνες ενάντια στους Οθωμανούς (Ορλοφικά) [θαν. 24/4/1783]

1860: Διονύσιος Λαυράγκας, έλληνας μουσουργός, από τους πρωτεργάτες της Εθνικής Μουσικής Σχολής και της όπερας στην Ελλάδα. [θαν. 18/7/1941]

1972: Έμινεμ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Μάρσαλ Μπρους Μάδερς Γ', λευκός ράπερ.

*

Θανατοι

1849: Φρεντερίκ Σοπέν, γαλλοπολωνός συνθέτης και πιανίστας. [γεν. 1/3/1810]

1955: Δημήτριος Μάξιμος, έλληνας πολιτικός και τραπεζίτης. (Μέγαρο Μαξίμου) [γεν.1873]

1981: Λίνα Τσαλδάρη, πολιτικός, η πρώτη ελληνίδα που διατέλεσε υπουργός. [γεν. 1887]

ΕΞΙ ΜΗΝΩΝ ΜΩΡΟ ΕΠΕΣΕ ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΡΑΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΕ!!!ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΦΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 6 ΜΗΝΩΝ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟ ΤΡΑΙΝΟΥ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.