Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΟΛΗ DERINKUYU ΣΤΗ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Κακοποιός και με τη βούλα ο μουσουλμάνος με το Κοράνι


  • Δήλωσε ότι του έσκισαν το Κοράνι και έγινε η αιτία να ξεκινήσει μία "επανάσταση" των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών μέσα στην Αθήνα
  • Αργότερα αποκαλύφθηκε το ψέμα του, αλλά ήταν μόνο η αρχή της αποκάλυψης μίας προσωπικότητας επικίνδυνης για το κοινωνικό σύνολο
Θυμάστε τις Συγκρούσεις στην Αθήνα για το Κοράνι; Δέκα μήνες μετά ο άνθρωπος για τον οποίο «κάηκε» η Αθήνα όταν κατήγγειλε ότι αστυνομικός έσκισε το ιερό βιβλίο του συνελήφθη ως μέλος συμμορίας διαρρηκτών και καταδικάστηκε ως κλεπταποδόχος.
Πρόκειται, όπως γράφει το Πρώτο Θέμα, για τον 27χρονο Σύρο Χασάν Χαμζί που καταδικάστηκε πριν από λίγες ημέρες σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών επειδή πουλούσε κλοπιμαία.
Προηγήθηκε έφοδος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στο υπόγειο διαμέρισμα όπου διέμενε ο Χαμζί με έναν ακόμη ομοεθνή του και έπεσαν πάνω σε έναν… θησαυρό. Κοσμήματα, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας, τα οποία σπείρα διαρρηκτών είχε αφαιρέσει το προηγούμενο διάστημα από διαμερίσματα και μεζονέτες των βορείων προαστίων. Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο 27χρονος Σύρος αρνήθηκε πως ο ίδιος συμμετείχε στη σπείρα των διαρρηκτών, αλλά υποστήριξε πως αγόρασε τα αντικείμενα αξίας από άγνωστο άνδρα, χωρίς να γνωρίζει πως ήταν κλεμμένα.
Σημειώνεται ότι η έδρα τον καταδίκασε σε δέκα μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή, προφανώς για να φύγει στην πατρίδα του, πράγμα που έγινε αμέσως ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ, επειδή ως γνωστόν οι δικαστικές αποφάσεις δεν κρίνονται.
Ο ίδιος είχε δηλώσει σε τηλεοπτική εκπομπή πώς έφτασε λαθραία στη Σάμο από την Τουρκία το 2002 και από εκεί βρέθηκε στην Αθήνα. Το 2003 υπέβαλε τα χαρτιά του για νομιμοποίηση, στο πλαίσιο μέτρων που τότε προωθούσε η κυβέρνηση Σημίτη, δηλώνοντας όμως πως είναι Ιρακινός επ’ ονόματι Ατίγκ Μοχάμαντ, και όχι Σύρος. Τον περασμένο Μάιο αστυνομικός που έπαιρνε μέρος σε επιχείρηση-«σκούπα» στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας σταμάτησε τον Χαμζί για εξακρίβωση στοιχείων. Με βάση τα όσα κατήγγειλε ο νεαρός, ο αστυνομικός έσκισε σελίδες από το Κοράνι που είχε πάνω του και στη συνέχεια το έριξε στο έδαφος και το ποδοπάτησε βρίζοντας. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει αντίδραση μεγάλης μερίδας μουσουλμάνων μεταναστών που ζουν στην Αθήνα και για δύο ημέρες να προκληθούν σοβαρά επεισόδια από φανατικούς που προκάλεσαν καταστροφές σε οχήματα και καταστήματα, ενώ υπήρξαν και τραυματισμοί.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας κ. Ναΐμ Ελγαντούρ, δηλώνει τώρα στο ΠΘ. «Γνωρίζω ότι ήθελε να φύγει από την Ελλάδα. Επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε πως θέλει να επιστρέψει στη Συρία. Γενικά ήταν περίεργος.Κυκλοφορούσε σε περίεργες πιάτσες και τον είχαν συλλάβει στο παρελθόν για πλαστά χαρτιά. Του έλεγα να προσέχει. Εμένα μου ζήτησε χρήματα για να φύγει από την Ελλάδα, αλλά έμαθα αργότερα ότι ήθελε να με εκμεταλλευτεί», δήλωσε ο κ. Ελγαντούρ.
Έτσι λοιπόν το λένε τώρα… «Περίεργος»

... τα λεφτά υπάρχουν στις Τράπεζες ...


"Ριζοσπάστης"

***

*

«Τρελάθηκαν» στα λεφτά!
*
.

Ιδού - με τα ίδια τους τα στοιχεία - πώς γεννιέται το δημόσιο χρέος, αν «υπάρχουν λεφτά», ποιοι τα λυμαίνονται και σε ποιους ανήκουν!

Επί μήνες επιδίδονται σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση λοβοτομής του ελληνικού λαού, που καλείται να φάει το παραμύθι ότι «δεν υπάρχει σάλιο» και ότι η «ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας» περνάει μέσα από τον πλήρη εξανδραποδισμό του εργάτη, του άνεργου, του βιοπαλαιστή!

Αλλά «πού πήγαν τα λεφτά», εκείνα δηλαδή τα λεφτά που τα... έψαχνε ο Παπανδρέου προεκλογικά;

Ιδού!

Ιδού πώς, μαζί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα ξαφρίσανε από τον ελληνικό λαό και τώρα στήνουν εξεταστική, για να συμψηφίσουν και να κουκουλώσουν τα «έργα» τους.

Να για ποιους κηφήνες και σφετεριστές καλείται ο ελληνικός λαός, μετά τους κόπους του, να «καταθέσει» ακόμα και το αίμα του!

***
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, το Ενεργητικό του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα ανερχόταν στα τέλη του 2000 στα 233 δισ. ευρώ.

Προσέξτε:

Μετά από μια θητεία του ΠΑΣΟΚ κι άλλη μία της ΝΔ, στα τέλη του 2009, το σύνολο του Ενεργητικού του τραπεζικού τομέα, δηλαδή ο συνολικός πλούτος που έχουν ενθυλακώσει οι τράπεζες, υπερδιπλασιάστηκε και εκτοξεύτηκε στο αστρονομικό ποσό των 579 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Αυξήθηκε, δηλαδή, κατά 148% έναντι του 2000 και κατά 110% έναντι του 2004, όταν το Ενεργητικό των τραπεζών αποτιμήθηκε στα 275 δισ. ευρώ.

*

Με άλλα λόγια:

Οση ακριβώς είναι η εκτίναξη του δημόσιου χρέους, κοντά στα 300 δισ., τόση (και ακόμα παραπάνω!) είναι η αύξηση του αμύθητου πλούτου που ομολογούν ότι απέσπασαν οι τράπεζες μέσα στην αντίστοιχη δεκαετία!

Σύμφωνα δε με τα στοιχεία του Σεπτέμβρη του 2009, από αυτά τα 579 δισ., τα 400 (!) έχουν καταληστευθεί (σ.σ.: «νόμιμα και ηθικά») από επτά μόνο τράπεζες, τις Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς, ΑΤΕ, Εμπορική, Marfin!

*

Γιατί, επομένως, «ψάχνουν» να βρουν, τάχα, πώς προέκυψε το δημόσιο χρέος;

Νάτο, εδώ μπροστά τους είναι που ορθώνεται «ολοζώντανο» και «ακέραιο» το δημόσιο χρέος της Ελλάδας!

Τα λεφτά που «βούτηξε» πριν και μετά την κρίση η χρηματιστική ολιγαρχία (δηλαδή, η σύμφυση τραπεζικού και βιομηχανικού κεφαλαίου που συνθέτουν το χρηματιστικό κεφάλαιο) ανέρχονται στα 346 δισ. ευρώ (!) από το 2000 και στα 304 δισ. ευρώ από το 2004!

*

Το δημόσιο χρέος, δεν είναι παρά τα λύτρα μιας πολιτικής ομηρίας που υπέστη ο ελληνικός λαός, λύτρα τα οποία μετατράπηκαν σε ιδιωτικό πλούτο για μια «παρέα» χρυσοκάνθαρων με ξεχειλισμένα σεντούκια και παραγεμισμένες θυρίδες!

*

Να, λοιπόν, ποιοι τα «έφαγαν»! Να ποιοι τα κατέχουν! Εχουν ονοματεπώνυμα, έχουν διευθύνσεις!

Να από ποιους να πάνε να τα ζητήσουν!

Να πού βρίσκονται όσα δημιούργησαν οι εργαζόμενοι, να ποιοι καρπώθηκαν τον πλούτο που γέννησε η δουλειά του λαού.

Και να ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να πληρώσουν, αλλά που ο «σοσιαλιστής» κ. Παπανδρέου δεν τους ζητάει πεντάρα...

*

Θα το επαναλάβουμε:

Το επιπλέον ποσό των 350 δισ. ευρώ που «άρμεξε» μια κάστα πλουτοκρατών

- μιλάμε για τον πλούτο μόλις μιας ντουζίνας τραπεζών που ξεπερνά ολόκληρο το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας (!)

- ισούται επί το 10πλάσιο με το δημοσιονομικό έλλειμμα του προϋπολογισμού και ξεπερνάει το σύνολο του δημόσιου χρέους της χώρας!

***

Πέρα, όμως, από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, που αποτυπώνουν τον αμύθητο πλούτο που έχει σφετεριστεί μια κάστα ολιγαρχών και ταυτόχρονα δηλώνει τη σαθρή βάση της καπιταλιστικής οικονομίας αφού μια χούφτα πλουτοκρατών παίζοντας με το «πλασματικό χρήμα» και κερδοσκοπώντας πάνω σε «φούσκες», απαιτεί να κατέχει πλούτο υπερδιπλάσιο ολόκληρου του ΑΕΠ της χώρας, υπάρχει μακρά αλυσίδα αποδείξεων, εξίσου αποκαλυπτικών σχετικά με το περίφημο ερώτημα «αν υπάρχουν λεφτά».

Συγκεκριμένα:

1. Ως γνωστόν, μέσω των «οφ σορ» δεν κάνουν τις συναλλαγές τους ούτε συνταξιούχοι, ούτε άνεργοι, ούτε μισθωτοί. Αλλοι τις κάνουν... Σύμφωνα, λοιπόν, με τις αναφορές από το λεγόμενο Παγκόσμιο Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης, αλλά και εκτιμήσεις των επιτελών του τμήματος Οικονομικών Ερευνών του ΣΔΟΕ (εφημερίδα «Νέα», 11/5/2009), οι ελληνικών συμφερόντων «οφ σορ» εταιρείες υπερβαίνουν τις 10.000 (!) και διακινούν ετησίως περί τα 500 δισ. ευρώ! «Αυτά είναι λεφτά»!

*

2. Οι καταθέσεις και οι συμφωνίες επαναγοράς (τα περίφημα repos) των επιχειρήσεων στις τράπεζες από 160 δισ. ευρώ το 2004 εκτινάχτηκαν στα 277 δισ. ευρώ μέχρι το Νοέμβρη του 2009. Δηλαδή, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, οι «ραντιέρηδες» (κατά τη ρήση του Αντρέα Παπανδρέου) αύξησαν σε μια πενταετία το χρήμα που διαθέτουν κατά 117 δισ. ευρώ (ποσοστό αύξησης 73%). «Είναι πολλά τα λεφτά»!

*

3. Οι καταθέσεις προθεσμίας των επιχειρήσεων και των ιδιωτών στις τράπεζες, όπως βεβαιώνει και πάλι η Τράπεζα της Ελλάδας, από 36 δισ. ευρώ το 2004 έφτασαν στα 136 δισ. ευρώ το Νοέμβρη του 2009. Εκείνες οι καταθέσεις δηλαδή που κατά τεκμήριο αφορούν σε μορφή κατάθεσης των πλουσιότερων κοινωνικά στρωμάτων, αυξήθηκαν σε μια πενταετία κατά 100 δισ. ευρώ (ποσοστό αύξησης 278%). Κι άλλα λεφτά!

*

4. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ, ο ένας στους δύο εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα αμείβεται με κάτω από 1.090 ευρώ ενώ περίπου 250.000 εργαζόμενοι αμείβονται με το κατώτατο ημερομίσθιο των 33 ευρώ, ήτοι, μηνιαίως 740 ευρώ. Την ίδια ώρα το επίσημο Ενεργητικό των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στη χώρα, όπως καταγράφεται στα στοιχεία της ICAP, έχει φτάσει στα 700 δισ. ευρώ. «Ωκεανός» από λεφτά!

*

5. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι «δεν υπάρχει σάλιο» για τους ανέργους (χωρίς βέβαια να εξηγεί πώς τα χρήματα των εργαζομένων που παρακρατούνται στην πηγή «κάνουν φτερά» μέχρι να φτάσουν στον ΟΑΕΔ). Την ίδια ώρα η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει τη χρηματοδότηση με 10 δισ. ευρώ των μεγαλοεπιχειρηματιών μέσω του ΕΣΠΑ, με άλλα 7,2 δισ. ευρώ μέσω του Επενδυτικού Νόμου, με άλλα 6 δισ. ευρώ μέσω των περιβόητων «Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα», με άλλα 4 δισ. ευρώ που χαρίζονται για τις πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών που οφείλουν οι εργοδότες. «Βρέχει» λεφτά!

*

6. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που κατατέθηκαν για τη φοροδιαφυγή στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών (31/3/2007), από τα 17,7 δισ. ευρώ βεβαιωμένα και ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις εφορίες, τα 15 δισ. ευρώ, δηλαδή πάνω από το 85% της φοροδιαφυγής, προέρχονται από 6.000 μεγαλο-οφειλέτες (υπάρχουν διευθύνσεις και ονόματα) που απαρτίζουν τον κόσμο της «ευπατρίδου» πλουτοκρατίας. Γιατί δεν τους ζητούν τα λεφτά;

*

7. Το έλλειμμα των 30 δισ. ευρώ ισούται, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» (8/9/2009), με μια και μόνο παραγγελία των Ελλήνων εφοπλιστών ύψους 30 δισ. για τη ναυπήγηση των νέων 777 ποντοπόρων πλοίων τους εντός του 2009! Το ποσό δηλαδή για το οποίο ο ελληνικός λαός θα βυθιστεί σε ένα ακόμα τούνελ τετραετούς διάρκειας, είναι ίσο με το ποσό μιας και μόνο παραγγελίας των εφοπλιστών για την ανανέωση του στόλου τους! Πω, πω λεφτά!

*

8. Το έλλειμμα ισούται με τα ακόμα 30 δισ. ευρώ των ανενεργών καταθέσεων του εφοπλιστικού κεφαλαίου στις εγχώριες τράπεζες και φυσικά ισούται - παρά κάτι - με το ποσό των 28 δισ. ευρώ που εγγυήθηκε το ελληνικό κράτος στις τράπεζες για να «σωθούν» από την κρίση! «Υπάρχουν λεφτά»;!

*

9. Το έλλειμμα ισούται - παρά κάτι - με την απόφαση του Συμβουλίου Αμυνας για εξοπλιστικά προγράμματα ΝΑΤΟικού χαρακτήρα ύψους 27 δισ. ευρώ για την περίοδο 2006 - 2015, όταν ήδη οι εξοπλιστικές δαπάνες της προηγούμενης δεκαετίας, 1996 - 2005, ξεπέρασαν τα 20 δισ. ευρώ, και χωρίς να υπολογίζονται οι γαλλικές φρεγάτες που θα φορτωθούμε επιπλέον ως επιστέγασμα της... στήριξης του Σαρκοζί ή το 1 εκατομμύριο ημερησίως που στοιχίζει η «εθνική κυριαρχία» στο... Αφγανιστάν! Κι άλλα λεφτά!

*

10. Το έλλειμμα ισούται με τα... μισά (!) και μόνο καθαρά κέρδη που βάσει των ισολογισμών τους σημείωσαν τη δεκαετία 2000 - 2009 οι εισηγμένοι στο χρηματιστήριο βιομήχανοι, εργολάβοι, τραπεζίτες και εφοπλιστές και τα οποία ξεπερνούν τα 60 δισ. ευρώ! «Τρελαθήκανε» στα λεφτά!
***

Ετσι δημιουργούνται τα χρέη και τα ελλείμματα στο δημόσιο ταμείο, το οποίο δεν αποτελεί παρά δοχείο μέσω του οποίου ο πλούτος που παράγει ο ελληνικός λαός «μεταγγίζεται» στα ιδιωτικά ταμεία της πλουτοκρατίας.

*

Η απάντηση στο ερώτημα «αν υπάρχουν λεφτά» είναι προφανής.

Και φυσικά, τα λεφτά αυτά υπάρχουν. Ούτε εξανεμίστηκαν, ούτε εξαερώθηκαν.

Τα έχουν εκείνοι στους οποίους κάνουν πλάτες το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ.

Αλλά δεν τους ανήκουν. Ανήκουν στον ελληνικό λαό! Σε αυτόν ανήκει και η απόφαση: Να τα πάρει πίσω! Να μην τους επιτρέψει να του κλέψουν ούτε ένα ευρώ πλέον! Να οργανωθεί, να αντισταθεί, να τους ανατρέψει και να βάλει τέλος σε αυτήν τη ληστεία!

---

Σημ.: η εικονογράφηση έγινε με ευθύνη της Stavrovelonias

Τώρα ο κ. Ιερώνυμος θα αντιληφθεί αυτό που έλεγε ο μακαριστός Χριστόδουλος:

"Αλλα μου λέει ο Πατριάρχης όταν μιλάμε μεταξύ μας και άλλες αποφάσεις εκδίδει όταν βρίσκεται με τους μητροπολίτες του Πατριαρχείου!"

Αναστάτωση επικρατεί στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά το «άδειασμα» του Αρχιεπισκόπου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος με ανακοινωθέν του τον κάλεσε να μην εκλέξει τους νέους μητροπολίτες Κηφισιάς και Ιλίου όπως είχαν αποφασίσει μόλις την περασμένη Παρασκευή οι μητροπολίτες-μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου υπό την προεδρία του κ. Ιερώνυμου. Αφορμή για το ξέσπασμα της έντασης που επικρατεί στην Ιεραρχία αλλά και στις σχέσεις Εκκλησίας της Ελλάδος και Οικουμενικού Πατριαρχείου αποτέλεσε η εκδίκαση της υπόθεσης του πρώην Μητροπολίτη Αττικής κ. Παντελεήμονα Μπεζενίτη, ο οποίος καταδικάστηκε με τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου, αλλά ο κ.κ. Βαρθολομαίος ζητεί να δικαστεί από δευτεροβάθμιο εκκλησιαστικό δικαστήριο προκειμένου ο ίδιος στη συνέχεια να ασκήσει το λεγόμενο έκκλητο. Προ του αδιεξόδου ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε εκτάκτως την Ιερά Σύνοδο σε συνεδρίαση αύριο το πρωί στη Μονή Πετράκη.

Τους «φίλους» του δείχνει να μετράει τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος βρίσκεται εν μέσω συμπληγάδων. Οι ιεράρχες και οι στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου έχουν μοιραστεί:

Στη μία πλευρά βρίσκονται όλοι οι παλιοί φίλοι του: ο Οικουμενικός Πατριάρχης, οι μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος, Φιλίππων κ. Προκόπιος, Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, οι οποίοι με δηλώσεις αλλά και επιστολές τους τονίζουν ότι η απόφαση του κ. Ιερώνυμου να εκλέξει νέους μητροπολίτες προτού εκδικαστεί το έκκλητο του πρώην Μητροπολίτη Αττικής παραβιάζει τους ιερούς κανόνες που είναι υπεράνω της πολιτικής δικαιοσύνης.
Στην άλλη ομάδα βρίσκονται οι αρχιερείς που εξελέγησαν επί αρχιεπισκοπίας Χριστοδούλου και οι οποίοι τονίζουν σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους ότι «τώρα ο κ. Ιερώνυμος θα αντιληφθεί αυτό που έλεγε ο μακαριστός Χριστόδουλος: Αλλα μου λέει ο Πατριάρχης όταν μιλάμε μεταξύ μας και άλλες αποφάσεις εκδίδει όταν βρίσκεται με τους μητροπολίτες του Πατριαρχείου». Ολοι οι αρχιερείς περιμένουν τις αποφάσεις που θα ληφθούν από τη 12μελή Ιερά Σύνοδο. Ενα ισχυρό κομμάτι όμως της Ιεραρχίας δηλώνει ότι πρέπει να αποφασιστεί η σύγκληση της Ιεραρχίας και να διεξαχθεί η διαδικασία εκλογής νέων μητροπολιτών. «Η απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη συνιστά παραβίαση του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Δεν πρόκειται για ζήτημα που αφορά τις λεγόμενες Νέες Χώρες αλλά το κομμάτι της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος».
Εν τω μεταξύ η απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη θορύβησε και τα μέλη της κυβέρνησης που ασχολούνται με τα εκκλησιαστικά ζητήματα καθώς η διχοτόμηση της Μητρόπολης Αττικής από την οποία προέκυψαν οι δύο μητροπόλεις Κηφισιάς και Ιλίου αποφασίστηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή έπειτα από εισήγηση της υπουργού Παιδείας κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου.

greekinsight

Goldman Sachs: ένα πολιτικό όργανο μασκαρεμένο σε επενδυτικό



Ελευθεροτυπία, Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΦΟΥΣΚΩΝ Ή ΒΑΜΠΙΡ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΙΝΤΟΝ

Βρίσκεται παντού, είναι ένας «πολιτικός οργανισμός μασκαρεμένος σε επενδυτική τράπεζα», οι άνθρωποι του οποίου πλαισιώνουν εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια τον αμερικανικό κρατικό μηχανισμό.

Στόχος της η αέναη παραγωγή κερδών για την κάλυψη της «μακροχρόνιας απληστίας» του, ενίοτε μέσα από φούσκες και άγρια κερδοσκοπία στις αγορές.

Ο λόγος βέβαια για την Goldman Sachs, την πιο ισχυρή σήμερα επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ, την περισσότερο ευνοημένη από το αμερικανικό πακέτο διάσωσης του χρηματοπιστωτικού τομέα, τη μεγαλύτερη -σύμφωνα με το ευρείας κυκλοφορίας αμερικανικό περιοδικό Rolling Stone- «αμερικανική μηχανή παραγωγής χρηματιστηριακών φουσκών στα τελευταία 100 χρόνια ή άλλιώς... ένα βαμπίρ που ρουφά διαρκώς το αίμα της ανθρωπότητας».

Ακολουθώντας τη στρατηγική της «περιστρεφόμενης πόρτας» η Goldman κατάφερε να έχει πρώην στελέχη της σε καίριες θέσεις των οικονομικών επιτελείων και στις 4 τελευταίες κυβερνήσεις των Κλίντον και Μπους προωθώντας αποφάσεις που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη μεγιστοποίηση των κερδών της.

Μεταξύ άλλων η Goldman «εξέλεξε» στις παραπάνω κυβερνήσεις και δύο υπουργούς Οικονομικών, τον Ρόμπερτ Ρούμπιν -τον άνθρωπο που κατάργησε το 1999 το διαχωρισμό επενδυτικών και εμπορικών δραστηριοτήτων που ίσχυε στις ΗΠΑ από το 1933 (νόμος Στιγκαλ Γκλας) εκτοξεύοντας τη χρηματιστηριακή κερδοσκοπία στα ύψη - και βέβαια τον Χένρι Πόλσον, τον τελευταίο υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Μπους, αρχιτέκτονα του ύψους 700 δισ. δολαρίων πακέτου διάσωσης των τραπεζών με λεφτά φορολογουμένων.

Ο ρόλος των πρώην στελεχών τής Goldman Sachs στη διαμόρφωση και τη διαχείριση του πακέτου Πόλσον ήταν τόσο μεγάλος που οι άλλες τράπεζες και οι ανταγωνιστές της στη Wall Street τής έβγαλαν -όχι άδικα- το παρατσούκλι Government (κυβέρνηση) Sachs.

Αλλα πούλαγε - άλλα έπαιζε

Η Goldman, όπως και οι υπόλοιπες τράπεζες της Wall Street, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο τόσο στη δημιουργία όσο και στο σκάσιμο της φούσκας της αγοράς στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ που γονάτισε το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και οδήγησε την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση. Μεταξύ 2006 και 2007 διοχέτευσε περισσότερα από 40 δισ. δολάρια σε χρεόγραφα που ήταν διασφαλισμένα σε τουλάχιστον 200.000 στεγαστικά δάνεια υψηλού κινδύνου.

Ποτέ όμως δεν πληροφόρησε τους αγοραστές αυτών των χρεογράφων ότι η ίδια στοιχημάτιζε κρυφά σε ραγδαία πτώση των τιμών των σπιτιών και στην πτώση της αξίας των χρεογράφων που τους διοχέτευε. Την ίδια στιγμή φρόντιζε να ασφαλίζει τα τοξικά της σκουπίδια χρησιμοποιώντας την καινοτομία των CDS.

«Ηταν σαν να πουλούσε ένα αυτοκίνητο με χαλασμένα φρένα και μετά να αγοράζει ασφαλιστήριο έναντι του αγοραστή του αυτοκινήτου» είπε χαρακτηριστικά ο Φιλ Αγγελίδης, επικεφαλής της επιτροπής έρευνας του Κογκρέσου για την οικονομική κρίση, πριν από περίπου ένα μήνα.

Η πρακτική αυτή γονάτισε τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό του πλανήτη AIG. Το αμερικανικό Δημόσιο παρενέβη το φθινόπωρο του 2008 προκειμένου να διασώσει την AIG από τη χρεοκοπία, προσφέροντας αρχικά 85 δισ. δολάρια, ποσόν που αργότερα έφτασε τα 182,5 δισ. δολάρια. Στις αρχές του 2009, και ύστερα από πιέσεις του Κογκρέσου, αποκαλύφθηκε ότι 62,5 δισ. δολάρια από αυτό το ποσό κατευθύνθηκαν «στα κρυφά» από την AIG προς τις Goldman Sachs, J.Ρ. Morgan, Deutsche Bank, Societe Generale και μερικές ακόμη μεγάλες τράπεζες, προκειμένου να καλυφθούν οι απαιτήσεις τους.

Πληρώθηκαν και για τα «σαπάκια» τους

Αυτές αφορούσαν τα περιβόητα Credit Default Swaps (CDS), ασφάλιστρα παραγώγων -κυρίως των γνωστών για την τοξικότητά τους διασφαλισμένων σε στεγαστικά δάνεια χρεογράφων.

Αν η AIG είχε οδηγηθεί σε διαδικασία πτώχευσης, η Goldman Sachs και οι υπόλοιπες τράπεζες θα λάμβαναν ψίχουλα ως αποζημίωση για τα παραπάνω ασφαλισμένα «σαπάκια» τους. Η AIG όμως αποζημίωσε τις επενδυτικές τράπεζες πληρώνοντας συχνά το 100% της αξίας των CDS.

Η διορισμένη από το επιτελείο Πόλσον διοίκηση της AIG δεν διαπραγματεύτηκε καν χαμηλότερη τιμή, όπως είχε γίνει νωρίτερα με άλλες ασφαλιστικές, που κατέρρευσαν για τον ίδιο λόγο. Αν είχε γίνει κάτι τέτοιο, τότε η Goldman και οι υπόλοιπες «παχιές γάτες» της Wall Street θα έφευγαν από τα ταμεία της AIG με μόλις το 10-60% των απαιτήσεών τους. Η Goldman φέρεται μάλιστα, σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα, να ήταν αυτή που ώθησε τη Societe Generale να διεκδικήσει αποζημιώσεις από την AIG.

100 χρόνια ...φούσκες

Δεν ήταν η πρώτη κομπίνα της Goldman. Οπως έγραψε το περασμένο καλοκαίρι ο Ματ Τάιμπι στο Rolling Stones, η Goldman συμμετείχε σε όλες τις φούσκες του τελευταίου αιώνα.

Χρησιμοποιώντας το χρηματιστηριακό εργαλείο της εποχής, το επενδυτικό τραστ, η Goldman συμμετείχε ενεργά στη φούσκα που προηγήθηκε του κραχ του 1929. Εξέδιδε 1 εκατ. μετοχές προς 100 δολάρια το κομμάτι, τις αγόραζε και μετά τις πουλούσε στο διψασμένο αγοραστικό κοινό στην τιμή των 104 δολαρίων. Σταδιακά παρήγε στην ίδια βάση νέα επενδυτικά τραστ δημιουργώντας μια ατελείωτη πυραμίδα.

Στη φούσκα των μετοχών υψηλής τεχνολογίας στα τέλη της δεκαετίας του '90, η Goldman χρησιμοποίησε κατά κόρον τις δημόσιες προσφορές προκειμένου να κερδοσκοπήσει. Φουσκώνοντας και χειραγωγώντας τις τιμές τους η Goldman αναδείχθηκε ο βασιλιάς των ΙΡΟ εταιρειών Ιντερνετ, εταιρειών που κανείς δεν ήξερε πριν ή δεν είχαν εμφανίσει ποτέ κέρδη. Χαρακτηριστικό ότι το 1999 μια μέση δημόσια προσφορά της Goldman εκτόξευε την τιμή της εισαγόμενης μετοχής κατά 281% υψηλότερα σε σχέση με την τιμή προσφοράς, ενώ ο υπόλοιπος αντίστοιχος μέσος στη Wall Street ήταν 181%.

Επαιζε συντάξεις και πετρέλαιο

Καθοριστικός όμως ήταν και ο ρόλος της στη φούσκα με τις τιμές των εμπορευμάτων και ειδικά του πετρελαίου, τις οποίες χειραγώγησε. Κατάφερε να βάλει στην αγορά με τους γνωστούς της δείκτες συνταξιοδοτικά ταμεία και άλλους ανύποπτους επενδυτές. Στο αποκορύφωμα της φούσκας οδήγησε, το καλοκαίρι του 2008, στα 147 δολάρια το βαρέλι, ενώ οι αναλυτές παπαγάλοι της Goldman προέβλεπαν τα 200 δολάρια. Λίγους μήνες μετά, και ενώ η ύφεση πλάκωνε, το πετρέλαιο υποχώρησε στα 30 δολάρια.


Ελευθεροτυπία

Το εξώφυλλο του γερμανικού focus.Το κωλοδάχτυλο να το βάλετε ξέρετε που....




tvorini-gr Αυτό είναι το εξώφυλλο του μήνα για το γερμανικό focus.
Οι γερμανοί ξέρουν να σχολιάζουν αρνητικά τη χώρα μας
και να μας υποβιβάζουν σαν λαό, όμως να μας δώσουν τα
χρήματα που μας χρωστάνε δεν ξέρουν.ΠΗΓΗ

100 κιλά ηρωίνης έκρυβε η "ανθρωπιστική βοήθεια" για την Αϊτή

ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

Σε έλεγχο που έγινε σε φορτηγό στα ρουμανικά σύνορα βρέθηκαν σακούλες των 500 γραμμαρίων με ηρωϊνη. Συνολικά περίπου 100 κιλά κατασχέθηκαν. Το ...

φορτηγό αυτό είχε βουλγαρικες πινακίδες και υποτίθεται οτι είχε ανθρωπιστική αποστολή για την Αϊτή. Ο οδηγός κρατείται ήδη και ανακρίνεται .

Το ποτάμι της οδού Σταδίου.....



Τώρα κάποιοι δεν θα το πιστέψουν ότι κάποτε η οδός Σταδίου ήταν ποτάμι.
Υπήρχε και γεφυράκι για να περνούν οι Αθηναίοι.
Το 1852 μια καταιγίδα γκρέμισε το γεφυράκι και έτσι η Αθήνα χωρίστηκε στα δύο.
Το νερό ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να κυλάει υπόγεια..
Ρέματα χείμαρροι αρχαία ποτάμια εξακολουθούν να υπάρχουν
αλλά να μη φαίνονται στις περισσότερες Αθηναϊκές γειτονιές.
"Πόσο άλλαξες.....πόσο άλλαξες...."

Διάρρηξη για 100 ευρώ στη Βέροια αφήνει πίσω της ένα νεκρό…

Ζευγάρι ηλικιωμένων βρέθηκε στο στόχαστρο αγνώστων δραστών στη Βέροια. Ο 87χρονος ιδιοκτήτης με τη σύζυγό του 81 ετών ακινητοποιήθηκαν και με τη χρήση σωματικής βίας τους απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ. Η 81χρονη κατάφερε να λυθεί και έτρεξε σε γειτονικό σπίτι από όπου και ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Όταν με τη συνδρομή των αστυνομικών επέστρεψε στο σπίτι της βρήκε τον 87χρονο σύζυγό της πεσμένο στο πάτωμα, νεκρό.newsblog

Αναρτήθηκε από newsblog.gr


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/02/100.html#ixzz0gBlShlsA

"Χαθήκαν" 350 μόνιμοι εφοριακοί, ενώ παίρνουν κανονικά το μισθό τους!"

"Πώς θα σας φαινόταν εάν διαβάζατε την παρακάτω αγγελία; «Αναζητούμε 350 εφοριακούς που χάθηκαν αιφνιδιαστικά από τις υπηρεσίες μας. Κανείς δεν γνωρίζει πού είναι το γραφείο τους και ουδείς μπορεί να μας κατατοπίσει επί τούτου. Οποιος είναι σε θέση να παράσχει οποιαδήποτε πληροφορία, παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μας. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων, υπουργείο Οικονομικών».

Δεν είναι αστείο, αλλά μόνο μια τέτοια...
αγγελία δεν έχει βάλει ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου προκειμένου να αναζητήσει 350 (!) εφοριακούς που εμφανίζονται στις καταστάσεις με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της κεντρικής υπηρεσίας, αλλά κανένας αρμόδιος δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει πού ακριβώς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.


Εδώ και αρκετές ημέρες οι διευθυντές των εφοριών ψάχνουν από υπηρεσία σε υπηρεσία μήπως τους εντοπίσουν, αλλά η έρευνα δεν απέδωσε καρπούς. Οπως διαπίστωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, οι 350 αυτοί εφοριακοί υπάλληλοι είναι μόνιμοι, και όχι συμβασιούχοι. Είναι αργόμισθοι, δεν πατάνε ποτέ στην υπηρεσία τους και για το λόγο αυτό κανείς δεν μπορεί να βρει πού είναι το γραφείο τους. Το μόνο που ξέρουμε, είναι ότι κάθε μήνα πηγαίνουν στην τράπεζα και παίρνουν κανονικότατα το μισθό τους! Κάποιοι από αυτούς μάλιστα δεν αποκλείεται να
έχουν και δεύτερη δουλειά (κατά πάσα πιθανότητα, μαύρη εργασία που να μη δηλώνεται), απολαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο τουλάχιστον δύο μισθούς το μήνα.

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει τώρα να λάβει δραστικά μέτρα εναντίον τους. Σε πρώτη φάση, μελετάται το ενδεχόμενο να τους περικοπεί ένα μηνιάτικο, ενδεχομένως αυτό του μηνός Απριλίου ή Μαΐου. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ποντάρει στο γεγονός ότι εάν τους κόψουν ένα μισθό, κάποιοι θα εμφανιστούν στην υπηρεσία τους για να... διαμαρτυρηθούν. Τότε θα μάθουμε πού ακριβώς δουλεύουν και θα κληθούν να δώσουν και τις απαραίτητες εξηγήσεις. Μάλιστα, στις λίστες με τους συγκεκριμένους εφοριακούς δεν υπάρχουν ούτε καν τηλέφωνα
επικοινωνίας, μήπως και βρεθούν έτσι.



Εκτιμάται ότι ανάλογου... βεληνεκούς δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν και σε άλλες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να πληρώνει παχυλούς μισθούς (οι εφοριακοί λαμβάνουν διόλου ευκαταφρόνητα επιδόματα) χωρίς να αποδίδει κανείς το αντίστοιχο έργο. Ελλάς το μεγαλείο σου!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Οι Ένστολοι των Προνομίων.-Γράφει ένας Έλληνας Αξιωματικός.



Γράφει ένας Έλληνας Αξιωματικός.
Είμαι ο ίδιος. Όταν πετάω στους αιθέρες του Αιγαίου, όταν βυθίζομαι στα καταγάλανα νερά του, όταν τρέμει το χώμα των συνόρων από το άρμα μου, όταν πάνω σε μια μηχανή ή σε ένα περιπολικό τριγυρίζω άγρυπνος τη νύχτα, όταν μπαίνω στη φωτιά, όταν παλεύω με το λιοπύρι και το αγιάζι στα λιμάνια. Πιλότος, Ναύτης, Στρατιώτης, Αστυνόμος, Πυροσβέστης, Λιμενικός. Δεν ξέρω αν θα γυρίσω στην οικογένειά μου το μεσημέρι. Ποτέ δε ρωτάω αν θα γυρίσω πίσω απ’ όπου με στέλνεις. Με παλιά μηχανήματα, με κατεστραμμένα αυτοκίνητα, με ό,τι κι αν μου δώσεις.
Με την μέση θρύψαλα από τα G, με τα χέρια γδαρμένα από τους ιμάντες του αλεξίπτωτου, με τη ματιά στη θάλασσα και το δάκρυ στη φωτογραφία της οικογένειας δίπλα απ’ την εικόνα του Αη Νικόλα κάπου στ’ ανοιχτά της Σομαλίας, με τις πληγές μου ανοιχτές έξω από το Τμήμα της Αγίας Παρασκευής, με τις παλάμες σάπιες απ’ την αρμύρα να βγάζω απ’ τα νερά τα παιδιά εκείνων που ξεβράζουν οι διακινητές στ’ ακρονήσια. Αχ αυτά τα …μάτια όταν σώζονται πως σε κοιτάζουν.
Σ’ απογοητεύω πολλές φορές. Το ξέρω. Αλλά κι εσύ δεν ήρθες στην κηδεία μου. Δεν μου άναψες ένα κερί. Δεν έκανες μια γιορτή για μένα στα σχολειά. Δεν κράτησες ένα δάκρυ για μένα όταν έπεφτα απ’ τα ουράνια, ούτε όταν μ’ ένα ελικόπτερο πάλευα εκείνη τη Νύχτα μες’ στο σκοτάδι και στην αντάρα των Ιμίων, ούτε με έκρυψες για να μη με δει ο Τούρκος από τις τηλεοράσεις σου. Δεν ήρθες στο νοσοκομείο μου δίπλα στο κρεβάτι να μου κρατήσεις λίγη συντροφιά όταν με καίγανε οι σφαίρες και οι μολότωφ που σφηνώθηκαν πάνω μου. Τώρα ούτε σε παρέλαση δε θες να με βλέπεις. Και η σημαία μου έχει σταυρό πάνω και μπορεί να σε ενοχλεί.
Και για τα παιδιά μου; Την οικογένειά μου; Δε νοιάστηκες όταν γκρεμιζόμουν, όταν πνιγόμουν, όταν με έλιωναν οι ερπύστριες, όταν καιγόμουν στη φωτιά. Ποτέ δε με ρώτησες τον καιρό της αφθονίας αν χρειάζομαι κάτι. Έδινες στους άλλους κι εγώ σε περίμενα. Μη μιλάς μου λες. Μη ζητάς. Είσαι Στρατιώτης. Αλλά κι εγώ ήμουν πολύ μακρυά για να μ’ αφουγκραστείς. Στα σύνορα, στον ουρανό, στη θάλασσα. Μέσα στη φωτιά να παλεύω με τις μάνικες και τα Καναντέρ. Καμιά φορά από κει μακρυά άκουγα να με φωνάζεις “καραβανά” και “μπάτσο” και “ταβλαδόρο”. Γελούσα και χαιρόμουν, γιατί κι εγώ αυτήν την ελευθερία υπερασπίζομαι. Να μου λες ό,τι θες κι εγώ να είμαι εκεί. Ακοίμητος και Άγνωστος.
Τώρα με βγάζεις στα κανάλια και στα ραδιόφωνα. Μου λες βάλε πλάτη, βόηθα κι εσύ να περάσουμε τη φουρτούνα. Δώσε κι εσύ να καβατζάρουμε τη χρονιά. Μου λες ότι μ’ έχεις γεμίσει επιδόματα και σπίτια και νοσοκομεία και λέσχες, όλα δικά μου. Δε λες την αλήθεια, αλλά δεν με πειράζει. Όταν σου έχω δώσει τη ζωή μου λες να με πειράξουν τα λίγα χρήματα; Όταν έχω σκοπό να μείνω με την Ελλάδα στην αιωνιότητα λες να με απασχολεί η 25ετία;
Αλλά ξέρεις κάτι;
Μου ‘χεις δώσει το μεγαλύτερο προνόμιο απ’ όλα, όταν μου είπες ότι με χρειάζεσαι διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο, κάθε μέρα της ζωής μου: Όταν σκοτώνομαι είναι για την Πατρίδα. Όταν τραυματίζομαι είναι για την Πατρίδα. Δεν βγαίνω στη σύνταξη. Μπαίνω στην Εφεδρεία. Δεν πεθαίνω. Πάω να γίνω ένα με τον Ηλιάκη και το Σαλμά. Τον Γιαλοψό, τον Καραθανάση και τον Βλαχάκο. Γιατί εγώ το ξέρω καλά.
Ούτε γεννιέσαι ούτε γίνεσαι Έλληνας. Μόνο πεθαίνεις ως Έλληνας.



Αναρτήθηκε από kafeneio

Τον Φ.Π.Α. στο ατέλειωτο duty-free των δρόμων της Αθήνας με τις “χλαπάτσες”, πόσο θα το αυξήσετε;

Posted by J.McManus
ΑΠΟ “ΤΟ ΒΗΜΑ”

Ο Καιρός γαρ Εγγύς. Γιά το οριστικό λουκέτο! Το ΦΠΑ σε 20% μας μάρανε τώρα… Σωθήκαμε!

32 χρόνια μετά την κλοπή: Επιστρέφουν στην Ελλάδα από τη Γενεύη 5 σπάνιες τοιχογραφίες

Σημαντικό πλήγμα κατά της αρχαιοκαπηλίας και της παράνομης διεθνούς διαμετακόμισης ελληνικών πολιτιστικών αγαθών σηματοδοτεί η σημερινή επιστροφή στην Ελλάδα πέντε σπανίων βυζαντινών τοιχογραφιών του 13ου και 16ου αιώνα μ.Χ. από την Ελβετία.
Οι εν λόγω τοιχογραφίες που είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας είχαν κλαπεί τον Αύγουστο του 1978 από το βυζαντινό Ναό Παλαιοπαναγιάς Στενής Ευβοίας από Έλληνες αρχαιοκάπηλους, εξήχθησαν ακολούθως παράνομα στο εξωτερικό και εντοπίστηκαν το 2006 από τις ελληνικές αρχές (Τμήμα Αρχαιοκαπηλίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής) στην κατοχή γνωστού Ιταλού εμπόρου αρχαιοτήτων, σε γκαλερί που διατηρούσε από κοινού με τη Γερμανίδα σύζυγο του στην Βασιλεία της Ελβετίας.
Τριάντα δύο ολόκληρα χρόνια μετά την κλοπή των σημαντικών αυτών μνημείων και συγκεκριμένα, χθες, οι πέντε τοιχογραφίες παραδόθηκαν από την Εισαγγελία Βασιλείας στο Ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να επιστρέψουν ξανά στη χώρα και τον τόπο που ανήκουν. Τις τοιχογραφίες παρέλαβε για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου ο δικηγόρος Αθηνών και Ελβετίας Ηλίας Σ. Μπίσιας που εκπροσώπησε το Ελληνικό Δημόσιο και χειρίστηκε τη συγκεκριμένη υπόθεση ενώπιον των ελβετικών δικαστικών αρχών.

Οι τοιχογραφίες απεικονίζουν τον Άγιο Ερμόλαο, τον Άγιο Νικήτα, τον Άγιο Μακάριο τον Αιγύπτιο και τον Άγιο Νέστορα και αποτελούν μοναδικά άριστα δείγματα γραφής μίας συγκεκριμένης ζωγραφικής σχολής που ευδοκιμούσε κατά τον 13ο και 16ο αιώνα στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Οι συγκεκριμένες τοιχογραφίες αποτελούν σημείο αναφοράς σε διεθνείς και ελληνικές μελέτες, με σημαντικότερη εκείνη που συνέγραψε το 1971 ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος στο βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών έργο του «Μεσαιωνικά Μνημεία Ευβοίας» περιέγραψε αναλυτικότατα τα εν λόγω βυζαντινά μνημεία.
Η εν λόγω μονογραφία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου συνέβαλε καθοριστικά στην ταυτοποίηση των τοιχογραφιών και την τεκμηρίωση ενώπιον των ελβετικών αρχών, προκειμένου να αποδειχθεί ότι οι συγκεκριμένες τοιχογραφίες προέρχονται από τον ελλαδικό χώρο και αποτελούν προστατευόμενα ελληνικά πολιτιστικά αγαθά.
Η δικαστική διαδικασία επαναπατρισμού των πέντε αυτών σημαντικών βυζαντινών μνημείων στην Ελλάδα διήρκησε περίπου 2 χρόνια. Οι ελληνικές δικαστικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη κατά του Ιταλού εμπόρου αρχαιοτήτων καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου και ζήτησαν από τις ελβετικές αρχές με αίτημα δικαστικής συνδρομής τη κατάσχεση των πέντε τοιχογραφιών για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, επικαλούμενες καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία είχαν καταδικαστεί αμετάκλητα οi δράστες της κλοπής και κλεπταποδοχής των εν λόγω μνημείων.
Η υπόθεση ολοκληρώθηκε επιτυχώς για το Ελληνικό Δημόσιο με την έκδοση τελεσίδικης απόφασης από την Εισαγγελία της Βασιλείας το Δεκέμβριο του 2009, με την οποία διατάχτηκε η άνευ όρων οριστική επιστροφή των τοιχογραφιών στην Ελλάδα.
(Πηγή: ana-mpa)Δημοσιεύτηκε από τον Απόστολος Παπαποστόλου

Έκκληση προς την Ομογένεια για να στηρίξει την Ελλάδα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

Έκκληση στον Ελληνισμό της Αμερικής να στηρίξει την Ελλάδα κάνει ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος, συντονιστής Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Περιφέρειας Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Θ. Σπυρόπουλος ανακοίνωσε ότι έχει καταθέσει πρόταση για την έκδοση ομογενειακών ομολόγων...



...Ο συντονιστής του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού ανέφερε ότι πια είναι η εποχή που πρέπει να διερωτηθούμε τι μπορούμε εμείς να προσφέρουμε στην Ελλάδα και όχι το τι η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει στην Ομογένεια..

Kalasnikof στο κέντρο της Αθήνας, επιτυχημένες βολές, αλλαγή γεμιστήρων, μη δυσλειτουργία...Μεγάλη εξοικείωση σημαίνει καλή εκπαίδευση. ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟ


Η “επιτυχία” της δράσης, δεν υπήρξε ούτε δυσλειτουργία όπλου (λ.χ. εμπλοκή), γίνεται αλλαγή γεμιστήρας και επιτυχημές ρίψεις χειροβομβίδων, στοιχειοθετεί εμπειρική δεινότητα. Τα όπλα που χρησιμοποιούνται είναι πολεμικά τυφέκια που βάλλουν κατά ριπάς. Σε αντίθεση με τα περίστροφα ή άλλου είδους πιστόλια, η χρήση του Καλάσνικωφ όπως και κάθε πολεμικού τυφεκίου απαιτεί εκτεταμένη εκπαίδευση σε πραγματικές βολές. Η εκπαίδευση στο πιστόλι μπορεί να γίνει ευκολότερα λόγω του μεγέθους αλλά και της ύπαρξης αρκετών χώρων ακόμη και ανοιχτών σκοπευτηρίων στην Ελλάδα.
Η εκπαίδευση σε “Καλάσνικωφ” εντός της χώρας κρίνεται αδύνατη, καθώς τα όπλα αυτά δεν χρησιμοποιούνται στον Ελληνικό στρατό, είναι κωμική και μόνο η σκέψη ότι θα εμφανιστεί Καλάσνικωφ σε σκοπευτήριο, ακόμη όμως και η περιφορά του (το κουβάλημα δηλαδή) κατά την επιχείρηση, απαιτεί μεγάλη εξοικείωση. Πόσο μάλλον η βολή κατά ριπάς σε δευτερόλεπτα κατά συγκεκριμένου στόχου με συγχρονισμό πολλών (και όχι ενός) ενόπλων.
Τα δεδομένα για τους δράστες είναι λοιπόν δύο:
Είτε οι δράστες είναι παραστρατιωτικοί ξένων χωρών με εμπειρία στη χρήση του συγκεκριμένου όπλου, γεγονός που εξηγεί την δεινότητα και αποτελεσματικότητα τους, αλλά και το αδίστακτο του χαρακτήρα. Πολύ πιό εύκολα σκοτώνεις μία 20χρονη κοπέλα όταν είναι από “εχθρικό κράτος”. Αυτό θα το αναλύσουμε όμως αργότερα.
Είτε οι δράστες είναι Έλληνες που εκπαιδεύτηκαν στο εξωτερικό, αφού στην Ελλάδα είναι αδύνατη η λειτουργία στρατοπέδου εκπαίδευσης. Αυτό είναι και το θέμα που θα μας απασχολήσει.



Στα Σκόπια το στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών
Η εκπαίδευση αυτού του χαρακτήρα απαιτεί άμεση συνοριακή σύνδεση για ευνόητους λόγους. Εγγύτητα δηλαδή και ευκολία πρόσβασης. Πολλοί θα έσπευδαν να φωτογραφήσουν την Αλβανία, αυτό όμως είναι εσφαλμένο. Μπορεί η Αλβανία να “φιλοξενήσει” κοινό έγκλημα, ο ιδεολογικός προσανατολισμός του πιθανού Έλληνα τρομοκράτη όμως είναι απολύτως ανεπιθύμητος στη γειτονική χώρα. Ακόμη, η Αλβανία δεν θα ρισκάριζε ούτε για αστείο την εκπαίδευση Ελλήνων τρομοκρατών για εθνικιστικούς, δικούς της λόγους. Να υποθάλψει δηλαδή ιδεολογικούς τρομοκράτες για να αποσταθεροποιήσουν μία Νατοϊκή χώρα.
Τα Σκόπια έχουν ήδη το υπόβαθρο και το ανθρώπινο δυναμικό για να αναλάβουν τέτοια δράση. Σύμφωνα με το Διεθνές Ίδρυμα Στρατηγικών Μελετών ISSA “Defence & Foreign Affairs”, σε εμπιστευτική του έκθεση, ήδη στα Σκόπια υπάρχουν πυρήνες εξτρεμιστών προερχόμενοι από το Κοσσυφοπέδιο με εκπαίδευση και εμπειρία. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, τα Σκόπια είναι πλέον και πυριτιδαποθήκη όπλων και πυρομαχικών που άλλωστε εισφέρουν εκατομμύρια στους εμπλεκόμενους.
Μην ξεχνάμε ότι η προχθεσινή επίθεση -τηρουμένων των αναλογιών- θύμιζε τις πρώτες επιθέσεις των εξτρεμιστών του Κοσσυφοπεδίου εναντίων αστυνομικών τμημάτων και Σέρβων αστυνομικών. Καλάσνικωφ και επιθετικές χειροβομβίδες ήταν τα κύρια όπλα.
Στην ίδια έκθεση, εμφανιζόταν ως πιθανότατη μία νέα ανάφλεξη εθνοτικών διαφορών στα Σκόπια, την άνοιξη του 2008. Η Άνοιξη του 2008 είναι σημείο κλειδί για τις Βαλκανικές εξελίξεις, αφού η ανάφλεξη δεν έγινε αλλά αντίθετα έγινε μία μεγάλη συνδιαλλαγή.
Για να λειτουργήσουν στρατόπεδα εκπαίδευσης μαχητών στα Σκόπια δεν αρκεί η οποιαδήποτε μειονοτική πρωτοβουλία αλλά πρέπει να υπάρχει και η ανοχή της επίσημης κυβέρνησης. Ο Αλί Αχμέτι φαίνεται να είναι το πρόσωπο κλειδί. Η έκθεση (2007) ανέφερε: ”Ο Ali Ahmeti, αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της αλβανικής ανταρσίας του 2001 μέσα στα Σκόπια ο ίδιος και οι βοηθοί του ,συνεργάζονται με 7-8 Έλληνες στην Ελλάδα.”
Ο Αλί Αχμέτι λοιπόν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Γκρουέσκι τον Ιούλιο του 2008, εν μέσω πλήθους διαμαρτυριών από τους Αλβανούς Εθνικιστές που υποστήριζαν ότι την άνοιξη του 2008 ο Αχμέτι ήδη τα είχε βρει με τον “εχθρό” Γκρουεσκι, βάζοντας φρένο στις όποιες ενέργειες αποσταθεροποίησης. Το Μάιο του 2008 μάλιστα έγινε και απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. (Διαβάστε εδώ για το τρομοκρατικό παρελθόν του Γκρουέσκι)
Η συμφωνία Γκρουέσκι – Αχμέτι σταμάτησε τις όποιες ενέργειες εναντίον των εξτρεμιστών που δραστηριοποιούνται στα Σκόπια όπως και της διακίνησης όπλων που αποτελεί μεγάλη πηγή εσόδων. Σταμάτησαν δε και οι όποιες ενέργειες αποσταθεροποίησης αλλά και απειλής εναντίον του Αχμέτι αφού ως γνωστόν, το χρήμα ενώνει.


Τα Σκόπια λοιπόν είναι ένα θαυμάσιο πεδίο προμήθειας και εκπαίδευσης στη χρήση όπλων στρατιωτικού τύπου για κάθε ενδιαφερόμενο. Ως πιθανότερες τοποθεσίες αναφέρονται χωριά δυτικά των Σκοπίων, με “άβατο” δρόμο διακίνησης που ξεκινά από το Αλβανικό χωριό Στρούγκα και καταλήγει στο χωριό Veleshta. Το γιατί οι Αμερικάνοι που γνωρίζουν αυτή την έκθεση και έχουν ισχυρότατη παρουσία στα Σκόπια δεν επεμβαίνουν, είναι ένα θέμα.


Πως οι Έλληνες “μαθητές” μεταβαίνουν στα Σκόπια
Όταν το “ΙΕΚ” υπάρχει, το επόμενο βήμα είναι η μετάβαση των μαθητών, αφού οι Ελληνικές αρχές φαίνεται να αποκλείουν το πρώτο σενάριο, εμπλοκής δηλαδή αλλοδαπών στο τελευταίο χτύπημα. Σύμφωνα λοιπόν με ασφαλείς πληροφορίες, την περιβόητη άνοιξη του 2008 μετέβησαν στα Σκόπια οι πυρήνες, οι εκλεκτοί δηλαδή που θα αποτελούσαν και την ομάδα κρούσης. Οι συστάσεις οπωσδήποτε είχαν γίνει από τους Έλληνες συνεργάτες των οπλαρχηγών, ίσως τότε να έγινε και μία πρώτη εκπαίδευση σίγουρα ακολούθησαν και άλλες.
Το γιατί οι Ελληνικές αρχές δεν εμπόδισαν αυτές τις μετακινήσεις ή δεν επενέβησαν έχει δύο σκέλη: Είναι πιθανόν οι ομαδικές μετακινήσεις να έγιναν κάτω από έναν ψευδεπίγραφο ιδεολογικό μανδύα ώστε η παρέμβαση των αρχών να συνιστούσε πρόκληση και μετέπειτα οι μετακινήσεις αυτές να γινόντουσαν μεμονωμένα και παράνομα.
Σε κάθε περίπτωση, αφού στην Ελλάδα δεν γινόταν κάποια παραβατική δραστηριότητα, οι αρχές πέρα από κάποια στοιχειώδη παρακολούθηση δεν θα μπορούσαν να προβούν σε συλλήψεις. Οι έκνομες ενέργειες γινόντουσαν εκτός συνόρων.
Το τι γινόταν στα Σκόπια όμως είναι γνωστό αφού επώνυμοι κατήγγειλαν (πριν τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου) ότι “αποσταθεροποιητικά στοιχεία από τα Σκόπια εισέρχονται στο Ελληνικό έδαφος” και συνιστούσαν προσοχή στον κοιμώμενο κύριο Παυλόπουλο (δηλώσεις Άνθιμου, Νοέμβρης 2008).


Μεταφορά οπλισμού, περίεργη σιωπή των ΜΜ”Ε”
Η έκθεση του ISSA «Defense and Foreign Affairs» είναι σαφής. Καλάσνικωφ, RPG και επιθετικές χειροβομβίδες από την Αλβανική εξέγερση έχουν μεταφερθεί στα Σκόπια και διακινούνται από εκεί:
“20 με 25 άνδρες, είναι υπεύθυνοι για την διακίνηση αυτών των όπλων, μέσα σε καλά σφραγισμένα φορτηγά αυτοκίνητα, που περνούν το συνοριακό φυλάκιο Kafasan, από την Αλβανία ή δια μέσου των ορέων προς τα χωριά Radolishta και Frangono και από εκεί στο Velestha, που προωθούν παράνομα όπλα προς το Τetovo, Aracinovo κοντά στα Σκόπια, και στα χωριά της περιοχής Kumanovo. Πρόκειται για 8 -10 ένοπλες ομάδες που διακινούν όπλα προς τα Σκόπια”.
Μιλάμε για πολεμικά όπλα πάντα, όπως το περιβόητο RPG-7s Κινέζικης κατασκευής, που χρησιμοποιήθηκε και από τον επαναστατικό αγώνα στην επίθεση κατά της Αμερικάνικης πρεσβείας. Όπλα τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα κρυμμένα στο Ελληνικό έδαφος. Σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο εάν γινόταν αυτό, να βρεθούν δηλαδή κρυμμένα λειτουργικά πολεμικά όπλα, θα είχε σημάνει συναγερμός. Στην Ελλάδα σημαίνει την ανάγκη ηλίθιων δικαιολογιών από επίσημα μάλιστα χείλη: Μάλλον είχαν κλαπεί από το τάδε στρατόπεδο… Τα είχε κάποιος συλλέκτης και φοβήθηκε… και άλλα φαιδρά.
Η περίπτωση Μισούνωφ είναι ενδεικτική. Ο άνθρωπος είναι “αλύτρωτος” Σκοπιανός, βρέθηκε στα χέρια του πολεμικό όπλο τύπου RPG Κινέζικης κατασκευής, που η μόνη πηγή είναι η προαναφερόμενη μέσω Σκοπίων. Παρότι ουδέποτε στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε RPG από το οργανωμένο έγκλημα ή “προστασία”, τα μέσα έσπευσαν να υποβαθμίσουν το γεγονός ανακαλύπτοντας σχέσεις του Μισούνωφ με μπράβους και προστάτες. Γράφαμε τότε: Έχει τέτοια ζήτηση το RPG για να ασχοληθεί κάποιος με το λαθρεμπόριο του; Στο νταραβέρι του Βαρδάρη δηλαδή εκτός από φιξάκια, κόκα άντε και κανένα κουμπούρι παίζει και αλισβερίσι για RPG; Είναι δηλαδή “fast moving” κελεπούρι για να ασχοληθεί το ντήλι που λένε και στην πιάτσα;
Κράτος, δημοσιογράφοι, λειτουργοί, όλοι σε ένα πέπλο σιωπής και μακαριότητας. Το ίδιο και οι περιβόητοι συνδικαλιστές της αστυνομίας παρότι τα θύματα είναι δικοί τους, νέοι συνάδελφοι.
Ελπίζουμε το ΥΠΠΡΟΠΟ να πράξει τα αυτονόητα, πέραν τον δηλώσεων “Η τρομοκρατία δεν θα περάσει”. Ως φαίνεται, η τρομοκρατία ήδη έχει περάσει, σειρά πήραν τα τάγματα.

ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΙΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ,,,

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:ΣΤΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΟΜΑ

''ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ'' ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» για πιλοτικά προγράμματα διδασκαλίας και προετοιμασία σχετικών εγχειριδίων
Στη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας αλλοδαπών μαθητών σε σχολεία με μεγάλο ποσοστό παιδιών μεταναστών και στη δημιουργία ζωνών εκπαιδευτικής προτεραιότητας σε σχολεία με μεγάλη ετερογένεια (αλλοδαποί, Ρομά, μειονοτικές ομάδες) προχωρά από την επόμενη σχολική χρονιά το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με την Καθημερινή τα προγράμματα διδασκαλίας μητρικής γλώσσας θα είναι αρχικά πιλοτικά, ενώ ήδη έχουν αρχίσει τις εργασίες τους οι ομάδες που θα συντάξουν τα σχετικά εγχειρίδια.
Η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου μίλησε στο διεθνές συνέδριο για τη Μετανάστευση, της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας, για την αδήριτη ανάγκη να προσαρμοσθεί η Ελλάδα στο σύγχρονο εκπαιδευτικό και κοινωνικό αίτημα της πολυ-πολιτισμικότητας. Ετσι τα αναλυτικά προγράμματα αλλάζουν...

συνέχεια εδώ


Greekalert

Σε τι χέρια παρέδωσες την χώρα ρε συ Κολοκοτρώνη;

ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ!!!

Πρωτοφανής είναι η ενέργεια του υπουργείο εξωτερικών να ακυρώσει όλες τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου λόγω οικονομικών προβλημάτων αλλά και το χειρότερο όπως λέει το υπουργείο στις πρεσβείες, λόγω συμβολισμού.
Οι εγκύκλιος στάλθηκε σε όλες τις διπλωματικές αρχές για να ακυρώσουν τις εκδηλώσεις τις 25ης Μαρτίου.

Που αφήσατε την χώρα ρε σεις πρόγονοι; Σε τι χέρια την...


δώσατε; Σας ξεπουλάνε όλους και εσείς φυλακιστήκατε και σουβλιστήκατε. Τώρα οι Δρούτσες και ο Παπανδρέου ντρέπονται να εκδηλώσουν την χαρά τους για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ακούστε ρε παιδιά μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου, οτι οι άνθρωποι ξεπούλησαν την χώρα και μας έχουν ομήρους της Ε.Ε με τα νταβατζηλίκια τους και τις λαμογιές που έκαναν σε μια τόσο Ελεύθερη και δημοκρατική χώρα.