Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΜΑΣ ΣΑΝ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ..ΚΟΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΑΛΗΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΧΑΜΟΣ ΑΠΟ ΞΥΛΟ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ..

..ΟΧΤΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

Παιδοψυχολόγοι: Τα παιδιά που λένε ψέματα από μικρά πετυχαίνουν στη ζωή


Επιστημονική έρευνα δείχνει ότι όσα λένε ψέματα από την τρυφερή ηλικία των δύο ετών είναι πιο ευφυή και έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιτύχουν στο μέλλον. Οσο πιο αληθοφανή είναι μάλιστα τα ψέματα, τόσο πιο έξυπνο είναι το παιδί.

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Τορόντο στον Καναδά έδειξε πως η ικανότητα να λέει ένα παιδί ψέματα σε νηπιακή ηλικία είναι σημάδι ότι ο εγκέφαλός του αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, γεγονός που με τη σειρά του μπορεί να το οδηγήσει να έχει μια πολύ επιτυχημένη ζωή στο μέλλον.

Οπως ισχυρίζονται οι παιδοψυχολόγοι, τα παιδιά αρχίζουν να λένε ψέματα από τη νηπιακή ηλικία, αν και το νήπιο δεν έχει συναίσθηση ότι ψεύδεται.

Συνήθως λέει μια ανακατασκευασμένη μορφή της αλήθειας ή χρησιμοποιεί μια ευφάνταστη ανακρίβεια που το βολεύει ώστε να βγει από μια δύσκολη θέση.

« Οσο πιο ευφάνταστο είναι το ψέμα που θα πουν τόσο το καλύτερο γι΄ αυτά» λέει ο Κανγκ Λι, διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνας για το Παιδί του Πανεπιστημίου του Τορόντο. «Ολη αυτή η διαδικασία στην οποία μπαίνουν τα νήπια για να πουν ένα ψέμα είναι σημάδι ενός εγκεφάλου που αναπτύσσεται πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Αυτό είναι θετικό, γιατί σημαίνει ότι το παιδί θα σταθεί στα πόδια του πιο σύντομα από τα υπόλοιπα συνομήλικα παιδιά και ότι έχει αρκετές πιθανότητες να γίνει πολύ επιτυχημένο στην ενήλικη ζωή του» εξηγεί ο επιστήμονας.

Οι ερευνητές οδήγησαν 1.200 παιδιά, ηλικίας 2-16 ετών, ένα κάθε φορά, μέσα σε ένα δωμάτιο γεμάτο με κρυφές κάμερες. Κατόπιν τοποθέτησαν ένα μικρό παιχνίδι από πίσω τους και τους ζήτησαν, για όση ώρα θα έλειπε ο ερευνητής, να μην κρυφοκοιτάξουν πίσω τους. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το 90% των νηπίων κρυφοκοίταξε και μετά, ερωτώμενα αν το έκαναν, το αρνήθηκαν με επιμονή.

Σε παιδιά λίγο μεγαλύτερης ηλικίας ζητήθηκε να απαντήσουν στις ερωτήσεις ενός γραπτού τεστ, χωρίς να κρυφοκοιτάξουν τις απαντήσεις, στο πίσω μέρος του χαρτιού. Οσα κρυφοκοίταξαν, δεν το παραδέχθηκαν, και όταν ρωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν να γνωρίζουν τις απαντήσεις σε τόσο δύσκολες ερωτήσεις, έδωσαν δικαιολογίες όπως «μου το δίδαξαν στο μάθημα της Ιστορίας στο σχολείο».

«Οι γονείς των παιδιών αυτών δεν είναι ανάγκη να ανησυχούν. Στην ηλικία των δύο ετώντο 20% των νήπιων λέει ψέματα, ποσοστό που φτάνει στο 90% στην ηλικία των τεσσάρων ετών. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο μέχρι στιγμήςπου να συνδέει τα ψέματα αυτά με τυχόν παραβατική συμπεριφορά του παιδιού στο μέλλον» καταλήγει ο δρ Λι.

Αντίθετα, τα ψέματα που λένε οι ενήλικοι στα παιδιά έχουν σοβαρές επιπτώσεις.

Μαζί με την αμερικανίδα ψυχολόγο Γκέιλ Χέιμαν, ο δρ Λι εξέτασε 130 μαθητές μαζί με τους γονείς τους, διαπιστώνοντας ότι περισσότεροι από το 80% των γονέων είχαν χρησιμοποιήσει ψέματα κάποια στιγμή για να πείσουν τα παιδιά τους σχετικά με κάτι. Τα παιδιά είπαν πως όταν κατάλαβαν τα ψέματα έχασαν την εμπιστοσύνη προς τους γονείς τους.


http://www.express.gr/news/ygeia/305451oz_20100520305451.php3

Μια γενοκτονία δίχως τέλος!!!



του Νικηφόρου Βυζαντινού*

Μόλις τον Φεβρουάριο του 1994 εδεήθη έν τέλει ο τότε πολιτικός κόσμος να αναγνωρίσει επιτέλους το ολοκάυτωμα και την θυσία του ποντιακού ελληνισμού και της σωρίας των εγκλημάτων εναντίον του, απο το κεμαλικό καθεστώς και την εγκληματική συμμορία των ...
νεοτούρκων (αλλά και τις αντίστοιχες συμμορίες των νεοελλήνων απο την εδή μεριά του Αιγαίου) οι οποίοι προέβησαν σε τέτοιου είδους έκτροπα απο αυτά τα οποία δεν μπορεί να χωρέσει η ανθρώπινη λογική στέλνωντας στον θάνατο,άλλες φορές αστραπιαία άλλες πάλι αργά και βασανιστικά, 353.000 ψυχές επιβεβαιωμένα, κατά την περίοδο 1916-1923 και ολοκληρώνοντας το μεγάλο σχέδιο του ξεριζωμού των ποντίων απο τις πατρογονικές τους εστίες,καθώς και την υφαρπαγή του πλούτου του, ο οποίος υπήρξε μεγάλος και άλλαξε χέρια αναγκαστικώς πολλές φορές έν μία νυκτί.

Κάνοντας μία μικρή λοιπόν ιστορική αναφορά στις διώξεις αυτού του μεγάλου, δραστήριου αλλά και τόσο βαθιά προδομένου κομματιού του ελληνισμού το οποίο είχε την ατυχία να...
κατοικεί σε ένα τόσο νευραλγικό κομμάτι γής, θα δούμε οτι λίγα χρόνια μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης, μόλις το 1461 ξεκινούν τα πρώτα κύμματα εκφοβισμού,δολοφονιών και γενικώτερα συστηματικών διώξεων τον ποντίων απο τις ιδιαίτερες τους πατρίδες με την άλωση της τραπεζούντας το ίδιο έτος,ενώ στα μέσα περίπου του 17ου αιώνα με το τέλος του πρώτου ρωσοτουρκικού πολέμου,ξεκινούν οι καταστροφές και οι επιθέσεις ενάντια στους χριστιανικούς πλυθησμούς γενικότερα, για να καταλήξουν δυστυχώς απο το 1908 και εντέυθεν με την ανάπτυξη του κινήματος των νεοτούρκων και κατά συνέπεια του τουρκικού εθνικισμού και να ολοκληρωθούν "επίσημα" πλέον όπως γνωρίζουμε στις αρχές του 20ου αιωνα με την φοβερή μικρασιατική καταστροφή που έφερε πάνω απο 1.500.000 προσφυγες στην ήδη αδύναμη οικονομικά και κουρασμένη απο τους πολεμους μητροπολιτική ελλάδα, πεινασμένους, κατατρεγμένους, προδομένους απο όλους και πολλές φορές δακτυλοδικτούμενους απο τους εδώ "καθαρούς¨ έλληνες, σαν κάτι άσχημο και απρόσκλητο λές και όλοι εκείνοι ήθελαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και μάλιστα υπό τις συνθήκες υπό τις οποίες αναγκάστηκαν να το κάνουν.

Τα μέσα επίτευξης του σκοπού μιάς τέτοιας εξόντωσης που μεταχειρίστηκαν οι γείτονες πολλά και διάφορα απο ύπουλα όπως ο οικονομικός πόλεμος, διατάξεις είς βάρος του συγκεκριμένου και μόνο κομματιού του πλυθησμού, μέχρι και καθαρές δολοφονίες, τάγματα εργασίας, βιασμοί, λεηλασίες και οτι άλλο πιο άρρωστο μπορεί κάποιος (αν μπορεί τελικά να το κάνει) να βάλει με το μυαλό του , με πρωταρχικό στόχο των εκτουρκισμό της περιοχής αλλα και την αρπαγή των περιουσιών μιάς τέτοιας πλούσιας κοινότητας όπως των ποντίων.

Φυσικά τα βάσανα και οι καημοί αυτών των ανθρώπων δεν σταμάτησαν με το απλώς να γλιτώσουν την ζωή τους απο το μαχαίρι του τούρκου το 1922, αλλά τουναντίον συνεχίστηκαν και συνεχίζονται ακόμα και σήμερα απο τους εδώ εκμμεταλευτές του πόνου και των ονείρων ενός λαού υπερήφανου,εργατικού,φιλότ ιμου που στην ουσία έχω την εντύπωση οτι όσα χρόνια και να περάσουν πάντοτε θα αισθάνεται οτι με την εκδίωξη του απο τις πατρογονικές εστίες η ζωή του δεν θα είναι ποτέ η ίδια οσο και καλύτερη η χειρότερη να είναι απο εκεί.

Και ανάμεσα σε όλα αυτά δεν θα έπρεπε να λείπει και μία αναφορα με αφορμή αυτήν την γενοκτονία την οποία και "εορτάζουμε¨ στις 19 μαίου, γιατί την συγκεκριμένη ημερομηνία το 1919 ο Κεμάλ αποβιβάζεται στην Σαμσούντα και έρχεται σε επαφή με τις εκεί ομάδες οι οποίες θα αναλάβουν εγκληματική δράση λίγο αργότερα, στην άλλη μεγαλύτερη γενοκτονία των ημερών μας η οποία και στρέφεται οχι μόνο εναντίον του ποντιακού ελληνισμού αλλά του ελληνισμού γενικότερα και χρησιμοποιώντας παρόμοιες μεθόδους (ίσως πιό "επιστημονικές¨ για την ώρα και οχι τόσο βάναυσες) οδηγεί στον πνευματικό θάνατο το ελληνικό έθνος εδώ και πολλές δεκαετίες με απόγειο μάυρης δόξης τους σημερινούς καιρούς.

Αυτό το μπόλιασμα του έθνους μας με κάθε λογής σάπιο χαρακτηριστικό έξωθεν φερμένο,η αποχάυνωση του κόσμου καθώς και η καταρράκωση του εθνικού και κοινωνικού ιστού και του φρονήματος του, προς μία κοινωνία άοσμη,άγευστη και άχρωμη είναι μία μορφή φοβερά ύπουλης γενοκτονίας η οποία και μετέρχεται τα τελειότερα μέσα προς την επίτευξη του σκοπού της και σαφώς και αποτελεί την ασθένεια των καιρών μας και μάλιστα πρόκειται για μία ασθένεια σχεδόν ασυμπτωματική που νεκρώνει τα πάντα και σχεδόν ποτέ δεν γίνεται αντιληπτή εγκαίρως.

Μία τέτοια κατάσταση ζούμε απέναντι σε έναν εχθρό ο οποίος είναι πολύ καλά κρυμμένος και θα κάνει την εμφάνιση του όταν πλέον θα είναι πολύ αργά για όλους είτε είναι ακόμα υγιείς είτε προσβεβλημένοι απο αυτήν να αντιδράσουν.

Ο ορισμός του όρου γενοκτονία έχει να κάνει με την μεθοδευμένη και συστηματική εξόντωση μιάς εθνικής,φυλετικής η θρησκευτικής ομάδας και είναι αυτό ακριβώς το οποίο συμβαίνει τώρα στην χώρα, οπότε ας σταματήσουμε πλέον να "εορτάζουμε¨ καθαρά εθιμοτυπικά τέτοιες επετείους και ας τις λάβουμε σοβαρά υπόψιν για το καλό του έθνους των ελλήνων, μιάς και οι αρχές λειτουργίας ενός τέτοιου διβρωτικού συστήματος είναι πάντοτε οι ίδιες και ας μην ξεχνούμε ποτέ πως ο γενοκτόνος δεν εξοντώνει μια ομάδα για κάτι που έκανε, αλλά για κάτι που είναι και οι έλληνες είναι δυστυχώς για κάποιους πολλά...

Πηγή: http://www.roufianos.com/
Περισσότερα/More...


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/#ixzz0oxeOqe5r

Ζωοτροφές με "άσχημη γεύση"

Μία συγκλονιστική έρευνα, για τις εταιρίες που παρασκευάζουν ζωοτροφές για τα κατοικίδια μας, από το Blue Planet!
Ζωοτροφές με "άσχημη γεύση"


Κείμενο - έρευνα: Μίνα Πετμεζά
Φωτογραφία: Από το κρυφό βίντεο της Peta
Δείτε το βίντεο εδώ



Είναι γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους οι μεγάλες εταιρίες καλλυντικών, φαρμάκων και ζωοτροφών προτού να προωθήσουν κάποιο προϊόν τους στην αγορά, πραγματοποιούν πειράματα σε ζώα με σκοπό την πιστοποίηση της ασφάλειάς του. Για το λόγο αυτό άλλωστε έχουν θεσπιστεί κανόνες απο το Animal Welfare Act που καθορίζουν τα πλαίσια και τις συνθήκες διεξαγωγής των ελέγχων αυτών. Τι γίνεται όμως όταν τα ζώα υπόκεινται σε δοκιμασίες επίπονες, επιβλαβείς για την υγεία τους και σε πολλές περιπτώσεις επικίνδυνες για την ίδια τους την επιβίωση;



Η ιστορία με τα πειράματα που πραγματοποιούσαν εταιρίες παραγωγής ζωοτροφών όπως η αμερικάνικη Iams, θυγατρική του κολοσσού Procter & Gamble, η καναδική Menu Foods και η Hills είναι παλιά και μια πτυχή της είδε το φως της δημοσιότητας όταν η βρετανική εφημερίδα UK Sunday Express δημοσίευσε στην πρώτη της σελίδα ένα άρθρο που αφορούσε ακριβώς το θέμα αυτό. Το Μάιο του 2001 η δημοσιογράφος Lucy Johnson παρέθεσε κάποιες πληροφορίες που σχετίζονταν με τις μελέτες που λάμβαναν χώρα στο ερευνητικό κέντρο Sinclair. Η μονάδα αυτή, παλιότερα γνωστή ως «Κέντρο παροχής τοξικολογικών και αναπαραγωγικών υπηρεσιών», έχει την έδρα της στη δυτική επαρχία Callaway και είχε εξουσιοδοτηθεί τόσο από την Iams όσο και από την Menu Foods για την πραγματοποίηση των πειραμάτων. Οι λεπτομέρειες που ανέφερε η Βρετανίδα δημοσιογράφος είναι πραγματικά συγκλονιστικές.

Η ομάδα των επιστημόνων του κέντρου θέλοντας να μελετήσει την επίδραση μιας πρωτεϊνούχας τροφής σε σκυλιά με νεφρική ανεπάρκεια αφαίρεσε, σε 24 από αυτά, το δεξί νεφρό καθώς και τμήμα του αριστερού, ενώ 8 θανατώθηκαν για να μελετηθεί ο νεφρικός τους ιστός. Σε μια άλλη δοκιμασία ανίχνευσης της επίδρασης της δίαιτας στην ανάπτυξη του τριχώματος οι ερευνητές προκάλεσαν εσκεμμένα πληγές στο στήθος 24 κουταβιών ενώ αφαιρέθηκε το στομάχι σε 28 γάτες για να αναλυθεί η δράση των φυτικών ινών στην διατροφή τους. Επιπλέον, για την μελέτη των αλλεργικών αντιδράσεων εμβολιάστηκαν, με τμήματα ζωντανού ιού, 14 κουτάβια χάσκι κατά την διάρκεια των 12 πρώτων εβδομάδων της ζωής τους, επιφέροντάς τους έτσι μόνιμη ευαισθησία.
Διάβάστε το υπόλοιπο κείμενο από την ιστοσελίδα μας www.blue-planet.gr

Ολοκληρώνεται φέτος το αναστηλωτικό έργο της Ακρόπολης

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 9 ΧΡΟΝΙΑ

Το μεγάλο αναστηλωτικό έργο της Ακρόπολης των Αθηνών ολοκληρώνεται φέτος, μετά από εννιά χρόνια απ' όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα και που το 2000 έμοιαζε σχεδόν αδύνατον να φτάσει με τόσο μεγάλη επιτυχία στην ολοκλήρωση του.

Και τούτο διότι ταυτόχρονα έπρεπε, για πρώτη φορά, να γίνουν...
επεμβάσεις στον Παρθενώνα, τα Προπύλαια, το Ναό της Αθηνάς Νίκης, εργασίες στα περιμετρικά τείχη της Ακρόπολης, συντήρηση της επιφάνειας των μνημείων, καταγραφή και διερεύνηση των διάσπαρτων επί του βράχου μελών.

Το έργο στην πραγματικότητα αποδείχθηκε πολύ μεγαλύτερο απ' ότι αρχικά είχε υπολογισθεί και δικαίως, η προϊσταμένη της ΥΣΜΑ( ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ) κα Ιωαννίδου το έχει χαρακτηρίσει ως ένα "έργο χαράς που μας κάνει υπερήφανους ως Ελληνες".

"Ακόμα πρέπει να γίνουν πολλά",είπε σε σχετική ομιλία της η κα Ιωαννίδου, συμπληρώνοντας ότι "στην δίνη των εξελίξεων που ζεί την περίοδο αυτή η πατρίδα μας, τολμώ να ευχηθώ οι εργασίες στην Ακρόπολη να συνεχισθούν παρά τις οικονομικές δυσκολίες και τις μισθολογικές περικοπές του προσωπικού, με τους ίδιους ρυθμούς, το πνεύμα και τον ενθουσιασμό που χαρακτήρισε την περίοδο που τελειώνει".

Υπολογίζεται ότι αναστηλώθηκαν χίλια ενενήντα τέσσερα αρχιτεκτονικά μέλη με συνολικό βάρος 2.675 τόνων, εξακόσιοι ογδόντα έξι λίθοι δημιουργήθηκαν από θραύσματα, χίλια εκατόν εικοσι εννέα αρχιτεκτονικά μέλη συντηρήθηκαν και πεντακόσια τριάντα κυβικά μαρμάρου χρησιμοποιήθηκαν εδώ και τριάντα πέντε χρόνια - που ξεκίνησε η πρώτη προσπάθεια αναστήλωσης στον Ιερό βράχο - για να συμπληρωθεί η εικόνα της Ακρόπολης του 2010, την οποία επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Από το 2001 ως το 2009 έχει αποδειχθεί επίσης με αριθμούς το πόσο γιγάντιο ήταν το αναστηλωτικό έργο.

Συγκεκριμένα αποσυναρμολογήθηκαν 274 αρχιτεκτονικά μέλη και επανήλθαν στην θέση τους μετά από συναρμολόγηση, 415 λίθοι συνολικού βάρους 1892 τόνων.

Σε όλα τα μνημεία έχουν γίνει προσθήκες από νέο μάρμαρο.

Οι περισσότερες εξ αυτών έγιναν στον Παρθενώνα οπου τοποθετήθηκαν 88 νέα αρχιτεκτονικά μέλη, σε αντικατάσταση των παλαιών τσιμεντένιων. Συνολικά χρησιμοποίηθηκαν 530 κυβικά μέτρα μαρμάρου.

Για τα επόμενα χρόνια έχουν προγραμματιστεί επεμβάσεις σε περιοχές των μνημείων, που παρουσιάζουν δομικά προβλήματα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, επεμβάσεις για τις οποίες η Πολιτεία έχει δηλώσει την πρόθεση της - παρά τις οικονομικές αντιξοότητες - να υποστηρίξει οικονομικά τα έργα της Ακρόπολης

"Απορία για το πώς δημιουργείται η ανεργία στην Ελλάδα.."

"ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΑΛΛΑΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 20-35 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ 35 ΕΥΡΩ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ...Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ...
ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.ΟΥΤΕ ΤΟ ΙΚΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΟΥΤΕ Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΝΕΙΣ...ΕΝ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ,ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥ ΑΠΟΛΥΣΗΣ"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Γιατί δεν θα φιμώσουν τα blogs....



Δεν μπορούν να φιμώσουν τα blogs για ένα βασικό λόγο.
Θα πρέπει μετά να φιμώσουν και τους θαμώνες των καφενείων
ώστε να συζητούν μόνο για τα αθλητικά.
Κάτι που δεν μπορεί να γίνει και δεν έχει γίνει ποτέ και με κανένα
καθεστώς.
Γνωρίζουν οι Πολιτικοί αλλά και οι παράγοντες που εμπλέκονται
μαζί τους τις συζητήσεις που γίνονται για την αφεντιά τους
στα καφενεία όλης της Χώρας;
Τα blogs γράφουν θέματα επιπέδου νηπιαγωγείου μπροστά σε αυτά
που ακούς όταν κάθεσε στα τραπεζάκια μέσα ή έξω απολαμβάνοντας
τον καφέ σου.
Ο κάθε ένας έχει να σχολιάσει να βρίσει αλλά και να μεταφέρει
κάτι που έζησε ή που άκουσε και αφορά την Δημόσια Διοίκηση
και αυτούς που μας Κυβερνούν.
Τα περαστικά πολλά που άλλοτε σε κάνουν να γελάς και άλλοτε
να εξοργίζεσε ....τελευταία μόνο το τελευταίο συμβαίνει.
Η οργή είναι μεγάλη για τους Πολιτικούς .....
Αφήστε ήσυχα τα blogs........

SO YOU THINK YOU CAN DANCE..KAI ME ΠΟΝΑΝΕ ΟΙ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΜΟΥ!!!


ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΠΕΙΡΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΔΩΝ ΤΟΥ ΗΣΑΠ.

Στέφανος Χίος

Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στους συρμούς του Ηλεκτρικού Σταθμού Πετράλωνα, Ομόνοια, Πλατεία Βικτωρίας, Πατησίων. Η πολυμελής σπείρα ήταν διαρθρωμένη σε μορφή οργανωμένης εγκληματικής ομάδας και είχε τσεκαδόρους, μεταμφιεσμένους γέροντες με μακριά χέρια και ομάδα κρούσης, που παραφυλούσε μέσα στα βαγόνια του ηλεκτρικού σταθμού, εφορμούσε και ξάφριζε πορτοφόλια, γυναικείες τσάντες, χαρτοφύλακες και σακβουαγιάζ. Οι πορτοφολάδες κατά συρροή δεν είχαν αφήσει καθημερινό επιβάτη χωρίς να τον κλέψουν.

Την Τρίτη το μεσημέρι, στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας πάνω από 45 με 50 αστυνομικοί προχώρησαν σε 80-90 προσαγωγές (που αναμένονται να γίνουν συλλήψεις) ατόμων ρουμανικής καταγωγής, οι οποίοι φέρεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να αποτελούσαν έναν από τον πιο ισχυρό κορμό επαγγελματιών πορτοφολάδων της Αττικής. Από τις πρώτες εκτιμήσεις, καθώς οι συλλήψεις και οι προσαγωγές συνεχίζονται, υπολογίζεται ότι οι εμπλεκόμενοι είχαν προβεί σε πάνω από 300 με 350 κλοπές, μόνο το τελευταίο εξάμηνο. Η επιχείρηση στήθηκε και διενεργήθηκε υπό την εποπτεία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, με άντρες της Ασφάλειας Αγίου Παντελεήμονα και τη συνδρομή ειδικής εκπαιδευμένης ομάδας από την ΟΠΚΕ Κολωνού.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η παρακολούθηση από την Αστυνομία διήρκησε δύο μήνες και χρησιμοποιήθηκαν σύγχρονα μέσα καταγραφής ήχου και εικόνας, μετά από εισαγγελική παραγγελία.

Απαιτήθηκαν αλλεπάλληλες άρσεις βιντεοσκόπησης με βουλεύματα από Δικαστικά Συμβούλια και άδειες για τις καταγραφές και τη βιντεοσκόπηση και η προσπάθεια απέδωσε, όπως φαίνεται, από το αρχικό αποτέλεσμα. Μία ακόμα λεπτομέρεια για τα «μακριά χέρια» της στάσης «Βικτώρια», ήταν οι μεταμφιέσεις που χρησιμοποιούσαν οι «χρυσοδάκτυλοι» Ρουμάνοι, για να ξαφρίζουν τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου που έχαναν από την τσέπη τους το πορτοφόλι τους. Οι παραβατικοί ντύνονταν ακόμα και τουρίστες, προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους. Μια ομάδα παραπλανούσε ή παρενοχλούσε, αποσπούσε την προσοχή του θύματος και οι «τουρίστες» αλλά και οι παραλλαγμένοι «γέροντες», έκλεβαν.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΨΕΙΡΙΖΕΙ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΡΟΠΟ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΣΚΟΠΙΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ,ΕΕΕ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ,ΤΟΝ ΤΟΛΗ,ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΟΒΙΖΙΟΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΛΑΝΣΑΡΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ-ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥΣ.

Αυτοί είναι Έλληνες ρε και όχι οι προδότες που μας κυβερνούν!


Προσπαθούν μόνοι τους στο εξωτερικό να κρατήσουν την επαφή και τις μνήμες με την πατρίδα... τραγουδάνε το Εθνικό ύμνο και υψώνουν την Ελληνική σημαία...
κι ας τους πληγώνει η Πατρίδα με την αρνητική δημοσιότητα και την αδιαφορία της...

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ:

περισσότερα εδώ


Greekalert

Το πάρτυ τελείωσε. τα κεφάλια μέσα





Από Factorx |


Τη δεκαετία του `70 τη θυμάμαι σαν χθες. Κυκλοφορούσαν παντού τα Fiat 127,
τα Zastava, και οι μηχανές Floretta. Οι σπορτίφ τύποι είχαν Autobianchi
Abarth (με 53 άλογα παρακαλώ), και οι σώφρονες. Austin Morris Allegro! Το
σάντουιτς με γύρο κόστιζε 3 δραχμές, με σουτζουκάκι 2, και το λεωφορείο
μία δραχμή (με πάσο 50 λεπτά). Αν έδινες εικοσάρικο, ο εισπράκτορας ή ο
σουβλατζής σε μάλωνε, διότι δεν είχε. να στο χαλάσει. Τόσο καλά.


Και μετά ήρθε η δεκαετία του 80. Και το ΠΑΣΟΚ. Και γέλασε το χείλι του
κάθε πικραμένου. Το δημόσιο άνοιξε τις πόρτες του στον κάθε αναξιοπαθούντα
που δήλωνε σοσιαλιστής, η Ελλάδα απέκτησε «ανεξάρτητη» διεθνή φωνή, μια
νέα τάξη αναδύθηκε απ` το πουθενά, και οι ρεμούλες έγιναν κανόνας. Η χαρά
του αφισοκολλητή. Το βασίλειο της συνδικαλιστικής αυθαιρεσίας. Όπως και
της φτηνής ρητορικής. «Έξω οι βάσεις του θανάτου», «Ζήτω η Λιβύη»,
μελετήστε το «πράσινο βιβλίο» του Καντάφι, και άλλα πολλά παρόμοια. Ώσπου
ήρθε το τέλος. Τα αναπόφευκτα σκάνδαλα οδήγησαν σε ειδικά δικαστήρια,
ψευδεπίγραφους κήνσορες, και στο «Τσοβόλα δώστα όλα», και από κει πάνε
κι`άλλοι. Και σκάει μύτη ο Μητσοτάκης με τον Μαυρίκη και τον Σωκρατάκια
που έλεγε και ο μακαρίτης ο Κίτσος και μπρρρ..


Τη δεκαετία του `90 που ακολούθησε, τα κεφάλια μπήκαν κάπως μέσα, αλλά
τότε ήταν που ανδρώθηκαν τα πραγματικά λαμόγια. Τα σκυλάδικα γνώρισαν
πιένες. Η Λιάνη ήταν απλά η κορυφή του παγόβουνου. Πίσω της υπήρχε μια
ολόκληρη συνομοταξία πεινασμένων και συνάμα αγριεμένων ασύδοτων. Με το
χαμόγελο της Κολυνός. «Σοσιαλιστικά» βαμπίρ. Μαζεύοντας όμως γύρω τους και
τη πλέμπα. Και έτσι είδαμε το μοναδικό φαινόμενο, η κάθε γειτονιά να έχει
και από μια ΕΛΔΕ, όπως κάποτε είχε από μια ντισκοτέκ. Χαμός στο ίσιωμα.
Κόσμος και κοσμάκης καταχρεώθηκε για να μπορεί να γίνει «παίκτης». Χα και
πάλι χα. Κάποιοι όμως ανησυχούσαν από τότε. Είχαν υπόψη τους τη λευκή
βίβλο της ΕΟΚ, που ελάχιστη της δόθηκε δημοσιότητα.


Και μετά ήρθε το ευρώ. Στην αρχή χαρήκαμε, καθότι αισθανθήκαμε Ευρωπαίοι.
Το χρόνιο όνειρο της ψωροκώσταινας. Μέχρι που συνειδητοποιήσαμε πως το
ευρώ, που είχε κλειδώσει στις 340 δραχμές, ισοδυναμούσε με το παλιό
κατοστάρικο. Κάποτε αγοράζαμε το φραπέ 140 δραχμές και σκοτωνόμασταν με
τον σερβιτόρο για τα ρέστα από τις 150. Τώρα έφτασε το φραπέ στα 5 ευρώ
και αισθανόμαστε γύφτοι αν δεν αφήσουμε 1 Ε πουρμπουάρ (340 δραχμές
παρακαλώ).


Παρόλα αυτά, λίγο τα ευρωπαϊκά πακέτα, λίγο η Ολυμπιάδα, λίγο η τραπεζική
απελευθέρωση της δανειοδότησης, λίγο η στρεβλή ανάπτυξη, λίγο η
καρακατσουλίστικη τιβί μας, και γίναμε όλοι μπρούκληδες. Πήξαμε να
βλέπουμε BMW και Μερτσέντες αγορασμένες με 136 άτοκες(!) δόσεις. Γεμίσαμε
από χάϊδες τυπάδες και αισθησιακές μοντέλες (όλες ξανθιές) γκλαμουράτες.
Εκεί που κάποτε βλέπαμε μόνο μουσάτους αγωνιστές, και αξύριστες κνίτισες,
γεμίσαμε από τεκνά και σεξοβόμβες. 50 τηλεοπτικά κανάλια η Νέα Υόρκη; 150
εμείς. Home Cinemas, Pentium, Playstation, lap tops, flat screen 42 inch
HD TV's, και πάει λέγοντας. Όχι παίζουμε. Και νάσου Ολυμπιάδα σούπερ
φαντεζί, και νάσου ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, και πίσω και σας
φάγαμε κουφάλες λιγούρηδες Ευρωπαίοι. Ελλάδα ρε..


Ναι, αλλά ήρθε πλέον και η ώρα του λογαριασμού. Με π..ς αυγά δεν βάφονται.
Η αιώνια σοφία του απλού λαού επαληθεύτηκε για μια ακόμη φορά. Όλα ήταν
σικέ. Τεράστιο το έλλειμμα, τεράστιο το δημόσιο χρέος, και πάπαλα οι
ντεμέκ σωτήρες πολιτικοί μας. Ανθρωπάκια και αυτοί, που ψάχνουν να κάνουν
τη καλή τους με καμιά γρηγοράδα. Και μετά μην τους είδατε, μην τους
απαντήσατε. Πάντα φταίνε οι προηγούμενοι. Και νάμαστε ξανά μανά, εσείς και
εγώ, οι μέσοι Έλληνες δηλαδή, ενώπιοι ενωπίω του ΔΝΤ και του κάθε Τρισέ.
Της σκληρής πραγματικότητας. Και ξαφνικά έντρομοι συνειδητοποιούμε, πως
τελικά οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν μας πολυσυμπαθούν. Ήταν όλα μια
αυταπάτη. Τους αρέσουν τα τζατζίκια και οι παραλίες μας, αλλά πέραν
τούτων .. τίποτα. Μας απεχθάνονται και μας θεωρούν τσαμπατζήδες και
απατεώνες. Και ο κύκλος κλείνει.


Μας βλέπω ξανά με λαχανί Zastava και πειραγμένα Lada (με 6 προβολείς
ομίχλης) να κάνουμε κόντρες στις παραλιακές. Αν φυσικά υπάρχουν χρήματα
για βενζίνη. Αλλιώς υπάρχουν και τα παπάκια (με φωσφοριζέ ζάντες) για τα
τρελά γούστα.


Το ride είναι over, που λένε και οι Αμερικάνοι σύμμαχοί μας. Το ελληνικό
λούνα παρκ τελείωσε. Εκτροχιάστηκε, όπως στις ταινίες με το δαιμονισμένο
τρενάκι του τρόμου. Ήταν όμως εντυπωσιακό όσο κράτησε. Και όσοι το
πρόλαβαν το απόλαυσαν. Οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν. Γεννήθηκαν αργά.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ


ΥΓ
Αντικαταθλιπτικά θα πουλιούνται στα περίπτερα για τους πεσόντες αγγέλους της lifestyle εποχής. Οι υπόλοιποι θα επιζήσουν
.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΟ ΠΑΝΘΕΟ…


Συνεχίζοντας τον συσχετισμό των Σκανδιναβικών θεοτήτων με τις ελληνικές βλέπουμε τον Θωρ που δεν είναι κανένας άλλος παρά ο Ερμής των Ελλήνων, ο Θωθ ή Τωδ, στους Αιγυπτίους.
Ο Γραμματέας του Κρόνου είχε πάρει την θέση αυτή μετά τον πόλεμο με τους «ερυθρομέλανες» Υξώς, τους οποίους οι Έλληνες είχαν νικήσει υπό την στρατηγεία του Διονύσου Β΄. Τότε την βασιλεία της Αιγύπτου παίρνει ο Μίνως ο Α΄ . Η παρουσία του Ερμή-Θωθ στην Αίγυπτο η οποία κυριολεκτικά αναμορφώθηκε, ή επί το σωστότερο εκπολιτίστηκε, έμεινε ανεξίτηλη στην μνήμη τους οι οποίοι μάλιστα τον ονόμασαν, Ερμή Τρισμέγιστο!!!
Ο Loki ο κακός, είναι ο ασεβής Έλληνας βασιλιάς Λυκάων που εξ’ αιτίας της δικής του ασέβειας έγινε ο κατακλυσμός, τιμωρία του Διός για το γένος εκείνων των ανθρώπων. Ήταν Τιτανίδας και είχε προσκαλέσει σε δείπνο τους Θεούς για να αποδείξει ότι δεν θα καταλάβουν τι θα τους παρέθετε ως γεύμα. Είχε φτάσει σε τέτοια σημεία η αλλαζονία του, η υπεροψία του, η ασέβειά του που πίστευε ότι θα ξεγελούσε τους Θεούς παραθέτοντάς τους ανθρώπινο μαγειρεμένο κρέας χωρίς να το αντιληφθούν. Πράγματι τεμάχισε τα ίδια του τα παιδιά και τα μαγείρεψε για το δείπνο των Θεών. Φυσικά ο Ζευς αντελήφθηκε την πράξη του Τιτάνα Λυκάωνα και η τιμωρία ήταν ο αφανισμός εκείνου του γένους μέσω του κατακλυσμού.
Ο Agir ή Haimdal Sohnee, ο οποίος σημειώνεται και ως θαλασσόλυκος είναι ο Αιγαίων- Βριάρεως- Ηρακλής , ο Έλληνας θαλασσόλυκος φρουρός των Θεών, όπως τον σημειώνουν ο Ησίοδος και ο Απολλόδωρος.
« Ένθα Γύης και Κόττος τε και Οβριάρεως μεγάθυμος ναίουσι φύλακες πιστοί Διός αιγιόχοιο…» ( Θεογονία Ησιόδου, στιχ. 734-735).
Ο Hogni είναι ο Ήφαιστος, ο Θεός της φωτιάς.
Ο Tyrs είναι ο βασιλιάς της Πελοποννήσου της εποχής των Θεών, ο Τύρινς.
O Niord είναι ο Νηρέας. Ο Niord κατά την Edda ζούσε στην θάλασσα. Το ίδιο και η ελληνική παράδοση παρουσιάζει τον Νηρέα ως τον σοφό βασιλιά γέροντα της θάλασσας.
Ο Sif είναι ο Σίθων - Ποσειδώνας. Η βίβλος τον αναφέρει ως Σήδ και οι Αιγύπτιοι Σίβα. Το ίδιο όνομα Σίβα χρησιμοποιούν για τον Σηθ- Ποσειδώνα και οι Ινδοί. Η όαση του Σίβα της Λιβύης φέρει το όνομα του Σίβα- Σιφ- Σιθ – Σίθωνα – Ποσειδώνα.
Ο Surt ο βασιλιάς των Γιγάντων είναι ο Έλληνας βασιλιάς Σείριος – Ήλιος – Διόνυσος, τον οποίο οι Αιγύπτιοι ονομάζουν Σουρίντ- Όσιρι, οι δε Ινδοί ως Σουρία ή Σρι - Ράμα.
Όπου και να κοιτάξει κανείς θα δει τους συσχετισμούς του κάθε Πανθέου, όποιου λαού με αυτό το Ελληνικό Πάνθεο. Απόδειξη ότι οι Έλληνες πρωτοπόροι στις εξερευνήσεις θα έρθουν σε επαφή με τους αυτόχθονες κάθε σημείου της γης, από την Ανατολή στην Δύση και από τον Νότο στο Βορά. Θα φέρουν μαζί τους τον δικό τους πολιτισμό που λόγω ελλείψεως του στους κατοίκους , στα εδάφη των οποίων έφθασαν. Αφομοιώνεται και προσαρμόζεται τόσο στην λεκτική τους διάλεκτο όσο και γενικότερα στην νοοτροπία τους. Όμως δεν αλλοιώνεται στην ουσία τίποτα αφού ένας καλός ερευνητής αμέσως θα βρει τα στοιχεία εκείνα που αποδεικνύουν την προέλευση. Η οποία δεν είναι τίποτα άλλο παρά Ελληνική!

Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε εργοδότη, επειδή απέλυσε έγκυο

Έγκυος εργαζόμενη, που δούλευε ανασφάλιστη σε δύο κυλικεία του ίδιου εργοδότη, απολύθηκε, επειδή κατά τη διάρκεια ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας, δήλωσε ότι είχε ξεκινήσει να εργάζεται στον συγκεκριμένο εργοδότη αρκετούς μήνες πριν την ημερομηνία πρόσληψης, που ο τελευταίος δήλωσε. Ο εργοδότης αρχικά υποστήριξε ότι είχε προσλάβει την εργαζόμενη δοκιμαστικά και ότι η τελευταία αποχώρησε οικειοθελώς από την εργασία της μετά λίγες μέρες. Στην πορεία, όμως, ισχυρίστηκε ότι την απέλυσε, επειδή κλονίστηκε η εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό της, όταν είπε ψέματα στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Η εργαζόμενη απολύθηκε ενώ ενώ ήταν έγκυος.

Η απόλυση θεωρήθηκε άκυρη λόγω έλλειψης σπουδαίου λόγου και η Επιθεώρηση Εργασίας επέβαλε στον εργοδότη διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Κέρκυρα- Σύλληψη παράνομων μεταναστών στη Σάμο-Συλλήψεις αλλοδαπών για ναρκωτικά στα Χανιά

Νέο κρούσμα προσπάθειας εισόδου στην Κέρκυρα από την Αλβανία καταγράφηκε σήμερα τα ξημερώματα, όταν το Λιμενικό Σώμα περισυνέλεξε τρεις επιβαίνοντες σε παιδική πλαστική βάρκα στον Αγ. Στέφανο.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα (00.50) το Κέντρο Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTS) Κέρκυρας, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Αγίου Στεφάνου Σινιών, έναν ύποπτο στόχο. Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, που εκτελούσε περιπολία και
διαπίστωσε ότι επρόκειτο για μία παιδική πλαστική φουσκωτή λέμβο, προερχόμενη από τις έναντι αλβανικές ακτές, στην οποία επέβαιναν τρεις αλλοδαποί, χωρίς νόμιμα έγγραφα.

Οι επίδοξοι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα, παραδόθηκαν στο Συνοριακό Τμήμα Κασσιώπης.

Φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβος, προερχόμενη από Τουρκία, με επιβαίνοντες πενήντα ένα (51) αλλοδαπούς (48 άνδρες, 2 γυναίκες και 1 παιδί), χωρίς νόμιμα έγγραφα, εντοπίστηκε, σήμερα στις 03.10, στη θαλάσσια περιοχή 1,2 ν.μ. νότια της βραχονησίδας «Καραβόπετρα» Σάμου, από πλωτό σκάφος που εκτελούσε περιπολία στο πλαίσιο Κοινής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης για την επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό «FRONTEX».
Οι παράνομοι μετανάστες, αμέσως μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του πλωτού περιπολικού στην περιοχή, κατέστρεψαν τη λέμβο, με αποτέλεσμα να βρεθούν στη θάλασσα. Ακολούθησε η ασφαλής περισυλλογή των αλλοδαπών, οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σάμου και από εκεί στο τοπικό Νοσοκομείο για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σάμου ενώ η λέμβος βυθίστηκε.



Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν, σήμερα στα Χανιά, στο πλαίσιο των εντατικών και συστηματικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Λιμενικό Σώμα, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Πιο αναλυτικά, σήμερα στις 11.15, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, στελέχη Λ.Σ. κανόνισαν συνάντηση στο κέντρο της πόλης, με τους τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 33, 31 και 29 ετών, προκειμένου να προμηθευτούν από αυτούς ποσότητα ινδικής κάνναβης βάρους ενός κιλού.
Οι τρεις αλλοδαποί προσήλθαν στο προκαθορισμένο σημείο, που είχε αποκλειστεί από άλλα στελέχη του Λιμεναρχείου και συνελήφθησαν κατά τη χρονική στιγμή που παραλάμβαναν χρηματικό ποσό χιλίων εννιακοσίων (1.900) ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Ακολούθησε έρευνα στις κατοικίες των συλληφθέντων, με την παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, κατά την οποία, κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε, στο σπίτι του 31χρονου, κρυμμένη κάτω από το κρεβάτι του υπνοδωματίου, ποσότητα ινδικής κάνναβης βάρους 635 γραμμαρίων.
Επίσης, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. όχημα, ιδιοκτησίας του 31χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε κρυμμένη, κάτω από το κάθισμα των επιβατών, ποσότητα ινδικής κάνναβης 60 γραμμαρίων.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ενώ το Ι.Χ.Ε όχημα και οι ναρκωτικές ουσίες, κατασχέθηκαν.
πηγη

Ψήνουν πίτσα με ξύλα από φέρετρα!



Μια μακάβρια καύσιμη ύλη χρησιμοποιούν εστιάτορες και φουρνάρηδες στην γειτονική Ιταλία, που -ελέω οικονομικής κρίσης- ψήνουν ψωμιά και πίτσες με... ξύλα από φέρετρα γειτονικού νεκροταφείου!


Σύμφωνα με την αστυνομία, η ξυλεία προέρχεται από τοπικό νεκροταφείο της Νάπολης που πρόσφατα βανδαλίστηκε από αγνώστους.


Μάλιστα, τα εν λόγω ξύλα είναι σαφώς πιο φτηνά από άλλα και για τον λόγο αυτό τα προτιμούν οι επαγγελματίες!


«Δε μου κάνει εντύπωση το ότι συμβαίνουν τέτοια πράγματα, δεδομένης της εικόνας εγκατάλειψης που εμφανίζουν τα νεκροταφεία με τους ακάλυπτους τάφους και τα βανδαλισμένα μνήματα», είπε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος για τα κοιμητήρια.

Προσοχή λοιπόν αν βρεθείτε στη Ρώμη, γιατί δεν ξέρετε η πίτσα σε τι φούρνο με ξύλα έχει ψηθεί...

http://www.ierosagon.org/

Η Αλβανία επιτρέπει την είσοδο και παραμονή σε τουρκική ναυτικη μονάδα

Το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το νόμο περί εισόδου και προσωρινής παραμονής τουρκικής ναυτικής μονάδας. Την είδηση μετέδωσε αργά τη νύχτα της Δευτέρας το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο “Ανατολή”.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα “ο νόμος αφορά την...

ανάληψη καθηκόντων εκ μέρους της τουρκικής στρατιωτικής δύναμης 1.125 ατόμων στα αλβανικά χωρικά ύδατα και αποσκοπεί στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του αλβανικού στόλου

Πατριωτικό Μέτωπο: Όχι στο νομοθετικο πραξικόπημα κατά των ελεύθερων bloggers

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον πανικό και τον εκνευρισμό που προκαλείται στους νεοταξίτες από την αποδοχή που έχει το διαδίκτυο, (τα blogs το facebook κλπ εργαλεία που βοηθούν στην ανταλλαγή ιδεών, απόψεων, προτάσεων των απλών πολιτών) προστέθηκε από σήμερα και ο φόβος, με την τεράστια ανταπόκριση που είχε το νομικό υπόδειγμα προσφυγής (http://www.pamet.gr/deltiatypou/elegtikosynedrio%2022%205%2010.php) κατά των επίορκων πολιτικών, που δημοσίευσε το Πατριωτικό Μέτωπο.

Το σύστημα, αντιδρά με νευρικότητα. Όλο του το φάσμα, από το καθαρόαιμο νεοταξίτικο τύπου ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, έως το κρυπτοφασιστικό, που με τους εγκάθετούς του στους υπόλοιπους αριστεροδέξιους χώρους της επαγγελματικής πολιτικής συντονίζει τη φωνή του με τους επίσημους κατοχικούς συνδιαχειριστές του ΔΝΤ, κραυγάζει με μια φωνή: Φιμώστε το διαδίκτυο.

Είναι οι ίδιοι που:

  1. Συντονίστηκαν με τα αφεντικά-μεγαλοεργολάβους των καναλιών, (δίνοντας τους για άγρια εκμετάλλευση τις Εθνικές Οδούς, διαγράφοντας παράνομα τα χρέη τους, μη υλοποιώντας δικαστικές αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι από αυτούς ήδη έπρεπε να κατοικοεδρεύουν στον Κορυδαλλό, επιτρέποντάς τους να κάνουν λαθρεμπόριο καυσίμων με τα σαπιοκάραβά τους), στερώντας το δικαίωμα του ελληνικού λαού στην ενημέρωση.
  2. Μετέτρεψαν την κρατική τηλεόραση σε κομματικό μικρομάγαζο.
  3. Επιχείρησαν να ελέγξουν το διαδίκτυο βάζοντας εγκάθετους της δημοσιογραφίας με παχυλές αμοιβές, «για να πετάξουν στο περιθώριο» όπως ήλπιζαν τις ελεύθερες φωνές που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία των bloggers και απέτυχαν φυσικά παταγωδώς.

Σήμερα, μετά την ολοκληρωτική τους αποτυχία, επιχειρούν συστηματικά και συντονισμένα, να εξεύρουν τρόπους να ελέγξουν τις ελεύθερες φωνές του διαδικτύου. Ενώ γνωρίζουν πως αποφάσεις υπέρ των bloggers και του δικαιώματός των να λένε ελεύθερα την άποψή τους, έχουν εκδοθεί από δικαστήρια δυτικών χωρών, όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γαλλία κλπ, πανικόβλητοι όπως κάθε συνεπής δικτάτορας, έχουν βάλει τους «σοφούς εγκεφάλους» των, να εφεύρουν και επιχειρήσουν νομοθετικό πραξικόπημα σε βάρος των χρηστών του διαδικτύου και της ελεύθερης ανταλλαγής ιδεών και απόψεων.

Το Πατριωτικό Μέτωπο, ενώνοντας τη φωνή του με όλους τους έντιμους Πατριώτες της μπλογκόσφαιρας, τους στέλνει ένα σαφές και πεντακάθαρο μήνυμα: Μπορεί να προτεκτορατοποιήσατε την Πατρίδα μας και να υποδουλώσατε τον Λαό μας στο ΔΝΤ και στο παράσιτα του διεθνούς χρηματιστηριακού κεφαλαίου. Μπορεί να καταφέρετε να πείσετε τον δυστυχή και ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό πως οι νεοοθωμανοί είναι φίλοι του και πως δεν πειράζει αν ονομασθεί νοτιομακεδόνας. Μπορεί να κάνετε πολλά ακόμη αδικήματα όλων των τύπων, σε βάρος του κοινωνικού ιστού και της εθνικής μας αξιοπρέπειας. Ένα μόνο δεν θα καταφέρετε: Να φιμώσετε τις ελεύθερες φωνές. Γιατί πολύ απλά, όπως λέει και ο σοφός Χαλίλ Γκιμπράν, «οι ψυχές τους κατοικούν στο σπίτι του αύριο που εσείς δεν πρόκειται να επισκεφτείτε ούτε και στα όνειρά σας». Και επί το ελληνικότερον: Κούνια που σας κούναγε…