Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΠΕΙΡΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΔΩΝ ΤΟΥ ΗΣΑΠ.

Στέφανος Χίος

Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στους συρμούς του Ηλεκτρικού Σταθμού Πετράλωνα, Ομόνοια, Πλατεία Βικτωρίας, Πατησίων. Η πολυμελής σπείρα ήταν διαρθρωμένη σε μορφή οργανωμένης εγκληματικής ομάδας και είχε τσεκαδόρους, μεταμφιεσμένους γέροντες με μακριά χέρια και ομάδα κρούσης, που παραφυλούσε μέσα στα βαγόνια του ηλεκτρικού σταθμού, εφορμούσε και ξάφριζε πορτοφόλια, γυναικείες τσάντες, χαρτοφύλακες και σακβουαγιάζ. Οι πορτοφολάδες κατά συρροή δεν είχαν αφήσει καθημερινό επιβάτη χωρίς να τον κλέψουν.

Την Τρίτη το μεσημέρι, στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας πάνω από 45 με 50 αστυνομικοί προχώρησαν σε 80-90 προσαγωγές (που αναμένονται να γίνουν συλλήψεις) ατόμων ρουμανικής καταγωγής, οι οποίοι φέρεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να αποτελούσαν έναν από τον πιο ισχυρό κορμό επαγγελματιών πορτοφολάδων της Αττικής. Από τις πρώτες εκτιμήσεις, καθώς οι συλλήψεις και οι προσαγωγές συνεχίζονται, υπολογίζεται ότι οι εμπλεκόμενοι είχαν προβεί σε πάνω από 300 με 350 κλοπές, μόνο το τελευταίο εξάμηνο. Η επιχείρηση στήθηκε και διενεργήθηκε υπό την εποπτεία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, με άντρες της Ασφάλειας Αγίου Παντελεήμονα και τη συνδρομή ειδικής εκπαιδευμένης ομάδας από την ΟΠΚΕ Κολωνού.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η παρακολούθηση από την Αστυνομία διήρκησε δύο μήνες και χρησιμοποιήθηκαν σύγχρονα μέσα καταγραφής ήχου και εικόνας, μετά από εισαγγελική παραγγελία.

Απαιτήθηκαν αλλεπάλληλες άρσεις βιντεοσκόπησης με βουλεύματα από Δικαστικά Συμβούλια και άδειες για τις καταγραφές και τη βιντεοσκόπηση και η προσπάθεια απέδωσε, όπως φαίνεται, από το αρχικό αποτέλεσμα. Μία ακόμα λεπτομέρεια για τα «μακριά χέρια» της στάσης «Βικτώρια», ήταν οι μεταμφιέσεις που χρησιμοποιούσαν οι «χρυσοδάκτυλοι» Ρουμάνοι, για να ξαφρίζουν τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου που έχαναν από την τσέπη τους το πορτοφόλι τους. Οι παραβατικοί ντύνονταν ακόμα και τουρίστες, προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους. Μια ομάδα παραπλανούσε ή παρενοχλούσε, αποσπούσε την προσοχή του θύματος και οι «τουρίστες» αλλά και οι παραλλαγμένοι «γέροντες», έκλεβαν.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΨΕΙΡΙΖΕΙ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΡΟΠΟ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΣΚΟΠΙΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ,ΕΕΕ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ,ΤΟΝ ΤΟΛΗ,ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΟΒΙΖΙΟΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΛΑΝΣΑΡΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ-ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου