Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Κέρκυρα- Σύλληψη παράνομων μεταναστών στη Σάμο-Συλλήψεις αλλοδαπών για ναρκωτικά στα Χανιά

Νέο κρούσμα προσπάθειας εισόδου στην Κέρκυρα από την Αλβανία καταγράφηκε σήμερα τα ξημερώματα, όταν το Λιμενικό Σώμα περισυνέλεξε τρεις επιβαίνοντες σε παιδική πλαστική βάρκα στον Αγ. Στέφανο.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα (00.50) το Κέντρο Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTS) Κέρκυρας, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Αγίου Στεφάνου Σινιών, έναν ύποπτο στόχο. Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, που εκτελούσε περιπολία και
διαπίστωσε ότι επρόκειτο για μία παιδική πλαστική φουσκωτή λέμβο, προερχόμενη από τις έναντι αλβανικές ακτές, στην οποία επέβαιναν τρεις αλλοδαποί, χωρίς νόμιμα έγγραφα.

Οι επίδοξοι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα, παραδόθηκαν στο Συνοριακό Τμήμα Κασσιώπης.

Φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβος, προερχόμενη από Τουρκία, με επιβαίνοντες πενήντα ένα (51) αλλοδαπούς (48 άνδρες, 2 γυναίκες και 1 παιδί), χωρίς νόμιμα έγγραφα, εντοπίστηκε, σήμερα στις 03.10, στη θαλάσσια περιοχή 1,2 ν.μ. νότια της βραχονησίδας «Καραβόπετρα» Σάμου, από πλωτό σκάφος που εκτελούσε περιπολία στο πλαίσιο Κοινής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης για την επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό «FRONTEX».
Οι παράνομοι μετανάστες, αμέσως μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του πλωτού περιπολικού στην περιοχή, κατέστρεψαν τη λέμβο, με αποτέλεσμα να βρεθούν στη θάλασσα. Ακολούθησε η ασφαλής περισυλλογή των αλλοδαπών, οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σάμου και από εκεί στο τοπικό Νοσοκομείο για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σάμου ενώ η λέμβος βυθίστηκε.



Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν, σήμερα στα Χανιά, στο πλαίσιο των εντατικών και συστηματικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Λιμενικό Σώμα, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Πιο αναλυτικά, σήμερα στις 11.15, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, στελέχη Λ.Σ. κανόνισαν συνάντηση στο κέντρο της πόλης, με τους τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 33, 31 και 29 ετών, προκειμένου να προμηθευτούν από αυτούς ποσότητα ινδικής κάνναβης βάρους ενός κιλού.
Οι τρεις αλλοδαποί προσήλθαν στο προκαθορισμένο σημείο, που είχε αποκλειστεί από άλλα στελέχη του Λιμεναρχείου και συνελήφθησαν κατά τη χρονική στιγμή που παραλάμβαναν χρηματικό ποσό χιλίων εννιακοσίων (1.900) ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Ακολούθησε έρευνα στις κατοικίες των συλληφθέντων, με την παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, κατά την οποία, κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε, στο σπίτι του 31χρονου, κρυμμένη κάτω από το κρεβάτι του υπνοδωματίου, ποσότητα ινδικής κάνναβης βάρους 635 γραμμαρίων.
Επίσης, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. όχημα, ιδιοκτησίας του 31χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε κρυμμένη, κάτω από το κάθισμα των επιβατών, ποσότητα ινδικής κάνναβης 60 γραμμαρίων.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ενώ το Ι.Χ.Ε όχημα και οι ναρκωτικές ουσίες, κατασχέθηκαν.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου