Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

LONDON G20

ΕΦΑΓΕ ΚΛΩΤΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΑΠΑΙΞΕ ΔΕΙΤΕ !!!


Να μου πήτε και μένα τι έπαθε ο ανθρωπός γιατί πρώτη φορά βλέπω να τρως κλωτσιά και μετά να πηγαίνεις με την όπισθεν....τραγικό αλλά αστείο.

18η Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΤΟ ΔΕΙΚΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


...μπροστά από χώρες όπως Ιταλία,Ηνωμένο Βασίλειο,Γερμανία!!!

Η κατάσταση δεν είναι τόσο θλιβερή όσο την παρουσιάζουν τα ελληνικά, συνήθως κατευθυνόμενα, μμε της χώρας μας.

Η Ελλάδα βρίσκεται στις ταχύτερα αναπτυγμένες χώρες παγκοσμίως(!).

Λίγα λόγια για τον δείκτη αυτόν και πως προσδιορίζεται και μετά θα σας παρουσιάσουμε τα στοιχεία.

Ο Δείκτης Ανθρώπινης Ανάπτυξης(Αγγλ. Human Development Index) αποτελεί μέτρο σύγκρισης του προσδόκιμου ηλικίας, του αλφαβητισμού, της εκπαίδευσης και της ποιότητας ζωής ανά τον κόσμο. Με βάση αυτόν το Δείκτη, γίνεται χαρακτηρισμός μιας χώρας σε υπανάπτυκτη ή αναπτυσσόμενη ή αναπτυγμένη και επίσης για να μετρήσει την επίδραση των οικονομικών πολιτικών στην ποιότητα ζωής.
Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία δημοσιεύτηκαν στις 18 Δεκεμβρίου του 2008[1]. Περιλαμβάνει συνολικά 179 χώρες (μεταξύ των οποίων 177 από τις 192 συνολικά χώρες που είναι μέλη του ΟΗΕ), το Χονγκ Κονγκ τα Παλαιστινιακά εδάφη και τη Δημοκρατία της Κίνας. Πρώτη στον κατάλογο των χωρών είναι η Ισλανδία και τελευταία η Σιέρα Λεόνε.

Η έκθεση για το 2009 θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο.
ΑΠΟ http://zougla-troktiko.blogspot.com/

120 ΧΡΟΝΩΝ Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΙΦΕΛ



O Μηχανικός Gustave Eiffel 1832-1923 , γεννημένος στην Ντιζόν σχεδίασε και κατασκεύασε τον πύργο του Άιφελ με παραγγελία της Γαλλικής Κυβέρνησης , για να γίνει η είσοδος διεθνούς Έκθεση τέχνης στο Παρίσι το 1889.!! Σημειωτέον από το 1889 έως και τον θανατόν του είχε εγκαταστήσει το γραφείο του μέσα στον πύργο! ....by diaporon-bl

ΒΑΜΠΙΡ!!!!


Έχετε ακούσει για σκύλος τρώει σκύλο, αλλά νυχτερίδα τρώει νυχτερίδα?
Δείτε....

LAS VEGAS







Αυτή η πόλη που ποτέ δεν κοιμάται είναι η πόλη που ο καθένας είναι αμελείς χωρίς σκοτούρες.Είναι η πόλη που όλοι χάνουν όλοι κερδίζουν,αλλά αυτοί που χάνουν τελικά, κερδίζουν την ζωή και την απέραντη ευτυχία.

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ!!!!









ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!!!

G 20!!ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ!!!!

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΑΥΤΗ Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ!!!ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ


Οι άνθρωποι παρακολουθούν την εαρινή ισημερία μπροστά από το Kukulkan Pyramid (ή "El Castillo") στο Chichen Itza, Μεξικό, Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009. Αυτή η Μάγια πυραμίδα κατασκευάστηκε έτσι ώστε η σκιά της μια γωνιά της πυραμίδας θα μειωθεί σε μια σκάλα και να δημιουργήσει την εικόνα ενός φωτισμένου ερπετό (ορατό στην αριστερή πλευρά). (AP Photo / Ισραήλ Leal

ΑΣΤΕΙΟ Η ΣΚΛΗΡΟ?


Ο καθένας κρίνει κατά το δοκούν εγώ το βρίσκω αστείο αλλά στην θέση του Χάμστερ
βλέπω όλους εμάς!!Μας χορεύουν στο ταψί κανονικά κάπως έτσι!!!

ΠΑΝΤΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΘΩΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΟΙ ΧΕΛΩΝΕΣ ΤΙ ΤΡΩΝΕ!!


Ομολογουμένος ξαφνιαστηκα πόσο βιαία μπορεί να είναι μια χελώνα.
Είμαι σίγουρος και έσεις για προσέξτε....!!

ΕΛΛΑΔΑ-ΙΣΡΑΗΛ ΣΗΜΕΡΑ


Tέσσερις ημέρες μετά το 1-1 στο Ραμάτ Γκαν, Ελλάδα και Ισραήλ κοντράρονται ξανά, αυτή τη φορά στο Παγκρήτιο, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του World Cup 2010.

Ελλάδα-Ισραήλ

Το γκολ του Φάνη Γκέκα δεν στάθηκε αρκετό να δώσει στην Εθνική Ελλάδας τη νίκη μέσα στο Ραμάτ Γκαν και να τη χρήσει, αυτόματα, ακλόνητο φαβορί για την κατάληψη μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων του 2ου Ομίλου. Ο Omel Golan ισοφάρισε στις αρχές της επανάληψης και το 1-1 άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει του άτυπου επαναληπτικού στο Παγκρήτιο. Τα δεδομένα, όμως, δεν αλλάζουν σε ό,τι έχει να κάνει μόνο με την έδρα του αγώνα. Ο Κώστας Κατσουράνης εξέτισε την τιμωρία του και επιστρέφει στην αρχική ενδεκάδα ενισχύοντας τη μεσαία γραμμή της ομάδας του Otto Rehhagel. Έτοιμος είναι από την άλλη πλευρά και ο Yossi Benayoun παρά τον τραυματισμό του στη σαββατιάτικη αναμέτρηση. Ετσι, ο μέσος της Liverpool θα δώσει το παρόν στο παιχνίδι της Τετάρτης.

Η επιστροφή του Κατσουράνη σηματοδοτεί, λογικά, την μετακίνηση του Αλέξανδρου Τζιόλη στον πάγκο της ομάδας. Οι Ισραηλινοί θα παραταχθούν με αιχμή του δόρατος τον Ben Sahar, την ώρα που ο Rehhagel δύσκολα θα αλλάξει κάτι άλλο στο σύστημα αλλά και στα πρόσωπα των Πρωταθλητών Ευρώπης του 2004. Διαιτητής της αναμέτρησης στο Παγκρήτιο Στάδιο θα είναι ο Πορτογάλος Olegario Benquerenca.
http://bet-gr.blogspot.com/

Ear Stapling!!!ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ


Βάζοντας το σκουλαρίκι σε αυτό το σημείο του αυτιού διατρυπάτε ο χόντρος του εσωτερικού του αυτιού με αποτέλεσμα να καταστέλλει την όρεξη μας.
Μπορείτε να το αφήσετε από τρείς εβδομάδες έως τρείς μήνες.Από κει και πέρα χάνει την αποτελεσματικότητα του.Αυτά είναι τα ΄καλά τα κακά όμως είναι πολύ σοβαρές λοιμώξεις.Στην Φλώριντα θεωρήτε παράνομο. Για αυτό τον λόγο και περιοριστηκάν οι λοιμώξεις.

YΠΝΟΣΑΚΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ


Αυτός ο υψηλής ποιότητος υπνόσακος είναι ότι καλύτερο γιατί τα παιδιά απλά δεν οδηγάνε.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ


Αυτή η συσκευή είναι ιδανική για όσους οδηγούν πολλές ώρες αλλά και για όσους δέν θέλουν να τους πάρει ο ύπνος κάνοντας μια σημαντική δουλειά….ή και όχι τόσο σημαντική


Μόλις πάει να σε πάρει ο ύπνος και το κεφάλι σου αρχίζει να παίρνει κλίση προς τα εμπρός τότε αμέσως ακούγεται ένας ηχητικος συναγερμός και είσαι πάλι ξύπνιος και ασφαλής…ιδίως αν οδηγείς.

Σίγουρα έχει τύχει σε πάρα πολλούς να έχουν αποκοιμηθεί στο τιμόνι με τραγικές συνέπειες για αρκετούς. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φορέσετε την συσκευή αυτή στο αυτί σας και πλέον έχετε τον φύλακα άγγελο σας όταν οδηγείτε..

Ιδανικό δώρο για οδηγούς, επαγγελματίες και με τιμή που ξεκινάει από 2$ , με λίγο ψάξιμο μπορείτε να το βρείτε για αγορά online. Δυστυχώς δέν το έχω δεί ακόμα σε κάποιο Ελληνικό online shop. Αξίζει…ακόμα και για όσους δέν βρίσκονται όλη μέρα στο τιμόνι

ΠΗΓΗ

ΟΙ 20 ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ


1. O βασιλιάς Αδόλφος Φρειδερίκος της Σουηδίας έφαγε μέχρι θανάτου...κυριολεκτικά! Το τελευταίο του γεύμα περιλάμβανε αστακό, χαβιάρι, λάχανο, καπνιστό σολωμό και σαμπάνια. Για επιδόρπιο του σέρβιραν 14 πιάτα από το αγαπημένο του παραδοσιακό γλυκό της πατρίδας του, το σέλμα και γάλα. Πέθανε το 1771.

2. Ο Άλαν Πίνκερτον, ιδρυτής ενός πρακτορείου ερευνητών, πέθανε από μια μόλυνση που έπαθε στη γλώσσα του, αφού την...δάγκωσε.

3. Ο Τζακ Ντάνιελ, της γνωστής φίρμας ουίσκι, πέθανε από μια μόλυνση που έπαθε στα δάχτυλα του ποδιού του, αφού τα χτύπησε προσπαθώντας να...κλωτσήσει το χρηματοκιβώτιο του.

4. Η Ισιδώρα Ντάνκαν, μια χορεύτρια των αρχών του 20ου αιώνα, σκοτώθηκε όταν το μαντήλι που φόραγε στο λαιμό της μπλέχτηκε στις ρόδες του κάμπριο αυτοκινήτου που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να της σπάσει το λαιμό.

5. Ο Βικ Μόροου, πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς Combat, αποκεφαλίστηκε από μια λεπίδα φτερού ενός ελικοπτέρου στα γυρίσματα μιας επικίνδυνης σκηνής για την ταινία The Twilight Zone: The Movie. Δύο ακόμα παιδιά σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του ατυχήματος.

6. Ο Τάικο Μπραχ, ένας Δανός ευγενής και αστρονόμος του 16ου αιώνα, πέθανε μετά από μια μόλυνση στην ουροδόχο κύστη, που προκλήθηκε επειδή.. τα κρατούσε πολύ ώρα! Βέβαια, αυτό διαψεύστηκε το 1996. Μια έρευνα εκείνης της χρονιάς έδειξε ότι όντως ο Μπραχ αρρώστησε μετά από αυτό το περιστατικό αλλά η αιτία θανάτου του ήταν η δηλητηρίαση από υδράργυρο. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του χρησιμοποιούσαν πολύ τον υδράργυρο στα πειράματά τους, αλλά ποτέ δεν έγινε γνωστό πως ακριβώς αυτός μπήκε στον οργανισμό του.

7. Ο θεατρικός συγγραφέας Τενεσί Γουίλιαμς, βρέθηκε το 1983 νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου, έχοντας σφηνωμένο στο λαιμό του έναν φελλό.

8. Ο συγγραφέας Σέργουντ Άντερσον πέθανε από περιτονίτιδα, μια μόλυνση στο στομάχι που προκλήθηκε αφού κατάπιε ένα πακέτο με... οδοντογλυφίδες.

9. Ο Νόρμαν Τσάνεϊ, μέλος των Little Rascals, πέθανε μετά από μια ανωμαλία στους αδένες του, σε ηλικία 21 ετών. Ίσως αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι ξεπερνούσε 160 κιλά.

10. Ο Αττίλας, ο βασιλιάς των Ούνων, πέθανε μετά από μια αιμοραγία της μύτης του κατά τη διάρκεια της γαμήλιας νύχτας του. Μεθυσμένος, λυποθύμησε και πνίγηκε από το ίδιο του το αίμα.

11. Ο Σέρ Φράνσις Μπέικον πέθανε επειδή προσπαθούσε να διατηρήσει ένα κοτόπουλο στο... χιόνι. Ο διάσημος επιστήμονας έπαθε πνευμονία μετά το επιτυχημένο του πείραμα και πέθανε μετά από λίγους μήνες.

12. Ο Αισχύλος, σύμφωνα με λεγόμενα, πέθανε όταν ένας αετός που περνούσε από πάνω του, πέταξε τη χελώνα που είχε πιάσει πάνω στο κεφάλι του.

13. Ο στωικός φιλόσοφος Χρύσιππος, πιστεύεται ότι πέθανε από τα γέλια όταν, αφού έβαλε τον γάιδαρό του να πιεί αλκοόλ και να μεθύσει, τον παρακολουθούσε στις προσπάθειες του να φάει σύκα!

14. Ο ρωμαικός αυτοκράτορας Τίτος δολοφονήθηκε από ένα... έντομο, σύμφωνα με το Βαβυλωνιακό Ταλμούδ! Ένα ζωύφιο είχε μπει μέσα στη μύτη του και για τα επόμενα επτά χρόνια έτρωγε τον εγκέφαλο του. Βέβαια, άλλα ιστορικά έγγραφα αναφέρουν ότι πέθανε από υψηλό πυρετό.

15. Ο Κιθ Ρελφ των Yardbirds έπαθε ηλεκτροπληξία από την ίδια την ηλεκτρική του κιθάρα.

16. Ο αυτοκράτορας Κλαύδιος της Ρώμης, πνίγηκε από ένα πούπουλο που χρησιμοποιούσε όταν ήθελε να κάνει εμετό. Άλλοι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι τον δηλητηρίασε η γυναίκα του, Αγριπίννα.

17. Ο συγγραφέας Κρίστοφερ Μάρλοου, πέθανε το 1593 μετά από έναν διαπληκτισμό σε μια ταβέρνα για τον λογαριασμό. Τον μαχαίρωσαν στο μάτι.

18. Ο Βασιλιάς Χένρι Ι πέθανε το 1135 μετά από τροφική δηλητηρίαση που έπαθε αφού έφαγε μεγάλη ποσότητα από σμύραινες, δημοφιλές ψάρι στην βρετανική κουζίνα της εποχής.

19. Ο Μπόμπι Λιτς μπορεί να κατάφερε να ξεγελάσει τον θάνατο όταν κατέβηκε τους καταρράκτες του Νιαγάρα μέσα σε ένα βαρέλι, αλλά εκείνος τον συνάντησε στη στεριά. Ο δημοφιλής κασκαντέρ γλίστρησε σε μια φλούδα πορτοκαλιού και έσπασε το πόδι του. Η μόλυνση στο πόδι του δεν υποχώρησε και πέθανε μετά από δύο μήνες.

20. Ο νομοθέτης Δράκοντας, πέθανε σύμφωνα με ορισμένες αρχαίες αναφορές, μετά από μια εξαιρετική ομιλία που είχε δώσει. Πνίγηκε κάτω από τα υπερβολικά πολλά καπέλα και πανοφώρια που είχε ρίξει πάνω του το κοινό, ως ένδειξη θαυμασμού και εκτίμησης.
ΠΗΓΗ

ΟΜΟΡΦΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ<ΛΕΡΟΣ>

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ - ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΙΑ

Νέα ληστεία σε αυτοκίνητο και για να του πάρουν ό,τι είχε τον πυροβόλησαν στο χέρι. Στα Πετράλωνα το περιστατικό, πριν από λιγο.
Ο τραυματίας ευτυχώς έχει την σφαίρα στο χέρι και έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο.

ΦΡΕΣΚΟ ΑΠΟ ΓΑΔΑ

ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ

Οι απόψεις των εμπειρογνωμόνων φαίνεται να διίστανται στο ερώτημα "είναι ασφαλές να κλάψει το μωρό πριν κοιμηθεί;" Το θέμα ήλθε στην επικαιρότητα...


με την έρευνα που διεξήγαγε το Ερευνητικό Κέντρο Murdoch Children's Research Centre στη Μελβούρνη και σύμφωνα με την οποία είναι ακίνδυνο να αφήνει κανείς το άνω των έξι μηνών μωρό να κλαίει μέχρι και 20 λεπτά πριν κοιμηθεί. Μάλιστα του εξασφαλίζει και καλύτερο ύπνο.

Φυσικά κάθε δύο με τρία λεπτά πηγαίνετε κοντά του και ελέγχετε αν είναι καλά. Η ιδέα είναι να μάθετε στο μωρό σας να κοιμάται μόνο του, χωρίς κούνημα στα χέρια ή μπιμπερό.

Με τη μέθοδο αυτή δεν συμφωνούν πολλοί επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και η Πίνκι ΜαΚέι, ειδήμων στο θέμα αυτό, η οποία υποστηρίζει ότι "μπορεί πράγματι κλαίγοντας να κοιμηθεί το μωρό, το "αντάλλαγμα" όμως θα είναι ένα νευρικό μωρό, που θα φοβάται να μείνει μόνο του και ακόμη χειρότερο δεν θα σας εμπιστεύεται".

Επίσης, το Australian Association for Infant Mental Health, υποστηρίζει ότι "κλάμα πριν από τον ύπνο, δεν είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται τα μωρά για την ψυχική τους υγεία".τροκτικο

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ


Πέντε ύποπτοι για τρομοκρατίκές πράξεις, εν όψει της συνόδου των G-20, συνελήφθησαν στο Plymouth της Βρετανίας. Μεταξύ αυτών και ένας Έλληνας.

Οι Βρετανοί αστυνομικοί είχαν "στοχοποιήσει" τους φοιτητές και τους συνέλαβαν για τον παρακάτω λόγο:

It is understood the man had sprayed the word “Antifa” – a militant anti-fascist organisation with international links. Their website claims their primary “enemy” is the British National Party, who they say have in recent years “done their utmost to hide their fascist politics beneath a thin veneer of respectability”.

Τους έπιασαν λοιπόν και θα τους παραπέμψουν με βαρύτατες κατηγορίες, παρακολουθώντας το site τους. Στη Βρετανία δεν παίζουν !

Θυμάστε βέβαια και την είδηση της προηγούμενης εβδομάδας, για τους διαχειριστές του indymedia, που "έδωσαν στεγνά" κάποιον που σχολίασε στο indymedia ένα Βρετανό δικαστή.

Τα λέμε αυτά επειδή υπάρχει ακόμη, μια μειοψηφία άσχετων, που πιστεύει ότι υπάρχει ανωνυμία στο διαδίκτυο ! και κυρίως, επειδή κάποιοι αστυνομικοί στην Ελλάδα, δηλώνουν αδυναμία εντοπισμού ορισμένων ...bloggers, πράγμα που είναι ....κρύο ανέκδοτο.

Τα στοιχεία όλων ημών των bloggers έχει η ΕΛ.ΑΣ. και φυσικά μπορεί να εντοπίσει σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, όχι μόνο ποιός είναι αυτός που άφησε το "χ" σχόλιο σε κάποιο site, αλλά και τι νούμερο παπούτσια φορούσε, όταν ήταν 6 χρονών.http://taxalia.blogspot.com/

Ξανά αναβολή για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου,


Αναβλήθηκε δεύτερη φορά και πιο συγκεκριμένα για τις 4 Μαΐου 2009, η πολύκροτη δίκη που επρόκειτο να
ξεκινήσει χθες στο Τριμελές Εφετείο της Κομοτηνής με κατηγορούμενους τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ και τον
μοναχό Αρσένιο, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, αλλά και την δικαστή Μαρία Ψάλτη, η οποία
κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος κατά την εκδίκαση προσφυγής της Μονής κατά του Ελληνικού δημοσίου
τον Νοέμβριο του 2003, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης, για την κυριότητα της παραλίμνιας έκτασης
των 27.000 στρεμμάτων στη λίμνη Βιστωνίδα.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αναβολή είναι και πάλι σύντομη γιατί ακριβώς υπάρχει θέμα παραγραφής, αν και
για το θέμα αυτό, σύμφωνα με τον βουλευτή Ροδόπης κ. Γιώργο Πεταλωτή, το δικαστήριο μπορεί να δώσει την δική
του ερμηνεία. Ενδιαφέρον προκαλεί ότι από την αρχή του έτους που ξεκίνησε ο δικαστικός μαραθώνιος για τους μοναχούς
Εφραίμ και Αρσένιο, τόσο στο Τριμελές Εφετείο της Κομοτηνής, όσο και στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, καμιά
τους υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί. Να αναφέρουμε επίσης ότι ενδιάμεσα οι μοναχοί της Μονής Βατοπεδίου έχουν κληθεί
με την ιδιότητα του υπόπτου από τους εισαγγελείς Εφετών Ευάγγελου Σπυροπούλου και Παντελή Στραγάλη, στο πλαίσιο
της μεγάλης εισαγγελικής έρευνας για τις σκανδαλώδεις ανταλλαγές ακινήτων μεταξύ της Μονής και του ελληνικού Δημοσίου.
Ακόμα ένα σημείο που προκαλεί εντύπωση ότι και χθες, στα δικαστήρια της Κομοτηνής, ο ηγούμενος Εφραίμ δεν έδωσε το
παρών, γνωρίζοντας ίσως την έκβαση της υπόθεσης!!! Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή, οι δικηγόροι των κατηγορουμένων
απουσίαζαν λόγω φόρτου εργασίας, ενώ ο μοναδικός που έδωσε το παρών ήταν ο Στέργιος Γιαλάογλου και ο Θανάσης Καμαράκης.
Για μια ακόμη φορά η είσοδος του μοναχού Αρσένιου, της κ. Ψάλτη, καθώς και του μάρτυρα υπεράσπισης, μοναχού από τη
Μονή Βατοπεδίου, έγινε με άκρα μυστικότητα και συνοδευόταν καθόλη την διάρκεια της δίκης από άνδρες ιδιωτικής εταιρίας Security,
οι οποίοι απ’ ότι φάνηκε αντικατέστησαν και ανέλαβαν το έργο των αστυνομικών.
Το μεγάλο ερωτηματικό της υπόθεσης είναι αν πραγματικά το αδίκημα θα παραγραφεί, καθώς μετά την πρώτη αναβολή του δικαστηρίου,
οι εμπλεκόμενοι και οι μάρτυρες κατηγορίας την χαρακτήριζαν ως οριακή.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΠΡΩΙ

London : Οι G20 είναι ήδη εδώ για να αρχίσουν τις κρίσημες συνομιλίες σχετικά με την οικονομική κρίση,ενώ από την άλλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση των χιλιάδων διαδηλωτών είναι ασυνήθιστα μεγάλα!..Washingkton : Ίσως να μην χρειαστούν περισσότερα στρατεύματα πλέον στο Αφγανιστάν, δήλωσε χθες η Χ.Κλίντον!.. Munhein : ανεργία στην Γερμανία αυξήθηξε τον τελευταίο μήνα κατα 69000,!..Argentine : Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο πρώτος δημοκρατικός ηγέτης Raul Alfonsin στο μεταδικτατορικό καθέστως της χώρας!..JERUSALEM - Βενιαμίν Νετανιάχου, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως νέου ηγέτη του Ισραήλ χθες Τρίτη, υποσχέθηκε να προσπαθήσει την "πλήρη ειρήνη" με τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο, αλλά αρνήθηκε να μιλήσει περί "παλαιστινιακού κράτους."!...
by diaporon-bl..

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ






ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΜΕ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ.

ΤΑ ΚΡΕΜΑΣΕ ΣΤΟ ΚΟΚΟΡΑ-ΠΩΣ ΒΓΗΚΕ

Οι αρχαίοι είχαν και αυτοί τα τυχερά τους παιχνίδια. Και ζάρια έπαιζαν και κότσια, αλλά και κοκορομαχίες (αλεκτρυονομαχίαι) διοργάνωναν. Όπως ακριβώς και σήμερα σε διάφορα κράτη, έβαζαν δύο γυμνασμένους κοκόρους να μαλώσουν και άρχιζαν τα στοιχήματα, ποιός κόκορας θα νικούσε. Τα στοιχήματα φαίνεται πως άρεσαν στους αρχαίους. Έτσι, πάνω στους κοκόρους στοιχηματίζοντας, κρεμούσαν πολλές φορές περιουσίες. Στον κόκορα κρεμούσαν τα χρήματά τους και όπως συμβαίνει συνήθως με τους παίχτες, τα έχαναν. Από τα αρχαία, λοιπόν, χρόνια και από τις κοκορομαχίες, μας έμεινε και η φράση « τα κρέμασε στον κόκορα », που λέμε μέχρι και σήμερα με την ίδια σημασία.

ΠΕΡΙΛΑΜΠΡΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Ως το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο ανάκτορο της Μακεδονίας, όπου γεννήθηκε, εκπαιδεύτηκε και ανδρώθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος, περιγράφουν οι αρχαιολόγοι το ανάκτορο που εντοπίστηκε στην αρχαία Πέλλα, έπειτα από τρία χρόνια ανασκαφών.

Τα ευρήματα, που θα παρουσιαστούν στη φετινή επιστημονική συνάντηση για το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη, είναι εντυπωσιακά: Χώροι συμποσίων, δεκάδες κοιτώνες και εστιατόρια, παλαίστρα με ψηφιδωτά δάπεδα, πισίνα, λουτρά και χώροι προετοιμασίας και εκπαίδευσης των νεαρών γόνων των Μακεδόνων αριστοκρατών που χρονολογούνται στα παιδικά και εφηβικά χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το συνολικής έκτασης 70 στρεμμάτων ανάκτορο (μήκους 400 μ. και πρόσοψης 160 μ.) αποκαλύπτεται δυτικά του σημερινού χωριού και βόρεια του σημείου όπου βρίσκεται το νεοανεγερθέν Μουσείο Πέλλας.

Σύμφωνα με τα Νέα, στο εσωτερικό του ανακτόρου οι ανασκαφείς εντόπισαν χώρους δείπνων και συμποσίων και γύρω από την ενσωματωμένη στο κτίριο παλαίστρα ελαιοθέσια (χώροι όπου οι εκπαιδευόμενοι νεαροί βασιλόπαιδες άλειφαν με λάδι τα σώματά τους προετοιμαζόμενοι για αθλοπαιδιές).

Ο πυρήνας του κτιρίου των ανακτόρων χρονολογείται στα πρώιμα χρόνια, όπως και ολόκληρη η πόλη της Πέλλας.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο ανάκτορο στον μακεδονικό χώρο» δηλώνει ο αρχαιολόγος Παύλος Χρυσοστόμου, ανασκαφέας της ευρύτερης περιοχής την τελευταία 25ετία, που μετέχει στη φετινή επιστημονική συνάντηση για το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη, με εισήγηση υπό τον τίτλο «Πέλλης βασίλειον».


ΒΗΜΑ
citypress-gr.blogspot

ΕΞΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ


Χθες το βράδυ, μετά το τέλος των εργασιών της βουλής (22:00), έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Μάρκος Μπόλαρης, Μιχάλης Τιμοσίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Γιάννης Αμοιρίδης και Γιώργος Πεταλωτής), μαζί με τον Κώστα Πανταζή, Γραμματέα της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, επισκέφθηκαν τον Θοδωρή Τενέζο, που μπήκε στην 48η ημέρα Απεργίας Πείνας.
Επιτέλους, υπάρχουν και βουλευτές που δεν είναι βολευτές και είναι πάνω απ’ όλα ΑΝΘΡΩΠΟΙ!
ΑΠΟ ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Πιστεύουμε ότι ήταν μια σημαντική κίνηση, που δείχνει ότι υπάρχουν εκλεγμένοι στη Βουλή, οι οποίοι δεν είναι «όμηροι» των ΜΜΕ και των συμφερόντων.


Ταυτόχρονα βλέπουμε να απουσιάζει εντελώς από το ζήτημα ο αρμόδιος «σκιώδης» υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρυσοχοϊδης…

Κι όμως, ο αστυνόμος Μιχαλάκης βρίσκει χρόνο… και δεν απουσιάζει ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΟ, μιλάει επί παντός επιστητού, ως παγώνι που έχει «μεγάλους» στόχους…


Όλοι γνωρίζουν πως τα πολιτικά πρόσωπα που προσκαλούνται να συμμετέχουν στα παράθυρα των καναλιών, επιλέγονται από τους καναλάρχες και τους δημοσιογράφους και απορούμε…


Απορούμε πως ο κ. Χρυσοχοϊδης είναι ο «εκλεκτός» των καναλαρχών και των καρτέλ, ενώ είναι ταυτόχρονα σκιώδης υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ακριβώς για την ανάπτυξη και τα καρτέλ…


Έτσι, για μία ακόμη φορά επισημαίνουμε αυτά τα τραγελαφικά, που πρέπει άμεσα να διορθώσει ο Γιώργος Παπανδρέου, γιατί το οφείλει στο λαό.


Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ, γιατί να μην είναι «σκιώδεις» υπουργοί οι βουλευτές-παλικάρια, που τόλμησαν να ενημερωθούν για τον άνθρωπο που βαδίζει ολοταχώς στο θάνατο και να είναι οι εκλεκτοί των ΜΜΕ, που χαριεντίζονται με τους υπουργούς της δεξιάς;

Εμείς θυμίζουμε ότι αυτοί που επεσκέφθησαν τον Θ. Τενέζο, δεν πλούτισαν από την πολιτική και έχουν μακρά πορεία αγώνων στο ΠΑΣΟΚ.

Λίγα πραγματάκια που δεν ξέρουμε για την πρωταπριλιά


Το πρωταπριλιάτικο ψέμα, έχει τις ρίζες του στον 15ο αιώνα και που τελικά επικράτησε τις μέρες μας και έχει γίνει πλέον έθιμο. Το πρωταπριλιάτικο ψέμα ξεκίνησε αρχικά από την Γαλλία, στην οποία για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η πρώτη του Απρίλη είχε καθιερωθεί ως πρωτοχρονιά. Έτσι ενώ όλη η άλλη Ευρώπη την πρωτοχρονιά την γιόρταζε την 1 Ιανουαρίου, οι Γάλλοι, ήταν οι μοναδικοί που ξεχώριζαν, και την γιόρταζαν την 1 Απρίλη. Όταν το 1564 ο βασιλιάς Κάρολος θ' αποφάσιζε να το αλλάξει, καθιερώνοντας ως πρώτη του έτους την 1 Ιανουαρίου, συνάντησε έντονες αντιδράσεις από ορισμένους ένθερμους οπαδούς του εθίμου, οι οποίοι επέμεναν σε πείσμα όλων των άλλων να γιορτάζουν σαν πρωτοχρονιά την Πρωταπριλιά. Οι άλλοι που δέχτηκαν την αλλαγή πείραζαν τους «παραδοσιακούς» με κάλπικα πρωτοχρονιάτικα δώρα και πιπεράτα ψέματα.
Άλλη εκδοχή είναι η εξής: Οι Γάλλοι πάλι ονόμαζαν το πρωταπριλιάτικο ψέμα «ψάρι του Απρίλη» και η εξήγηση είναι, ότι οι Κέλτες λόγω του καλού καιρού άρχιζαν το ψάρεμα την πρώτη Απριλίου. Όμως συχνά η φτωχή ψαριά διέψευδέ τις ικανότητες τους, και οι ψαράδες γύριζαν στα σπίτια τους μ' άδεια τα χέρια, αλλά με την φαντασία να οργιάζει και να διηγούνται πολλά ψεύτικα συμβάντα κατά τις ημέρες που ψάρευαν.

Στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα διαφοροποιήθηκε το έθιμο και πήρε την γνωστή ελληνική χροιά . Η βασική ιδέα βέβαια παρέμεινε ίδια. Λέμε αθώα ψέματα με σκοπό να ξεγελάσουμε το «θύμα» μας. Σε κάποιες περιοχές της πατρίδας μας, θεωρούν ότι όποιος καταφέρει να ξεγελάσει τον άλλο, θα έχει την τύχη με το μέρος του όλη την υπόλοιπη χρονιά. Σε κάποιες άλλες πιστεύουν ότι ο «θύτης» θα έχει καλή σοδειά στις καλλιέργειες του.Όσο για το «θύμα», πιστεύεται ότι, σε αντίθεση με τον «θύτη», θα έχει γρουσουζιά τον υπόλοιπο χρόνο και πιθανότατα αν είναι παντρεμένος θα χήρεψει γρήγορα. Στη Θράκη το βρόχινο νερό της Πρωταπριλιάς θεωρείται θεραπευτικό και γι’ αυτό το μαζεύουν σε μπουκάλι και πίνει απ’ αυτό ο άρρωστος.

Ένα είναι το σίγουρο!

Τριακόσιες εξήντα πέντε μέρες το χρόνο οι άνθρωποι ζουν το ψέμα, ζουν στο ψέμα. Και την πρωταπριλιά το γιορτάζουν!

ΠΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΛΗΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΠΟ

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ

Έγινε καταδίωξη και έπιασαν στα Πετράλωνα τον ληστή που είχε κλέψει τα προποτζίδικα με μπλούζα POLICE. Όταν γίνονται μπλόκα υπάρχει αποτελεσματικότητα.

ΑΜΕΡΟ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ?


MERO. Είναι η νέα λέξη που σε πολύ λίγο διάστημα από σήμερα, λόγω και των γεωπολιτικών αλλαγών που έρχονται και πιέζουν τροματικά το διεθνές οικονομικό προσκήνιο -και κυρίως στο παρασκήνιο-, θα μπει για τα καλά στο λεξιλόγιο της παγκόσμιας κοινότητας. Λαοί και έθνη θα μάθουν να την λένε. Να την προφέρουν. Να συναλλάσονται οικονομικά με το νέο παγκόσμιο νόμισμα. Το Amero. Είναι το νέο παγκόσμιο νόμισμα που έρχεται με γοργούς ρυθμούς.Είναι το νέο παγκόσμιο νόμισμα που ζητά εναγωνίως η Κίνα στην οποία οι ΗΠΑ χρωστούν 2.5 τρισεκατομμύρια, ενώ το συνολικό εξωτερικό χρέος της υπερδύναμης προς στιγμήν ξεπερνά το ιλιγγιώδες ποσό των 11 τρισεκατομμύριων. Η διεθνής οικονομική κρίση πίσω από την οποία είχε δημιουργηθεί ένα άγραφος μυστικός οικονομικός κώδικας ήταν η μήτρα που γεννήσε το νέο παγκόσμιο παιδί της υπερδύναμης μέσω του οποίου προσδοκά να επανακτήσει τα ηνία της παγκόσμιας πολιτικής, στρατιωτικής και οικονομικής κυριαρχίας...

Αυτή η τεχνητή παγκόσμια οικονομική κρίση δεν ήταν απλά αποτέλεσμα της αποτυχίας του υπερκορεσμένου φιλελεύθερου οικονομικό πολιτικού συστήματος που εγκαθίδρυσε ο βασιλιάς και μεγάλος πρωταγωνιστής, το αμερικάνικο δολάριο, αλλά μια μάλλον πολύ καλά στημένη επιχείρηση που θα μοιάζει ως αναγκαία και επιβεβλημένη λύση, η μετάβαση στην νέα πραγματικότητα. Η μετάβαση στο νέο παγκόσμιο νόμισμα... Η μόνη λύση έμοιαζε για πολλούς που γνώριζαν -ίσως γιατί έτσι είχε σχεδιαστεί - είναι η μετάβαση σε ένα νέο ισχυρότερο, σχεδόν διπλής αξίας νόμισμα του σημερινού δολαρίου! Ο τοκετός αυτής της γέννας δεν μπορούσε να είναι χωρίς τις απαραίτητες ωδύνες. Κάθε τοκετός έχει τις δικές του ωδύνες... Το νέο παγκόσμιο νόμισμα που ίσως και εντός της προσεχούς διετίας να ανακοινωθεί, αν όχι νωρίτερα, είναι πλέον, όπως θα δείτε και θα διαπιστώσετε, καθοδόν... Στόχος είναι καταρχήν η αντιμετώπιση του euro, το οποίο παραμένει το πλέον σκληρό νόμισμα έναντι του δολαρίου.
ΑΠΟ http://koukfamily.blogspot.com/