Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ

Οι απόψεις των εμπειρογνωμόνων φαίνεται να διίστανται στο ερώτημα "είναι ασφαλές να κλάψει το μωρό πριν κοιμηθεί;" Το θέμα ήλθε στην επικαιρότητα...


με την έρευνα που διεξήγαγε το Ερευνητικό Κέντρο Murdoch Children's Research Centre στη Μελβούρνη και σύμφωνα με την οποία είναι ακίνδυνο να αφήνει κανείς το άνω των έξι μηνών μωρό να κλαίει μέχρι και 20 λεπτά πριν κοιμηθεί. Μάλιστα του εξασφαλίζει και καλύτερο ύπνο.

Φυσικά κάθε δύο με τρία λεπτά πηγαίνετε κοντά του και ελέγχετε αν είναι καλά. Η ιδέα είναι να μάθετε στο μωρό σας να κοιμάται μόνο του, χωρίς κούνημα στα χέρια ή μπιμπερό.

Με τη μέθοδο αυτή δεν συμφωνούν πολλοί επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και η Πίνκι ΜαΚέι, ειδήμων στο θέμα αυτό, η οποία υποστηρίζει ότι "μπορεί πράγματι κλαίγοντας να κοιμηθεί το μωρό, το "αντάλλαγμα" όμως θα είναι ένα νευρικό μωρό, που θα φοβάται να μείνει μόνο του και ακόμη χειρότερο δεν θα σας εμπιστεύεται".

Επίσης, το Australian Association for Infant Mental Health, υποστηρίζει ότι "κλάμα πριν από τον ύπνο, δεν είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται τα μωρά για την ψυχική τους υγεία".τροκτικο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου