Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

ΑΦΓΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ...ΑΓΓΛΙΚΑ

Αναζοπυρώνουν τα πάθη του πολέμου στα Δυτικά Βαλκάνια




Άναψαν τα αίματα στα δυτικά Βαλκάνια μετά την αντιπροσφυγή της Σερβίας στο ΔΠΔ της Χάγης κατά της Κροατίας για γενοκτονία και την εσπευσμένη μετάβαση του κροάτη προέδρου στο Κόσοβο, όπου τέθηκε στην πρωτοπορία του αγώνα για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του. Στο μοναστήρι Ντέτσανι του Κοσσυφοπεδίου πέρασε τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη -ανήμερα των Χριστουγέννων, με το παλιό ημερολόγιο που ακολουθούν οι Σέρβοι- ο σέρβος πρόεδρος Μπορίς Τάντιτς, σε μία ακόμη προσπάθεια να τονώσει το ηθικό των Σέρβων που έχουν απομείνει. Την επομένη βρήκε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη ο κροάτης πρόεδρος Στίπε Μέσιτς στην Πρίστινα, κίνηση που διπλωματικοί παράγοντες στο Βελιγράδι ερμηνεύουν ως άμεση απάντηση της Κροατίας, κατά της οποίας την περασμένη Δευτέρα το Βελιγράδι κατέθεσε αντιπροσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για γενοκτονία.

Όπως ήταν επόμενο, τα αίματα άναψαν εκατέρωθεν, με την αντιπαράθεση να συμπαρασύρει όλα τα δυτικά Βαλκάνια που βρίσκονται σε διαμάχη με τη Σερβία. Η οποία, σημειωτέον, έχει κατορθώσει να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις και να καταφέρει να μισοανοίξει την ευρωπαϊκή πόρτα. Πέρα από τη σύλληψη του Κάρατζιτς και τη συνεργασία του Βελιγραδίου με το ΔΠΔ της Χάγης, η σερβική μεταρρυθμιστική ηγεσία τυγχάνει της ευρύτερης δυτικής υποστήριξης.
Τις τελευταίες μέρες όμως το κλίμα ανάμεσα στην Κροατία και τη Σερβία έχει φορτιστεί επικίνδυνα, θυμίζοντας προπολεμικές εποχές. Αφορμή αυτή τη φορά αποτελεί η σερβική προσφυγή στη Χάγη κατά της Κροατίας, που έγινε σε αντίπραξη παλαιότερης αντίστοιχης κροατικής. Στο Βελιγράδι έγινε γνωστό από μέλη της νομικής ομάδας της Σερβίας ότι θα επιχειρηθεί να αποδειχτεί ότι ο κροατικός στρατός είναι υπεύθυνος για τη γενοκτονία των Σέρβων στην Κροατία κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων την τετραετία 1991-95.


Τα σερβικά τανκς…
Το Ζάγκρεμπ έσπευσε να αντιδράσει άμεσα στη σερβική ενέργεια. Τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων επισκέφτηκε το Κόσοβο ο πρόεδρος της Κροατίας, μη φειδόμενος κολακευτικών αναφορών στους αλβανοκοσοβάρους ηγέτες με τους οποίους συναντήθηκε. Βγήκε μάλιστα στην Πρίστινα την Παρασκευή και διακήρυξε την πρόθεσή του να συμβάλλει στον αγώνα για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου από περισσότερες χώρες, καλώντας όλες να το πράξουν και ρίχνοντας και το… καρφί του για τις σερβικές ευθύνες του παρελθόντος.
“Όλοι γνωρίζουν ότι τα τανκς δεν ξεκίνησαν από το Ζάγκρεμπ προς το Βελιγράδι, αλλά τα σερβικά τανκς εισήλθαν στην Κροατία και κατέστρεψαν το Βούκοβαρ και άλλες πόλεις. Ο κροατικός στρατός δεν κατέστρεψε κανένα σπίτι, δεν δολοφόνησε κανέναν πολίτη στη Σερβία και δεν πέρασε τα κροατικά σύνορα”, ανέφερε, όλο έπαρση, ο Μέσιτς. Ο οποίος σήμερα παραδίδει σε αυτόν που θα εκλεγεί στις προεδρικές εκλογές στην Κροατία και, λίγο πριν αποχωρήσει, φρόντισε να μειώσει κατά ένα χρόνο την καταδίκη του φυλακισμένου για εγκλήματα πολέμου κατά των Σέρβων Σίνιτσα Ρίμας.


…και η κροατική παρέμβαση
Η ανταπάντηση από σερβικής πλευράς ήρθε γρήγορα διά στόματος προέδρου Τάντιτς, ο οποίος χαρακτήρισε τις ενέργειες του Μέσιτς “μη πολιτισμένες πράξεις”, ενώ, κατά τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας Βουκ Γέρεμιτς, οι σχέσεις της χώρας του με την Κροατία εισέρχονται σε νέα φάση. Πάντως, διπλωματικοί παράγοντες στη σερβική πρωτεύουσα χαρακτήριζαν την παρουσία Μέσιτς στο Κόσοβο ως σαφέστατη κροατική παρέμβαση στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις της Σερβίας, κάτι που δεν συνάδει με την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας των δύο χωρών.
Ίσως η εξήγηση για τη μεταπολεμική αυτή αντιπαράθεση να δίνεται από τη δήλωση του απερχόμενου κροάτη προέδρου, ότι η ανεξαρτησία του Κοσόβου αποτελεί μέρος της νέας πραγματικότητας στην περιοχή και πρέπει να γίνει αποδεκτή. Βοηθούντων των Δυτικών, φυσικά, θα συμπληρώναμε εμείς, για πληρέστερη εξήγηση, οι οποίοι συνεχίζουν να διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στα Δυτικά Βαλκάνια, τα οποία ο έλληνας πρωθυπουργός θεωρεί πως έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στην Ε.Ε. μέχρι το 2014. Όχι όμως με ανοιχτά μέτωπα μεταξύ τους, κάτι που άλλωστε δεν συνάδει με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, σημείωνε διακεκριμένος σέρβος αναλυτής.

Το παρελθόν διχάζει... χωρίς να ενώνει το μέλλον
Ενός κακού μύρια έπονται, και ο αιματηρός κατακερματισμός της πρώην ενιαίας Γιουγκοσλαβίας έχει αφήσει στο διάβα της πορείας των χωρών που προέκυψαν από αυτή όχι μόνο τα σημάδια του αλλά κυρίως τα πάθη του στους λαούς, οι οποίοι, από κινητήρια δύναμη των κοινωνιών τους έχουν μεταβληθεί σε… καταναλωτές κάθε είδους φόβου και τρόμου, που βρίσκει έδαφος στον άλλον, στον γείτονα, στον πρώην συμπατριώτη του.
Οι έξι πρώην γιουγκοσλαβικές περιοχές και σήμερα ανεξάρτητες δημοκρατίες, Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Κόσοβο και Σερβία, αγωνίζονται να ξεπεράσουν το παρελθόν και να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια. Μόνο που όσα συνέβησαν την τελευταία εικοσαετία έρχονται να υπενθυμίσουν τις στρεβλότητες, τις αδυναμίες, τους εσωτερικούς ανταγωνισμούς, αλλά και τις επεμβάσεις των ξένων, που συνέβαλλαν στη διαμόρφωση του νέου χάρτη των Βαλκανίων.


Οι διαφορές μεταξύ των χωρών
Οι συνοριακές διαφορές είναι ένα ζήτημα αντιπαράθεσης, αλλά όχι το βασικό. Αυτό είναι η κοινωνικοοικονομική κατάσταση των χωρών, οι οποίες, σημειωτέον, βιώνουν μεν την επιβολή των οικονομιών της αγοράς, αλλά περνώντας μέσα από τις συμπληγάδες των κοινωνικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Η Σλοβενία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά η αντιπαράθεση της Λιουμπλιάνας με το Ζάγκρεμπ για τη διευθέτηση της διαφοράς τους στα θαλάσσια σύνορα της Αδριατικής κλείνει την πόρτα της εισόδου της Κροατίας στην Ε.Ε. Στη Βοσνία, η συμφωνία του Ντέιτον (με τις αγκυλώσεις που επιφέρει ο χρόνος) και ο εκάστοτε διεθνής τοποτηρητής ρυθμίζουν ακόμη τα της χώρας, με τους Σερβοβόσνιους δυσαρεστημένους να επιζητούν διαρκώς την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας. Στην ΠΓΔΜ, πλείστοι είναι οι παράγοντες αποσταθεροποίησης. Πέρα από την αντιπαράθεση με την Ελλάδα για το όνομα, ένεκα της οποίας ο δρόμος προς την Ε.Ε. είναι μπλοκαρισμένος, υπάρχει και ο αλβανικός παράγοντας.

Μακεδονία

Αλβανοί και Τούρκοι αλωνίζουν στα βόρεια σύνορα μας και προσπαθούν να υλοποιήσουν το σχέδιο της ''Μεγάλης Αλβανίας''

, εκμεταλλευόμενοι τη σημερινή συγκυρία που η κυβέρνηση Παπανδρέου προσπαθεί να βγάλει τη χώρα από την οικονομική ύφεση. Από την άλλη μεριά, η Τουρκία , σύμφωνα με απόρρητες πληροφορίες , χρηματοδοτεί αποσχιστικά κινήματα , όπως είναι αυτό του στρατού της Τσαμουριάς (UCC) , έχοντας ως στόχο τη δημιουργία κλίματος αστάθειας στην Ηπείρο και τη Μακεδονία. Επίσης , παρεμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και ειδικότερα τορπιλίζοντας τα σχέδια της κυβέρνησης που αφορούν τη μεταφορά ενέργειας από την Κασπία και τη Μαύρη Θάλασσα προς την Ευρώπη μέσω ελληνικών εδαφών.

Δεν είναι τυχαία η αναφορά του μεγαλύτερου αλβανικού ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου Top Channel , που κάνει λόγο για 14 χωρία του Εβρου τα οποία κατοικούνται στην πλειονότητα από Αλβανούς.
Ο πρόεδρος της Βουλής του Κοσόβου και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του UCK , Tζ. Κράσνικι, με τις πρόσφατες δηλώσεισ του αποτυπώνει το κλίμα που επικρατεί. Ο κ. Κράσνικι τονίζει: ''Κάθε χρόνο έρχεταιπιο κοντά η επιδίωξη για ένωση όλων των Αλβανών σε ένα κράτος. Εκτός της Αλβανίας και του Κοσόβου , υπάρχουν και άλλες περιοχές όπου οι Αλβανοί αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού , όπος η Νότια Σερβία , η Δυτική ''Μακεδονία'', περιοχές της Ελλάδας και του Μαυροβουνίου''. Η εκπλήρωση αυτού του ιδανικού αντιπροσωπεύει την ευθύνη όλων των Αλβανών πολιτικών...Η ενοποίηση των Αλβανών είναι ένα ιδανικό το οποίο έχει ζωή 100 ετών. Οι πολιτικοί έχουν την υποχρέωση να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να επιτύχουν αυτό και οι δυνατότητες γι' αυτό το αποτέλεσμα αυξάνονται κάθε χρόνο.


Ο ''Σύνδεσμος της Τσαμουριάς''
Οι Τσάμηδες έχουν ιδρύσει στην Αλβανία τον ''Σύνδεσμο της Τσαμουριάς'' , που είναι μια άτυπη βουλή με 100 αντιπροσώπους , η οποία επί της ουσίας έχει πολιτικό εκπρόσωπο τον επικεφαλής του Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς (Ushtria Clirimtare Camerise / UCC).
O συγκεκριμένος σύνδεσμος έγινε μέλος της ''οργάνωσης υποαντιπροσωπευμένων λαών του ΟΗΕ το 1995. Οι συγκεκριμένοι μάλιστα έχουν καταφέρει να καθιερώσουν την 27η Ιουνίου ως ''ημέρα γενοκτονίας'' των Τσάμηδων! Θεωρητικός της οργάνωσης είναι ο Σελμάν Σέμε , καθηγητής της Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο των Τιράνων και πρώην πρόεδρος της οργάνωσης , ο οποίος σε άρθρο του στην εφημερίδα ''Shqip'' χαρακτηρίζει την Τσαμουρία ''εθνικά καθαρή αλβανική επαρχία'' ενώ σημειώνει ότι οι προσπάθειες εξελληνισμού της έγιναν πιο έντονες μετά το 1913 , όταν η περιοχή '' βρέθηκε υπό ελληνική κατοχή''.
Ο εξελληνισμός της Τσαμουριάς , σύνφωνα με τον Σέμε , πραγματοποιήθηκε με τους ακόλουθους τρεις τρόπους:


1. Εθνική κάθαρση μέσω γενοκτονίας σε βάρος του τσάμικου πληθυσμού .
2. Αλλαγή της δημογραφικής σύνθεσης με τη μεταφορά Ελλήνων και Βλάχων εποίκων .
3. Αφομοίωση των ορθόδοξων Τσάμιδων.


Σήμερα στην Ελλάδα , σύμφωνα με τον Σέμε , ζουν 165 χιλ. Αλβανοί , από τους οποίους οι πιο πολλοί είναι ορθόδοξοι Τσάμηδες που μιλούν κρυφά την αλβανική στις οικογένειες τους στην Θεσπρωτία , τα Ιωάννινα , την Αρτα και την Πρέβεζα , φοβούνται όμως να δηλώσουν την εθνική τους ταυτότητα! Για τους αλβανόφωνους που ζουν στην ''Τσαμουριά'' την Καστοριά και τη Φλώρινα συνεχίζει ο Σέμε , η Ακαδημία Επιστημών της Αλβανίας από το 1998 στο ''Πρόγραμμα για την επίλυση του αλβανικού εθνικού ζητήματος'' ζητά να αναγνωριστούν ως εθνική μειονότητα , να έχουν δημοτικά σχολεία στην αλβανική , να μαθαίνουν την ιστορία της Αλβανίας , να έχουν δηλαδή τα δικαιώματα που έχουν και οι Ελληνες της Αλβανίας ( στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πρόσφατο δημοσίευμα - που δεν διαψεύστηκε- έγκριτης επαρχιεακής εφημερίδας ότι επίκειται το άνοιγμα αλβανικού σχολείο στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στη Λάρισα). Στο τέλος ο Σέμε κάνει την εξής πρόταση , η οποία '' θα έσωζε τη Θεσπρωτία από τον μαρασμό'':
''Ο επαναπατρισμός των 250 χιλ. Τσάμηδων που ζουν σήμερα στην Αλβανία στα δικά τους εδάφη στην Τσαμουριά θα βελτίωνε αισθητά τη δημογραφική και οικονομική κατάσταση της επαρχίας. Οι επαναπατρισμένοι Αλβανοί θα ενσωματώνονταν πολύ γρήγορα στις διαδικασίες της κοινωνικής κατανομής εργασίας και θα συνέβαλλαν στην ανάπτυξη και την ευημερία της Ελλάδας''!

Στόχοι και οπλισμός
Σύμφωνα με ανακοίνωση του αλβανόγλωσσου διαδικτυακού τόπου dervina.com , επιβεβαιώνεται η ύπαρξη του παραστρατιωτικού σχηματισμού ''Απελευθερωτικός Στρατός της Τσαμουριάς (UCC) και έχει κάνει την εμφάνιση του στην Ηπειρο , ακριβώς στα σύνορα με την Αλβανία. Χρησιμοποιώντας την ίδια συνταγή της σερβικής επαρχίας του Κοσόβου και Μετοχίου , αρχίζοντας με την αλβανοποίηση του ονόματος της περιοχής , οι Αλβανοί αναφέρονται στην Ηπειρο με το όνομα Τσαμουριά. Παράλληλα με τις πληροφορίες ότι έχει ήδη σχηματιστεί μία αλβανική τρομοκρατική μονάδα με σκοπό δράσης την ελληνική αυτή περιοχή, ο συγκεκριμένος διαδικτυακός τόπος προβάλλει δύο βίντεο που αναπαράγονται από το αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Nwes24. Aπό επιχειρησιακής απόψεως , η δύναμη τους αποτελείται από 5.000 ένοπλους , εξοπλισμένους με ελαφρύ οπλισμό (αντιαρματικές ρουκέτες RPG , νάρκες , τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών , Καλάσνικοφ και πιστόλια Τοκάρεφ) , που λεηλατήθηκε από τα αλβανικά στρατόπεδα κατά τις ταραχές το 19996 , αλλά και οπλισμό που παρέλαβαν μετά τη διάλυση μερικών μονάδων του Κοσσυφοπεδίου . Σε ένα άλλο διαδικτυακό τόπο , το γνωστό antiwar.comκαι στο άρθρο του Νεμπόισα Μάλιτς , αναφέρεται ότι ο Αβνί Κλινάκου μέντορας του πρώην αρχηγού του UCK της ΠΓΔΜ Αλί Αχμέτι, που το 2001 ανάγκασε τη σκοπιανή κυβέρνηση να δεχθεί να τους παραχωρήσει περισσότερα δικαιώματα αυτονόμησης - έιναι ο επικεφαλής του νέου '' Κινήματος για την ενοποίηση'' (όλων των Αλβανών).

Οι στενές σχέσεις Αλβανών- Τούρκων και ο ρόλος του Πασκάλ Μίλο
Βέβαια , εκτός από τη Θεσπρωτία , αλβανικό ενδιαφέρον παρατηρείται και για τη Δητική Θράκη. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας , Πασκάλ Μίλο , ασχολείται επισταμένως με την εκεί μουσουλμανική μειονότητα. Στο παρελθόν , επέκρινε την ελληνική Πολιτεία για άσκηση πολιτικής κάθαρσης εναντίον της μειονότητας . Σημειώνεται ότι ο ίδιος έχει κάνει και έρευνες επί τόπου με επισκέψεις του στη Δυτική Θράκη...

Θερμοπύλες

Κυκλοφορούν κάτι φήμες…



Πανικόβλητος ο Παπανδρέου...

Έσκασε και η βόμβα στη Βουλή, για να αρχίσουμε να ξανασυζητάμε για την τρομοκρατία που δρα κάθε φορά που η εκάστοτε κυβέρνηση βρίσκεται στριμωγμένη… Όμως αυτή η βόμβα δεν ήταν τίποτε μπροστά στην έκρηξη ψεύδους του έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος εμφανίσθηκε να ψελλίζει στα δουλοπρεπή (της εξουσίας) ΜΜΕ πως «το πρόγραμμα της κυβέρνησης έχει την εθνική συναίνεση…»!!!
Μία πρόταση, που χαρακτηρίζεται επιεικώς ως ψέμα… Γιατί, αν αναλυθούν τα λεγόμενα, τότε εμφανίζεται η προπαγανδιστική τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ο οποίος δείχνει να έχει επιλέξει εκείνη την πολιτική οδό που καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα της χώρας…
«Το πρόγραμμα της κυβέρνησης»
Έτσι είπε ο πρωθυπουργός… Μάλιστα… και για να έχουμε ένα καλό ερώτημα, για ποιό πρόγραμμα γίνεται ο… λόγος; Μπορεί, αλήθεια, ο Γιώργος Παπανδρέου να αντικρύσει ευθαρσώς την έννοια των λεγομένων του; Η κυβέρνηση πελαγοδρομεί, όντας «ξαφνιασμένη» από τα όσα παρουσιάστηκαν όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας… Ποιο πρόγραμμα εννοεί ο πρωθυπουργός; Αυτό που είχε πριν τις εκλογές ή αυτό που στο γόνατο «έγραψαν» και ακολούθησαν μετά τις εκλογές, λόγω των εκπλήξεων που «έκρυβε» η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή;
«…έχει εθνική συναίνεση…»!!!
Η λέξη εθνική, προφανέστατα χρησιμοποιείται ως μέσον ωραιοποίησης και μίας ανύπαρκτης λαϊκής δυναμικής… Κι αυτό, επειδή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει καταργήσει τη χρήση αυτής της λέξης σε υπουργεία, σε συμβούλια και σε βιβλία… Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι ο ελληνας πρωθυπουργός αποφάσισε να επικαλεστεί μία λέξη την οποία η κυβέρνησή του την έχει εξισώσει με τον «σατανισμό»!!! Όσο για την συναίνεση, ο κύριος Παπανδρέου ή έχει χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα ή συνειδητά θέλει να χρησιμοποιεί μία λέξη της οποίας την έννοια έχει απωλέσει πλήρως η κυβερνητική πολιτική, σε ολόκληρο το εύρος των πολιτικών παρεμβάσεων που έχει αποτολμήσει… Ας μας πει ο κύριος πρωθυπουργός (με αριθμούς πραγματικούς και όχι φανταστικούς) που έχει αυτή την συναίνεση… Ας κάνει δημοψηφίσματα (εδώ γελάμε) για να μετρήσει και να μετρηθεί… Τι φοβάται; Μήπως χάσει; Μα, οι εξελίξεις προδίδουν πως «το έχει χάσει οριστικά και προ πολλού…», χωρίς αυτό να σημαίνει πως του καταλογίζεται το «ακαταλόγιστο»!!!
Κυκλοφορούν κάτι φήμες…
Κυκλοφορούν κάτι φήμες, πως ο Γιώργος Παπανδρέου έχει βάλει υποθήκη την ελληνική οικονομία στους υποστηρικτές του, προκειμένου να ανέλθει στο αξίωμα του πρωθυπουργού… Εγώ δεν θέλω να τις πιστέψω…
Κυκλοφορούν κάτι φήμες, πως ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αποδεχτεί να παραχωρηθούν μερικά νησιά (ίσως και η Θράκη υπό ιδιότυπο καθεστώς…), προκειμένου να κοιμάται και να ξυπνάει ήσυχος και να μπορεί να κάνει τη γυμναστική του χωρίς άγχος… Εγώ δεν θέλω να τις πιστέψω…
Κυκλοφορούν κάτι φήμες, πως ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αποδεχτεί την ηγεμονία της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, για να μην στεναχωρήσει τους συμπατριώτες του (μην ξεχνάμε πως διατηρεί την αμερικανική υπηκοότητα αφού κατέχει αμερικανικό διαβατήριο) πέραν του Ατλαντικού… Εγώ δεν θέλω να τις πιστέψω…
Κυκλοφορούν κάτι φήμες, πως ο Γιώργος Παπανδρέου συμφώνησε στην αποδόμηση του εθνικού χαρακτήρα της χώρας, για να μπορέσει επιτέλους ο έλληνας να χαλιναγωγηθεί απέναντι στα σχέδια της παγκοσμιοποίησης, κάτω από την πίεση και τους αριθμούς των λαθρομεταναστών, που μεταβάλλονται σε νέο-έλληνες… Εγώ δεν θέλω να τις πιστέψω…
Κυκλοφορούν κάτι φήμες, πως ο Γιώργος Παπανδρέου, όντας άθεος ο ίδιος, αποδέχθηκε την μεταβολή του ελληνορθόδοξου χαρακτήρα του κράτους, σε κράτος με ισλαμικά χαρακτηριστικά, συμμετέχοντας έτσι σε ένα «πείραμα» όπου κάποιοι θέλουν να μετρήσουν τις αντιστάσεις και την δυναμική των ιθαγενών απέναντι στους ισλαμιστές εισβολείς της καθημερινότητάς τους… Εγώ δεν θέλω να το πιστέψω…
Κυκλοφορούν κάτι φήμες, πως ο Γιώργος Παπανδρέου αποδέχθηκε να συμβάλει στην εξαθλίωση (έως και πείνας) των ελλήνων πολιτών, προκειμένου να αποκρύψει τους πραγματικούς ενόχους της καταρράκωσης κάθε ηθικής έννοιας και κάθε νόμου που μία συντεταγμένη πολιτεία διατηρεί… Εγώ δεν θέλω να το πιστέψω…
Κυκλοφορούν κάτι φήμες, πως ο Γιώργος έχει αποδεχθεί σμίκρυνση της χώρας και συνειδητά εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή, προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις κέντρων που επιθυμούν διακαώς την σμίκρυνση όχι της ελληνικής γης, αλλά της εθνικής υπερηφάνειας των ελλήνων πολιτών… Εγώ δεν θέλω να το πιστέψω…
Κυκλοφορούν κάτι φήμες, πως ο Γιώργος Παπανδρέου –μαζί με την θλιβερή κυβερνητική του παρέα- έχει αποδεχτεί προ καιρού τον διαχωρισμό της Κύπρου, πως έχει συναινέσει πλήρως στις τουρκικές απαιτήσεις, προκειμένου να ικανοποιήσει τους βρετανούς, τους αμερικανούς αλλά και την ηγεμονική Τουρκία που θέλει να παίρνει και να μην χάνει ποτέ και πουθενά… Εγώ δεν θέλω να το πιστέψω…
Κυκλοφορούν κάτι φήμες, πως ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αποδεχτεί διακανονισμό της υφαλοκρηπίδας εις βάρος της Ελλάδας, όπως έχει αποδεχτεί μη εφαρμογή της ΑΟΖ από την ελληνική πλευρά, για να μην «ταράξει» τις βλέψεις του Ερντογάν και του Νταβούτογλου… Εγώ δεν θέλω να το πιστέψω…
Κυκλοφορούν κάτι φήμες, πως ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αποδεχτεί το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» για την FYROM και για να γίνει φιλικότερος, αποδέχθηκε μέχρι και αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας» εντός της Ελλάδας… Εγώ δεν θέλω να το πιστέψω…
Κυκλοφορούν κάτι φήμες, πως ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να μετατρέψει την τροφή «είδος πολυτελείας», χωρίς να συνειδητοποιήσει πως η οργή δεν έχει τόπο να σταματήσει όταν η πείνα αρχίσει να κυκλοφορεί στους δρόμους…
Κυκλοφορούν κάτι φήμες, πως ο Γιώργος Παπανδρέου, μαζί με ολόκληρο το κυβερνητικό συμβούλιο, καθώς και με κάποιους μόνιμους παρατρεχάμενους της εξουσίας, έχουν κλείσει εισιτήρια one way σε αεροπορική εταιρεία, που με πτήσεις τσάρτερ θα απομακρύνει από την οργή του ελληνικού λαού όλους αυτούς τους περιγέλαστους (προσέξτε όλες τις εμφανίσεις των κυβερνητικών στελεχών για να δείτε όσο χαμόγελο βγάζουν…), αλλά και τους καταγέλαστους της παγκόσμιας κοινότητας, η οποία ξαφνιασμένη βλέπει πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ένα έθνος εξαιτίας της ματαιοδοξίας μερικών… Εγώ δεν θέλω να το πιστέψω…
Κυκλοφορούν πολλά, κύριε πρωθυπουργέ, για τις τακτικές σας που σαφέστατα αποδομούν και δεν δομούν το ελληνικό κράτος… Κυκλοφορούν πάρα πολλά κύριε Παπανδρέου… μα τα χειρότερα λένε πως το κόμμα (ΠΑΣΟΚ) δεν μπορεί να επικοινωνήσει καν με την κυβέρνηση, επειδή έχετε «βολέψει» σχεδόν όλα τα μέλη του «εθνικού συμβουλίου» του ΠΑΣΟΚ σε κυβερνητικές θέσεις και αδυνατούν να συμμετάσχουν σε κομματικές αποφάσεις…
Εσείς τι σκοπεύετε να κάνετε κύριε πρωθυπουργέ, για να αποδείξετε -σε όλους αυτούς που… ψιθυρίζουν τα μύρια όσα για εσάς και τους «επίλεκτούς» σας- πως κάνουν μεγάλο λάθος; Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε ώστε να αποδείξετε πως σέβεστε την δημοκρατία, τους πολίτες και την λαϊκή βούληση; Με ποιόν τρόπο σκέφτεστε να αποστομώσετε αυτούς που σήμερα σας χλευάζουν και σας κατηγορούν με βαριές κατηγορίες περί επικίνδυνης εθνικά ενδοτικής πολιτικής; Πώς σκοπεύετε να αντιδράσετε ως άντρας, αλλά και ως πολιτικός, στα όσα σήμερα συμβαίνουν και δεν τιμούν την πολιτική, τους πολιτικούς και το πολίτευμα;
Αλήθεια, κύριε Παπανδρέου, έχετε σχέδιο ή θα πάμε πάλι… «βάρκα γιαλό» μέχρι να βρούμε… πάτο;
Κωνσταντίνος

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ BLUE STAR ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ (ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ )ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Πολύ σοβαρή καταγγελία αναγνώστριας,σχετικά με το αίσχος της Ελευθεροτυπίας..
Η διαπλοκή και η δουλοπρέπεια της Πασοκοτυπίας σε όλο της το μεγαλείο..

Μέσα στα πλοία blue star υπάρχουν σταντς όπου διανέμεται δωρεάν στους επιβάτες η εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - εβδομάδα". Με την πρώτη ματιά είναι ποικίλης ύλης, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει για να κάνει προπαγάνδα υπέρ των λαθρομεταναστών και υπέρ του δικαιώματος ψήφου των νομιμοποιηθέντων, καθώς και υπέρ της απόδοσης ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά τους. Συγκεκριμένα στο τελευταίο φύλλο. διάβασα 4-5 τέτοια άρθρα. Διαμαρτυρήθηκα στην υποδοχή, σαν Ελληνίδα επιβάτης, τους είπα ότι με θίγει να πληρώνω τα εισιτήριά τους, να ψωνίζω από τα καταστήματα του πλοίου και να γίνεται ανοιχτή προπαγάνδα εις βάρος των Ελλήνων με αυτή τη δωρεάν εφημερίδα εν πλω. Εκεί έμαθα ότι έχουν διαμαρτυρηθεί κι άλλοι επιβάτες και ότι η εφημερίδα έρχεται κάθε 15 ημέρες μετά από σύμβαση με την εταιρεία.

Μήπως θα έπρεπε να διαμαρτυρηθεί κάποια οργάνωση να αφαιρέσουν αυτά τα προπαγανδιστικά άρθρα από μέσα και να μείνει σαν εφημερίδα γενικής ύλης; Εγώ το θεωρώ απαραίτητο επειδή με τα πλοία αυτής της εταιρείας, ταξιδεύει πολύς κόσμος καθημερινά για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη και ως εκ τούτου τη διαβάζουν πολλοί εφ όσον διανέμεται δωρεάν.. Δεν επιτρέπεται να τους πληρώνουμε κι αυτοί να κινούν προπαγανδιστικό υλικό. Δεν είναι δρόμος δημόσιος, είναι πλοίο της γραμμής, πληρώνουμε εισιτήριο για να μπούμε και αν μη τι άλλο οφείλουν να σεβαστούν τα χρήματα που τους δίνουμε.

ΑΙΣΧΟΣ...ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟΙ...


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ

http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/01/blue-star.html

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ?


"Απόβαση" 98 λαθρομεταναστών που εισήλθαν στη χώρα μας την 13-1-2010 από το βόρειο τμήμα τής Λέσβου από τα παράλια τής Τουρκίας στερούμενοι ταξιδιωτικά έγγραφα. Σπάνια όμως ακούγονται από τα ΜΜΕ τα πραγματικα νούμερα που είναι συνήθως εκατοντάδες καθημερινά(!), κυρίως στο βορειοανατολικό Αιγαίο και γίνεται "ντόρος" όταν ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρός. Ελπίζω να δημοσιεύσετε την άποψη μου.

Αναγνώστης

Πηγή:

Αυτή η είδηση θα απασχολήσει πολύ τους bloggers



Η είδηση είναι "δύο ενδομήτριους θανάτους εμβρύων μετά τον εμβολιασμό των επιτόκων κατά του ιού Η1Ν1 ερευνούν οι αρχές της χώρας".
Με απλά λόγια: δύο έγκυες έχασαν τα μωρά τους, μετά τον εμβολιασμό τους, για τη νέα γρίππη.
Είδηση σοκαριστική, που μένει ασφαλώς να...
τεκμηριωθεί επιστημονικά.

Αν αποδειχθεί, θα είναι πραγματικά σοκ.

Και γράφουμε ότι θα "απασχολήσει τους bloggers" και όχι τα ΜΜΕ ή την κοινωνία, γιατί θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, για αγωγές εναντίον του δημοσίου και κυρίως των εταιρειών, που όμως είναι από τους καλύτερους πελάτες των ΜΜΕ. Οπότε, θα το περάουν στα ψιλά, οι συντεταγμένοι υπάλληλοι συμφερόντων.

Διαφωνείτε κ.δημοσιογράφοι; Όπερ έδει δείξαι (πολυτονικό ...γιόκ) !

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/01/bloggers_12.html#ixzz0cR3SDIW2

Eξάρθρωση οργάνωσης που "έπνιγε" την Αθήνα στην ηρωίνη...



Μετά από πληροφορίες από τις Τελωνειακές Αρχές του Μπαχρέιν και από τις Τουρκικές Αρχές Ασφαλείας, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της ΥπΕΕ Αττικής, εξάρθρωσε οργάνωση που διακινούσε εδώ και χρόνια, μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από το Ιράν, μέσω Τουρκίας, στην Ευρώπη και την Ελλάδα Η μεταφορά γινόταν σε...



...ρολόγια τοίχου με ταχυδρομικά δέματα.

Από τον Οκτώβριο του 2008 έως τον Ιούνιο του 2009 είχαν σταλεί 17 αποστολές δεμάτων με ηρωίνη, μέσω μόνο του καταστήματος ΕΛΤΑ Ζωγράφου, βάρους 220 κιλών.

Οι παραλήπτες εμφανίζονταν ως φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων και διέμεναν στη Φοιτητική Εστία Ζωγράφου, έχοντας νοικιάσει ταχυδρομικές θυρίδες στα ΕΛΤΑ Ζωγράφου.

Στις 11/1/2010, μετά από σήμα από το Μπαχρέιν, συνελήφθησαν δύο άτομα, αφότου είχαν παραλάβει δέμα από κατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων εμφανιζόταν ως φοιτητής του ΕΜΠ και διέμενε στη Φοιτητική Εστία Ζωγράφου.

Στο διαμέρισμα που διέμενε ο δεύτερος εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν και συνελήφθησαν επτά άτομα ιρακινής καταγωγής.

Αποσύρεται η τροπολογία για τσιγάρα – ποτά – γονικές παροχές



Στην απόσυρση της τροπολογίας για τις γονικές παροχές και τις αυξήσεις στα ποτά και τα τσιγάρα προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου...


Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, θα προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση κατά προτεραιότητα αυτόνομου σχεδίου νόμου, που θα περιλαμβάνει όλες τις σχετικές ρυθμίσεις.

Στην ίδια ανακοίνωση υπεραμύνεται της κατάθεσης της τροπολογίας, κάνοντας λόγο για άμεση ανάγκη είσπραξης εσόδων λόγω της δυσμενούς κατάστασης της χώρας, η οποία επέβαλε την ταχύτερη ενεργοποίηση των μέτρων.

Αναγνωρίζει ωστόσο, οτι προχωρά στην απόσυρση της τροπολογίας, με στόχο την τήρηση των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ.
skai.gr

Τό νομοσχέδιο γιά τούς μετανάστες στοιχειώνει τό ΠΑΣΟΚ. Εχουν αρχίσει να λένε άλλα αντί άλλων...


Πανικός στήν κυβέρνηση γιά τίς απώλειες απο τό νομοσχέδιο γιά τούς μετανάστες καί απίστευτη γκάφα Πεταλωτή. Κατηγορεί τόν Σαμαρά γιά δηλώσεις πού δέν έκανε ποτέ...
Τό ΠΑΣΟΚ είναι ήδη εγκλωβισμένο στό πιό μεγάλο πολιτικό λάθος τών τελευταίων ετών γιά ελληνικό πολιτικό κόμμα....
Ακόμα καί εάν αποσύρει ή εάν τροποποιήσει τό νομοσχέδιο με το οποίο δίνει σωρηδόν και αυτοματικά τήν ελληνική ιθαγένεια καί πάλι θα έχει απώλειες...
Ψάχνουν πολλοί να βρούν γιατί το ΠΑΣΟΚ υπέπεσε σέ ένα τόσο ολέθριο πολιτικό λάθος...

Κάποιοι το αποδίδουν στίς ψήφους τών μεταναστών, κάποιοι σέ γραμμάτια πού ξεπληρώνει κλπ...
Ομως - κατά τη γνώμη μας - η βασική αιτία δέν είναι αυτά...
Είναι καί αυτά, αλλά η βασική αιτία είναι άλλη...
Η βασική αιτία είναι ότι ο Γιώργος πιστεύει προσωπικά καί βαθιά σέ αυτήν την εξέλιξη...
ΟΠως καί να έχει σέ μιά προσπάθεια να αντιπαρατεθεί σήμερα ο Πεταλωτής με τον Σαμαρά πάνω στό θέμα έκανε τήν πρώτη του μεγάλη γκάφα ολκής...
Απέδωσε στόν Σαμαρά δηλώσεις πού δέν έκανε...
Ενδεικτικό τής έλλειψης επιχειρημάτων πού να πείθουν τόν κόσμο καί ενός υποβόσκοντος πανικού...

Διαβάστε δηλώσεις και αντιδηλώσεις (απο τήν Ελευθεροτυπία)...

Σφοδρή προσωπική επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, για τις θέσεις του για το μεταναστευτικό εξαπέλυσε η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού της εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή.

Ο Γ. Πεταλωτής κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να συμπεριφερθεί ως σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα και τόνισε ότι ο Αντ. Σαμαράς δεν μπορεί να λέει ότι το μεταναστευτικό νομοσχέδιο είναι "Δούρειος Ίππος" για τον ελληνισμό, γιατί το 1990 ως υπουργός Εξωτερικών ήταν αυτός που είχε ανοίξει τα σύνορα ως αποτέλεσμα να μπουν στη χώρα εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, παράνομα, χωρίς χαρτιά και χωρίς να έχουν καταγραφεί πουθενά.

"Επομένως τα περί Δούρειο Ίππου' του τα επιστρέφουμε", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσεγγίζει το θέμα των μεταναστών, με σύγχρονο, προοδευτικό και ανθρώπινο τρόπο.


Η αντίδραση της ΝΔ
Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος τον κατηγόρησε ότι κατασκευάζει και αποδίδει στον Αντώνη Σαμαρά ανύπαρκτες δηλώσεις, όπως τα περί "Δουρείου Ίππου". Παράλληλα, δήλωσε ότι το άνοιγμα των συνόρων προήλθε από την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, καθώς και ότι ο νυν πρόεδρος της ΝΔ βοήθησε να ενισχυθούν οι δεσμοί του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού με την Ελλάδα. Επίσης υποστήριξε ότι η "πλημμυρίδα" των παρανόμων μεταναστών ήλθε στην Ελλάδα κατά τη δεκαετία 1994-2004, που κυβερνούσε τη χώρα το ΠΑΣΟΚ.

"Για όλα αυτά πρέπει να απολογηθεί το κόμμα του κ. Γιώργου Παπανδρέου αντί να παριστάνει-δια του κ. Πεταλωτή- τον τιμητή και τον εισαγγελέα των πάντων", τόνισε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Π. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε οτι οι απόψεις του Αντώνη Σαμαρά βρίσκουν απήχηση στην κοινή γνώμη και επέμεινε ότι η προώθηση νομοθεσίας για την παροχή ιθαγένειας στους μετανάστες δεύτερης γενιάς θα δημιουργήσουν νέα κίνητρα για την προσέλκυση παρανόμων μεταναστών στην Ελλάδα. Υποστήριξε, μάλιστα ότι οι θέσεις της Ν.Δ. αποτελούν μονόδρομο για την Ελλάδα.

Νέο φάρμακο για τον καρκίνο του προστάτη



ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια στη Φιλαδέλφεια ανακάλυψαν ένα υπερ-μόριο το οποίο στοχεύει και καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη, δίνοντας ελπίδα σε ασθενείς που βρίσκονται σε τελικά στάδια της νόσου...

Το αντίσωμα που ονομάζεται F77 επιτίθεται στους όγκους οι οποίοι αντιστέκονται στις συμβατικές θεραπείες. Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι ειδικοί με δημοσίευσή τους στην επιστημονική επιθεώρηση «Ρroceedings of the Νational Αcademy of Sciences», η νέα θεραπεία θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη και σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη πρώιμου σταδίου.

Το αντίσωμα F77 επιτίθεται ευθέως στον καρκίνο αλλά παράλληλα δίνει και ώθηση στο ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να εντοπίζει και να εξοντώνει τα καρκινικά κύτταρα. Πειράματα τα οποία διεξήχθησαν σε ποντίκια έδειξαν ότι το F77 εξαφάνισε έναν τύπο επιθετικού καρκίνου του προστάτη στο 85% των περιπτώσεων. Παράλληλα μεγάλοι όγκοι του προστάτη που είχαν αναπτυχθεί στο εργαστήριο παρουσίασαν μεγάλη συρρίκνωση όταν προσετέθη σε αυτούς το μονοκλωνικό αντίσωμα, το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να παραχθεί μαζικώς εύκολα στο εργαστήριο αντιγράφοντας έναν μόνο τύπο πρωτεΐνης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Οπως ανέφερε ο επικεφαλής των ερευνητών δρ Μαρκ Γκριν, το F77 «είναι πολλά υποσχόμενο» κυρίως καθώς, όπως φαίνεται, μπορεί να είναι αποτελεσματικό τόσο ενάντια σε πρώιμες όσο και σε προχωρημένες μορφές καρκίνου του προστάτη. Σε κάθε περίπτωση απαιτούνται περαιτέρω μελέτες και ο δρόμος είναι ακόμη μακρός έως ότου το αντίσωμα χρησιμοποιηθεί στον άνθρωπο.


http://www.tovima.gr/

ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ..

parent-fail10

Η διάβρωση του Ελληνικού έθνους...Πού είναι η Ελλάδα και πού οι Έλ­ληνες!



Έχοντας ανατριχιαστικά απομακρυνθεί τα ευρωπαϊκά κράτη από το συστατήριο εκείνο, ευγενές όραμα των «πατέρων» της ενωμένης Ευρώπης, επί δεκαετίες, —πριν τα ξυπνήσει βίαια η σκληρή οικονομική κρίση που ζούμε— είχαν αδίσταχτα ρι­χτεί στην κατανάλωση. Στην κατανάλω­ση —διότι όλα τα άλλα, ξεκινώντας από το στείρο Ευρωκοινοβούλιο και καταλή­γοντας στις άκαρπες, βαθμιαίες διευρύν­σεις, δεν ήταν παρά καρυκεύματα της καταναλωτικής, της υλόφρονης βουλημίας μιας δέσμης κρατών που είχαν λακτίσει την ταυτότητά τους, την Γλώσσα τους, την Θρησκεία τους, τον πνευματι­κό τους πολιτισμό. Μέσα σ' αυτή την οργιαστική κατα­ναλωτική λάσπη έχει πέσει και η Ελλά­δα —η πνευματική, πολιτισμική μητέρα της Ευρώπης. Στην δική της καθημερινή, επίσημη και ανεπίσημη ζωή, φανε­ρώθηκε με τον πιο αναιδή, συχνά χυδαίο τρόπο, η καταναλωτική μανία, ο υλιστι­κός πυρετός που εσάρωσε —κι εξακολου­θεί να σαρώνει την προσωπικότητά της, την ταυτότητα της, αυτή που εσμίλευσαν οι αιώνες του περιπετειώδους βίου της.

Έτσι, η Ελλάδα, με βήμα γοργό, προχώρησε στον βαθμιαίο αφελληνισμό της. Καταφρονώντας τον τρισχιλιόχρονο εαυτό της, την πολύμορφη παράδοσή της που εχύμευσαν γενιές και γενιές, οι «έ­ξυπνοι» των καιρών μας ελάκτισαν την γλώσσα της, ελάκτισαν καί την θρησκεία της. Και όχι πλέον ο «λαός». Ο μηδε­νισμός ξεκίνησε από τα «υψηλά» λεγό­μενα κοινωνικά κλιμάκια: από τα πανε­πιστήμια, από τους πολιτικούς και από τους δημοσιογράφους.
Καταφρονώντας τον ελληνικό εαυτό των Νεοελλήνων, άφη­σαν να καταμολυνθεί η γλώσσα, ιδίως η τρέχουσα,η λεγόμενη «καθημερινή γλώσ­σα», που είναι και η πιο ζωντανή, από μύριους αγγλισμούς, τόσο που να κυκλο­φορείς στις ελληνικές πόλεις και οι επι­γραφές των καταστημάτων κάθε φύσης να σε βεβαιώνουν πως βρίσκεσαι σε αγ­γλόφωνη χώρα. Και δεν ήταν, και δεν είναι μόνο αυτό. Παρά τον δίκαιο ξεση­κωμό μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού, απαγορεύτηκε η αναγραφή του θρη­σκεύματος στις ταυτότητες —ακόμη και η προαιρετική. Και είχαν λησμονήσει — κι εξακολουθούν να «λησμονούν»— οι ανεγ­κέφαλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι πως από την ελληνική ακόμη αρχαιότητα, η Γλώσσα και η θρησκεία ήταν οι δυο ιε­ροί σύνδεσμοι της ελληνικότητάς μας. Ούτε όμως κι αυτά τα εθνικά εγ­κλήματα —που το επαναλαμβάνω: τελέ­στηκαν ξεκινώντας από τις «υψηλές» σφαίρες της νεοελληνικής κοινωνίας— ι­κανοποίησαν τους ξενόδουλους, καλοπλη­ρωμένους μηδενιστές των δυσχερών ετού­των καιρών. Προχώρησαν στην άλωση της Παιδείας: με ψεύδη, ανακρίβειες και δήθεν διεθνικιστικές ορέξεις, παραχάρα­ξαν τα βιβλία της Ιστορίας, οδήγησαν σε ασφυξία το μάθημα των Θρησκευτι­κών— ενώ ουδείς ποτέ στην νεώτερη Ελ­λάδα υποχρεώθηκε,— έστω κ έχοντας τε­λέσει θρησκευτικό γάμο— να θρησκεύει.
Η παράδοση του τόπου μας οδηγούσε πάν­τα στην επισφράγιση του ιερού χαρακτή­ρα των κορυφαίων γεγονότων στη ζωή του Έλληνα πολίτη. Γιατί ουδέποτε, επί 25 και πλέον αιώνες, ζητήθηκε από τους Έλληνες να ζήσουν ως παραγωγοί-καταναλωτές, δηλαδή, να απανθρωποποιηθούν, να αποκτηνωθούν. Και σήμερα, τα «ανώτερα» κοινωνικά κλιμάκια, αυτό επιζητούν, γι' αυτό εργάζονται, αυτό τον κτη­νώδη μηδενισμό κηρύττουν.
Κι έρχεται, σαν μια αγριεμένη, πολυτρικυμιώδης θάλασσα, η οικονομική ετούτη κρίση. Και σαρώνει λυσσαλέα τον αναιδέστατο υλισμό, και αδειάζει τον κοι­νωνικό βίο από κάθε νόημα, κι εκμηδε­νίζει και παραγωγούς, και καταναλωτές. Και τώρα, σ' αυτό τον τόπο που επί 25 και πλέον αιώνες γνώριζαν για ποιο σκο­πό ζουν οι Έλληνες, τώρα, για ποιό σκο­πό ζουν; —έχοντας χάσει τον εαυτό τους, και πολιτικοί, δημοσιογράφοι, πανεπι­στημιακοί, έχοντας προσβληθεί από δει­νή δυσλεξία.
Πού είναι η Ελλάδα και πού οι Έλ­ληνες; Ώρα τραγικής αμηχανίας!

Κατ’ Απαίτηση της Πακιστανικής κυβέρνησης το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια!


Δημοσιεύθηκε από olympiada

denish.jpg

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Προσωπικές ευχαριστίες του Πακιστανού πρωθυπουργού για την “αποδοχή των προτάσεων απόδοσης δικαιώματος ψήφου στους Πακιστανούς”!

Παράλληλα με τη μεγάλη έρευνα που διεξάγουμε για τις σχέσεις μαύρου χρήματος μέσω ναρκωτικών και δουλεμπορίου, καθώς και για χρηματοδότηση φονταμενταλιστών μέσω Ελλάδας, ήρθε και αυτή η είδηση που ρίχνει φως στις αιτιάσεις μας για την ύποπτη ασυλία σε παραβατικούς Πακιστανούς μέσω της “πίεσης” από την “κοινότητα”. Διαβάστε με προσοχή:

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ, 12 Ιανουαρίου: Ὁ Πρωθυπουργὸς Συέντ Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι καλωσόρισε τὴν Τρίτη τὴν ἀποδοχὴ ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα τοῦ αἰτήματος τοῦ Πακιστὰν γιὰ τὴν ἀπόδοση ἰθαγενείας καὶ δικαωμάτων ψήφου στοὺς Πακιστανοὺς μετανάστες. Μιλῶντας στὸ πρωθυπουργικὸ μέγαρο στὸν Δημήτριο Ντάλλη, Πρέσβυ και προσωπικὸ ἐκπρόσωπο τοῦ Ἕλληνα Πρωθυπουργοῦ, ὁ Γκιλάνι ἐξέφρασε τὴν ἐλπίδα ἡ ἐπίσκεψη τοῦ Ἕλληνα Πρωθυπουργοῦ ἀργότερα μέσα στο χρόνο νὰ ξαναζωντανέψει τὶς διμερεῖς σχέσεις μεταξὺ τῶν δύο χωρῶν. Ὁ Γκιλάνι ἐζήτησε νὰ προγραμματισθοῦν διμερεῖς πολιτικὲς διαβουλεύσεις καὶ νὰ συναντηθεῖ μεικτὴ Οἰκονομικὴ Ἐπιτροπὴ πρίν ἀπὸ τὴν ἐπίσκεψη, ὥστε νὰ προετοιμάσει τὸ ἔδαφος γιὰ τὴν ἐπιτυχία τῆς ἐπισκέψεως.

Ὁ Πρωθυπουργὸς διαβεβαίωσε τὸν προσωπικὸ ἀπεσταλμένο τοῦ Ἕλληνα Πρωθυπουργοῦ ὅτι ἡ κυβέρνησή του θὰ συνεχίσει νὰ ἀναλαμβάνει κάθε δυνατὴ προσπάθεια γιὰ τὴν ἀσφαλῆ ἀπελευθέρωση τοῦ Ἀθανασίου Λερούνη, ποὺ ἀπήχθη στὴν κοιλάδα Καλλάς τὸν Σεπτέμβριο τοῦ 2009 καὶ μεταφέρθηκε ἀμέσως στὴν ἐπαρχία Νουριστάν τοῦ Ἀφγανιστάν.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΛΑΠΕΙ Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

ΠΗΓΗ ΝΕΜΕΣΙΣ

Το Άγαλμα της Ελευθερίας, του οποίου η επίσημη ονομασία είναι "Η Ελευθερία φωτίζοντας τον κόσμο" (αγγλιστί "Liberty enlightening the World" γαλλιστί "la Liberte eclairant le monde"), είναι ένα κολοσσιαίο άγαλμα πάνω στην ομώνυμη νησίδα και μέσα στο άνω τμήμα του Κόλπου της Νέας Υόρκης. Το άγαλμα αυτό στήθηκε σε ανάμνηση της φιλίας των λαών των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

Το συνολικό του ύψος είναι 93 μέτρα (302 πόδια) μαζί με το βάθρο, και κατά την εκδοχή της εγκυκλοπαίδειας Μπριτάννικα παρουσιάζει μια γυναίκα να κηρύττει την ελευθερία. Η γυναίκα αυτή κρατάει έναν πυρσό στο υψωμένο δεξί της χέρι και μια ενεπίγραφη πλάκα στο αριστερό όπου αναγράφεται η ημερομηνία 4 Ιουλίου 1776. Ένας ανελκυστήρας ανεβάζει έως το ύψος του εξώστη και μια ελικοειδής σκάλα οδηγεί σε μιαν εξέδρα παρατηρήσεως πάνω στο στέμμα που φοράει η Ελευθερία. 0 πυρσός που κρατάει βρίσκεται σε 93 μέτρα ύφος πάνω από την επιφάνεια της θαλάσσης. Στην βάση του αγάλματος βρίσκεται το Αμερικανικό Μουσείο της Μεταναστεύσεως (American Museum of Immigration).

Την πρόταση για την κατασκευή του αγάλματος διατύπωσε ένας Γάλλος ιστορικός, ο Εντουάρ ντε Λαμπουλάϊγ, μετά τον Αμερικανικό Εμφύλιο πόλεμο. Συγκεντρώθηκε ένας ικανός αριθμός χρημάτων με εισφορές του γαλλικού λαού και το έργο άρχισε στη Γαλλία το 1875, υπό την διεύθυνση του γλύπτη Φρεντερίκ-Ωγκύστ Μπαρτολντί.

Το άγαλμα κατασκευάστηκε από φύλλα χαλκού, που σφυρηλατήθηκαν με το χέρι για να πάρουν το επιθυμητό σχήμα και συναρμολογήθηκαν πάνω σε έναν σκελετό από τέσσερα γιγάντια χαλύβδινα υποστηρίγματα, τον οποίο είχε σχεδιάσει ο διάσημος από την κατασκευή του Πύργου του Άιφελ, Αλεξάντρ-Γκυστάβ Άιφελ.

Το 1885 το περατωμένο άγαλμα, που είχε ύψος 46 μέτρα περίπου (151 πόδια και 1 ίντσα) και ζύγιζε 225 τόνους, αποσυναρμολογήθηκε και φορτώθηκε για να μεταφερθεί στην Πόλη της Νέας Υόρκης. Το βάθρο, που κατασκευάστηκε μέσα από τα τείχη του φρουρίου Γουντ στη νησίδα Μπέντλο, περατώθηκε αργότερα. Το άγαλμα στήθηκε στο βάθρο του και στις 28 Οκτωβρίου 1886 αφιερώθηκε στον πρόεδρο Κλήβελαντ.

Την διαχείριση και φροντίδα του αγάλματος είχε στην αρχή η Επιτροπή Φάρων, επειδή ο φωτεινός πυρσός θεωρήθηκε ως είδος φάρου για τους ναυτιλλομένους. Επειδή όμως το φρούριο Γουντ εξακολουθούσε να χρησιμοποιείται από τον αμερικανικό στρατό, το άγαλμα μεταφέρθηκε το 1901 στο υπουργείο των Στρατιωτικών.

Το 1924 ανακηρύχθηκε εθνικό μνημείο. Το 1937 το φρούριο Γουντ αποστρατιωτικοποιήθηκε και το υπόλοιπο νησί ενσωματώθηκε στο μνημείο ως περιβάλλων χώρος. Το 1956 το νησί Μπέντλο μετονομάσθηκε σε "Νησί της Ελευθερίας" (Liberty Island) και το 1965 προστέθηκε στο συγκρότημα η γειτονική νησίδα 'Ελις, άλλοτε σταθμός μεταναστών. Η συνολική έκταση του χώρου του μνημείου έφθασε έτσι τα 23,63 εκτάρια.

Είπαμε ανωτέρω ότι κατά την εκδοχή της εγκυκλοπαίδειας "Μπριτάννικα" το άγαλμα παρουσιάζει μια γυναίκα να κηρύττει την ελευθερία, υπονοώντας ότι η γυναίκα αυτή είναι προσωποποιημένη η Ελευθερία.

Αποκρύπτουν όμως συστηματικά ότι και σε αυτό το σημείο η αθάνατος Ελλάς έχει δώσει για μία ακόμη φορά τα φώτα της. Πράγματι αυτός που σχεδίασε το άγαλμα της ελευθερίας κάπου αλλού είχε δει την μορφή αυτή. Και η μορφή αυτή είναι η μορφή του Φωτοφόρου Απόλλωνος - Ηλίου.

Statue%20of%20Liberty.jpg%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85+%CE%91%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%BF%CF%822.jpg

Ναι αγαπητοί φίλοι. 0 φωτοφόρος Απόλλων απεικονίζεται με αυτήν ακριβώς την μορφή. Και ευτυχώς για μας η αθάνατη ελληνική γη της Κορινθίας μας διέσωσε αυτή την εικόνα για να μπορούμε σήμερα να γνωρίζουμε την αλήθεια.

Η μορφή του φωτοφόρου Απόλλωνος βρίσκεται σήμερα στο Μουσείο της Κορίνθου, περνά όμως απαρατήρητη για τον επισκέπτη που δεν είναι υποψιασμένος. Βρίσκεται σε μία τρίπτυχη πλάκα μαζί με άλλες δύο παραστάσεις. Η μία, στο αριστερό τμήμα, απεικονίζει έναν Άγγελο, μορφή όμοια και ίδια με αυτήν της Χριστιανικής πίστεως, και είναι κατά τους αρχαιολόγους η μορφή της θεάς Εκάτης. Στο δεξιό τμήμα απεικονίζεται ρόδακας. Και στην μέση ω του θαύματος!!! Η μορφή του φωτοφόρου Απόλλωνος, ίδια με αυτήν του αγάλματος της Ελευθερίας! Η πνευματική ιδιοκτησία είναι πασιφανές σε ποιόν ανήκει.

Λέγεται από ανθρώπους της Κορίνθου που γνωρίζουν ότι ο διευθυντής της Αμερικανικής Αρχαιολογικής αποστολής, σώφρων και έντιμος άνθρωπος, έχει δηλώσει ότι οι Αμερικανοί πρέπει να έρχονται να προσκυνούν στον χώρο του Μουσείου όπου η μορφή του φωτοφόρου Απόλλωνος, διότι είναι η πηγή του εθνικού τους συμβόλου.

Αν όντως είναι έτσι εύγε στον άριστο άνδρα. Πάντως αποφάσισα να αποκαλύψω στους συνέλληνες το θέμα και κυρίως στους ομογενείς μας των ΗΠΑ, για να ενημερώσουν τους Αμερικανούς ότι το εθνικό τους σύμβολο, το οφείλουν στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Δεν θα είναι εξ άλλου οι μόνοι.

Όλα σχεδόν τα σύμβολα είναι Ελληνικά. Οι τούρκοι πήραν την ημισέληνο από το νόμισμα των Βυζαντίων που απεικόνιζε την νίκη τους επί του Φιλίππου σε μία νύχτα που το χάσικο φεγγάρι με το αστέρι ενεφανίσθησαν με την ίδια ακριβώς απεικόνιση στον ουρανό.

0 Αδόλφος Χίτλερ οικειοποιήθηκε την περίφημη "τετραγάμμα", την κοσμούσα το ιμάτιο της Αθηνάς του Παρθενώνος, ένα από τα κατ' εξοχήν ωραιότερα σύμβολα των Ελλήνων και του έδωσε μιαρή χροιά ονομάζοντας το "σβάστικα" και κάνοντας το σύμβολο του ναζισμού. Οι σκοπιανοί οικειοποιήθηκαν το αστέρι της Βεργίνας, οι δε υπόλοιποι βόρειοι γείτονές μας τον Δικέφαλο Αετό του Βυζαντίου.

Στις ημέρες μας όμως οι Έλληνες δεν γνωρίζουν και δεν θυμούνται. Η παγκοσμιοποίηση έχει παίξει καλά το παιχνίδι της. Άλλοτε αποκρύπτει, άλλοτε παραποιεί, άλλοτε διαστρεβλώνει τα γεγονότα. Είναι αυτό που έχει γράψει ο μεγάλος Θουκυδίδης στο Γ,82,4: "Και την ειωθυίαν αξίωσιν των ονομάτων ες τα έργα αντήλλαξαν τη δικαιώσει", που αποδίδεται "για να δικαιολογούν τις πράξεις τους άλλαζαν ακόμα και την σημασία των λέξεων".

Έτσι δεν γίνεται σήμερα; Απλό παράδειγμα, και δεν είναι το μόνο, αποτελεί ο γλυπτός διάκοσμος του Παρθενώνος, έργο του Φειδία. Έχουμε φθάσει σήμερα σε τέτοιο σημείο διαστρεβλώσεως, που τα γλυπτά του Παρθενώνος είναι γνωστά παγκοσμίως με τον όρο ελγίνεια μάρμαρα. Καταλαβαίνετε τί λέω; Τα περίφημα γλυπτά του Παρθενώνος, τα γλυπτά του Φειδία, δεν είναι γνωστά με το όνομα του δημιουργού αλλά με το όνομα του κλέφτη. Αιδώς! Αλλά για αυτό το θέμα προτίθεμαι να επανέλθω με εκτενές άρθρο και πολλά στοιχεία.

Προς το παρόν να γνωρίζουν οι συνέλληνες και ιδιαιτέρως οι συμπατριώτες μας των ΗΠΑ, και να το μεταφέρουν στους αμερικανούς, ότι το εθνικό τους σύμβολο, το άγαλμα της Ελευθερίας, έλκει την καταγωγή τής μορφής του από την Ελλάδα και ιδιαιτέρως από την μορφή του φωτοφόρου Απόλλωνος. Τούτο δε μπορούν να το αποδείξουν αλλά και να το θαυμάσουν στο Μουσείο της Κορίνθου, το οποίο τους καλούμε να επισκεφθούν το συντομότερο.


Του Αντωνίου Α. Αντωνάκου

Καθηγητού Φιλολόγου Ιστορικού-Συγγραφέως

Από το περιοδικό ΕΛΛΗΝΟΡΑΜΑ

Αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία του 20χρονου Ντουζόν Ζαμίτ στη Μύκονο



Αρχίζει στο Μικτό Ορκωτό Κακουργοδικείο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, η δίκη για τη δολοφονία του 20χρονου Αυστραλού Ντουζόν Ζαμίτ. Κατηγορούμενοι ο φερόμενος δράστης, ο 25χρονος πορτιέρης του μπαρ όπου διασκέδαζε ο 20χρονος, άλλα τρία άτομα, ο ιδιοκτήτης του μπαρ και ένας ανήλικος. Για την...



...υπόθεση υπάρχει και πέμπτος κατηγορούμενος, ένας ανήλικος, ο οποίος θα δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Ο πατέρας, η μητέρα του άτυχου 20χρονου και ο μικρός αδελφός του του άτυχου Αυστραλού ταξίδεψαν θα παραβρεθούν στη δίκη, όπως και ο Κώστας Γρίμπιλας, στον οποίο μεταμοσχεύθηκε η καρδιά του άτυχου Ντουζόν.

ΦΟΒΕΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 7.3 R ΣΤΗΝ ΑΙΤΗ

Έως τις 30 Ιουνίου παρατείνεται η αναστολή πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας για ληξιπρόθεσμα χρέη ως και 200.000 ευρώ



Μέχρι τις 30 Ιουνίου παρατείνεται η αναστολή πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας για ληξιπρόθεσμα χρέη ως και 200.000 ευρώ, σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ψήφισε η Βουλή. Σε περίπτωση κατάθεση ανακριβούς φορολογικής δήλωσης ή τη μη υποβολή της...



...προβλέπεται πρόσθετος φόρος 4,5% για κάθε μήνα επί της διαφοράς του φόρου που οφείλεται, ενώ σε περίπτωση μη υποβολής επιβάλλεται πρόσθετος φόρος 5% για κάθε μήνα με ανώτατο όριο το 200%.

Βάση του νέου νομοσχεδίου, αυξάνεται από τις 30.000 στις 150.000 ευρώ, το όριο για την προσωποκράτσης και από τις 2.000 στα 5.000 ευρώ το όριο ποινικοποίησης χρεών από ασφαλιστικές εισφορές.

Τουρκικά λεωφορεία εκτελούν τακτικά δρομολόγια στην Θράκη, με οδηγούς πράκτορές της MIT




Ηδη προκαλεί αίσθηση... και τα μηνύματα που δεχόμαστε για το θέμα που αποκαλύπτει ο "Στόχος" που κυκλοφορεί είναι εντυπωσιακά...Περιγράφονται με την ίδια λέξη που διαλέξαμε για να το προβάλουμε στο πρωτοσέλιδο μας. ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ! Τόσο αδιανόητο μάλιστα που δεν γίνεται εύκολα πιστευτό! Όμως η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι δυστυχώς συγκλονιστική κι εμείς ποτέ δεν διστάσαμε να την δούμε κατάματα... Τουρκικά λεοφωρεία εκτελούν στην ουσία, ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, συνδέοντας μουσουλμανικά χωρία της Θράκης μας μεταξύ τους και με την Κωνσταντινούπολη!!! Τακτικά δρομολόγια που προσομοιάζουν με αυτά των ΚΤΕΛ και των Αστικών συγκοινωνιών! Οι φωτογραφίες δεν είναι τυχαίες... ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΟΦΩΡΕΙΑ κι ο "Στόχος" έχει και τους αριθμούς κυκλοφορίας τους... Οι οδηγοί τους δεν χρειάζεται και πολύ φιλοσοφία για να καταλάβει κανείς από που κατευθύνονται και ελέγχονται...

Για τους δύσπιστους και τους νεώτερους το ιστορικό μας παρελθόν αποτελεί απόδειξη... Και πριν δέκα, δεκαπέντε και είκοσι χρόνια λέγαμε αυτά απου συμβαίνουν σήμερα. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Ο "ΣΤΟΧΟΣ"! Και σήμερα λέμε αυτά που θα γίνουν θέμα ένα μήνα, ένα χρόνο, ή δέκα χρόνια αργότερα. Είμαστε εμείς που ξέραμε και καταγγέλαμε τους Βοσκόπουλους, τους Τσαρκνιάδες, τον Παρίσηδες, τους Ντεντέδες, τους Δημητράδες κι όλο το ανθελληνικό σκυλολόϊ, πριν οι υπόλοιποι πάρουν μυρωδιά ότι υπάρχουν... ή ανακαλύψουν κατά που πέφτουν Μακεδονία και Θράκη... ΕΜΠΙΣΤΕΨΟΥ ΜΑΣ κι αγκάλιασε την Εφημερίδα της Ελληνικής Αντίστασης! Μην περιμένεις σε δέκα ή δεκαπέντε χρόνια να τα βγάλει ο... "Χαρδαβέλλας" της εποχής γιατί τότε ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!



Στόχος

Το “Τι΄ναι η Πατρίδα μας σήμερα”, το γνωρίζουμε. ΔΕ περιμέναμε δα και τη κυρά Θάλεια γιά να το μάθουμε.

Το «Τι θα΄ναι η… μουσουλμανική πατρίδα σας (what?) μεθαύριο, σε μιά εικοσαετία, το 2030» είναι ένα θέμα, αλλά προσωπικώς χεστηκαμάν, δε με αφορά!

Posted by J.McManus

Εδώ ΔΕΝ αφορά εσάς, που΄χετε και παιδιά να μεγαλώσετε, και θα τους παραδώκετε μιά χώρα με 5.000.000 μουσουλμάνους πολίτας, που ξεκομμένοι από τις προγονικές εστίες τους, στη Κεντρική Ασία, θα βρουν αποκούμπι και θαλπωρή στη ζεστασία της Άγκυρας…

…γι΄αυτό άλλωστε φροντίζει κι η φίλη και σύμμαχος … Τουρκία να μας/σας βομβαρδίζει καθημερινώς μ’ αθώες ψυχές (αντί μ’ ακριβά κανόνια), κι οι εδώ “Νεο_ΟΘωμανοί” να αναζητάνε: “Στείτλε κι άλλους εφέντη μου: οι προλετάριοι ΔΕΝ έχουν πατρίδα”. Έχει το σκοπό της και τη πολιτική της, αλλά όταν κάποτες θ’ ανοίξετε τα μάτια και θα τη διαπιστώσετε, θα΄νε πολύ αργά. ΟΥΤΕ με τη δημιουργία ενός νέου ΕΑΜ θα σωθείτε τότες… ώστε ν’ απελευθερώσετε την σκλαβωμένη Πατρίδα που απ’ τις δικές σας λανθασμένες (sic) ενέρεγειες θα΄χετε: ΑΚΥΡΩΣΕΙ (ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ) ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821. Κι όπως οι Πομάκοι της Δ. Θράκης βαπτίσθηκαν εν μία νυχτί ως: ”Τούρκοι”, έτσι και τα εκατομμύρια των ΑφγανοΙρακινών που θα κατοικοεδρεύουν στη Χώρα το 2030: θα “μεταβαπτισθούν” σε Νεό-Τουρκους. Τι έχουν να χάσουν άλλωστε; Σωστό κι αυτό!

…θ’ αφορά εμένα που ούτως ή άλλως το 2030 θα με τρώνε οι σκουλικαντέρες; Χο!

***

Αυτό που μ’ αφορά όμως σήμερις είναι ΠΩΣ μιά απόφοιτος ενός ΙΕΚ, επίπεδου: ΩΜΕΓΑ, ΑΚΤΟ, ΑΚΜΗ, Σχολές ΞΥΝΗ, Κορέλκο κλπ -διότι είτε σας αρέσει, είτε όχι: το δίπλωμα του Deree μ’ αυτές τις Σχολές είναι εφάμιλλο στον Ελλαδικό Χώρο- κατόρθωσε, ΜΟΝΗ ΑΥΤΗ, να εξισώσει το πτυχίο της (διά διασταλτικής ερμηνείας του Νόμου κι απόφασης του ΔΙΚΑΤΣΑ: που καταπίνει την κάμηλο και διϋλίζει τον κώνωπα σ’ άλλες περιπτώσεις) με το δίπλωμα ενός ΑΕΙ της πατρίδας μας.

Το θέμα μας ΔΕΝ είναι το ΤΙ λέει και γράφει η Δραγώνα. Ας άνοιγε ένα blog κι αυτή, να πεί τον πόνο της. Δεκάδες εθνομηδενιστές των κυρίαρχων Ελίτ, λένε και γράφουν τις ίδιες παπάρες άλλωστε! Χεστηκαμάν and three turkish eggs!

Το θέμα μας είναι ότι η κυρά Δραγώνα: ΚΑΚΩΣ κατέχει Πανεπιστημιακή Έδρα. Φυσικά ΔΕΝ θέλετε αυτό να το καταλάβετε, κι απαντάτε με εκθέσεις προσχολικής ηλικίας, επειχειρήματα του κώλου [τσουβαλίαζετε Τριάντη, Στάθη, παρέα με τον Θέμο] κι “άλλα-λόγια-ν’ αγαπιόμαστε”. Περαστικά.-