Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Η ΚΑΡΤΑ ΜΑΣ-ΑΠΟ ΑΡΚΤΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ

ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ


Κάποτε, τα οράματα των Ελλήνων πολιτικών, μπορούσαν να αποτυπωθούν επάνω και σε μια απλή εικόνα...
Μια εικόνα, που και οι ...χίλες λέξεις ακόμη, θα ήταν πολύ λίγες, ώστε να αποδώσουν πλήρως και σε όλη του την έκταση, το μεγαλείο ενός οράματος.
Σήμερα, η λέξη "όραμα", έχει εκλείψει από το λεξιλόγιο των Ελλήνων πολιτικών.
Αντ' αυτού τη θέση του πήρε η λέξη "όνειρο".
Κρυφή σκέψη, όλων των νυν, αλλά και υποψηφίων νεοελλήνων πολιτικών.
Με την ίδια κοιμούνται και με την ίδια ξυπνάνε.
"...Όνειρό μου, να μπω στην πολιτική..."
Χωρίς όμως οράματα, χωρίς προγράμματα, χωρίς ιδέες, χωρίς διάθεση προσφοράς στην κοινωνία, χωρίς σκέψη για το μέλλον των Ελλήνων, αφού έτσι κι' αλλιώς το δικό μου και των επτά γενεών που θα με διαδεχθούν, θα το έχω ήδη εξασφαλισμένο, μπαίνοντας στην πολιτική.
"...Όνειρό μου, να μπω στην πολιτική..."
Για να κλέψω, να πλουτίσω, να αποκτήσω βίλες και πισίνες, πανάκριβα αυτοκίνητα, και καταθέσεις ...ατελείωτες.
"...Όνειρό μου, να μπω στην πολιτική..."
Για να μπορέσω με την ασυλία μου να συκοφαντώ, να εξυβρίζω, να απειλώ, να εκδικούμαι, να εκβιάζω, να κοροϊδεύω και να ποδοπατώ τα όνειρα των ψηφοφόρων μου.
"...Όνειρό μου, να μπω στην πολιτική..."
Για να είμαι υπεράνω των Νόμων, υπεράνω θεσμών, υπεράνω ...
------------

Αναρτήθηκε από gianniotis.gr

ΑΠΟ anopetra-eleos.blogspot.com ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!












Καλό πάσχα με πολλές ιδέες για το βάψιμο των αύγων,είναι αρκετά δύσκολο αλλά το μόνο που έχετε είναι να προσπαθήσετε!!!

ΕΝΑ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΦΕΡΜΟΥΑΡ!!!


Ο Σχεδιαστής Sebastian Errazuriz δημιουργήσε αυτό το φόρεμα από 120 φερμουάρ.
Καλό έτσι.

ΕΝΑΣ ΚΥΝΗΓΟΣ ΜΕ ΟΣΚΑΡ!!!


Λοιπόν έχουμε και λέμε μια αλεπού που ψάχνει ένα μέτρο κάτω από το χιόνι να βρεί ένα ποντίκι για να το φάει.Μία αλεπού που είναι πολύ πονηρή αλλά είναι πολύ περισσότερο κυνηγός μεγάλων αξιώσεων.Είναι απιστεύτο το πως πιάνει το ποντίκι.

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΕΠΕΙΣΕ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΜΑΖΥ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ

Ο ΜΑΛΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ!!!

Απρίλης 2009

Ο Μαλιακός Κόλπος απειλείται άμεσα. Όλοι εμείς, ψαράδες, αγρότες, επαγγελματίες, ερασιτέχνες ψαράδες, μόνιμοι κάτοικοι και παραθεριστές της περιοχής, αγωνιούμε γιατί η κλειστή αυτή θάλασσα, που δέχεται εδώ και χρόνια σοβαρές πιέσεις, αντιμετωπίζει σήμερα νέες κρίσιμες απειλές. Κοινή είναι η διαπίστωση ότι η κατάσταση είναι εκρηκτική. Ο Μαλιακός αργοπεθαίνει και τα νεκρά ψάρια είναι ένα από τα δείγματα.

Όλοι ξέρουν την αιτία. Είναι η χρόνια ρύπανση από τις γνωστές «πηγές». Είναι τα λύματα των εργοστασίων, των ελαιοτριβείων, τα αστικά λύματα με την έλλειψη βιολογικών καθαρισμών και την μη σωστή λειτουργία των βιολογικών της Λαμίας και των Καμένων Βούρλων, τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα, τα λύματα των κτηνοτροφικών μονάδων, τα σκουπίδια και οι παράνομες χωματερές κατά μήκος της κοίτης του Σπερχειού και κατά μήκος της ακτής με την παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων οικοδομών. Είναι η έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών πρόληψης από μέρους των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών Η εκτίμησή μας είναι ότι έχουμε μια απόλυτη ασυδοσία σε συνδυασμό με την μη εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των ευρωπαϊκών οδηγιών. Κατά τα άλλα ο Μαλιακός, το Δέλτα και η Κοιλάδα του Σπερχειού είναι προστατευόμενη περιοχή στο Δίκτυο NATURA 2000.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ Ε ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


Λίγο οι μακακίες του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο το τραγικό γεγονός στη σχολή του ΟΑΕΔ ξεχάσαμε σχεδόν όλοι δύο επετείους που είχαμε χθες, 10 Απριλίου. Στις 10 Απριλίου 1826 πραγματοποιήθηκε η ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου· σε αυτό αναφέρθηκε το klasikoperiptosi με μία πολύ καλή ανάρτηση. Πουθενά όμως δεν διαβάσαμε κάτι για τον απαγχονισμό του πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄ στις 10 Απριλίου 1821. Ο εθνομάρτυρας Γρηγόριος Ε΄ εκτελέστηκε από τους Τούρκους, καθώς ως πατριάρχης είχε ευθύνη για την καλή διαγωγή των χριστιανών. Εφόσον λοιπόν αυτοί επαναστάτησαν, ο πατριάρχης, όπως και πολλοί προκάτοχοί του κρίθηκε ένοχος προδοσίας και έτσι απαγχονίστηκε ανήμερα του Πάσχα του 1821 στην κεντρική πύλη του Πατριαρχείου, όπου παρέμεινε κρεμασμένος για τρεις ημέρες, εξευτελιζόμενος από τον όχλο. Κατόπιν, μια ομάδα Εβραίων αγόρασαν το πτώμα του, το περιέφεραν στους δρόμους και το έριξαν στον Κεράτιο κόλπο.

Ένας Κεφαλονίτης πλοίαρχος, ονόματι Νικόλαος Σκλάβος, βρήκε...
το σκήνωμα και το μετέφερε στην Οδησσό, όπου και ετάφη στον ελληνικό ναό της Αγίας Τριάδος. Από εκεί μεταφέρθηκε στην Αθήνα, 50 χρόνια μετά, και έκτοτε φυλάσσεται σε μαρμάρινη λάρνακα στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Η κεντρική πύλη του Πατριαρχείου, όπου απαγχονίστηκε ο Γρηγόριος Ε΄, παραμένει κλειστή και σφραγισμένη μέχρι και σήμερα, σε ένδειξη τιμής. Στο Πατριαρχείο εισέρχεται κανείς από τότε μόνο από τις πλάγιες πύλες.
Αναρτήθηκε από paideia-gr

Νέο Κονβόι αλληλεγγύης με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα


Οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τα λόγια
Ο αποκλεισμός της Γάζας συνεχίζεται… 1,5 εκατομμύρια ανθρώπων ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης… ζωές αθώων παιδιών χάνονται καθημερινά από ελλείψεις φαρμάκων, τροφίμων, νερού…
Αν υπάρχουν ανθρωπιστικές οργανώσεις που μπορούν να προσφέρουν βοήθεια στη Γάζα, έφτασε η ώρα. Ένα βαν, ένα φορτηγό, ένα λεωφορείο ή οποιοδήποτε όχημα για τη Γάζα.
Μετά το κονβόι που ξεκίνησε από το Λονδίνο και έσπασε τον αποκλεισμό της Γάζας, το οποίο είχε οργανώσει ο άγγλος βουλευτής George Galloway, θα ξεκινήσει μια νέα αποστολή βοήθειας.
Με τη λήξη του 7ου Διεθνούς Συνεδρίου για το «Δικαίωμα στην Επιστροφή», που θα διεξαχθεί στο Μιλάνο (2 Μάη 2009), θα ξεκινήσει με πλοίο από την Ιταλία ένα κονβόι αλληλεγγύης για τη Γάζα. Ευρωπαίοι βουλευτές, εκπρόσωποι ανθρωπιστικών οργανώσεων, ενεργοί πολίτες θα μεταφέρουν στη Γάζα τα προσφερόμενα οχήματα με την ανθρωπιστική βοήθεια.
Ας δείξουμε κι εμείς στην Ελλάδα πως δεν μένουμε ασυγκίνητοι σ’ αυτή τη μεγαλειώδη ανθρωπιστική δράση.
Ας μην αναμένουμε πότε θ’ αποφασίσουν να προσφέρουν βοήθεια οι «μεγάλες» δυνάμεις, πότε θα δώσουν τέλος στον απάνθρωπο αποκλεισμό, πότε θα επιτρέψουν να φθάσουν φάρμακα, τρόφιμα, βοήθεια στο μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης-εξόντωσης ενός λαού.

Το πρόγραμμα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, στους «Αδέσποστους»

* Στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου φορέα είναι και το blog μας, ώστε να ενημερώσουμε για την ελληνική συμμετοχή
** Από το κονβόι του βουλευτή George Galloway:
- Η αναχώρηση του κονβόι από το Λονδίνο για τη Γάζα - The convoy departs from London. Viva Palestina!
- Ιστορικές στιγμές για την Παλαιστίνη! Το κονβόι αλληλεγγύης μπήκε στη Γάζα!
Αναρτήθηκε από σίβυλλα

ΑΝ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΕΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΑΓΟΝΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΧΕΙ 3.5 ΛΕΠΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΜΕ ΛΕΓΑΤΕ ΤΡΕΛΛΟ?

ΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΛΕΒΕΙ,ΚΑΙΕΙ,ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ!!!ΑΛΛΑ ΓΑΡΓΑΛΑΕΙ!!!!!

Οι Simpsons γραμματόσημο!!!


Από τις 7 Μαίου οι Η.Π.Α διαθέτουν γραμματόσημα των Simpsons η πρώτη κατηγορία θα στοιχίζει 44 σεντ η κάθε μία.

ΤΟΠ ΜΟΝΤΕΛ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΛΛΑ!!


Του αρέσει που είναι όμορφο και χρειάστηκαν τέσσερεις ολόκληρες ώρες να του φτιάξουν τι χέτη έγινε ένα είδος μάχης.Στη συνέχεια παρουσιάστηκε στη κάμερα!!!

ΧΑΜΣΤΕΡ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΚΑΡΟΤΟ!!!


Για 'οσους ξέρουν από χάμστερ αυτό που κάνει να εξαφανίζει στο στομάχι του τόσο γρήγορα το καρότο είναι απλώς μαγικό!!!

Έκρηξη στη Καλλιθέα τα ξημερώματα

Έκρηξη αυτοσχέδιου ωρολογιακού μηχανισμού σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου έξω από το κτίριο που στεγάζονται τράπεζες στην Καλλιθέα.

Στο κτίριο, στη διασταύρωση της οδού Αχιλλέως και Λ.Κατσώνη στεγάζονται γραφεία της Alpha, της γαλλικής τράπεζας «Σελετέν», καθώς και ναυτιλιακά γραφεία.

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του κτιρίου, όπου και προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Λίγη ώρα πριν την έκρηξη, άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Η Αστυνομία απέκλεισε εγκαίρως την περιοχή.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

* Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός με γκαζάκια εξερράγη στις 2.40 τα ξημερώματα, στην είσοδο των γραφείων της ΝΔ, στην οδό Μπόχαλη 10, στην Κυψέλη. Από την έκρηξη και την πυρκαγιά προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.
απο Hellenic Business

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΤΡΕΛΛΑ ΝΟΚΑΟΥΤ ΣΤΟ 20ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ


ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!

ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ


Αριθμός Λογαριασμού Αγροτικής Τράπεζας: 4260100830920
Εκεί να είστε σίγουροι πως η συνεισφορά σας θα φτάσει στη Γάζα: Ένα Σχολείο για τη Γάζα!
Το ιστολόγιο για "ένα σχολείο για τη Γάζα...", αξίζει τη συμπαράστασή μας! Ας το διαδόσουμε παντού κι ας προσφέρουμε τη δική μας συνεισφορά και συμπαράσταση.


Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΠΡΩΙ..

Ινδικός Ωκεανός ..Χαμός με τις πειρατίες στον Ινδικό από Σομαλόυς. Ενώ συνεχίζεται εκείνη του Αμερικάνου καπετάνιου, έληξε με αιματηρό αποτέλεσμα των γάλλων όπου ένας όμηρος ο Florent Lemaçon και τρεις πειρατές σκοτώθηκαν στην επιχείρηση απελευθέρωσης από γαλλίκες δυνάμεις! .Ενώ συννελήφθησαν οί υπόλοιποι απελευθερώθησαν δε 4!...Ο Ιρανός πρόεδρος Mahmoud Ahmadinejad μιλώντας στο γερμανικό SPIEGEL είπε τι περιμένει από τον πρόεδρό Barack Obama, και γιατί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν είναι λανθασμένη!...BAGHDAD -Σε επίθεση αυτοκτονίας που έγινε χθες το απόγευμα με παγυδευμένο αυτοκίνητο μεταξύ των 14 θυμάτων ήσαν και 5 αμερικανοί στρατιώτες!... CHICAGO (AFP) - Ο ύποπτος για συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις ναζί John Demjanjuk κατάφερε να μην εκδοθεί στη Γερμανία για να δικαστεί αφού οι ιατροί πιστοποίησαν ότι οποιαδήποτε μετακινησή του θα επέφερε σε αυτό έναν γρήγορο θάνατον!...Paris Graffiti : Ενα από τα πιο έγκριτα γκαλερί του Παρισιού το Grand Palais παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα μια σειρά εκθεμάτων από 150 χώες η μεγάλη αξία των γκράφιτι θέλωντας να δείξει ότι δεν έχει να κάνει με βανδαλισμούς αλλά πραγματικά αυτό είναι μια τέχνη!...(CNN) - Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Kim Jong-il πρόσθεσε χθες τον κουνιάδο του στο στρατιωτικό συμβούλιο σε μια κίνηση που όπως λένε οι αναλυτές, ανοίγει το δρόμο για να του μεταβιβάσει την εξουσία!...by diaporon-bl/

ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ..

Eθνοφρουρός που υπηρετεί στην πράσινη γραμμή και συγκεκριμένα παρά τον ποταμό Πεδιαίο, στον Άγιο Ανδρέα, διέσχισε την κοίτη του ποταμού και εισερχόμενος μέσα σε τουρκικό φυλάκιο, αφαίρεσε τουρκική σημαία και αλεξίσφαιρο γιλέκο.Ο εθνοφρουρός συνελήφθη και η σημαία και το γιλέκο επεστράφησαν στα Ηνωμένα Έθνη για να παραδοθούν στους Τούρκους.

Ενώ η στρατευμένη νεολαία μας γράφει σελίδες απαράμιλης δόξας και μεγαλείου, το εφιαλτικό, ψοφοδεές και τουρκοπροσκυνημένο πολιτικό κατεστημένο παραδίδει πρωτοφανή μαθήματα ραγιαδισμού, δουλοπρέπειας και υποτέλειας.

Αντί να παρασημοφορήσει τον γενναίο εθνοφρουρό και να τον αναδείξει σε πρότυπο ανδρείας, και μαχητικότητας για όλους τους εθνοφρουρούς μας, για ολόκληρο τον Κυπριακό Ελληνισμό, τον εξευτελίζει συλλαμβάνοντας και φυλακίζοντάς τον.

Μπράβο κ Χριστόφια...........

Μην σου χαλάσει και το κλίμα των συνομιλιών για την κατάπτυστη ομοσπονδία.......

Και που είσαι να συλλάβεις κι ολους αυτούς που πολέμησαν το 1974..........

Αυτοί θα ξανακρέμαγαν και τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη...................
http://koukfamily.blogspot.com/

7,5% ΚΑΙ ΤΩΡΑ?

Επιθέσεις στη γαλλική busPolitimanden!!!


Κατά τους τελευταίους τέσσερεις με πέντε μήνες υπήρξε μια αύξηση της βίας και συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας, κατά των επιβατών λεωφορείων
στην Γαλλία.Οι συγκεκριμένοι αληταράδες συνελήφθησαν απο την αστυνομία.

john lennon: IMAGINE

Ένοπλη ληστεία από δύο αγνώστους μέσα στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στις 16:40 το απόγευμα μέσα στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ στη λεωφόρο Συγγρού 89.

Δύο άγνωστοι εισέβαλαν στο λόμπι του ξενοδοχείου, όπου γινόταν εκδήλωση που αφορούσε σε αγοραπωλησία αυτοκινήτων και με την απειλή πιστολιού άρπαξαν ένα βαλιτσάκι με χρήματα, τιμαλφή και προσωπικά αντικείμενα από επιχειρηματία.

Στη συνέχεια, αφού χτύπησαν με την λαβή του όπλου μια κοπέλα που βρέθηκε στο δρόμο τους τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.

Ο επιχειρηματίας είναι ο ίδιος τον οποίο είχε πυροβολήσει πριν από περίπου ένα μήνα μέσα σε καφετέρια ιδιοκτησίας του στην Πλάκα, αστυνόμος του Τμήματος Κυψέλης για προσωπικές διαφορές.

Η υπόθεση της ληστείας ερευνάται από την Ασφάλεια Αττικής που εξετάζει το ενδεχόμενο πίσω από την επίθεση να κρύβονται και προσωπικές διαφορές.
APO Hellenic business